Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Backträning i Skrylle i kväll.

Publicerad 2014-09-30 21:27:22 i Allmänt,

Som om man inte fick nog av backar på Lidingö, backar blev det i Skrylle i kväll i alla fall. Trötta ben, men det gick ganska bra. Körde branta backen på 2,2:an i Skrylle med lite styrketräningsinslag.
I kväll kommer Emelie hem..Och jag är ledig 9 dagar i sträck. Skall bli så j-kla sköööönt.

Ingen träning idag heller

Publicerad 2014-09-29 20:40:00 i Allmänt,

Om jag inte tränar känner jag mig rastlös. Hade anmält mig till spinningen men Niclas skulle fixa ett eluttag här hemma hos oss och det passade bäst efter Julias friidrottsträning. Så jag fick avboka spinningen och umgås en stund med söta Julia medan Niclas fixade uttaget. Men den j-vla fibern fungerar ändå inte.
Har packat det mesta för resan, jag har en stor resväska.
Nu börjar jag unna mig att längta. Jag tycker annars att man inte skall gå och längta till saker och ting. För på något sätt förstör man tiden däremellan och har man för stora förväntningar så kan man bli besviken. Men nu längtar jag till torsdag och Kreta. Och att få träffa och umgås med alla nära och kära.

Hemma igen, jobbdag i morgon

Publicerad 2014-09-28 21:57:00 i Allmänt,

Hemma igen efter en intensiv helg. På fredagskvällen öste regnet ner. Men de hade lovat sol till lördag. Vi vaknade också till strålande sol. Frukost vid nio. Sen upp på rummet för att chilla lite. Klockan elva gick bussen ut till Lidingö. Vi åkte buss, Tomas körde bil ut. Två kilometers promenad upp till starten. Jag startade klockan 13. Emelie och Niclas klockan halv två. Det var trångt, mycket trångt. Första kilometern gick på 8 minuter!!!!!
Det var tjockt i 3 km. Men även sen var det svårt att springa sin egen fart. Ständiga stopp. Folk bakifrån som skrek"Håll till höger".
På sista milen var benen stela, men jag tänkte aldrig tanken aldrig mera. Niclas fick kramp efter 20 km och fick gå springa om vartannat. Emelie hade massor av kraft kvar på slutet och blev därmed bäst av oss. Hon fick tiden: 3.12.33, jag 3.13.02 och Nille 3.31.00 Och de började genast planera nästa år!! Och visst är det en fantastisk känsla att klara av det, Det är en jäkla tuff bana.
Kön till gratisbussarna var den längsta busskö jag någonsin sett. Och att köra bil till hotellet tog enormt lång tid. På kvällen åt vi på en asiatisk restaurang. Men jag kunde äta minimalt av buffén, magen var mer än kass. Idag gjorde Tomas och Niclas en stor insats, Niclas körde de första 20 milen med ömmande ben. Tomas körde resterande och det ganska fort. tror inte att vi höll hastighetsbegränsningarna precis.

Väntan...

Publicerad 2014-09-26 18:31:58 i Allmänt,

Gick bra att köra upp. Tomas och Niclas turades om att köra. Katta åkte med oss eftersom hon i sista stund blivit utan chaufför. Vi åt på Stavsjö. En positiv överraskning. 

Vi åt Veg Enchilladas. 
Sen hämtade vi Emelie på vägen. 
Körde ut till hotellet, checkade in.  
Katta drog till stan för att shoppa. 
Vi åkte till mässan. 
Hämtade våra nummerlappar. 
Handlade en T-shirt. 


Dan före dan...

Publicerad 2014-09-25 23:08:59 i Allmänt,

Det är livsfarligt att umgås med andra löpare när man sprungit lopp och endorfinerna susar runt i kroppen. På bussen hem från Lidingö har jag mer än en gång sagt att nästa år gör jag det eller det. Och man har stora planer på hur mycket mer man skall träna för att uppnå dessa mål. På lördag väntar 30 km Lidingölopp och det blir TUNGT. Jag får nog använda pannbenet lika mycket som benen. Få se om det är starkt nog.
Nu skall jag krypa ner i sängen. Har fixat hela kvällen, är alltid nojig när jag åker bort.

Köpt nya löparskor...

Publicerad 2014-09-24 22:00:00 i Allmänt,

Köpte nya löparskor idag. Och ett par kompressionsstrumpor. Skulle vilja springa i skorna på lördag på Lidingöloppet. Men det är nog ganska dumt.
Har packat det mesta för resan, men det kommer ändå att bli så att vi kommer att vara uppe sent på kvällen.Jag vill att vi kommer iväg tidigt.

Tisdagskväll, skryllekväll, Willyskväll

Publicerad 2014-09-23 22:16:48 i Allmänt,

Dags att lägga sig igen, dagen går så fort. Sprang i Skrylle totalt 8 km med uppvärmning, lite fartlek på 7:an. Kändes ganska ok. Handlar ofta på Willys efter träningen i Skrylle. Lite synd på kvällen men ett måste. Slut på bananer. (Bl.a.) Har sett sista avsnittet på Hjem på SVTplay. Lite sorgligt att det är slut. Kanske borde det sluta där. Det behövs ingen fortsättning egentligen. Serier som fortsätter i all evighet tröttnar man på.

2 öl och hemma till klockan åtta

Publicerad 2014-09-22 21:31:45 i Allmänt,

Numera betyder utekväll att man är hemma innan åtta. Och att man efter två öl, mest känner för en kopp kaffe. Trevlig kväll med Kristiina och EvaMarie på Mediterranean. Och kaffe drack jag när jag kom hem.
Men efter ett avsnitt av "Det blodröda fältet" på SVT-play är jag nog mogen för sängen.

Ser på Philomena

Publicerad 2014-09-21 20:47:59 i Allmänt,

Tomas hyrde film i går. Nu ser vi på Philomena. Lite seg kanske.
Har hunnit med mycket idag, städat kylen, tvättat, sprungit i Skrylle. Lagat mat, bakat äppelkaka. Och försökt få igång fiberuppkopplingen. Satt minst en halvtimme med supporten. Men troligtvis är det något fel på fibern. Men nu har jag äntligen tagit tag i det i alla fall och det känns bra. Det var en av sakerna på måste-listan.
Dagens löptur i Skrylle gick ganska bra, det gick inte fort men det kändes bra. Och nu tror jag att det går att springa Lidingöloppet.

Lördagskväll

Publicerad 2014-09-20 20:42:19 i Allmänt,

Jobbade på förmiddagen. Sen körde vi ut till Center Syd. Sprang en runda när jag kom hem. Med fartökningar. Gick si så där. Men ett fantastiskt fint väder. Över 20 grader varmt. Fortfarande ont i ryggen. 
I morgon måste jag prova att springa en mil. 
Nu American Hustle, som är svår att förstå. 

Sprang 5 km idag

Publicerad 2014-09-19 22:38:57 i Allmänt,

Hade tänkt vänta med att springa och gå på gymet istället. Men vädret var helt underbart i kväll. Då därför blev det löpning. Trodde inte att det skulle funka alls till en början. Men jag hade en dov smärta bak i ryggen hela tiden. Det går ju i 5 km men går det i 30 km?
Skall prova 7 km i morgon. 
I kväll har vi sett en intressant dokumentär, paddling på Kongofloden.  Har beredskap hela helgen. 
Nu skall jag ligga en stund på min spikmatta. 


Totalt träningsfri dag

Publicerad 2014-09-18 21:01:00 i Allmänt,

Har jobbat kväll. Planen i dag var att stiga upp vanlig tid och gå till spinningen på morgonen. Men när klockan ringde kände jag att jag måste sova lite till. Sov till åtta, vaknade emellanåt av Lufsen som låg på Tomas sida av sängen. Kaffe och Sydsvenskan.Hann inte med den långa promenaden som jag tänkt gå med Lufsen heller. Men han fick snusa obegränsat när vi var ute och gick. Fantastiskt väder idag. Träffade Gunilla på stan, vi åt lunch i solen. dagen har gått ganska fort men det är lite segt att jobba kväll. Och vad ska jag säga om min rygg, lite bättre är den nog. Men idag har jag inte tränat alls och det har kanske varit bra.

Fortfarande ickelöpare

Publicerad 2014-09-17 21:51:00 i Allmänt,

Kanske men bara kanske,  är jag lite bättre i min rygg idag. 
Nu är det mer än en vecka sedan jag sprang. Och det känns inte bra. Och med Lidingöloppet en dryg vecka bort. 
Har varit flitig med alternativ träning, spinning i måndags, i går cyklade jag en runda med racern. Idag var jag på cirkelträning. Men där kunde jag inte göra alla övningar. Spinning 45 minuter på det. Jag har inte vant mig vid Marias pass. Jag gillar inte jättelånga intervaller. Det är skönt att spola ur benen ibland. 
Så jag vet inte om jag ska fortsätta med de här passen. Nu skall jag försöka komma i säng någorlunda tidigt. 

Söndagskväll

Publicerad 2014-09-14 22:43:39 i Allmänt,

Jobbat idag, kvällspromenad i Skrylle. Ont i ryggen fortfarande, nästan sämre i dag. Fattar inte vad det är. Med Lidingöloppet mindre är 2 veckor bort, känns det nervöst. Måste hitta alternativ träning. För så fort jag inte kan springa så känner jag mig som en elefant.


Firat 3 födelsedagsgrisar

Publicerad 2014-09-13 22:38:30 i Allmänt,

Det onda i ryggen är kvar. Provade att springa på gymmet idag. Klarade 20 minuter innan jag insåg att det här går inte. Fattar inte vad det är....

Vi har firat Tomas, Oscar och Lennart i kväll. Med smörgåstårta och rabarberpaj till kaffet. Vi var inte så många den här gången, Emelie i Sthlm, Jeanette och Daniel, Felix och Ruben i Kongo. Niclas i Norge. Anette, Emma och Julia skulle bort på sitt håll.
Men Karro gjorde oss sällskap. Smörgåstårtan var god.

Bönpasta blä

Publicerad 2014-09-12 19:43:45 i Allmänt,

Blev glad när jag hittade paketet med bönpasta på Willys. Bestämde jag mig för att tillaga detta idag. Tillsammans med grönaärtorbiffar, rödbets och fetaostsallad och créme fraiche sås. Bönpastan var seg och smakade inte särskilt gott. 😟. Biffarna var ok. 
Har fortfarande ont i flanken till vänster. Provade att testa Stairmaster, det gick bra, Crosstrainern var också ok. Roddmaskinen gick inte bra. Känner att jag måste hitta ett alternativ till löpning. Det är inte så långt till Lidingöloppet. 


😫kunde inte springa, ont i ryggen

Publicerad 2014-09-11 22:19:26 i Allmänt,

Försökte springa, det gjorde jätteont, tänkte ändå att jag skulle pressa mig runt. Men gav upp efter 500 meter. 
F-n, jag hoppas att det bara är tillfälligt. 
Har avklarat en del måsten idag. Och lagat äppelkaka, gjort råsaft av äpple och lagat mat till födelsedagsgrisen, Oscar. 


Chillar i soffan

Publicerad 2014-09-11 08:54:43 i Allmänt,

Är ledig idag men begav mig ändå till gymmet och spinning med Suzan. Inte hårdrock i dag och så här på morgonen var det definitivt bättre. Gjorde lite styrketräning efter spinningen. 
Igår hade jag något av en hetsätarkväll. 
Trots att jag lagade mat när jag kom hem så åt jag den sista glassen i frysen, en påse chips ( tror att det bara var 175 gram ).Nötter och russin och ytterligare någon knäckemacka. Säkert något mer också. 
Nu skall jag läsa lite i min senaste bok som jag inte är helt förtjust i. 
Sen skall jag avverka ett antal " måsten". 

Fick jobba över😁

Publicerad 2014-09-10 20:36:11 i Allmänt,

ATC passet och Spinningpasset fick avbokas. Kanske lika bra eftersom jag har konstigt ont i min rygg. Är ledig i morgon och på fredag. Om jag kan övertala mig själv i morgon bitti så blir det spinning på Actic kvart i sju. Men jag vet att jag kan känna annorlunda i morgon när klockan ringer. 

Klarade inte mitt mål.

Publicerad 2014-09-09 21:56:30 i Allmänt,

Hade planerat att springa 8 varv på 2,2:an i kväll. Hade ont i ryggen. Benen stela som vanligt. Pinade mig runt 7 varv i alla fall 😊. 
Skall snart lägga mig, bara läsa färdigt " du gamla du fria"😴

45 minuter sena

Publicerad 2014-09-07 20:58:54 i Allmänt,

Vad är det med tågen. Alltid något j-kla fel någonstans. Nu är vi 45 minuter sena. Allt gick så bra fram till Alvesta. Sen blev det något slags strömfel tror jag. Så nu är vi 45 f-cking minuter sena.Men vi är i gång igen i alla fal.

På väg hem🚊

Publicerad 2014-09-07 18:10:24 i Allmänt,

Snart åkt i en timme. Att åka ifrån Emelie. Det gör lite ont i bröstet och det sitter en stor klump där. 
Vi har haft några trevliga dagar. Idag har vi gått 13 km. Jag hade ont i magen, efter gårdagens uppladdning med Rödbetsshotar tror jag. Emelie hade ont i sin ljumske. 


Men vädret var ju bara för bra för att vara inne. Så ingen shopping idag. 

Vi har skypat med Jeanette idag. Och att tänka på hur låååångt borta de är vill jag helst inte alls. 

Söndagsmorgon 🌞

Publicerad 2014-09-07 09:12:54 i Allmänt,

Dimman håller på att lätta. Vi gick upp tidigt idag med. Oscar och Karro skulle åka 9:25. Nu har jag packat det mesta. 
Vi har inte riktigt bestämt vad vi skall göra idag. Jag åker inte hem förrän kl fem. 😊

Lång dag igen

Publicerad 2014-09-07 00:53:07 i Allmänt,

Tjejmilen avklarad. Sämre tid än i fjol. Vet inte vad som känt med mina ben. De känns som stolpar. 54.08. Fick pisk av Emelie som sprang på 53 minuter. 
Vi åt här hemma hos Emelie. Sen gick ungdomarna iväg. Gerd och jag stannade kvar. Vi avslutade kvällen med en drink i Skybaren på Skrapan, Jag, Emelie och Gerd. Nu väntar Vi bara på att Oscar och Karro skall ta rätt tunnelbana hem. De har varit i Ropsten och vänt😊☺️😉😞😒😣



Trötta ben

Publicerad 2014-09-05 21:53:08 i Allmänt,

En lång lång dag. Först KS, där Emelie fixat in mig på en studie, blodprovstagning, spirometri före och efter läkemedel. För detta fick man 2 biobiljetter. Buss tillbaka till Sankt Eriks plan. Fika på söder. Shopping. Lunch på Blå Lotus. Sen Djurgårdsfärjan till Skeppsholmen. Promenad i det fina vädret tillbaka till stan. Vi hade tänkt äta här hemma i kväll men Oscar övertalade oss att äta på " tre indier" på söder. God mat, trevligt sällskap. 
Nu är vi tillbaka i lägenheten och jag tänker gå och lägga mig. 




Hemma hos Emelie

Publicerad 2014-09-04 23:36:28 i Allmänt,

Tåget anlände Sthlm i tid. Låste in min väska på stationen. Begav mig till Sergels torg där jag satt i solen och läste tills Emelie kom. Sen gick vi lite i affärer, åkte ut till mässan där vi hämtade nummerlapparna. Vi gick runt lite på mässan men det var grymt varmt där. Inte speciellt billiga Nikekläder heller. Hem till Liljeholmen med alla kassar och väskor. Handlade mat till frukosten. Fikade lite. Åkte in och mötte Oscar. Åt på Vapiano vid Kungsbron. 
En intensiv dag. 






Läser IForm

Publicerad 2014-09-04 09:50:16 i Allmänt,

Sitter nu och läser iForm fick tidningen på iFormloppet i Malmö. Det är lite roligt  att läsa hur man på olika sätt ökar eller minskar cancerrisken. T.ex. Stillasittande ökar cancerrisken med 10% även om du tränar enligt en artikel. Sen kan man enligt forskare vid Mayo Clinic USA fördröja sin demens med 9 år om man arbetar med något där hjärnan får jobba. Kan vara fritidsintresse behöver inte vara jobb. 
På samma sida i tidningen står det att man sänker risken för Stroke med 20 % om man äter en bit kyckling eller lax om dagen. 
Återkommer om när jag hittar fler hälsotips. 


Ayurveda

Publicerad 2014-09-04 09:00:17 i Allmänt,

På tåget mot Stockholm. Köpte tidningen Vego och läsernuom ayurveda. De delar in ett människoliv i fyra årstider. De första 30 är våren, därefter sommaren vuxentiden. Från 60 pågår hösten. Vid 90 tar ålderdomen sin början. Men de räknar med att man lever till 120. Jag gillar deras indelning. Det betyder också att jag har några få sommardagar kvar att njuta av. 😊


Onsdag och ledig i morgon..

Publicerad 2014-09-03 22:07:55 i Allmänt,

I morgon bär det av till Stockholm. På lördag är det tjejmilen. Det skall bli skoj att träffa Emelie igen. Och Gerd! Dessutom kommer Oscar och Karro upp. Vädret skall bli ok verkar det som.
I kväll blev det ATC och spinning på Actic. Hade tänkt vara med på Coach K Runners backträning. Vädret har ju varit fantastiskt i kväll.
Men nu blev det inomhusträning. Enda kvällen man kan kombinera ATC och spinning. Det är alltid svårt att hänga med på ett spinningpass första gången med en ny instruktör. Men jag tror att det här kan vara något för mig.

Nu är det september

Publicerad 2014-09-02 22:36:31 i Allmänt,

Var blev du av sommar? Hur kunde du försvinna bort så fort? I kväll har vi haft en fläkt av dig i alla fall. Riktigt fint väder i Skrylle. 2 varv uppvärmning på 1,2:an 40 min snabbt på milen. Nedjogg de sista kilometrarna. 
Rolig dag på jobbet. Jobbat med trevliga Makda. Mycket att göra men tiden går fort. 
Men när jag tänker efter, varför vill man att tiden skall gå fort. Om den segar sig fram så känns ju livet mycket längre eller? Orkar inte tänka mer nu så nu skall jag sova. 😴😴

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela