Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Fredag 20 september

Publicerad 2024-09-20 18:17:51 i Runningforward.blogg.se,

Jag och Karolina hade bestämt att träffas idag. Frågan var,  var vi skulle vandra. Hon nämnde Genarp. Jag kom att tänka på att Anki berättat att hon och Magnus varit i Risen och letat hitta ut kontroller. Jag nämnde det för Karolina, vet att hon tagit kontroller i Eslöv. Hon var genast på, åkte med henne dit. Vi tog alla kontrollerna! Fick ont i höger knä. Har känt av det sedan jag gick upp till The Lodge. Tycker att det var bra jobbat av oss som kunde ta alla kontrollerna. Försökt vila knät sedan jag kommit hem. Vädret är helt fantastiskt. Sitter på balkongen. Har läst tidningen, löst lite korsord. Ska till Erika och Lennart sen. Se Bäst i test. 
(null)

(null)

(null)
Bild tagen på morgonen ett konstigt sken under månen på himlen. 
(null)


Fredag 20 september

Publicerad 2024-09-20 18:17:13 i Runningforward.blogg.se,

Jag och Karolina hade bestämt att träffas idag. Frågan var,  var vi skulle vandra. Hon nämnde Genarp. Jag kom att tänka på att Anki berättat att hon och Magnus varit i Risen och letat hitta ut kontroller. Jag nämnde det för Karolina, vet att hon tagit kontroller i Eslöv. Hon var genast på, åkte med henne dit. Vi tog alla kontrollerna! Fick ont i höger knä. Har känt av det sedan jag gick upp till The Lodge. Tycker att det var bra jobbat av oss som kunde ta alla kontrollerna. Försökt vila knät sedan jag kommit hem. Vädret är helt fantastiskt. Sitter på balkongen. Har läst tidningen, löst lite korsord. Ska till Erika och Lennart sen. Se Bäst i test. 

Torsdagskväll

Publicerad 2024-09-19 21:47:18 i Runningforward.blogg.se,

Vad har jag då gjort idag? Joggade med stor möda och krampaktigta ben, Akademilen extended på förmiddagen. Cyklade sedan till sjukhuset för att hitta kartor till Hitta  ut. Fick tag i karta över sjukhusområdet. 
Åt lunch, körde till Nova, handlade lite olika saker som jag behövde. 
Cyklade sedan till Mätaregränden, gick till förskolan, tog bussen hem med Belle och Lykke.  Oscar jobbade i Kristanstad och blev sen hem. 
Cyklade ner till stan där jag träffade, Kristiina, Karolina och Ulla. Vi åt på Halong, tog en tofurätt, den var så där. 
Sen gick vi till gamla Café & Le. Vet inte vad det heter nu.
Cyklade hem strax efter halv nio. 

Torsdag 19 september

Publicerad 2024-09-19 07:49:37 i Runningforward.blogg.se,

Idag slog det mig att det inte är ofta jag känner mig glad för att göra något. Ibland låter jag också bli att göra det jag har bestämt. Just nu är det träningen jag känner obehag inför. Det mesta av det jag har planerat blir ändå genomfört och det känns nästan alltid bra. 
Min plan var att åka till Skrylle idag, men jag vill inte längre. Stannar jag hemma och inte gör något mår jag dåligt och vet inte vad jag ska göra. Ja fortsättning följer, jag vet inte själv hur dagen kommer att se ut. Jag ville ligga kvar under täcket, jag sitter i soffan och ser Nyhetsmorgon i alla fall. 
Jag vet att jag inte bara kan sitta och tycka synd om mig själv. Varje dag drabbas människor av sorg. Men jag vet inte hur jag ska få tillbaka min livsglädje. 

Onsdag 18 september

Publicerad 2024-09-18 21:33:02 i Runningforward.blogg.se,

Klockan är strax efter nio. Det har varit en lång dag. Strax innan nio körde jag till Mätaregränden, sedan körde Oscar och jag till deras stuga. Jag skulle hjälpa Oscar att fylla på färg när han sprutade täckfärg på tak och väggar. Hade med fika så det paus ett par gånger. Han hem en stund, passade på att ta ett varv på extremebanan på Sankt Hans backar. 
Åkte sedan och hämtade barnen, Oscar hade fått en klipptid. Stannade en stund hos dem, plockade lite fallfrukt, handlade på Willys på vägen hem. Lyssnade på ljudbok medan jag fixade äpplena, till torkning och äppelkräm. 
Har börjat lyssna på en ny ljudbok " Jag ska leva för oss båda" av Annika Bevington. Hon miste sin man i terrorattentatet på Drottninggatan i Stockholm. 
Jag blir samtidigt så ledsen när jag lyssnar på den. Jag slängs tillbaka till den dagen då vi satt och väntade på att Tomas skulle höra av sig. Och när polisen ringde på vår dörr. 

Tisdag 17 september

Publicerad 2024-09-17 22:37:48 i Runningforward.blogg.se,

Hade tänkt träna men hann inte. Skulle fixa en äppelpaj till kaffet lite senare idag. 
Leif och Helena kom klockan elva till Sofiaparken. De hämtade mig, Lennart och Erika. Vi åkte till Skrylle. Jag, Leif och Helena gick 1,2:an. Erika och Lennart valde att sitta och vila. Vi åt dagens rätt, vi tog alla fiskrätten. Sen åkte vi hem, tittade på bilder och drack kaffe och åt äppelpaj. Erika hade med daimkakor. 
När gästerna åkt hem bestämde jag mig för att följa med Anki och Magnus till Skrylle. Vi gick femman i rask takt. 
Hemma igen har jag mest tittat på TV. Såg Kenta Putdoors vandring på SL 1 och SL 5. En del av etapperna har jag gått själv eller med andra. Blir så sugen när jag ser filmerna och vill ut och vandra. Måste nog bli en ensamvandrare. 
(null)

Måndagskväll

Publicerad 2024-09-16 18:57:38 i Runningforward.blogg.se,

När jag slarvar med träningen en längre tid känner jag mig stor som en elefant. Känns som jag har gått upp 10 kg. Ändå sitter jag här i soffan och stoppar i mig mer mat. Jag ser på en verkligt dålig julfilm på Netflix. 
Cyklade till Mätaregränden och följde med och hämtade tösern på förskolan . Stannade inte så länge, handlade på Fäladstorget på vägen hem. 
Har tagit reda på fallfrukten som jag tog reda på hos Oscar och Johanna. Äppelkräm och torkade äpplen 🍎 
(null)



Måndag morgon 16 september

Publicerad 2024-09-16 08:21:37 i Runningforward.blogg.se,

Jag och Julia såg de senaste 5 avsnitten av Emily i Paris igår kväll. Till det åt vi Salted caramel av Hägen-daaz special edition Emily in Paris. Vi åt en massa chips också!
Vet inte om det blir fler säsonger, slutade så att den kan fortsätta på många olika sätt. 
Julia har sovit över och ska snart gå till skolan. 
Vet inte vad jag ska hitta på idag. Actic har stängt mellan 16-25 september. Ska uppgraderas med ommålning och nya maskiner och sedan bli ett 24/7 gym. 
(null)




Vandrade själv🙂

Publicerad 2024-09-15 14:14:33 i Runningforward.blogg.se,

Körde till Röstånga, startade min vandring till Skäralid, hade vid ett par tillfällen då det var svårt att hitta markeringarna på leden. 7 km till Skäralid, gick på toaletten, köpte ett tygmärke till att sätta på ryggsäcken. Fikade nere vid vattnet. Gick sedan tillbaka till Röstånga. Handlade på Ica innan jag körde hem.  
Jag har gjort ännu en ensamvandring🙂. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



15 september

Publicerad 2024-09-15 07:46:06 i Runningforward.blogg.se,

(null)
När jag vaknar på morgonen känner jag ingen glädje. Tänker bara på vad jag ska göra idag. Vad ska jag fylla dagen med? F-n vad jag saknar dig Tomas. 
När jag passar Belle och Lykke har jag  ju fullt upp. 
Det finns en massa saker som jag borde ta itu med men saknar motivation. Sortera fotoalbum är ett av dem. 
Jag gillar att vandra, men att vandra ensam? Jag måste lära mig det! Nu sitter jag här och tittar på Grand design Australien och känner närmast skräck för att jag ska ut och vandra själv. Vi får se vilken del av mina känslor som vinner! 

14 september

Publicerad 2024-09-14 20:18:15 i Runningforward.blogg.se,

Belle och Lykke sov över inatt. De vaknade kvart över sju. De sov bra hela natten, jag vaknade ett antal gånger. Efter frukost gick vi till Sofiaparken där vi träffade Lennart och Erika. Vi gick hem, de åt lunch. Sen hade vi bestämt träff med Oscar i Skrylle, han åkte dit med motorcykeln. Tror att barnen tyckte naturrumnet var roligt. 
Jag lämnade av barnen på Mätaregränden och körde hem sen. Kände mig rastlös och bestämde mig för att gå rundan nedom Nöbbelövs dammar. Försökte hålla bra fart och det var nog min bästa tid gående på den rundan. Hann bädda rent i sängarna och duscha innan Erika kom. Vi drack kaffe och såg på bäst i test. Vi såg de två senaste programen. Man får verkligen skratta. 
Planer för morgondagen? Tror  att det ska bli en ensamvandring igen. Behöver träna på det och gör jag det inte själv så blir jag sittande hemma. Vet inte om jag ska gå med i Lund-Malmö vandrarlag. 
(null)



13 september

Publicerad 2024-09-13 08:33:28 i Runningforward.blogg.se,

13 september och det är en fredag. Idag ska vi vandra med Gång gång Rydebäck-Landskrona. Ser ändå ut att bli hyfsat väder. Fleecetröjan åker snart av. Gick ner till stationen och är ganska varm nu. 
Än så länge ingen tågförsening. 
Fortsättning följer..

12 september

Publicerad 2024-09-12 12:34:33 i Runningforward.blogg.se,

Såg på Tv-Sporten en handbollspelare som saknade motivation och tog ett års paus från handbollen och kom sen tillbaka och gjorde succé. 
Men paus från livet kan man inte ta, kanske vill jag inte det heller. Det finns så mycket bra i mitt liv, Barn och barnbarn. Jag vill  ju inte ha paus från dem. De är mitt liv. Jag vill ta paus från mina uppgivenhetskänslor och få lite livsglädje tillbaka. Glädje finns i mitt  liv i form av barn och barnbarn. 
Jag gör ju andra saker också. Går på bio, vandrar, går ut och tar en öl. Det är också saker jag uppskattar. 
Idag har jag rensat balkongen, den ska ju plockas ner och allt ska målas om. Lite finns kvar men det är sånt som ska ner till förrådet. 



11 september

Publicerad 2024-09-11 21:51:57 i Runningforward.blogg.se,

Oscars födelsedag 🎁. Jag började morgonen med att skriva färdigt styrelseprotokollet. Städade också lite innan jag åkte till Erikshjälpen, Erika följde med. Det blev några barnböcker, en tröja till Lykke och en gardinupphängning, har bestämt mig för att byta till panelgardiner i vardagsrummet. 
Åkte till Fäladstorget sen, vi hade båda ärende till apoteket. Köpte blommor till Oscar som fyller 37 år idag. Hemma igen, åt lunch. Tog bilen till Mätaregränden sen. Gick till gymmet och körde  crosstrainer i 30 minuter. 
Cyklade tillsammans med Oscar och hämtade barnen på förskolan. 
Blev bjuden på mat och kaffe och tårta. 



Tisdag 10 september

Publicerad 2024-09-10 20:44:49 i Runningforward.blogg.se,

En fullspäckad dag. Blev upphämtad av Anki och Magnus kl 8:30. Seniororientering i Frostavallen. Bad i Vaxsjön. Varmt i vattnet. 
Kl tre var det SPES-möte och 18:30 ljusmässa i Domkyrkan. Spesmötet blev känslosamt. Vi bjöds på sallad, dryck och kaffe med kaka. 
Stunden i kyrkan var fin och stämningsfull. 
Åkte buss med Erika hem. Lennart körde oss ner till stan. 
Ser på TV, ska skriva litecpå protokollet och kanske fixa lite härhemma. Inga planer för morgondagen. 
(null)

(null)

(null)


Måndag 9 september

Publicerad 2024-09-09 07:25:28 i Runningforward.blogg.se,

Klockan är bara strax efter sju,ser på Nyhetsmorgon. Jag vaknade tidigt men låg och lyssnade på min ljudbok. 
Jag  har en del att ta tag i idag, printa protokoll, sätta fast barnbilstolen, träna…
Idag är det mulet, nu ska det fina vädret försvinna. Lågtryck är på väg in. 
Dagen avslutas med styrelsemöte vilket kan bli en seg procedur, vi får se. 
En dag att ta sig igenom och göra det bästa av. 

Söndagskväll

Publicerad 2024-09-08 22:10:06 i Runningforward.blogg.se,

Det blev en fin om än varm vandring i Genarp. Mötte 3 vandrare och 4 cyklister. Folket befann sig nog på stranden i det fina vädret. Tänkte mycket på Tomas. Det är så svårt att ta in att han själv avslutade sitt liv. 
Att han inte får uppleva Belle och Lykke, Arthur växa upp, Arthur föddes 6 dagar efter att Tomas tog sitt liv. Han hade så många runt omkring sig som brydde sig om honom. 
Åt tillsammans med familjen på Mätaregränden. Cyklade sen till kyrkogården. 
Någon hade satt blommor på Tomas grav. Jag vet inte vem. Sen jag kom hem ikväll har jag sett TV. " Det perfekta paret". En Netflixserie. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Tomas födelsedag

Publicerad 2024-09-08 07:56:36 i Runningforward.blogg.se,

(null)
Idag är det Tomas 65- årsdag. Hur kunde det bli så här? Fortfarande finns det ögonblick då jag tror att allt är som vanligt. 
Ska vandra ensam idag. Ha tankarna för mig själv. 

Lördag 7 september

Publicerad 2024-09-07 09:11:48 i Runningforward.blogg.se,

Känner inte igen mig.  Börjar morgonen med att se en Netflixserie. " Om jag hade vetat". 
Brukar inte se serier på dagen. Den här är en konstig serie dessutom. Ser sista avsnittet nu. Borde aldrig ha börjat titta på den. 
Jag mår inte så bra, det fungerar att leva. Men var finns glädjen? Vet att det är jag själv som måste hitta ett bra sätt att leva. Det känns som jag hela tiden jagar efter att fylla dagen med något. Känner mig tom de dagar jag inte träffar Belle och Lykke. De dagarna har jag en uppgift. 
Ska se bio med Kristiina ikväll. Men vad ska jag göra tills dess? Kan alltid åka och bada men känner inte för det idag. Tror att det blir en promenad. Går inte på gymmet så ofta heller. Nu är det också lite för fint väder. 
Har haft en lång pratstund med Arthur ( och Emelie) idag. Glad att whatsapp finns. Det gör att vi kan hålla kontakten trots avståndet. 
Nej det är bara att ta mig an den här dagen också, kanske kommer livsglädjen tillbaka någon gång även om det blir på ett annat sätt än tidigare. Jag antar att den enda som kan förändra min situation är jag själv. 

Fredag fortfarande.

Publicerad 2024-09-06 19:01:10 i Runningforward.blogg.se,

Tänkte att jag skulle ha en vit period fram till Cypern. Ändrade mig och tog ett glas vin till maten. Sitter på balkongen underbart väder. Varmt trots att klockan är sju.  Lyssnar på min ljudbok: " Skuggvarg" av Frida Skybäck. 
Men jag är så j-vla ensam. Nu ska jag in och titta på en Netflixserie. Kanske ett glas vin till. Har inte planerat morgondagen alls. Det ska bli fint väder så egentligen är ett bad ett måste. Träna helst också. 
Jag var på kyrkogården ikväll och satte gula rosor vid graven. 

Fredag förmiddag 6 september

Publicerad 2024-09-06 13:02:52 i Runningforward.blogg.se,

Vaknade som vanligt med tungmod och sorgsna tankar över Tomas. Oftast känns det lite lättare när jag kommit upp. Åt frukost pratade med Emelie och Arthur. Åkte till Skrylle och joggade en runda. Nu sitter jag vid Billebjer. Har tagit ett dopp, sitter i solen. Har lyssnat på min ljudbok. 
Ska snart åka hem. Köpa blommor och ta med till graven. Det är så varmt nu så inga blommor håller. Känner mig rastlös. 

Torsdag

Publicerad 2024-09-05 22:14:18 i Runningforward.blogg.se,

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Belle var lite krasslig idag med så Oscar körde henne hit och vi fick en mysig dag tillsammans. Vi åkte till Nova, vi var på Erikshjälpen. 
Vi tog sedan bussen upp till Mätaregränden. Jag cyklade sedan och hämtade Lykke på dagis. Stannade en stund tills Johanna kom hem. 
Så det blev ingen träning idag heller, men barnbarnen är viktigare. Får hoppas på morgondagen. 
Kvällen har ägnats åt en massa serier på Netflix. 

Onsdagskväll 4/9

Publicerad 2024-09-04 20:04:59 i Runningforward.blogg.se,

Träningen på Sankt Hans backar blev det inget av. Jag följde med Oscar till deras stuga någonstans i Blentarp. Belle var lite sjuk och Lykke ville följa med trots att hon var frisk. Jag passade barnen, Oscar städade toaletten. 
Jag och barnen gick ner till Sövdesjön, tyvärr var det algblomning så det blev inget bad. Vi åkte sedan till Billebjer så att barnen fick bada. Gick med barnen till lekplatsen medan Oscar tränade. Gick sedan hem och har inte orkat träna. Lagade mat och har sett på Rapport. 

Onsdag 4 september

Publicerad 2024-09-04 07:32:09 i Runningforward.blogg.se,

Fortfarande fint väder. Har pratat med Emelie och Arthur. Ska snart äta frukost. Det gör ont i mig av saknad efter dig Tomas. Det närmar sig din födelsedag. Kanske är det därför det börjar kännas så mycket igen. Det går lite upp och ner. Saknaden finns hela tiden men vissa dagar blir den mer smärtsam. På söndag är det din födelsedag. 
På något sätt ska väl den här dagen gå den med. Det brukar bli lättare allteftersom dagen går. 
Ska laga frukost och fixa lite och ta tag i träningen. 

Tisdagskväll

Publicerad 2024-09-03 21:58:54 i Runningforward.blogg.se,

Ser på Bäst i test på TV 4 play. Vad har jag gjort den här dagen? Började dagen med att svära över den nya dymon. Kunde till sist skriva ut namnetiketter. 
Åkte till Skrylle och joggade en runda och badade sen i Billebjer. Så skönt! Vi har så varmt idag. Glad att jag äntligen har tränat! 
Måste få igång någon slags rutin i det. 
Kom hem satt en stund i solen på balkongen men det var så varmt. 
Cyklade till Mätaregränden sen. Umgicks med barnen en stund medan Johanna handlade. 
När jag kom hem satte jag upp namnetiketterna, alla utom en som jag måste skriva om, trist. Inget roligt jobb alls. 
Har tänkt på Tomas så många gånger idag. Det är hans födelsedag på söndag. Trodde att vi skulle ha många år tillsammans. 
(null)

Tisdag 3 september

Publicerad 2024-09-03 08:07:32 i Runningforward.blogg.se,

Igår blev det barnen på Mätaregränden efter att först ha fixat härhemma. De var hemma från förskolan, hostigs men pigga. Vi åkte och tittade på huset Oscar och Johanna köpt. Mycket att fixa men med stor potential. 
Möte med idrottsförening sen. Sen hann jag inte så mycket mer. Åt lite, rester från frysen, måste äta upp det jag har i frysen så jag får väl använda fantasin. 
Idag då? Måste träna. Troligtvis åka till Mätaregränden. 
Men först en hel del "måsten". 

Förstår varför folk väljer flyg.

Publicerad 2024-09-01 22:08:36 i Runningforward.blogg.se,

Så seg resa hem. På grund av brand i en båt någonstans var det stopp i tågtrafiken. 
Vi är mer än två timmar försenade. 
Nu står vi utanför Hässleholm och väntar på att få köra vidare. Det är så segt. 
Hoppas på att jag hinner med någon stadsbuss i alla fall. 
Jag behöver ju inte drabbas på båda hållen! Det hade räckt med uppresan. 
Har lyssnat på ljudbok, läst tidningen men till sist tröttnar man. Man vill bara hem…..

På väg hem

Publicerad 2024-09-01 08:33:52 i Runningforward.blogg.se,

Dagarna har gått fort. För att börja från torsdagseftermiddag/ kväll, tåget anlände till Sundsvall dryga halvtimmen försenat. 
Gerd hämtade upp mig, vi stannade vid en restaurang i Härnösand, matverkstan, god mat men det tog lååååång tid. Sen kör de vi E4:an längs höga kusten till Umeå. Klockan blev rätt mycket innan vi kom fram till hotellet. Vi satte in bagaget, gick en runda på stan, tog en öl på hotellet innan vi la oss. 
Fredag: mulet och lätt regn mest hela dagen. Vi hann med lite shopping innan Håkan och Laila dök upp. De visade oss runt i stan, vi åt lunch på en trevlig restaurang innan vi åkte ut till Svea. Laila hade tillagat goda pajer, rökt och gravad lax till. Sen åkte vi ut till deras hus i Laxviken. 
Vi sov i deras fina gäststuga. Lördag, solsken och fint väder. Vi gick en runda på en mil längs havet, så fin natur. Lunch och lite småprat. På eftermiddagen tog vi en runda längs stranden åt andra hållet. Massor av fina hus. 
Lax och ugnsrostade grönsaker på kvällen, jättegott. 
Sen då, ja vi pratade minnen och släkten. Vi hade en jättefin helg, så glad att vi kom upp trots tågstrul. 
Nu är jag på väg hem. Håkan körde mig till stationen. Tåget går ännu så länge utan förseningar. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Mysigt café och secondhandbutik 
(null)
Fredag morgon. Hotellet hade ett fint gym. 
(null)



Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela