Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Fredag

Publicerad 2024-05-17 04:52:22 i Runningforward.blogg.se,

Snart helg, inte för att man märker skillnaden som pensionär. Igår hade vi en fantastisk vandring med Gånggång på Vieåleden, norr om Hässleholm. 
Kommer knappt ihåg vad jag har gjort den här veckan. Har inte tränat med någon reda. Började veckan bra, nu känner jag mig lite förkyld. 
Känner mig låg. Ser på The Bay med Julia. 
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)


Tisdagskväll 14 maj

Publicerad 2024-05-14 20:31:22 i Runningforward.blogg.se,

Har joggat två dagar på rad nu. I går blev det lite träning på Sankt Hans backar. Först ett varv på Extremebanan sen 10 backar med styrkeövningar. Inte så många kilometer men jobbigt ändå. Idag joggade jag en lite längre runda. Så sakta har jag nog aldrig tagit mig fram. Cyklade upp till Mätaregränden sen, rensade ogräs. Följde med och hämtade töserna. Vi åkte till Skrylle sen, för att lämna Lundarundor till löparna i LLIF. 
Ser på en film. 
(null)


Lördagskväll

Publicerad 2024-05-11 22:06:56 i Runningforward.blogg.se,

Ser på Eurovision, vet inte vad jag tycker om den överhuvudtaget. Köpte en ny parfym på stan. Så här efteråt är jag inte säker på doften.  Kanske för tung. Eller också får jag bara vänja mig vid den. Alldeles för dyr för att inte använda. När jag kom hem från stan kände jag mig rastlös så jag gick en runda ner till Nöbbelövs mossa. Försökte gå så fort jag kunde. Satt en liten stund på balkongen när jag kom hem. Erika har varit här. Vi har tittat på Studio 65. Och sen började vi titta på Eurovision. Nu har hon gått hem. Jag tittar vidare på eländet. 
Efte att ha  sovit dåligt i natt så kommer jag nog inte orka titta till slutet. 
Så många galna inslag, man glömmer bort sången i det hela. 
Hoppas att jag orkar se alla, tror det knappt. 

Botaniska trädgården

Publicerad 2024-05-11 11:24:19 i Runningforward.blogg.se,

Sitter i solen i Botan. Lykke och Emma har sovit över. Lykke var vaken ett par timmar. Hon var vettskrämd och verkade ha mardrömmar. Det var lite otäckt. Finns tydligen något som heter nattskräck. I morse var hon sitt vanliga jag igen. 
Fortsättning följer på den här dagen….

Kväll 9 maj

Publicerad 2024-05-09 18:01:03 i Runningforward.blogg.se,

Mitt i min morgonstund i soffan fick jag meddelande från Oscar. Han frågade om jag ville följa med honom och barnen till Skrylle. Det ville jag, men var först tvungen att ta mig ut på en kort joggingtur. 
Cyklade till Oscar, det blev inte Skrylle, det blev Brunnshög. Växlande väder, när solen var framme var det varmt. 
Korvgrillning sen i deras trädgård. Cyklade till Lennart och Erika, för vidare färd mot Hjärup. Ulla bjöd på de godaste toscabullsr jag ätit. 
Vi fick med oss två kassar med kläder som jag provat mig igenom. Jättefina kläder. 
Har ätit rester från pizzan jag gjorde igår. Dricker ett glas rött vin. 🍷. 
Kvällen är lång, antagligen blir det tv hela kvällen. Vandring i morgon 🥾😊. 

Kristi himmelsfärdsdag

Publicerad 2024-05-09 05:46:40 i Runningforward.blogg.se,

De flesta morgnar jag vaknar känner jag att jag inte vill gå upp. Det finns inget som lockar mig upp ur sängen. Jag tror inte att jag någon gång känner glädje när jag vaknar, kanske när jag har någon av de små barnbarnen bredvid mig. Att borra in ansiktet i deras hår. Men då kommer också tankarna om att det här får Tomas inte vara med om. 
Det brukar kännas bättre under dagen. Jag måste för att överleva, försöka leva. 
Planer för dagen? Tanken är att ge mig ut och jogga en runda. På eftermiddagen ska jag följa med Erika och Lennart till en av hennes väninnor.
Kvällen får väl tillbringas framför tv:n. 


Onsdagskväll

Publicerad 2024-05-08 21:20:57 i Runningforward.blogg.se,

Klockan är halv nio, det har varit en lång dag. Gick ut till Nova. Blev 2750 kr fattigare. 
Satt på balkongen en stund. Tillagade pizzadegen som datumet hade gått ut på. Kände mig så ensam, bestämde mig för att gå på bio. Såg den sista resan. Den var helt underbar. Gick hem, nästan helt vindstilla. 
Ser en film på Netflix, Marry Me. Har druckit en gin och tonic. Ätit massor av jordnötter. 

Onsdag 8/5

Publicerad 2024-05-08 11:24:40 i Runningforward.blogg.se,

Har avverkat " måsten" i lång rad. Fint väder. Jag borde träna. Jag började dagen med att köra ut till Therns. Ingen där. Lämnade min nyckel i " hålet". Gick hem. Sen satte jag i gång med alla " måste". Betala Sydsvenskan,Sj och RPG ( bussresan). Fixa autogiro på Sydsvenskan för att inte behöva veta 49 kr i avgift när räkningen kommer. 
Skrev protokollet från senaste mötet. Ska kontrolläsa sen. Har scannat in ett protokoll. Arkiverat handlingar nere i vaktmästarförrådet. Bytt glödlampa i lokalen, m.m. 
Det mystiska var att någon från Therns ringde och frågade varför jag lämnat in bilen och vad det var för fel på den. Jag förklarade att besiktningsprotokollet fanns i bilen. Han hittade så småningom att jag var bokad. Andra gången det händer något liknande där! 
Vi får se om de lyckas laga min bil. 
Emma ska komma hit. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på.Kanske ta oss till Nova och invänta bilen där. 



Tisdag 7 maj

Publicerad 2024-05-07 05:09:02 i Runningforward.blogg.se,

(null)

Klockan är sju. Jag vaknade strax innan sex. Har ätit frukost. Ser ut att bli fint väder. Jag ska orientera med Anki och Magnus. De hämtar mig redan kvart i nio. Idag blir det Sjöbo. 
Jag känner mig sorgsen idag, saknaden gör att det känns som en stor klump i bröstet. Vad är det för mening med allt? Går upp varje dag. De flesta dagar är ganska ok. Men glädjen var finns den? Så här kommer det att vara resten av mitt liv. 



5 maj

Publicerad 2024-05-05 18:58:48 i Runningforward.blogg.se,

Sitter i soffan. Det känns som en lång dag. Belle och Lykke sov över. Jag vaknade en och en halv timme innan dem. Det var så mysigt när Belle kurade ihop sig bredvid mig på morgonen. De hade lite svårt att somna, Lykke ville inte komma till ro. Men när de väl hade somnat så sov de hela natten. 
Oscar hämtade dem halv tio. Jag tog mig ut på en joggingtur, som vanligt gick det sååå saaakta. Det var fint väder när jag sprang sen drog det ihop till ett regn som varade i två timmar. Körde upp till Mätaregränden, Oscar bytte mina åretruntdäck till sommardäck. Har kört på åretruntdäcken sen slutet av 2022. 
Stannade en stund och lekte med Lykke, Belle och Johanna var på barnkalas. 
Erika har varit här en stund ikväll. Vi har sett på "Studio 65". Tittat på bilder av Tomas. Jag blev så ledsen när jag såg bilder från julafton och nyårsafton 2021. Vetskapen om hur dåligt han måste ha mått och han försökte vara som vanligt. Jag vet ju att han är borta, men jag har så svårt att förstå att det kunde hända. Att vi inte förstod……

Fredag 3 maj

Publicerad 2024-05-03 16:56:39 i Runningforward.blogg.se,

Tiden går så fort…
Det har varit en ganska fulltecknad vecka. 
Igår vandrade vi, jag och Anki med Gång gång i Brösarp. Jättefint väder, trevliga människor. På kvällen var vi på SPFsenioreena nere i stan på välkomstträff. Vi bjöds på smörgåstårta och alkoholfritt vin. 
Idag började jag dagen med kortaste styrketräningspasset, armhävningar, burpes och några hopp på stepbrädan. Alltid något tänker jag. Tanken var att åka till Skrylle och jogga, men Dervla ville gå en runda så gick vi en runda, Sankt Hans, Stadsparken, fikade på Espresso house, fortsatte via botaniska trädgården tillbaka på Margaretavägen. 
Efter det har jag jobbat i trädgården på Mätaregränden. Känns bra att få lite bukt med ogräset innan det har tagit över ännu mera. Nusitter jag på lekplatsen med Belle och Lykke. Oscar tränar, Johanna träffar kompisar. 

(null)

(null)


Sommar 🌺

Publicerad 2024-05-01 18:28:41 i Runningforward.blogg.se,

En fin vandring tillsammans med Anki och Magnus på Snogeholmsrundan. Solen sken. 
Fikade två gånger, lagade mat när jag kom hem. Har ätit på balkongen, druckit ett glas vin. Julia kommer snart. 
En bra dag. Tror jag. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Första maj

Publicerad 2024-05-01 05:54:12 i Runningforward.blogg.se,

Solen skiner. Jag ligger i soffan. Ska snart ut och vandra. Tänkte först köra lite styrketräning nu på morgonen men kroppen får vila idag. Igår var en rätt intensiv dag. Tränade lite på morgonen, gick ner till stan till tandläkaren, gick hem 2100kr fattigare, men glad ändå. Glad att hon kunde fixa min tand. 
Tränade med Anki på Klosterängshöjden, mycket blåsigt.  Vi sprang uppför backarna och körde lite olika styrkeövningar. 
Bjöd Erika och Lennart på räkmacka på och bubbel på kvällen. Sankt Hans backar sedan och valborgsfirande där. 
(null)

(null)


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela