Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Om detta hade varit en vanlig måndag...

Publicerad 2018-12-31 22:04:33 i Allmänt,

Bara för att det är Nyårsafton känner jag mig deppig. Det kändes så rätt att bara ta det lugnt och chilla framför TV:n. Tomas hade varit sjuk. Vi hade båda jobbat mycket. 
Men nu känns det bara fel. Orkade inte planera maten och allt blev halvdant. Inget smakade gott. Skall aldrig göra så igen. Kände bara inte för att laga mat, därför blev det som det blev, smaklöst, äckligt. 
Skall sluta gnälla nu. Vi har sett flera filmer. Nyårsafton är bara en dag som alla andra. 




Nyårsafton 2018

Publicerad 2018-12-31 18:23:19 i Allmänt,

Årets sista dag. Brunch här hos oss. Efteråt spelade vi secret Hitler. Roligt spel. När alla hade åkt så begav Tomas och jag oss till Skrylle och gick Ulastigen. Handlade på Fäladstorget på vägen hem. Nu sitter vi framför TV:n och jag ser en dålig svensk film om en svensk präst i Phuket. 
(null)

(null)

(null)

(null)

Snart årets sista dag

Publicerad 2018-12-31 00:08:26 i Allmänt,

Det har varit en lång dag. Vi blev inringda igår kväll, jobbade mellan 21 och 2 på natten. 
Vaknade vid 9-tiden, Emelie och jag gick en runda. Beredskapstelefonen ringde medan vi var ute och gick. Jobb mellan 12:15 och strax efter 16. Hann till kaffet hos Erika och Lennart. Jag fick smörgåstårta också. Mycket god. 
Sen har vi mest chillat här hemma. Sett 3 avsnitt av Systrar 1968. Jag och Emelie tog på ansiktsmask som vi fått i julklapp. 
Hoppas på en lugn natt. 
(null)

(null)

Lördag- beredskap - inget jobb

Publicerad 2018-12-29 19:39:12 i Allmänt,

Känns lite konstigt att inte jobba när man har beredskap. Det har samtidigt varit skönt att slippa jobba. Emelie och jag har hunnit gå en promenad. Varit på gymet där vi träffade Oscar. Vi har varit nere i stan, jag, Tomas och Emelie. Vackert med all julbelysning. 
Handlat på Willys. Lagat en paj. Tomas har kört Emelie till Malmö. Vi har ätit ser på Tv och tar det lugnt. 
(null)

(null)

(null)

Fredag och 28 december

Publicerad 2018-12-28 20:46:00 i Allmänt,

Inte många dagar kvar på det här året nu. Idag har jag tränat i alla fall. Gymet i morse. Ganska mycket att göra på jobbet, men tiden gick fort. När jag kom hem från jobbet hade yngsta dottern handlat mat och förberett en vegetarisk lasagne. Dessutom lyckades hon övertala mig att följa med till gymet. Jag samlade ihop min trötta kropp och tog ett slött pass på 30 min på crosstrainern. Medan vi var på gymet hade mannen i huset satt in den förberedde lasagnen i ugnen så att vi kunde avnjuta maten tillsammans med sallad. Mycket gott.
Jag har beredskap men än så länge har det varit lugnt. Hoppas att det fortsätter så resten av helgen.

Imorgon är det arbetsdag igen

Publicerad 2018-12-26 21:32:40 i Allmänt,

Helgen slut. Sex lediga dagar har försvunnit ganska snabbt känns det som. 
Bio med Emma och Julia, Mary Poppins, för Emmas skull på svenska. Mycket välgjord. Och hade kanske varit snäppet bättre på engelska. Buss hem  
Åkte med Erika och Lennart till Malmö. Trevligt hos Kent och GunMarie, god mat, goda kakor, trevligt sällskap. 
Hemma igen klockan nio. Och i morgon är det jobb....

Annandag jul 2018

Publicerad 2018-12-26 09:16:32 i Allmänt,

Sitter i soffan framför Tv:n, känns som jag gör det ofta. Ljusen är tända, jag och Emelie äter frukost. Jag har intagit en " julfrikost" d.v.s. en lussebulle( den sista) och Ris a la Malta och kaffe förstås. Kanske inte helt nyttigt. Men gott😊. Planer för dagen? Hoppas att jag får in någon form av träning. Det kan bli svårt. 
Bio med Emma och Julia 11:30. 
16:30 är vi bjudna till Kent och GunMarie. 
Fick lite bilder av Jeanette och Daniel igår från Gäddede. Pizzabak. 
(null)


Fortsättning juldagen

Publicerad 2018-12-26 09:06:49 i Allmänt,

Vi åkte ut till Skrylle, där jag sprang 5 km och Emelie och Tomas gick myrspåret. 
Hannmed lite stretching innan de var tillbaka. 
Vi hann med att se hela Fanny och Alexander.  Vi började på vanliga SVT och eftersom vi behövde pausa, den här förlängda filmen tar 5 timmar så blev det Play sen! Lite långrandig emellanåt men en både hemsk, tragisk och ändå med mycket glädje. 
Vi gjorde inte mycket annat igår. Rester till mat. Bäddade rent i sjuklingarnas sängar, så att de andas rent i sängarna. Vädrade ordentligt också. En mycket lugn juldag.

Juldagen

Publicerad 2018-12-25 09:39:55 i Allmänt,

Grönt igen-men vi fick en vit jul. Inget på agendan idag. Jag måste springa men det säger jag ju varje dag, så vi får se hur det blir idag. 
Tomas känner sig lite bättre. Emelie har det fortfarande jobbigt med sin förkylning/influensa. 
Nu skavi skrapa trisslotter. Plötsligt händer det kanske men tror inte det. 
Lånat från Spotify
(null)

Julafton

Publicerad 2018-12-24 23:03:55 i Allmänt,

(null)

(null)

(null)

Jag skrev ett ganska långt inlägg innan som av misstag har raderats. Det händer mig hela tiden. 
För att först ta lite om gårdagen. Jag sprang en runda i vinterlandskapet. Långsamt och inte långt 6 km kanske. 
Niclas, Anette, Emma, Julia, Oscar, Johanna kom vid fyratiden. Tacopaj, en veg. En med kött. Saffranskladdkaka som var mycket god men i kladdigaste laget, den fick åka in i ugnen idag och blev lite mindre kladdig och smakade lika gott!!
Vi spelade julklappsspelet, det var faktiskt riktigt roligt. 
Det som inte var lika roligt att nu har vi två sjuklingar i huset. Tomas började känna sig dålig i går på kvällen och har legat hela dagen idag. Han kom upp en stund och åt med oss nu på kvällen. 
När vi vaknade i morse var det fullmåne. När det ljusnade visade sig sol och blå himmel. Emelie och jag hann med att gå en runda i det fina vädret. Inget Skrylle för oss idag eftersom både Tomas och Emelie är skröpliga för tillfället. 
En lugn julafton, Johanna och Oscar kom förbi och åt lite lunch. 
Till sist vågade sig Lennart och Erika hit och vi åt vid femtiden, ett mycket mindre julbord än vad vi brukar men fullt tillräckligt. 
Och nu har alla åkt hem. Jag har städat upp. Jag hatar att vakna av en full diskbänk. 
Skall snart gå upp till mina sjuklingar och hoppas att de är bättre i morgon. 


Dan före dopparedan 2018

Publicerad 2018-12-23 08:19:41 i Allmänt,

TVsoffan, har ätit frukost. Emelie är fortfarande sjuk. Det är vitt ute. Idag måste jag ut och springa. Provade på bandet igår. Det gick katastrofalt dåligt. Gav upp efter 3 km. Och mitt ❤️ fortsätter med sina extraslag.   Men det är ju ofarligt  säger de men ack så jobbigt att känna dem. Tror snart att det är psykiskt. Att jag på något sätt framkallar dem själv genom att tänka på dem. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Lördag

Publicerad 2018-12-22 17:15:17 i Allmänt,

Har fortfarande inte tränat. Känns som om jeansen sitter allt tightare. Nu har vi ett fint löpband stående i hallen ännu så länge oanvänt. 
För att börja med gårdagen som inte alls blev enligt planerna. 
Sent i går kväll fick Tomas  reda på att hans pappa är mycket sjuk och kanske inte överlever natten. En pappa som han inte träffat på 15 år, inte sedan hand farfars begravning. En pappa som aldrig funnits där för honom. Tomas pappa dog på morgonen den 21 december. 
Så vi ombestämde vår dag efter att vi fikat på Patisseriet tillsammans med Erika och Emelie. 
Vi åkte alla, Tomas, Oscar, Karro, Emelie och jag via Hörby, träffade Lauritz och Lovida, Tomas syskon från pappans äktenskap med Ann. Det var delvis tufft att höra L prata, han var den ende som hade kontakt med pappan. 
Sen åkte vi till vårdhemmet, Tomas, Oscar och Emelie bestämde sig för att de ville se Jan.  Jag och Karro väntade. Tror att det var bra att de gjorde det. 
Vi åkte till Kristianstad sen och hämtade löpbandet. Åt på Ekerödsrasten. Hemma vid sex. 
Idag har vi inte gjort mycket. Emelie är sjuk och har feber. Vi handlade på Coop och Systemet. Sen fick jag stora julångesten. Men nu har det lagt sig. Jag har handlat på Willys, allt är under kontroll. 
Vi ser på en film och det är dan före dan före dopparedan. 

Ledig i sex dagar😊

Publicerad 2018-12-21 10:02:08 i Allmänt,

Fredag morgon, är inne på andra koppen kaffe. Har kört Emelie ner till stan via Ica Fäladstorget och pakethämtning. Ingen kö där så här tidigt på morgonen. 
I går då, hade beredskap, behövde inte jobba. Tränade inget, bara åt skräp. Känns inte alls bra. Måste skärpa mig. 
Vi skall ner till stan sen och träffa Erika och Emelie och fika med dem. 
Sen går nog Emelie och jag på stan. Tomas skall åka till Kristianstad och hämta ett löpband som Karros mamma hade. 
(null)

Onsdagskväll 19 december

Publicerad 2018-12-19 19:43:31 i Allmänt,

Gymet i morse.  Helt ok dag på jobbet. Efter jobbet direkt till gymet. Det blev löpbandet, uppvärmning 5 min sedan fartökningar 1 min, 1 min långsamt i 30 min. 
Har sedan jag kom hem inte uträttat så mycket. Fixat med tvätten. Tagit ut sopor. 
Känner mig nästan alltid trött nu. 
Ligger framför TV:n och slötittar på Rapport. 
Vi skall hämta Emelie kvart i tio på Sturup ikväll. Jobbar i morgon är ledig på fredag. 

Det blev Skrylle ikväll

Publicerad 2018-12-18 22:42:48 i Allmänt,

Hade tänkt ut en massa ursäkter för att inte åka till Skrylle ikväll. Jag var trött, kände mig förkyld. Men vi tog oss dit, Tomas och jag sprang 5 km tillsammans. Rätt skönt att ha sällskap, det var inte många som sprang därute ikväll. Vi handlade på Willys på vägen hem, massor av varor. 
Och jag var på gymet i morse😊. 
Nu är klockan mycket och jag skall sova💤💤💤

Härligt med träning

Publicerad 2018-12-17 22:15:08 i Allmänt,

Det har ju blivit lite dåligt med träningen ett tag. Det har bl. a berott på att jag fortfarande inte känner mig bra i min förkylning. Har inte känts ok sedan i september. Men idag gick jag ändå till spinningpasset. Roligt var också att Suzan hoppade in som ersättare för Lisa. Lisa är bra men jag har saknat Suzans peppande på spinningpasset. Det kändes bra att träna och det finns risk för träningsvärk i morgon. 
En lugn kväll i övrigt.  

På väg hem

Publicerad 2018-12-16 20:41:14 i Allmänt,

Sitter på tåget. Vi har en dryg timme kvar. 
Som det ser ut kommer vi att hålla tiden. 
Brunch med Jeanette, Daniel och Ruben. 
Sen hjälpte vi Emelie att packa. Det sista är nästan det svåraste man tycker att det är slut men hela tiden hittar man nya saker att fixa med. Vi har en del av hennes kläder med hem. 
Hon kommer ner på onsdag. 
Det är alltid lite tungt i bröstet när man åker. Emelie träffar vi snart igen. J och D firar julen i Gäddede. Sen åker E till Singapore. Då blir det tufft för föräldrarna. 
(null)

Tredje advent

Publicerad 2018-12-16 09:34:13 i Allmänt,

Sitter vid bordet i lägenheten på Bråvallagatan och dricker kaffe. Det är ganska tomt i lägenheten nu. 
Det snöade fint nyss men det slutade ganska snabbt. 
För att ta lite om gårdagen, vi gick ut till Djurgården för att gå på Skansens julmarknad. . Där mötte Jeanette och Daniel upp. Lite väl mycket folk. Många stånd ned fina och dyra saker. Vi handlade lite pynt bara.
Köpte goda stekta/ grillade tunnbröd med chèvreost emellan.  
Det var kallt så vi stannade inte länge. Tog en öl på Scandic på Stureplan blev servade av en av världens bitchigaste bartender/servitris. 
Den näst dyraste ölen i mitt liv också. 99kr!
På kvällen firade vi "Julafton" hemma hos Jeanette och Daniel. Trevligt med mycket god mat. 
Hemma här igen vid midnatt. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Mysmorgon🤗

Lördagsmorgon

Publicerad 2018-12-15 10:29:10 i Allmänt,

Ätit frukost, Emelie säljer saker för fullt. 
Vi skall till Skansen idag. I går var vi på Fotografiska, en fin utställning med Kirsty Mitchell. Vi fikade på deras restaurang som har en sagolik utsikt över Stockholm. 
Träffade Felix på stan och åt med honom på Fridays. 
När vi sedan skulle åka ut Liljeholmen var det stopp på tunnelbanan. Men till sist kom vi iväg   
Träffade Jeanette på Liljeholmen. Vi handlade mat för kvällen och morgondagen. 
Vi var inte så hungriga efter Fridays så vi åt lite mackor och ost. 
Hemma igen vid halvelvatiden. Emelie som varit på julfest med jobbet kom hem strax midnatt. 
(null)
Något för söt jullatte på Starbucks
(null)
Snöande gran på Gallerian
(null)
Sergels torg
(null)
Fika med fin utsikt
(null)
Så många fantastiska bilder
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Sergelstorg på kvällen

Godmorgon Stockholm

Publicerad 2018-12-14 08:16:40 i Allmänt,

(null)
Klockan är strax efter åtta. Vi har ätit frukost. Snart väntar en dag på stan. Vi går med Emelie in sen får vi se vad vi gör. Fotografiska är ett alternativ. De verkar ha en intressant utställning där. 
Och med min förkylning är det så där. 

Snart i Sthlm

Publicerad 2018-12-13 21:11:45 i Allmänt,

Bara en knapp halvtimme kvar innan vi är i Sthlm. Är ordentligt förkyld, har varit på apoteket och inhandlat förkylningstabletter och nässpray. Hittills har resan gått bra. Vi verkar vara i tid. Jag har sett en dålig film på Netflix. Får snart sluta se dåliga julfilmer. Har läst Runners World. Köpte en ny bok på Pressbyran av Carin Hjulström. Och ett julmagasin" En magisk jul" 
Lite om igår, tränade inte eftersom jag inte kände mig bra. Fixade inför resan med att packa in julklappar, tvätta och lite annat. 
Hittade lite flera bilder på Stävie Trails FBsida. 
Bilderna är tagna av Anna Nystedt
(null)

(null)


Tisdag 11 december

Publicerad 2018-12-11 21:27:09 i Allmänt,

För att börja med gårdagen, gymet på morgonen. Efter jobbet gymet och 30 min löpband. 
Idag:
Känner mig fortfarande förkyld och ont i halsen. Fattar inte att det kan hålla i sig så här länge. Så inget gym i morse. Men i kväll blev det reflexlöpning i Stävie på deras trailbana. 
Lussebulle och glögg efter löpningen. 
(null)

Helgen slut

Publicerad 2018-12-09 21:07:49 i Allmänt,

Ingen träning. Såg julkalendern med Julia på morgonen. Anette lämnade av Emma. Vi åkte ner till stan. Flickorna åt på Subway. Vi såg filmen Sune vs Sune på Filmstaden. 
Den var ganska rolig och jag tror att både Emma och Julia uppskattade den. 
Annars en ganska tråkig dag. Jag är arg på mig själv att jag inte har tränat. 
Lagat mat, bäddat rent i sängar, tvättat. Men inte tränat☹️. 

Har tränat💪

Publicerad 2018-12-08 14:32:24 i Allmänt,

Kom iväg till gymet. Först 10 minuter uppvärmning sedan 5 km på 30:20. Massagestolen 15 min. Bastu. 
Sen jag kom hem har jag suttit i soffan, druckit kaffe,ätit lussebullar, kollat hur det går för Niclas som kämpar på i Tjörnarparn. 
I detta usla väder, regn, blåst och ett par grader. I nuläget har han mindre än en mil kvar. 
(null)

Lördagsmorgon

Publicerad 2018-12-08 10:05:20 i Allmänt,

Det regnar och blåser, så trist väder. Niclas springer Tjörnarparn, 50 km är det tänkt. 
Lite om i går. Gymet på morgonen. Det har i alka fall blivit gymet varje dag den här veckan😊. 
Cyklade hem efter jobbet, sen körde Tomas mig ner till stan. Köpte Tomteluva på Buttericks till reflexlöpningen på tisdag i Stävlie. 
Vacker körsång av VOX Feminea i Klosterkyrkan. Öl på John Bull efteråt. En trevlig kväll. 
I kväll skall Julia sova över. Jag borde träna men kanske struntar jag i det. Vi får se....
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Ännu en sockersöt julfilm

Publicerad 2018-12-06 22:33:30 i Allmänt,

Gymet i morse. Något rörig dag på jobbet. 
Efter jobbet JulPubAkut på stamstället. 
CorpsCallosum spelade. Julklappslotteri. Litet julbord. Trevligt och lite lagom julstämning. 
Hemma vid halvåtta. Såg en julfilm, "A wish for christmas". Sockersöt, Feelgood. 

Långsammaste löprundan ever...

Publicerad 2018-12-05 21:14:04 i Allmänt,

Gymet i morse. Var så trött, hörde inte ens klockan när den ringde. Är fortfarande jetlaggad. Sprang en mycket långsam runda efter jobbet. Jag fattar inte hur det kan gå så här dåligt. Tog inte klockan så jag vet åtminstone inte hur långsamt det gick. 
Men jag känner att jag är glad att jag sprang i alla fall. 
UltraVasan 45 känns rätt långt borta. Men det är ändå ganska lång tid kvar att träna på😊. 

Jobbat över...🙃

Publicerad 2018-12-04 22:55:41 i Allmänt,

Löpbandet på gymet innan jobbet, 
10 minuters uppvärmning, sen 5 km på löpbandet. 
Egentligen har vi beredskap för Rädda 
hjärnan, men i kväll fanns ingen som kunde köra akuta MR, så vi stannade kvar och fick jobba över i nästan 2 timmar. Jättehungrig när jag kom hem så jag har satt i mig varm chokladmjölk och 4 mackor. 
Nu skall jag sova😴. 

Jobbar kväll.

Publicerad 2018-12-04 08:54:58 i Allmänt,

När klockan ringde i morse var jag helt däckad. Så trött, men efter lite kaffe så känns det bättre. Planen var att springa en mil på bandet. Den planen är inte aktuell längre😔, Jag måste ta mig dit i alla fall så får vi se vad det blir. 
Så snart måste jag ta mig upp ur den här soffan.....

Jetlaggad fortfarande.

Publicerad 2018-12-03 22:38:18 i Allmänt,

Låg vaken till kl 3 i natt. Det gick inte att somna. Gick upp och åt 3 gånger! Det hjälpte inte. Har varit på bastukväll hos Lotta i Odarslöv. Katta, Anita och Anki var också med. Jättetrevligt. 
Gymet i morse, det går utför med träningen. 
Har som plan att springa på löpbandet i morgon innan jobbet. Börjar jobba kl 11
(null)
Snälla löparkompisar man gar😊

Trött...

Publicerad 2018-12-02 20:27:14 i Allmänt,

(null)
Får nog aldrig nog av julen...
Den här dagen har mest gått åt till att fortsätta julpyntandet. Det mesta är klart nu. I Emelies rum skall det hängas upp en julstjärna i fönstret. Och några tomtar skall placeras ut i resten av huset. Sen gör jag inte mera, har inte ens packat upp allt. 
Har sprungit en fasansfullt långsam runda i strilande regn och 5-6 grader varmt. Regnade bara lite när jag begav mig ut. 
Handlade på Willys, bakade lussebullar, hör liksom till första advent. 
Sen lagade jag mat, det blev sen middag. Lussebullar till kaffet, 😋. Och nu sitter vi i soffan framför TV:n. 
(null)

Första advent

Publicerad 2018-12-02 09:53:19 i Allmänt,

Soffan. TV 4 Nyhetsmorgon. Livet är som vanligt igen. Planer för dagen? Pynta färdigt. 
Springa. Förbereda mig för morgondagen.  (null)
Granen som blev klar igår
(null)
Min nyinköpta julgranskula från Chicago
(null)
Lufsen
(null)
Jag tyckte den här var så fin
(null)
Första advent

Jetlaggad

Publicerad 2018-12-01 23:11:56 i Allmänt,

Vaknade av att någon ruskade i mig. Klockan nio. Brukar aldrig sova så länge. Det var Tomas. Oscar och Johanna skulle komma på frukost kl tio. Så det var bara att stiga upp. 
Tomas åkte och handlade medan jag började fixa. Vi åt frukost med dem. Tomas och Pscar bytte däck på bilarna, jag började klä granen. 
Det tog två timmar att få den klar. Jag fick åka ut och köpa en belysning till för det såg för futtigt ut med bara en. Men nu är den klar! 
Har hunnit med en del av det andra pyntet också. Får göra klart i morgon. 
Vi har varit i Kävlinge och lämnat julkalendrar till Emma och Julia. 
Sett sista avsnittet av Vanity Fair. 
Klockan är över elva och jag hoppas jag kan sova


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela