Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Tvedöra

Publicerad 2015-06-30 16:33:34 i Allmänt,

Trodde inte att det skulle gå så fort att cykla hit. 43 min! Sitter i gräset, kollar hela tiden efter fästingar och väntar på Anki och Magnus. 



Frukost i uterummet

Publicerad 2015-06-30 08:31:16 i Allmänt,


Ännu en dag som ligger framför mig. 
Började morgonen med något så tråkigt som att bädda rent i våra sängar. 
Skall ta de andra sängarna däruppe också. Olja färdigt utemöblerna. Lasera hammocken? 
Bara att sätta igång och så slappa i solen förstås. 😊

Första riktiga semesterdagen.

Publicerad 2015-06-29 20:41:20 i Allmänt,

Snart är första semesterdagen slut. Vad har jag då gjort? Efter frukost och tidningsläsande framför TV:n så blev det lite andra praktiska bestyr, som att betala räkningar. Gå igenom alla pappershögar som ligger på bänken i köket. Och lite annat smått och gott. Eftersom vädret var trist så bestämde jag mig för att åka till Center Syd. Vilket misstag. Det är en enda stor byggarbetsplats. Hittade en regnkacka till mig själv på Lager 157. 
Sen några T-shirtar till barnen. 
Hade tänkt att handla på Coop men orkade inte så det blev gamla tråkiga Willys. Sprang en runda. Har lagat mat, läst ut " Britt-Marie var här". Som inte var någon höjdarbok precis. Men en del tänkvärda saker fanns det i den. Nu blir det nog "Etthundra mil" av Jojo Moyes. 


9 mil cykling...

Publicerad 2015-06-28 22:03:12 i Allmänt,

Eftersom besöket på Tomatens hus med jobbet ställdes in idag och jag hade snöat in på att cykla dit så lyckades jag övertala Tomas att följa med.Ganska kallt på morgonen när vi cyklade iväg. Var är solen som skulle komma idag? Vi cyklade via Landskrona och hamnade lite fel så vi tog vår fika i en grässlätt vid cykelbanan som ledde ut från Landskrona. 

När vi anlände till Tomatens hus i Vallåkra så var vi rätt mätta fortfarande så vi bestämde oss för att inte äta där. Jag handlade en glass. Det fanns inte så mycket att titta på. Vi köpte lite Rabarber vinäger, honung och musli. Tomas handlade också en liten söt träfjäril. 
Vi började trampa hemåt. Vi valde lite småvägar, hamnade i Kävlinge där det blev en nostalgirunda. 
På vägen hem ömmade en del av kroppens delar ganska mycket och jag blev ordentligt trött.
Hemma igen blev det promenad med Lufsen. Oscar fixade vattenutkastaren och jag lagade mat till oss.

Och jag har semester i morgon!!!

Galet bra dag

Publicerad 2015-06-27 23:38:10 i Allmänt,

Om man nu skall räkna detta dom första semesterdagen så har det varit en bra dag. Vi blev bjudna på middag av Jeanette i Malmö. Innan maten gick vi en runda på Ribban och jag passade på att geocacha lite. Hittade en i alla fall. Nummer två hittade vi inte. 
Och det känns som kite sommar nu. 


Vad var det i maten?

Publicerad 2015-06-27 15:03:02 i Allmänt,

Inte vet jag vad det var i maten som vi åt i går...men man kan ju säga att magen kändes helt tom när jag skulle ut och springa i morse. Det kan ju vara ett problem annars. Hade bestämt mig för en lite längre runda, lång för mig alltså. D.v.s. mer än en mil då. 
Precis som det är "att det inte är de stora inkomsterna man blir rik på utan de små utgifterna" så tänkte jag när jag sprang att man kan känna lycka av en löprunda, glädjas åt blommorna vid sidan av vägen. Jag sprang en stor del av rundan och kände mig lyrisk. Sen blev jag ju lite trött och mördarsniglarna tog bort lite av lyckokänslan. 
Sen cyklade vi ner till stan handlade en korg till badrummet på Granit och fikade  på S:t Jakobs. Tittade i lite flera affärer men hittade inget. Och nu är vi på väg till Malmö. 😊. 

Nöbbelövs mosse. 

Ingen lust att träna idag.

Publicerad 2015-06-26 19:08:36 i Allmänt,

Varit trött på jobbet idag. Längtade bara tills dagen var slut. Men så känns det kanske när semestern hägrar. Solen har skinit hela dagen. Men jag kände inte för att springa. Kände mer för att åka till Nova. Tomas var med på detta. Hann nästan hela varvet innan Tomas tyckte att det var dags att äta. Det blev inte mycket shopping. Ett par Röhnish långa tights. En deo. Och en klänning på MQ. 



Efter Nova en runda med Lufsen, hittade en pytteliten Geocach. 



Geocaching😊

Publicerad 2015-06-25 22:10:23 i Allmänt,

Haft en rolig dag på jobbet. Tänker ibland vilken förmån det är att ha ett jobb man trivs på och trevliga arbetskamrater. 
Efter jobbet blev det Geocaching med Dervla och Karolina. Roligare när man är flera. 
En dag kvar att jobba sen väntar nästan 3 veckors semester. Känns skönt. Vi har inga direkta planer. Turista i Skåne. Umgås med Jeanette och barnen som är hemma nu några veckor. 


Helt slut

Publicerad 2015-06-24 22:14:00 i Allmänt,

En skön trötthet i kroppen efter att först ha varit med på Suzans FYS- pass på Sankt Hans backar och efter det spinning 55 min med Linda.
Jag gillar Suzan och Linda bäst av alla. Tror inte att det blir några fysiska aktiviteter alls i morgon. Skall kanske geocacha med Dervla. Och gymet är stängt på morgonen.Nu blir det sängen och min bok.

Tisdag

Publicerad 2015-06-23 21:14:26 i Allmänt,

Slötittar på Aktuellt. Har varit i Skrylle och tränat. Det blev 5 km och sen cirkelträning. Precis innan vi gav oss ut regnade det. Under vår löptur så var det uppehåll. Tror att jag skall lägga mig och läsa. 

Måndag och veckans bästa träningsdag eller?

Publicerad 2015-06-22 21:44:54 i Allmänt,

Tufft på gymet nu på morgonen. Blir inte så ofta eftersom det inte är morgonöppet alla dagar nu på sommaren.
Lagade mat när jag kom hem från jobbet. Sen blev det spinning med Linda.
Fixat tvätt, ätit glass och lakritsgodis och sett en film som jag har sett tidigare, Wedding date". Feel good film.

En aktiv dag

Publicerad 2015-06-20 21:46:16 i Allmänt,

I förmiddags åkte vi mot Vislanda och Kojtasjön. Målet var Kojtasjön runt, en runda på 4,5 km. Vi åkte på jättefina småvägar och såg trevliga små byar. 
Vid Karins sten tog vi en geocach. 
Kojtasjörundan var en trevlig runda. 





Hemma igen blev det mackor och prinsesstårta. 

Och sen löprunda runt sjön med Jeanette. Bad efteråt. 

God mat, varmrökt lax med varm potatissallad. 
Och en fin kväll. 







Midsommarafton

Publicerad 2015-06-19 21:10:45 i Allmänt,

Bättre väder än förväntat. Storhandlat på ICA maxi på Samarkand. Tyvärr var alla andra affärer stängda så det blev ingen shopping. Jag hade sett fram emot det. Hemma igen så sprang Tomas och jag 5 km. Bad förstås!
Efter det åkte hela gänget till motionsspåret i Hjortsberga. 
Tillbaka igen geocachade vi här i Sjöstorp. Felix hittade den gigantiska geocachen. 


Blomplockning på vägen hem. 

Felix fixade Frappuccinos till oss. 😊

Potatisen färdigskrubbad. 

Dags att äta. 

Mums!

Pizzalato


Småland

Publicerad 2015-06-18 22:23:29 i Allmänt,

Midsommar i Småland. Vi kom upp vid åttatiden. Regn mest hela tiden på vägen upp. Installerat oss. Tänt brasor, ätit mackor, druckit vin och ätit chips. 
Emelie har kommit fram till Varberg. Oscar åker till Sthlm imorgon. 
Vädret ser dystert ut. Jag har nog aldrig sett en dystrare prognos för en midsommarhelg. Övre delen av Norrland får fint. 





Tisdag och Skrylle

Publicerad 2015-06-16 22:42:35 i Allmänt,

Klockan är alldeles för mycket som vanligt. Har varit i Skrylle i kväll. Vi grillade efter träningen. Vi hade ett fantastiskt väder. Jag sprang 7:an och joggade sen ner 1,2:an. Även den här gången gick det att springa och jag hade inte ont. Det går inte fort men det går att SPRINGA.
Vi grillade som sagt efter träningen. Det trista är bara att all rök sen gör att man måste duscha igen och tvätta håret och alla kläder.

Slut på helgen.

Publicerad 2015-06-14 22:51:20 i Allmänt,

Fattar inte att helgerna går så fort. Kalas  för Julia. 8 år fyller hon. Åren går också fort. Sprang på Klosterängshöjden i förmiddags. 8 backar. Kändes bra, hoppas nu att det håller i sig. Jag vill kunna springa igen, riktigt. Och lite längre sträckor. Nu är jag grymt trött. 
Oscar är lekledare. 

Bild dom Jeanette skickade från flygplatsen i Kongo Kinshasa. De är på väg hem. 😊

En vanlig lördag i juni.

Publicerad 2015-06-13 07:50:03 i Allmänt,

Vad står på Agendan idag? Putsa fönstren till uterummet. Prio 1. 
SOLA medan solen finns, och om jag inte måste in och jobba. 
Om vädret blir sämre och jag inte behöver jobba då har jag en lång lista att beta av. 



Fredagskväll

Publicerad 2015-06-12 20:59:00 i Allmänt,

Klockan är snart nio. Det är fredag. En helg ligger framför oss. Har beredskap så man vet inte riktigt hur den blir. Inget jobb eller mycket jobb. Inget trädgårdsarbete alls i dag. Efter jobbet blev det promenad med Lufsen som är ganska trött nu. Sen blev det till sist en springrunda. Körde lite fartökningar. Blev hur trött som helst. Lagade mat, Tomas handlade under tiden. Oscar gjorde oss sällskap, alltid trevligt. Efterrätt med glass och varma bär, den kör vi rätt ofta nu.
Nu sitter vi här i uterummet, lyssnar på musik. Fortfarande är himlen alldeles blå. Hoppas att det blir fint i morgon.
Jag läser en ganska dålig bok: "Britt-Marie var här". Vet inte varför jag köpte den. Tomas har slumrat i soffan tror jag och jag skall ta och läsa den dåliga boken.

Listan avklarad

Publicerad 2015-06-11 21:54:22 i Allmänt,


Jag hann med alla punkter på listan. 
Ver inte varför det känns så bra att få bocka av. 
Då är det jobb i morgon. Har beredskap hela helgen. 

Semesterdag

Publicerad 2015-06-11 09:03:06 i Allmänt,

Det skulle vara ☀️ idag men den " lyser" med sin frånvaro. 
Dagens horoskop i City:
Och detta är dagens "att göra lista"
😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊

Snart dags att åka hem.

Publicerad 2015-06-10 11:20:24 i Allmänt,

Har haft ett par fina dagar här i Stockholm. Har bott i Hammarby Sjöstad hos en arbetskamrat som nu är pensionerad. Föreningen i huset där hon bor har ett litet rum man kan hyra. 

Emelie på sitt sommarjobb. Träffade Emelie på måndagskvällen, vi gick lite i affärer och sedan blev det hämtsushi hemma hos henne och Jakob. Gott och trevligt. 
Borta är det kalla vädret och ☀️ skiner. 
Så det blev frukost på Anitas balkong. 
Sen gick vi in till gamla stan. Åt en glass i solen. 
Tog båten ut till Djurgården. Där besökte vi Hertha Hilfons utställning på Liljewalch. Intressant utställning 




En liten runda på Rosendals trädgård där vi inmundigade en dryck på Björksav smaksatt med ingefära och Lime för 30 kr styck!
Vi beundrade alla vackra hus, miniatyrslottet Rosendahl och alla vackra blommor. 


Rosendahls slott. 

Lunch på Systrarna Voltaire blev det sedan. Vi kunde läsa Yddingen på en av husväggarna. Huset är flyttat från Skåne hit till Djurhården😊. 

Sedan skildes våra vägar. Anita skulle träffa dotter med familj. Jag hick vidare till Kungsträdgården där jag satt och njöt i solen en stund tillsammans med en massa människor. 
Strosade i affärer tills jag mötte upp Emelie på Spotify. 
Lite mer affärer innan det var dags för att träffas på den Koreanska restaurangen där Jakob också dök upp. 
Mycket god mad. Kan verkligen rekommenderas. 
Och så idag onsdagsmorgon. 
En joggingrunda till och upp på Hammarbybacken. Sedan vidare längs vattnet en bit. Stockholm är fantastiskt. 



Snart är dags att ta sig in till centralen och åka hem. 

Jobbigare än på jobbet.

Publicerad 2015-06-07 21:19:20 i Allmänt,

Det mesta jag hade planerat göra idag har jag gjort. Löpningen hann jag inte med eller d.v.s. jag kände att kroppen behövde vila. Jag har jobbat i trädgården nästan hela dagen. Om det var murgröna förra helgen så var det vintergröna den här dagen.Det är en vacker växt med blå blommor. Men de tar över hela rabatten. Tänkte att jag sparar en del av dem men till sist rev jag bort allt. Allt är förstås inte borta. Jag kommer att få jaga dem i många år. Lite trist med växter som växer okontrollerat.
Har fixat med tvätten, packat och lagat mat. Sitter här med en öm kropp. Jag har rivit mig på rosor och det känns som det sitter taggar kvar på en del ställen.



Söndagsmorgon

Publicerad 2015-06-07 08:44:04 i Allmänt,

En solig morgon. Frukostpremiär i uterummet. Det blåser en del. Kanske är man lite stel i benen efter gårdagens vandring. Fixa tvätt, rensa ogräs, packa för stockholmsresan står på schemat. Kanske hinna sola lite. Springa i eftermiddag? Planera dagens middag och handla. Fyra dagats semester nästa vecka.😊

Lördag

Publicerad 2015-06-06 22:33:52 i Allmänt,

Äntligen lite värme men inte så mycket sol. Vandring runt Finjasjön med Anki och Magnus. Mycket trevligt. 
18 km:s vandring. Sen lite trädgårdsarbete här hemma. Nu sitter vi i halvnörktet och lyssnar på musik. 
Har pratat med Arne, Stig och Gerd. 
Lite bilder från idag:









Äntligen fredag......

Publicerad 2015-06-05 21:46:12 i Allmänt,

Sitter i uterummet, har lagt till lite nya låtar på en Spotifylista. Utnyttjar Spotify otroligt lite, betalar 99 kr i månaden. Men har nog inte lyssnat på två månader. Tänker att jag skall springa med musik men gör det sällan. För farligt i trafiken och är jag i skogen vill jag höra skogens ljud.Det har varit en intensiv dag. Efter jobbet sedvanliga promenaden med Lufs. Sedan åkte jag ut till Nova och köpte en ny liten resväska eftersom min fina orange Epic befinner sig i Stockholm, antagligen på väg till Lissabon nästa vecka så det fick bli en ny! 


Hämtade sen Tomas och vi körde till Skrylle. De stänger klockan 19.00 så det fick bli 5 km. Lagom för mig. Det var en bra löpkänsla i benen. Det gjorde inte ont någonstans. Har ingen koll på tiden, glömde klockan och lika bra det. För det gick nog inte så fort.
Handlade på Willys på hemvägen, lagade mat, och nu softar vi i uterummet. proppmätta efter allt vi satt i oss.

Lite bättre väder..😊

Publicerad 2015-06-03 22:55:28 i Allmänt,

Actic på morgonen. Promenad med Lufs efter jobbet. Sprang sen 5 km, det gick sakta men det kändes bra. Ganska soligt men blåsten förstörde lite av löpningen. Lagade mat, det är inte ofta på veckan. Jobbat i trädgården. Kände mig helt uppgiven till sist. Det är så mycket jobb. Tvättat lite och sett 2 avsnitt av " welcome to Sweden". 
Och nu blir det lite av Karin Wahlbergs " Än finns det hopp"

Kallaste maj på 50 år

Publicerad 2015-06-02 21:26:13 i Allmänt,

Ruskvädret fortsätter. Lite varmare i dag, men det regnar och blåser.Utbildningskväll på jobbet med räkmacka och gott vetebröd efteråt. När jag kom hem så bestämde jag mig för att jobba i trädgården trots det dåliga vädret. Vet inte om det var värt det. Halt och lerigt. Fick slänga alla kläder i tvätten, duscha och tvätta håret. Har tittat lite på Aktuellt. Ingen träning alls idag förutom att jag började med armhävningsutmaningen. Men i morgon blir det gymet på morgonen!!

Inget gym på morgonen.

Publicerad 2015-06-01 22:24:26 i Allmänt,

Kroppen kändes helt slut efter "murgrönskriget". Så jag skippade gymet på morgonen. Var 15:e reserv på spinningen. Eftersom vädret var fint tänkte jag avboka men nya regler gör att man måste avboka 2tim innan. Så det gick inte. Och nu hade jag hunnit bli 4:e reserv. Fick bege mig till gymet på vinst och förlust. Och jag kom med. Bra pass som vanligt😊. 
I Spring nummer 4 hade jag sett ett intressant recept på ett bröd. Gjorde degen innan spinningen, den skulle stå minst 2 timmar. Bakade det när jag kom hem. 



Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela