Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Nyårsafton 2015

Publicerad 2015-12-31 09:00:00 i Allmänt,

Då har ett år gått igen. Vet inte ens om jag skall försöka mig på en sammanfattning. Vad gäller huset har vi gjort ovanligt mycket. Renoverat badrummet, lagt nya golv i hall och ett sovrum däruppe. Och växthuset som till sist kom på plats.
På löpar-fronten har det nog varit ett av mina sämsta år. Den ena skadan efter den andra har drabbat mig. Endast två tävlingar Tjejmilen och Lidingöloppet. Och i nuläget går det inte att springa igen. Fast just i detta nu så gör det INTE ont i mitt knä.
Måste iväg och handla ett par saker och om jag inte blir inringd (har beredskap) så skall jag ta mig till gymet. Beroende på hur mitt knä känns så blir det crosstrainer, löpband eller bara styrkeövningar. För något måste jag göra för så här är det utan träning är jag ingen rolig människa, jag är sur och irriterad, jag måste helt enkelt träna. Och om jag skall ha ett nyårslöfte så måste det vara att få igång min träning igen. Och kan jag inte springa måste jag hitta alternativa träningsmetoder.

Vilken dag

Publicerad 2015-12-30 15:59:57 i Allmänt,

Vilken dag. Det tar på krafter att passa barnbarnen. Vi såg Tzatziki, farsan och olivkriget. Julia var nog mest förtjust. Men det verkade även som om de andra tre hade behållning av filmen. 
10 minuters väntan på Botulfsplatsen gjorde att nerverna kom i olag. 
Daniel och Jeanette hade fixat mat. Mycket gott. 
Så kom natten. Jag tror att jag har sovit två timmar. Jag låg och sov i fotänden av sängen medan Tomas Ruben och Emma låg på rätt håll. Hur det blev så är en lång historia. Från början ville alla barnen sova tillsammans i ett rum.....
Sen kunde jag inte somna när Tomas gick till jobbet och jag fick hans plats. 
Men jag tycker att det är viktigt att alla fyra kan träffas. 
Sen gjorde jag misstaget att åka till Coop och Systemet. Hade tänkt cykla ner till stan men kände mig för trött. 
De lyckas inte lösa trafiksituationen vid det området. Fick parkera vid Citygross och utgå därifrån. 
Här hemma igen har jag försökt sova lite men det är svårt. 
Knät gör ont. Ingen träning och jag känner mig missmodig. Skall gå och duscha och se om jag piggnar till😊. 

Måndag och ingen träning.

Publicerad 2015-12-28 21:42:55 i Allmänt,

Tränade på gymet på morgonen i alla fall. Men det var segt. Man tappar snabbt känns det som. Hade lite planer på att springa efter jobbet. Men mitt knä smärtade och jag bestämde mig för att gå med Lufsen i stället. Höll på att frysa ihjäl, det går så sakta eftersom han stannar och snusar så många gånger. Har ett projekt just nu att försöka laga mat av det som finns i kyl, frys och skafferi. Det blev en rätt som ändå blev ganska god: Råris som fått koka i buljong. Stekte broccoli och gul lök, till detta tillsattes riset och coctail-tomater. Lite parmesan över. Sallad på lite olika grönsaker, sallad, vitkål och morötter. Helt ok! Är nu ledig till den 7:e januari, har förstås beredskap på nyårsafton. Ett avsnitt av Homeland har det blivit. Ett avsnitt kvar att se på 2:a säsongen. 5:e säsongen går på TV nu.

En helt vanlig söndag mitt mellan jul och nyår

Publicerad 2015-12-27 09:20:35 i Allmänt,

Det regnar idag med. Helt grått. Ställde mig på vågen i morse. Det borde jag inte ha gjort. Gått upp 3 kg! Men det är klart att man kan inte äta så mycket som jag gör just nu utan att träna.Träningen har haltat en lång tid nu. Bra ett par dagar och jag tror att nu är det bra igen och så ont igen. Och träningsuppehåll. Nu har julen med social samvaro och arbete också gjort att det blivit mindre tränat.
Men om det inte går att springa så måste jag hitta alternativ.
Nu skall jag ta och samla ihop mitt förkrossade jag och samla krafter inför dagen. Jag har beredskap så vi får se hur den blir.

Sista Downton Abbey

Publicerad 2015-12-26 23:50:01 i Allmänt,

Anandagjul,  jobbat på min beredskap. 
Inte tränat ett endaste dugg. Ätit massor av after eight och klockan är mycket och jag måste sova nu. 

Juldagen

Publicerad 2015-12-25 15:56:04 i Allmänt,

Tiden bara rinner i väg. Lille julafton började vi dagen med att bada på kallbadhuset, jag, Jeanette och Emelie. Inte så hemskt mycket folk. Vi åt soppa efteråt. Jag tog svampsoppa och de andra åt Gulaschsoppa. 


På vägen hem blev det stopp på systemet i västra hamnen. Emelie hade ett par julklappar kvar att köpa så vi bestämde oss för Burlöv Center. Parkeringen var Full. Folk körde runt för att leta plats. Vi ställde oss en bit bort, väl därinne var det inte så fruktansvärt som vi befarade. Men ännu ett köpcentra som jag inte skall besöka på länge, länge. Fast vi hittade ett gott bröd på butiken intill.Fisksoppa på kvällen, tror att vi hade planer på olika saker men det var enklast. Janssons frestelse tillagades för morgondagen och rödbetor kokades till rödbetssalladen.Sen började vi spela Canasta,och vi drack lite vin och till sist hade klockan blivit två. Kanske lite väl mycket vin. Men vi hade roligt. Tomas och jag förlorade 2-1 blev det!
Julaftons morgon och till sist kom vi iväg till Skrylle. Jag och Emelie sprang 6 km. Tomas gick med Lufsen.Och jag fick ont i mitt knä igen!!!!Hem för att duscha och slå in sista julklapparna och packa ner allt i kassar. Mannen i huset var tvungen att ta siesta och bidrog inte så mycket till att allt blev fixat och klart precis!!!!
Klara för avfärd till Kävlinge. 
Julafton är vad det är. Samling till Kalle Anka. Jag skall vägra Kalle någon gång i mitt liv. Glögg förstås. Mat efteråt och det inleddes nästan med en tyst minut för jag tror att alla var så hungriga. Mycket god mat.
Till sist fastnade alla på gruppbilden. 
Sen var det julklapparna. Oscar tjänstgjorde som tomte, Emma var det enda barnet som inte var helt säker på att det var Oscar. Efter juklappskaoset var det dags för Ris à la Malta, mycket god sådan. Den hade skapats av Jeanette och Daniel. Kaffe till var också bra. Sen testade vi en julquiz men nätverket hade lite problem så vi fick avsluta med att ha det som vanliga frågor.Sen satte vi förstås i oss godis, hemmagjort och köpt. Chips och ostbågar. Några spelade Canasta och en del av oss tittade på "Tomten är far till alla barnen" Men jag verkligen hatar TV4 och deras reklam. Vi var hemma vid elva. Promenad med Lufsen innan vi däckade.Och nu är det alltså juldag. Jag har beredskap men ännu så länge har jag inte behövt arbeta.Vi har gått en promenad i det soliga men blåsiga vädret.
Emelie fryser trots flera lager kläder. 

Jobbat idag.

Publicerad 2015-12-22 22:29:13 i Allmänt,

Har beredskap.Inget jobb. Varit i Skrylle och sprungit. Jag , Emelie och Tomas sprang 5 km. Tomas piskade oss ordentligt. Handlade på Willys på vägen hem. Lagat mat och nu är det TV soffan som gäller. Skall planera morgondagen. Vi måste handla lite och vi skall bada på kallbadhuset på Ribban på morgonen tillsammans med Jeanette.

Lite seg dag

Publicerad 2015-12-21 18:20:00 i Allmänt,

Emelie och jag bestämde oss för att "göra" Center Syd. Handla de sista julklapparna. Lite besviken över Center Syd. Ännu ett stort köpcentra ombyggt för jag vet inte vilken gång i ordningen. Kommer nog att dröja innan vi besöker det igen. Vi fikade på Espresso House. Gott julkaffe och god grillad macka!
Får nog bli varvet på Nova i fortsättningen. Besöket på Center Syd räcker för att bota mig från affärer lång tid framöver. Och jag tror att jag har köpt alla julklappar nu.
När vi kom hem tog vi kaffepaus och räknade igenom vår köp och packade in dem. Jag åt lite skumtomtar och det triggade igång sötsuget så sen åt jag upp alla mina Lindtkulor förutom en.
Därför bokade jag tid på spinningen kar köplats nummer ett så jag borde komma med. Emelie har åkt till Malmö för att träffa sina kompisar.



Dax att😴

Publicerad 2015-12-20 22:29:40 i Allmänt,

Hunnit med en massa idag. 
Skrylle på förmiddagen. Sprang 5 km tillsammans med Tomas och Emelie. Första kilometern kändes knät stelt och ömt. Men plötsligt släppte det. Och det kändes fantastiskt att springa. 
Lunch åt vi hemma innan hi åkte till Malmö för att se juleljusen på stadens gator. Lite besviken över hur lite folk det var ute. De affärer som var öppna stängde fyra eller fem. 
Fika på Hollandia. 






Carpe diem

Publicerad 2015-12-20 08:41:36 i Allmänt,

Fånga dagen. Ett slitet uttryck kanske. Men nu har vi kommit till den tid innan julafton då julhysterin börjar märkas. 
Och jag gillar ju ljusen och musiken. 
Men om man inte tror på Gud och Jesus  varför firar man då julen? 
Jag tror att vi behöver den här helgen. Vi behöver lysa upp den här årstiden. Och det är också tiden vi träffar familjen och de vi inte träffar tänker vi lite extra mycket på. 
Idag är det fjärde advent. 
 Igår firade vi att Kongofamiljen kom hem. 
Det blev en trevlig kväll med god mat och stor gemenskap. Vi träffades hemma hos dem i Malmö. 

Klockan är snart sex.

Publicerad 2015-12-18 17:56:03 i Allmänt,

Den här dagen har gått fort. Och jag har inte tränat. Det gör lite ont i själen att jag inte har gjort det.Men jag har försökt beta av min "Att göra Lista" istället. Och den är inte klar. Tandläkarbesöket slutade på 8712 kr. Nu har jag en brygga som känns helt främmande i munnen. Och som grädde på moset visade det sig att jag har en framtand som har inflammation i roten och måste åtgärdas kostar
drygt 7000 om man väljer det säkraste alternativet.
Jag så har jag varit på systemet och på Coop och handlat. städat lite. Och precis betalat in min tandläkarräkning.
Fikar emellanåt och läser några sidor i min bok. Vill aldrig att den skall ta slut men det enda jag vill är ändå att läsa den.

Tiden bara rusar iväg......

Publicerad 2015-12-18 09:39:18 i Allmänt,

Brukar försöka skriva varje dag, det här är min dagbok. Bra att gå tillbaka för att kolla ibland. Men nu har det gått ett pardagar som jag inte alls har skrivit.I onsdags blev det gymet innan jobbet. Simmade 500 m, crosstrainer 30 min och lite styrketräning. Och det var bara simningen som inte var bra för knät. Och knät är mycket bättre nu.


Har varit borta alla kvällar den här veckan. I går var vi ute med jobbet. Jag var inte hemma förrän kl elva. Blev kanske en julöl för mycket. Men det var trevligt.Idag har jag semester, har en lista full med saker att göra. Nu närmast skall jag till tandläkaren. Trist och grått väder idag.

Promenad i Skrylle i kväll

Publicerad 2015-12-15 22:19:44 i Allmänt,

Blev ingen löpning i Skrylle i kväll. 5 km tillsammans med Anki.
Dusch och bastu och glögg/kaffe med tillbehör efteråt.
Och knät fortsätter att bli bättre och bättre. Jag har en bakercysta i det knät kanske är det den som spökar.
Känns som om en massa "måsten" gör sitt antågande. Skall försöka hålla dem borta. Skriva julkort, beställa från Delicard, slå in julklappar, köpa julklappar.............................
I morgon jobbar jag kväll och då är den stora frågan, skall jag gå upp, gå till gymet och ha tid över här hemma sen och hinna gå en runda med Lufsen. Eller skall jag ta sovmorgon? I morgon vet vi svaret.

Kanske lite bättre i mitt knä

Publicerad 2015-12-14 21:35:09 i Allmänt,

Bestämde mig för att inte gå till gymet i morse. Knät är inte bra. Har beredskap idag och fick jobba över lite drygt en timme. Så då blev det ingen spinning heller. Vet inte om det hade fungerat att göra det med mitt knä. Efter jobbet blev det Willys och sen lagade jag mat. resten av kvällen har jag suttit och fixat med en fotokalender till min svärmor. Jag gör det alltid i sista stund och lägger in bilder i panik och blir inte nöjd med resultatet.
Jag känner mig stor och fet som en elefant när jag inte kan röra mig som jag vill. Jag behöver träna för att må bra. Så snälla låt mig snart bli frisk i mitt knä.

Lucia morgon

Publicerad 2015-12-13 10:17:26 i Allmänt,


Mysig morgon med frukost och lucia på TV:n. 
Efter besöket på Mall of Scandinavia igår så vilade vi lite här hemma innan vi återigen begav oss ut i kylan. T-banan ut till gamla stan där vi strosade runt. Tittade lite i affärer. Besökte julmarknaden på Stortorget. Sen gick vi genom en vackert upplyst innerstad, köpte takeaway sushi. Kvällen avslutades med film. Skulle vara en komedi, kända skådespelare " She's funny that way". Lite rolig men kanske ingen film man ser om. 

Lördagsmorgon hos Emelie

Publicerad 2015-12-12 09:23:12 i Allmänt,

Lugn och mysig morgon. 


Igår hann vi med en massa, bl. annat besök på moderna museet. 


En utställning med Olafur Eliasson
En fantastisk pepparkaksutställning





Snart bara en timme kvar.

Publicerad 2015-12-11 11:32:27 i Allmänt,

Hittills har resan gått bra. Läst tidningen Spring. Läst min bok "Hundra omistliga ting". Försökt slumra lite men en grupp damer omöjliggör detta genom sitt prat.
Har inte drabbats av tåg åk sjukan ännu.  

På🚊

Publicerad 2015-12-11 09:20:47 i Allmänt,

Har ätit SJ:s frukost. Det var för att handla upp mina SJ priopoäng som försvinner vid årsskiftet.  Men det kunde man inte för de har bytt kassasystem😕. Man kunde dock överföra dem till nästa år 😊. 

Trevligt att den är ekologisk och kravmärkt. 

Apropå mumien som vi missade i onsdags. Det fanns en bild på honom i Sydsvenskan i går. 



Stockholm here I come...

Publicerad 2015-12-11 07:07:53 i Allmänt,

Ska snart ta mig till stadsbussen för vidare färd mot stationen. Tåg sedan till Stockholm. Hoppas att det inte är några förseningar eller inställda tåg.

Ingen mumie för oss....

Publicerad 2015-12-09 22:18:21 i Allmänt,

Vi hade extra undervisning på jobbet i kväll. Efter det tänkte vi att vi går ner till historiska museet och tar oss en titt på mumien som begravs på nytt den 11 december. Sista chansen att se honom var idag. Men när vi kom ner till stan ringlade sig en otroligt lång kö så vi vände. Här hemma har jag satt i mig en påse nötter sett på Homeland och fixat med tvätt och disk.

Finnbastu i Skrylle

Publicerad 2015-12-08 23:01:46 i Allmänt,


Lite speciellt med vedeldad bastu😊
Vi lät oss väl smaka. 
Så mycket motion blev det inte 3 varv på 1,2:an. Rask promenad tillsammans med Anki. 

Måndag och veckans bästa träningsdag.

Publicerad 2015-12-07 22:11:00 i Allmänt,

Det sa alltid Suzan på måndags-spinningen. Linda kör måndagspassen nu. De är mina favorit-spinnisar. Eftersom jag inte visste om jag skulle kunna vara med på spinningen i kväll så anmälde jag mig sent och fick köplats 7! Men jag kom med. Nyttigt med motion men väl hemma har jag satt i mig lussebullar och 4 Niederegger chokladbitar. Sett näst sista avsnittet av Ängelby. En jättekonstig svensk serie med bl.a Mia Skäringer. Ångrar att jag började se den.Och klockan är över tio och jag måste komma i säng......

Helgen slut .

Publicerad 2015-12-06 21:46:00 i Allmänt,

Tycker intre att jag hunnit med så mycket. Jag har haft beredskap men inte jobbat. Andra advent, men rent vädermässigt är det ingen julstämning. Idag har vi hjälpt Oscar med städning av hans lägenhet. Innan dess blev det 43 min löpband på actic , 35 armhävningar, 15 min massagestol och bastu. I kväll har vi ätit tillsammans med Oscar, tittat på Solsidan och nu är det snart läggdags.
Blev utmanad för tredje gången på Facebook att lägga ut bilder. Inte helt lätt att snabbt försöka hitta bra bilder som är minst 15 år gamla och jag vill att de skall spegla mitt liv. Orkar inte hålla på att lägga ut i 5 dagar. la ut 5 bilder, utmanade ingen.
Den här bilden lade jag inte ut. Jag är 5 år. 

Jag och Jeanette i Småland tror jag. 

Jag och Oscar. Eftersom det bara skulle vara 5 bilder var det svårt att välja. Jag tror att man skulle vilja ha med ett hundratal bilder för att få med det viktiga i sitt liv. 

10 km avklarade på löpbandet 😅

Publicerad 2015-12-05 13:18:05 i Allmänt,

Trodde aldrig att den sista km någonsin skulle komma, var nära att ge upp. 
57.39 det är i alla fall under 6 min/ km
Nu väntar kaffe, lussebulle och pepparkakor och en helt ny bok. 

Ingen vinst idag heller😕

Detta är Tomas problem. Han skall sätta upp belysningarna ute i trädgården. 

Ser på Homeland.

Publicerad 2015-12-04 22:14:00 i Allmänt,

Det var Tomas som fick mig att börja titta på Homeland men han har övergett serien för länge sedan. Gymet i morse. Tandläkaren sen. Jobbet, har beredskap, men inget jobb. Varit På Fäladstorgets pizzeria och ätit tillsammans med Tomas, Lennart; Erika och Oscar. Jag tog bakad potatis, det var verkligen ingen höjdare. Deras pizzor är helt ok.
Tog lite bilder eftersom jag var på stan i väldigt god tid för tandläkaren.
Clemenstorget

Grand Hotell

Stortorget. 

Torsdag

Publicerad 2015-12-03 20:45:51 i Allmänt,

Får påminna mig själv med jämna mellanrum att livet levs mest i vanliga vardagar. Det kan inte hända nya fantastiska saker varje dag. Läser ett par bloggar och beundrar dem som varje dag hittar något nytt och intressant att skriva om. För egen del är dagarna väldigt lika varandra och jag funderar på vad som har varit speciellt just i dag. Och jag kommer inte på något. Sprang på löpbandet på Actic direkt efter jobbet, tränade inte i morse så för att inte abstinensen skulle bli alltför stor fick det bli löpbandet.
Tror att jag skall se ett avsnitt av Homeland. Det gjorde jag i går också. Är fortfarande bara på säsong 1.

1 december

Publicerad 2015-12-01 20:19:33 i Allmänt,

Tänk att det är första december. Tiden går så fort. Tränade i morse på gymet. I kväll blev det inget Skrylle. Niclas hade lovat fixa elen i växthuset så jag stannade hemma och fixade mat till honom och oss själva. Så nu behöver pelargonierna inte frysa ihjäl.
Annars en väldigt vanlig dag. Inget extraordinärt har hänt. Tror inte att jag har haft några djupare tankar heller. Inte så mycket kvar av den här dagen. Kanske blir det ett avsnitt av Homeland.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela