Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Nyårsafton 2021

Publicerad 2021-12-31 15:45:34 i Allmänt,

(null)

För att börja med igår. Hade ju beredskap, fick jobba över till kvart i sex. Vi hade haft en väldigt jobbig dag men samtidigt rolig. 
Åkte till Oscar och Johanna sen. Var ute med Belle en stund. Det mesta av snön hade försvunnit. 
Sov dåligt inatt, men vi blev inte inringda. Kanske var det min sista beredskap. 
Idag då? Gick upp vid åtta. Åkte till Actic och var med på Suzans spinning. Det var så länge sedan och det kändes kul att äntligen träna något. Sen åkte vi och handlade på Fäladstorget. Chillat här hemma sen och mest suttit i telefon och pratat med mina syskon och med Jeanette och Niclas. 
Tagit itu med tvätten, har nästan varit handlingsförlamad den här veckan. Mycket på jobbet och annat som varit jobbigt. 
Städat lite i kylskåpet och frysen. Inget Nyårsaftonsgöra kanske. Men vi ska till Oscar och Johanna sen och hjälpa dem att äta upp den mat de inhandlat till sina gäster, som avbokat på grund av sjukdom. Var och varannan människa är sjuk nu känns det som. Covid gör ju att man inte törs träffa någon om man är det minsta sjuk. 
Klockan sex ska vi vara där. 🍾🥂. 
Har sett på längdskidåkning också. Svenska damerna är så duktiga, tvåa och fyra👏


30/12 2021

Publicerad 2021-12-30 06:40:35 i Allmänt,

Näst sista riktiga arbetsdagen. Kändes som jag skulle kunna sova flera timmar till när klockan ringde. Ville inte gå ur duschen, slösade vatten och tänkte på att i en del fattiga länder har man inte ens dricksvatten. 
Känner mig piggare efter kaffe och macka. Har pratat med Emelie❤️ som befinner sig så långt borta. 
Ska förbereda mig för den här dagen. Blir nog ingen träning, skäms över mig för att jag är så lat. Har beredskap idag.
(null)

Onsdagskväll och jag är så trött😴

Publicerad 2021-12-29 21:03:32 i Allmänt,

Gick upp vid halv sex. Tränade inte. Mycket att göra på jobbigt och det var riktigt roligt. 
Tomas var hemma från jobbet idag. Cyklade hem efter jobbet. Oscar och Belle kom och hälsade på. Vi tog hämtpizza, det har jag ångest över nu. Pizza med 1000 kalorier och ingen träning. 
Inte gjort mycket sedan Oscar och Belle pkt. Chillat i soffan. Spotify på. Ska lägga mig, är så 🥱  😴  trött. 
Två dagar kvar att jobba. Ångestklump.  Var tog alla år vägen?
(null)

Onsdag 29 december

Publicerad 2021-12-29 06:37:55 i Allmänt,

Livet ser lite ljusare ut idag. När man har människor i sin närhet som inte mår bra så mår man inte riktigt bra själv heller. Men det går åt rätt håll….
Ska snart gå till jobbet, igår när vi inte var så mycket folk var det roligt att jobba. Jag behövdes. 
Det blir nog ingen träning idag heller, det får vänta. Jag får lägga upp en plan sen. Det får väl bli mitt nyårslöfte. 
(null)

Tisdagskväll 28 december

Publicerad 2021-12-28 21:59:58 i Allmänt,

Det blev ingen träning ikväll. Det berodde inte på att huvudet inte kunde övertala kroppen utan på andra orsaker. Ibland blir det inte som man tänkt sig, livet. 
Jag cyklade upp till Mätaregränden, jag och Oscar gick ut med Lykke och Belle. Belle tyckte att det var roligt att åka pulka. Kanske är snön borta i morgon. 
Cyklade hem sen. Lagade mat. Har tittat på en  film. 
En riktigt rolig dag på jobbet, mycket att göra. 
Tre dagar kvar att jobba. Det känns så konstigt, sorgligt också, mer än 40 år. 
(null)

28 december

Publicerad 2021-12-28 06:39:00 i Allmänt,

Nu har jag 4 dagar kvar att jobba. Det känns konstigt men eftersom jag känner mig lite uträknad redan så är det väl rätt. Det är en konstig känsla att efter 40 år är man en "föredetting". 
Har av en slump kommit in på ett program nu på morgonen " Lars Monsen en man på 
villovägar" det roliga var att Anki och Magnus precis hade pratat om serien. 
Nej ska snart göra mig klar för den här dagen. Har packat träningsväskan för att ikväll träna när jag går hem från Oscar och Johanna. Tanken är att jag ska träna. Sen får vi se om hjärnan får kroppen till detta. Jag själv vet inte svaret i nuläget. 
Fortsättning följer…..
(null)


Måndag 27:e december

Publicerad 2021-12-27 21:00:37 i Allmänt,

Har jobbat idag. Det var helt ok. Åkte upp till Oscar och Johanna efter jobbet. Passade Belle och Lykke en stund medan föräldrarna tränade. Cyklade hem sen. Sen har jag suttit i soffan. Sett en film på SVTPLAY, Colette, filmen bygger på en fransk författare som föddes i senare delen av 1800-talet och dog 1954. Den var bra. 
Inser att jag måste ta itu med min träning. I och med att vi nästan alltid passar barn på kvällarna så försvinner möjligheten till att själv träna. Det blir ju lättare när jag blir pensionär. Då kan jag träna på dagarna. 
(null)




Annandag jul

Publicerad 2021-12-26 20:44:34 i Allmänt,

Halv tio hämtade Anki och Magnus mig. Vi gick en av Karin Hoffmans vandringar, vandring 11 i boken " Rundvandringar Mitt Skåne". Startade vid The Lodge och gick mestadels på vägar i ett otroligt vackert vinterlandskap. Rundan var 13 km. 
Lagade lite mat till oss när jag kom hem. Rester till mig och veg korv, stekt grönkål och makaroner till Tomas och med rivna morötter och grönsallad. 
Sen har jag legat i soffan med en pläd över mig. Tomas i andra ändan av soffan. 
Vi har sett en film som var så där. Vi har sett Rapport och nu är Spotify på. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




Juldagen 2021

Publicerad 2021-12-25 17:17:09 i Allmänt,

Hann inte skriva igår. Men för att börja med igår då. Vi åkte ut till Skrylle Tomas och jag. Jag joggade femman. Han gick Romundspåret. Sen åkte vi till Billebjer. Tomas badade. Jag hade massor med kläder på och frös. 
Vi åkte till Clas Ohlson och köpte julklapp till Oscar och Johanna. Hem och duschade. Sen hem till Oscar och Johanna. 
De andra gästerna kom strax innan tre. 
Det blev en trevlig kväll. God mat. Fina julklappar. Vi gick upp till Klosterängshöjden lite senare på kvällen. Då var det ganska många minusgrader. 
Kvällen avslutades med lite olika Quiz. 
Idag:
Vi åkte upp och passade Belle en stund, åkte lite pulka med henne. 
Sen åkte vi ut till Skrylle och gick rundan över till Dalby Söderskog. Så vitt och vackert. Handlade sedan veganska pajer på Willys som vi åt med en stor grönsallad. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




23:e December

Publicerad 2021-12-23 23:24:52 i Allmänt,

(null)


Snart julafton, klockan är halv tolv. Slutade jobba lite tidigare. Handlade på Fäladstorget, åkte sedan hem och gjorde vegansk ris à la Malta och  Vanlig ris à la Malta. Värmde Dafgårds Jansson och gjorde en vegansk till Tomas. Lennart och Erika kom vid sex. Efter maten drack vi kaffe och åt ris a la Malta. 
Har fixat klapparna till julklappsspelet. 
Ska nu sova….

Onsdag 22 december

Publicerad 2021-12-22 21:48:56 i Allmänt,

Gick upp vid sextiden. Tittade på adventskalendern. Gjorde risgrynsgröt till Ris ’a Malta. Varvade mina styrkeövningar med att röra i kastrullen. Fungerade ganska bra. 
Hade lite ont om tid eftersom jag skulle passa Belle hela dagen. Det söta barnet kom strax efter nio. Hon var klädd för utevistelse så vi gick och hälsade på Lennart och Erika. 
Det hade börjat töa så snön började långsamt försvinna. 
Efter middagsluren gick vi ut en kort runda. Tomas kom hem, jag lagade mat. Vi hade bjudit hit Oscar och Johanna på mat. 
Det tog ett bra tag innan vi återställt hemmet till vanlig ordning igen efter den lilla frökens framfart. Men hon är i en otroligt rolig ålder nu. 
(null)

Tisdag den 21/12 vintersolstånd.

Publicerad 2021-12-21 16:35:52 i Allmänt,

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Dagarna går fort nu. Får väl börja med att berätta om gårdagen. Det var trevligt att vinterbada och KALLT. Vi åt en god fiskgryta/fisksoppa. Till detta en god julöl från ett lokalt bryggeri. 
Vi gick sedan in till centrum. Det blev lite shopping. Fika på Hollandia. 
Tog tåget hem sedan. 
Idag har jag passat Belle en stund på förmiddagen. Handlat på Willys, Coop och stått i kö till Systembolaget. För att sedan glömma köpa Grådask som skulle vara en julklapp till Lennart och Erika. 
Tomas har lovat köpa den i kväll istället. 
Jag ska åka med Anki och Magnus till Skrylle. 



Måndag 20 december

Publicerad 2021-12-20 10:11:30 i Allmänt,

(null)

(null)

(null)

Sitter på kallbadhuset i Malmö. Dricker kaffe och väntar på Jeanette. Tog tåget in och har sedan gått hit. Så fint väder idag. 
 Vad hände igår då?
Vi åkte till Skrylle på förmiddagen, jag och Jeanette gick Ulastigen, Tomas tränade på gymmet. 
Vinterbad för Tomas i Billebjer sen. Därefter kör de vi Jeanette till Malmö. Hem en kort stund innan vi åkte till Mätaregränden för att passa Belle och Lykke en stund. 
Hann med snabb mat hemma innan det var dags för " Månskenspromenad" med Anki och Magnus. En fantastisk måne. Vi gick 6 km. Inte en enda gång behövde vi använda våra pannlampor. 
Kom hem strax innan elva. Chillade lite i soffan  innan jag la mig. 
Och nu sitter jag här på kallbadhuset. Från början hade vi tänkt åka till Köpenhamn men Danmark har infört en massa restriktioner. Sen tänkte vi Helsingborg men tanken på att sitta på tåg ganska länge. Gå en ganska lång promenad till Pålsjöbaden och en mycket sämre shopping gjorde att det blev Malmö istället. 


Redan lördagskväll

Publicerad 2021-12-18 21:48:40 i Allmänt,

(null)

Vet inte var tiden blivit av  eller vad jag ens gjort de senaste dagarna. I torsdags fick jag ut Tomas på en promenad genom Lund. Vi hämtade ut en Whisky som Emelie beställt till oss, som vi ska ha till julafton. 
Fredag 17/12
Passade Belle som kom vid tiotiden. Vi hälsade på hos Lennart och Erika, Belle sov middag, vi åkte med bussen ner till stan. Träffade Julia, besökte domkyrkan. Fikade på Waynes coffee. 
Jeanette kom, vi gick till Stortorget och lyssnade på kören Östergök. 
Åkte hem med bussen, Tomas var ute med arbetskamrater. Lagade mat när vi kom hem. Erika och Lennart hälsade på. 
Belle somnade kvart över nio och vaknade inte förrän strax innan åtta. 
Vi gick upp till Oscar och Johanna med Belle på cykeln. Handlade fika på vägen. Vi åkte sedan till Erikshjälpen. 
Handlade mat på Willys. Karolinas kör Vox Feminea framförde sin julkonsert på Sankt Knuts kyrka. Jättefin konsert. 
Lagade mat när vi kom hem från konserten. Tomas hade passat på att träna under tiden. 
Vi lagade mat, ugnsstekta potatis, grönsaksbuffé och en god sallad. 



Onsdagskväll 15 december

Publicerad 2021-12-15 20:47:10 i Allmänt,

Rolig dag på jobbet. Fick en extra beredskap och vi fick jobba över. Inte så länge, ett par timmar bara. Åkte och hämtade paket på Malmborgs efter jobbet. De flesta av paketen har kommit nu. Bekvämt sätt att köpa julklappar. Hoppas att jag hinner få alla innan jul bara… Såg färdigt julfilmen jag började titta på igår på Prime. Den var lite för mycket av allt. Ständigt leende, men massor av jul. 
Nu hoppas jag på en lugn natt. 
(null)


Onsdagsmorgon 15 december

Publicerad 2021-12-15 06:34:57 i Allmänt,

(null)

Tiden går så fort, säger jag alltid. I måndags var jag ledig. Passade Belle en stund medan Lykke var hos sjukgymnasten. 
På kvällen åkte vi med Oscar till Malmö och Jeanette där han och Niclas skulle sätta in en diskmaskin. Jeanette hade lagat mat till oss. 
Det blev en trevlig kväll med en pigg och glad Belle. 
I går då? Jobbade på dagen. Eftersom Emma skulle på MR på kvällen stannade jag kvar med henne och Niclas. Jag cyklade sen upp till Oscar,  Emma och Niclas åkte bil upp. Vi fick våra saker vi hade beställt från Emmas jultidningsförsäljning. 
Vi stannade en stund hos Oscar, Johanna jobbade. Hämtade paket på hemvägen på ICAFÄLADSTORGET. 
Då ligger en arbetsdag framför mig igen. Bara att ta sig an den. 

Söndagskväll

Publicerad 2021-12-12 20:00:25 i Allmänt,

(null)

Egentligen arbetsvecka men jag har tagit ledigt i morgon. 
Har inte gjort mycket idag. Vi passade Belle på förmiddagen. Tomas hämtade Jeanette på stationen. Efter att ha umgåtts med Oscar med familj så åkte vi hem hit ochlagade mat. Körde Jeanette till Malmö sen. Och sen har vi bara chillat härhemma, sett julfilm, ätit skumtomtar och nu ska jag se Solsidan. 

Lördag 11 december

Publicerad 2021-12-11 18:15:58 i Allmänt,

Skulle ha gått med  pinnarna i Lund men de avbokade på morgonen så då fick min kära man med sina artrosknän ställa upp. Det var fortfarande vitt på marken och det snöade lätt när vi gav oss iväg ner mot stan. Vi gick förbi Clemenstorget, förbi Grand, genom Stadsparken. Gick lite i stan. Tyvärr var det upptaget i domkyrkan igen. Vi fikade på " Le croissant". Köpte lite fler julsaker, bara smått. 
Åt sedan på Café d’ITALIA. Prisvärt ställe. Tyvärr var växthuset i Botaniska stängt. Så mysigt med snö även om det till sist var ganska blött. Både på marken och det som kom ovanifrån var ibland regnliknande. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Fredag 10 december

Publicerad 2021-12-10 19:49:51 i Allmänt,

Gick upp vid sju. Åkte och tränade på gymmet innan jag åkte till Mätaregränden för att passa Belle medan Johannn var på BVC med Lykke. 
En mycket piggare Belle men ändå mycket hostig. Handlade på ICAFÄLADSTORGET på vägen hem. Då hade det börjat snöa riktigt fint. Använde resten av dagen till att förbereda och laga mat. Började också titta igenom bilderna på datorn för att fixa Erikas kalender. Man hinner ta en massa bilder på ett år. 
Tomas hjälpte Oscar med att trava in veden de köpt. 
Just nu ser vi på en Netflixfilm. " The unforgivable". Den är verkligen så där. Långtråkig, dyster och har inte fått så bra recensioner. 
Känns som slöseri med tid. 
(null)


Inne på tredje julfilmen…

Publicerad 2021-12-09 20:36:05 i Allmänt,

Tredje julfilmen ikväll och den bästa " Holiday"    
Orkar kanske inte se den klart. Nu har jag slutat  dricka öl. Nu äter jag knäckebröd och glass. 
Tomas är fortfarande på gymmet. Jag känner mer och mer av min icketräning. Hatar att inte träna. 
 Ser fram emot morgondagen…

Redan torsdagskväll….

Publicerad 2021-12-09 18:46:35 i Allmänt,

Redan torsdagskväll och jag ser julfilmer och dricker julöl. Har redan sett en, nu ser jag Holiday in wild. Den har jag sett tidigare. 
För att börja med i tisdags kanske.  Tomas slutade halv två så vi åkte ut till Skrylle, jag joggade femman, han tränade på gymmet. Styrelsemöte i bostadsrättsföreningen kl sju. Långt möte, var inte klar med protokollet förrän i kväll kanske till viss del beroende på en söt liten tjej vid namn Belle. 
Igår då? Hade massor av " måsten". Satte som tur var igång med dem tidigt eftersom Oscar ringde och sa att Belle var snorig och hostig och behövde hämtas från dagis. Så ingen träning igår. Julia kom efter skolan. Belle älskar henne och Emma. Tack vare Julia blev det en bra kväll med Belle. 
Stackars Belle hon hostade sig igenom en stor del av natten. Jag var så trött i morse. Hon vaknade klockan sju. Julia åkte till skolan. Vi fick en ganska bra dag Belle och jag. Oscar hämtade henne vid två. Jag städade upp härhemma. Skrev färdigt det eländiga protokollet. Tror att jag inte är någon bra sekreterare. Orkade inte laga mat. Tomas har åkt och tränat, jag dricker min julöl. Och ser på Holiday in wild. Det är en så fin film. 
Ska se Holiday igen också. Gillar den och har sett den många gånger. Den är nog min riktiga julfilm. Jag blir lite gråtmild av den här filmen. Kanske är det ölen?
Ingen träning idag heller, ska passa Belle i morgon kl halv elva. Hemma hos dem. Men då planerar jag att träna på gymmet innan. 
Tänker så mycket, på livet, på barnen, barnbarnen. Bara att inse att man kan inte ha koll  på allt. Livet blir som det blir. Inte mycket man kan påverka. Jag kan till viss del påverka mitt eget men egentligen ingen annans. Jag kan hjälpa mina barn till en viss del. 
Och finns det lyckliga liv eller är det så att livet består av lyckliga stunder. Som ändå kan vara ganska många. 
(null)












Tisdag 7 december

Publicerad 2021-12-07 07:49:30 i Allmänt,

Gick upp strax innan sju. Har sett julkalendern. Tänker på livet. Större delen av livet lever man som om livet vore oändligt. Man tänker inte att det har ett slut. Tur det för annars hade man inte tordats leva på ett bra sätt. Hektiska barnaåren, tonåringarnas uppväxt, man hinner inte tänka. Sen kommer barnbarnen❤️. Och tankarna, framför allt när det är dags att sluta jobba. Hade ju kunnat jobba längre, men generationsväxling, ett annat arbetsklimat och nyare maskiner gör att det inte känns roligt längre. 
Planer idag då? 
Fixa inför styrelsemötet ikväll. Börja fixa Erikas kalender. Ringa Riksbyggen. Borde springa en runda. 
Men nu ska jag njuta av julmyset här hemma. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Måndag 6 december

Publicerad 2021-12-06 22:26:33 i Allmänt,

Vandrat med Anki och Magnus idag i Fulltofta. Där låg ganska mycket snö kvar, vilket gjorde det svårt att gå. Vi fikade vid storkhägnet. Solen orkade aldrig titta fram. Några grader minus. Vi gick en mil idag vilket gjorde att vi var hemma ganska tidigt. 
Cyklade till Mätaregränden sen. Var ute en stund med Belle och tittade på juleljusen i husen. 
Lagade mat när vi kom hem. Efter det mest chill i soffan. 
(null)

(null)

Blir tokig…när ett långt inlägg försvinner.

Publicerad 2021-12-05 21:30:49 i Allmänt,

Hade skrivit ett långt inlägg och plötsligt la bloggen av och allt försvann. 
Så nu tänker jag spara varannan mening. 
Får börja med igår. Efter att ha varit hos Oscar och Johanna och gått en runda med Belle och Lykke så åkte vi till Thuleslund. Vi blev överraskade av hur mycket snö det fanns på den sidan av Skåne. Vi började med att äta. Min frukost hade mest bestått av kaffe och pepparkakor så jag var jättehungrig. 
Det fanns en hel del fina julsaker, men vårt hem är redan ganska juligt så det finns inte utrymme för så mycket till. 
Idag började vi dagen med att åka till Skrylle, jag joggade milen på usel tid. Det var tionde gången i år jag sprang den. Började starkt på försommaren sen blev det bara 5 eller 7 km. Tomas styrketränade på gymmet. 
Efter träningen åkte vi till Mätaregränden med  medhavd fika. Fikade begav oss sedan ut med både Lykke och Belle. Det var rysligt kallt ngn grad minus och blåst. 
Oscar bakade pepparkakor. Glögg och pepparkakor sen. 
Hem sedan, lagade mat. Har chillat framför TV:n, sett solsidan som den här säsongen är ganska utflippat. 
Ledig nästa vecka, så skönt….
Fick min vinst från Lundarundan igår. Ett pussel på 2000 bitar…hmm….känns inte som om jag har plats för att kunna lägga det alls. 
(null)

(null)

(null)








Lördagsmorgon 4 december

Publicerad 2021-12-04 08:34:05 i Allmänt,

Chillar i soffan, ser TV 4 Nyhetsmorgon. Inga direkta planer för idag. Vi ska passa Belle och Lykke en stund på förmiddagen medan päronen tränar. 
Sen vill Tomas åka till Thuleslund. Egentligen borde vi träna. Har inte tränat på flera dagar. 
Är nu ledig till den 14 december. Känns skönt. 
Igår hade vi möte i LLIF efter jobbet. Sen gick vi till John Scotts. Trevlig pub. 
Började se en julfilm när jag kom hem, såg färdigt den nu på morgonen. " Jakten på julen" mer en barnfilm, men ganska fin. 
(null)

Fredag 3 december

Publicerad 2021-12-03 08:25:03 i Allmänt,

Sitter på jobbet i receptionen och tar emot patienter. 
Fick förstås jobba på min beredskap igår. Vi jobbade inte så länge. Tio i sju gick vi hem. Så jag missade bastun i Odarslöv tyvärr. Cyklade upp till Mätaregränden en kort stund. Då hade de varit ute och åkt pulka. 
Natten blev lugn. Ikväll är det möte i LLIF. Mat på John Scotts sen. 
(null)

2 december

Publicerad 2021-12-02 06:39:54 i Allmänt,

(null)
Sitter framför TV:n ingen träning nu på morgonen, däremot superlänge i duschen inget snålande med vattnet där inte. 
Efter att det först snöat igår halva dagen så började det regna. Men någon gång inatt övergick det insnöad och det är återigen vitt. 
Tränade inte alls igår 😢. Vi åkte upp till Mätaregränden och träffade de små ❤️❤️ istället. 
Har beredskap idag och det är bastu i Odarslöv med LLIF. Få se hur det går om det blir arbete eller bastu. 
Nej nu är det dags att ta nya tag inför den här dagen. 
(null)

Onsdag 1 december

Publicerad 2021-12-01 06:25:34 i Allmänt,

Nu är vi inne i riktiga julmånaden. Måste försöka njuta av vårt mysiga julhem. 
En ny dag med nya möjligheter, jobbet väntar. Inte många dagar kvar att jobba nu. Känns lite konstigt. 
Ingen träning i morse. Hoppas att det blir ikväll istället. 
(null)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela