Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Valborgsmässoafton, sista april

Publicerad 2020-04-30 22:26:25 i Allmänt,

Inget valborgsfirande med brasor. Vart alla 30000 som brukar fira i Stadsparken tog vägen vet jag inte. Vi har inte firat alls. Vi skulle hjälpa till hos Oscar och Johanna, men regnet gjorde trädgårdsarbete omöjligt. 
De bjöd på god vegetarisk gryta m ris och vi umgicks med dem och den lilla söta Belle. Trädgårdsarbetet får vänta till en annan dag. Här hemma har vi inte gjort mycket alls. Jag har pratat i telefon, delvis gjort upp planer för morgondagen. Har fått Skåneledskartorma som jag beställde. Jag hoppas att mitt knä känns ännu bättre i morgon. Redan idag är det mycket bättre. Har gjort en deg på frukostbullar och satt in den i kylen. Nu är det dags att sova. 💤



Onsdag

Publicerad 2020-04-29 21:43:14 i Allmänt,

Ser på TV, det handlar förstås om Corona. Känns som vi har det bra i Sverige. Vi kan röra oss ganska fritt. Vi kan gå ut och äta. Många länder har hårdare regler, människor får bara vistas ute kortare tid och inom ett visst område. 
Har varit hos Anki, vi gick igenom vilken vandring vi ska göra nästa vecka. Från tisdag till onsdag. 
Kanske, kanske är knät lite bättre. 
Valborgsmässoafton i morgon men stadsparken är avstängd, man ska hälla ut hönsgödsel på gräset i parken. För att hålla ungdomarna borta. Undrar var de tar vägen nu? Sankt Hans backar kanske. 

Ont i knät

Publicerad 2020-04-28 22:05:10 i Allmänt,

Riktigt längesedan jag var skadad och inte kunde springa. Det beror kanske på att jag inte har sprungit så mycket förstås. 
Vi åkte ut till Skrylle, både Tomas och jag slutade tidigare, så vi var där strax efter fyra. Jag hade bestämt mig för att springa fartlek mellan lyktstolparna. Det gick bra till 3 km sen högg det till i mitt vänstra knä och jag fick gå i mål. Det gick inte att springa. Gjorde ont även när jag gick. 
Medan jag handlade på Willys gick Tomas till O &J och passade Belle. Jag åkte också dit och fick passa den lilla sötnosen. 
Lagade mat när jag kom hem, sen har jag suttit i soffan och haft ont i mitt knä. Hoppas verkligen att det snart går över. 
Håller på att kolla vandringsalternativ!! Svårt att hitta en som passar mig och Anki. 
(null)


Tisdagsmorgon

Publicerad 2020-04-28 06:19:10 i Allmänt,

Hann inte skriva igår eller orkade inte...
För att börja med gårdagen då. Jobbade hela dagen. Efter jobbet körde vi ett träningspass på gräsmattan vid ankdammen. Vi var 6 st från jobbet.  Det var roligt, vi körde 10x45 sek med 15 sek vila x 3. Rätt så mycket fågelbajs på gräset förstås. Lagade mat för ovanlighetens skull en vanlig vardag. Men jag hade mat som vi var tvungna att tillaga. 
Så idag en ny dag ligger helt orörd framför mig. Får väl göra det bästa av den. Skrylle ikväll i alla fall. Och bara 5 km. Handla mat på Willys. Inga stora planer men så är det i vardagslivet. 
(null)

En skön trötthet

Publicerad 2020-04-26 22:27:18 i Allmänt,

Ibland är det skönt att känna tröttheten i kroppen, vi har vandrat Tomas och jag, samma runda som jag och Anki gick förra söndagen, från Genarp upp till The Lodge och sen tillbaka. Men först åkte vi till Veberöd för att gå i Körsbärsdalen, det var jättefint där, men så mycket folk. 
Vi hade matsäck med och åt vår lunch på Kullatorpet på vägen upp. Kaffe och en bar blev det på Väderkullen. På vägen ner så tänkte vi att vi skulle ta Unos runda för att inte gå samma väg tillbaka. Men det gick inte så bra. Plötsligt fanns inga skyltar. Vi gick lite olika stigar och efter ett tag kom vi in på Skåneleden igen. 
Takeaway i form av Sushi hos Oscar och Johanna innan vi åkte hem. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Lördagskväll

Publicerad 2020-04-25 18:22:06 i Allmänt,

Vaknade tidigt så vi var i Skrylle strax efter nio. Vi sprang femman Tomas och jag. I lustempo och ingen av oss fattar hur vi kan vara så här dåliga. 
Efter Skrylle åkte vi till Oscar och Johanna. Jag gick en runda med den söta Belle. Tomas körde trädgårdsavfall till Sysav. 
Vi handlade på Willys på vägen hem. Hann precis hämta ut mitt paket på Ica Malmborgs. 
Vårt nya Trangia kom i dag. Nu har vi sovsäckar och ett Trangia. Tältet kommer. Fattas liggunderlag, tror att vi ska köpa dem på Naturkompaniet, känns som om det finns risk att Sverige stänger ner så att man inte sova över vare sig på vandrarhem eller fjällstugor. 
Ser på Sjölyckan, dricker vin, snart kommer Erika. Vi ska se på en film, vi har inte bestämt vilken. 
(null)

Fredag.

Publicerad 2020-04-24 21:38:39 i Allmänt,

(null)

Började dagen med att cykla till Actic och simmade 500 meter. Det var så längesedan jag simmade så jag tyckte att det var rätt jobbigt. Styrketränade sen. Handlade på Fäladstorget på vägen hem. 
Gick ner till stan. Handlade vin. Det fina vädret började försvinna nu. Ganska kyligt, så utefikan med Erika byttes till att vi fikade här inne istället men på behörigt avstånd. 
Lagade mat, Erika stannade och åt med oss. 
Resten av kvällen tillbringade jag med att lyssna färdigt på min ljudbok "Innan de tog oss". 


Cyklat drygt 5 mil idag 🚵‍♀️

Publicerad 2020-04-23 21:16:40 i Allmänt,

Hade bestämt mig redan innan att det skulle bli cykling idag. Kom iväg strax efter nio. Cyklade till Vismarslöv, fikade där, cyklade via Klågerup och Vinninge mot Staffanstorp, i Staffanstorp kom jag helt vilse och hamnade så småningom i Hjärup. Men jag kom hem, då hade jag cyklat 5,5 mil. 
Möte i LLIF i kväll, sedan cyklade jag ner och hämtade ut mitt paket från Outhnorth med sovsäckar. Mycket lätta men skrymmande. 
Resten av kvällen har i vanlig ordning tillbringats framför TV:n. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Torsdagsmorgon

Publicerad 2020-04-23 07:24:55 i Allmänt,

Vad gör jag då? Äter frukost. Ser på TV 4 Nyhetsmorgon som vanligt. Och det handlar om Coronavirus förstås. Solen skiner. 
På programmet idag står: cykling 🚴‍♀️ 
Racern ska ut idag igen och det känns mycket bättre att cykla nu när jag har vanliga trampor och vanliga skor och jag har gett mina cykelskor till Erikshjälpen. Det går ju saktare men känns tryggare. 
Fönsterbyggarna har satt igång härute nu så morgonlugnet är borta. 
(null)


Onsdagskväll

Publicerad 2020-04-22 17:52:52 i Allmänt,

(null)

Vad har hänt idag då? Jag stack ut och sprang en runda. Det gick verkligen långsamt. Men jag fick ihop 8,7 km. 
Sen lagade jag pannkakor idag igen men idag gjorda på grahamsmjöl. Sylt till men ingen grädde. 
Lite sol på balkongen sen innan jag begav mig till Sofiaparken för att träffa Erika, men det var nästan för varmt i solen. 
Träffade Ann, Karolina, Dervla, och Kristiina på stan. Vi åt på Stadsparkscafeet, goda pizzor, god öl. 
Cyklade hem sen, soffan, kaffe och nyheter om Corona. 



Vad ska jag göra?

Publicerad 2020-04-22 08:35:42 i Allmänt,

Vaknar ju alltid tidigt. Har bäddat rent i sängarna. Har hängt upp tvätt, lagt i tvätt. Ätit frukost och... vad ska jag göra nu? Allt hade varit annorlunda om Tomas också hade varit hemma. 
Ska ut och springa när det har blivit lite varmare. 
Utanför bankar och hamrar det. De har många fönster att byta och plåtar att fästa. 
Nej nu ska jag rycka upp mig. Duscha och vika tvätt, får väl börja stryka tvätten kanske.  (null)

En ganska intensiv dag

Publicerad 2020-04-21 22:27:35 i Allmänt,

Började dagen med att handla på Coop. När jag kom hem så var man i full färd med att byta fönstren i burspråket. Det var ganska hög ljudnivå. Hade redan innan bestämt mig för att cykla. Så jag cyklade ut till Torna Hällestad, fikade kaffe och croissant, satt ute i solen. Så fint väder. 
Cyklade via Dalby hem. Satt en stund på balkongen. Vid halvtretiden var de färdiga med fönsterbytena, de hann med badrummet också. Nästa vecka blir det sovrummet, det ska bli skönt när allt är klart. 
Orientering i Skrylle ikväll. Jag och Anki kom in sist men vi hade en trevlig runda. 
Lagade mat när vi kom hem, testade Felix vegetariska pytt. Helt ok. 
(null)
Snart i full blom
(null)

(null)
God fika i Torna-Hällestad 
(null)

(null)
Stekte plättar när jag kom hem

Första riktiga dagen som pensionär

Publicerad 2020-04-21 07:40:00 i Allmänt,

Eller halvtidspensionär då. Första veckan hade jag Jeanette och barnen här vilket kändes mer som om vi umgicks som om det vore semester. 
Gick upp tidigt, de ska ju byta fönstren, de kom förresten nu redan , så jag ska snart åka iväg. Så kanske ändå ingen riktig pensionärsfrid ännu. Ska åka och handla på Coop snart. Inte mycket som är öppet så här tidigt. 
Tänker att jag ska ta en cykeltur sen. 
(null)


Ledig resten av veckan😊

Publicerad 2020-04-20 22:02:30 i Allmänt,

Så lite att göra på jobbet. Coronaviruset ställer till det. Det har varit jättefint väder hela dagen. När jag gick hem från jobbet gjorde det plötsligt ont i mitt högra knä. Men ...det försvann på vägen hem.  Så jag gav mig ut på Sankt Hans backar och sprang  (joggade/gick) två varv. Det var tungt. Vädret var underbart och jag SPRANG ( nåja joggade då) 😊. 
Lagade mat, har sett nyheterna om senaste nytt om Coronaviruset, sett " Vem bor här"
Läst lite i ICAkuriren och nu är kvällen slut. 
Och i morgon ska de byta fönstren i burspråket. Så jag måste gå upp tidigt. 
(null)




Trött i benen

Publicerad 2020-04-19 19:56:49 i Allmänt,

Gick en mycket trevlig runda med Anki. Vi gick från Genarp upp till The Lodge och sen tillbaka. Jättefin vandring ung 18 km. 
Cyklade sedan upp till Oscar och Johanna. Tomas jobbade i trädgården. 
Här hemma igen och ganska trött. Jobbar i morgon, ledig sen. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Söndag och TV 4 Nyhetsmorgon

Publicerad 2020-04-19 08:01:27 i Allmänt,

De flesta söndagsmorgnar befinner jag mig i soffan och ser TV 4 Nyhetsmorgon, vet inte hur mycket jag egentligen ser av det. Men det hör till och eftersom det inte börjar förrän åtta så blir det ofta en repris av Bygglov att se innan programmet startar. 
Kaffet är uppdrucket. Snart ska jag dusch och göra mig redo för den här dagen. Ska vandra med Anki.  Så sen ska matsäcken packas. Vädret ska bli hyfsat.
(null)

En ganska bra dag

Publicerad 2020-04-18 21:14:38 i Allmänt,

Vi började dagen med att åka till Kävlinge för att bestämma hur vårt draperi skulle sys. 
Klockan tolv träffade vi Leif och Helena för att åka till Kaffestugan Alunbruket. Där är så fint. Vi började med att äta. Räkmacka och till efterrätt rabarberpaj. Jättegott. Vi åkte sen till Christinehof slott och gick en kort runda, väldigt vacker natur. 
Åkte sedan till Oscar och Johanna där vi drack kaffe och satt ute på altanen. Lite kallt var det. Åkte hem vid sextiden, efter det har vi mest chillat framför TV:n. Lyssnat på Spotify och jag har löst korsord i ICAKURIREN.  
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Veckan är slut

Publicerad 2020-04-17 21:27:49 i Allmänt,

Dagen är slut, hur har den då varit? En ganska ofantastiska dag. Men helt ok. Vi åkte till Skrylle efter jobbet. Vi sprang 5 km, jag sprang intervaller, Tomas sprang distans. 
Åkte till Flyinge plantshop, vi tänkte äta på Smedjan men där var det stängt. Vihandlade lite olika saker, balkonglåda, en helt galen dyr vattenkanna, penséer, jord och lite annat. 
Lagade omelett, sett 2 avsnitt av Dejta, nu ska jag se Aktuellt för att höra det senaste om Covid-19. 
(null)


Ny morgon

Publicerad 2020-04-17 06:26:29 i Allmänt,

Sitter med kaffekoppen i köket och tittar ut på min minst sagt ofantastiska utsikt mot nästa hus. 
Morgonen har börjat kännas rätt bra. Värsta tröttheten är borta. Kaffet har väckt kroppen till liv. Den är redo för en ny dag. Och i varje ny dag finns en ny möjlighet. Fokusera på det som är bra. Vi får se hur det går....
(null)

”Morgonstund har guld i mund”

Publicerad 2020-04-16 06:41:08 i Allmänt,

Undrar varför det heter så. När klockan ringer så känns det mest grått och tungt. Fast nu är det så att Tomas införskaffade en klockradio som börjar lysa ett visst antal minuter innan den ringer. Jag fattar inte vitsen med den. Ibland vaknar jag av ljuset vilket innebär att jag vaknar ännu tidigare än vad jag skulle. 
Men efter dusch och kaffe börjar morgonen få en annan färg. 
Det är väl för att vi bor som vi gör. Jag kommer ihåg vissa tidiga sommarmorgnar i Västansjö min hemby. I Norrland är ju solen uppe nästan hela natten så ljust är det ju och  det fanns ibland en stillhet och sjön som låg blank. Ibland med några änder simmande.  Man kunde höra naturens ljud innan ljudet från människor börjar störa. Och vissa morgnar i Småland när sjön ligger stilla och blank. 
Här i Lund finns alltid en massa ljud. Ingen natur att tala om. Men det är enklare att bo så här. Så man får väl försöka ta sig ut till naturen istället. 
 I väntar en dag på jobbet.......
Min natur just nu😂
(null)


Inte blev det någon träning 🏋️‍♀️

Publicerad 2020-04-15 22:28:02 i Allmänt,

Ont i alla muskler efter gårdagens träning. Hade ändå tänkt att träna men fick en extra beredskap och kände att jag gärna ville ha den. Vi jobbade över till kvart i sex så det blev ingen träning. Jag ställde i ordning härhemma efter ytterligare ett fönsterbyte. Nu det lilla fönstret i vardagsrummet. 
Nästa fönster blir om en vecka. Det ska bli skönt när det är klart. 
Har  börjat plöja igenom en hel hög med ICAKURIREN som jag inte hunnit med. 
(null)


Nöjd med mig själv

Publicerad 2020-04-14 21:38:28 i Allmänt,

Gick till gymmet, gjorde övningar med maskiner, varvade ben och armar, fick gå ner ordentligt i vikterna. 
Och jag sprang ( eller joggade) milen i Skrylle. Underbart med alla vitsippor. 
Handlade på Willys på vägen hem. 
Klockan är ännu inte 22 men jag tror att det blir sängen snart. 
(null)

Ångest

Publicerad 2020-04-14 14:00:01 i Allmänt,

 Nu har  jag lämnat av Jeanette och barnen på Lunds station. Sett dem åka iväg. Det gör ont i  själen, det sitter en tung klump i bröstet. Vet inte om jag ska ta mig till gymmet. Behöver ha något att göra. Livet känns svårt ibland. 
De har satt in fönstret i köket. Så där har jag satt upp gardinerna. 
Har inte så mycket mer att göra här hemma. I morgon ska jag jobba. Det känns bra. Tur att jag inte bestämde mig för att bli pensionär på riktigt. Jag tror inte att jag hade klarat av det. 
(null)


14april

Publicerad 2020-04-14 07:48:00 i Allmänt,

Påsken är över. Denna annorlunda påskhelg, det här året kommer vi att minnas. När är det över? Hur kommer världen att vara efter det här? 
Började morgonen med att se sista avsnittet av "Älska mig". Man behöver annat tänka på. 
Har en längre tid haft problem med att vilja träna. Det har nog pågått länge men förra året var det som knäckte mig lite. Vi hade ju länge pratat om att flytta och jag ville flytta men plötsligt var det inte i våra händer på något sätt. Det gick så fort. Jag ångrar det inte men kanske kunde det ha gått lite långsammare. 
Vi la massor av fina sommartimmar till att ta reda på träd och såga och klyva dem i vår trädgård och sen köra veden till Lennart. 
Är så glad att vi åkte till Singapore och fick dagarna där mitt i den jobbigaste tiden 
Det var också svårt att göra sig av med så många saker. Att försöka hitta lösningar med förvaring att flytta från minst 140 kvadratmeter till 70. Och från en stor trädgård till en balkong. 
Det här känns bra men jag tror att allt runtomkring gjorde att jag tappade fotfästet på något sätt. 
Min första tid som deltidspensionär har också börjat lite konstigt, men det känns bra att vi har kunnat hjälpa Jeanette och barnen och vi har umgåtts ganska intensivt. 
Idag åker de och det kommer att bli så tomt. 
(null)





Rastlös

Publicerad 2020-04-13 15:30:11 i Allmänt,

Annandag påsk. En annorlunda påsk. Nu börjar jag känna mig rastlös. Men lusten att träna är borta. Idag har jag cyklat till Oscar och Johanna och passat Belle medan de handlade växter. Jag har plockat  ner påskpyntet. 
Jeanettes och barnen åker i morgon, även om det är lite jobbigt att vi är så nära varandra så kommer det att bli tomt när de åker. 
Men så är det väl här i livet. Då är det bra att man har något att göra. 
Jag har roat mig med att läsa Rubens bok. Ganska intressant. 
(null)


Påskdagen

Publicerad 2020-04-12 23:22:54 i Allmänt,

Började morgonen med ett avsnitt av "Älska mig" 
Istället för grillning och löpning på Järavallen blev det vandring i Hovdala. Har alltid lika svårt att veta vilken av öst/väst lederna vi går på. Nu blev det "Jakten på Gullspira" endast 9km. Men det var en fin led och vi har gått den tidigare. Vädret var också mycket bättre än vad de sagt tidigare. 
Hem körde Tomas som vanligt Nostalgirundavägar. 
Åt rester idag. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Påskafton

Publicerad 2020-04-11 23:34:50 i Allmänt,

Snart är påskafton 2020 över. Denna annorlunda påskhelg p.g.a. Covid-19. Niclas, Julia och Emma, Jeanette, Felix och Ruben, Oscar, Johanna och Belle. Det mesta förlöpte väl , maten blev ok. Lax i ugn med potatismos, sallad till. Kyckling till barnen. Fryst cheesecake till kaffet. 
Belle blev ledsen så de åkte hem lite tidigare. 
De andra åkte vid tiotiden. Jeanette erbjöd sig att stanna och hjälpa till med disken men jag kände att det kunde vara lite avslappnande att röja undan, så nu är det mesta fixat. 
På förmiddagen gick jag och Jeanette en ganska lång promenad ner till stadsparken. Fikade på Café d’ITALIA, handlade på Malmborgs på vägen hem. 
Är trött, är dessutom hemskt trött på min oträning. Har en massa ursäkter för att inte träna. Byxorna är tighta. 
Jag måste ta mig i kragen. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Långfredag

Publicerad 2020-04-10 22:44:32 i Allmänt,

Började morgonen med att se två avsnitt av "Älska mig" på SVT play. 
Sen åkte vi till Oscar och Johanna, frukost hos dem, Oscar hade bakat scones och Johanna hade gjort en god smoothie. 
Vi hjälpte till i trädgården, passade Belle och vädret var fantastiskt. 
Åkte hem garnerade en smörgåstårta gjord på Hönökaka. Vi träffade sedan Lennart och Erika på uteplatsen. Tyckte inte att smörgåstårtan var god. 
Här hemma sen har vi sett minst 3 avsnitt av Dag på Netflix.  Tror att jag har sett alla tidigare men jag gillar den galna serien. 
(null)
När man inte kan träffas inne. 

Skärtorsdag

Publicerad 2020-04-09 07:10:37 i Allmänt,

Vaknade tidigt, kunde inte somna om. Planerar att åka och handla nu på morgonen. 
Ser på TV 4 Nyhetsmorgon, verkar vara som om man känt till Coronaviruset sedan november 2019. Hoppas att det snart är över. Men det kommer nog att hålla i sig, tar nog tid innan allt är normalt igen. 
Tycker att det är jobbigt nu, känner mig orolig för Jeanette och barnen. Men hoppas att det blir någon slags vardag när de kommer till Spännviken. 
Nej dax att sluta deppa, jag lever här och nu. 
(null)

Trött i fötterna 🦶 🦶

Publicerad 2020-04-08 19:15:02 i Allmänt,

Träffade Anki på Sankt Hans backar kl 10. Vi hade våra stora ryggsäckar, jag hade lagt en  3 kg:s vikt i min ryggsäck för att det mer skulle likna den tyngd jag kommer att ha sen med rätt packning. 
Vi gick en runda på 12 km, solen sken men vinden kändes ibland lite kall. 
När jag kom hem var Jeanette sugen på att gå ner till stan så jag följde med henne. Vi gick en runda i Botan först. 
Lagade mat när jag kom hem. Vi har en massa mat som vi måste äta upp trots att vi inte har hamstrat. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Min första tid som deltidspensionär

Publicerad 2020-04-08 07:20:52 i Allmänt,

Den här tiden har ju inte börjat som jag har tänkt.  Coronaviruset har påverkat den med. Nu skulle jag ha varit i Gäddede, firat påsken med Jeanette och hennes familj. Den första tiden hemma har ju blivit annorlunda genom att vi haft Jeanette och barnen boende hos oss. Roligt men också jobbigt. Men de har det jobbigare och skönt att kunna hjälpa dem lite. 
Igår då? Jeanette och jag åkte och handlade mat på Coop, handlade vin på Systembolaget och tittade inom Erikshjälpen där vi lämnade saker och fikade sen eftersom vi fick kaffebiljett. 
Vi sprang i Skrylle sen på kvällen, jag sprang 
7 km,  Jeanette och Tomas sprang drygt 5 km.
Kvällarna är nästan alla likadana, vi ser minst ett Nyheterna och senaste nytt om Coronaviruset. 
Idag ska jag vandra med Anki på Sankt Hans backar. Men först städa lite här hemma. 
(null)

(null)

Livet är annorlunda

Publicerad 2020-04-07 07:49:16 i Allmänt,

Tänk att ett litet virus har kunnat förändra våra liv så mycket. Idag skulle vi ha varit på väg till Gäddede för att fira påsken där. Bil upp flyg tillbaka. Vet inte om vi får pengarna tillbaka för flygbiljetten. Det var planerat att jag och GunMarie skulle flyga från Östersund på annandag påsk. 
Ett annat problem är fönsterbytet, vi ska ha gäster på påskafton i ett hem som inte ser ut som vanligt. Inga gardiner.....Men det är ett litet problem förstås i det stora hela. 
Men man ska nog känna tacksamhet över att ännu så länge har man ingen vän eller släkting som insjuknat 
Låt oss ta den här dagen också. 
(null)


Lite senare denna måndag

Publicerad 2020-04-06 23:37:31 i Allmänt,

Efter allt jobb visade det sig att vi inte hade behövt plocka ner allt för fönstren igår. Den här veckan kommer de inte att hinna något och troligtvis inte nästa heller. Ingen information har vi fått. Riktigt dåligt. Så jag satte tillbaka blommorna i fönstren i alla fall. 
Men vi hade hunnit plocka ner Rullgardinerna så solen lyser in. 
Vi åkte till Kävlinge och beställde ett draperi till öppningen mellan kök och vardagsrum. 
Jag köpte blommor till en arbetskamrat som blivit opererad. Blommorna var från oss på jobbet. Hon blev jätteglad när hon fick dem. 
Sen har jag cyklat en kortare runda med racern. Sen har jag stressat för att bli klar med maten. Kvällen avslutades i soffan framför TV:n. Det gör den ofta. 
(null)


Måndag och ledig

Publicerad 2020-04-06 05:46:17 i Allmänt,

Hela lägenheten är upp och nedvänd. De ska ju byta fönstren här hos. Så vi har plockat bort blommor, gardiner och prydnadssaker. Och försökt ge utrymme framför fönstren. 
Så vad planerna för dagen är vet jag inte riktigt. Måste komma igång med min träning. 
Vad gjorde vi i går då? 
Vi åkte ut till Järavallen där vi träffade Oscar, Johanna och Belle, Niclas, Emma och Julia. 
Har aldrig sett så många bilar på Järavallen. 
Vi grillade efter att ha gått 3 km:s rundan som är 2,2 bara. 
Det var trevligt. Sen åkte vi och hämtade Ruben som varit hos en kompis i Malmö. 
På vägen hem åkte vi till Hornbach och köpte en grill, det blev till sist en liten bärbar gasolgrill. 
På kvällen lagade jag Jenny Walde’ns Wookgryta med nudlar, bytte ut köttfärs till vegetarisk färs. 
Känns som det blir en jobbig tid med det här fönsterbytet. 
(null)
Väldigt rörigt hos oss just nu. 
(null)
Stortorget i lördags 
(null)
Promenad på Järavallen i går
(null)
Risotto med lax. 



Ser på en annorlunda film

Publicerad 2020-04-04 21:50:19 i Allmänt,

Ser Big fish tillsammans med Jeanette och Tomas. Det är en film från början av 2000-talet. Annorlunda men det är något som man fängslas av. 
Gick ner till stan, handlade Fruktdansk på Gateaux på saluhallen. Köpte kaffe på Espressohouse. Satt en stund i solen på Stortorget. Handlade på Annes på vägen hem. 
Sprang ( eller joggade)  8,4 km, det gick verkligen lusigt. Men jag SPRANG. 
Tog ut racercykeln när jag, Jeanette och Felix cyklade till Oscar och Johanna. 
Erika åkte med Tomas. Vi satt ute i solen för att inte utsätta varandra för onödig smitta. Eftersom man tydligen kan vara smittas utan att ha symptom från Coronaviruset. 
Jag och Jeanette lagade mat. Risotto med lax. Det blev jättegott. 
Och som sagt. Nu tittar vi på film. 
(null)


Lördagsmorgon

Publicerad 2020-04-04 08:11:27 i Allmänt,

Tomas vaknade tidigt och han väckte mig också. Hade tänkt ta morgonkaffet i sängen men bestämde mig för att gå upp till sist. Har sett lite på Bygglov. Tänkt lite på hur dagen ska bli. Vad vi ska göra? Gå ner på stan. Köpa blommor till en arbetskamrat som blivit gallblåseopererad. Tror att hon får komma hem idag. Har pratat med Emelie, Singapore har stängt ner. 
Ruben är i Malmö, Jeanette och Felix sover. 
Nej nu får jag sätta igång med morgonbestyren. 
(null)

Fredag och ledig ända till 14april

Publicerad 2020-04-03 16:53:37 i Allmänt,

Så skönt att vara ledig, lite att göra idag på jobbet. Coronaviruset ställer till problem. 
Sitter och lyssnar på min ljudbok, Jeanette och barnen är iväg någonstans, de ska köpa nya datorer, 
Inga planer för kvällen, kanske gå ut och äta. 
Det blåser, ibland skiner solen, och ibland en hagelskur. 
De här blommorna fick vi av Jeanette igår. 
(null)

Ledig dag

Publicerad 2020-04-02 21:08:49 i Allmänt,

Gick upp tidigt, dammsög, fixade tvätt och disk. Jeanette och barnen kom vid halvniotiden då deras skola börjar på nätet. 
Cyklade till Fäladstorget och handlade. Jeanette och jag gick ner till stan på eftermiddagen. Kallt och blåsigt. 
Jag lagade mungbönssoppa, tyckte inte att den blev så god. Vi hälsade på Belle sen. Hon hade fått två sprutor och var riktigt ledsen. 
En lugn kväll sen. På TV handlar det om Coronaviruset. 

Onsdag 1/4

Publicerad 2020-04-01 20:16:14 i Allmänt,

Ledig i morgon, skönt....
Sprang 5 km i Skrylle igår, gick trögt, benen blytunga, men jag tog mig runt. 
Idag då? Lagade fisksoppa tillsammans med Jeanette när jag kom hem från jobbet. Efter maten Sankt Hans Extremebanan med Jeanette. 
Kaffe med en 88:a, Pressbyrån säljer för halva priset fortfarande. 
Kom på att jag åt en glass på jobbet också. 
Softar i soffan, skall snart se Aktuellt och senaste om Corona. 
Och nu har jag blivit halvtidspensionär😊

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela