Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Semester.....

Publicerad 2013-07-28 22:40:59 i Allmänt,

F-n vad det känns bra att inte behöva gå till jobbet i morgon. Vi sprang i morse Emelie och jag och jag fick pisk. Varmt var det och under löpturen fick vi en uppfriskande regnskur. Idag har det badats mycket i poolen vi handlade i fredags. Felix och Ruben har badat och skvätt vatten över de flesta och mesta. Men jag tror att de har haft skoj. Emelie fixade det mesta av maten idag. En varm dag och endast en regnskur. Nu blir det snart sängen......

2 dagar kvar till semestern

Publicerad 2013-07-24 20:48:21 i Allmänt,

Nu börjar det kännas ganska tungt att jobba. Två dagar till semestern. idag fick vi jobba över. Ett hårt tryck är det på MR kamerorna. Fast oftast har det löst sig. Det fantastiskt fina vädret fortsätter. Satt ute i trädgården och läste innan jag gick på spinningen. Nu är det semifinal Sverige -Tyskland fotboll, damer. Tufft motstånd för Sverige! Nu skall jag ut och vattna i trädgården. Den är snustorr och löven trillar ner från träden. Ser ut som hösten har kommit på gräsmattan.

Helgen slut......

Publicerad 2013-07-21 22:36:43 i Allmänt,

Måndag snart igen och en vecka kvar att jobba innan semestern. Skall bli skönt med semester. Den här helgen har verkligen varit fantastiskt fin. En blå himmel med sol hela tiden.Och jag har inte jobbat på min beredskap. Idag cyklade vi rundan vi skall springa på tisdag i Vikhög, Tomas och jag. Bad i havet efteråt. Lite kyligt men mycket uppfriskande. Sen har det blivit en del slappande i trädgården med en ny bok. Gav mig på backar på Klosterängshöjden sen. Sprang sakta så det var inte så hemskt jobbigt, det fläktar alltid lite däruppe.Sen har jag handlat på Willys och vi har grillat med Emelie och Mikael.Och sen har jag lagt en j-kla massa tid framför datorn.Med uppdatering av hemsida, Facebook och svarat på mail.

Ganska lycklig i alla fall

Publicerad 2013-07-20 20:35:22 i Allmänt,

Snart är den här lördagen slut. Har beredskap hela helgen,men det har varit lugnt idag. Har mest suttit och läst i solen. Tvättat och vattnat. Och så har vi sprungit Billebjersrundan och badat i Billebjer. Det var ordentligt varmt att springa. kände mig nästan svimfärdig när jag kom i mål. Trots att jag inte upplevde det som särskilt jobbigt när jag sprang. Hade  inte ork att laga mat, så på vägen hem handlade vi mat på Willys. Det blev kallrökt lax, potatis och pastasallad. ocg en god öl till. Nu är det soffläge som gäller. skall snart välja en film på Netflix. Tycker att Netflix är jättebra! 

Ganska trött i kväll

Publicerad 2013-07-18 20:59:11 i Allmänt,

Inget gym i morse. Gymet öppnar inte förrän kl. 8 tisdagar och torsdagar.En något rörig dag på jobbet. Har haft ont i benet idag. Handlade på Willys på vägen hem. Massor av folk, långa köer. En lite runda med den lille Lufs. Sen hade jag bestämt mig för ett löppass så det fick det bli. Benet känns sisådär. Men det går att springa i alla fall. Har lagat mat i kväll. Laxgratäng, vet inte om det blev så jättegott.

Onsdagkväll och beredskap igen.

Publicerad 2013-07-17 21:54:21 i Allmänt,

Vad skall man säga om den här vanliga dagen i livet. Styrketräning på morgonen innan jobbet. Jobb. En liten stund i solenhemma i trädgården efter jobbet. Hittade en bok att läsa. En bok som vi fick när vi sprang tjejmilen. Hatar att inte ha en bok att läsa. Sen spinning och sen ett litet glas vi och lite mer läsande i boken. 

Tisdagskväll

Publicerad 2013-07-16 22:42:00 i Allmänt,

Träningsvärken börjar smyga sig på från gårdagens träning. I kväll har vi sprungit i Barsebäck. Det blev en runda på 11 km. Sen bad och picknick på stranden. Skall nu börja ladda för några dagars beredskap.
 

Beredskapsfri kväll

Publicerad 2013-07-15 22:14:40 i Allmänt,

Har tränat både spinningpå Actic och FYS på Sankt Hans backar. Kom hem strax efter nio och jag är så hungrig så jag äter allt som kommer i min väg. Mackor, varm chokladmjölk, Proviva, ett löskokt ägg som jag hittade i kylen. Och jag vet inte allt. Hittade en gammal öppnad chipspåse. Denna är nu ett minne blott. Det sista jag har satt i mig nu är en stor glasstrut och kaffe. Men tror att jag kan äta ännu mera.Men jag måste nog gå och lägga mig. 

Söndags kväll och beredskap hela helgen

Publicerad 2013-07-14 21:31:24 i Allmänt,

Känns knappt som om det är sommar. Bara jobb,jobb. Har haft beredskap i helgen och vi har varit inne och jobbat både lördag och söndag. Och nu väntar en ny arbetsvecka. Vädret har inte varot något vidare idag. Lite småkyligt och blåsigt.  Vi sprang på Järavallen i går kväll Tomas och jag. En fin kväll var det, vi hade tänkt ta ett dopp i havet men klockan hann bli alldeles för mycket för det. Och det var också lite kyligt vid den tiden. 
Nu gäller det att ladda om för en ny vecka och bara gilla läget. Och nu skall jag ut och jag mördarsniglar. Tänk om jag återföds som en sådan.....Hemska tanke. Tanken på att man kanske återföds är inte bara positiv, jag tror inte jag skulle vilja återfödas i Afghanistan eller i Indien heller.....

Mitt i veckan. Onsdag.

Publicerad 2013-07-10 21:39:00 i Allmänt,

Upp 6.30 som vanligt. Frukost. Till gymet. hem från gymet. Fixade lite innan jag åkte till Kiropraktorn i Lomma. Idag var det Elin. Förra gången hade jag Hanne. Elin tyckte att jag skulle gå på massage. Så nu har jag både en massagetid och en ny kiropraktortid inbokad till nästa vecka.Och en flaska kylgel Radital har jag inhandlat. I kväll har jag kört första isbehandlingen på ryggen. Skall försöka med detta morgon och kväll i alla fall. Och en ny stretchövning. Jag måste ju detta en chans. Jag vill så gärna bli bra.Sen har jag jobbat och dessutom jobbat över. Sen hem till den lille Lufs. Och spinning klockan sju. och nu är det inte så mycket kvar av kvällen och en ny tuff dag väntar i morgon.

Måndag är bästa träningsdagen säger Susanne.

Publicerad 2013-07-08 21:17:43 i Allmänt,

Vet inte om det är så att måndag är bästa träningsdagen. Men har varit på gymet både i morse för lite styrketräning och sedan i kväll på spinning. I väntan på att spinningen skulle börja i kväll satt/låg Gunilla och jag i grässluttningen vid Delphinen. Efter ett tufft och roligt pass med Suzan blev det grekisk sallad på Delphi. 
Ännu en ganska tuff dag på jobbet och flera väntar. Ingen sommarstiltje där inte.

Helgen är slut.

Publicerad 2013-07-07 21:41:00 i Allmänt,

F-n vad helgen gick fort igen. Kan detta vara meningen med livet tro? Att jobba måndag till fredag vara ledig lördag och söndag. Och alla vi sjukhusanställda, vi är mindre lediga nu på sommaren när vi egentligen borde vara lediga så mycket som möjligt. Man bord ha blivit lärare. Den här dagen har varit intensiv den med. Grillning med hela storfamiljen. Jeanette och Daniel dök upp lite tidigare för de behövde tvätta lite. Eftersom vädret var soligt och varmt så var vi alla lite badsugna så vi åkte till Billebjer och badade. Oscar och Peter gjorde oss sällskap. Sen grillade vi Lax i folie, potatissallad och rödebetssallad till detta. Resten av gänget anlände, Erika utan Lennart som befinner sig i Småland och Niclas och Anette med barnen.
Krig med högtryckstvätt och vattenballonger. Kaffe med Emelies goda cheesecake, jordgubbar och glass.
Sen gick jag, Jeanette, Niclas och Anette med barnen till Borgarparkens lilla badbassäng. De hade jätteroligt där.
Som sagt en hård vecka väntar så jag skall försöka komma i säng tidigt. 
 

6 juli 2013 Lördagskväll

Publicerad 2013-07-06 22:25:00 i Allmänt,

Beredskap, men än så länge inget jobb. Det har varit en ganska intensiv dag. Handlade på Ica Fäladstorget i morse. Sen cyklade vi ner till stan Tomas och jag. Träffade Erika och Stefan med Milton och drack kaffe med dem på Mårtenstorget. De hade med sig eget. Vi köpte på Mac Donalds. De drog sen vidare till loppisen på Södra Esplanaden och vi gick i lite affärer. Fikade på Sankt Jakobs på Klostergatan. Jag cyklade hem, men Tomas startade värsta shoppingrundan och kom hem med ny tshirt, nya träningsbyxor, ett mycket dyrt doftljus som har doftat större delen av kvällen. Och en trädgårdssax och jag vet inte vad. Det blev en stund i solen och jag hann läsa ut " En man som heter Ove" Niclas och grannen bygger staket och Anette jobbade kväll så jag cyklade ut till Kävlinge för att bistå honom en stund. ganska fint väder idag. Äntligen lite sommarkänsla igen. Cyklade hem. Förberedde lite inför morgondagens grillning. Coops räkmackor åt vi när Tomas kom hem. Glass och jordgubbar till efterrätt.
Söta lilla Emma. Glasspaus vid golfbanan
Nicla soch Emma
 
 
 
 
 

Trött men nöjd

Publicerad 2013-07-04 21:56:51 i Allmänt,

Efter att ha deltagit i Coach K Runners FYSträning på Sankt Hans backar är jag trött men det känns bra. Emelie som skulle ha följt med mig, valde kärleken framför sin gamla mor och åkte till Lomma Beach och grillade. 
Suzan är fantastisk att peppa. Det var grymt roligt.Och vädergudarna var med oss. Varmt och ganska soligt.
Nu måste jag försöka komma i säng innan timmen blir alltför sen. I morgon väntar en jobbig dag på MR-kameran.
 

Ännu en helt vanlig tisdag

Publicerad 2013-07-02 22:15:26 i Allmänt,

Sitter i soffan. Har varit i Skrylle i kväll och haltat fram. Hade sällskap med Emelie som hade kunnat springa mycket fortare än jag. Kanske inte uppför backarna, men hon spurtade snabbt ifrån mig på slutet. Det var kämpigt att springa, hade ont i benet och det var stelt och konstigt. 
På hemvägen åkte jag in och hämtade min Sankt Hans Extreme tröja som jag beställde på tävlingsdagen.
Den är så fin. Vi handlade på Willys också. Kändes lite jobbigt . Emelie hade förberett maten, paj och sallad. Och Mikael hade satt in pajen i ugnen så den var klar när vi kom hem. Vilken lyx! Skall nu försöka ta mig i säng. Blir tyvörr inte tidigt idag heller.

Måndag och hemma igen

Publicerad 2013-07-01 22:27:27 i Allmänt,

Somnade i kväll på uppvärmningen på spinningpasset så jag måste verkligen försöka komma i säng lite tidigare på kvällarna. Skönt att vara hemma igen. Borta bra men hemma bäst. Fast jag hade det jättebra hos Gerd. 
Får skriva mer i morgon nu måste jag sova.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela