Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Halloween 31 oktober

Publicerad 2020-10-31 22:19:48 i Allmänt,

Vi gick upp tidigt, tror inte klockan var mer än 7. Fattar inte varför vi inte sover 😴 längre. 
Vi degade framför TV: n ganska länge. Tomas åkte till Mätaregränden, jag stannade hemma och dammsög. Strök tvätten och vattnade blommorna. 
Gick upp till Oscar och Johanna, Emma och jag gick med Belle en stund men hon behagade inte somna så vi gick hem med henne igen. Efter lite lek, försök att få henne att somna så testade vi att gå med henne i vagnen igen. Då somnade hon och sov i mer än två timmar. 
Oscar körde oss hem. Jag stekte pannkakor till mig, Emma och Tomas innan vi åkte till Stävie och gick en tipsrunda med Halloweentema. Niclas följde också med. Det var jättefint anordnat. 
Kvällen har sedan tillbringats framför TV:n, vi såg en gammal film i nytappning. Rebecka, kanske var den mer dramatisk i svartvitt. 
Har förberett morgondagens vandring. Satt klockan på sex. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Fredag igen...,,,

Publicerad 2020-10-30 21:52:00 i Allmänt,

Veckorna går fort. Dagen har gått fort. Vi körde ut till Skrylle efter jobbet. Jag joggade runt femman, själv tycker jag att jag springer men tittar jag på klockan är det knappt joggingfart. Systembolaget på väg till Nova, trodde att kön skulle vara lång, men det var inga problem, inte mycket folk alls. 
Åt på Wook kitchen, maten är ok och man får den snabbt. Köpte nya joggingskor, de jag använder nu köpte jag till Stockholm marathon, de är helt utslitna, det är ett par Nikeskor och det fastnar alltid en massa stenar under dem. Köpte ett par svarta Nike, 
Köpte duschcreme på Bodyshop och en vinter/julkudde på Hemtex. 
Ser på TV, Tomas har lagt sig, har spelat ett antal Harpan, har satt på en brasa på TV:n med julmusik. Har druckit ett glas vin. 
(null)
(null)



Så trött....

Publicerad 2020-10-29 21:07:57 i Allmänt,

Ska lägga mig fast klockan bara är 21. Gick till Oscar och Belle efter jobbet. Så söt är hon, den lilla. Gick till Actic kl sex. Spinning halv sju. Har sett Rapport på SVTPLAY. 
Började se en dålig film som jag inte pallade se nervända 10 minuter. Sen började jag titta på David Attenborough, handlar om hur vi människor har påverkat den värld vi lever i, får se den sen är för trött ikväll. 
Men... har tränat två dar på rad😊. 
(null)


Beredskap men inget jobb...

Publicerad 2020-10-28 20:57:51 i Allmänt,

Jag hade en plan att träna 🏋️‍♀️ de flesta dar i veckan men så blir det aldrig. Första träningen den här veckan blev av idag. Cyklade hem direkt efter jobbet, åt lite och körde sedan mitt styrketräningspass. Lyssnade på min ljudbok under tiden. Inte helt optimalt, man blir nog lite slöare än när man lyssnar på musik. 
I morgon hoppas jag att det blir spinning. Åker och träffar Belle först sen går jag till spinningen halv sju. Det är planen i alla fall. 
Även på mina lediga veckor blir det fåligt tränat. 
Dax att sova💤💤💤💤💤

Blåsigt,regnigt och 9 grader....

Publicerad 2020-10-28 06:24:39 i Allmänt,

Såna här morgnar vill man gärna vara pensionär och krypa ner i sängen igen. Står i duschen jättelänge för att vakna till. Kaffet efteråt gör susen och nu börjar man bli människa...
(null)

Tisdag men ingen träning....

Publicerad 2020-10-27 20:32:42 i Allmänt,

Struntade i Skrylle ikväll och åkte och hälsade på Belle. Hon var som vanligt söt och glad. Vi handlade på vägen hem på Willys. Hade tänkt träna men hade inte minsta lust att göra det när jag kom hem. Vi packade upp alla matvaror, jag lagade en omelett till mig själv. Sen har jag inte gjort mycket, sett Rapport, fler smittade av Coronaviruset och skärpta regler här i Skåne. 
Det känns jobbigt att inte träna, kommer hela tiden ner i svackor. 
Måste skärpa mig.....

En extra beredskap

Publicerad 2020-10-26 20:20:42 i Allmänt,

Den här dagen blev inte som jag hade tänkt mig. Hade planerat att hälsa på Belle och sedan gå på spinning. Nu avbokade jag spinningpasset och tur det för vi jobbade över, inte så länge, gick hem kl halv sex. 
Orkade inte göra något sen, åkte hem och fixade lite med bostadsrättsföreningens senaste protokoll. 
Orkar inte träna 🏋️‍♀️....
(null)

Ska sova snart💤💤💤

Publicerad 2020-10-25 21:06:58 i Allmänt,

Klockan är snart 21, nya tiden, vintertid, fast hos mig känns det att  den är 22. 
Det har varit en bra dag. Men lite synd om Tomas som ligger i sin säng och har ont i sitt knä. Vi skulle ju cykla. Jag tyckte att det blåste för mycket.... så det blev vandring i drygt 14 km. En fin vandring, lite svårt att följa Karin Hoffmans beskrivning, en gång gick vi fel och det blev väl nästan 1 km totalt som vi fick gå extra. 
Har beställt resa till Stockholm för att träffa Gerd i slutet av November. Hotell har vi också bokat. Det ska bli skoj. 
Lagade spaghetti carbonara med vegetariska ingredienser istället för animaliska. Det blev helt ok. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Vintertid

Publicerad 2020-10-25 08:17:24 i Allmänt,

Jag tycker att det är som att dra ner en mörk rullgardin när vi går in i vintertid. Det är ändå den som är den "rätta tiden". 
Kvällarna blir så mörka så tidigt. 
Vi hade en fin vandring igår. Träden har börjat skifta, vi såg så många djur, vildsvin, massor av fasaner, hjortar många olika fåglar. 
Det regnade till en början men solen tittade fram sen. 
På kvällen kom Niclas och barnen och Erika. Vi åt Halloumigryta med ris. 
Idag då? Grått ute, vet inte om det regnar, ganska milt. 
Vi har en plan att cykla runt Ringsjön. Vet inte om det blir så. Vi får se. 
Fick en vacker bukett av Niclas i går. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

24 oktober

Publicerad 2020-10-24 08:53:57 i Allmänt,

Sitter på parkeringen vid Övedskloster och väntar på mitt vandringssällskap. Jag var ute i  mycket god tid. Ingen trafik så här på lördagsmorgon så det gick fort att köra hit. 
Det är lite ruggigt väder. Men enligt väderprognosen så ska det bli bättre. 
(null)

Dax att sova

Publicerad 2020-10-23 22:03:27 i Allmänt,

Sprang i Skrylle, eller joggade ska man nog säga. Men det var skönt väder. Träden skiftade i fina färger. Bastade efteråt. Handlade macka och Sandbybulle på konditoriet i Sandby.  Fikade med Oscar, gick sen i en timme med Belle som sov sött hela tiden men vaknade när jag kom tillbaka. 
Stannade lite längre än jag hade tänkt eftersom Kristiina avbokade vår träff. 
Handlade på Willys, släpade 3 tunga kassar från garaget, tur att vi har hiss. Packade in alla  varor och var sen för trött för att laga mat. 
Har förberett för morgondagens vandring. Har löst korsord i ICAKURIREN. 
(null)
Så vackra höstfärger 
(null)
Morgondagens vandring 

Fredag 23 oktober

Publicerad 2020-10-23 08:29:49 i Allmänt,

Sista lediga dagen nu, jobbvecka sen. 
Vad ska jag göra idag då? Har en plan:
1.Springa i Skrylle 
2.Träffa Belle?
3. Träffa Kristiina på stan vid halv fem, fem
Just nu ser jag på TV4 Nyhetsmorgon. Handlar om debatten inför presidentvalet i USA. 
Skulle behöva hämta vinterkläder och hänga ner sommarkläder i förrådet. Har inte hunnit speciellt mycket den här veckan. Så det borde ha stått med på planen. 
Ofta blir dagarna inte som jag planerade eller tänkt mig.......
(null)

Har tränat- till sist

Publicerad 2020-10-22 19:40:44 i Allmänt,

Passade den söta Belle medan Oscar klippte sig. Gick sedan till Mätaregränden med Belle i vagnen, gick en extrarunda så det blev en timmes promenad. Sedan sov hon i mer än en timme till ute på altanen. Oscar hade köpt mat till oss. Sen gick jag hem, skulle köra Julia till basketträningen. Det blev nu inte så, hon kände sig inte riktigt bra och ville ta det lugnt idag. Så jag åkte till Erikshjälpen på Öresundsvägen. Handlade lite leksaker till Belle. Lite julprylar. Ett jättefint skohorn. 
Fikade kaffe och kanelbulle. 
Till sist tog jag mig i kragen och tränade mitt styrketräningspass. 
Erika kom och lämnade ett "Fruktdansk" till oss som hon handlat på Gateaux på Saluhallen. Det är så gott. 
Tog den här bilden när jag gick hem från Mätaregränden. 
(null)



Torsdag 22 oktober

Publicerad 2020-10-22 04:34:14 i Allmänt,

Rubens födelsedag, 16 år fyller han. Sitter framför TV:n, borde i detta nu ta tag i min träning. Men jag känner att jag orkar inte stressa med det. Oscar kommer hit med Belle klockan halv elva. Han ska klippa sig. Den här veckan har det blivit mycket  barnpassning och efter en helg med mycket  jobb och nattarbete så har det kanske känts lite jobbigare. Så därför känner jag att jag inte orkar klämma in ett styrketräningspass innan Oscar och Belle kommer. 
Risken är väl att det inte kommer att bli något alls då. Ska köra Julia vid halv fyra. Vi får se, det blir som det blir......
Borde städa lite här hemma istället. 
Har haft lite paus från Lifesum men tänkte försöka igen. Man tänker efter lite mera när man ser vad man äter. 
Nu ska jag  ta mig an den här dagen....
(null)




Redan onsdag....

Publicerad 2020-10-21 20:14:26 i Allmänt,

(null)

Den här " lediga" veckan går i rasande fart. För att börja med i går. 
Jag tränade styrketräning på morgonen. Sen cyklade jag till Oscar och Belle, Johanna jobbade. Vi körde ut till Center Syd. Åt på Rosegarden, inget vidare. Köpte lite julsaker. 
Köpte en present till Belle. 
Åkte med Anki och Magnus till Skrylle där Anki och jag gick en runda. 
Idag har jag passat Belle, medan pappan jobbade och mamman var i Ullared. 
Hon är så söt, men idag var hon ovanligt 
" klängig". Hon sov bara en liten stund. 
Har varit på styrelsemöte i vår förening. Gillar inte att vara sekreterare, hoppas att någon annan vill ha det uppdraget. 
I morgon måste jag träna 🏋️‍♀️. 

(null)

(null)

Måndagskväll

Publicerad 2020-10-19 19:57:52 i Allmänt,

Gick en lång runda i det fina vädret. Genom Botaniska och nerom stadsparken, åt en laxmacka och en prinsessbakelse på Mormors Bageri. Eftersom jag gick upp sent så har den här dagen gått så fort. Cyklade upp till Oscar och Johanna och fick träffa Belle en stund. Spinning kl 18 på Actic. 
Cyklade hem, lagade mat. Suttit i soffan och slötittat på TV. 
Dags att sova, är inte återställd efter nattens arbete. Tar ett tag innan kroppen återhämtat sig. 

(null)
God laxmacka 
(null)

(null)
Hägern stod bara lugnt och verkade inte bry sig om det som hände runt den. 
(null)
Vackra höstfärger i Botaniska. 
(null)

(null)
Laddade hem boken när jag läst om den i ICAKURIREN. 
Jag tror verkligen att det är så. Viktigt att man inte tappar förmågan att njuta av små saker. 

Måndag

Publicerad 2020-10-19 11:07:03 i Allmänt,

Skulle aldrig ha skrivit det där om att det var ok att jobba natt eftersom jag är ledig idag för det var det vi fick göra. Vi jobbade till klockan fem på morgonen.  På slutet av passet var vi rätt trötta. 
La mig i sängen när Tomas gick upp. Har lyckats sova ganska bra, vaknat några gånger. 
Jättefint väder, solen skiner. Få se vad jag hittar på idag. 
(null)

Söndagskväll

Publicerad 2020-10-18 21:05:24 i Allmänt,

Har jobbat ganska många timmar idag med. Det är roligt att jobba på beredskapen tycker jag. Det är lugnt på avdelningen, det är ett arbete som  är omväxlande, fantastiskt roligt ibland och ganska jobbigt ibland. 
Har inte gjort så mycket sen. Sett på TV. Printat några foton för att testa de fotopapper som Tomas hade köpt. Blev kanske inte helt perfekta men ändå roligt att kunna printa själv. Hoppas på en lugn natt. 
Är ju ledig nästa vecka så det är ok att jobba natt också. 
(null)

Lördagskväll

Publicerad 2020-10-17 21:59:17 i Allmänt,

Har jobbat idag på min beredskap. Jobbade mellan halv nio och halv tre. Sen åkte vi till Oscar och Belle. Johanna träffade kompisar. 
Belle var söt som vanligt. Vi tog hämtmat från Chop chop. Hemma strax innan sju. Halvåtta kom Erika. Vi pratade, lyssnade på musik. Såg lite bilder. Såg sista avsnittet av After life. Det kommer en säsong till. Den var riktigt bra. 
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska se. Har en massa ICAKURIREN att plöja igenom. 
Kanske borde jag se nyheterna, vilka trista saker som hänt i världen? Klockan är snart 22 borde kanske sova....
(null)

Fredagskväll

Publicerad 2020-10-16 20:21:20 i Allmänt,

Hade för avsikt att träna efter jobbet, men.....kunde inte få kroppen till detta. Istället har jag ätit det mesta jag kommit över. 
Och sett jag vet inte hur många avsnitt av "After life" jag har sett. 
Har beredskap hela helgen och vi vet redan att vi ska jobba i morgon bitti. 
Hoppas att natten blir lugn. 
(null)


Fredag 16 oktober

Publicerad 2020-10-16 04:33:17 i Allmänt,

Fredag och det har gått två dagar sedan jag skrev. Vet inte var tiden blir av. Säger det jämt. I onsdags var jag ute och gick en runda genom Botaniska med Gunilla vi åt sedan på Café d’ITALIA. Det var den 14 oktober och den dagen var det 8 (!) år sedan min operation. 
Och igår då efter jobbet träffade jag Karolina en kort stund, vi tog två cache innan AW:n på Valvet. Var hemma kl 19 då var Tomas fortfarande inte hemma. Efter att ha passat sötnosen Belle tränade han på gymmet. Och nu är det fredag. Jag har beredskap den här helgen också. Vi får se hur den blir. Jag måste i alla fall träna. Känner mig som en soffpotatis. 

(null)
En pytteliten geocache 

Har i alla fall tränat....

Publicerad 2020-10-13 22:02:31 i Allmänt,

Bestämde mig för att åka ut tidigare till Skrylle och springa. Slutade fyra och kände att varför sitta hemma och vänta tills klockan är halv sex  och  sen springa i mörkret.  Jag springer ju ändå själv. 
Det var en jättefin kväll. Det gick mycket lusigt. På vägen hem bestämde jag mig för att om Tomas inte kommit hem så skulle jag köra mitt styrketräningspass.  Han var inte hemma, och jag vet inte om jag blev glad över att jag nu blev tvungen att träna. 
Han kom hem innan jag var klar md passet. 
Men jag körde det färdigt. Ganska stolt över att jag ändå tränade. Men nu är jag helt slut. 
Jag ska gå och lägga mig.......
(null)

(null)


Måndag och trött💤💤

Publicerad 2020-10-12 21:52:44 i Allmänt,

En helt vanlig dag på jobbet. Eftersom vi inför ett nytt system så har vi lite mindre patienter bokade än vanligt. Vi har också ombyggnader och i nuläget " mycket" personal. 
Ingen träning, åkte och träffade Belle istället. 
Handlade på vägen hem, och har sen inte gjort annat än slötittat på TV och börjat läsa den hög av ICAKURIREN som hopat sig i soffan. 
Lite om gårdagen, gick en runda med en arbetskamrat på Sankt Hans backar, hen behövde prata av sig. Fick jobba lite sen på eftermiddagen. Men sen inget mera, verkligen en lugn helg. 
Nu ska jag börja lyssna på en ny ljudbok. 
(null)

Redan söndag....

Publicerad 2020-10-11 08:13:25 i Allmänt,


Skrev inte igår, inte för att jag inte hade tid. Jobbade inget på min beredskap. Och gjorde inget alls egentligen och ändå fick jag en hel del gjort. 
Vi började med att cykla ner till stan, köpte lite småsaker här och där, tvål på Bodyshop, av dem får man en födelsedagscheck på 50 kr, så  den använde jag igår. 
På Indiska blev det doftljus. Vi hade tänkt fika men det var så mycket folk på alla ställen, så vi köpte ett bröd och åkte hem och fikade istället. 
Sen ägnade jag många timmar till att rensa bland mina dokument rörande vår bostadsrättsförening. Tror att jag fick någon slags ordning på det. 
Jag tycker att det är jättesvårt att skriva alla de här dokumenten. Lär mig förhoppningsvis allt eftersom. 
Sen åkte vi ut till Nova och köpte en skrivare. Vi har länge tänkt att göra det. Behöver vi den? Det beror på hur man ser på det. Jag kunde låna en skruttig bläckstråleskrivare av vår förening som inte var trådlös. Och patronerna till en sådan skrivare torkar ut om de inte används ofta. Nu har vi en i alla fall och det tog mig nog ett par timmar innan alla inställningar var klara. Hittade ingen svensk bruksanvisning först, googlade på nätet. Hittade sen en svensk broschyr. Så nu kan vi scanna, kopiera skriva ut bilder från dator och telefon. Den har en egen mailadress så man skicka utskrifter till den. Jag är så imponerad över den. 
Vad jag ska göra idag vet jag inte riktigt. Hoppas få jobba lite. Man blir rastlös när man går och väntar. 
(null)


9:e oktober

Publicerad 2020-10-09 23:10:56 i Allmänt,

Sen kväll, det har varit en intensiv dag. Åkte och handlade först av allt. Willys och sedan ICAFÄLADSTORGET. Sedan åkte jag ut till Plantagen, om man är medlem så kan man hämta ut en bukett rosor när man fyller år. 
Man hade en speciell Orchidevecka med 25% rabatt. Så jag köpte två orchideer också. 
Resten av dagen tillbringades med att baka, förbereda och laga mat. 
Gästerna kom vid halv sex. Förutom Oscar,  Johanna och Belle som kom lite senare. 
Vet inte om gästerna gillade maten eller inte. Det blev lite rörigt. Man hinner inte med. 
Fick trevliga presenter, rött vin, biocheck, frukt och ostkorg, påse med godis och annat. 
Tomas diskade en stor del, resten har jag fixat nu sedan. Skönt att vakna och att det är städat och disken borta. 
Sitter nu och lyssnar på min ljudbok. 
(null)




En ganska bra födelsedag 🎂

Publicerad 2020-10-08 20:07:57 i Allmänt,

Har vandrat med Anki i Genarp. Vi hade tur med vädret. Inget regn förrän vi klev in i bilen för att åka hem. 
Tomas och jag åt på Herbivore, god mat, drack en italiensk öl, ingen smak direkt, lite stökig miljö. Alldeles för hög ljudvolym. Vi fick nog det sista lediga bordet. Verkar otroligt populärt. Har länge velat gå dit så det var trevligt att det blev på min födelsedag. 
Nu dricker vi kaffe här hemma och pustar ut. 
(null)
Bra att släcka törsten med men smakade inte så mycket. 
(null)

(null)
Fika vid Kullatorpet 
(null)
Fyller man år idag så måste man ha lite tårta 🎂 
(null)

(null)

(null)


(null)

God mat på Herbivore 

66 år🥂🍾🎂

Publicerad 2020-10-08 05:47:44 i Allmänt,

Vaknade tidigt, tankarna snurrade runt i huvudet. Lyckades till sist somna om och väcktes av mitt alarm på telefonenkl 7.   
Har druckit kaffe och ätit frukost. 
Har pratat med Emelie som ringde för att gratulera, hon är alltid  lugn och sansad och lyssnar på mitt gnäll och kommer med kloka åsikter. 
Ska snart sätta igång och förbereda mig för dagens vandring. 
Jag måste ta itu med mina negativa tankar. Vaknar ofta med missmod. Undrar om det har med åldrandet att göra. Är det fysiologiskt eller är det psykologiskt? Massor av människor äter lyckopiller, vil inte bli en av dem fast jag vet att många inte klarar sig utan dem. Och det är tur att det finns medicin att få. 
Men jag har ett motstånd att stoppa i mig piller, har ju trombyl som jag måste äta livet ut. 
Siv, skärp dig nu! Livet är som det är. Du är otroligt lyckligt lottad. 
Så nu ska jag njuta av min födelsedag 🎂 
Försöka i alla fall😊
(null)



På så dåligt humör 😡

Publicerad 2020-10-07 21:52:54 i Allmänt,

Fyller år i morgon, tänker fira på fredag. Eller fira, det gör man ju knappt längre. Men det är en anledning att samlas i familjen. 
Hade tänkt tacopajer en med kött, en vegetarisk. Men när jag satt mig ner ikväll och försökte skriva en inköpslista så totalhavererade mitt huvud. Jag kunde inte tänka. Så nu får det bli lax med potatissallad. Det kunde min hjärna reda ut. Känner att det är för mycket just nu. 
Men så såg jag den här på Facebook.........och tänkte att jag måste sluta vara sur och arg och trist och vara glad över det jag har. 
(null)



Onsdagskväll 7 oktober

Publicerad 2020-10-07 20:07:52 i Allmänt,

Trött 😓, det har varit en intensiv dag. Belle är en underbar liten unge och det gick ganska bra idag. Hon var glad mest hela tiden. 
Gick tillbaka med henne vid halvfemtiden. Tomas följde med. Så nu hade hon honom att titta på så hon blev inte otålig förrän vi nästan var framme. 
Jag gick till gymmet sen och körde några styrkeövningar innan spinningpasset. Blev helt slut av Lindas spinningpass. Fast det bara är 30 min. 
Orkade inte handla min matsäck till i morgon på vägen hem från gymmet. Så det får bli i morgon bitti, måste tanka bilen då också. Jag ska vandra med Anki. Det ska bli trevligt. 
Klockan är bara åtta så jag får försöka vara uppe ett tag till.....
(null)

Onsdag 7 oktober

Publicerad 2020-10-07 12:11:42 i Allmänt,

För att börja med gårdagen, blev Skrylle på kvällen, sprang 5 km. Det kändes ganska bra. Gick ju väldigt sakta förstås. 
Sitter i soffan, i den andra ändan snusar Belle. Cyklade upp till Mätaregränden strax efter åtta. Sen gick jag och Belle tillbaka hit. Hon var inte särskilt glad och det regnade ganska mycket en stund. Fick därför prioritera bort att handla på Fäladstorget. 
Istället fick hon leka härhemma en stund, vi gick sen ut på lekplatsen. Lite mer lek och lite mat och nu sover 💤 hon gott. Det hoppas jag att hon gör en stund till. 
Spinningpass kl 18 om jag kommer med. Senast hade jag köplats 3. Det är ju inte så många platser i dessa Coronatider. 
(null)



Konstig känsla

Publicerad 2020-10-06 10:48:14 i Allmänt,

Ofta har jag en känsla av att jag inte hör hemma någonstans. Eftersom jag bara är på jobbet varannan vecka så missar jag ju mycket information. Vår avdelning har också ändrat karaktär, vi har många nya medarbetare, snart inga gamla kvar. De nya är unga, trevliga och positiva människor. Men en annan generation. Från en hög medelålder till låg har vi gått på kort tid. Erfarenhet har ersatts av teknikkunnande men att skaffa den andra erfarenheten tar lite längre tid. 
Här hemma känner jag mig ofta rastlös och ibland uppgiven. 
Nej nu ska jag rycka upp mig, solen skiner, ska snart träffa Oscar. 

Måndag 5/10

Publicerad 2020-10-05 13:49:10 i Allmänt,

Sitter på balkongen, lyssnar på en ljudbok. Än så länge är det en blek sol. Gick upp vid sjutiden. Efter frukost blev det ett styrketräningspass. Cyklade sen till Mätaregränden för att passa Belle medan Johanna jobbade. Vi gick en runda i det fina vädret. Belle sov i 50 minuter. Sen lekte vi därhemma på golvet, hon var så glad hela tiden. 
Ska på spinningpass kl sex. Vet inte riktigt vad jag ska göra tills dess. Ska sitta här en stund och göra ingenting bara. Och lyssna på boken. 
"Där  kräftorna sjunger". 
(null)


Söndagskväll 4/10

Publicerad 2020-10-04 19:44:01 i Allmänt,

Har suttit i flera timmar med att försöka ladda upp protokoll till box som en pdf fil. Jag hatar verkligen att inte kunna. Hade tänkt träna men valde att försöka fixa och förstå. Tänker att jag aldrig borde ha köpt en Mac. Nu har jag fått upp ett pdf.dokument  men vet inte om Styrelsen godkänner det. Vi får se, för idag har jag avslutat projektet i alla fall. 
Vi gick en runda i Skrylle,  på förmiddagen, Tomas och jag, det blev inte alls speciellt mycket regn. Så vi borde ha cyklat, det hade varit bättre för hans knä. Vi gick från Skrylle till Dalby Söderskog. 
Det blev totalt 8,7 km. Det blev en  fin runda,  trots att det duggregnade nästan hela tiden. 
Tomas har träffat Belle i kväll, jag har som sagt suttit här hemma och svurit över mitt "sekreterarjobb". 
Skönt i alla fall att vara ledig nästa vecka. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Gott med chokladmjölk efter vandringen. 

Kanelbullens dag

Publicerad 2020-10-04 06:58:31 i Allmänt,

Det regnar....mycket. Vi hade tänkt cykla runt Ringsjön idag. Men även för en entusiast som jag är vädret lite för dåligt. Plan B är att gå i Skrylle. Det blir kanske plan C inget av det. Träning 🏋️‍♀️ hemma? Vi får se. Jag har en massa arbete för bostadsrättsföreningen att ta itu med. Men tänkte skjuta det framför mig.....
Igår då? Vi träffade Leif och Helena på vår parkering och gick ner till stan. Vi hade redan innan bestämt att se de 3 mushusen som finns i Lund. Under förmiddagens rekognosering upptäckte Tomas och jag att huset på Nygatan var på reparation. Så vi såg de andra två, på lilla Fiskaregatan anslöt Lennart och Erika.  Vi åt på Mediterranean, jag valde vegetariska mezerätter, så gott och en god grekisk öl till. 
Sen drack vi kaffe här hemma hos oss. Och tittade på bilder från telefonen på Apple TV:n. 
Och idag måste det bli en kanelbulle förstås. 
(null)




Lördag 3 oktober

Publicerad 2020-10-03 13:42:52 i Allmänt,

Vaknade kl 7. Lite tidigt med tanke på att det är lördag. Såg gårdagens avsnitt av Skavlan. Fixade här hemma sen, med tvätt, dammsög hela lägenheten m.m. Gick sen ner till stan via Botaniska, där dök Tomas upp. Han hade varit på Actic och tränat. Vi gick en runda för att kolla in mushusen, för att kunna visa dem för Leif och Helena ikväll. Ett av mushusen var på reparation. Vi fikade på Mormors bageri, kaffe och varsin räkmacka. Jag gick hem medan Tomas skulle gå runt i stan lite till. 
(null)

(null)

Fredagskväll

Publicerad 2020-10-02 20:34:35 i Allmänt,

Och en ledig vecka framför mig. En mycket lugn dag på jobbet. Efter jobbet åkte jag till Nova och köpte en dammsugare till vår gemensamhetslokal. Handlade mat på Coop. Gick upp med maten. Hämtade sen dammsugaren i bilen. Packade upp den, bar bort de gamla till bilen. 
Fixade en stund med bokningar av lägenheten och vår lokal. 
Lagade mat sen till mig och Tomas. Han kom hem vid sju. Resten av kvällen har tillbringats i soffan delvis med att sätta i oss godis som Tomas hade med sig hem från jobbet. 
Ser på en halvdålig film. Inget för Tomas som gått och lagt sig. 
Inga direkta planer för morgondagen. 
(null)





Ingen träning

Publicerad 2020-10-01 20:13:46 i Allmänt,

Har inte tränat alls idag och har nog inte gått mer än 3000steg. Åkte upp till Oscar och Johanna och passade Belle en stund. 
När jag kom hem lagade jag till Felix djupfrysta vegetariska pyttipanna som vi åt med två ägg och rödbetor och en Oppigårds folköl. Lifesum säger att det var 900 kalorier i den middagen ( allt inräknat)
Och enligt Lifesum bör jag inte äta mer....få se hur det blir med det. Klockan är bara lite drygt åtta🙃. 
(null)

(null)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela