Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Måndag i morgon 😫

Publicerad 2020-05-31 21:53:09 i Allmänt,

En riktigt fin sommardag. Satte klockan på kvart över sex. Duschade, fixade matsäcken. Blev upphämtad av Dervla kl halv åtta. 
8:20 gick båten till Ven. Det blev en fin vandring med fika och fotostopp. 
Vi hade bokat 16:45 tillbaka men vi hann med 15 färjan. 
Det är ju Morsdag idag. Jag har blivit uppvaktad med blommor från Jeanette med familj ( fick dem redan i fredags) fika med Niclas på stan igår. Av Oscar och Emelie fick jag ett armband för man kan ha berlocker i form av bokstäver. Där fanns ett ❤️ och ett B. Får fylla på med de andra barnbarnen. 
Erika har varit och fikat med ossi kväll. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Har 🏋️‍♀️

Publicerad 2020-05-30 13:58:29 i Allmänt,

Denna lördag har jag först promenerat ner till stan med Niclas, Emma och Julia. De båda töserna fick bli TBEvaccinerade. Niclas och Tomas ville inte. Niclas bjöd sedan på morsdagsfika på Espressohouse. Vi satt i solen, medan Emma och Julia satt inomhus eftersom de tyckte att det var för varmt. 
Vi gick hem, Niclas och barnen åkte tillbaka till Kävlinge. 
Och jag tog mig faktiskt ut på en springrunda sen,  sprang en kort uppvärmningsrunda sen 10 korta backar på Sankt Hans. Med nöd och näppe blev det sedan 30 armhävningar. 

Är besviken på mig själv 😞

Publicerad 2020-05-30 08:18:43 i Allmänt,

Trodde att jag för några veckor sedan hittat tillbaka till träningsjaget. Kändes som jag var på G igen. Men...så är det inte. Jag vill inte träna eller jag vill men kan inte förmå kroppen till det. Jag hittar bara på ursäkter. Har skyllt på förra året som var jobbigt på många sätt. Flytten var jobbig, vi jobbade hårt i trädgården med att fälla, såga, klyva och vi körde massor till Erikshjälpen och Sysav. Det var tufft att göra sig av med saker men skönt också. Men det är historia nu. Jag kan inte skylla på det längre. Jag har ont i mitt knä så jag kan inte springa men då brukar jag hitta på något alternativt. Måste skärpa mig!!!!!!
Slut på gnäll nu. 
Jag fick en så fin bukett av Jeanette med familj. 
(null)


Fredag och ingen träning

Publicerad 2020-05-29 20:49:10 i Allmänt,

Lugn dag på jobbet. Efter jobbet cyklade vi till Oscar och Johanna, handlade med oss hämtmat på vägen, Chop Chop och Delphi pizzeria. Vi fick träffa den söta Belle, hon är så söt. Vi begav oss ganska snabbt hemåt. Resten av kvällen har tillbringats med kaffe och ljudbok, vin och ljudbok. 
(null)

Varje morgon vill jag vara pensionär....

Publicerad 2020-05-29 06:19:29 i Allmänt,

Väckarklockan ringer okristligt tidigt. I morse var jag så trött. Men efter dusch och kaffe piggnar man till. 
Hann inte skriva igår, hände inte så mycket heller. Hade en extra beredskap och först avslutade vi dagens arbete och jobbade över lite. Cyklade ner till en affär vid Kung Oscars bro och hämtade ut tältet som jag beställde för jättelänge sedan. Det är superlätt väger bara drygt 1 kg. Men jag tror att vi nog måste ta upp och testa det innan vi provar i skarpt läge. 
Och innan jag hann hem igår med mitt tält så blev vi inringda och fick jobba till kl nio. 
Såg ett avsnitt av Sanditon innan vi la oss. Fredag idag😊
(null)

Ännu en dag som försvann snabbt...

Publicerad 2020-05-27 22:31:56 i Allmänt,

Tanken var att sluta tidigare och hinna träna innan vi skulle passa Belle. Verkligheten blev att jag jobbade över. Så det blev ingen träning. Däremot fick vi träffa den söta Belle som på slutet blev helt otröstlig. Men sken upp när hennes mor och far  kom hem. 
Frysta vegetariska pizzor när vi kom hem. Fazers Lakritsglass till efterrätt. Sen ljudbok och Aktuellt, och vi får veta att Corona fortsätter att fördärva det för världen. 
(null)


26 maj

Publicerad 2020-05-26 19:39:17 i Allmänt,

Tisdag. Skryllekväll. Satt en kort stund på balkongen innan jag åkte ut dit. Fortfarande ont i mitt knä så jag gick 5 km:s spåret. Körde lite styrka efteråt. LLIF:s styrelsemöte 18:30. Det höll vi ute i Skrylle nere på lekplatsen. Jättefint väder i kväll. 
Sett Aktuellt, inget nytt om Corona, allt är ungefär som tidigare. Man tänker inte så mycket på det längre. Men det är ju på intet sätt över. Jag tror att man trodde att flera skulle vara smittade och vara immuna vid det här laget. 
Kvällen har gått fort. När man jobbar har man inte mycket fritid. 
(null)
Helgens väder
(null)
Slutet av veckan. 


Måndag 25 maj

Publicerad 2020-05-25 21:07:34 i Allmänt,

Vaknade innan klockan ringde, jobbedag. Dagen gick rätt snabbt, var på MR-kameran i källaren. Cyklade till Oscar och Johanna efter jobbet, vi passade den söta Belle en stund. Jag åkte till gymmet, men Tomas stannade tills Johanna kom hem från gymmet. 
Jag körde crosstrainer i 45 minuter och 30 armhävningar. 
Cyklade hem och har satt i mig massor av mackor. Sett två avsnitt av Rebecka Martinsson. 
Ska avsluta kvällen med Aktuellt och höra senaste nytt om Corona. 
(null)

Vandrat Christinehof-Vantalängan-Christinehof

Publicerad 2020-05-24 18:40:55 i Allmänt,

Vi kom iväg vid halvtiotiden idag. Vandring vid  Christinehof stod på agendan. Vädret var inte det bästa. Hotande regn för hela dagen. 
Besökte först en nästan överfull bajamaja, det har ju varit en lång helg så jag kan tänka mig att det varit många besökare. Vi hade egentligen tänkt att först vandra Skåneleden och sedan Backaleden men vi hittade inte var Skåneleden startade, mycket dåligt markerad. 
Så vi startade på Backaleden fram till Hallamölla, där drack vi kaffe och delade på en bar. Det är så fint där. Just här går Skåneleden och Backaleden tillsammans en liten bit. 
Efter Hallamölla blev det Skåneleden, så vackert, fram till Vantalängan, där vi fick fika i vindskydd eftersom det började regna. 
Efter det så blev det Backaleden tillbaka till Hallamölla. Sen tog vi in på Skåneleden igen. Nu blev det verkligen upp och ner längs Verkaån. Men otroligt vackert. 
Nu fick vi också en regnskur över oss. 
När vi kom tillbaka till bilen hade vi gått 19 km. Det visade sig vara 1 km mellan Christinehof och Alunbrukets Kaffestuga. Så vill man korta rundan så börjar man där istället. 
Erika och Lennart har tittat in på en kopp kaffe. Vi håller distans. Vi sitter i varsin ända av soffan. 
Sett ett avsnitt av Rebecka Martinsson. Spännande. Kommer nog att fortsätta se resten av avsnitten. 
Jobbedag i morgon och 4 veckor framåt. Få se hur det kommer att kännas. Jag är glad att jag har ett jobb att gå till. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




Lördagskväll

Publicerad 2020-05-23 19:51:12 i Allmänt,

Började morgonen med att åka och köpa en gåstol till Belle. Handlade mat på Willys på vägen till Oscar och Johanna. Ville vara med och se när Belle provade gåstolen. Så vi satte ihop den när vi kom dit. Hon är ju lite för liten ännu. Hon blev så uppspelt av den. Roligt att se henne. 
Tomas körde mig hem. Jag packade upp och åkte sen och hämtade ett paket från IKEA, en hylla till balkongen. Den låg i ett jättestort paket som det inte var så lätt att släpa hem på cykeln. Skruvade ihop hyllan, möblerade om på balkongen. Sen gav jag ut och gick en promenad, i lätt duggregn, det blev till sist 10 km. 
Det blev sen mat eftersom Tomas kom sent tillbaka från trädgårdsarbetet på Mätaregränden. 
Sen blev det en massa Tv-tittande. 
(null)
Från dagens promenad. 
(null)

(null)

(null)
Den pimpade balkongen 
(null)
Den nya hyllan
(null)


Lördagsmorgon 23 maj

Publicerad 2020-05-23 07:55:21 i Allmänt,

Gick upp tidigt och har använt morgonen till att se serier, först Sjölyckan och nu tittar jag på Badehotellet. 
Vad ska man säga om dem? Badehotellet är närmast buskis. Sjölyckan är någonting mittemellan Solsidan och Bonusfamiljen. 
Men det finns något i dem som gör att man ändå tittar vidare. 
Inga direkta planer för dagen. Vädret är trist. 
(null)

En fin dag

Publicerad 2020-05-22 14:58:01 i Allmänt,

Den sista av mina lediga vardagar på länge. Det har varit en fin dag. Hade bestämt att vandra med Anki, hämtade henne klockan halv tio. Vandringen startade i Röstånga och gick via Jällabjär till Natthall,  till Natthall på Skåneleden. 
Fantastisk natur. Vid Natthall vände vi och gick en delvis annan väg tillbaka. När vi kommit till Röstånga igen var vi sugna på glass men på konditoriet fanns ingen glass, istället blev kaffe och en bakelse. 
Kom hem, cyklade upp till Oscar och Johanna och fick träffa den söta Belle. Mannen i mitt liv befann sig där redan. Han missar inte ett tillfälle att träffa Belle❤️. 
Jag cyklade hem, Tomas gick till gymmet. 
Kom hem, satte på Tv:n och alla kanaler var borta! Till sist var de tillbaka efter en del knappande fram och tillbaka. 
Fixade till något att äta. Har lyssnat på min ljudbok medan Tomas ser på en tysk krigsserie. Jag ser helst inga hemska saker. 
(null)
Konditoriet i Röstånga 
(null)
Vi fyller på kalorierna igen😊
(null)

(null)

(null)

(null)
Så vackert brunnslock.  (null) 
Jällabjär på håll
(null)
Framme vid det mystiska Natthall
(null)
Natthall
(null)

(null)

(null)
Lite annorlunda trädgårdskonst i Anderstorp 
(null)

(null)




Ännu en cykeldag

Publicerad 2020-05-21 14:04:15 i Allmänt,

Tomas väckte tanken att cykla idag. Han hade tänkt sig mountainbikes och att cykla på Kullaberg. Inget för  mig är inte ens säker på att det är tillåtet. Men nu var tanken väckt hos mig, så det blev våra racercyklar istället. Vi startade i ett  litet ställe som jag redan glömt namnet på. Våra cykelkartor var 15 år gamla, om det nu berodde på det att vi cyklade fel.  Det var svårt att följa våra kartor och det känns som om vi måste fixa nya. 
Efter 24 km kom vi till ett trevligt gästgiveri, Tunneberga, det blev en räkmacka och en alkoholfri öl. Kaffe och en liten chokladpralin. 
Vi cyklade vidare och vi kom fel ibland, vägarna var väldigt trafikerade. 
Så småningom kom vi fram till Mölle. Riktigt kaosartat där. Massor av människor och därtill ombyggnad vid hamnområdet. Mycket omysigt. Glass och Cola Zero för att fylla på energinivån. 
Trevlig cykelväg till Höganäs på grus dock. Men helt ok att cykla på. I Höganäs hade vi ingen aning vart vi skulle ta vägen och inga skyltar såg vi. Vi körde lite på måfå mot det håll vi trodde och vi hittade vår cykelväg tillbaka på en gammalt järnvägsspår. 56 km blev det. Med facit i hand borde vi nog ha kollat upp vägarna bättre innan. Men med ett så fantastiskt väder och stoppet på Gästgiveriet så blev det en trevlig och minnesvärd runda. 
Nu är vi hemma igen. Jag har satt mig på balkongen för att ta vara på de sista av dagens sol. Druckit en kall öl och snart ska jag fixa lite mat till oss. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




Den här dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig....

Publicerad 2020-05-20 16:06:55 i Allmänt,

Kom iväg på min cykelrunda innan tio någon gång. Cyklade mot Gårdstånga sedan förbi Flyinge mot Harlösa där jag svängde mot Silvåkra. Nu kom jag så småningom in på en grusväg, hade varit lite rädd för det, men jag hade inget annat val än att fortsätta. Fikastopp på Torna Hällestads lanthandel. 
Sen vidare mot Dalby, Skrylle och Hardebergaspåret hem. Och när jag har kanske 5 km kvar och efter 55 km cykling får jag punktering. Jag kan inte byta slang. Får nog lära mig det. 
Så jag traskar med cykeln till Ågrens cykelaffär och de hjälper mig med detsamma. 
Jag sitter i solen och väntar medan de fixar det. Fantastiskt! 
Ganska hungrig när jag kommer hem. Två ostmackor och ett stort glas chokladmjölk. 
Detta intogs på balkongen i solen. Tänk att man äntligen kan gå ut här utan att blåsa bort. Har lyssnat på min ljudbok, pratat med Emelie, druckit ett glas öl. 
(null)
I väntan på att de fixar punkteringen 
(null)
Som alltid god fika i Torna Hällestad 
(null)
Vackert grönt längs vägen 
(null)

(null)
Gjorde Tiramisu
(null)

(null)
Har ont i knät fick bli en halv Ipren
(null)
Skönt att vara hemma. 

Har börjat morgonen med att se serier

Publicerad 2020-05-20 06:03:28 i Allmänt,

Jag hör till dem som inte ser film eller serier på vanlig dagtid om det inte är helg eller dåligt väder. Men nu sitter jag här och ser klart "Sjölyckan", det avsnittet som jag började se igår.  Solen skiner. Efteråt ska jag göra Tiramisu  till  i kväll. 
Planen att ge mig ut och cykla en runda.
Vaknade strax efter sju av en maskin utanför fönstret. 
(null)



Ingen bra dag

Publicerad 2020-05-19 11:35:45 i Allmänt,

Borde njuta av mina lediga dagar. Efter att ha handlat på Coop och systemet, åkte jag till Plantagen och handlade jord och en kruka. Ett kort besök på Erikshjälpen innan jag åkte hem. 
Sen släpade jag mina 7 kassar hela vägen från garaget och upp till lägenheten. Tur att det finns hiss i alla fall så att jag slapp bära dem upp två trappor också. 
Men efter att ha packat upp mat och dryck, planterat om de växter som var i den ena balkonglådan ( dränkta av allt regn) så hade jag inget att göra. Försökte träna men mitt knä gör så ont så det gick inte. På balkongen råder halv storm så där går det inte att sitta. 
Har kollat i vandrings och cyklingsböcker för att se var jag kan cykla i morgon om vinden avtar. Var Anki och jag ska vandra på fredag. Tomas och jag planerar att cykla på Kristi himmelsfärdsdag. Men kommer inte på något. 
(null)





Tisdagsmorgon framför TV:n

Publicerad 2020-05-19 09:05:30 i Allmänt,

För att börja med gårdagen, till slut tog jag mig ut på en 4 km:s löptur. Med mkt lite styrka efteråt.  Kände av mitt knä. Så i kväll blir det promenad i Skrylle. Resten av kvällen blev lugn. Tittande på TV serier, " Normala människor" och " Sanditon". Vet inte vad jag tycker om dem. Sanditon är klart dålig. 
Idag har jag planerat det mesta av dagen. 
Handla på Cooo
Köpa vin på systemet 
Köpa blomjord och krukor på Plantagen 
Besöka Erikshjälpen 
Skrylle i kväll 
Vädret är grått idag med..... (null)


Halvdagsrapport

Publicerad 2020-05-18 14:44:59 i Allmänt,

Klockan är redan halv tre 🕝. Dagen har gått fort. Jag började med att städa frys och kyl. Sedan mitt "skafferi" som är två stora lådor. 
Det har jag inte gjort sedan vi flyttade hit och vi har snart bott här i 8 månader. 
Sen cyklade jag ner på stan. Handlade en rund duk på Hemtex, till Belle blev det en rosa Body  på KappAhl och pyjamas på HM. 
Handlade lite mat på Malmborgs på vägen hem. Har nu fikat kaffe och bulle och snart bestämma vad jag ska göra sen idag.  Jag är nog lite understimulerad, men jag tycker samtidigt att det är skönt att vara ledig. Jag har nog inte vant mig ännu. 
Min nystädade kyl😊. 
(null)
Min nya duk:
(null)

Ledig dag framför mig

Publicerad 2020-05-18 09:00:12 i Allmänt,

Sitter i soffan, har druckit morgonkaffet, ser på TV4 Nyhetsmorgon och har inte en aning om vad jag ska göra idag. 
Ska jag cykla? Gå till gymmet? Gå ner på stan? Springa? 
Återkommer ikväll med vad jag gjorde en ledig måndag. 
(null)

Soffhäng

Publicerad 2020-05-17 19:14:05 i Allmänt,

Knaprar på chips och dricker en liten öl. Njuter av livet. Det blev inget gym idag. Vi passade Belle medan föräldrarna tränade. Vi åkte till Nova men gick aldrig in på själva köpcentrat. Det blev ÖB, mekonomen och Plantagen, sen var vi rätt trötta och åkte hem och lagade mat. 
(null)
Vi pimpade balkongen lite till också. Köpte en flamingo, Tomas säger att det betyder att man är en swinger. Tror inte att någon ser den från balkongen. Men vi får väl se om någon knackar på😊. 
(null)

(null)

Tomas åkte sen till Oscar och Johanna för att hjälpa till i trädgården, jag gav mig ut på en promenad. 
Lite bilder från min runda som blev drygt 9 km. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Söndag mitt i maj

Publicerad 2020-05-17 09:02:21 i Allmänt,

Inte mycket majfeeling precis. Kallt och blåsigt. Det har regnat inatt. 
Planer för dagen? Inga just nu. Kanske åka ut till Nova. Gå en promenad. Gå och träna. Vi får se hur det blir. Är ju ledig nästa vecka så då känns söndag rätt lugn. 
(null)


Vandring är ”da shit”

Publicerad 2020-05-16 17:10:05 i Allmänt,

Kan jag nu inte springa så får det bli vandring. Gick med Karolina och Dervla en runda som jag och Anki gått tidigare. Verkligen inget bra väder men vi blev inte så störda av det. Det blåste mycket men skogen skyddade. Det småduggade emellanåt men vi blev aldrig direkt blöta. 
Naturen är ju fantastisk, jag tycker att alla människor borde få uppleva att få vandra under bokarnas skira grönska. Känna dofterna. Det är bara så underbart....
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Ska man slänga böckerna nu.....

Publicerad 2020-05-16 07:48:39 i Allmänt,

(null)
Har så många gånger använt Paolos budord för att peppa mig själv. 
Har många gånger sett att han ska föreläsa men inte kunnat gå. Har träffat några som varit på hans föreläsning och tycker att han varit fantastisk. Att sedan göra det han gör.  Nu riskerar han att förlora allt. 
Tycker ändå att det är fruktansvärt hur människor hängs ut. 
Slänger nog inte böckerna men om jag tar fram dem kommer jag nog alltid att tänka pål den här händelsen. 
Nej nu ska jag ladda för den här dagen.....

Redan fredag...

Publicerad 2020-05-15 21:22:58 i Allmänt,

(null)

Efter jobbet idag tog jag mig ut och sprang en runda. Det gick så tungt, hade ont i benen och  det kändes  som jag hade  kramp i dem. 5 km blev det.  Efter duschen  åkte jag  och  handlade matsäck till i morgon. 
Är så trött, hade svårt att somna i går kväll. 
Hade en trevlig kväll med Gunilla i går. Vi gick en promenad med början i Botaniska trädgården och sen vidare till Stadsparken. Mat på Harrys sen avslutning på Mat och Destillat med Irish coffee. 
Är ledig nästa vecka. Inga planer ännu. Ska vandra i morgon med Karolina och Dervla i Skäralid. 

Onsdagskväll

Publicerad 2020-05-13 21:47:05 i Allmänt,

Igår blev det ingen motion för denne svensken, så idag var jag tvungen att göra något. Byxorna krymper allt mer. Kom hem gick en runda på 7,5 km. Gick till dammarna, sen grusvägen till Klosterängshöjden och hem till Oscar och Johanna. Fick träffa den söta Belle, och jag fick åka i Oscars nya bil när vi hämtade mat på ChopChop. 
Handlade på Willys på vägen hem. 
(null) (null)

(null)



Onsdagsmorgon 13maj

Publicerad 2020-05-13 06:30:11 i Allmänt,

Hann inte skriva igår. Efter jobbet åkte vi direkt till Skrylle. LLIF:s klubbmästerskap, stor risk för regn, inte så många grader varmt. Jag och Anki var funktionärer. Solen kom ram lite medan vi väntade på att löparna skulle komma i mål. Grillning efteråt. Några regndroppar, men inget riktigt regn. En fin kväll. 
Väl hemkomna gjorde jag inte mycket, packade upp, slängde rökiga kläder i tvättmaskinen. Skönt att duscha också, inte förrän man kommer hem märker man hur mycket rök man luktar. 
Klockan är snart halv sju, ska göra mig i ordning för en ny dag. 
(null)

Jag har blivit en soffpotatis☹️

Publicerad 2020-05-11 22:44:41 i Allmänt,

För inte så länge sedan skrev jag att jag tagit tag i min träning igen. Det är nog snart en månad sen. Det blev inte så. 
Nu har jag förstås ont i knät, men mitt gamla träningsjag hade snabbt hittat en ersättningsträning. När jag kom hem från jobbet insåg jag att jag kan inte bara sätta mig i soffan direkt så jag gick en promenad på en halvtimme, alltid något. Lagade mat, ganska äcklig sådan. Vegetariska korvar från hälsans kök. Och i brist på annat en sallad till. 
Sen dök jag ner i soffan förutom ett kort försök att sitta på balkongen. Solen sken, men det blåste iskalla vindar. 
Till sist släpade jag upp kroppen ur soffan och tvingade den att utföra mitt träningsprogram, något förkortat. Det känns i alla fall lite bättre nu....
(null)

(null)

(null)
Hittade denna på Facebook 

Redo för en jobbvecka

Publicerad 2020-05-11 06:26:32 i Allmänt,

Sitter i köket, nyduschad, har ätit frukost, druckit kaffe. Snart snart har jag äntligen ätit upp Frostiespaketet som Jeanette lämnade. Tyckte det kändes fel att slänga ett helt paket. Men frostiesflingor är inte riktigt min mat. 
 Lyssnade färdigt på min ljudbok, Lyckans hjul av Kajsa Ingemarsson igår så jag måste hitta en ny bok. 
En ny dag, en ny vecka ligger framför mig. Så låt oss göra det bästa av den. 
(null)


Arbetsvecka nästa vecka

Publicerad 2020-05-10 19:11:18 i Allmänt,

Man vänjer sig snabbt med att vara ledig. 
Tycker att det har varit en bra vecka. Tvådagarsvandringen med Anki var rolig att göra. Vill prova övernattning med tält också, men än så länge har vi inget tält. 
Vi åkte till Skrylle i förmiddags, mitt mål var att springa milen. Så blev det inte, knät gav sig till känna med detsamma. Så jag sprang 3 km. Trodde först inte att jag skulle klara det heller men det gick utan att det gjorde allt för ont. 
Sen åkte vi till Oscar och Johanna, Tomas hjälpte till i trädgården och jag passade Belle. 
Handlade mat på vägen hem och det fick bli snabblagat, fylld pasta, färdig ostsås, lite paprika, lök och räkor och sallad. 
Så det blev inget balkonghäng idag. Har fixat tvätten och chillat framför tv:n 📺
(null)

Bara en ledig dag kvar nu....

Publicerad 2020-05-09 22:25:58 i Allmänt,

Träffade Erika och Lennart i parken och fikade med dem. Jätteskönt väder. Kom hem vid halvsjutiden. Tomas hade köpt blomjord så jag  planterade om Clematisen vi köpte igår och även lavendeln. 
Hann med att sitta i solen en stund innan den försvann bakom hustaket. 
Lagade mat, ugnsstekt lax och potatis. Sallad och crémefraîchesås till. 
Sen har det inte blivit mycket gjort sett nyheterna och sett ett avsnitt av Badehotellet. Påminner om buskis men är rätt trevlig. 
(null)

(null)

Lördag 9 maj

Publicerad 2020-05-09 13:27:17 i Allmänt,

Sitter på balkongen som nu är nästan klar. Solen finns där bakom tunna moln, För att börja med gårdagen, vi åkte ut till Bauhaus och köpte  ytterligare en spaljé. Sen till Löddeköpinge plantcenter och köpte några blommor. Handlade på Coop, åkte hem med alla saker vi handlat. Sen åkte vi till Oscar och Johanna. Jag passade Belle, Tomas hjälpte Oscar i trädgården. 
På kvällen kom Oscar, Johanna och Belle på besök. 
Idag då? Efter lite TVtittande och fixande här hemma cyklade vi ner till stan. Gick runt lite. Handlade fika till eftermiddagen på nyöppnade Willys Hemma. 
Handlade liggunderlag på Naturkompaniet. Jättedyra men vi hade 10% samt en bonuskupong så det blev lite billigare. 
Nu har vi sovsäckar, Trangia  och liggunderlag men ännu inget tält. Har beställt ett men vet inte när det kommer. 
Vi köpte bullar på mormors på vägen hem. 
Och nu sitter jag här på balkongen, har druckit mitt kaffe och ätit mina bullar. Lyssnar på min ljudbok. 
Livet känns rätt skönt. 
(null)

Holme sweet home

Publicerad 2020-05-08 09:02:50 i Allmänt,

Härligt att vara ute och vandra men också så mysigt att vakna hemma i sin egen säng. Det var dock svårt att somna i går kväll. Låg och vred mig i sängen. Lyssnade på min ljudbok. 
Vi gick upp kl: 8:15. Sen har vi som vanligt chillat i soffan. 
Inga direkta planer för dagen. Vädret är ganska fint. Det ska bli ganska varmt 15-16 grader. Så vi får se hur det blir.  (null)

Fantastisk vandring

Publicerad 2020-05-07 17:16:19 i Allmänt,

Hemma igen efter 2 dagars vandring. Har fortfarande med mig en lyckokänsla över att ha upplevt så mycket vackert. 
Jag och Anki tog tåget till Hässleholm i går
 kl: 9:03. Planen var att vandra delar av Hovdalaleden och så småningom komma tillbaka till Hässleholm. 
Leden var bra utmärkt från järnvägsstationen, vandringen gick förbi Hässleholmsgården. 
Första stopp blev vid Sjörödskiosken, då hade vi gått 4 km, egentligen var den inte öppen men ägaren öppnade för oss och vi fick köpa glass. 
Vi gick vidare ner mot Finjasjön, trots att solen sken så var det kallt i vinden. 
Första matstopp blev vid fågeltornet. 
Efter 18 km vandring i mestadels fantastisk natur var vi framme vid Skyrups golfhotell.  
Vi började med en kall öl, inkvarterade oss sen i vårt något anspråkslösa rum, tvättställ på rummet, toalett och dusch i korridoren. 
Vi slumrade en stund innan vi duschade och sen gick ner till baren. 
Det kändes lite speciellt när vi fick vår Cava i så fina glas. 
Tvårättersmiddag sen, fick bli köttätare, hade inte sagt till om att jag inte åt kött. 
Vi la oss tidigt och jag sov ganska bra trots något högljudda golfspelare. 
P.g.a. Coronaviruset så serverades frukosten på en bricka. Ingen buffé att plocka ifrån. 
Vi köpte med macka och kaffe till dagens vandring. 
Redan från början var det varmt. Det var så fin vandring från Skyrup till Hovdala. Från Hovdala fortsatte vår vandring mot Hässleholm. Förutom en kort bit genom Tormestorp så var det en fin vandring. Vi avslutade med glass i hembygdsparken i Hässleholm. 
När vi skulle åka hem visade det sig att vissa tåg ställs in. Man rekommenderar att man inte ska åka tåg. Och åker man ska man hålla avstånd. Men..... eftersom det inte går så många tåg så går det inte att hålla det avstånd som rekommenderas. 
När jag kom hem satte jag igång med att fixa till på balkongen, nu är det nästan klart. 
Lagade mat till en ganska trött man som jobbat hos sonen en stor del av dagen. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




En liten dos Coronanyheter varje dag

Publicerad 2020-05-06 07:16:01 i Allmänt,

Vi gick upp tidigt idag. Inte för att vi ska vandra utan för att idag ska fönsterbyggarna ev. komma. Kan bli idag, kan bli i morgon. 
Lite jobbigt men snart är det klart. 
Ja det är idag vi ska vandra Anki och jag. Ska bli spännande. Hoppas att knät håller. 
Vädret ser ganska bra ut för dagen. Ska bli intressant hur det känns att vandra så här. Eftersom man inte vet hur sommaren blir p.g.a. Coronaviruset. 
Och för mig känns det som att vandring ska bli min nya livsstil. Kan ju inte springa så bra. 
Men jag behöver fler vandringskompisar. Får försöka hitta det! Annars sliter jag kanske ut Tomas. Fast han är den som jag helst vill ha med mig. 
(null)

Vart tog den här dagen vägen?

Publicerad 2020-05-05 23:00:26 i Allmänt,

Vi sov lite längre i morse. Eller åtminstone låg vi kvar i sängen lite längre. 
Medan Tomas städade bilen invändigt så pysslade jag här hemma. Bl.a tog jag äntligen tag i det här med programmet som rengör ugnen automatiskt. Fixade med viktiga papper. 
Sen åkte vi och lämnade saker på Erikshjälpen, slängde saker på Sysav. Handlade ytterligare ett paket golvplattor och 2 spaljéer på Bauhaus. Körde inom Kävlinge och hämtade krokarna till vårt draperi. 
Sen åkte vi hem till Oscar och Johanna. Jag passade Belle medan Tomas hjälpte Oscar och Johanna i trädgården. 
Jag åkte till Skrylle sen. Gick 5 km med Anki. Vi la upp lite planer för morgondagens vandring. Så nu ska jag göra mina matsäcksmackor trots att timmen är sen. 
Och draperiet är äntligen uppe och ....det var ett litet h-vete att få dit de små krokarna. 
Men Tomas är nöjd 
(null)

😌 


Måndag 4 maj

Publicerad 2020-05-04 20:55:22 i Allmänt,

Vi gick upp tidigt eftersom fönstren i sovrummet skulle bytas. Så vi gick upp klockan sex. Strax efter sju var de här byggarna. Så fort vi kunde åkte vi till gymmet, jag tog motionscykel eftersom jag ville spara mitt knä som inte känns helt tillförlitligt. 
Sen åkte vi till Ikea, tänkte att vi skulle börja med fika. Så vi gick mot "Restaurangen", men....restaurangen var stängd p.g.a. Coronaviruset. Kunde det inte stå direkt när man kommer in?
Det enda vi köpte var en vattenkanna!
Vi gick därefter till Ilva och fikade på Espressohouse där. 
Bauhaus därefter, vi handlade golv till balkongen, överdrag till balkongmöblerna och spaljé. Sen åkte vi till Kävlinge för att hämta vårt draperi. Det visade sig att krokarna hade hon glömt. De skulle hon skicka. Vi kollade sedan på 2 affärer i Lund men inga krokar fanns. När jag skrev till henne visade det sig att hon skickat krokarna till Tygpunkten i Kävlinge. Känns som det är lite komplicerat det här. Får vi några krokar eller inte.
Jag har lagt golvet på balkongen, vi behöver ett paket till. Men det blev rätt bra. Tyvärr kan vi inte göra allt klart på balkongen eftersom det är plåtarbeten kvar. Det ska de göra onsdag och torsdag. 
Har lagat mat. Vi har ätit, druckit kaffe. Jag har löst korsord. Sett på Rapport. 
(null)



Vardag igen....

Publicerad 2020-05-04 06:54:34 i Allmänt,

Vi skulle ha varit i Grekland nu. Men det märkliga är att det är svårt att föreställa sig att det skulle ha varit så. Man har bara accepterat för man har inget val. Det är en konstig känsla att inte kunna åka ens till Danmark. Nästan inte kunna röra sig i Sverige hur som helst. 
Och det känns ju inte som det här är över snart heller. 
Så just nu är vårt största problem att de ska byta fönstret och dörren i vårt sovrum. 
Planer för dagen:
Gymmet, kanske Ikea...Planera för balkongen. Nu vill man att den ska vara färdig så man kan sitta där och ta en kopp kaffe. Läsa....Lyssna på min ljudbok. 
Rörigt igen. 
(null)

3 maj Niclas födelsedag

Publicerad 2020-05-03 22:18:14 i Allmänt,

Dagen började med brunch hos Niclas som fyller år idag. God brunch, trevligt sällskap. 
Sen åkte vi till Oscar och Johanna och hjälpte till i trädgården. Vi avslutade med take away från Chop Chop. 
Efter lite chill i soffan började vi med att röja undan för fönsterbytena i morgon. 
Ska bli skönt när det äntligen är klart. Men det blir det inte förrän i slutet av veckan eftersom de sätter plåtarna ett par dagar senare. 
Sett på Sjölyckan, vänner....nyheterna
(null)

(null)

En vanlig dag

Publicerad 2020-05-02 23:27:40 i Allmänt,

Har lite problem med vad jag ska sätta som rubrik. Den ena dagen är mest den andra lik. 
Jobbade några timmar mitt på dagen. Det kändes bra. 
När jag kom hem åkte vi ut till Nova och shoppade loss lite. Köpte lite saker på Rituals, min favorithandkräm fanns inte, hade utgått ur systemet. Det blev en annan och även schampo och balsam. Lite smått och gott på Lagom. Köpte en ny vattenkokare på Clas Ohlson eftersom min fina röda plötsligt gick sönder. Vi handlade mat på Coop. 
Jag lagade pizza när vi kom hem. Fixade med lite papper, vi har ju flygresor som inte blivit av p.g.a. Coronaviruset. Nu skulle vi ha varit i Grekland. Vi får se hur det blir om vi får några pengar tillbaka. 
Kollade mitt banksaldo och såg att Actic dragit 3039kr, har fått konstiga mail att mitt klippkort gått ut och att jag hade pausat mitt abonnemang. Jag tror att den eländiga PT:n jag hade har satt min PTträning på paus trots att jag avslutade det. Han har fått ett Mail från mig och det svarade han snabbt på. Att skicka övningar till mig var han inte så snabb med😡. 
Vi får se hur det går, funderar lite på Nordic Wellness. 
Har också lagt en lång stund på att fundera ut vandringar i Skåne. 
Nej nu är det dax att sova. 
(null)


Lördag 2 maj

Publicerad 2020-05-02 08:12:53 i Allmänt,

Lite stel i benen idag. Knät känns verkligen inte bra. Det var ju helt idiotiskt att gå så långt igår. Hade nog ont 24 av de 25 kilometer vi gick. Men det hände något konstigt efter 15 km, det gjorde inte lika ont, smärtan ändrade karaktär. Tur det, annars  hade det nog inte gått. Men nu är det historia. Det var väldigt vacker natur större delen av den här rundan. 
Har beredskap och ska in och jobba vid halvtiotiden. Vi får se hur det kommer att kännas. 
(null)


Trött i fötterna

Publicerad 2020-05-01 21:50:48 i Allmänt,

Hade ju inte kollat hur lång "Häckeberga runt" var. Trodde att det var 18 km. Det visade sig vara 25 km! Fantastisk natur stor del av sträckan men ung 10 km gick på mindre vägar där man på vissa av dem lagt ut singel. Lite tråkigt och inte alls så skönt att gå på. Fattar inte varför de lägger en runda så när det finns så mycket vacker natur. 
Vi hade matstopp två gånger men vi drack nog för lite ändå. Handlade extra dricka på Coop i Genarp. 
Erika har varit här och hälsat på en stund i kväll. I morgon har jag beredskap på dagen och fram till kl 22. Skönt att slippa natten. 
(null)

(null)
Magiskt grönt
(null)

(null)

(null)
Tomas var trött i fötterna 
(null)

(null)

(null)
Välförtjänt ett glas rött och rotfruktschips

Välkommen sköna maj🌸

Publicerad 2020-05-01 08:09:21 i Allmänt,

Då är det första maj. Så fort tiden går, det säger jag alltid men ju äldre man blir så på något sätt så känns det som tiden accelererar, den går bara fortare och fortare. 
Ser som vanligt på lediga morgnar TV4 Nyhetsmorgon. Nybakade bullar till morgonkaffet. Så livet är ganska bra. Har planer på att vandra och detta mot bättre vetande eftersom mitt knä inte känns helt ok. Men jag blir rastlös, vi kan inte fixa balkongen heller eftersom fönsterbytena inte är klara och balkongen skall åtgärdas på måndag. 
(null)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela