Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Pissprogram

Publicerad 2013-12-31 20:45:09 i Allmänt,

Hade glömt vilket j-vla uselt program Bingolotto är. Även om det blir djupa Smlandsskogen nästa år på Nyårsafton så blir det inget Bingolotto. Vet inte om jag klarar av att se det färdigt. Marie Sernholt släng dig i väggen. Gillar nästan Christer Sjögren bättre om man nu kan gilla någon i detta usla program. 

Till i kväll

Publicerad 2013-12-31 14:05:11 i Allmänt,


I fjol hade jag en verkligt tråkig nyårsafton ( det regnade och jag mådde inte helt bra då) så jag bestämde mig för att t.o.m. Köpa bingolotter detta år. Få se om jag spelar. 

Årets sista dag

Publicerad 2013-12-31 09:55:03 i Allmänt,


3 grader varmt. Lite seg morgon. Eldat i kaminen och nu frukost till något God morgon program på TV där man försöker ta fram det viktigaste och bästa från 2013 och vad som väntar 2014. Vi har 3 kanaler häruppe. Fast vi har massor av böcker med. 
Lufsen har det lugnt i alla fall. 



Och lite värme från kaminen. 

Jag och Emelie vann

Publicerad 2013-12-30 00:14:00 i Allmänt,

Vi spelade sequence i kväll, jag och Emelie mot Tomas och Mikael, bäst av fem. Vi vann med 3-2.
Har varit en lång dag. Först var vi ut på Nova och handlade en ny madrass till Lufsen att ligga på och lite julpynt och blommor för 50 70 %. Sen har vi gått Ulastigen med Lufsen, jag, Tomas och Emelie. Jättemycket folk i Skrylle. Kör de crosstraining drygt en timme på Klosterängshöjden, varvade backarna med styrketräning. Ganska jobbigt. Hade druckit en halv Celsius så jag fick nog lite extra energi av den.
Gårdagens vegetariska lasagne räckte till oss idag med. Emelie behövde komma till Malmö och hämta bilen så vi skjutsade henne dit och passade på att handla till Nyår och Småland på ICA Maxi i Västra hamnen. En väldigt fin mataffär. Sen har vi spelat Sequence och druckit lite vin och ätit lite godis. Och turats om att önska låter på Youtube.Har blivit alldeles för mycket godis den här julhelgen.

Vi vräker i oss godis.

Publicerad 2013-12-27 21:35:39 i Allmänt,


Borde vara förbjudet av en arbetsgivare att ge bort godis. Tomas och jag som normalt är ganska hälsosamma av oss vräker just nu i oss Dumlekolor och annat skräp. Och allt har vi fått från jobbet. De borde ha gett en biobiljett eller presentkort på en pocketbok. Region Skåne har ju inte bästa ekonomin just nu. Och inte kan jag springa långt i morgon heller. Ångest. 

Håller på att förgås av tråkighet

Publicerad 2013-12-25 20:06:10 i Allmänt,

Efter alla intensiva dagar har vi nu haft en lugn dag. Efter en lång frukost begav vi oss till Skrylle, hade sett fram emot att sitta i bastun. Men det var STÄNGT. 
Mot bättre vetande bestämde jag mig för att springa. Det var stelt i början men allteftersom blodgenomströmningen i musklerna ökade så gick det lättare. Sprang hela milen och än så länge känns det ganska bra. 
Men sen har jag känt mig rastlös. Har ingen bra bok att läsa. Trots att jag håller på med två böcker. Har fixat gårdagens bilder. Lagt dem till Dropbox.  Och hälften av våra kanaler på TV:n har försvunnit. Vi måste upp på taket och vrida på antennen. 
Det var inte lätt att ta bilden. 

Julfriden åter

Publicerad 2013-12-25 09:24:49 i Allmänt,


Efter gårdagens kaosartade tillställning som dock var väldigt trevlig så är nu julefriden tillbaka. Vi skall öppna lite klappar Emelie och jag och dricka lite mera kaffe och äta några pepparkakor till. 

Julaftons morgon och snart brakar det loss

Publicerad 2013-12-24 08:51:30 i Allmänt,

Dagen D är nu här. Vi har varit sociala i dagarna 3. I lördags var svärmor och sambo här, då avnjöt vi laxpaj och saffranssemlor till kaffet, I söndags var Jeanette och Daniel med barnen här, Oscar, Karro, Mikael och Emelie då blev det fisksoppa med saffran och en saffrans och vitchokladkladdkaka till kaffet . Igår sprang jag en runda med Emelie vilket var svårt att genomföra med smärtan i låret och idag har jag förstås mer ont i benet igen. Att man aldrig lär sig!!!!!
På eftermiddagen blev det Ribban och kallbad. Inte så mycket folk så det fanns ganska gott om plats.Vi hade tänkt att vi skulle prova gemensamhetsbastun för att göra Tomas och Felix sällskap men när vi gläntade på dörren till bastun så vändes typ 30 manliga ansikten mot oss. Inga damer i sikte. Hmmm…
Sen middag hemma hos Jeanette och Daniel. Lax och Saffransrisotto. Pepparkakscheesecake till kaffet. Känns som lagom juligt alltihopa.
Och idag skulle vi på morgonen ha åkt till Skrylle för att springa, det är en jultradition men vädret och mitt ben gör att vi softar här hemma istället. Får bli en långrunda med Lufsen istället.

Emelie kommer hem o kväll.

Publicerad 2013-12-19 20:24:55 i Allmänt,


Fick prioritera bort FYS passet med Suzan. Inte en chans att hinna. Så Lufsen fick sin promenad i lugn och ro. Och det fick bli spinning med Linda, ett roligt pass. Nu skall här lagas lite mat "vegetariska julbullar" kanske skall det bli något vi bidrar med till julaftonen. 

Mitt i veckan

Publicerad 2013-12-18 22:16:35 i Allmänt,

Nu är klockan över tio igen och jag borde vara i sängen för att vakna pigg i morgon.Hade tänkt köra ett ATC-pass i kväll men är lite rädd för att benet inte håller. Så jag ombestämde mig och körde stairmastern 30 min på låg nivå. Och det kändes ganska bra. Mitt mål nu är att kunna jogga/springa på julaftonen.
Sen åkte vi ut till Nova, handlade lite flera julklappar. Åt på ett av matställena, något indiskt, kryddstarkt och ganska gott. Handlade en julklapp till och sen till favoritaffären (NOT) Willys där vi handlade helt oplanerat och säkert inte har handlat allt vi behöver så vi måste snart dit igen.

Julfest på jobbet.

Publicerad 2013-12-17 22:49:41 i Allmänt,

Som tur var var det inte julmat utan mexikanskt. Det var dock inget för en ickeköttätare. Inget alternativ till köttet fanns. Men man kunde äta ris och grönsaker. Julklappsspelet är alltid roligt. Och jag fick två julklappar fast lite konstiga, en båttidning!!! Och en flaska alkoholfri glögg utan socker men med sötningsmedel. Hmm... Är inte säker på att jag går på julfest igen. 🎄

Snart måndag

Publicerad 2013-12-15 21:31:45 i Allmänt,

Jag hoppas verkligen att jag kan träna nästa vecka. Men det känns oroväckande, det känns inte bra alls. Jag skall till gymmet i morgon bitti i alla fall. Och jag är anmäld till spinningen i morgon kväll.
Idag har vi varit en runda på stan med Leif och Helena. Mat på "Inferno". Ganska gott men kanske inte så prisvärt. Liten portion. Fanns en massa öl att välja på. Sen drack vi kaffe här hemma.
Jag har tittat på solsidan. De var galna som vanligt. Tror att det blir en tidig kväll.

Lördaskväll

Publicerad 2013-12-14 21:32:00 i Allmänt,

>Har hunnit med en hel del idag. Vi började med att fixa här hemma. Tomas i trädgården och jag inomhus.sen blev det Malmö. Vi gick runt lite i affärer. Hittade julklappar till Julia och Emma, vilket betyder att jag måste hitta flera julklappar till Felix och Ruben.
På hemvägen tittade vi in till erika och lennart. Sen har vi ätit , Tomas har varit på gymmet. Lika ont i låret idag. Trist. Julpyntat lite mera. Snart väntar Downton Abbey.
Rolig cykel i Malmö
En massa fåglar på Stora Bernstorp.

Fredagskväll

Publicerad 2013-12-13 21:38:00 i Allmänt,

Så trist att inte kunna träna. Hoppas att detta inte blir långvarigt. Men lite oroväckande är det. Har inte gjort något särskilt alls idag. Handlat efter jobbet. Lagat mat och bakat lussebullar. Blir Malmö i morgon tror jag.

Ledig

Publicerad 2013-12-12 09:11:55 i Allmänt,


Ligger på soffan och läser tidningen. Frukosten har bestått av kaffe, 3 knäckebröd med ost och 5 pepparkakor. Har skitont i låret trots 2 Dolcontin och kylbehandling. Ingen löpning idag antagligen inte på flera dagar. Det är bara så j- vla trist. 

Onsdag och ledig i morgon..

Publicerad 2013-12-11 21:48:00 i Allmänt,

Det känns så j-kla skönt att vara ledig i morgon. Dagen började med ett 25 minuters pass på löpbandet på Actic. Efter jobbet var vi några arbetskamrater som skulle träna crosstraining och sedan bada på Bjärreds kallbadhus. Och vad händer på vår uppvärmingsjogg. Jag får en kraftig sträckning baktill på låret. Känns som någonting går sönder. Kan ju inte fortsätta springa. Vi badar, bastar och äter en av de godaste piazzorna någonsin på Vespa i Bjärred och dricker en supergod italiensk öl.Hemmaigen, cykelfärden hem går bra fast låret ömmar ordentligt. Jag hoppas f-n att jag är bra i morgon i mitt ben.

Behöver ladda batterierna….

Publicerad 2013-12-10 21:45:00 i Allmänt,

Varit i Skrylle i kväll. Jag och Anki eldade så vi tränade nära Skryllegården. Det blev ett varv på 2,2:an och 1 varv på 1,2:an varvat med lite styrketräning.Har fått ledigt på torsdag, skall bli skönt. Känner mig lite sliten.

Hemma igen efter en vådlig hemfärd

Publicerad 2013-12-08 22:19:00 i Allmänt,

Hade en trevlig dag i går i Stockholm. I morse valde vi gymet och löpbandet istället för en tur ute i det kyliga vädret och halkan.Jag, Emelie och Tomas begav oss till gymet klockan åtta på morgonen.
Sen smakade frukosten extra gott.
 

Shopping

Publicerad 2013-12-07 18:25:53 i Allmänt,


Det mesta av dagens shopping. Efter en lång och kall dag på stan vilar vi nu lite innan vi skall träffa Emelie och Mikael hemma hos dem ta ett glas vin och sen gå ut och äta. 

Trötta efter en lång biltur

Publicerad 2013-12-06 22:30:19 i Allmänt,


Trötta och mätta efter en fantastisk fiskgryta och en mycket god öl "sleeping bulldog" wisbyöl på Mest en restaurang på söder

Väggen i vårt rum, uppgraderat från underjorden till en våning upp. 

Och nu skall vi se det sista av IDOL finalen. 

Måndagskväll

Publicerad 2013-12-02 20:50:46 i Allmänt,

Hemma från spinningen. Grymt bra pass som vanligt. Inte så konstigt om man tycker att Linda på ATC är lite tam när man jämför med Suzan. Nu lite kaffe och pepparkakor och snart börjar Hjem. Och i morgon åker Emelie till Stockholm igen. Fast vi ses på fredag igen. Då vi åker till Stockholm Tomas och jag. Skall bli skoj.

Halmstjärna.

Publicerad 2013-12-02 17:56:17 i Allmänt,

Har länge velat ha en adventsstjärna i halm. Så idag cyklade jag ner till stan. Hade ledig eftermiddag. Och hittade en på Gretas hemslöjd för 365 kr. Inte billigt. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela