Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Lusse- semlor finns....

Publicerad 2015-11-29 21:51:45 i Allmänt,

http://matildalagar.blogg.se/2015/november/lussesemlor.html
Vilken lycka! Dessa skall jag absolut baka. Visste ju att saffrans-semlor finns men dessa är steget roligare.
I övrigt har det varit en bra söndag. Efter löprundan blev jag mentalt återställd, fast det var en grym runda, började bra men sen kom jag in i motvinden och en hagelskur. Fick sätta handskarna för ansiktet för att skydda mig. sprang 13 km. Det gick sakta men det kändes ändå ganska bra. Och knäna höll.
Vi har varit i Kävlinge och hälsat på. Oscar har ätit med oss. Vi har sett solsidan. Stormen Gorm viner om knuten.

Not Good day

Publicerad 2015-11-29 09:39:00 i Allmänt,

Kan man ha en sån dag finns ju "Feel good". Skulle hela vilja ligga under täcket hela dagen. Regnet piskade mot rutan när jag vaknade. Nu blåser det bara halv storm. Tomas har åkt till Skrylle för att springa. Vi är inte helt överens idag han och jag. 
I skarp kontrast till mitt tillstånd är julmusiken och vårt julpyntade hem. 
Skulle hellre vara i det tillståndet. Julen är ljuset och förväntan. Förväntan,  inte över materiella saker utan mer över upplevelser. 
Jag skall nu ta mig samman, borsta tänderna och göra något av den här dagen. 

Lördag 28 november

Publicerad 2015-11-28 20:35:41 i Allmänt,

Började dagen omysigt med att bädda rent i sängarna. Efter frukost och lite fixande här hemma cyklade vi ner till stan. Redan på vägen ner började jag ångra mig. Duggregnet hade övergått till lite mera regn och fyra grader är inte jättevarmt. Granen på Stortorget kom inte till sin rätt i det trista vädret. Vi gick runt i lite affärer, fikade på Patisseriet. Var ganska fullt på s:t Jakob där vi hade tänkt att fika. Jakten på en saffrans-semla gav inget resultat. Vii cyklade hem efter ett par timmar, vädret var så trist. Får äta mina lussebullar som jag bakade igår. Har varit en gnällig bitch mesta delen av dagen. Gick en långrunda med Lufsen medan Tomas tränade på gymet. Orkade inte tänka på att springa och dessutom gör BÅDA mina knän ont. Har pyntat färdigt nu. Vi har verkligen julfint. Och i kväll väntar näst sista avsnittet av Downton Abbey.


Lång dag

Publicerad 2015-11-27 22:28:38 i Allmänt,

Efter det snöpliga besöket hos tandläkaren började stora julpyntandet. 
Det har tagit hela dagen. Passade på att baka lussebullar också. 
Hann laga lite mat och Oscar kom och åt med oss, han hann till och med att dricka kaffe innan han drog till Malmö. 
Har satt upp granen och klätt den färdigt i kväll. Ju äldre jag blir desto viktigare har julen blivit. Eller tiden fram till jul. Jag vill inte vänta med att sätta upp granen till lille julafton. Jag vill njuta av ljusen när jag kommer ner på morgonen. Jag vill mötas av allt är tänt när jag kommer hem. 

Nu är det ganska mycket jul uti vårt hus🎅

Julmusiken på🎅

Publicerad 2015-11-27 10:37:11 i Allmänt,

Packat ur matkassarna, laddat tvättmaskinen. Druckit kaffe ned fantastiskt gott pumpafröd till 
Nu startar jag julen 2015
Gott julkaffe

En morgon som inte blev som jag tänkt.

Publicerad 2015-11-27 09:50:55 i Allmänt,

När jag kom till tandläkaren hade inte materialet levererats som det skulle så jag fick gå hem igen vilket gör att jag måste ta ytterligare ledigt😠. 
När jag kom till ICA hade jag glömt alla kuponger hemma. Bra början på dagen. Nu skall jag snart börja pynta🎅

Ledig i morgon

Publicerad 2015-11-26 21:56:59 i Allmänt,

Ser på Nyheterna. Så mycket trista saker. Känns som det bara är krig och våld. Känner mig på dåligt humör. Vet inte riktigt varför. Tränade på gymmet i morse. Ganska bra dag på jobbet. På vägen hem blev det gymmet igen och jag sprang på löpbandet 40 min. fartökningar och "backar"Vi har ätit mat tillsammans i kväll. Inte ofta vi gör det Tomas och jag på vardagarna så det känns alltid som en liten extra guldkant på tillvaron. Jag gillar att vi äter tillsammans men Tomas tycker att är för jobbigt att diska.

En helt vanlig onsdagskväll igen...

Publicerad 2015-11-25 21:07:55 i Allmänt,

Actic i morse. Lite rörigt på jobbet. In på ICA Fäladstorget för att hämta paket, foton. Lång kö som vanligt. Promenad med Lufsen i trist väder. 18:30 spinning med Linda. Sett på lördagens avsnitt av Downton Abbey. Bara två avsnitt kvar nu och sen är det slut för alltid. Snyft....All snö är borta nu. Skånevinter är trist.

Mätt av prinsesstårta.

Publicerad 2015-11-23 22:37:43 i Allmänt,

Oscar bjöd på prinsesstårta i kväll för att fira sin 3:e plats. Mycket god och vi var 6 personer som satte i oss en jättetårta😋
Innan jobbet gick jag en promenad med Lufsen i det fina vintervädret. 





Jobbar kväll

Publicerad 2015-11-23 09:09:38 i Allmänt,

Börjar inte jobba förrän halv tolv. Försökte ligga kvar i sängen så länge som möjligt. Det blev till halvåtta. Efteråt känns det som slöseri med tid.Hade hunnit med mera om jag klivit upp tidigare. Kunde ju ändå inte sova. Min sömn är ganska usel. Vaknar på natten ofta och då ligger jag och tänker på alla möjliga saker.
Det är en fantastiskt fin dag idag. Det har varit mycket kallt i natt. Med skånska mått mätt. Nästan 10 grader kallt.Hoppas att pelargonerna i uterummet har klarat sig. Har satt dit ett element nu på morgonen. Hade nog varit billigare att köpa nya blommor!!
Har fixat lite här hemma. Skall snart gå ut en runda med Lufsen.
Ingen träning idag, slutar inte jobba förrän halv nio, trots att hjärnan skriker till kroppen att den skall träna. Kroppen är trött.
Nu skall jag ta mig an den här dagen med friska krafter och ett glatt humör (hoppas jag i alla fall)

Söndagsmorgon

Publicerad 2015-11-22 09:05:57 i Allmänt,

Vinter i Skåne



Sen kvällspromenad med Lufsen. 
Det blev ingen träning igår. Varvet på Nova tog lång tid. Sen bytte vi till vinterdäck på båda bilarna. Efter det var vi trötta. 
Middag i går kväll. Lax med "blomkålsris" och Squashpasta. 

Den här julölen hade fått högsta bud i Sydsvenskans test. 

Mycket god. 

Lördag morgon TV 4 morgon

Publicerad 2015-11-21 08:31:01 i Allmänt,


En vacker himmel frost på taken. 
Ett par minusgrader. Men det blåser lite. 
I dag blir det ett varv på Nova. Jag måste träna. Vet inte om knät håller. Kanske blir det gymmet om det fortsätter blåsa. 
Vi skall sätta på vinterdäcken på bilarna i dag. 
I går kväll blev det middag med Oscar. 
Sen blev det två avsnitt Homeland. 
Och min provisoriska tänder, 2 st, den ena har jag nog ätit upp. Skall till tandläkaren på fredag igen. 



Hos tandläkaren

Publicerad 2015-11-20 08:25:27 i Allmänt,

Sitter i väntrummet hos min tandläkare. 
Skall fixa en tand som jag först inte tänkte åtgärda på grund av kostnaden men nu omfattas tanden återigen av tandvårdsförsäkringen. Nu kostar det bara si så där 10.000. 
I går var det utekväll med jobbet. God mat på Rosegarden. Och några öl. 
Trevligt att träffas utanför arbetet. 
Gick på gymmet i morse. Kunde köra lite längre eftersom jag inte skulle vara hos tandläkaren förrän halv nio. 
Men mitt knä eller båda mina knän smärtar. Inte hela tiden. Men ibland hugger det till. 

Onsdagskväll och det regnar igen....

Publicerad 2015-11-18 22:12:56 i Allmänt,

Det öste ner när jag cyklade till jobbet i morse. Cyklade hem i fuktiga kläder och dyngsura skor. Kände inte speciellt mycket för att gå ut och gå med Lufsen men nöden har ingen lag. Att sedan ta mig till spinning kändes nästan övermäktigt men av någon anledning så gjorde jag det och det kändes ganska ok att spinna.
Har sett ännu ett avsnitt av "Homeland" Nu skall jag plocka fram kläder till morgondagen. vi skall gå ut med en arbetskamrat efter jobbet. Och jag borde träna i morgon bitti. Så träningskläder skall plockas fram, sen får vi se om det blir någon träning. Och hur mina eländiga knän mår????

Bad morning

Publicerad 2015-11-17 07:41:48 i Allmänt,

Gick inte att springa på löpbandet gick så ont i mitt vä knä. Tog crosstrainern fick skavsår under armarna eftersom jag panik- rakat mig när jag såg hur mycket hår jag hade där. Sen hade jag glömt min handduk så jag fick använda pappers-handdukar. 
Få se hur fortsättningen blir. 

Laddar för "En underbar j-vla jul"

Publicerad 2015-11-15 17:29:15 i Allmänt,

En lugn söndag. På förmiddagen var vi i Skrylle, jag sprang milen, Tomas gick Ulastigen med Lufsen. Det gäller att komma ut i tid innan barnfamiljerna kommit ut. Oftast har de en hund också! Inget ont i det. Bra att de är i Skrylle. Det var vi också när barnen var små. Men nu springer jag hellre lite tidigare så att jag slipper snubbla över de små eller springa in i ett hundkoppel.
Sprang under timmen den här gången i alla fall.
Snart skall vi åka och se bio. "En underbar jävla jul" Druckit en julöl till maten och lyssnat på julmusik. Lite väl tidigt men julmusiken kan jag tycka.
Provade linspasta, helt ok. 

Ännu en god julöl. Tror bara att de innehåller massor med kalorier. 

Hann med lite uterumsmys innan jag började laga maten. 😊

Lite seg dag.

Publicerad 2015-11-14 16:00:16 i Allmänt,


Vaknade tidigt. Drömde jobb hela natten kändes det som. Delar TV soffan med Julia just nu. Hon surfar på plattan och jag på telefonen. Vi har matat fåglarna i Stadsparken och varit på den fantastiska lekplatsen. Vi fikade på Ramklints. 
Tv har stått på mest hela dagen. Det har varit nyhetssändning från Paris hela dagen. Det fruktansvärda dådet som har krävt så många människors liv och skadat så många. Jag undrar om livet någonsin blir sig likt i Paris efter detta. 
Och vilket hat det skapar. Det är så sorgligt hur människor bär sig åt. 
 

Fredag 13 nov

Publicerad 2015-11-13 20:51:21 i Allmänt,

Veckans sista dag. Har varit en bra träningsvecka. I morgon blir det vilodag. Emma och Julia dyker upp vid åttatiden. Niclas skall springa långrunda i Höörskogarna. Tror att vi skall gå till stadsparken och ta med oss allt gammalt bröd i frysen och mata fåglarna. Leka en stund i den otroligt fina lekparken och sen gå på kondis kanske.

Sprungit 9 km

Publicerad 2015-11-12 20:17:16 i Allmänt,

Actic på morgonen. Rörigt på jobbet men roligt! Jag gillar när man får hitta på lösningar och försöka lösa olika situationer!
Efter Lufsen-promenden efter jobbet tog jag mig ut på en löprunda. Inför hotet om att tvinga mig själv att försöka utföra 100 burpees på 20 minuter så kändes det lättare att ge sig ut och springa. Det gick ju sakta förstås men det var ändå en ganska ok runda. Nu efteråt är jag jättetrött. Att det skall vara så svårt att få tillbaka den rätta löpkänslan. Att få känna det som om man flyger fram, att kroppen känns lätt och känslan av att kunna springa hur länge som helst.
Det jag måste göra är ju att springa mera. Måste ut på lite längre rundor.

Onsdag kväll med funderingar

Publicerad 2015-11-11 20:46:43 i Allmänt,

Så sitter jag här i soffan framför TV:n igen. En dag lika de flesta andra. Gymmet på morgonen. Promenad i regnet med Lufsen efter jobbet. Läste sydsvenskan och åt lite innan det var dags för spinning. Tufft spinningpass, svettades en stor pöl. Hem läst lite i min nya bok "Jordstorm" av Mons Kallentoft. Har läst flera böcker av honom nu. Knappat på telefonen och läst en massa inlägg på Facebook och kollat Instagram. Är detta meningen med livet? Vad är livskvalité? Det finns en massa saker man skulle vilja göra i sitt liv, jag har inte varit i Paris, inte i Prag heller och inte på en massa andra ställen heller. Men man behöver kanske inte alltid åka iväg för att hitta det som är fint och bra i livet. Att gå en runda i skogen och njuta av naturen räcker långt många gånger. Men Paris vill jag till...Klockan nio börjar sista avsnittet av Modus och det måste jag se.

14 grader varmt....i November.

Publicerad 2015-11-10 21:21:41 i Allmänt,

Actic på morgonen. En ganska tråkig dag på jobbet.Tränat i Skrylle, sprang på 5:an, sprang fartlek mellan lyktstolparna. Vände vid 4 km. För varmt klädd förstås. En alldeles vanlig tisdag. Man kan inte påstå att det händer så mycket i mitt liv. Men det behöver det kanske inte göra heller.

Ännu en vanlig måndag

Publicerad 2015-11-09 21:33:35 i Allmänt,

Sprang på löpbandet i morse på Actic. Har beredskap idag och då vet man inte om man hinner träna på kvällen. Men inget jobb....Efter jobbet vanliga promenaden med Lufsen. Spinning sen med Linda.
Väl hemma har jag satt i mig en massa pepparkakor. Blev lite för många, mår nästan lite illa nu.


Ledbruten

Publicerad 2015-11-08 21:24:00 i Allmänt,

Ännu en trädgårdsdag. Idag skulle alla grenar och kvistar och övrigt bråte förpassas till Sysav. Tomas körde iväg med släpet ,medan jag släpade, klippte grova långa grenar till lite mindre. Jag fick också återuppleva minnen från barndomen då man skulle trampa ihop hölasset så man kunde lägga på mera.Nu fick jag hoppa på grenar och kvistar i stället. 4 lass innan vi var färdiga. Sen blev det välförtjänt fika i uterummet/ växthuset. Det har varit en fantastiskt fin dag när det väl slutade storma. När vi till sist var klara med allt, jag städade härinne, Tomas räfsade och sopade därute så gick vi en runda med lufsen ner över åkrarna bort till dammarna och hem igen. Och solen sken hela tiden. Oscar kom sedan och åt farsdags-middag. Solsidan och en massa LLIF- saker att fixa. Och nu är dagen snart slut och helgen också. I morgon väntar jobbet igen!

Gräsänka i kväll

Publicerad 2015-11-07 21:24:07 i Allmänt,

Tomas är på klassfest 40 årsfest. Herregud vad gamla vi är. Om det hade varit min klassfest hade det varit 45 års jubileum.
Ingen träning idag. Orkade faktiskt inte efter att ha jobbat i trädgården hela dagen. Har släpat syrenbuskar. Sågat och klippt.
har ätit rester från i går och sedan haft "så mycket bättre på" och tittat igenom 8000 bilder (!!!!!!) och det är bara sedan 2011.
helt sjukt så mycket bilder man tar. Har en extern hårddisk som jag också skall gå igenom. Men INTE i kväll.Snart börjar Downton Abbey.



Fredag och ledig dag

Publicerad 2015-11-06 19:40:11 i Allmänt,

Har inte uträttat så mycket idag. Men det känns som jag har laddat batterierna. Har varit en tid med mycket jobb.Grått och regnigt idag. Promenad med lufsen först. 

Vackra höstfärger. 
Gick sen ner till stan för att träffa Å och G. De tog lite längre tid än vad jag hade trott. Vi hade bestämt att gå till Klosterkyrkan och ha en minnesstund medan vi tittade på blommorna. Det var verkligen vackra blommor. Det kändes bra att stå där och prata och minnas.
Sen gick vi till S.t Jakobs och fikade, världens godaste kardemumma-bulle. sen blev det ett besök på Akademibokhandeln där jag handlade 4 pocket, använde mitt presentkort som jag fick när jag fyllde år. 


Tog bussen hem. Handlade på Willys. I kväll blev det vegetarisk lasagne. Och ingen träning.😢

Lätt illamående😖

Publicerad 2015-11-05 17:40:50 i Allmänt,

Kroppen vill inte springa. Men eftersom hjärnan mår bra av det så blev kroppen uttvingad på en runda i grått novemberväder. Det gick ganska tungt, det gick inte fort. Och rundan kändes som en långrunda trots att den bara var drygt en mil. Och jag var lätt illamående hela tiden eftersom jag drack den powerdrink som Tomas hade blandat till oss. 
Så här efteråt är det ändå skönt att ha sprungit. Försökte åstadkomma 10 burpees med armhävning efter löpningen. Vill inte tänka på hur det såg ut. 😊

Vill inte stiga upp...

Publicerad 2015-11-05 08:49:00 i Allmänt,

Jag hade nog blivit kvar en lång stund i sängen idag om inte Lufsen hade kommit in och i vanlig ordning börjat gnälla. Han är gammal och trött nu. Men när jag gick upp fick jag en svansviftning som belöning. Har sett Nyhetsmorgon,  mest elände, jag vill ha glada nyheter. Varför finns det så mycket hemskheter i den här världen? 
Varför krigar folk? 
Tänk vilken fantastisk värld vi kunde ha haft. I stället dödar man, rånar, misshandlar och våldtar. De flesta är förstås inte såna men det finns för många av " de onda". Frågan är väl varför blev de onda? Nu orkar jag inte tänka mer på allt det hemska. Nu skall jag gå en runda med Lufsen och sedan skall jag åka och ombesiktiga bilen. Och ta ett varv på Nova kanske. 

Så trött😴

Publicerad 2015-11-04 17:45:09 i Allmänt,

Har gått en runda med Lufsen. Druckit en STOR kopp chokladmjölk och ätit 4 knäckebröd med ost. Och nu skall jag försöka få den här motvilliga kroppen på spinning. Hur det nu skall gå till. 


Jobbar kväll

Publicerad 2015-11-03 08:25:25 i Allmänt,

Sov till halv åtta! Börjar jobba halv tolv. Det är en grå regnig morgon. Kaffe, två mackor och Sydsvenskan. Och svt1 Nyhetsmorgon. 

Trött...........

Publicerad 2015-11-01 22:22:15 i Allmänt,

Det blev jobb idag med. Halv tre kom vi in, strax innan sju gick vi hem. Väl hemma blev det matlagning, Tomas hade handat hem mat men inte hunnit laga den. Vi hade Erika, Linda och Oscar som matgäster! Till kaffet blev det dadelkokosbollar. Och sen såg vi på Solsidan. Jag gillar den serien! Men nu är jag riktigt trött. Det har blivit mycket jobb nu ett tag. Ser fram emot torsdag och långledighet. Fast man ska inte längta framåt, då längtar man bort en del av livet. Så jag får väl låta bli att längta, ta en dag i taget och tänka att i morgon är det äntligen Måndag!!!
Och spinning på kvällen!! Om jag orkar! men det gör jag nog.

Söndagsmorgon 1November 🎃

Publicerad 2015-11-01 08:30:23 i Allmänt,

Ligger i TV soffan. TV 4 Nyhetsmorgon. 
Ögnat igenom Sydsvenskan. 
Hade en " egen" bilaga där 55+





Nu skall jag ta mig an dagen. Har jag tur så slipper jag jobba idag. 😊. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela