Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Grymt trött😴

Publicerad 2017-10-31 21:27:55 i Allmänt,

Ännu en vanlig dag har passerat. Gymet i morse. Ännu en tuff dag på jobbet. Skrylletränig. Willys på hemvägen. Varm chokladmjölk och 4 mackor i soffan framför Aktuellt. Sängen kallar. 

Dax att sova 💤💤💤

Publicerad 2017-10-30 21:49:47 i Allmänt,

Gymet i morse. Tuff dag på jobbet. Handlade på Willys på vägen hem. Förberedde maten. Gick på spinning. Tillagade maten. Åt den framför TV:n medan jag tittade på "vår tid är nu".  Visst har jag ett spännande liv?😊

Slut på helgen😞 vintertid är här

Publicerad 2017-10-29 22:00:05 i Allmänt,

Denna dagen.... finns mycket att orda om den men allting går inte att berätta. En del saker får man behålla för sig själv. Att det gör ont att man blir ledsen. 
Tvingade ut Felix och Ruben på en orienteringsrunda i Skrylle. Datorabstinensen var svår. Men vi tog de 8 kontrollerna. 
Sen blev det pizzerian nere i Sandby för Skryllerestaurangen var knökfull. 
Hemkommen sprang jag en runda med pizzan guppande i halsen ländes det som. Men eftersom vi skulle på bio sen så var jag tvungen att ta vara på tillfället. 
Vi såg Ragnarök, inte min typ av film men Felix och Ruben gillade den. 
(null)

(null)

(null)

Lördag och ganska trött

Publicerad 2017-10-28 22:21:13 i Allmänt,

Gårdagen började med ett besök på gymet. Den här veckan har varit en katastrof vad gäller träning. Och jag mår så dåligt när jag inte tränar. Efter jobbet AW på Harrys och konsert i Klosterkyrkan. Medan jag väntade på Felix och Ruben som skulle komma med tåget 21:25 så tog jag och KR en öl på Lundia. Och dagen på jobbet var helt konstig. Det händer så många underliga saker. Vad händer med vår trevliga arbetsplats?
Idag fick vi med oss Felix o Ruben till Tropikariet i Helsingborg. Men det känns alltid som om Tomad och jag har mer behållning än barnbarnen. Mat på MacDonalds sen. Mat och mat. Den vegetariska wrapen var ingen kulinarisk höjdare. Och 49kr det är ändå inte jättebilligt. Man blir ganska utmattad av två tonårsbarn så jag kände att jag måste springa en runda. Så blev det. Sprang upp till jobbet och lämnade parkeringskortet. Fortsatte sedan på min " vinterrunda" i stan. Det blåste jättemycket men man märker inte av vinden så mycket i stan. Det blev väl 11 km ungefär. Sen har vi ätit. Jag har satt i mig massor av Pringles och jag är jättetrött💤💤 (null) (null) (null)

(null)

(null)



Mera jobb....

Publicerad 2017-10-26 21:20:08 i Allmänt,

Allteftersom flera på jobbet har nått eller börjar nå upp till övertidstaket får vi som inte jobbat så mycket ta extra beredskaper. 
Idag var det dock min egen. Vi jobbade till klockan åtta, ingen spinning inget löpband. Var på gymet i morse. I morgon blir ännu en dag utan träning. Gymet på morgonen kanske. AW på Harrys. Konsert i Klosterkyrkan. 
Och i morgon kommer Felix och Ruben😊. 

Onsdag.

Publicerad 2017-10-25 21:40:24 i Allmänt,

Två dygn med mycket jobb. För att börja med gårdagen: gymet på morgonen. Hade tänkt åka ut till Skrylle på kvällen efter jobbet. Men när jag cyklat hem i snålblåsten så ringde mobilen. Jobb!  Hemma strax efter åtta. Hann chilla lite framför tv:n innan telefonen ringde igen. Jobb mellan 22 och två på natten. 
Hade sovmorgon idag eftersom jag skall jobba kväll. Sov länge till halv tio. Hade tänkt gå till gymet men tiden räckte inte till så idag blir en dag helt utan träning. Jobbade till halvnio och nu är dagen slut. Tittar på Aktuellt, "Me too" dominerar fortfarande. Viktig fråga, bra att det kommer upp i ljuset. Annars blir jag mest deprimerad över att se på nyheterna. Kanske borde jag sluta se på dem. 

Måndag och ingen spinning.

Publicerad 2017-10-23 22:09:48 i Allmänt,

Prioriterade än en gång bort spinningen. Men jag kände att jag hade en massa mat som förstörs och idag ör typ enda dagen som jag kommer att kunna laga mat den här veckan. 
Gick på gymet i morse. Sprang en runda med 1 min fartökningar direkt när jag kom hem. Blev helt slut. Medan Tomas och Oscar gymade så lagade jag mat. Det tog mig nästan en och en halv timme. Såg " Det är vår tid nu". Och nu är dagen slut. Och det är bara att gå och lägga sig. Kanske hinner jag läsa lite.....


Söndag och klump i bröstet

Publicerad 2017-10-22 17:00:44 i Allmänt,

  • Alltid när barnen åker iväg känns det tomt och ångestfyllt. Vi firade Ruben hos farmor och farfar igår. I morse åt de frukost här innan de körde vidare mot Sthlm. Emelie åkte med dem. En blixtvisit. Vi har ju Oscar här hemma och även om det känns stökigt med alla lådor så kommer det att kännas hemskt tomt när han flyttar. Och ändå är det ju tidens gång. Barn kan inte bo hemma hos sina föräldrar hur länge som helst. Men det är svårt. Kanske får vi se lite mera av honom när han skall bo i Lund. 
  • Idag har vi varit på Torna Hällestads lanthandel och ätit brunch med Erika och Lennart. 
  • Jag måste nog ta mig ut på en löprunda så kanske jag mår lite bättre sen. 
  • (null)
    (null)

    (null)

    (null)

    (null)

    (null)

Lyssna på kroppen.

Publicerad 2017-10-21 16:41:53 i Allmänt,

(null)

Vaknade ganska tidigt av att hjärtat gjorde extraslag. Kollade pulsen. Massor av extraslag. Jag brukar ha enstaka. Tankarna började mala. Varför uppförde ❤️ sig så här. Ett stressmoment har varit Linas matkasse. Jag vet att det låter konstigt men det är så många moment till varje middag. Så där och då bestämde jag mig. Inga fler Linas matkasse inom överskådlig tid. 
Lite om gårdagen, sprang en runda efter jobbet. Benen kändes blytunga. Bara jobbigt. 
Emelie bestämde sig sent för att åka ner till Skåne. Tomas hämtade henne vid tåget. 
Frukost med både Oscar och Emelie. Lyx💚. 
Sprang en långsam runda på en mil. Tog några Pokemon. 
Nu är vi på väg till Malmö för att fira Ruben🎂🎉🍾🥂🌸. 


Torsdag veckan snart slut

Publicerad 2017-10-19 21:36:47 i Allmänt,

Såg att jag inte skrivit sedan i måndags. Vad har då hänt den här veckan? 

I tisdags hade jag beredskap, åkte ut till Skrylle. Sprang på löpbandet  30 min, sen blev det roddmaskin i 30 min. 
I går onsdag blev det ingen träning alls. Vi firade en 50 och en 60-åring på Grand Hotell. Goda räkmackor, god öl och trevligt sällskap. 
Idag blev det gymet på morgonen. Även idag har jag beredskap. Efter jobbet lagade jag en rätt ur Linas matkasse. Palsternack- och broccolisoppa. Med lite olika tillbehör. 
Spinning och löpbandet med Linda på Actic. Jag åt min mat när jag kom hem. 
Och jag är glad att jag hittills inte blivit inringd. 

Måndag ingen spinning, Linas matkasse

Publicerad 2017-10-16 20:53:00 i Allmänt,

Framför TV:n, ser på "Vår tid är nu". Annars en helt vanlig dag. Livet är fullt av vanliga dagar. Actic i morse. Efter jobbet blev det en löprunda.Hade tänkt gå på spinning men kände att om jag skall hinna laga all mat från Linas matkasse så hinner jag inte gå på spinningen. Vet inte om vi skall fortsätta med den. Goda maträtter, fina råvaror, men ganska mycket jobb att tillaga maten. Skall testa varannan vecka till att börja med så får vi se.

Anmält mig till Stockholm marathon 2018

Publicerad 2017-10-15 20:23:22 i Allmänt,

Galen? Kanske. Känner att jag vill ha ett nytt tufft mål. Och nu är jag anmäld😊. 

Har inte tränat idag. Gick en promenad på en timme. Tänkte att det var bra för min gamla kropp att vila från löpning idag. 
Har varit på stan. Tittat på Helenas utställning. Hon är jätteduktig. 
Bakat frukostbullar. Lagat paj till oss. 
Och i morgon är det en ny vecka. 
Känner att jag måste prioritera bort spinningen i morgon. Det får bli löpning istället. 

Då hinner jag laga mat på kvällen. 

Söndag 15 oktober

Publicerad 2017-10-15 09:11:14 i Allmänt,

Egentligen var det i går jag skulle ha skrivit för just i går var det 5 år sedan mitt liv förändrades. Det va då jag blev opererad för ett stort aortaaneurysm. Det var då jag började skriva den här dagboken på nätet. Min tanke var att skriva i 5 år. Jag får se nu vad jag skall göra fortsätta eller inte. 

Jag firade gårdagen med att springa Skrylle Challenge. 13 km. Niclas sprang 26 km. En fin bana. Lerigt underlag förstås. 
När jag satt och letade resultaten för loppet dök reklam upp för Stockholm marathon. En ny sträckning. Och jag gar inte sprungit ett marathon efter min operation. Jag har sprungit 30 km Lidingölopp. Fort gick det inte men jag gjorde det! Jag kommer i håg när jag låg i sängen på sjukhuset och en läkare sa att jag inte skulle springa. Att jag inte skulle anstränga mig i framtiden. Jag är så glad att han som opererade mig sa att det enda jag skulle undvika i framtiden var bollsporter och tyngdlyftning. Ett lätt val. 
Befinner mig i nuläget i soffan framför Tv:n.
Nyhetsmorgon. Skall snart ta itu med tvätt och annat plock. 

Hur kan det vara så svårt??

Publicerad 2017-10-13 23:04:45 i Allmänt,

Kom hem kvart i sju. Tog nästan en kvart att cykla från Olympen. Tror att det blev några extra kringelikrokar. Var på spinningpass där för första gången. 

När jag kom hem möttes jag av Tomas liggande i soffan, trött efter att ha klippt gräset och räfsat gräsmattan. Fattar inte att det var tvunget att göra det i kväll. Han tyckte inte att vi behövde laga mat, han tyckte att jag kom hem sent, han förstod inte varför jag behövde träna i kväll. 
Så jag lagade maten, jag diskade. Han gick och lade sig. Jag gick igenom 14000 bilder för att hitta bilder på Ruben som fyller 13 år.  Tvättade. Det blev inte bättre av att jag sedan råkade väcka honom när jag klampade in för att ta fram mina löparkläder till morgondagens Skrylle Challenge. 
Så nu har vi ett minst sagt kyligt klimat härhemma. 

I väntan på spinningpasset.

Effektiv dag

Publicerad 2017-10-12 22:30:46 i Allmänt,

Idag har jag utnyttjat nästan varje minut av dagen. Gymet i morse. Efter jobbet kom hem förbereddde maten från Linas matkasse. Iväg till spinning 30 min med Linda, sedan 30 min på löpbandet också med Linda. När jag kom hem så hade Oscar fixat maten och Tomas städat. Det smakade gott även den här veckan och nu gjorde vi allt rätt. 

Nu skall jag läsa lite och sen somnar jag nog gott. 

Har flera böcker på gång nu😊

Onsdag kväll och ledig

Publicerad 2017-10-11 21:24:34 i Allmänt,

Känns skönt med en ledig kväll. Gymet i morse. Efter jobbet sprang jag en runda trots att jag inte alls kände för det. Det regnade hela tiden. 

Beställde Linas matkasse den här veckan också. Det visade sig vara dumt eftersom man tydligen har samma kasse 2 veckor på rad. Men idag var jag tvungen att laga första rätten. Gjorde ju lite misstag förra veckan så det blev nog lite godare idag än förra gången jag lagade den. Men vi skall bara ha den varannan vecka. Det är inte roligt att laga samma rätt två gånger veckorna efter varandra. Sett andra avsnittet i serien ” Det är vår tid nu” 
Tror den kan bli rätt bra. 

Veckans två första dagar =arbete, arbete

Publicerad 2017-10-10 22:26:45 i Allmänt,

För att sammanfatta veckans två första dagar vad gäller träning och arbete. 

Måndag: Actic på morgonen. Hade beredskap och vi jobbade till halv två på natten. Idag tisdag: vaknade kl 9 med huvudvärk. Efter en del morgonbestyr beslöt jag mig för att springa i det fina vädret. Blev en 5 km:s runda. Sen promenad till jobbet eftersom cykeln stod kvar där efter nattens arbete. Jobbade till halv nio. Tänkte nu stupa i säng efter att ha sett första delen av ” Vår tid är nu” på SVT play. 

En fin dag att minnas

Publicerad 2017-10-08 22:00:57 i Allmänt,

När jag kom hem så hade Oscar köpt tårta och en present från honom och Emelie. (Han fick nog en liten puff från Emelie misstänker jag). Ett fint halsband. 

Har fått skönsjungande hälsningar både från Stockholm och Kävlinge. 
Det har varit en fin helg. Den förgylldes förstås av att Emelie kom ner från Stockholm. 
Har packat upp nu från Småland. Lite jobbigt med alla saker. Tvätt, mat, sopor. 
Men nu är det gjort. Tvättmaskinen har redan börjat jobba. 

Mäktig himmel
❤️

Söndag Födelsedag🎂

Publicerad 2017-10-08 12:49:52 i Allmänt,

Då fyller jag alltså år idag. 63 år! Köpte ju lite presenter till mig själv i går och i fredags. Ett par boots och en fin kofta. Idag fick jag ett par jättefina sockar av Tomas från Odd Molly och ett hjärta med olika choklad av Emelie och vi har sprungit runt sjön och den lasagne vi skulle ha ätit igår står nu i ugnen. Emelies tåg går halv fem. 


Lördagskväll

Publicerad 2017-10-07 22:37:31 i Allmänt,

Vi sov länge i morse. Lagade frukost. Diskade. Chillade. Kl ett skulle vi hämta Emelie vid tåget. Vi handlade först på ICA sen hann vi gå en runda i Alvesta och hittade en jättefin second hand affär. När Emelie kommit åkte vi till Växjö. Fikade på Askelyckan. Jag handlade en jättefin kofta på Outhnorth. Idag är vädret mycket sämre. 

Vi gick runt i lite olika affärer. Här hemma sen gjorde vi misstaget att sätta i oss den ost som Tomas fått i födelsedagspresent. Till osten drack vi gott rött vin. Men det ledde till att vi blev proppmätta och inte orkade laga den tilltänkta maten. En liten promenad gick vi. Lite kortspel däremellan. 
Tomas och jag har badat. Jag bara doppade mig snabbt. 

Tomas och Emelie

Framme i Småland

Publicerad 2017-10-06 15:48:05 i Allmänt,

Vi klev upp kl 6. Kom iväg vid åttatiden. 

En tur genom Sösdala. Det gör vi ofta. Tomas mormor och morfar bodde här på Skolgatan. Hässleholm därefter. Gick runt lite. Fikade på Bjärnors konditori. 
Handlade ett par boots på en jättefin skoaffär. Vidare till Älmhult för att kolla på Ikeamuseet. Inte helt lätt att hitta. Men till sist kom vi fram. Nostalgiskt att se möblerna från ” förr”. 
Sen stod Alvesta på tur. Hittade en bok på bokhandeln. ”Andras vänner” av Liane Moriarty. Sen åt vi lunch på mysiga St Claire. 



Vacker morgon med lättande dimma.
Budapestbakelse, mmmm
Café Bjärnors
Första Mac:en?
1987
Småländska hem stod för inspirationen
Jättegod öl
St Claire
God räkmacka
Framme i Sjöatorp

Torsdagskväll

Publicerad 2017-10-05 20:33:56 i Allmänt,

Ledig dag. Klev upp kl 6. Har hunnit med en massa idag. Tvättat och tvättat. Diskat och diskat. Bäddat rent i sängar. Storhandlat inför helgen. Besiktigat bilen. 

Gjort dadelchokladbollar. Bakat nyttiga kakor. Sprungit 5 km. Dammsugit. Lagat sista rätten i Linas matkasse. 
PubAkut vi blev bara 4. Men Henrik Videgren var som vanligt en god underhållare. 

Dadelchokladbollar
Nyttiga kakor
Kvällens mat

Onsdag och ingen träning.

Publicerad 2017-10-04 20:41:55 i Allmänt,

Gick på Actic i morse och körde mitt korta pass. (20 min) fick jobba över så jag orkade inte sticka ut och springa som jag hade tänkt. Gav mig i kast med andra rätten i Linas matkasse istället. Ganska mycket jobb med att laga den. Ugnsrostade grönsaker ( bl.a butternutpumpa) med bulgur och en hasselnötssås. Ganska gott. 

Är ledig i morgon. Måste handla och packa för Småland. Skall på PubAkut på kvällen. Fredag morgon åker vi till stugan i Småland. 
Beredskap till i morgon bitti. 
Varför känner man sig som elefant när man inte har tränat?? Speciellt efter att jag satte i mig en jättestor kanelbulle och en eller kanske 2 vetelängdsskivor på jobbet idag. Ågren. 😞

Tisdagkväll

Publicerad 2017-10-03 22:16:47 i Allmänt,

Promenad i Skrylle med Anki och Katta. Lite regn i början men sen helt ok. Willys på vägen hem. Slut på bananer. 

Gymet i morse. 
Med andra ord en helt vanlig dag😊. 

Så glad😊

Publicerad 2017-10-02 21:18:00 i Allmänt,

Gick till jobbet idag. Hade inte ont. Är så tacksam att inte känna smärta. Fattar inte att det kan försvinna så snart. Gick på spinningen. Tur att jag inte avbokade. Det var ett tufft pass. 

Idag hände ett av de värsta dåden i USA:s historia. En ensam man dödade minst 58 människor. Skadade flera 100 människor. Så meningslöst. Fruktansvärt att människor gör så mot varandra. 

Tillbaka till min egen verklighet om man nu kan prata om det ens. Idag fick vi Linas veg matkasse. Tillagade en av rätterna. Tog lite tid. Men ändå lite spännande att prova nya rätter. Vi får väl se vad vi tycker om den!
Så skönt att känna mig frisk igen😊
 

Vill inte...

Publicerad 2017-10-01 19:28:18 i Allmänt,

För första gången i mitt liv så vill jag inte gå till jobbet i morgon. En stor del av den här helgen har jag tillbringat liggandes på soffan i vardagsrummet. Varit uppe lite då och då men smärtan i benet kommer så fort jag går upp. Förut hade jag ändå inte tänkt tanken ens att inte gå oavsett hur ont jag hade haft. Men jobbet är inte detsamma längre. Och att ställas inför uppgifter man inte riktigt  behärskar är jobbigt. 

Få se hur det känns i morgon bitti. 

Horisontalt läge är det som gäller...

Publicerad 2017-10-01 10:57:29 i Allmänt,

Kanske är jag lite bättre idag. Om jag går med rak rygg. Inte böjer mig. Inga häftiga rörelser. Då går det att vara uppe en stund. 

Men jag kan ju glömma att träna. Jag går kanske ut och går en liten stund. Och hoppas att jag slipper jobba. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela