Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Tisdagskväll

Publicerad 2024-07-30 22:27:10 i Runningforward.blogg.se,

Ska snart lägga mig. Passade Belle och Lykke en stund idag. Cyklade sedan med Anki en trevlig runda, 36 km, bilarna var inte så trevliga. De susade förbi i ganska hög fart. 
Bad på Barsebäcksstrand med LLIF-gänget. 
Blev hemskjutsad, ganska skönt att slippa cykla hem. Sett lite på morden i Midsomer, orkade inte se hela, dusch ni sen väntar sängen. 
Ändå en ganska bra dag….

Tisdag 30 juli

Publicerad 2024-07-30 07:27:03 i Runningforward.blogg.se,

För att börja med gårdagen, tåg till Helsingborg, buffé på Aurora, lagom mycket, fräsch mat. Vi gick i land, tog oss till Kronborgs slott. Svårt för Helena som har problem med sin fot. Fint väder hela tiden. Tillbaka till stan där jag handlade en flaska gin och vi passade på att äta glass innan vi klev på färjan igen. Tåget tillbaka till Lund. Cyklade hem. Resten av kvällen tillbringades mestadels framför tv:n ätande.  
Idag tisdag. Har suttit och tittat på lite olika vandringar. Först den mellan Jonstorp och Arild. Sen såg jag en fin vandring i Ångermanland. Världsarvsleden. Skulle vilja vandra mycket mera. 
Bilder från igår. 
(null)

(null)

(null)

(null)


Måndag 29 juli

Publicerad 2024-07-29 08:08:37 i Runningforward.blogg.se,

Även den här dagen är planerad. Ska ta tåget till Helsingborg och " tura" med Leif och Helena. Vi ska äta buffé på båten och sedan gå iland i Helsingör. Det ska bli trevligt, vi ska även besöka Kronoborgs slott. 
Vädret ser ut att bli fint. 
(null)

Rydebäck-Helsingborg

Publicerad 2024-07-28 17:43:05 i Runningforward.blogg.se,

Tog tåget till Rydebäck och började vandra på Skåneleden mot Helsingborg. Vet inte vad jag ska säga om den. Den började fint vid havet, men det var en cykelled och asfalt. I Råå vände vi från havet och återkom inte tillbaka till det. Fanns vissa fina partier, Raus kyrka, Ramlösa brunnspark och Jordbrodalen. 
Jag blev upphämtad av Leif och Helena vid Kärnan där jag avslutade vandringen. 
De bjöd på lunch på Linneas trädgård och körde mig sen till stationen. 
Handlade på Malmborgs innan jag cyklade hem. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Söndagsmorgon 28 juli

Publicerad 2024-07-28 07:17:42 i Runningforward.blogg.se,

Snart är juli slut också. Var blev den här sommaren av? Det är den frågan man ställer sig varje sommar. Men går man tillbaka och tänker efter så har jag ändå hunnit med en del. Resan till Ramsele och Spännviken var en trevlig upplevelse där hann vi med en hel del. Träffade Emelie, Arthur och Jakob på Lidingö, där de var på bröllop. 
Jag och Emelie hann få några dagar i Sthlm och jag träffade en gammal klasskamrat. 
Sen hade vi många fina dagar tillsammans här i Lund innan hon åkte till Göteborg. Så varför klagar jag? 
Det är väl min ensamhetskänsla, jag tycker att det är tungt att inte ha någon att prata med vardagligt. Jag saknar honom så min livskamrat och bästa vän. Tomas varför?
Nu ska jag gå ner och hämta min tidning. Lika bra att ta sig an den här dagen också. 

Meningen med livet

Publicerad 2024-07-27 13:49:33 i Runningforward.blogg.se,

 Vad är meningen med livet. Det  har jag funderat över många gånger. Jag vet ju svaret, det finns ingen mening, du själv skapar det meningsfulla med livet. 
Belle och Lykke sov över inatt. Det gick jättebra. Vi gick över till Sofiaparken och hälsade på Erika innan lunch och sedan hämtade Johanna dem. 
Idag har jag en dipp, känner mig ensam, saknar Tomas, kände ingen större mening med livet. 
Nu sitter jag i Billebjer, joggade först femman i Skrylle sen badat här. Hade med mig lite tilltugg men ska inte stanna länge. 
Vet inte vad jag ska göra ikväll. Kanske bio. 
(null)



Fredagskväll

Publicerad 2024-07-26 21:51:12 i Runningforward.blogg.se,

Ser på Morden i midsummer. Evigheter sedan jag såg den serien. Den har funnits i åratal. Kanske är det en gammal serie jag ser på. 
En ganska lång dag. Somnade om och vaknade halv åtta. Fixade lite härhemma innan jag åkte och handlade lite inför Belle och Lykkes ankomst. 
De kom strax innan tolv, de ville absolut inte ha spaghetti med köttfärssås, men sen tyckte Belle att det var jättegott och ville ha mer. 
Vi gick till Sofiaparken och träffade Erika en kort stund innan barnen behövde gå på toaletten. 
Det blir alltid intensivt med att ha båda barnen, men det har gått bra. Tog en stund innan de somnademen nu sover de söta töserna. 

Torsdagskväll

Publicerad 2024-07-25 20:45:09 i Runningforward.blogg.se,

Tog tåget ut till Hyllie i morse. Så länge sedan jag var där. Blev förvånad hur det såg. Flera år sedan jag var på Emporia. 
Kanske blir det en tur dit nu när jag har ett sommarkort. 
Jag och Dervla gick runt Kalkbrottet och även en tur ner till Sibbarp. 2 AdventureLab och några geocache hann vi med. Fika vid kalkbrottet. 
Hemma vid tretiden. 
Satt en stund på balkongen, åt mat. Blev rastlös, gick ut och gick. 
Resten av kvällen, vet knappt vad jag gjort. Ser på en Netflixfilm. 
(null)
Rolig geocache
(null)
Spindel som vaktar
(null)

(null)

(null)

(null)


Torsdag

Publicerad 2024-07-25 08:05:43 i Runningforward.blogg.se,

För att börja med gårdagen: ställde klockan på halv sex. Hade förberett det mesta kvällen innan för vandringen. Fick ändå stressa lite, tog cykeln till stationen. 
Tåget gick 7:28, i Kävlinge klev Camilla och Niclas på. Vi fick byta tåg i Helsingborg för vidare färd mot Ängelholm. 
Vandringen började i vackra Kronoskogen. Vet sen om vi inte hade kunnat gå annorlunda men eftersom Vegeån finns så är man tvungen att gå över närmaste bro. Så vi gick på en asfalterad cykel/ gångbana i direkt anslutning till en väg i några km. 
Men när vi kom till Utvälinge så öppnade sig havsvyn för oss. Vi passade på att fika där innan vi fortsatte. Det här var nog bästa delen av vandringen. Efter det var det mycket att man gick runt ängar. 
Vi fick sedan vänta en kvart på bussen i Jonstorp. Sen blev det tåg till Helsingborg byte och sen pågatåget hem. 
21 km blev det. Vi hade tur med vädret, en blek sol. 
Kvällen tillbringades framför tv:n och även en stund med Siri. 
Idag väntar geocaching med Dervla. 
Lite bilder från igår. 

(null)
(null)
(null)
(null)

Tisdagskväll

Publicerad 2024-07-23 20:52:44 i Runningforward.blogg.se,

Satt i soffan och väntade på Julia när jag fick ett meddelande från henne att hon skulle få en cortisonspruta i foten och inte fick gå på 24 timmar. När jag packade upp de saker jag hade lagt ner till henne så hittade jag min kaffepåse längst ner i ryggsäcken. 
Då hade jag egentligen ingen anledning alls att gå Rydebäck-Landskrona igen, hittad kaffepåse, ingen Julia. Men jag bestämde mig för att åka själv, träna på att gå ensam. Vad skulle jag annars göra, hade ingen plan B för den här dagen. 
Stannade och drack kaffe och åt glass i Ålabodarna. Inget regn på hela dagen, inte mycket sol heller. 
Var på Mätaregränden hos Siri en dryg timme. 
Sen har jag tittat på Morden i Sandhamn. Har inte sett den serien. Den är 9 säsonger. Men den verkar bra. 
I morgon ska jag vandra med Niclas och Camilla. 
(null)

(null)

(null)

(null)


Repris från förra tisdagen

Publicerad 2024-07-23 08:36:06 i Runningforward.blogg.se,

Förra tisdagen gick jag och Karolina från Rydebäck till Landskrona. Jag blev då av med min lilla kaffepåse. Vet var med all säkerhet, inget vanligt fikaställe på vägen så kanske finns den kvar. Annars är det en fin tur att gå. Tänker att det är en vandring man kan gå med Gånggång så ska försöka skriva ner lite för det. 
Ska gå med Julia. Det ska bli skoj. 
Vi hade en blöt runda på stan igår, jag, Karolina och Dervla. Avslutade med kaffe och macka på mormors där vi till sist löste gåtan. Kan inte påstå att vi var speciellt duktiga. Fick ta hjälp av ledtrådar annars hade vi nog fortfarande varit ute. Eller är det kanske så att Lundajakten är lite för svår. Känner att det inte är värt pengarna. 
När jag kom hem tog jag bilen upp till Mätaregränden och höll Siri sällskap en stund. 

Att inte kasta mat…

Publicerad 2024-07-22 09:57:44 i Runningforward.blogg.se,

Försöker att inte  kasta mat. Så idag satte jag ihop lunchmat av sånt som höll på att bli för gammalt. Tallriken bestod av: riven morot, fetaost, kokt ägg, cocktailtomater, lite västerbottenpaj, 2 vegetariska korvar med senap och ketchup, det var allt tror jag, inte gott tillsammans alls. Har fått en stark motvilja mot vegetariska korvar. Tycker inte att de smakar gott, det gäller många vegetariska produkter. 

Ska träffa Karolina och Dervla lite senare idag. Det ska regna massor i eftermiddag. 
Vet inte var den här dagen har blivit av. Fick ligga lite i beredskap för att köra Erika till vårdcentralen, men Lennart har kommit hem så han kör. 
Är kattvakt några dagar framåt. 
Försöker också planera min sommar och försöka utnyttja Sommarkortet. 
Men hela tiden gnager ensamheten i mig och saknaden efter Tomas. Ingenting är riktigt roligt, jag fyller bara mina timmar och dagar med olika aktiviteter. Visst känner jag glädje ibland, men också en stor meningslöshet. 

Lördag 20 juli

Publicerad 2024-07-20 10:43:17 i Runningforward.blogg.se,

Solen skiner! Det var lättare att komma ur sängen idag. Gjorde inte lika ont. 
Åkte tidigt ut till Saxtorpssjöarna. Gick/joggade på Järavallen och runt sjöarna. Gick lusigare än någonsin men med tanke på mitt ryggonda är jag glad att kunna röra mig. 
Badade sen, riktigt skönt. Har sedan suttit i solen. Tänkte att jag måste sola ryggen så jag la mig på magen. Vet inte om jag någonsin gör om det. Att komma upp från det läget gjorde så ont. Trodde inte att benen skulle bära mig. Ändå kändes det ok när jag låg ner. 
Vi har ju en idrottsförening som jag varit med i i många år. Läste precis på vår Facebooksida att det planeras en vandring i morgon ganska tidigt. Fem är redan anmälda. Först tänkte jag skriva " oj vilken kort framförhållning, hade ju varit trevligt att vara med men har planer för morgondagen" sen insåg jag att det kanske var meningen att de ville vara den lilla gruppen. Så jag kommenterade inte. Nu har man skjutit fram den till måndag men även då har jag planer för dagen. 
Så jag solar vidare, men det får bli framsidan. Lär ju bli lite röd…..

(null)
Så här tomt var det i morse när jag anlände nu är det fullt med folk. 

Fortsättning 18 juli

Publicerad 2024-07-18 14:22:15 i Runningforward.blogg.se,

Åkte till Skrylle, i början av löpningen, eller jogging är rättare ord, kändes det som att det kommer inte att gå, jag kan inte springa. Men efter en stund började det kännas ok. Det gick superlångsamt, men kom i mål till sist på femman. Gjorde armhävningar efteråt trots min onda armbåge, målet var 40 men jag orkade bara 37. Åkte sedan och badade i Billebjer, glad att jag gjorde det. Var lite rädd för att vara själv där men det stod några bilar parkerade. Just då tittade solen fram en kort stund och vattnet var väl 18-19 grader. Känns bra att göra sånt som Tomas och jag brukade göra, först Skrylle sedan Billebjer. 
Handlade på Willys på vägen hem, Belle och Lykke ska sova över så det gäller att ha sånt de gillar. Vet inte riktigt när de kommer. Har hyrt in Emma som hjälp för morgondagen. 

Torsdag 18 juli

Publicerad 2024-07-18 08:36:43 i Runningforward.blogg.se,

Hade så ont i min kropp när jag vaknade i morse. Kunde knappt gå, det blir alltid bättre efter ett tag. Nu har jag dessutom tagit en Alvedon och inväntar dess effekt i soffan. Ser på Nyhetsmorgon, min klocka säger till mig " Rör på dig". Inte så lätt. Planen för idag var förvisso att ta mig till Skrylle och jogga en runda. I nuläget går det inte men hoppas att det snart känns bättre. 
Det blev en trevlig kväll i stadsparken igår. Vi gick till GASTROnome sen och drack ett par öl. Tror inte att jag ska dricka två öl på tom mage igen. Satte i mig 8 (!) knäckebröd när jag kom hem. 
Saknar Emelie och Arthur, tomt härhemma nu.  Då får vi se vad den här dagen har att erbjuda. 

Ser på the bay

Publicerad 2024-07-17 15:59:39 i Runningforward.blogg.se,

Har varit en lång dag. Plötsligt har jag hur många timmar som helst och har inte lust att göra så mycket. Hade tänkt åka till Skrylle men Erika behövde skjuts till vårdcentralen. 
Passade därför på att gå en promenad på förmiddagen. Städade också lite med betoning på lite. 
Har gjort en del arbete till bostadsrättsföreningen klart. Men ännu är inte allt fixat. Saknar motivationen.  
Har tänkt att gå på en konsert i stadsparken kl sju. Eventuellt ska det regna ikväll. 

Onsdag 17 juli

Publicerad 2024-07-17 05:25:59 i Runningforward.blogg.se,

Igår åkte Emelie och Arthur, fortfarande känns klumpen i bröstet. De är i Göteborg nu ett par veckor. Sen bär det av till Mallorca innan Singapore. Igår när de hade åkt blev det först lite städning innan jag gick till stationen o h tog tåget till Rydebäck tillsammans med Karolina. Vi gick sedan på Skåneleden till Landskrona. Lunch i Ålabodarna, bad i Borstahusen och avslutning med glass på Dockside. Tåget hem. Var så trött när jag kom. Såg färdigt filmen jag och Emelie börjat se. Den som jag hade sett men glömt bort slutet. 
Känner mig oengagerad och trött,  sov dåligt inatt. Måste ta itu med de saker jag har försummat, har inte hunnit med. Har prioriterat Emelie och Arthur. 
Så ska försöka lägga upp en plan för dagen. 
(null)

Vi  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Lördag

Publicerad 2024-07-13 20:32:01 i Runningforward.blogg.se,

Regnet det bara öser ner. Lite varannandagsväder är det. Idag har det regnat hela dagen. Vi besökte tropikariet i Helsingborg tillsammans med Niclas, Camilla, Julia och Emma, Oscar, Belle och Lykke. 
Det var knökfullt med folk. Men det fungerade ganska bra därinne. Sen blev det Max i Landskrona. 
Jag,Emelie och Arthur åkte en snabb runda till Center Syd. Arthur var helt vild och rusade hela tiden iväg. 
Vi åkte sedan till Mätaregränden, där barnen fick leka tillsammans en stund. 
Tillbaka hemma åt vi resterna från igår. Arthur håller på att sovas ner och vi får se hur länge vi håller oss vakna. 


Torsdag

Publicerad 2024-07-11 19:49:01 i Runningforward.blogg.se,

Ännu en dag utan träning. Vaknade tidigt och hade ont i huvudet och kände mig lite sjuk" tog en Alvedon och lyckades somna om. Idag har vi haft en dag i Arild med den äldste som är 88 och den yngste som är två och ett halvt år. Kan nog säga att tvååringen tog en brant trappa i mycket snabbare fart än 80+:arna. Vi bjöds på lunch på Rusthållaregården av Erika. Mycket gott, trevlig miljö. Sen gick vi ner till hamnen. Kaffe på flickorna Lundgren på Skäret. Hemma ganska sent, halv sex. 

Torsdag 11 juli

Publicerad 2024-07-11 17:49:46 i Runningforward.blogg.se,

Ännu en dag utan träning. Vaknade tidigt och hade ont i huvudet och kände mig lite sjuk" tog en Alvedon och lyckades somna om. Idag har vi haft en dag i Arild med den äldste som är 88 och den yngste som är två och ett halvt år. Kan nog säga att tvååringen tog en brant trappa i mycket snabbare fart än 80+:arna. Vi bjöds på lunch på Rusthållaregården av Erika. Mycket gott, trevlig miljö. Sen gick vi ner till hamnen. Kaffe på flickorna Lundgren på Skäret. Hemma ganska sent, halv sex. Kunde äta kvällsmat ute på balkongen. Sol för en gångs skull. 


10 juli

Publicerad 2024-07-10 07:48:40 i Runningforward.blogg.se,

Snart har halva juli gått. Snart säger jag väl " var blev sommaren av". Igår åkte jag med Anki och Magnus till Frostavallen där vi gick bl.a ulltorpsundan. Blev ung 8 km. LLIF hade sin träning där. Blev inget bad för mig. Rätt svalt väder även om vattnet säkert var skönt. Grillning efteråt. 
Idag varnar SMHI för skyfall. Tittar man på väderappen fattar man inte när det ska komma. 
Den här märkliga känslan av att jag inte känner mig glad. Har inte lust att ta tag i saker som jag borde göra. Den här känslan försvinner inte. 
(null)

(null)


Känner mig låg

Publicerad 2024-07-07 12:54:27 i Runningforward.blogg.se,

Det är den 7:e juli. Vi är mitt i sommaren, men just nu inget vidare sommarväder. I dag lyser i alla fall solen en del men det blåser jättemycket. Vi har varit på Nova mest hela dagen. Just nu sitter vi på i solen, Arthur har somnat. Sen ska vi passa Lykke medan Belle och Johanna är på kalas. 
Vet inte varför jag tycker att livet är så dystert. Tänkte så mycket på Tomas i morse. Jag vill känna glädje över livet. 
Livet blir aldrig detsamma, det vet jag ju, det gör så ofantligt ont ibland i bröstet. Han kommer aldrig tillbaka. Vill behålla minnet av honom. Har frågat mig varför så många gånger, hur det kunde hända, varför jag inte fattade. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela