Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Nairobi 31 mars 2023

Publicerad 2023-03-31 16:42:00 i Runningforward.blogg.se,

Flygresan gick bra. Efter lite letande på Charles de Gaulle hittade vi rätt Trots att vi kom iväg sent så landade vi tid i Nairobi. Det tog en dryg timme innan vi var ute hos Felix och Daniel som hämtade oss.Vi drack te och åt en macka innan vi kom i säng. Klockan hann bli nästan ett innan vi lade oss, hade vissa svårigheter att somna. gick upp vid halvåtta. Jag och Jeanett gick en runda med Bell, deras fina hund. En liten stund i gymmet hann vi med innan frukost. Vi åkte sedan ut till ett köpcenter, jättemysigt sådant. En kort stund var vi hemma, drack lite kaffe, sen var det dags för pedikyr. Underbart att få sina fötter ompysslade. Sen har vi suttit på altanen, druckit en god drink. Nu lagar värdparet mat.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Avocado snart klar att ta in. 
(null)
Bananer i trädgården 
(null)
Morgonpromenad 
(null)
God drink på altanen. 

Att flyga tidigt från Kastrup suger…

Publicerad 2023-03-30 03:14:14 i Runningforward.blogg.se,

Att kliva upp mitt i natten för att ta sig till Kastrup, det har man gjort många gånger. Man vill ha gott om tid inte riskera att det händer något. Eftersom man ska över en bro. Det kan vara att bron stängs för att det blåser eller för en olycka. Men oftast sover man dåligt. Jag sov som bäst när klockan ringde. 
Hade svårt att somna och vaknade flera gånger. Men nu ska jag sluta gnälla….jag är på väg på ännu en resa😊. Det ska bli spännande   

Onsdagskväll

Publicerad 2023-03-29 17:10:17 i Runningforward.blogg.se,

Dagen går sakta. Kom till Malmö strax efter tio. Vi fikade  tittade igenom våra papper. Jeanette checkade in oss, vi var lite oroliga för strejkerna i Paris. Jag och GunMarie var ute och gick i en timme nästan. Vi hade tur, inget regn och inte mycket vind. Fick sedan en god middag, bestående av ugnsstekt lax med potatis. Vitt vin till detta. Sen kom Kent med en SIA glassbåt, så gott!
Vi har sett på TV, känner mig lite rastlös. Men känns ändå bra att vara här. 

Avresedag men ändå inte riktigt

Publicerad 2023-03-29 09:17:29 i Runningforward.blogg.se,

Var nog lite stressad i morse. Trodde klockan var en timme mer än den var. Ändå åker jag inte nu nu utan tidigt i morgon bitti. 
Jag gillar inte avresedagar. Det är så skönt när man stigit på planet eller tåget och man är på väg. Jag ska tillbringa dagen i Malmö och sen sova över där. 
Har försökt äta upp mat så jag slipper slänga. Ser fram emot resan. Men det blir tråkigt att vara ifrån de små töserna. Emelie och Arthur är ju långt borta men det känns som jag "träffar" dem eftersom vi pratar varje dag. 
(null)


Tisdag 28 mars

Publicerad 2023-03-28 07:59:26 i Runningforward.blogg.se,

I går hade vi styrelsemöte i vår bostadsrättsförening. Som vanligt tog mötet lång tid. Eftersom jag åker på onsdag  så kände jag att jag måste börja skriva protokollet igår kväll. Klockan var nästan halv tolv innan jag gått igenom alla punkter. Ska  kolla igenom nu på morgonen och lägga till lite som jag kommit på sen. För att klara av mötet drack jag massor av kaffe så sen kunde jag inte somna. Är glad att jag inte ska sitta med i styrelsen sen. Det är ett stressmoment, det känns inte trevligt på våra möten. Att ha hand om bokningen gör att man aldrig är fri. 
Det har varit roligt till en viss del också. 
Det är kallt 🥶 idag. Minus 3 grader. Ligger lite snö på marken. Ska orientera månadens bana med Anki och Magnus i Skrylle idag. Det ska bli sol 🌞 hela dagen också 🙂. 


Måndag 27 mars

Publicerad 2023-03-27 12:18:24 i Runningforward.blogg.se,

Lyssnar på min ljudbok. Har varit en ganska intensiv dag. Hade lite problem med att få iväg Belle till förskolan. Efter att ha lämnat av henne åkte jag och handlade på Willys. 
Joggade en runda sen, fint väder men ganska kallt. Har ätit, ska snart träffa Erika och en vännina till henne. Vi ska gå på modevisning nere på pensionärsträffpunkten härnere på Möllaregården. 
Vi får se hur den här dagen blir….
(null)

Söndag 26 mars

Publicerad 2023-03-26 08:33:52 i Runningforward.blogg.se,

Hade tänkt springa i Skrylle men Oscar frågade om jag ville komma förbi och jag gör det istället. Ska ju snart åka iväg och får inte träffa dem på länge. Tänker ofta på hur långt borta Jeanette och Emelie bor. Med teknikens hjälp får jag ju i alla fall ofta se Arthur och hur han utvecklas. Det är min familj som gjort att jag ändå har överlevt så här pass bra efter att Tomas avslutade sitt liv. 
Får se om jag hinner träna lite ikväll. 
Brukar säga att man inte ska ändra sina planer men ibland tycker jag att det är rätt. 

Lördag 25 mars nästan i lösgodis-koma

Publicerad 2023-03-25 16:34:13 i Runningforward.blogg.se,

Vaknade före Belle i morse och låg och tittade på henne. Hon vaknade vid sjutiden. Åt sin välling i sängen medan vi tittade på barnprogram. Sen gick vi upp, jag lagade våfflor som Belle förtjust åt. 
Körde henne hem sedan, hon längtade hem till sin mamma och pappa. Åkte in på Lidl på vägen hem och köpte flera fina träleksaker, hade köpt några i går. När jag sedan kom hem och pratade med Emelie så kom vi överens om att det var en bra present till Arthur. Priset var endast 30 kr per set. Så jag cyklade dit och handlade likadana till Arthur. 
Sen hade jag en massa tid att slå ihjäl. Bestämde mig för att gå en runda på Sankt Hans backar i de nyinköpta vandringskängorna, för att gå in dem. 
När jag kom hem så såg jag Halina, gick bort och pratade med henne, vi bestämde sen att gå en runda. Det gjorde vi, vi gick en dryg timme. Emellanåt sken solen. 
Här hemma sen har jag lagat mat, Felix veg. Pyttipanna, stekta ägg och rödbetor. Pressade ner lite rivna morötter också. Trots att jag åt så mycket lyckades jag stoppa i mig ett tjugotal lösgodis tillsammans med kaffe. Lyssnar på min ljudbok, slappnar av, ska till Erika och Lennart sen. 
(null)   

Fredag 24 mars

Publicerad 2023-03-24 13:06:12 i Runningforward.blogg.se,

Ser på Studio 65. Just nu är det 3 st 100-åringar som intervjuas. De ser pigga ut. 
Den här programserien är rätt trevlig. Fler och fler människor blir över 100 år. Vet inte om det är något att trakta efter. Fast så pigga som de här är, då kan man ju tänka sig matt bli så gammal. 
Har varit på gymmet, körde Crosstrainer och lite styrka efteråt. 
Handlade på Lidl på vägen hem. 
I eftermiddag kommer Belle, hon ska sova över. 

Torsdagskväll

Publicerad 2023-03-23 22:25:54 i Runningforward.blogg.se,

Ser på Studio 65, ett intressant program. 
Har varit ute och ätit med gamla arbetskamrater. Vi åt på Italia, en trevlig restaurang, god mat, kanske lite liten portion bara. 
Nära jag kom hem idag läste jag på Bostadsrättsföreningens facebookgrupp att en kvinna blivit knivhuggen här på Margaretavägen vid halvfyratiden, helt sjukt. Känns verkligen obehagligt. 
Innan idag var jag på cirkelträningspass på Actic, tufft pass. 
I övrigt har jag haft en mycket lugn dag. 
Hittade de här kloka råden i " Senioren" en tidning som jag fått av Erika. 
(null)





Tung morgon

Publicerad 2023-03-23 07:45:56 i Runningforward.blogg.se,

Ville inte gå upp ur sängen i morse. Var så ledsen när jag tänkte på Tomas. Jag kan inte fatta att det har hänt. Det är fortfarande så overkligt. Men nu är jag uppe, sitter i soffan ser på Nyhetsmorgon. Den här dagen ska väl också gå. Oftast går det bra. 
Ska gå på pass kl tolv har jag tänkt, ska gå ut med arbetskamrater ikväll. Men jag känner ingen glädje. Kanske blir det lite videochatt med den söta Arthur. Då blir man glad, när han ler, när han pussar telefonen eller vinkar, så söt. 
(null)



Onsdag 22 mars

Publicerad 2023-03-22 19:54:05 i Runningforward.blogg.se,

Vad har jag gjort idag då? Vaknade tidigt lyckades dock somna om tills klockan ringde 06:25. Kom ihåg att ta min Ducoral, andra dosen och den ska räcka i fem år. 
Körde ett kort styrketräningspass, bakade ut mina nattjästa bullar. Halv nio kom Belle. 
Erika kom hit på förmiddagskaffe, sen följde vi henne till Sofiaparken, köpte glass på Direkten, som Belle åt hemma hos Erika. Vi hade en ganska trevlig dag jag och Belle. Körde henne till Mätaregränden kl fyra. Oscar lagade våfflor till oss. Pärlade med Belle medan föräldrarna tränade på Actic. 
Hemma igen slötittar på Rapport. 
I morgon ska Belle på dagis om det inte är så att hon blir sämre, då passar jag henne i morgon också. Så vi får se vad morgondagen har att erbjuda. Passar jag inte Belle så blir det ATC på Delphinen kl tolv. 


Redan tisdag…..

Publicerad 2023-03-21 19:54:47 i Runningforward.blogg.se,

Igår regnade det mest hela dagen, det var bra för mig. Jag hämtade min resväska och hann packa det mesta. Åkte ut till Nova och handlade lite olika saker. Packade också upp de paket som Jeanette beställt. På kvällen blev det spinningpass med Suzan. 
Idag har jag orienterat med Anki och Magnus i bokskogen. 
Cyklade ner till stan och köpte euro inför resan och passade på att byta mitt mobilbatteri. 
Hann också med en tur upp till Mätaregränden. Ska passa Belle i morgon, hon är lite hostig. 
När jag cyklade hem regnade det, handlade på ICAFäladstorget och min pappkasse blev helt blöt och gick sönder. 
Nu är jag hemma, sitter i soffan och har ett par timmar framför mig innan jag ska gå och lägga mig. 


Sen söndagskväll

Publicerad 2023-03-19 23:02:47 i Runningforward.blogg.se,

(null)

Tror att kalaset för Erika blev lyckat. Hon blev glatt överraskad av att få träffa Leif och Helena här. Jag hade gjort smörgåstårta, Erika och Lennart hade med sig en prinsesstårta. 
Efter att alla åkt så städade jag upp lite. Sen har jag sett på tv, rapport, mästarnas mästare, 2 avsnitt av husdrömmar. I går började jag sticka igen, så då är  kanske Arthurs tröja klar till sommaren. 
Men nu är det dags att lägga sig….



Endorfinkick

Publicerad 2023-03-19 10:43:00 i Runningforward.blogg.se,

Det är så längesedan jag kände någon form av glädje efter ett löppass. " Förr i tiden " när jag kom hem från Skrylle var jag sprudlande glad och så lycklig. Men på senare år har det bara känts motigt. Detta även innan 14 januari. 
Men idag kände jag någon form av glädje. Jag kände mig så nöjd. Joggade drygt fem kilometer. 
Ska snabbt cykla ner till Malmborgs nu innan gästerna kommer. 



Lördagskväll 18 mars

Publicerad 2023-03-18 19:29:36 i Runningforward.blogg.se,

Känns som en lång dag. Cyklade till gymmet kvart i nio i morse. Inte Suzan som ledde passet. Efter en lite rörig början så blev det ett ganska tufft pass. Cyklade till Oscar sen. Umgicks med barnen, handlade det resterande jag behövde till morgondagens smörgåstårta. Fixade lite mat sen satte jag igång med smörgåstårtan. Det har tagit ett par timmar. Har skalat räkorna till i morgon också. Mycket jobb idag men mycket lättare i morgon, bara att garnera i morgon, tar kanske en knapp timme. Inte så mycket disk heller. 
Hoppas att den blir god bara. Det var längesedan jag gjorde smörgåstårta känns det som. 
Hur har dagen annars varit? Har inte hunnit tänka så mycket på Tomas. Men sitter och tittar på fotona på honom på hyllan framför mig. Och fattar fortfarande inte att det har hänt, att han inte sitter därborta i soffan. Att inte prata med honom mer, krama honom, aldrig mer…..
Vet inte hur resten av kvällen blir, ska kanske förbereda lite mer inför morgondagen då vi ska fira Erika. Känner mig så låg, har ingen motivation, gör saker för att jag måste. 


Lördag

Publicerad 2023-03-18 06:53:19 i Runningforward.blogg.se,

Tänker ibland att jag går inte upp ur sängen idag, jag går inte upp mer, jag stannar i sängen. Men vad skulle hända? Jag skulle bli hemskt ensam. Till sist skulle alla tröttna på mig. Jag skulle bli helt ensam. Mer ensam än vad jag är nu. Så jag drar inte täcket över huvudet idag heller. Jag går upp. Den här dagen är helt fylld med aktiviteter så jag behöver inte känna oro för att bara sitta och inte ha något att göra. 

Fredagskväll 17 mars.

Publicerad 2023-03-17 21:09:35 i Runningforward.blogg.se,

Vabb hela veckan. Känns bra att kunna hjälpa till. Men man känner av det, finns väl en anledning till att man inte kan föda barn hela livet. Är man snart sjuttio så blir man trött av ett knappt ett och halvtårigt barnbarn med vattkoppor, det har gått bra men jag tror att jag längtar till måndag. Då är svärmors födelsedagskalas över också. Vi firar henne på söndag. Jag ska fixa kalaset. Men det ska nog också gå bra. 
Har sett på " Bäst i test" och ser på Carina Bergfeldt nu. Är inte säker på att jag gillar det. Lite ytligt kanske, gillar bäst i test bättre. 
Det ska bli riktigt skönt med att åka iväg sen. Tror att jag behöver det. Nästa vecka ska vigas åt förberedelser för resan. Hoppas på mer tid då. Den här veckan har det inte blivit så mycket tid över. Bra att ha mycket att göra. 
I morgon hoppas jag att det blir träning i alla fall. Behöver det för att må bra. 
Det som känns både bra och dåligt är att kunna säga " jag är snart sjuttio år, fyller 69, men tacksam att ändå få bli så gammal, men jag känner mig inte som " snart sjuttio". 
Jag måste bara börja må bättre, bli gladare, ta vara på livet. 


Nu vet man att man är riktigt gammal…

Publicerad 2023-03-16 14:01:22 i Runningforward.blogg.se,

(null)
När det ligger en " Kvällsstunden" i mitt postfack då inser jag att jag är nog ganska gammal. Inget ont om kvällsstunden. Min mamma gillade den. Men jag ögnade igenom den och tänkte att jag är nog inte där ännu. Kvällsstunden får vänta. 
Passar Lykke, hon har sovit, vi har varit ute en stund. Vi ska gå ut en gång till innan vi åker till Mätaregränden. 
I morse gick jag upp och hämtade ett paket på Fäladstorget, hittade ett par vandringskängor med höga skaft till ung halva priset. 
Fjärde vabbdagen nu, men det har gått bra. Det känns som flickebarnet är bättre i dag. 
Träningen blir förstås lidande. I morgon blir det nog inte heller någon träning…..


Onsdagkväll

Publicerad 2023-03-15 20:40:36 i Runningforward.blogg.se,

" Life is What happens to you while you are busy making other plans" det skrev John Lennon i en låt. Och det är så det är. Jag kan planera hur mycket som helst sen vet jag inte vad livet har i beredskap för mig. 
Har precis läst ut Nina Gunkes " Innan jag glömmer"" hon har fått diagnosen Alzheimers och har därför velat skriva en bok medan hon ännu minns vem hon är. 
Annars har det varit en tuff dag, var på Mätaregränden kl nio, hämtade mackor på Coop till kvällens LLIF-möte, passade Lykke ett antal timmar, varit på möte, kört Julia hem till Kävlinge. 
Sitter framför TV:n, ser en halvdålig julfilm. 



Onsdag 15 mars

Publicerad 2023-03-15 06:05:50 i Runningforward.blogg.se,

Klockan är bara 6. Borde sova lite till. Men kan inte. Jag tänkte på en sak nu när jag vaknade…jag vaknar aldrig och känner mig glad. Den här tunga känslan finns där hela tiden. Morgnarna är de värsta, under dagen blir det oftast lättare. Kvällarna kan jag fylla med något på TV. I dag har jag en ganska intensiv dag. Vi har möte i vår idrottsförening på kvällen. Jag ska passa Lykke hela dagen. Hämta mackor på Coop. 
Nu ska jag först bara ta mig upp ur sängen….

Tisdagsmorgon 14 mars.

Publicerad 2023-03-14 07:31:22 i Runningforward.blogg.se,

Det blir vabb idag igen! Men helt ok, jag tänker att jag har inget liv.  Det låter konstigt för jag gör ju många saker. Nu menar jag inte att det är trist att passa barnen. Det ger mycket tillbaka också. Men jag försöker fylla dagarna med något. Kan inte ha en tom dag. Mitt liv förändrades så drastiskt den 14 januari 2022. Min bästa vän, min livskamrat, min trygghet var borta. 2022 skulle bli ett så bra år. Vi skulle göra så mycket tillsammans, förstår att det var mina tankar inte Tomas. Han höll det mesta inom sig har jag förstått så här efteråt. 
Kanske försonas jag med och kan acceptera det som hänt så småningom. Jag tycker bara att jag inte har så mycket tid. I väntan på det fyller jag dagarna med så mycket jag kan. 
Efter gårdagens vabb blev det ett spinningpass på Actic. Vet att jag behöver träningen för att må bra. Så idag blir det Skrylle med Anki och Magnus. 
(null)




Måndag igen

Publicerad 2023-03-13 13:49:45 i Runningforward.blogg.se,

Är på Mätaregränden, passar en liten sjuk Lykke som har vattkoppor. Vi har suttit i soffan ända sedan jag kom. Innan dess besiktigade jag bilen, den gick igenom🙂. 
Var på Coop  innan besiktningen och beställde mackor till LLIF:s årsmöte på onsdag. 
Det är så trist väder, det blåser och regnar. 
Härinne är det kallt, tror inte att de har höjt temperaturen på värmepumpen. Den brukar ju nästan vara avstängd på vardagarna. 
Hoppas kunna gå på spinningen idag. 
Känns som mitt liv är ungefär lika grått som vädret. Känner mig överhopad av en massa saker nu. Den här veckan kommer jag att hjälpa till med passning av Lykke. Vill hjälpa dem så mycket jag kan, och jag hoppas att jag hinner träna lite däremellan. 



12:e mars

Publicerad 2023-03-12 07:14:10 i Runningforward.blogg.se,

Söndag. Vaknade tidigt. Tror att jag sovit ganska bra. Planen var att springa i Skrylle idag. Vet inte om jag håller fast vid den planen. Det bästa brukar vara att hålla fast vid sin plan. Jag är så otaggad inför allt. Kan inte se fram emot saker längre. Så fort jag vaknar tänker jag på Tomas. Jag slås av det osannolika och ofattbara, han avslutade sitt liv. Och med facit i hand så fanns det så många signaler. Men om man inte har kunskapen, nu efteråt har jag fått en helt annan insikt och vetskapen om att Tomas troligtvis kunde ha räddats gör ont. Och att jag borde ha förstått mer. 
Jag hoppas att jag så småningom ska känna en glädje i livet. Det gör jag nu också för mina barn och barnbarn, men för vardagen, att kunna vakna och känna att det här blir nog en bra dag. 
Så vi får se hur den här dagen blir…
(null)


Känns som en lång dag…

Publicerad 2023-03-11 22:24:27 i Runningforward.blogg.se,

Har hunnit med en massa idag känns det som. Efter ATC:n med Suzan cyklade jag till Mätaregränden. Stannade hos Oscar och barnen tills Johanna kom hem. Vi beställde mat från chop chop. Cyklade hem, började se en ny film. Känns som jag ser massor av TV nu.
Erika kom med fastlagsbullar och en flaska vin. Fastlagsbullarna åt vi, vinet är orört. Sen blev det Melodifestivalfinal. Loreen vann förstås.
Nu ser jag på något som verkar vara en julfilm på Prime. 


Lördagsmorgon 11 mars

Publicerad 2023-03-11 07:38:00 i Runningforward.blogg.se,

Fattar inte hur tiden kan gå så fort ändå. Snart mitten av Mars. Livet rullar på, jag finns inte riktigt med, halkar efter, försöker ändå leva ett så bra som möjligt. 
Har bestämt mig för att gå till gymmet trots att jag fortfarande inte känner mig helt bra. Tror att det känns lite bättre idag. Hoppas det. 
Var på bio igår och såg Andra akten. Den var så bra. Riktigt roligt att äntligen se en BRA film. Vi gick på O’Learys innan bion och åt fish and chips och drack en öl. 
En lördag ligger framför mig. Vi får se hur den blir. 

Fredag 10 mars.

Publicerad 2023-03-10 11:41:16 i Runningforward.blogg.se,

Vaknade i morse och kände mig fortfarande lite illamående. Åt frukost, pratade med Emelie och den söta lilla Arthur. Cyklade sedan till stan för tandläkarbesök. Dryga tusenlappen för ingenting, då har jag 600kr rabatt också. Köpte kalsonger på HM till Daniel. Köpte mjölksyrebakterier på apoteket, ska se om det hjälper min mage. 
Nu ska den här kroppen ut på promenad, den vill inte, men den ska. 

Trött

Publicerad 2023-03-09 14:17:20 i Runningforward.blogg.se,

Ligger på soffan, känner mig helt utmattad. Belle och Julia har sovit över. Det har gått bra. Vaknade och mådde illa. Har känt mig dålig sedan i tisdags. Körde Belle till dagis och hon blev ledsen när jag skulle lämna henne. Då blev jag också ledsen. Men sen vinkade hon från fönstret och det kändes bättre. 
Åkte och tvättade bilen sen på Circle K, har varit lite orolig men det gick bra. 
Gick till Actic och var med på ATC-passet. Kände mig lite matt men det gick bra. 
Lagade lunch, veg pyttipanna, stekt ägg, rödbetor och rivna morötter. 
Och nu ligger jag på soffan, lyssnar på min ljudbok och vilar. 
(null)

Onsdag

Publicerad 2023-03-08 10:29:00 i Runningforward.blogg.se,

Dagarna går. Idag är det min namnsdag och internationella kvinnodagen. Passar Belle, vi ska snart gå ut i det fina vädret sol och lite snö på marken. 
I går var det ruskväder, det snöade,regnade och blåste. Jag orienterade med Anki och Magnus i Dalby, vi hade ganska tur med vädret. Jag klantade mig ganska mycket. Tog inte ut kompassriktningen, vilket man alltid ska göra. På eftermiddagen och kvällen var jag hos Oscar, cyklade hem vid halvåtta, då var det minusgrader och mycket blåsigt. Det snöade också lite. Mådde lite dåligt på kvällen och förmådde inte  skriva färdigt protokollet från styrelsemötet i måndags. Vi hade ett megalångt möte, och jag har kämpat för att få ihop ett protokoll. Ska sluta i styrelsen nu. Vi har inte ens trevligt på våra möten. 
Så det känns som en lättnad att slippa sitta i flera timmar på ett möte som inte ger så mycket. 
Nu är klockan kvart över tolv. Belle har varit här i snart tre timmar. Vi har varit ute och åkt pulka i det fina vädret. Nu badar hon. 
Kommer en kille som ska byta ut motorn till en lucka ovanför spisen klockan ett. Har tänkt att göra det länge. Den har varit sönder sedan vi flyttade hit. Kostar några tusenlappar förstås. 
Vet inte om jag har fler planer för den här dagen. Svårt att planera när man har en liten Belle hos sig. 





Måndag 6 mars

Publicerad 2023-03-06 07:09:36 i Runningforward.blogg.se,

En ny vecka ligger framför mig. Igår var det en intensiv dag där jag inte hann tänka så mycket. Blev hämtad av Anki och Magnus kl halv nio. På agendan: Promenad i Pålsjö, kallbad, middag på Linnéaträdgården med Anki och Magnus och några till från LLIF. 
Solen sken men kallt i vinden. 
Blev avsläppt hos Leif och Helena, vi drack kaffe och satt en lång stund och pratade på deras inglasade balkong. Kunde åka med Anki och Magnus hem sen, hade tänkt ta tåget men min väska var jättetung. 
Hemma såg jag färdigt min engelska miniserie " Anatomy of a scandal". 
Ikväll har jag styrelsemöte, inget jag ser fram emot……. 
Ska träffa en gammal arbetskamrat vid lunchtid idag. Hon jobbade med Tomas också. 
Måste träna något på förmiddagen….



Lördag eftermiddag 4 mars

Publicerad 2023-03-04 15:43:52 i Runningforward.blogg.se,

Gick på passet, så glad att jag gjorde det. Kände mig friskare meddetsamma. 
Cyklade till Mätaregränden sen, umgicks med töserna en stund. De skulle ha gäster den så vid två cyklade jag hem. Fixat mat, satt mig i den kalla vinden på balkongen. Har massor av kläder samt en filt. Lyssnar på min ljudbok och dricker kaffe. Det är blå himmel, synd att det blåser så. Just nu är livet ganska ok om jag låter bli att tänka allt för mycket. 
(null)


Lördagsmorgon

Publicerad 2023-03-04 08:06:29 i Runningforward.blogg.se,

Sitter i soffan som vanligt om morgnarna, har ätit frukost, d.v.s. kaffe och yoghurt med valnötter och banan. Nu ska jag gå på pass. Har avbokat alla pass i veckan eftersom jag inte känt mig helt frisk. Kollade febern i morse, eftersom jag tyckte att halsen kändes skrovlig, under 36, så jag är frisk. 

Vandrade i går med Karolina och Dervla i närheten av Holmeja. Solen kom aldrig fram men det regnade i alla fall inte. 
Vi avslutade med soppa på Anita på Börringekloster. Trevligt ställe men så många människor där. 
Cyklade sen upp till Mätaregränden, var där en stund medan föräldrarna tränade. Blev bjuden på räkmacka sen hos Erika och Lennart. 
Avslutade kvällen med att titta färdigt på en film som jag och Julia påbörjat som hon inte ville se klart. 
Då får vi se vad den här dagen har att erbjuda, den blir väl vad jag gör den till. Den har börjat bra med videochatt med Emelie och Arthur❤️. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Jag lever

Publicerad 2023-03-02 19:55:16 i Runningforward.blogg.se,

Känner att jag måste försöka se annorlunda på mitt liv. Svårt kanske på morgonen när de här tunga tankarna kommer. Men jag lever och har så mycket att leva för. Jag kan inte låta mig dras ner i den här djupa sorgegropen. Nu gråter jag så fort jag tänker på Tomas. Vill att han ska vara med mig men jag måste börja gilla livet igen. 
Har varit en ganska bra dag. Avbokade mitt ATC-pass, fick ett sms från Anki som var sugen på att gå en runda. Så jag hämtade henne, vi gick från Skrylle till Dalby Söderskog, via Norreskog. Så fint väder. Lämnade av Anki, åkte till Media Markt och köpte en gul toner till min skrivare. Handlade vin på Systembolaget också. Lämnade  en lampa på Erikshjälpen. 
Satt sen en stund på balkongen, riktigt skönt i solen. Cyklade sedan till Mätaregränden och var med de små sötnosarna en stund. 
Nu hemma, har druckit en god öl, ätit ett antal knäckebröd och lite Fazer choklad. 
(null)


Torsdag 2 mars.

Publicerad 2023-03-02 07:51:20 i Runningforward.blogg.se,

Sitter i soffan, Julia har sovit över och nu har hon gått till skolan. Det är tomt, det är ensamt, och jag har en hel oplanerad dag framför mig. Vaknade tidigt, trots att vi lade oss sent. Har kvar lite av den här sjukdomskänslan, så jag hoppar passet jag har bokat. Är arg på mig själv för att jag är så mesig och rädd för att träna när jag är lite sjuk. Men tänker att jag måste finnas kvar för barn och barnbarn, vill inte riskera någon följdsjukdom för att jag tränat medan jag varit förkyld. 
Nu ska jag resa mig upp ur soffan och ta mig an den här dagen.  (null)

Onsdag 1 mars

Publicerad 2023-03-01 07:41:47 i Runningforward.blogg.se,

Ny månad. Dagarna, veckorna och månaderna går. Tomheten blir större för var dag, någon dag, månad, vecka eller år måste den väl ändå bli mindre eller mindre. Att det i alla fall inte blir värre. Jag antar att jag måste acceptera och försonas med tanken att aldrig mera få krama eller prata med Tomas. Det är tanken på hur han måste ha lidit, hur ensam han måste ha känt sig. Det enda som på något sätt kan göra att det känns acceptabelt är att jag hoppas att han kände frid i det ögonblicket han lämnade oss. Det är så ofattbart, så overkligt fortfarande. Låt mitt liv komma tillbaka till mig. Låt mig känna glädje när jag vaknar på morgonen. Jag vill ha med mig Tomas i mina tankar, känna hans närvaro. 

 
Men jag måste ta mig samman, idag kommer Belle hit. Hon är sjuk och jag ska passa henne. Det passar mig rätt bra. Jag har fortfarande lite halsont och kan nog inte träna. 
(null)



Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela