Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Söndagskväll

Publicerad 2019-06-30 18:44:21 i Allmänt,

(null)

Jag blir så trött på min mobil. Vet inte hur många gånger jag skrivit ett långt blogginlägg och när jag skall lägga upp bilder hänger telefonen sig och allt raderas. 
Det har varit jättefint väder hela dagen. 
Har klippt gräset, har tvättat och suttit i solen och läst. Läser en ny bok nu av Helga Flatland, "En modern familj"
Sprang ut till Billebjer som jag hade tänkt, men det var varmt, jag började frysa och kände mig lite yr, hade druckit mycket innan och hade gott om vätska med mig. Fick ta det lugnt och gå i backen innan Billebjer. Sträckan var bara 9,6 km. 
Tomas körde ut så jag slapp springa hem. 
Skönt med bad och det var så mycket folk därute. 
Nu skall jag laga mat och förbereda mig för en ny arbetsvecka. Hoppas att den blir lite lugnare än förra veckan. 


Söndagsmorgon

Publicerad 2019-06-30 08:53:57 i Allmänt,

Ser TV4 nyhetsmorgon. Det var längesedan nu. Kunde inte sova länge idag heller. Låg till halvåtta i alla fall. 
Ska berätta lite om gårdagen. Vi rensade i trädgården. Det är mycket öppnare nu. Vi har inte hunnit med att beskära träden. Vi har alldeles för mycket växter. När vi flyttade hit tog vi bort växter. Men sen har vi satt nya. Och vi har inte hunnit med att hålla efter. 
Läste Emelies blogg hur hon tror att det kommer att kännas  när hon kommer hem nu i sommar. Det är nog det jag är mest rädd för. Hur kommer det att kännas för Jeanette, Niclas och Emelie. Emelie har ju haft större delen av sitt tonårsliv här. Och vi har samlats här många högtider och födelsedagar. Och då är det bra att ha gott om plats. 
Det kommer vi inte att ha i framtiden. 
Det känns lite som det här året är ett mellanår. Att nästa år kommer att bli ett bättre år. Detta år är också bra. Vi har varit i Paris. Vi hade fina dagar i Jämtland. Vi har mycket att se fram emot. Vi skall åka till Singapore i september. Emelie kommer hem i juli. Hon kommer hem i slutet av september. 
Det som är jobbigt är hur vi skall få allt att gå ihop tidsmässigt? Hinner vi göra oss av med alla saker? Hur mycket vill vi göra oss av med? 
Kan bara säga att känslan att försöka minska på antal ägodelar känns bra. 
Men för att återgå till i går. Erika bjöd på middag på Italia. Vi kunde sitta ute. Maten var god. Efteråt drack vi kaffe hemma hos dem och såg Sveriges damer slå Tyskland. 
Hemma vid tiotiden. 
Läste ut min bok "Ensamhetens språk" av Jan-Philip Sendker. Gillar hans böcker. 
Planer för idag då?
Sprang inte igår, jobbade i trädgården en stor del av dagen. 
1.Sola
2. Jobba med hus och trädgården. 
3. Avsluta dagen med att springa till Billebjer. Tomas kör bil ut. Vi badar och ev. Har vi picknick. 
(null)

(null)


Visst är det konstigt?

Publicerad 2019-06-29 07:24:20 i Allmänt,

Visst är det konstigt att man inte kan sova på en helgmorgon? Jag vaknar före halv sex, den tid då klockan ringer en vardag. Och kan inte somna om. Hade det varit en torsdag så vill man bara ligga kvar och är jättetrött. Ligger klarvaken och tankarna rusar runt. 
Tänker på så många saker. Jobbet dyker ofta upp. Tänker ibland på att det är skönt att bada naken men skulle inte vilja se en badstrand med bara nakna människor. Att alla färgglada badkläder gör det finare. Bra att vi ser olika ut. Hade varit trist med kroppar där alla ser ut som fotomodeller. De flesta av oss, jag talar om mig själv nu, ser nog bättre ut med baddräkten på. Underligt resonemang en lördagsmorgon. Jag hade nog en massa andra tankar också men minnet är kort. Nu skall jag dricka mitt morgonkaffe och ta mig an den här dagen. 

Fredag så j..skönt

Publicerad 2019-06-28 22:19:03 i Allmänt,

Det har varit en tuff vecka på jobbet. Det blev lite övertidsjobb i kväll med. Patienter på två lab då räcker inte beredskapspersomalen till. 
Orkade inte springa. Vi åkte ut till Nova och åt på deras  Wok kitchen. Helt ok mat. Köpte en rosa sommarklänning på Vero Moda. Har bestämt att inte ha köpförbud på kläder. 
Har suttit i uterummet, läst ICAkuriren och löst deras korsord. Tror inte att jag någonsin trott att jag skulle tycka ICAkuriren är den bästa tidningen. Den innehåller inget trams. Jag är så trött på alla tidningar som pratar om alla möjliga och omöjliga sätt att gå ner i vikt på. Och som skriver att om man lever si eller så eller äter den eller den maten dricker vin eller inte dricker vin. Man förlänger ibland livet  med ett visst levnadssätt. Lever man  enligt dem på ett annat sätt  förkortas livet. 
I morgon är en ny dag. Hoppas att det blir en bra dag. 
En sak vet jag. Jag måste springa🙃. 


Mörk eller ljus choklad?

Publicerad 2019-06-27 20:41:09 i Allmänt,

Man ska ju gilla mörk choklad. Men jag gillar ljus choklad bättre. Jag bryr mig inte om den är hälsosam eller inte. Jag mår bra om jag äter en god ljus chokladbit. Jag mår bra av ett glas rött vin också. 
 I morgon är det fredag och det skall bli skönt. 
Det har varit en jobbig vecka både på dagen och att jag jobbat över 2 dagar på rad. 
Har varit duktig och gått på gymet alla morgnar hittills i veckan. 
I kväll sprang jag en runda, det var skönt när mina ben väl slutade kännas krampaktiga, de gjorde de efter 2 km, sen kändes det bättre. 
Har stått mycket på jobbet med blyförkläde de här dagarna vilket säkert bidrar till att de blir så men det är ett fenomen som kommit de senare åren. Kanske började problemen efter min operation. Huvudsaken är att jag ändå kan springa. 
Har chillat i uterummet. Löst korsord. Druckit kaffe. Skall lägga mig tidigt i kväll med. 

(null)
Så sant så🙃
(null)
Beställde böcker från Bokus som kom igår
(null)
Chill i uterummet. Det stället jag kommer att sakna från det här huset. 

Så trött💤💤💤

Publicerad 2019-06-26 20:47:21 i Allmänt,

Fick jobba över på min beredskap idag också. 
Vi hade en tuff dag på jobbet och fick fortsätta jobba på kvällen. Är nu så grymt trött. Tror att jag skall gå och lägga mig. Sov dåligt inatt, det var så varmt. Har förstås inte orkat tränat kväll. Gick till gymet i morse i alla fall. Men har ingen beredskap förrän nästa onsdag. 
Nu ska jag packa träningsväskan och stupa i säng....

Beredskap

Publicerad 2019-06-25 22:19:23 i Allmänt,

Tränade i morse på Actic. Tisdagar öppnar de 6:30. Fortfarande värmebölja. Vi jobbade först över en timme ung. Gunilla och jag hade bestämt att vi skulle gå till valvet efter jobbet. Vi delade på en ostpizza, de är supergoda. 
Hann hem började hjälpa Tomas i trädgården. Då ringde telefonen, cyklade till jobbet, när patienten kom hade han tillfrisknat av den medicin han fått. Skönt för honom. Och vi fick cykla hem. Skönt för oss. 
Så ingen träning i kväll😠. 

Måndag, en helt vanlig måndag.

Publicerad 2019-06-24 19:35:51 i Allmänt,

Alltid lite speciellt med att börja jobba efter att ha haft semester. Nu var det ingen lång semester. Bara en vecka. 
Efter all oträning under den här semesterveckan gick jag till gymet i morse. På måndagar har jag i sommar valt roddmaskin. Det är bara 24/7 delen som man kan gå till mån/ons/fre. Då öppnar Actic kl åtta. 
Jag brukar bara ro lite halvslött och inte bli särskilt svettig eller få upp pulsen. Men i morse gjorde jag så att jag värmde upp i 5 minuter. Sen körde jag varannan minut lite snabbare. Jag blev svettig och fick lite högre puls, duschade på jobbet. 
Satt ute på lunchen, skönt att komma ut lite. 
Gick hem lite tidigare, handlade på Willys, det kändes som allt var slut härhemma. 
Sprang sen en runda, så varmt och skönt. 
Har lagat mat, druckit kaffe med en sandwich till, vi softar i uterummet. Vad kan man mer begära av livet?
(null)


Nu är lönnen ett minne blott..

Publicerad 2019-06-23 22:34:16 i Allmänt,

Vi hade en stor vacker lönn i trädgården. Tog allt ljus från äppelträdet. I dag har Oscar med hjälp av Tomas sågat ner den. Det blev mycket ljusare i trädgården. 
Åt hämtmat sen tillsammans med Oscar och Johanna. 
Vi kom hem strax innan tolv idag. Tog mindre än sex timmar att köra från Stockholm. Så lite trafik. Vi hade ju tänkt en lugn dag men trädfällningen gjorde ju att det inte blev riktigt så. Nu ligger jag i sängen och lyssnar på fåglarna och är fortfarande helt förundrad över att jag fick en tidning från PRO 
( pensionärernas riksorganisation). 
Fattar inte att jag är så gammal och det känns som om alla tycker att jag borde gå i pension och om jag inte gör det så betyder det att jag inte har något liv ( enligt dem). 
(null)

(null)
Trodde att någon skämtade med mig när den här tidningen kom med posten. 
(null)

Tidigt uppe🥴

Publicerad 2019-06-23 07:51:20 i Allmänt,

Tomas brukar inte gilla att gå upp tidigt när vi ska köra någonstans. Men idag ville han. Och jag gillar ju det så därför ringde klockan 5:30. Kaffebryggaren var laddad. Daniel vinkade av oss 6:06. Nu har vi kört i en timme. Himlen är helt blå. Och än så länge är det lite trafik. Senare idag kommer med all sannolikhet midsommartrafiken i gång. 
Det har varit trevligt i Spännviken. Vi hade en dag då det regnade hela dagen. I övrigt var det okej väder. Det finns så mycket vacker natur i Frostviken. Så jag ser fram emot att komma dit nästa sommar igen. 
Nu är det flera veckor med jobb och UltraVasan närmar sig med stormsteg. Har lite accepterat att det kommer att bli en utmaning för att denne svensken slarvat med träningen och mestadels vilat mig o form. 
Måtte jag i framtiden låta bli att anmäla mig till dylikt. 
Vi susar fram på motorvägen och det ät ännu så länge lugnt i trafiken. 
(null)

Reser söderut....

Publicerad 2019-06-22 08:01:00 i Allmänt,

(null)
Köket i Spännviken
(null)
Gussvattnet
(null)
Kort paddeltur
(null)
Redo för Stompabak
(null)
Hällingsån
(null)
Hällingsåfallet
(null)

(null)
Midsommarbrunch
(null)

(null)
Vår egen sillstompa 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Älgkon hälsade på även den här gången

Midsommardagens morgon - idag åker vi hem

Sitter ensam i köket. De andra sover. Rätt fint väder men det blåser mycket. 

Igår skrev jag ett långt inlägg i min blogg men sparade inte innan jag började lägga upp bilder. Telefonen låste sig och allt försvann. Så trist...

Får berätta om dagarna som gått. 

Midsommarafton🍓

Vi hade bestämt att tillsammans med Gerd och en kompis till henne vandra upp till Hällingsåfallet. Kvällen innan hade vi förberett mat och på morgonen bakade jag stompa för att se om bröden kunde smaka bättre än vad de gjorde på Strömsunds hembygdsgård. Så vi hade mycket matsäck med oss. 

Vi valde att åka ner till Bågede och över vattnet där. Det var en ganska lång väg men det fanns mycket att se på vägen. Vandringen upp till fallet var fantastiskt fin och strapatsrik 🙃. Man fick vada över vattendrag och klättra på nedfallna träd. Så mäktigt att se fallet. 

Vi hittade en stuga vi kunde äta vår mat. Vädret var sisådär, när man gick var det bra men temperaturen var inte mer än 12 grader. 

Vi gick sedan grusvägen ner till bilen. 

Frostvikens glass är ett nystartat företag. Vi köpte varsin glass med smaker av smultron och granskott. 

De sade att glassen var en mix av gräddglass och sorbet men enligt mig var det sorbet. Den var inte särskilt god heller. Dessutom var stället ganska makabert. De hade 3(!) stora foton av två grisöron sammanfogade med ett kycklinghuvud.

På kvällen hade vi förberett potatis och grönsaker. Gänget som kom från Gäddede hade med sig nyfångad röding. Och rabarberpaj. Man hamnade nästan i matkoma av all det goda. 

Gästerna gick vid halv tolv. Det var Midsommarafton 2019 det. 


 Nu sitter vi i bilen mot Sthlm. Klockan är 11:25. 


Torsdag 20 juni

Den här dagen skulle vi ha gjort vandring upp till " det sovande lejonet". Det regnade hela dagen så det blev ingen vandring. En tur till Gäddede blev det förstås. Vi bar ut kanoten från lagården ner till vattnet. Provade paddla lite men det regnade, det var steniga skär så vi gav ganska snabbt upp. 

Jesnette och jag gick en promenad längs Vildmarknadsvägen, inte så mycket trafik men bilarna kör fort. 

Vi städade upp lite, lagade mat som var färdig tills Daniel och Felix kom strax efter sju. Putte och Gerd tittade in vid niotiden på väg upp till Pelles stuga. 

Det regnade sen hela natten. 

 






En intensiv dag

Publicerad 2019-06-19 23:37:22 i Allmänt,

Vaknade tidigt men lyckades ligga i sängen till strax innan åtta. Lagade kaffe, de andra började dyka upp. Vi fixade matsäck. Handlade lite på Ica o Gäddede. Började köra mot Stora Blåsjön. Vi trodde att kaffestugan skulle vara öppen, men nej. 
Handlade vi lite på Ica i Blåsjön också. 
Körde vidare mot Ankarede. I samebyn hade många samer redan kommit antagligen för att ställa i ordning i kåtorna till midsommar. 
Vandringen mot Lejarfallet var drygt 3 km. Väldigt vacker led som gick nära älven. Vi fikade precis nedanför fallet. Vi gick inte ända upp, Ruben var trött och vi hade en vacker utsikt där vi satt. 
Efter Ankarede körde vi mot Stekenjokk. Jokk betyder vattendrag. Häruppe har alla orter sitt samiska namn också. 
Vildmarksvägen mot Stekenjokk är fantastiskt vacker. Vi såg renar. 
Vi avslutade med att äta på pizzeria Gäddede. 
Vi har chillat i kväll, vi har flyttat om lite möbler. Vi gick ner till Hetögeln där jag tog ett mycket snabbt dopp. 
Det skall regna hela dagen i morgon. Kanske måste vi ändra båra planer. Vi går se....
(null)

(null)
Stekenjokk 
(null)
Kallt dom f-n
(null)

(null)
Ankarede kapell
(null)
Nu blommar vitsipporna 
(null)
Vacker led
(null)
På väg upp till Lejarfallet 
(null)
Lejarfallet i bakgrunden
(null)
Lejarfallet 
(null)
Turistgården i Gäddede
(null)
Pizzeria Gäddede

Framme i Spännviken.

Publicerad 2019-06-18 21:22:10 i Allmänt,

Hann inte skriva mer i går. Kom iväg på en fin joggingtur längs vattnet i Axelsberg. En fin morgon, det blev många fotostopp. 
Vi kom iväg från Stockholm vid halvettiden. 
Vi hade en del stopp på vägen mot Ramsele. Åt gjorde vi på Max i Hudiksvall. Riktigt god Halloumiburgare. 
Framme i Ramsele strax innan sju. Träffade Gerd och Putte, Stig och Eva, Arne dök också upp. Pizzerian hade öppet till kl 21 visade det sig. Delade en vegetarisk pizza med Gerd. Tog en öl Till från Östersunds bryggeri. Den smakade inte så mycket. Vi sover alla över hos Gerd. 
Kom iväg på en löptur i morse. Gick med Gerd ner till apoteket där hon jobbar. Sen sprang jag Krångevägen och Hagavägen tillbaka, 5,3 km. Satte en blomma på mammas grav. 
Vi tittade in på Hem och fritid. Jeanette fyndade på Röda Korset. 
Nästa stopp blev Strömsund, där vi besökte Hembygdsgården.  På café Tomten åt Tomas och jag sillstompa. Smakade inte så mycket. 
Vi handlade vin och en massa på Ica. Med en ännu mer fullastad bil körde vi mot Spännviken. Efter att ha lastat in alla saker chillade vi i solen en stund. 
Jeanette lagade mat pasta pommodore som vi kunde avnjuta ute. Myggen som alla hade varnat oss för var hanterbara. 
Vi gick ner till Hetögeln, Tomas badade. 
Kvällen avslutas med Netflixfilm

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Ändrade planer

Publicerad 2019-06-17 08:05:30 i Allmänt,

Vi kom fram strax efter halv sex i går. Sista 3 milen var inte roliga, stopp i köer hela tiden. 
Det visade sig att vi inte kommer iväg så tidigt som vi hade tänkt idag. Jeanette har ett möte mellan 10-12. Hade varit rätt så bra att veta det innan eftersom jag har bestämt med mina syskon att träffas ikväll. Men nu är det så som det är. Vi gick en runda igår. Tog en öl på Astrids en populär restaurang. Sen middag, Jeanette lagade torsk med grönsaker till. 
Klockan är nu åtta på morgonen har satt på mig löparkläderna och hoppas få ut kroppen på en tur. 


På väg....

Publicerad 2019-06-16 11:07:40 i Allmänt,

Sitter i bilen. På väg mot Spännviken via Stockholm. 
Igår firade vi Julia som fyllde 12år i torsdags den 13:e juni. Vi satt i tältet på altanen, det fina vädret var i dubbel bemärkelse bortblåst. Det åskade, regnade och blåste. Men det var trevligt. 
Innan på dagen var det Sysav och Erikshjälpen som gällde. Tycker fortfarande att det är skönt att göra mig av med saker. Det tyckte jag när vi flyttade till Lund från Kävlinge också. Vi gjorde oss av med mycket. Men Erika och Lennart lämnade en massa saker. Och under årens lopp har en del av barnens saker hamnat här. 
Jag kunde inte förmå mig till att träna igår. Börjar oroa mig för UltraVasan nu. 
I fredags åkte Tomas och jag till Järavallen och sprang där. Tanken var att bada i Barsebäckshamn. Men solen hade gått i moln, stora mörka moln hade tornat upp sig i horisonten. När det inte fanns parkeringsplats nere i hamnen åkte vi hem och jag lagade mat. 
Och nu är vi alltså på väg med en ganska fullastad bil med saker till Spännviken. 
(null)


Puh...idag är det varmt.

Publicerad 2019-06-14 13:44:47 i Allmänt,

Har tagit en paus i värmen. Har tvättat de golfklubbor som stått i förrådet i 15 år. 
Har klippt gräset på baksidan. Har tvättat dynor som vi skall ha med till Spännviken. 
Varit och handlat på Rusta, Plantagen och Willys. Glömde ett par saker på Willys så kanske måste jag dit igen. 

(null)

En bättre dag idag.. tror jag.

Publicerad 2019-06-14 09:10:26 i Allmänt,

Är ju ledig idag med men vi hade en annons på blocket och killen som ville köpa högtalaren ville komma redan 6:15. Tomas ville att jag skulle vara med så därför gick jag också upp tidigt. Nu kom den här killen lite senare än vad han sa men han kom i alla fall. 
Jag försökte somna om sen men det gick förstås inte. Har dammsugit, ätit frukost, sitter i solen på altanen och chillar lite. Skall handla lite inför vår resa, packa, tvätta och fixa. 
Hur gick det sen igår då? Jag åkte och handlade på Coop. Jag sprang en kort runda. Oscar och Tomas tog rätt på en del av resterna av trädet vi fällde. Så mycket det blir av bara ett enda träd. Nu är det inte mycket kvar. 
(null)

Nu känns livet svårt😞

Publicerad 2019-06-13 09:23:04 i Allmänt,

Att det förr eller senare skulle bli problem med att sälja huset inom familjen. Det visste jag. Nu har alla mina farhågor besannats. Att dessutom ta ställning till " när ta ut pension? 
" jobba längre?" " halvtid eller deltid?" 
Jag vill att någon bestämmer till mig. 
Är ledig idag men vill helst krypa ner i sängen igen och inte kliva upp förrän alla problem är lösta. Nu ska jag ta mig själv i kragen och gå och borsta tänderna i alla fall. Åka till Coop och handla. 
(null)

Nu har vi ett datum

Publicerad 2019-06-12 22:10:12 i Allmänt,

Det här med att flytta. Nu har vi bestämt ett datum med Oscar. Helgen 21-22 september. De vill börja renovera innan bebisen kommer. 
Känns ändå bra att det är ett datum bestämt. 
Hur det sen kommer att kännas vet jag inte. 
Det är kanske något dumt vi gör. Samtidigt har jag aldrig känt mig riktigt hemma här. Ville egentligen aldrig flytta hit. Men det har varit trevligt att bo här och vi har haft det underbart i trädgården. 
Har inte tränat idag. Efter jobbet var vi ute med Matea som skall sluta hos oss. En trevlig och duktig tjej. Vi åt på Valvet. Sen gick jag, Gunilla och Åsa till Mat och destillat och tog en Irish coffee. 


Tisdag och klockan är jättemycket.

Publicerad 2019-06-11 23:03:47 i Allmänt,

Borde sova.. klockan är snart elva. Tandläkartid kl: 8:30. Gick på gymet innan. 
Skrylle efter jobbet. Sprang milen 1:03 och då är det inte ens en mil. Kändes ändå ganska skönt att springa. Vi gick igenom LLIF:s sommarträning. Har försökt att lägga ut en del av dem i vår Facebookgrupp. 
I morgon skall vi gå ut med Matea efter jobbet. 
Så trist att hon slutar. 
Ingen träning i morgon. 
Glömde lägga in de här bilderna i söndags. 
Vårt söndagsnöje🙃
(null)

(null)

(null)

Måndagkväll 10 juni

Publicerad 2019-06-10 19:19:17 i Allmänt,

Gymet i morse, roddmaskin i 30 min, duschade på jobbet. 
Gick hem lite tidigare från jobbet, idag var jag helt enkel tvungen att springa. Och det gjorde jag. Det kändes inte bra, fattar inte att kroppen kan vara så slö. Släpar benen eftter mig. Men jag sprang🙃. Vaknade vid 3 i morse av kvittrande fåglar och hade svårt att somna om. 
Nu är jag så trött så jag har slumrat till i stolen ( sitter i uterummet)  och snarkat så att jag vaknade😮. 
(null)

Jobbigt att inte jobba

Publicerad 2019-06-09 15:19:11 i Allmänt,

Att ha beredskap och bara gå och vänta på ringsignalen är bra mycket jobbigare än att jobba. Har känt mig rastlös hela dagen. Har inte ro att ge mig ut och gå eller springa heller. Inte för att kroppen är så sugen på det men jag hade kunnat tvinga ut den. Har suttit och läst i solen. Har klippt gräset och vattnat blommorna. Mycket mer har jag inte gjort. 
Sen återstår att laga maten....🙃

Sitter på altanen i solen

Publicerad 2019-06-09 09:30:18 i Allmänt,

Har fortfarande beredskap. Har duschat, ätit frukost härute på altanen. Läst Sydsvenskan på mobilen vilket inte är det lättaste. Sett en helt underbar koloni nere i stan på Facebook. Men känner att vi inte kan dra på oss det just nu. 
Har fortfarande ångest över allt som händer. Men allting har kanske en mening. Fast jag tror inte på sån bullshit. Livet blir vad man gör det till. Sen tillkommer det saker som händer en som man inte kan styra över. Både bra och dåliga. 
Men jag måste lära mig att CHILLA. Vi befinner oss i en situation som inte är bekväm. ACCEPTERA. 
Söndagen ligger framför oss. Först och främst  gäller lite uppstädning. Vore inte fel att få jobba lite till på min beredskap. I går blev det ytterligare en gång, men då var vi snabbt klara. 
Borde springa men skall jag lyssna på kroppen så säger den nej, nej, nej. Vi får se vem som vinner hjärnan eller benen. 
(null)



Idag har vi jobbat🙃

Publicerad 2019-06-08 17:40:59 i Allmänt,

Det känns bra att ha jobbat lite. Innan jag jobbade  hann vi också med att rensa lite i det rum där vi plockade ut ur bokhyllan som Jeanette och Daniel skall ha. Men det finns mer kvar att göra där. Och alla böcker vi köpt under årens lopp. Vi åkte och lämnade på Erikshjälpen och vi slängde på Sysav. 
Har lagat lite mat, vegbullar och pasta. Ganska tråkig mat. Kaffe med skorpor efteråt. Lika torftigt det. Har inte lust att träna heller. Vet inte vad som hänt med den här kroppen. Den är ganska lat. 
Sitter i uterummet. Har läst ut Elena Ferrantes kassa bok. Skall börja med en ny: "Gåvan" av Cecilia Ahern. Vet inte varför jag köpte den, när jag läser på baksidan vad den handlar om känns det inte som en bok för mig. 
(null)


Fredag och beredskap.

Publicerad 2019-06-07 19:31:40 i Allmänt,

Hann inte skriva i går. Cyklade runt tillsammans med Anki och letade kontrollerna på Lundarundan. Trettio grader varmt. Men det blåste jättemycket. Kartan brukar regna sönder men nu blåste den itu i stället. Det är så roligt att göra den här rundan, vet inte vilket år i ordningen det är nu. Vi hade flera fikastopp. Glass på Lidl, medhavd fika nere på Sankt Larsområdet. Öl på John Scott. 
Tomas, Jonas och Magnus cyklade också orienteringsrundan. Tomas fick punktering. 
Det visade sig att vi i stan kom fram till samma kontroll och då hade de Lars K med sig. Så vi blev ett stort gäng på John Scott. 
Kvällen avslutades hos Anki och Magnus. Hon hade gjort den vackraste potatissalladen jag sett, ugnsstekt lax till det. Mmmm...
Vi hade med till efterrätten, rabarberpaj och glass. En väldigt trevlig dag. 
Idag då? Gick till 24/7 gymet i morse och körde stairmaster i 30 minuter, lite för slött, men ändå träning. I kväll blev det ingen träning. Ingen fredagsmat heller, har en man som är allergisk mot att laga mat känns det som, så jag gjorde knäckemackor med Lax och ägg, pannkakor till efterrätt. Till mig själv. 
Nu sitter vi i pensionärskuvösen, det är en fin kväll. Jag försöker läsa ut "Dagar av ensamhet" av Elena Ferrante. Att det är samma författare som till Min fantastiska väninna kan man inte tro. Den här boken är bara så hemskt dålig. Jag vet inte hur jag skall ta mig igenom den. 
(null)

(null)

(null)

Onsdag med fredagskänsla

Publicerad 2019-06-05 17:45:18 i Allmänt,

I går hann jag inte skriva. Det var en väldigt vanlig dag. Gymet på morgonen. Skrylle på kvällen. Vi var ett gäng som inte Sprang utan tränade Tabata istället. 
När jag kom hem på kvällen igår gick jag igenom Lundarundan för att få lite bland en massa  koll på var man skall cykla för att hitta kontrollerna. 
I morse blev det crosstrainer 30 min på 
Actics 24/7gym. Dusch på jobbet bland en massa svarta äckliga flugor. 
Det har varit mycket på jobbet idag, men tiden har gått fort. 
Bestämde mig för att ha ska på Willys på vägen hem, bestämde mig först för att inte springa efter jobbet men tänkte att jag måste men nör jag sen såg att Tomas var hemma så åkte jag också hem fullastad med 3 Willyskassar och mina ryggsäckar och det är 30 grader varmt. Sitter i hammocken har druckit en kall kombucha och skall börja läsa en ny bok av Elena Ferrante. 
(null)

Uterumshäng

Publicerad 2019-06-03 20:30:17 i Allmänt,

Varje sommar ändrar vårt gym sina morgonöppentider. Så också i år och i år ännu lite sämre än i fjol. Endast tisdagar och torsdagar öppnar de 6:30. 
I morse blev det 24/7 gymet. Roddmaskin i 30 min och duschade på sjukhuset. Ganska mycket att göra på jobbet idag. Tog en löprunda i det varma vädret efter jobbet, hotande åskmoln, kom några regnstänk, men klarade mig från regnet. Duschade, lagade mat och då kom regnet först som hagel men det slutade snabbt. 
Vi sitter i uterummet som så många gånger förr. Fåglarna kvittrar. 
Vi har precis haft besök av fiskbilen och handlade torskrygg för 309kr kilot. 
Valde att inte köpa lax. Känns som om torsk är en nyttigare fisk. Tror att vi skall sluta äta fisk så småningom. 
Vaknade 4:20 i morse och kunde inte somna om. Men går jag och lägger mig nu kan jag nog ändå inte somna. 
(null)


Helgen slut

Publicerad 2019-06-02 17:30:27 i Allmänt,

En helg går så fort. Det är kanske en anledning till att jag borde pensionera mig. Att det inte är någon skillnad mellan helg och vardag. Att alltid vara ledig. Men samtidigt är det ju det jag uppskattar. En ledig dag det är något speciellt.  Men jag borde förstås jobba mindre. Det skall jag också. Tänker vänta till nästa år. Förutom att ligga i hammocken idag har vi gått lite i Alnarpsparken. Vi åkte till Barsebäckshamn där Tomas badade och simmade runt som en säl en ganska lång stund. Jag hann inte med allt på min " To do list" idag. Det får vänta. 
Har läst ut min bok Julia och Jack
(null)
Något av en Feel good bok. Lättläst. Ganska förutsägbar men jag vill ju ha lyckliga slut. 


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

2 juni och idag är det sommar. Chillar i hammocken.

Publicerad 2019-06-02 13:09:26 i Allmänt,

Riktigt skönt väder idag. Ljusa moln på himlen där solen tar sig igenom en hel del. Tomas har kört iväg ett lass till Sysav. Trädgårdsavfall och lite smått och gott från förrådet. 
Jag har lyckats montera ner bokhyllan Jeanette och Daniel skall ha med sig till Spännviken. Det ligger en massa golfklubbor på gräsmattan som jag skall putsa av antingen säljer vi dem eller ger dem till Erikshjälpen. 
Vi åt ju pizza på Fäladstorget igår. Jag har tänkt förut att jag inte skall gå dit mera men glömmer bort det. Den var äcklig. Så nu hoppas jag att jag håller det i minnet. 
(null)

Träningsvärk

Publicerad 2019-06-02 09:12:41 i Allmänt,

Det gör ont i kroppen men ändå lite bättre än jag befarade. Har sett lite på TV. Ätit frukost. 
Den här dagen har en lång "To do  lista" enligt Tomas. Så det är väl bara att beta av. 


35,71 km✔️

Publicerad 2019-06-01 15:01:31 i Allmänt,

Det blev ingen ultra, Jag var trött, hade börjat få ont i mitt högra knä. Vänster stortå värkte. 
Så det blev inga fler varv. Sprang 5 varv på 6:an och sista varvet på 7:an. Så långt som 35 km har hag aldrig någonsin sprungit på en träningsrunda. Så det blev ett rekord i alla fall. 
Sitter i uterummet, är ordentligt trött. Vi ska gå och äta på Fäladstorget. Orkar inte laga mat. 


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Snart är det dax eller Blod svett och tårar?

Publicerad 2019-06-01 08:35:49 i Allmänt,

Av alla galna saker jag hittar på så är detta en av de minst genomtänkta. Backyard Ultra, det här året har jag som längst sprungit 18 km. 
Så vad jag har att förvänta mig vet jag inte riktigt. I fjol vid den här tiden sprang vi Stockholm marathon. Men då var jag bättre tränad. 
Churchills berömda blod, svett och tårar kanske blir det verklighet för mig. I alla fall svett. Helst slippa blod. Och tror inte att jag börjar gråta, kanske om jag måste ge upp för tidigt kanske. 
Fortsättning följer....🙃

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela