Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Tuff dag.

Publicerad 2015-05-31 22:53:45 i Allmänt,

Sprang 7 km i Skrylle. Foten höll. Det gick inte fort. Några snabbsprintare sprang om mig och de diskuterade någon tjej som var skadad. Antagligen hade hon varit duktig. För de sa att nu är "hon som en medioker motionär"   
Så det är kanske en sån man är. Fast jag föredrar nig glad motionär. 
Sen har vi jobbat hårt i trädgården. Upptäckte att murgrönan höll på att ta över en stor del av trädgården. Den hade växt in i buskar blommor och klättrar längs trädvochvstaket. Men vilket jobb. 😁. 
Vegetarisk lasagne god sallad, rabarberpaj till efterrätt. Fick en flaska vin av Oscar i morsdagspresent. Han gjorde oss sällskap till middagen. 

Lågtrycken står på rad

Publicerad 2015-05-31 08:17:29 i Allmänt,

Lågtrycken står på rad säger de på
 TV 4  vädret. Regnet slår mot rutan och termometern visar 7,7 grader. 
Men högtryck kommer. Mors dag idag. Första morsdagen utan egen mor. Det känns konstigt. Vi hade knappast en nära relation men det var  hon som såg till att det blev så. Men brev, kort och telefonsamtal den kontakten hade vi i alla fall. Planer för dagen? Åka till Skrylle och springa. Jobba i trädgården. Göra upp en inköpslista. 
Bara att rulla upp 💪🏻 och sätta igång med inköpslistan. 😊

Lördagskväll

Publicerad 2015-05-30 23:46:04 i Allmänt,

Spinning med Elin på Actic kl:11.30.Sen trädgårdsarbete tills telefonen ringde. Var på jobbet tio i två. Fick ett sms av Anki om vi ville komma och äta hos dem. Och det ville vi gärna.Hemma igen kvart över fem.Tänkte att jag skulle hinna lite mera trädgårdsarbete. Rev bort massor av murgröna, hamnade mitt i hundbajs och fick ett klistrigt bo av kvistar i mitt hår. Så jag var tvungen att duscha innan vi åkte till Anki och Magnus. Maten var ögonfröjd och mycket gott. Det receptet skall jag härma någon gång. Laxfilé med potatissallad, varma potatisar i en fantastiskt god sås. Rabarberpajen till efterrätt var också mycket god.
Slötittar på Diamond league, skall snart lägga mig för klockan är mycket.


Får man säga att man är nöjd med sin lön

Publicerad 2015-05-29 21:11:45 i Allmänt,

Man får nog inte vara nöjd. Helst skall man vara lite missnöjd. Och alltid jämföra sig med de som har det bättre. Jag måste nog säga till min chef att jag blev glad över min nya lön.Jag har ett roligt arbete, bra arbetskamrater som i mångt och mycket delar i alla fall en del av mina värderingar. Fick jobba över i kväll så jag missade spinningen så det var ju lite trist.men förhoppningsvis så gjorde vi något för patienten vi hade på bordet. Nu sitter vi här i soffan lyssnar på musik, lagade mat när jag kom hem. Har beredskap i kväll och i morgon.

I dag har jag varit duktig

Publicerad 2015-05-28 22:42:33 i Allmänt,

Skippade gymmet i morse för att tvätta håret (!). Efterjobbet gick jag en runda med Lufsen och försökte samtidigt utöva geocaching. Hittade platserna men inte cacherna.
Det blev spinning med Lindapå Actic eftersom jag inte är säker på att benet håller för löpning. Efter spinningen blev det en dryg timma i trädgården. Det är bara så mycket att göra. Har slötittat på Tv en stund. Sett "Välkommen till Sverige" och lite på ett program där man debatterade huruvida hår på vissa ställen på människokroppen är äckligt eller ej. Hon som tyckte det var äckligt hade giantläppar.
Nu skall jag borsta av mig alla kokosflingor som hamnat på magen och i soffan. Det var det godaste som jag kunde hitta i skafferiet. Vet inte var min Pringles tagit vägen. Snart sängen....

Inget Skrylle i kväll..

Publicerad 2015-05-26 22:09:26 i Allmänt,

Fick jobba över till klockan nio i kväll. Lite trött i huvudet efter så många timmar. Var på gymmet i morse som vanligt.
Har sett på Aktuellt. Druckit varm chokladmjölk och ätit en massa knäckebröd med Brieost. Ser på Sportnytt och en duktig tjej som på fem år blivit ultralöpare.Mimmi Kotka heter hon.

Måndagskväll

Publicerad 2015-05-25 22:50:16 i Allmänt,

Actic på morgonen. Mycket att göra på jobbet. Men tiden gick fort. Trädgårdsarbete innan spinningen. Trädgårdsarbete efter spinningen. 
Ganska nöjd med mig själv att jag ändå gick ut efter spinningen också. 
Lite slöande i soffan med 
" Barnmorskan från East end". 
Och nu skall jag 😴. 

Går klockan fortare på helgen?

Publicerad 2015-05-24 22:36:40 i Allmänt,

Helgen slut. Och Måns gick och vann Eurovision. Ändå glad att vi inte tittade. Varit en ganska jobbig dag idag, rent fysiskt alltså. Efter att ha slängt ett par säckar med ogräs på Sysav åkte vi till Flyinge och inhandlade mer täckbark och lite andra saker.
Sen hem för att rensa ogräs. Allt eftersom dagen gick så blev vädret bättre. Till sist orkade jag inte slita upp mera ogräs och det blev en tur med Lufsen och Tomas i Dalby Söderskog.
Lagade mat, Pasta och vegetarisk sås, sallad och rabarberpaj till efterrätt. En trött Oscar (efter Toughest i Stockholm) gjorde oss sällskap till maten. Och nu är klockan som vanligt för mycket. jag skulle behöva gå och lägga mig klockan tio för att få min skönhetssömn.








Eurovision kväll

Publicerad 2015-05-23 23:17:27 i Allmänt,

Vi tittade en stund men höll på att somna. Valde en film istället "All inclusive" en dansk film. Överraskande bra. 
Var på spinning på Actic på förmidddagen. Sen åkte vi till Malmö och Triangeln. Ville köpa skor på Skechers. Det gjorde jag också. 845 kr. Men de var fina. Handlade mat på Coop. Sen fortsatte jag med projektet 
" mission impossible". Ogräsrensandet i trädgården. 
Vi hade tänkt sitta i uterummet och äta men det var ganska kyligt så vi valde att sitta inomhus. 
Så var den här pingstaftonen över. 


Pingsafton

Publicerad 2015-05-23 08:15:38 i Allmänt,

Efter allt frossande i går kväll så har jag ångest. Men det är bara att ta nya tag inför dagen. Vädret: blåsigt och mulet, skall bli bättre i kväll.
Tänker gå på spinningen på Actic nu på förmiddagen, vet inte om jag törs springa ännu. Benet är mycket bättre men smärtan är inte helt borta. Rädd att det skall bli sämre igen.
Och först av allt skall jag nu ut och rensa ogräs.
Kvällskektyr. 😊

Fredagsfrossa

Publicerad 2015-05-22 19:34:00 i Allmänt,

Frossar i chips och rödvin. har ätit en god middag, Lax, pasta och sallad. Spininning på actic efter jobbet. Helt värdelöst, Linn var sjuk så det var en ersättare för henne. Ljudet var högt uppskruvat så när hon skrek så gjorde det ont i öronen. Och passet var slut efter 30 min!! Det skall vara ett 45 min pass. Tänkte säga till i luckan när jag gick, men då var hon där spinning-instruktören. En ung, söt och glad tjej så jag struntade i att säga något, men jag kommer att undvika hennes pass i framtiden.Och jag känner mig lurad på min träning.

Jobbat kväll

Publicerad 2015-05-20 22:19:05 i Allmänt,

Valde att inte kliva upp tidigt och gå på gymet. Sov till halvåtta. Gick en långrunda med Lufsen i vackert väder, nästan vindstilla. Tog min första geocache uppe på Klosterängshöjden.
Bilder från i morse. 





Betalat halva växthuset.

Publicerad 2015-05-19 21:54:33 i Allmänt,

Pengarna har rullat ut från våra konton i år. Badrummet pris 120.000 kr!
Golvläggning och målning Emelies rum och nytt golv i hallen. Massor av nya växter till trädgården. Spanienresa för oss båda. Min resa till Kongo. Oplanerade resan till Norrland.
Och i kväll satte jag in 17300 handpenning för växthuset.
Har varit i Skrylle i kväll. Gick ULA-stigen med Anki. Fint väder efter en regnig dag. Och kvällen är alldeles för kort.

Äter allt som jag kan hitta

Publicerad 2015-05-18 21:11:39 i Allmänt,

Har en sån kväll igen. Jag är omättlig.Har snart ätit upp godiset jag köpte till Emma och Julia och som de inte orkade äta upp.Efter jobbet gick jag med Lufsen sen blev det spinning med Suzan.
När jag kom hem hade jag planerat att rensa ogräs men det kalla och regniga vädret gjorde att jag stannade kvar inne i värmen.
Jag åt tonfisk med sallad, Rabarberkräm med mjölk, Kaffe och mackor med Brieost, Banan och äpple och nu ryker godiset.

Jobb i morgon

Publicerad 2015-05-17 22:46:19 i Allmänt,

Har varit en ganska bra ledighet. 
Fixade äntligen de gamla stolarna:

Kanske inte det tyg jag valt annars men nu blev det ändå lite roligt. Man kan lätt byta tyget igen. 
Bilder från gårdagen:

Emma

Julia
Besök på Flyinge plantshop, fika på deras servering, smedjan. Trevligt ställe. 
Tomas är helt vild på att köpa blommor. Han måste ha handlat blommor och jord för flera tusen den här månaden. Men trädgården är fin. Och det finns massor kvar att göra. Egentligen är den ett " Mission impossible". 
Har varit på gymet idag Provade crosstrainern, det gick bra för benet. 
Lite styrka efteråt. 
Sen har jag rensat lite ogräs, lagt på täckbark. Lagat mat. Sett ett par avsnitt av "Ack Värmland " 
Uppdaterat LLIF hemsida och nu borde jag ligga i min säng. 



4 dagars ledighet snart slut

Publicerad 2015-05-17 11:16:00 i Allmänt,

Söndag och Emma och Julia har sovit över. De är små sötnosar men tillsammans är de ganska odrägliga ibland. De bråkar nästan hela tiden. Så jag tror att de skall få sova över var gör sig hädanefter. För nu umgås man inte med dem. Man medlar eller är passupp. 
Blandat väder idag, sol och regn och blåst omvartannat. Emma skall på kalas kl 12 så snart blir de hämtade av föräldrarna. 
Planer för dagen? En massa, få se vad jag hinner med. Prioriterar gymet efter bankärenden. 

Vilse på dagarna.

Publicerad 2015-05-15 23:28:10 i Allmänt,

Fredag idag. Har gjort ganska mycket idag. Service på den nyaste Toyotan. Besiktning på den andra. Så åkte vi till Svedala och beställde ett "orangerie" att ha på framsidan av huset. Där kvällssolen är. Lång leveranstid och dyrt. Men än så länge känns det rätt. 
Plantagen sen där vi råkade köpa barkmylla istället för täckbark. 
Erika o Lennart har varit här på mat. I kväll kunde vi sitta uterummet med hjälp av infravärmare. 
Emelie deltar i en utmaning och tycker att jag skall vara med. Första dagen idag. 

Nu är jag med!😊

Så besviken

Publicerad 2015-05-14 23:02:31 i Allmänt,

Försökte springa idag men gav upp efter 600 meter. Tyckte att benet kändes bättre idag. Men tyvärr det gjorde jätteont. Fattar inte vad det är. Det hår ju att cykla och även spinning går bra. 
Det är så TRIST. 

Idag är det Kristi flygare som man säger i Skåne

Publicerad 2015-05-14 09:15:03 i Allmänt,

Ledig i 4 dagar eftersom jag lyckades pricka in min lediga fredag i morgon. 
Hade tänkt gå på Suzans FYSpass i Mästers park. Men jag hinner inte får prioritera spinningen istället. Vet inte om benet håller för ett FYS pass heller. 
Skall ta itu med att byta tyg på 4 stolar 2 av dem har varit halvfärdiga i säkert 10 år. Mitt "afrikatyg" har elefanterna på "fel" håll så istället för gardin får det klä stolar och kanske bli en duk😊. 
Men då måste jag ut på Jula och köpa spik. 



Onsdag men nästan som fredag.

Publicerad 2015-05-13 21:05:10 i Allmänt,

Gjorde MR på mitt ben i morse. Det visade inte mycket, lite ödem i muskulaturen, men inget alarmerande. Har haft stödstrumpor idag. Och det har varit bra. Gick på spinningen på Actic i kväll, Suzan hade Camillas pass. Jag blev ordentligt trött. Men det konstiga är att benet känns bättre efter spinningen.
Lagade en maträtt jag aldrig tidigare lagat, fick tips av Makda på Jennys matblogg. Laxstroganoff med ris, riktigt gott.Oscar åt med oss, Tomas skall köra honom till Malmö. I morgon åker han och Peter till Umeå. En deltävling av Toughest går där.
Har beredskap i kväll. Men lugnt på jobbfronten.

"Deltagit " i Blodomloppet 5 km

Publicerad 2015-05-12 21:52:58 i Allmänt,

Tillsammans med ett gäng från jobbet gick jag 5 km. I vanliga kläder med ett ben som gjorde ont för varje j-vla steg. Till sist brydde jag mig inte om att det gjorde ont. Pisskallt väder men jag hade trevligt sällskap. Gick med Constance. 
Picknick tillsammans med Dervla och några från Akutröntgen. Så lite regn på detta också. Tomas hämtade oss i en skön varm bil. 
Never again.... Blodomloppet. 



Pringles i soffan

Publicerad 2015-05-11 21:16:24 i Allmänt,

Tröstäter Pringles
Är deprimerad över mitt onda ben. 
Fick gjort ultraljud och det är i alla fall ingen trombos. 

Skall till vårdcentralen i morgon. Inte för att jag tror att de kommer fram till något. 
Skall göra en MR på onsdag. 
Gick på spinningen i kväll. Konstigt nog så känns benet bättre direkt efter spinningen. Kanske för att det ökar genomblödningen. 

Helgen slut.

Publicerad 2015-05-10 21:29:29 i Allmänt,

En helg går så fort. Fast nästa vecka är det bara 3 arbetsdagar.
Sprang 5 km idag på mitt onda ben. Vet inte hur klokt det var, vet bara att jag mår så dåligt när jag inte kan träna. Vi har varit på kalas i Kävlinge. När vi kom hem var det fantastiskt fint väder och jag gjorde Tomas sällskap i trädgården och hann rensa lite ogräs. När jag gick runt och tittade i trädgården fick jag en känsla av omöjlighet: det går inte att rensa bort allt ogräs. Vi får väl se.....

Söndagsmorgon i maj

Publicerad 2015-05-10 09:12:54 i Allmänt,

Regnigt och grått. Frukosten avklarad, halva tidningen läst. Det stod mycket om Lundaloppet, men jag hittade inget om Lejonbragden. Cyklade banan igår vid sex halvsju, fanns några kämpar kvar. Jag pratade med en kille, han hade 9 km kvar till 100km. Imponerande!
Själv har jag fortfarande ont i benet. Gick ändå på styrketräning när jag kom hem från jobbet igår. Gjorde de övningar som kändes någorlunda ok. Cyklade ju sen också. Det går bra att cykla men efteråt på kvällen gjorde det ONT.
F-n vad less jag är på att ha ont. Och detta är något jättekonstigt. Benet svullnar lite, blir ömt och känns lite värmeökat.
Nu skall jag sluta att klaga och ta mig an dagen.

Benen i högläge

Publicerad 2015-05-07 17:57:07 i Allmänt,

Häromdagen hade jag ont i mitt knä. 
I morse när jag sprang på löpbandet kände att det började göra ont längst ner på underbenet/fotleden vänster ben. 
Men jag sprang färdigt. Under dagen har det tilltagit. Gick med Lufsen men det gjorde ont hela tiden. Nu har jag lindat benet. Jag ligger i soffan med benen i högläge. 


  

Onsdag och klockan är så mycket

Publicerad 2015-05-06 22:40:00 i Allmänt,

Var blir tiden av? Var blir livet av? I går hade vi klubbmästerskap i Skrylle. Skönt att det är över. Det var trevligt, men det är en massa jobb innan allt är klart. Få se om det blir några fler LLIF mästerskap.
Vart har den här dagen tagit vägen? Det blev Actic i morse. Som så många andra morgnar. Efter jobbet hämta de jag Tomas telefon på Ica, fixade alla inställningar på den eftersom mannen i huset är något oteknisk. Promenad med den Gamle (Lufsen) i det fina vädret. Sprang sen 6 backar på Klosterängshöjden. Duschade, lagade mat. Sen såg vi sista avsnittet av House of Cards. Nu längtar man till nästa säsong. Frank Underwood och hans anhängare är bara för hemska. Och klockan är alldeles för mycket....

Söndag men inte vilodag

Publicerad 2015-05-03 21:18:12 i Allmänt,

Har jobbat extra idag mellan halv åtta och halv fem. Ett strålande väder som man inte har kunnat njuta av. Men trevliga arbetskamrater uppväger i alla fall en del av det. Och tiden går fort. 
Skall nu försöka inhämta lite kraft inför den här kommande veckan med klubbmästerskapet på tisdag. Sista någonsin för mig. Inte många anmälda. Vet inte varför jag fortsätter med idrottsföreningen. 
Hann ha lite nytta av det fina vädret, sprang en runda efter jobbet på 9 km. 
Och nu skall LLIF hemsidan uppdateras och sen är den här helgen slut. 
Sett ett avsnitt av House of Cards. 


Fin konsert

Publicerad 2015-05-02 21:54:58 i Allmänt,

Konserten i Magle konserthus blev en positiv överraskning. Alla var jätteduktiga! Man blir imponerad att det finns så många duktiga musiker och sångare som inte sysslar med det till vardags.
Sen blev det mat och en öl på Stortorget. Och ganska tidig hemgång. Var hemma strax före nio.

Fint väder

Publicerad 2015-05-02 13:52:08 i Allmänt,

Vaknade tidigt. Efter frukost lite städning. Spinning på Actic med Elin. 
Sen var det dags att fixa alla ärenden. Systemet, Nova, Willys. 
Handlade Niclas present. Han fyller år i morgon. Men vi skall fira honom nästa söndag. Hinner med en liten paus i solen innan jag cyklar ner till stan. 

En ganska aktiv dag

Publicerad 2015-05-01 22:06:01 i Allmänt,



Redo för löpning. Billebjersrundan i Skrylle med Tomas som hare vilket gjorde att jag sprang bättre än på mycket länge. Eftersom vädret var hyfsat bestämde jag mig för att ta en tur på racern när vi kom hem. Men det var kallt och jag råkade också ut för en mindre hagelskur så jag kortade av rundan. Det blev lite drygt 2 mil.
Hann med lite trädgårdsarbete innan det började regna. Mest Tomas som jobbar i trädgården.
Och nu har vi ätit, sett ett avsnitt av House of cards. Snart dags för sängen.





1 maj välkommen...

Publicerad 2015-05-01 07:47:39 i Allmänt,

Ny månad. Den här våren har gått superfort. Vaknade tidigt i morse. Kan inte sova länge på morgonen längre. Jag som älskade att sova länge. Det blev inget "House of cards" i går kväll. Tomas var ännu tröttare än jag och la sig tidigt. Jag höll ut till halv tio. Låg och läste en bok av Lisa Jewel och åt allt jag kunde komma över. Fattar inte att man kan bli så sugen på att äta. En långhelg framför oss men den är ganska uppbokad, kanske inte idag. Då är endast en löptur i Skrylle planerad. I morgon blir det spinning, sen måste jag handla presenter och priser till klubbmästerskapet.På eftermiddagen skall jag träffa några arbetskamrater, vi skall på konsert i Magle konserthus. Efter det skall vi äta på stortorget. Och på söndag skall jag jobba hela dagen. Så det finns inte mycket utrymme till andra saker.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela