Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Julöl

Publicerad 2014-11-30 21:08:37 i Allmänt,

Har hunnit med att prova 2 julöl i helgen
I fredags blev det Eriksbergs julöl lite väl söt en knapp 3:a

I kväll blev det en ekologisk öl, JULEKO. 
En god inte för söt öl. Betyg 4. 


Helgen slut igen

Publicerad 2014-11-30 20:58:53 i Allmänt,

Den går så fort, helgen. Har inte motionerat alls trots fint väder. Blå himmel och sol och en bitande kall vind. Har fixat det mesta av julpyntet. Lite väl mycket så här tidigt men som sagt vet inte hur jag skall hinna sen. Och trots utebliven motion har jag satt i mig en påse skumtomtar. Och så har jag klarat av 4" måsten", inte så illa.
Nu vet jag inte om jag skall se Downton Abbey eller gå och lägga mig.Jobbar kväll i morgon, planerar dock att gå upp i vanlig tid och gå till gymmet.Få se hur stark jag är i morgon bitti.

Första advent

Publicerad 2014-11-30 12:05:37 i Allmänt,

Brukar sätta upp julgranen till Lucia. Men de tre närmaste helgerna är uppbokade med jobb, Köpenhamnsresa och beredskap. Så det mesta har kommit fram. Är inte riktigt klar. Det har tagit en massa timmar. Jag gillar julen, har svårt att förstå alla som vill fly bort från den. Det är väl bättre att åka iväg i januari i så fall. Det blir så mörkt när julbelysningen tas bort. 


Busy förmiddag

Publicerad 2014-11-26 10:23:38 i Allmänt,

Jobbar kväll, gick ändå upp halv sex. Till gymet , simmade 500m, cyklade 20 km och sprang 5 km. Efter detta har jag gått en liten runda med Lufsen. Nu skall jag se till att betala lite räkningar innan det ärt dags att cykla till jobbet.

Hunnit med en massa i dag

Publicerad 2014-11-25 22:21:00 i Allmänt,

I morse åkte vi ut till Mickes golv i Kävlinge och bestämde vilka vitvaror vi ville ha till vårt badrum och hur kaklet skall se ut på golv och väggar. Sen blev det en tur till XXXLLUTZ. Tomas ville ha en ny TVbänk. Och vi hittade en jättefin!
En löprunda i det fina vädret sen var det dags att fixa allt till LLIF:S årsavrundning i Skrylle.

Vill inte mer

Publicerad 2014-11-25 09:02:51 i Allmänt,


Har bestämt mig nu. Jag tänker sluta och ta dessa piller som det har debatterats länge huruvida de gör någon nytta kanske skadar istället. 
Det står att jag tar dem mot höga blodfetter. Såvitt jag vet har jag aldrig haft några höga blodfetter. Inga prov på senare tid har heller tagits. Jag lever sunt och motionerar. Den 5:e december ringer doktorn och hon kommer att säga att jag skall fortsätta äta dem för hon törs inget annat. 
😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊

Måndag och ledig i morgon.

Publicerad 2014-11-24 21:55:32 i Allmänt,

Äntligen måndag. En hel vecka framför oss. Gymet på morgonen. Skönt att komma i gång igen. Har beredskap men kunde gå på spinningen med Suzan i kväll. Grymt jobbigt, roligt pass som vanligt. Har inte kunnat gå på flera måndagar, kan inte nästa heller, jobbar kväll då.
I kväll har jag satt i mig en massa skräp. En MASSA pepparkakor, glass och jag vet inte vad.
Känner mig fortfarande kass efter gårdagens X2000. Känner mig precis som om jag har migränkänningar, lite ont i huvudet, lätt illamående. Olustkänslor. Hoppas att jag vaknar "frisk" i morgon.
Har en jäkla massa måsten som måste klaras av inom kort. Men de skjuter jag upp till morgondagen.

Första julölen avnjuten

Publicerad 2014-11-23 21:37:25 i Allmänt,

En av mina födelsedagspresenter var ett presentkort på Systembolaget ( från mina snälla arbetskamrater) jag gillar öl och köpte därför julöl för hela slanten. 
Efter den sega hemresan från Sthlm. En timme längre på grund av planerat banarbete så satt det bra med en öl tyckte jag ( trots att det är sen söndagskväll )
Först ut blev: Fullers "Old Winter Ale" en engelsk öl. En god öl dock inte särskilt "julig". Betyg:4 (av 5)



Söndagsmorgon

Publicerad 2014-11-23 08:37:05 i Allmänt,

Sista dagen i Sthlm. I eftermiddag åker jag hem. Har varit några trevliga dagar. I går blev det stan för hela slanten. Först gallerian här i Liljeholmen, sen stan. Fika på mysiga Vetekatten.
Medan Emelie träffade en kompis så gjorde jag tappra försök att få en skymt av Gunilla i Gabriels kör som tillsammans med Molly Sandén sjöng in ljuset i Stockholmsjulen.
Julmarknaden i gamla stan tillsammans med Erika. Kallt som f-n så vi tog oss lite tidigare än vad vi hade tänkt oss till "Mamas and Tapas" på Söder, där Erika bjöd på mat och dryck. Mycket trevligt och mycket gott.
På vägen hem handlade vi mat till morgonens brunch. Såg färdigt filmen vi började se på fredagen men då vi var så trötta att vi nästan somnade framför TV:n.







Laddar batteriet

Publicerad 2014-11-21 14:49:14 i Allmänt,

Laddar batteriet i dubbel bemärkelse. Köpte en bok "Alla dessa stadsvandringar" för att ha något att göra när Emelie jobbade förmiddagen och hade skolan på eftermiddagen. Tog tunnelbanan till Slussen och började min vandring där. Vädret gjorde det hela svårt. Man behöver läsa i boken emellanåt för att veta vart man skall ta vägen och vilka sevärdheter man skall hålla utkik efter. Fikade på Ersta terassen, blev besviken att det inte hade sin "Rawfoodboll", blev en toscakaka till kaffet istället. Det var där jag upptäckte att mitt batteri på telefonen stod på 30% bara. Så jag gick färdigt min trevliga vandringstur tog tunnelbanan tillbaka till Liljeholmen. Köpte en sallad i gallerian och ligger nu i soffan och laddar både mitt och telefonens batteri. 








Började morgonen med en löptur runt Årstaviken. En mil i mycket behagligt tempo.


Fika på Edelweisse

Publicerad 2014-11-20 15:48:14 i Allmänt,

Ett grått och lite trist Sthlm. Lämnat av svärmor på Slussen. Har handlat en Selfiestick på Teknikmagasinet. Jag vet att det är en jätteonödig pryl😊. Skall titta runt lite i affärer efter fikat☕️

Skrylleångest

Publicerad 2014-11-18 21:58:13 i Allmänt,

Hade nästan ångest för att åka ut till Skrylle och hålla i träningen i kväll. Vet inte riktigt vad det är med mig? Vill inte springa. vill inte träna. Men vet ju att jag måste träna för att må bra.Och efter träningen idag kändes det bra.
I går kväll när jag kom hem,jag jobbade till halv nio, såg jag resterande 3 avsnitt av Broadchurch. Oväntat slut. Känns lite osunt att bli så beroende av en serie som jag blev och att kunna se så många avsnitt på en gång. Hur bra är Netflix och liknande? Men det är ju jag själv som tillåter mig. Får bli skärpning i framtiden.

Beroende

Publicerad 2014-11-17 09:14:00 i Allmänt,

Idag gjorde jag något jag aldrig brukar göra satte mig i soffan på en vardagsmorgon och såg på TV. Femte avsnittet av Broadchurch. Nu skall jag gå en runda med Lufsen. Sen gymet sen jobbet. 


Söndagskväll.

Publicerad 2014-11-16 21:21:05 i Allmänt,

Blev löpning ute. Klarade inte av tanken på löpband. Gick hyfsat, vinden var besvärlig stundvis, men jag hade också en härlig medvind emellanåt. Har hittat en ny serie att titta på "Broadchurch" En engelsk serie på Netflix. 4 avsnitt kvar. Börjar sent i morgon. Så ingen spinning i morgon kväll😞

Lördagsmorgon igen....

Publicerad 2014-11-15 08:30:00 i Allmänt,

Och vad gör jag, sitter framför TV:n och nyhetsmorgon. Har läst Sydsvenskan. Försökte sova länge, men det gick inte. Tänker på småbarnsåren, då var man så trött på morgonen och man ville och kunde sova länge på morgonen om man någon gång fick lov att sova lite längre. Nu när man har möjlighet att sova längre (i alla fall på helgerna) vaknar man. Vi har ju Lufsen också som väcker oss.
Skall gå på spinningen idag om jag inte blir inringd ( har beredskap).
Och mina tankar idag går till Emelie som fyller 25 år. På torsdag får jag träffa henne. Då åker jag till Stockholm.

Trött och det är torsdagkväll

Publicerad 2014-11-13 21:04:44 i Allmänt,

Spinning med Linda i kväll. Kvällsmat: rökt makrill på knäckemackor. Till efterrätt kaffe och massor av pepparkakor. Sen såg jag på ett intressant program om hur djur anpassar sig i storstan. Och nu är jag grymt trött. 



Tisdag och ingen Srylleträning

Publicerad 2014-11-11 20:22:20 i Allmänt,

Orkade inte stressa ut till Skrylle i kväll. Förr hade inget kunnat stoppa mig när det gällde att komma ut till Skrylle en tisdagskväll. Så jag gick Lufsenrundan i lugnt tempo. Åt lite och sprang en runda i stan istället.
Lagade mat så i kväll åt vi tillsammans tomas och jag. Mycket ovanligt en vardagskväll.Efter kaffe och massor av pepparkakor klämmer jag nu Julias kvarglömda Pringles.
Det fantastiska fibernätet vill inte fungera i kväll. Hatar när det tekniska strular.Jobbar kväll i morgon , men ingen sovmorgon för de kommer och servar värmepumpen.

Måndag men ingen spinning

Publicerad 2014-11-10 21:19:51 i Allmänt,

Ingen spinning i kväll. Kommer att missa det flera måndagar nu. Tränade lite styrketräning på morgonen på Actic. Man hinner inte så mycket på 20 minuter. Men jag tänker att den träning som ändå blir av är bättre än ingen träning alls. Resten av kvällen har ägnats åt att försöka skapa julklappar med de foton jag tog på Kreta. Har tagit en j-kla tid och jag har gjort fel x antal gånger men nu tror jag att jag har gjort rätt.

Helgen tar slut så fort

Publicerad 2014-11-09 19:57:59 i Allmänt,

Efter en ganska jobbig vecka, en ganska jobbig helg. Det tar på krafter att ungås med barn, hur söta de än är. Var ålder har sitt. Man orkar inte på samma sätt. Och man hinner inte med. Rätt vad det är rusar de iväg. Man är livrädd att något skall hända.
Pallade inte springa idag. Vi gick en runda med Lufsen i Skrylle, Billebjersrundan. fantastiskt väder.Tänkte nu avsluta kvällen med Downton Abbey på SvtPlay.




Ett halvt glas rött får avsluta dagen.

Publicerad 2014-11-08 22:35:57 i Allmänt,

Vilken dag. Emma och Julia kom vid tolvtiden. Bio klockan ett. Och Emma somnade inte. "LasseMajas detektivbyrå ". McDonalds efteråt totalfiasko. De var ju inte ett dugg hungriga efter läsk och popcorn på bion. Och mitt kaffe blev inte klart förrän vi skulle gå därifrån. Men vi tog med oss maten hem. På leksaksaffären ville Emma ha en fågel i bur men INTE Julia. Absolut inte. Men nu ikväll har hon tänkt om. Nu vill hon ha det. Så vad har jag lärt mig idag. Gå inte till McDonalds och inte till leksaksaffären. 


Helg igen

Publicerad 2014-11-08 08:42:00 i Allmänt,

Nyhetsmorgon. Kaffe och mackor. Skall snart sätta igång och tvätta. Den gamle hunden har kräkt i en säng igen. Trots plastad frotté och annat lyckas han hitta ett ställe så att det mesta på något sätt blir nedsmutsat. Det är så jävla jobbigt!!! Fattar inte varför han måste välja sängarna?
Julia och Emma kommer idag, vi skall på bio. Och sen skall de sova över här. Grått och trist väder.
Var ute med jobbet igår. På Italia. Hade undanbett mig uppvaktning,men detta var på ett väldigt trevligt sätt. Fick ett silversmycket, egenhändigt gjort av J. Det blev jag jätteglad över och ett presentkort på Systemet! Jag gillar att prova nya svenska ölsorter. Någonstans idag måste jag stoppa in en löprunda.

Beredskap

Publicerad 2014-11-06 20:28:06 i Allmänt,

Beredskap i kväll. Spinning i morse.Efter jobbet promenad med Lufsen. Stack sedan ut och sprang en runda. Men det gjorde ont i benen nästan hela tiden. Jag fattar inte vad det är. Så besvärligt som det var i kväll är det sällan. Jag vill att benen skall kännas pigga, att det i alla fall ibland skall kännas bra.Resten av kvällen har spenderats framför TV:n med Dr Oetkers pizza och efter det en MASSA PEPPARKAKOR. Och jag har skypat med Emelie och med Jeanette.

Denna dagen ett liv....

Publicerad 2014-11-05 21:41:32 i Allmänt,

Upp halv sex, grötfrukost, till gymmet halv sju, simmade 500 meter, cyklade 15 km på spinningcykel, 30 min, sprang 31 minuter på löpbandet,körde 1 minuts fartökningar. Skulle sprungit snabbdistans 5 km, men kände inte alls för det.Massagestolen 15 min, därefter bastu.Hem, ut med Lufsen på halvtimmespromenad. Ruggigt, kallt och duggregn. En andra frukost, nu filmjölk och musli. På jobbet strax innan halv tolv. Och sen har jag jobbat till halvnio. Gick hem 20.32. Cyklade hem i duggregnet,men milt i luften. ja så är det snart dags för sängen igen.

Tisdagskväll.

Publicerad 2014-11-04 21:12:02 i Allmänt,

Känner mig sur och irriterad. Anki och jag hade bestämt att vi skulle ha möte efter träningen idag. Tränade därför lite kortare. Sen blev jag faktiskt lite sur på Anki. Som lugnt satt kvar i bastun. Hann torka mitt hår, klä på mig, äta upp min macka, lägga min väska i bilen. Men nog om det.
Kanske var jag själv på lite dåligt humör. Oftast brukar jag inte störa mig så mycket på dylikt. Den här veckan känns jobbig. Inte en enda ledig kväll.

Måndags kväll och ingen spinning😖

Publicerad 2014-11-03 21:35:22 i Allmänt,

Känns lite trist att missa spinningen men kände att jag är en dålig farmor som ännu inte varit och kollat Julia på friidrotten. Så det fick bli i kväll. Emma och Julia skall sova över på lördag till söndag. Få se vad vi kan hitta på. Tänker på Felix och Ruben, långt där borta i Kongo. Och hoppas ju att vi snart träffas. Vet ju inte hur det blir till jul. Ibland är det bästa att låta bli att tänka på saker som man inte kan rå över och som känns som något tungt inne i bröstet.
Har laddat upp bilder till dropbox. Men inte gjort mycket annat sen jag kom hem från Kävlinge och det är snart dags att sova. Ännu en dag har gått i ens liv.

Helgen slut

Publicerad 2014-11-02 20:01:17 i Allmänt,

Har suttit och gått igenom bilder vi tog på Kreta. Våra egna och även Niclas bilder. Jag har slängt 479 bilder och det är ändå alldeles för många kvar. har tänkt att göra en fotobok till oss själva och kanske kalendrar till andra i familjen. Men det är så tidsödande att kolla igenom. Tänk "förr i tiden" då tog man några 36 bilders-rullar. Man borde slänga många flera bilder direkt. Men det är svårt att avgöra på kamerans lilla display om bilden är bra eller dålig.
Så flera bilder skall slängas!
Har sett Downton på Svt Play. Nu skall jag se nyheterna och sen blir det nog sängen.

Löpning är bra...

Publicerad 2014-11-02 13:11:52 i Allmänt,

Har precis kommit hem från Skrylle där jag sprang milen (som bara är 9,6 eller något sånt) gick lusigt. Jag kan inte springa fort längre. Kan det vara åldern? Fast det är en massa gamlingar som springer fort. Jag borde kunna bättre. Men även om det gick långsamt så har man kvar den där positiva känslan efter att ha sprungit.Läste senaste Runners World när jag kom hem och där står det en massa om hur löpning påverkar kroppen positivt. Man har nästan känslan att bara du springer så har du inga problem och du förblir frisk. Nu stämmer ju inte det där, jag känner ett flertal som trots löpning och bra mat drabbats av cancer. På vissa föreläsningar svänger man sig med procent hit och dit om hur man undviker att få cancer om man gör si eller så. Men har man någon taskig liten gen som ger sig tillkänna så är det inte mycket som hjälper. Jag tror att man kan påverka sin hälsa genom att motionera och äta sunt, men ibland hjälper det inte. Nu skall jag avverka en del måsten. hittills har jag inte behövt jobba den här helgen.

Ser på Grand hotell Budapest

Publicerad 2014-11-01 21:33:10 i Allmänt,

Inte min typ av film. Men Tomas har tjatat om den länge så nu ser vi den. Får väl härda ut hela filmen. 
Efter spinningen i morse blev det Nova. Inhandlade en tröja på Lindex. 


Ett hårspänne på Glitter. 
Tog mig sedan ut på en löprunda. Gick grymt sakta. 
Resten av dagen. Lagat mat tvättat och nu film. 

Lördagsmorgon

Publicerad 2014-11-01 08:42:36 i Allmänt,

Känns alltid lite speciellt när man har två lediga dagar framför sig. Eller lediga, jag har beredskap fram till måndag morgon.
Förutom det obligatoriska tvättstöket på helgen så väntar spinning 10:30.Efter detta inget planerat.Har ingen koll på hur affärerna har öppet idag. Ett varv på Nova om det är öppet.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela