Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Tisdag - jobbar kväll

Publicerad 2018-10-30 07:36:29 i Allmänt,

Ligger i sängen, hade ställt alarmet på 7:30 men vaknade innan. Försöker tänka att " var dag är en sällsam gåva, en skimrande möjlighet"   Tänker på K som ligger på hospice som bara för ett halvår sedan var pigg, sprang i Skrylle, cyklade Vättern. Man vet ju att man skall ta vara på livet, men det känns så grymt. 
Och man tar ju inte vara på varje dag heller. 
Mina planer för den här dagen är att träna innan jobbet. 
Lite om igår. Gymet på morgonen. Det var en ganska rörig dag på jobbet. Efter jobbet handlade jag på Willys. Hem och åt och chillade lite innan jag begav mig till spinningen på Actic med Lisa. Börjar vänja mig vid henne nu. 
Efter spinningen blev det Vår tid ät nu och första dejten. Mycket TV. 
Och nu skall jag gå upp och ta mig an den här dagen. 

På väg hem

Publicerad 2018-10-28 18:33:47 i Allmänt,

Efter en intensiv helg är vi nu på väg hem

För att börja med fredag eftermiddag. Vi hann med att shoppa lite innan vi åkte ut till Axelsberg. Lite för mycket pengar för egen del. Hittade äntligen min löparvätskeväst på Runners store. Och ett pannband på XXXL. Tomas köpte jeans på NK. 
Vi träffade Jeanette och Ruben på Liljeholmen. Handlade mat till kvällen. Daniel lagade pastasallad. Mycket gott! Emelie anslöt lite senare på kvällen. 
Lördag:
Planen var att åka ut till Vaxholm men vädret var lite blåsigt, mulet och bara några grader varmt. Så det blev ABBA museet som jag länge velat besöka. De andra var kanske inte så entusiastiska först. Men jag tror att alla tyckte att det var bättre än vad de hade trott. 
Lunch i Moodgallerian, där jag åt en av de godaste pizzor jag någonsin ätit. Sen åkte vi hem och vilade. 19:30 började Ghost på Chinateatern. Vi hade tittat på filmen innan så att vi skulle veta vad den handlade om. Helt otrolig scenografi. Sångerskan var lite svag. Dansarna var jätteduktiga.  I pausen lyckades jag hälla ett glas vin över mig. Få se om klänningen går att rädda. 
Söndag och inatt bytte vi till vintertid. 
Mycket bättre väder idag. Men lite för stressigt för att hinna till Vaxholm. Nationalmuseum istället som öppnade för ett par veckor sedan efter en renovering. Vi orkade med nästan hela övre planet. Det är så mycket att ta in. 
Jeanette och Daniel åkte hem. Jag, Tomas och Emelie åt lunch på Urban Deli, jättegod fiskgryta. Kaffe hemma hos Emelie innan vi åkte till centralen. Och nu sitter vi på tåget på väg hem efter en trevlig helg i Stockholm. 
(null)
Fiskgryta på Utban Deli
(null)
Nationalmuseum
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På 🚊 mot kungliga huvudstaden.

Publicerad 2018-10-26 11:02:14 i Allmänt,

Sitter på tåget vid sidan om mig sitter mannen i mitt liv som jag var rätt sur på i morse. Hade beredskap i går. Först jobbade vi över ett par timmar. När jag precis kommit innanför dörren ringde telefonen igen. Bara att vända tillbaka. Hade tänkt att Tomas skulle slänga sopor, lägga sina träningskläder i tvättmaskinen. Men... han hade haft det jobbigt på arbetet och var trött och vilade sig i stället.  Han påpekade dock att han hade handlat 3 paket Zoegas på Willys som jag hade bett  honom göra😊. 
Ja fast...jag hade åkt till bilprovningen på morgonen, handlat matsäck o.s.v. 
Så jag fixade matsäcksmackorna när jag kom hem på natten. Lade i tvätten och slängde skräp och fick känna mig som en martyr. 
Men nu sitter vi här och det känns rätt bra. Jag läser Karin Hjulströms " Körlek sökes"   Kanske lite trött av nattens arbete.  (null)

Fattar inte var tiden blir av...

Publicerad 2018-10-24 22:19:23 i Allmänt,

Har inte hunnit skriva på flera dagar. 
Måndag: var trött efter helgen, ingen träning på morgonen. Efter jobbet gick jag först hem, tog en snabb fika  och sedan spinning 55 min med Lisa. 
Tisdag, styrketräning på morgonen innan jobbet. Efter jobbet promenad med Anki i Skrylle. I dag då? Jobbat kväll. Gick en promenad med Gunilla, fikade på lilla caféet på hörnet. Mycket rörig dag på jobbet. Lugn kväll. Och nu hoppas jag på att få sova hela natten och inte behöva jobba. 

Söndagkväll

Publicerad 2018-10-21 19:37:08 i Allmänt,

Summering av dagen:
Gjorde äppelmust men det blev inte alls bra. Trodde att det skulle funka att riva äpplena men det gjorde det inte. Kanske för finfördelat, det blev alldeles för tjockt och gick inte ens att filtrera. Dyra droppar, drack den till maten i kväll det som var någorlunda ok. 
Sprang 3 jobbiga varv på Sankt Hans backar. Trots allt var nog det första varvet jobbigast. 
Sen blev vi inringda, jobbade inte så länge eftersom pat. blev sämre och man får avvakta med behandling. 
Kom hem lagade mat. Vi har ätit, druckit kaffe och chillar framför TV:n. 
Måndag i morgon...🙃


Söndag 21 oktober.

Publicerad 2018-10-21 09:11:16 i Allmänt,

Framför TV:n, TV 4 nyhetsmorgon. Lugnt på beredskapsfronten än så länge. Samma planer idag, göra äppelmust, springa och tvätta gör jag alltid. En lugn morgon, gick upp vid halvnio, glad att jag sluppit jobba i natt. Använde citruspressen till att göra färskpressad apelsinjuice. Gott!

Jobbat mycket idag.

Publicerad 2018-10-20 22:46:59 i Allmänt,

Inte mycket av det jag hade planerat blev av idag. Ingen äppelmust, ingen träning. 
Vi hann ner på stan och fikade på "lilla caféet på hörnet" tillsammans med Erika. Där ringde telefonen. Vi jobbade inte så länge. Hann hem åkte med lite saker till Erikshjälpen. Köpte två vinglas. Åkte till Nova, köpte en bok för mitt presentkort, vandring på Skåneleden. Köpte en citruspress i porslin på Indiska. Då ringde telefonen. Jobb mellan halv fem och nästan halv tio. 
(null)
Aldrig vinner jag😢
(null)
Förväntan innan man har skrapat
(null)
Äpplena ligger kvar i vasken 
(null)
Hösten är så vacker 
(null)

(null)

(null)
Fika på lilla caféet på hörnet

Lördag morgon

Publicerad 2018-10-20 09:00:16 i Allmänt,

En grå och kall morgon. Jag har beredskap hela helgen. Hittills inget jobb. Igår hade vi en otroligt jobbig dag på jobbet, jag orkade inte gå till gymet efteråt. Det blev Willys för att handla mat som jag sedan lagade. Resten av fredagskvällen tillbringades i soffan framför TV:n och med ICAkuriren. Dock tog jag mig till gymet på morgonen i går😊. 
Morgonen har hittills tillbringats framför TV:n, jag har sett "Bästa dieten" som gick i veckan. Planer för dagen? Kanske åker vi ner till stan...jag måste springa... göra äppelmust...tvätta....

Ännu en vanlig dag

Publicerad 2018-10-18 21:26:05 i Allmänt,

Gymet i morse och nu känner jag mig lite sliten. Mina armar var trötta och en del av övningarna orkade jag inte. 
Ganska mycket att göra idag med. Sen släpade jag mig till gymet. Jag har mkt svårt att springa på löpbandet efter jobbet, försöker alltid hitta på något annat men idag tvingade jag mina blytunga ben att sätta fart på löpbandet. Efter ett par km känns det bättre. 5 km på bandet. 10,1 km i snitt, ingen lutning. Inget att vara stolt över. Spinning efter löpningen. 
Har inte gjort mycket sedan jag kom hem. Ätit, druckit kaffe. Mest legat i soffan och kollat på TV. De flesta nyheter är bara hemska och dystra. Men jag har sett David Batra i Indien. Lite roligt i alla fall. 
Måste sova💤💤💤

Äntligen gått ur A-kassan

Publicerad 2018-10-17 19:49:55 i Allmänt,

Fattar inte varför jag i så många år har betalat in till A-kassan. Vi har ingen arbetslöshet i vårt yrke. Tror att det är av lojalitet. Samma anledning som jag är med i facket. Men nu skall jag inte betala mer till A-kassan i alla fall. 
Ligger i soffan och ser på David Batra i Indien. 
Annars en helt vanlig dag...gymet i morse. 
Mycket att göra på jobbet. Fortfarande fint väder. 19 grader när jag kom hem. Så jag kände att jag måste ut och springa. Så det gjorde jag. Bestämde mig för fartökningar, hade problem med att få klockan att göra som jag ville. Till sist gick det. Mina ben var så tunga och stumma. Det blev bättre efter ett tag men ändå, så här dålig har jag aldrig varit. Men det är bara att bita ihop. 

En helt vanlig tisdag

Publicerad 2018-10-16 22:56:56 i Allmänt,

Gymet på morgonen✔️
Bra dag på jobbet✔️
Skrylle efter jobbet, promenad med Anki på Ulastigen. ✔️
Handlat på Willys ( vårt tisdagsnöje)✔️
Avklarat några måsten: bokat boende till UltraVasan och bokat besiktningstid för bilen✔️
Och nu är det dags att💤💤✔️

Somnade på spinningcykeln.

Publicerad 2018-10-15 21:59:55 i Allmänt,

Gick på gymet i morse, lämnade kvar mina träningskläder för att kunna träna efter jobbet. 
Jag tyckte att jag kände mig ganska kass på jobbet, ont i halsen, ont i öronen. Hade planer på att bara gå och hämta min väska och strunta i träningen. Men...tog mig dit, pallade inte att springa på löpbandet. Det blev crosstrainer i en timme. Så tråkigt. Sen blev det spinning 55 minuter. Och jag somnade till några gånger på spinningcykeln, helt märkligt men jag var så trött. 
Sett "vår tid är nu", den är så bra den serien. 
Och nu väntar sängen💤

6 år sedan

Publicerad 2018-10-14 21:12:43 i Allmänt,

Idag är det alltså 6 år sedan jag blev opererad för mitt aortaaneurysm. Nu tänker jag inte så mycket på det. Då tänkte jag, nu har det gått en månad, två månader, så gjorde jag nog hela första året. Sen började det blekna bort. 
Men mycket av det jag gör när det gäller löpningen är att jag vill bevisa att det går att springa 30 km Lidingölopp, det går att springa ett marathon och nu är mitt mål UltraVasan45. Den långa blir det aldrig men halva känns som om det skulle gå. Jag har börjat min långsiktiga träning med att springa på Sankt Hans backar, Extremebanan. Det går bara så sakta. Men jag får tänka att jag kan springa. Vi gick upp tidigt idag. Tanken var att jag skulle gå på Suzans FYS i Bananparken. Tyvärr blev det inställt, för få deltagare. Så det blev städning och äppelmusttillverkning istället. Sprang 2 varv på Sankt Hans på Extremebanan.  Handlade på Willys, som det är helt hopplöst att hitta saker på eftersom de håller på att bygga om. Gick en promenad i det fina vädret sen. Plockade halvhjärtat ner lite äpplen. Vet knappt vad jag skall göra av alla. Lagade mat. Löst korsord i Icakuriren och skall snart lägga mig. 

Lördag 13 oktober

Publicerad 2018-10-13 21:22:18 i Allmänt,

Fantastiskt väder 23 grader varmt sol och blå himmel. Vi har vandrat i Hovdala tidigare men idag tog vi en annan runda "Jakten på Gullspira" vi hade tänkt att gå "väst"  men det blev " öst". Tog en bra stund innan vi kunde orientera oss var vi befann oss. Ganska dåligt skyltat. Men vilken fantastisk natur och vilket otroligt väder. Vår picknick intog vi på en sten i en fårhage. Vi hade tänkt fortsätta rundan men kunde inte hitta var den började så vi åkte hem. Vi åkte till en massa ställen som Tomas hade anknytning till, det gör vi ofta, Skolgatan i Sösdala, huset i Höör där Tomas bodde, där Tomas farfar bodde. 
Hemma igen, räfsade Tomas gräsmattan, jag klippte gräset. 
Efter mat och kaffe har vi degat i soffan och ser på en kass film. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Fredag 12 oktober

Publicerad 2018-10-12 22:42:30 i Allmänt,

För 6 år sedan befann jag mig på akuten i Malmö. Då hade jag gjort en CT där man hittade mitt stora aortaaneurysm. Hur omtumlande allt var. Hur snabbt allting gick. 
Jag är så glad att jag kan skriva det här,  att jag lever. Man behöver tänka på det ibland. Vara ödmjuk inför livet. 
Det har varit en typisk fredag. Gick till gymet i morse. Och hade tänkt springa efter jobbet men jag kände mig trött, tyckte att det gjorde ont i halsen igen så...jag åkte till Willys och handlade, lagade mat och resten av kvällen har tillbringats i soffan. Får ta nya tag i morgon😊. 

Jag gjorde det!

Publicerad 2018-10-11 21:50:07 i Allmänt,

Sprang en mil på bandet alltså. Först trodde jag inte att det skulle gå. Men det gick.  Tiden var kass 1:02:20. Jag hade nog kunnat springa snabbare men det kändes viktigt att behålla löpglädjen. Vi fick jobba över lite ikväll. Hoppas att natten blir lugn. 

Jobbar kväll

Publicerad 2018-10-11 09:09:08 i Allmänt,

Hade satt klockan på halv åtta ändrade den till åtta. Har ätit frukost. Fixat med tvätt. Nu måste jag dra till gymet om jag skall hinna med min planerade löpträning, 1 mil på löpband. Detta kräver nog mest psykiskt krävande. Få se hur det går! Sen väntar arbete till minst kl åtta i kväll. Kanske längre.😊. 

Utekväll

Publicerad 2018-10-10 21:43:14 i Allmänt,

Kort om den här dagen: 
Gymet på morgonen ✔️
Rolig dag på jobbet✔️
Utekväll med Kristiina och EvaMarie på Stäket. God mat, god öl✔️
Men nu är denne svensken trött....💤💤

Tisdagskväll

Publicerad 2018-10-09 22:50:58 i Allmänt,

Borde lagt mig för snart en timme sedan
Gymet i morse✔️
Skrylleträning, sprang 5:an och 2,2:an på riktigt dålig tid✔️
Frågan är om jag kan bli sämre. På den frågan är svaret ja förstås. Men jag skall försöka bli bättre. För ett tag i alla fall. 

Skrev ett långt inlägg....

Publicerad 2018-10-08 22:15:29 i Allmänt,

Skrev ett långt inlägg och råkade slänga det. Vet inte hur många gånger jag gjort det. IPhone frågar aldrig: Vill du verkligen stänga den här sidan utan att spara?
Jag har haft en bra födelsedag. 
Vi åkte till Skäralid och gick en vandring på nästan 8 km. Vackra höstfärger en blek höstsol, trädens färger saknade ännu lite av sin färgprakt. Vandringen avslutades med lunch på Skäralidsrestaurangen. Helt ok mat. 
Åkte sen ner till stan och köpte min födelsedagspresent: ett pat trailskor, Saucony Perigrine. Provade några andra men bestämde mig för dem. Vadan detta? Ännu flera löparskor. Jag har bestämt mig för att springa UltraVasan nästa år. Då behöver jag springa på Sankt Hans backar. Under vinterhalvåret är det halt där på leran. Väl hemma satte jag mig ner och anmälde mig till UltraVasan45. 
Resten av dagen/kvällen: spinning på Actic med Lisa. 
Jag har också varit flitig och ännu en gång gjort äppelmust av alla äpplen som trillar ner, känns bra att ta vara på dem, men det är grymt jobbigt att diska råsaftscentrifugen
Nu skall jag upp och tvätta håret om jag har otur har Julia och Emma smittat mig med löss😞. 
Lite bilder från idag. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

64 år idag🙃

Publicerad 2018-10-08 08:56:14 i Allmänt,

Var blev alla år av? Hur kan det gå så här fort? Jag känner mig inte så gammal. Men jag kommer i håg vad man själv tänkte om personer som var 50- 60 år. Jättegamla. 
Just nu tittar vi på TV4 nyhetsmorgon. Om det galna att en tavla säljs för 12 miljoner (!) och sedan strimlas sönder och den kommer tror man att säljas för ännu flera miljoner sedan. Några har för mycket pengar helt klart. 
Dagens plan är att vandra i Skäralid. Det trista är att i dag är det grått och kallt. Ingen sol idag. 
(null)

Icakuriren och Uterumshäng

Publicerad 2018-10-07 15:38:35 i Allmänt,

(null)

(null)

(null)

(null)

Söndag som känns som lördag eftersom vi är lediga i morgon. Har hunnit med en massa idag. Har gjort äppelmust, tvättat, bäddat rent i sängen i Oscars gamla rum. Tagit in dynor. Jag har  sprungit, sprang ner till Sankt  hans backar , ett varv på Extremebanan, sen vidare till Klosterängshöjden. Det gick sakta, jag fick gå ett par gånger, men det kändes ändå bra. Rundan var lite drygt 8 km. Sen har jag plockat ner äpplen, klippt gräset. 
Det har varit en solig och fin dag. Jag trodde knappt att vi skulle kunna sitta i uterummet fler gånger i år, men...nu sitter vi här. Klockan är halv fyra. Icakuriren och korsordet väntar...pensionärsvarning? Låt det vara det då. Jag är så trött på tidningar som Amelia, Tara, Iform, ToppHälsa och liknande. Samma saker i alla tidningar. Känns som om man läst det tusen gånger: " Så här tappar du 10 kg på en månad" "För att få en fastare rumpa skall du göra så här...."  (null)
Vackra färger i rabatterna. 
(null)

  (null)


Grå oktobermorgon☁️

Publicerad 2018-10-07 08:17:19 i Allmänt,

8 grader och grått, inatt har det regnat. Men det skall bli varmare igen. En brittsommar väntar i slutet av veckan enligt TV 4 vädret. 
Planer för idag? Inte så många, måste springa en runda. Tomas är fortfarande förkyld. Han skall hjälpa Erika med att slänga skräp och flytta en soffa. Vi är lediga i morgon också. 
Så j-kla skönt. 

Lördagskväll i Tv soffan

Publicerad 2018-10-06 22:02:48 i Allmänt,

Det blev en trevlig brunch, maten var god. Jag fick fina presenter😊. Men jag hatar att stressa, kände att jag inte hade förberett som jag borde. Jag var så trött igår kväll. 
Tomas hämtade Emelie vid tåget. De hämtade tårtan och kompletteringshandlade. 
Jakob och hans mamma Eva kom förbi och hämtade upp Emelie på vägen till Köpenhamn. Det var första gången vi träffades. Roligt att träffas, Emelie och Jakob har varit tillsammans länge nu.  Fick en flaska champagne av Jakob. 
I kväll har vi sett Ghost, vi skall se den som musical senare i oktober i Stockholm. Jag hade inte sett den tidigare. 
Sprang en runda idag i underbart väder. Men att jag skulle kunna springa så här dåligt trodde jag inte. 64 är ingen ålder. Men jag får gilla läget bara. Jag skall ha målet att springa milen under 60 minuter. 
(null)

Lördag i oktober

Publicerad 2018-10-06 08:05:49 i Allmänt,

Sitter och dricker mitt morgonkaffe. Har massor att göra idag. Vi skall ha brunch härhemma. För att fira min födelsedag som infaller på måndag. Det är både jobbigt som det samtidigt är roligt. Nästan hela familjen träffas. Inte Jeanettes familj. De är i Stockholm. Så därför var det extra roligt att vi fick träffa henne den här veckan. 
Så det är bara att kavla upp armarna och sätta igång💪. 

Fredagkväll

Publicerad 2018-10-05 21:53:46 i Allmänt,

Ligger i soffan, har satt i mig en halv liter glass. Dricker rött vin. Sett en film på Netflix. 
Gick till gymet i morse. Lämnade min väska med träningskläder. Tänkte träna i kväll, men kände mig trött efter en intensiv dag på jobbet. Bet sönder en tand i går kväll när jag åt mitt goda fröbröd😢. Fick en återbudstid och fick det fixat idag, så j-kla skönt. 
Istället för att träna handlade jag på Willys för morgondagen. Vi skall ha brunch för att fira min födelsedag som är på måndag. 
Har beställt tårta på Coop. Tänker att någon gång kanske någon fixar allt när jag fyller år. Det har hänt att jag inte har firat min födelsedag. Men det är trevligt att vi träffas så därför gör jag det oftast.
Men önskar mig inget speciellt. Vi har det mesta vi kan önska oss. Jag vill att min familj skall ha det bra. Det hade varit min bästa present, att alla mår bra. Jag vet att det är flera i familjen som har det tufft. Men det enda jag kan tänka är att det skall gå bra för alla och att de skall hitta sin rätta plats och må bra. 



Ser på kroppshets av Mia Skäringer.

Publicerad 2018-10-04 21:31:01 i Allmänt,

Torsdagskväll och ser på TV. Kropphets av Mia Skäringer. Verkligen tänkvärt program. Tror att vi alla är drabbade på något sätt. Vem äter ens en kanelbulle med gott samvete? ( Det är kanelbullens dag idag).
Jag och Jeanette har sett de andra 2 programmen på SVT play. 
Efter veckan i Italien tänkte jag att nu måste jag träna och äta nyttigt. Jag har tränat, och varit någorlunda återhållsam vad gäller onyttigheter. Men idag på själva kanelbullens dag, har jag satt i mig 2 stora kanelbullar. Ätit en massa lösgodis. Fast jag kan inte påstå att jag har ångest ändå. Men det känns inte bra. 
Tränade inte i morse, ville umgås med Jeanette, inte så ofta vi träffas. 
Men efter jobbet blev det Actic, först roddmaskin 30 min, sen spinning 30 min med Linda. Hade tänkt att springa på löpbandet men kroppen ville inte. 
Jättemycket att göra på jobbet, men har man trevliga arbetskamrater så går allting bra😊. 
I går då? Ingen träning på morgonen av samma anledning som idag. Efter jobbet crosstrainer på Actic 30 min. Handlade på Willys. Jeanette kom hem lite tidigare från Växjö så vi kunde äta tillsammans. 

Tisdag 2/10

Publicerad 2018-10-02 21:36:18 i Allmänt,

Dagarna går som vanligt fort. Inget Skrylle idag. Känner fortfarande av min förkylning fast det hindrade inte mig att springa med Jeanette en runda i blåsten. När vi kommit hem, brakade regnet loss. 
Måndag:
Oktober, nu är hösten här på riktigt. Gymet på morgonen. Hade planerat att springa efter jobbet men eftersom jag har beredskap så blev det jobb till klockan nio och inget gym. Tomas hade hämtat Jeanette vid stationen, hon skall stanna här några nätter, hon skall genom sitt jobb besöka universiteten i Malmö, Växjö och Lund. 
I söndags då? Det blev Skryllemilen. Usel fart och jag tyckte att det var så jobbigt. 
Har faktiskt fått träningsvärk efter att ha sprungit och styrketränat. Helt sjukt. Jag är verkligen otränad nu. 
Så jag har en del att jobba med. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela