Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Långpass och städning hos Oscar

Publicerad 2013-08-31 19:35:31 i Allmänt,

Så sitter man här i pensionärskuvösen. Mätt efter en god måltid, kallrökt lax med ugnsrostad potatis, rödbetor och morötter. Yoghurtsås till detta. Glass till efterrätt, min med skivade bananer, lakrits och chokladsås. Sprang ett långas, ja långpass och långpass 18 km är långt för mig. Sen har vi varit hemma hos Oscar och hjälpt honom lite. Jag med att sortera kläder, Tomas med hjälp i badrummet som Oscar skall renovera lite. Livet har blivit lite tommare sedan Emelie och Mikael flyttade ut.

Spinningkväll

Publicerad 2013-08-29 21:35:24 i Allmänt,

I morse blev det inget gym. Första morgonen som jag hoppat över den här veckan. Var ute med Kristiina i går, blev en sen kväll för en gamling som jag. Kom hem halvtolv. Så därför tog jag det lugnt i morse. Men i kväll blev det gymet och ett spinningpass med Suzan. Kanske är jag lite sliten nu. Har slösat bort den här kvällen på en slö dator och mailproblem. Och det är jag sur för. Skall nu ta vara på det lilla som är kvar av kvällen genom att lägga mig och läsa en stund.

Måndag är bästa dagen.

Publicerad 2013-08-26 20:40:13 i Allmänt,

Ja så var det måndag igen. Helt ok dag. Gymmet på morgonen. Varit på Skyran hela dagen. En rolig dag tillsammans med Constance. Hem och en stressrunda med lille Lufsen. Men han fick snusa så mycket han ville. Vilket gjorde att jag kom iväg sent till spinningen. Svettigt pass, men roligt. Jag var ganska trött hela tiden.

Ensamma igen

Publicerad 2013-08-25 22:47:00 i Allmänt,

Nu är vi själva igen Tomas och jag. Emelie befinner sig i Stockholm. Förhoppningsvis kommer hon in på sin utbildning även om det blir tungt för mor och far. Emelie åkte igår och idag har Jeanette, Felix och Ruben varit här och lättat upp stämningen. Erika joinade också. Vi grillade och kunde sitta ute i solen och äta och dricka kaffe. I bröstet sitter en saknadens klump. Vi har haft en trevlig sommar tillsammans med Emelie och Mikael så nu är det så tomt här. Men det går väl över och vi skall snart ses. Om 14 dagar åker vi till Stockholm för att springa tjejmilen. Nu blir det sängen.

Ledig i morgon

Publicerad 2013-08-22 20:38:36 i Allmänt,

Efter en ganska jobbig vecka så är jag då ledig i morgon. Faktiskt otroligt trött i kväll. Orkade inte träna något. Emelie och jag gick en runda med Lufsen. Fattar inte att man kan vara så här trött. Riktigt varmt i kväll. Hoppas att det håller i sig.

Endorfinerna susar runt.....

Publicerad 2013-08-19 20:59:31 i Allmänt,

En bra träningsdag. Gymmet i morse. Löprunda innan spinningen. God mat vid hemkomsten. Sen bra Tv i form av det här programmet om de 4 som skall göra en svensk klassiker. Vad kan man mer begära av en dag?

Ingen träning idag

Publicerad 2013-08-18 22:14:39 i Allmänt,

Så var helgen slut, har inte varit mycket till helg för egen del. Har haft beredskap och jobbat både lördag och söndag. igår gick det att tvinga ut kroppen på träning. Men då var vädret bättre när jag kom hem från jobbet. Idag regnade det, det kändes kallt och blåsigt så ja det blev ingen träning. Emelie och Milael lagade pasta och en mycket god sås till, medan jag städade uterummet. Tomas och Oscar har varit takläggare idag. Byte av tak på uterummet och så den nya delen. Har varit på Nova med Emelie, handlade trosor på Kappahl, hade en rabattkupong på 50 kr där som gick ut i dag. Sen fyndade jag en klänning och ett par skor på Indiska för halva priset. Hade skitont i mitt ben så det var ingen rolig upplevelse att gå där. Märker en klar skillnad nu när jag jobbat och stått mycket. Genast får jag mer ont. I morgon är det bara halv dag.

Fredag som känns som måndag

Publicerad 2013-08-16 22:00:00 i Allmänt,

Hela den här dagen har känts som en måndag. Konstigt att börja arbeta en fredag. Har beredskap hela helgen. Har sovit jättedåligt i natt. Efter en fin dag i Helsingör i går så blev kvällen också en trevlig överraskning. Alla barnen samt Lennart och Erika var här och hade fixat Välkomstdrink, mat och dryck och tårta till kaffet.
Men som sagt jag sov dåligt. Gick upp halv sex. Till gymet. Inte så tokigt att vara på jobbet trots allt. Kom hem laddade med tårta och kaffe , sprang sen 5 km, hade verkligen ont i höger ben. Men det släppte efter ung halva sträckan som tur var. Vet inte om jag hade klarat att fortsätta med den smärtan.

1 semesterdag kvar

Publicerad 2013-08-14 21:02:23 i Allmänt,

Så är vi vid slutet av det här årets sommarsemester. Idag har det regnat och åskat i princip hela dagen. Emelie och jag gick till gymmet strax efter 10 då sken faktiskt solen, det gjorde den inte när vi c:a 2 och en halvtimme senare gick därifrån. Då öste regnat ner. Vi hann med att simma 1000 m, kryssandes bland en massa folk. Efter simningen gick vi på cirkelträning. Skitroligt och skitjobbigt. I dag är det 10 månader sen min operation. det firade jag med backintervaller på sankt Hans backar tillsammans med Coach K Runners. Nu sitter jag utslagen i soffan och äter Dr Ötkers spenatpizza inhandlad på Willys och till detta Premiers kolsyrade citronvatten. Och i morgon firar vi 30-årig bröllopsdag.

Bara 4 dagar kvar av semestern

Publicerad 2013-08-11 22:21:28 i Allmänt,

Nu är det bara 4 dagar kvar av semestern. Det känns OK. Den här semestern har känts lite konstig. Man borde byta miljö mer än vad jag gjort den här semestern. Jag har tränat mycket faktiskt. Men när man har semester skall man ha gjort någonting och jag har inte gjort något speciellt. Jag hade tänkt att putsa alla våra hemska fönster men inte ens det har jag gjort trots mitt nyinköpta fönsterputs-redskap. Inte för att det är något speciellt, tvärtom, att putsa fönster, otroligt tråkiga saker att göra på semestern.
Fyra dagar kvar, skall göra något bra av dem......

Torsdag och bara en vecka kvar av semestern.

Publicerad 2013-08-08 21:40:00 i Allmänt,

Idag har det regnat och åskat. Regn behövdes verkligen. Småtöserna Emma och Julia har sovit över i natt. Och Julia slog upp sina ljusblå klockan sju och sen pillade hon på Emma så att hon vaknade också. Frukost åt de inte så mycket av men däremot gick glassarna ner. P.g.a. det dåliga vädret blev det "Skattkammarön" på Gastelyckan. Bad i poolen blev det också för de små trots det dåliga vädret. 
Efter att jag kört hem Emma och JUlia så åkte jag ut till Skrylle för att springa milen. Jag har haft ont i benet sedan cirkelträningen igår. Troligen var det jämnfotahoppen som påverkade ryggen på något sätt. Det gick verkligen inte bra att springa. jag fick stanna varje 500 m för att stretcha men de sista 4,5 gick trots allt bra att springa. har känt mig deppad idag för att jag blivit sämre igen men att jag ändå kunde fullfölja milen gör att det känns bättre i kväll.

Onsdag 7 augusti

Publicerad 2013-08-07 21:48:26 i Allmänt,

Semestern går fort, dagen går fort. Gick upp halv nio i morse. Vid halvelva gick Emelie och jag till gymet. Simmade 1000m och var sedan med på ett roligt cirkelträningspass. Hem lite softande i solen, sen till ICA Fäladstorget och sen en stund på luftmadrassen i poolen. Vid fyratiden kom Emma och Julia som skall stanna över natten. Efter ett antal glassar blev det en stund på lekplatsen. Emelie och Mikael lagade maten till oss. Lyxigt. Och nu sitter jag här i soffan med två trötta flickor.Mycket badande, många glassar och inte så mycket mat.

Helt slut

Publicerad 2013-08-06 22:10:34 i Allmänt,

Vi har sprungit i Furulund idag. Jag sprang med Anita, Lars-Ingvar och Lars K. Det var jättevarmt. De andra var långt före oss. Bad i Kävlingeån och sedan blev det pastasallad och nu är jag trött och mår illa och skall gå och lägga mig.

Andra semesterveckan påbörjad...

Publicerad 2013-08-05 22:40:42 i Allmänt,

Måndags kväll och vardagsrumssoffan som vanligt. Efter en intensiv, men trevlig helg i Småland så är det skönt att vara hemma igen. Har tvättat och tvättat idag. Och putsat några av vardagsrums-fönstren, sen tog batteriet slut i det nya fönsterputs-redskapet. Vet inte om det är så mycket bättre med den fantastiska skapelsen som kostade drygt 500 kr. Jag hatar att putsa fönster och jag har tänkt att jag under min semester skall putsa alla våra fönster. De är verkligen många. Köket är avklarat.
Det har varit en ganska bra dag, sol och moln. Tränade styrketränig på gymet i morse och sen blev det 1000 meter bröstsim. Och sen kunde vi, jag och Emelie, inte missa Suzans FYS-pass på Sankt Hans backar i kväll. Tufft men roligt!
Tomas och Mikael hade fixat kvällsmaten. Laxbiffar med ugnsrostade grönsaker, sallad och en god sås till detta. Bättre kan det inte bli.

Ännu en tuff träningsdag

Publicerad 2013-08-01 22:38:06 i Allmänt,

Den här semestern har startat bra vad gäller träning. Idag sprang jag först 11,3 km tillsammans med Tomas. Vi sprang gamla Vikenloppet. En rolig men ganska jobbig träningsrunda. Sen Var jag tillsammans med några arbetskamrater och provade på ett Nordic Militairy Training på sankt Hans backar.Fantastiskt rolig träning. Sen har vi förberett för Smålandsresan i morgon.Emelie har fixat en vegetarisk Lasagne och jag har gjort en krusbärspaj. Vet knappt vilket väder det har varit sol och moln om vartannat antar jag.
Emelie tittar Forks over Knifes, ett amerikanskt program om kost och sjukdomar. Man blir mörkrädd och bara det faktum att om man pratar om hur mycket man tränar så tycker folk att det är "sjukt", men de tycker inte att det är sjukt att sitta i Tv-soffan se dåliga program och vräka i sig dålig mat. Nu skall jag packa det sista och gå och lägga mig.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela