Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Snart ”End of weekend”

Publicerad 2018-04-29 19:30:41 i Allmänt,

Inget jobb än så länge. En jättefin dag. Vi har köpt ny kyl och frys. De kommer inte förrän fredag. Då är jag i Stockholm,  så mannen i huset måste själv klara av detta. Men det går säkert utmärk. Har inte gjort så mycket idag. Rensat i frysen och bl.a slängt flera år gamla bär. Tvättat. Sprungit i det fina vädret. Kortbyxor och T-shirt. Nu har vi ätit, än en gång blev det "vad vi hittar i kyl och frys". 
En tomatsoppa med diverse saker i från frysen. Kaffe och glassbåt. Och jag kämpar på med "the subtle art of not giving s fuck"  
De här stenarna + några till har jag plockat från mina nya löparskor. 
(null)

(null)
Söndagskrysset löst😊
(null)
Fattar ni att det kan fastna så många stenar?

Söndag 29 april

Publicerad 2018-04-29 09:34:49 i Allmänt,

Lugn natt, inget jobb. I går blev det ganska mycket jobb. Medan vi körde runt för att kolla på kylskåp så ringde telefonen första gången. Jobb till kl halv fyra. När vi var klara cyklade vi ner till stan och tog en fika. Cyklade hem, blev inspirerad av Tomas som sprungit en 5 km:s runda på bra tid. Sprang ung 6 km, kändes skönt att komma ut och röra på mig. Lagade mat, drack kaffe, åt glass, vi satt i uterummet och då ringde telefonen för andra gången. Vi jobbade till stax innan tolv på natten. 
Så idag skall vi än en gång ut och titta på kylskåp. Jag har hunnit bädda rent i våra sängar nu på morgonen. 
Befinner mig som vanligt framför TV 4 nyhetsmorgon. Men när en tråkig man satt och pratade om en fotbollsspelares hjärna hur den fungerar när han spelade då satte jag på Grace and Frankie. 
Men nu är jag tillbaka där och det var ett intressant inslag om en kvinna som åkt runt och fotograferat djurparkernas " baksidor". Behövs djurparker? Men jag antar att det finns två sidor av allting. 
Då får vi se hur den här dagen blir😊

Lördagsmorgon framför tv4 nyhetsmorgon

Publicerad 2018-04-28 09:15:00 i Allmänt,

Har kommit på att de flesta lördagar och söndagsmorgnar så sitter jag framför TV:n och ser på Tv 4. Men jag lyssnar inte speciellt mycket på det de säger. Just nu vädret, det skall bli ganska ok ser det ut som. i övrigt har jag mest suttit och kollat på lägenheter i Lund. Känner att vi så småningom måste sälja huset för att inte ständigt ha dåligt samvete för allt man inte hinner med. Att planera den här dagen går inte riktigt eftersom jag har beredskap. Om jag inte jobbar så står detta på listan: 1.Köpa ny kyl. Termostaten fungerar inte. 2.Träffa Kristiina och Gunilla på Le Cafe 3.Köpa 2 presentkort på Stadium 4.Springa Men som sagt allting kan ändras på en minut................

Fredag😊

Publicerad 2018-04-27 22:11:51 i Allmänt,

Gymet i morse✔️ Efter jobbet blev det ett mycket jobbigt pass på löpbandet. Jag har svårt att förstå att det går så tungt. Sprang 
3 min intervaller i 11,6 km fart. Fick ta 2 min gåvila istället för 1 min mellan de 3 sista intervallerna. Känner att det blir en svår uppgift att klara av att springa Stockholm marathon. 
Lugn kväll. Lagade mat av vad jag hittade i kylen. Blev en ganska god lasagne ändå. 

Ännu en vardag

Publicerad 2018-04-26 21:51:29 i Allmänt,

Mina dagar är nästan exakt likadana. Inte mycket som skiljer den ena dagen från den andra. Jag gick förstås till gymet i morse,  4:e morgonen den här veckan😊. 
Efter jobbet gick jag till gymet, orkade dock inte träna något innan spinningen som började kvart i sex. Köpte en svindyr bar och satte mig och läste Runners world. Rolig spinning med Linda. Hem åt lite, satte i mig en glass. Såg dessutom två avsnitt av Grace and Frankie. Och nu...skall jag läsa lite i Emelies bok. 

Tisdag och onsdag

Publicerad 2018-04-25 20:53:19 i Allmänt,

Tisdag 24/4
Gymet på morgonen✔️
Orienteringsrunda med Anki i Skrylle✔️
Onsdag 25/4
Gymet på morgonen✔️
Springrunda efter jobbet✔️
Handlat på Coop✔️

Ta vara på livet. Det går inte i repris. 

❤️

Publicerad 2018-04-25 20:48:46 i Allmänt,

En sorgens dag. M finns inte med oss längre. Efter bara några månaders sjukdom. Hon skulle fylla 65 i juli. Livet är så orättvist. 

Måndag

Publicerad 2018-04-23 19:23:43 i Allmänt,

Sitter i uterummet. Solen skiner. För att kort sammanfatta dagen: 
Gymet i morse✔️
En ganska bra dag på jobbet✔️
Sprang 6 km efter jobbet, lite blåsigt men skönt väder att springa i✔️
Ätit macka och druckit varm chokladmjölk. Säkert mycket dålig mat✔️
Läser Emelies bok.✔️
Vackra Billebjer där vi tog en spontanpicknick i går. 
(null)

(null)
The subtle art of not givning a fuck

Ångestklumpen

Publicerad 2018-04-22 10:21:34 i Allmänt,

Alltid svårt när ens barn åker iväg efter att ha varit hemma. Följde med Emelie till tåget i morse och nu är vi ensamma igen. 
Har inte hunnit skriva på flera dagar. Det har varit en mycket social helg. 
I fredags var Emelie hos Jenny i Malmö och Tomas och jag var i Kävlinge för att titta på när Emma dansade. Att se Emma var roligt men hon hade en dans resten var "Lina Larsson show" och de stackars små barnen fick sitta i 2 1/2 timme bakom scenen, de fick inte ens titta på showen som var välplanerad och med bra musik. Men det var alldeles för många likadana danser. Alla liknade varandra. Alldeles  för låååång....
(null)

Lördagen då? 
Solen sken, det blåste ganska mycket. Temperaturen var inte mer än 15 grader men i solen var det varmt. Jag och Emelie gick ner till stan. Träffade Erika, fikade på Espresso house. Satt i solen och njöt. Tomas anslöt. Flyttade över till bänkarna på Stortorget. Lyssnade på spontankören. 
(null)

Tittade i lite affärer. Handlade bröd på Gateaux. Köpte en kjol på HM. Nya Eccoskor blev det också.  Promenerade hem. Det blev ganska många steg. 
(null)

(null)

(null)

Handlade på Willys. Emelie och Tomas gick till gymet, jag satt i solen en stund och löste fredagskrysset. 
Jag och Emelie lagade mat. Den avnjöts senare i uterummet. 
(null)

Sen drack vi kaffe i uterummet på andra sidan. Tomas fixade en White Lady till Erika eftersom hon drack sådana i sin ungdom. Den här blev inte riktigt lik så han skall göra ett nytt försök en annan gång😊. 
Och nu sitter jag på altanen med en ångestklump i bröstet. Skall springa en runda men tänker tagga ner min marathonträning. Det får bli som det blir efter obehaget med alla extraslagen så tänker jag ta det lugnt även om det inte berodde på träningen. Har nu satt i mig lite rödbetsdryck, få se om det går lättare att springa då. Löpning är bra mot ångest också. 
(null)


Fredagsmorgon.

Publicerad 2018-04-20 06:50:23 i Allmänt,

Skall snart gå till jobbet. Inget gym idag heller. Men igår blev det en löprunda med Emelie 6 km ungefär. Jobbade kväll i går. 
Fredag here I come...😊

Emelie är här😊

Publicerad 2018-04-18 21:52:03 i Allmänt,

Ännu en dag utan träning. Emelie kom idag😊. Vi gick en promenad i det fina och varma vädret. Handlade mat på ICA Fäladstorget. 
Emelie lagade sen det mesta av maten som vi pt i uterummet. Andra gången för i år!
(null)

(null)

(null)

Bättre idag

Publicerad 2018-04-17 21:44:32 i Allmänt,

Inget gym i morse. Ingen löpning i Skrylle. Kanske tränar jag på gymet i morgon bitti. Det har känts bra idag. Inatt hade jag många episoder med extraslag. Jobbigt men jag lyckades sova det mesta av natten. Gick en runda med Anki i Skrylle. En jättefin kväll. Vi irrade runt i skogen lite men det blev en trevlig runda. 
(null)

(null)

(null)

(null)

Vilket dygn

Publicerad 2018-04-16 18:20:10 i Allmänt,

  • Vet inte riktigt hur jag skall återge det senaste dygnet. Vaknade i går morse med att hjärtat slog en massa extra slag, det har hänt innan. Men nu gick det inte över. Bättre emellanåt, åkte till Skrylle, sprang milen långsamt eftersom det kändes så konstigt. Då var det helt bra. Åkte till Nova. Hittade en fin kofta på Indiska. Köpte nya löparskor på Intersport de hade 25% på alla ordinarie priser. ❤️ gav sig till känna emellanåt. Ett tag trodde jag att det faktiskt hade gått över. När det blev värre på kvällen gjorde jag misstaget att åka in till akuten. Om jag någon gång skall åka dit igen så skall jag vara halvt död. Blev snabbt omhändertagen men sen hände inget. Tomas satt med till halv tolv. Min ringklocka fungerade inte. Behövde gå till toaletten, kopplades bort från allt. Men efteråt var det ingen som kopplade tillbaka EKG, blodtryck och saturation. Gjorde det själv, låg en timme till. Tittade på övervakningen. Och till sist gav jag upp, jag sa att jag går hem! Det mottogs inte så väl! Och så här efteråt har jag ångest för att jag gjorde det. Ser framför mig: "patienten har avvikit". Tog en taxi hem så att Tomas skulle slippa hämta mig. Idag gick jag till vårdcentralen fick göra ännu ett EKG. Extraslag och inte så många men inget som störde sinusrytmen, läkaren skickar en remiss till bandspelarekg. Blodtrycket bra, pulsen bra, alla blodprover bra. Hoppade spinningen. Få se hur jag gör i morgon i Skrylle. 
  • Ligger i fåtöljen. Äter choklad. Ser på Grace and Frankie. 
  • (null)

Sprang 17 km i vårväder😊

Publicerad 2018-04-14 14:47:43 i Allmänt,

Fantastiskt att springa denna dag. Det blåste lite men har man upplevt tisdagens löpning till Skrylle så var det här bara en vindpust. 
Men solen har försvunnit nu. Skall snart ner till stan och träffa en arbetskamrat. Vi ska ses en liten stund på Ariman. 
Har inte uträttat mycket idag. Efter löpningen har jag mest slöat i soffan och jag har läst ut min bok: " Världen utan dig". Slutade lite konstigt man vet inte riktigt vad som kommer att hända. Jag vill ha riktiga slut. Helst bra. 
(null)

Att springa ute eller inne är frågan?

Publicerad 2018-04-14 09:20:04 i Allmänt,

  • Det blåser fortfarande men mindre än tidigare i veckan. Solen skiner just nu. Det är ganska varmt, 12 grader. Jag antar att det måste bli ute.                            Titt i Paolos budord.  (null)

Fredagkväll 13 april

Publicerad 2018-04-13 21:08:56 i Allmänt,

6:30 gymet. 
Jobbet då, jag och K har suttit det mesta av dagen med att fixa nästa veckas schema. Man blir ganska trött i huvudet av det. 
Efter jobbet blev det Actic och löpbandet. Försöker göra mitt träningsschema även om det inte blir "rätt dag" eller rätt sträcka enligt schemat. Jag måste springa snabbare. Men det är svårt när man skall springa långrundor. Få se hur det går i morgon, det blåser så mycket. Jag vill inte springa i motvind. Jag fick nog av motvind i tisdags. I värsta fall blir det löpbandet och 2 timmar i morgon!
Efter gymet åkte vi ut till Nova, handlade på Systemet och på Coop. 
Färdigmaten förtärdes framför TV:n. 
Har beredskap och hoppas på inget jobb!
(null)

Ännu en vanlig dag😊

Publicerad 2018-04-12 20:43:29 i Allmänt,

Gymet på morgonen✔️
Jobbet, helt ok. Varit på 3 olika lab. Men trevliga arbetskamrater gör jobbet roligt✔️
Gymet efter jobbet. Roddmaskin 30 min, spinning med Linda 30 min✔️
Hem, lagade mat till mig själv, Tomas hade ätit  en färdigrätt från frysen✔️
Har sedan chillat framför TV:n✔️
Mer spännande än så var inte dagen😊

En ganska bra onsdag

Publicerad 2018-04-11 20:42:37 i Allmänt,

Gymet i morse. Helt ok dag på jobbet. Man får vara glad när man fortfarande lär sig nya saker. Men ibland är jag lite orolig för hur mycket hjärnan egentligen klarar. Med åldern blir den säkert lite sämre på att ta in nya saker. Jag är litet rädd att en dag blandas alla saker i en enda röra. Men där är jag inte än i alla fall. Efter jobbet blev det också gymet och löpbandet. Först 2 km uppvärmning i långsam fart. Sen körde jag fartökningar 1 min med gå-vila emellan. Kort nedjogg 1,2 km. Jag blev ordentligt trött, men jag försökte i alla fall gå ut ur bekvämlighetszonen lite. Sen kom yngste sonen hem och åt med oss. Alltid lika trevligt. Fixade ihop lie från kyl och frys. Blev nog ganska ok. Snart, mycket snart skall jag gå och lägga mig. Jag har en extra beredskap och man vet aldrig hur natten blir.

Träningsschemat sprack första dagen.

Publicerad 2018-04-10 22:36:22 i Allmänt,

I går blev det ingen träning eftersom vi jobbade på natten till måndagen. 
Men idag blev det enligt schema, gymet på morgonen, löpning till Skrylle. Men den löpningen var så långt ifrån Feelgood man kan komma. Hade motvind nästan hela vägen. Och vinden var bitande kall när man var ute på öppna fälten. Genomkyld och väldigt trött när jag kom fram till Skryllegården. Men det som inte dödar, härdar.....bra träning för psyket. 
Så nu ligger jag i sängen med en trött kropp. Skall läsa lite och sova sen😴. 

Ibland blir det inte som man tänkt sig

Publicerad 2018-04-09 10:18:54 i Allmänt,

Hade planerat min morgon, löpbandet på gymet, sen läkarbesök kl 9 och efter detta jobbet kl 11. 
Men i går när jag krupit ner i sängen så ringde telefonen och det innebar jobb till strax efter två på natten. Ringde och avbokade läkarbesöket på en telefonsvarare. Hoppas det fungerade och försökte sen sova till halv tio. Det gick ju si så där men jag låg i sängen till då i alla fall. Nu har jag ätit frukost, sitter på altanen och dricker det sista av mitt kaffe. Underbart väder 
(null)

Planerad träning nästa vecka 9-15 april

Publicerad 2018-04-08 21:08:46 i Allmänt,

Måndag Morgonen. Har beredskap springa på löpbandet. Uppv. 2km därefter 12 x1 min i 4:30 fart nedjogg 2 km Tisdag: Styrketräning på morgonen. Springa ut till Skrylle. Onsdag. Styrketräning på morgonen. Springa min 9km:s runda Torsdag: Styrketräning på morgonen. Crosstrainer och spinning på Actic efter jobbet Fredag: Styrketräning på morgonen. Har en extra beredskap. Ev. springa på löpbandet efter jobbet om jag inte jobbar. Lördag: Långrunda. Måste bara planera var jag skall springa Söndag: Skryllemilen?

Ingen träning men jobb

Publicerad 2018-04-08 19:45:49 i Allmänt,

Det blev ganska sent igår men det var mycket trevligt. Visste att jag skulle in och jobba idag så halv tio var jag på jobbet. Sen fick vi i rask följd tre patienter. Gick hem klockan tre och slängde mig i en solstol på altanen för att njuta lite av årets varmaste dag. 
Premiär i uterummet på baksidan där vi åt torsk tillagad i ugn, ris, spenat och tomatsallad. Kaffe i uterummet på framsidan. Märks att vi snart är pensionärer. Men det är ett sätt att njuta lite mera av trädgården. Svensk sommar innebär inte så många möjligheter till att sitta ute. 
Hoppade över träningen, svårt att träna bra när man har beredskap. 
Har börjat läsa en ny bok: " Världen utan dig" 
Har på senare tid börjat läsa flera böcker men inte fortsatt läsa dem. Brukar inte göra så men de kan inte fånga mitt intresse.  (null)
(null)

(null)

Ingen Feelgood-runda precis

Publicerad 2018-04-07 17:06:24 i Allmänt,

Efter många om och men och efter att ha kollat kartan, så bestämde jag mig för en runda ner till Gårdstånga. Tänkte ut hur jag skulle springa för att slippa springa Örtoftavägen hem. 
Medvind till Gårdstånga, men den vägen är tråkig, mycket nedför också. Svängde mot Igellösa och Svenstorp. Där är jättefint. Men sen missade jag den lilla väg jag skulle ha tagit och hamnade ute på Örtoftavägen. 9 km till Lund och en kall hemsk motvind. 
Jag kom hem till sist men det känns inte som jag någonsin vill springa den rundan igen😞. 
Satt en liten stund i solen men det är kallt, det blåser en hemsk kall vind. 
Så jag satte igång att göra lasagnen istället. Det tog sin lilla tid. Nu är det bara att byta om. 
(null)
(null)
Utslagen av den kalla och blåsiga rundan. 

Var, när, hur långt skall jag springa?

Publicerad 2018-04-07 08:27:15 i Allmänt,

Vi skall ju bort i kväll och jag skall laga mat och  ha med mig, en vegetarisk lasagne. Så därför är dagen lite begränsad. Men jag måste springa. På mitt schema står det 18 km. Tänkte först 2 varv på Skryllemilen. 
Jag upplever just nu någon slags löparångest.  Kan inte tänka mig att springa där så just nu försöker jag tänka alternativa rundor. 
Vädret ser ok ut men det blåser mycket. Har lite tankar på om jag skall springa och lyssna på något. Vi får se hur det går. Fortsättning följer......

Fredagskväll

Publicerad 2018-04-06 22:15:03 i Allmänt,

Trött efter en ganska tuff dag på jobbet. 
Gymet i morse. Brukar inte bli så trött på jobbet men idag kände jag mig ganska slut. Kall morgon med ganska hård vind. Men mot kvällen mojnade vinden. Soligt och fint så att inte springa fanns inte på kartan egentligen. Det blev en kort löptur på 6 km. Vet inte om min klocka mäter rätt, gör den det så springer jag fruktansvärt sakta. 
Vi var trötta så vi åkte ut till Nova och åt, handlade på Coop sen. 
Sett TV och skall snart stupa i säng. 
(null)

(null)


Mycket TV i kväll

Publicerad 2018-04-05 21:34:45 i Allmänt,

Actic i morse som vanligt, känner mig mycket bättre när jag tränat. 
Efter jobbet Actic, crosstrainer och sedan spinning. 
Ätit, tvättat, sett massor av TV. Grace and Frankie, Svenska Nyheter och Aktuellt. 
Skall nu avsluta den här kvällen med att hänga upp tvätten och sedan gå och lägga mig.💤💤

Uterumshäng😊

Publicerad 2018-04-04 20:16:28 i Allmänt,

Gymet i morse✔️
En ganska vanlig dag på jobbet✔️
Idag är det vår✔️
Sprang 9km i fantastiskt väder✔️
Lagat mat av det kylen hade att erbjuda. Det blev fylld pasta med tomatsås✔️
Kaffe och glassbåt som intogs i uterummet✔️
Nu börjar det mörkna. Fåglarna kvittrar fortfarande.  (null)

Beredskap inget jobb

Publicerad 2018-04-03 21:32:02 i Allmänt,

Tränade på Actic innan jobbet. Sprang 4 min fartökningar på löpbandet. 
När man vaknade i morse snöade det igen och marken var vit. 
Nu sitter jag här i soffan, ganska trött. Man jobbar ganska hårt när man jobbar kväll. Lill-Babs har dött. Det känns lite sorgligt, hon har funnits där i hela mitt liv. Jag har aldrig lyssnat på hennes musik. Men det har alltid hänt en massa runt henne. 
Nu skall jag lägga mig och sova💤💤
(null)

Hjälp, helgen är slut

Publicerad 2018-04-02 19:06:51 i Allmänt,

Vardag i morgon. Jobbar kväll. Så det blir lite sovmorgon. 
Idag har vi köpt en ny matta till köket. Tomas idé. Gick en runda i det fina vädret. Men det är bara solen som värmer. 
Lite vårkänsla ligger det i luften. Efter maten intog vi kaffet i uterummet. Premiär för i år. 
I kväll är det sista avsnittet av Bonusfamiljen. Den är så bra den serien. Jag hoppas på ett positivt slut. 
(null)
Nya mattan
(null)
Runda nerom dammarna
(null)
Äntligen...,.,

Ibland blir det inte som man tänkt.

Publicerad 2018-04-02 13:08:34 i Allmänt,

Sol och blå himmel. Långrunda var tänkt. La fram vätskebältet, fyllde flaskorna. Eftersom jag hade anmält mig till spinning och det är annandag påsk så är det kanske en annan tid än 18:30, bäst att kolla. Senast hade jag köplats 12. Det visade sig att spinningen var 11:15. För sent att avboka. Då jag tog mig till gymet istället, sprang 8km på löpbandet innan spinningen. Det var ett tufft spinningpass, jag längtade verkligen till slutet. Men nu är det avklarat, har satt mig i solen på altanen, dricker kaffe, ätit mackor. Tror jag skall klämma i mig den sista lilla tårtbiten också. 
Mina favorit löparstrumpor. Kanske går de att använda någon gång till
(null)



Sett 3 filmer idag

Publicerad 2018-04-01 22:17:34 i Allmänt,

Tomas, jag och Felix åkte till Skrylle. Jag sprang Skryllemilen, på vissa ställen var det svinhalt. Tomas och Felix styrketränade. Det började snöa med stora flingor innan vi lämnade Skrylle. Vi lämnade av Felix i Malmö, där snöade det inte. 
Slumrade i soffan en stund. Hängde sen med Tomas till Actic Delphinen:s 24/7. 
Ätit rester från igår. Chillat i soffan. Och alltså sett 3 filmer idag. Vet inte om det någonsin hänt. 
Nu ser jag på en film om Avici. Intressant, det visar att pengar inte är allt. Du kan ha vad som verkar vara allt men om du inte mår bra så betyder det inget. 

Tidig påskdagsmorgon🐥

Publicerad 2018-04-01 08:09:36 i Allmänt,

  • Har verkligen sovit dåligt i natt. Jag har vaknat varje timma. På något sätt har jag ändå slumrat till lite emellanåt. Fattar inte varför det är så. Tankarna far runt i huvudet. Samma tankar kommer om och om igen. Tankar på livet. Jobbet dyker upp. Men en ny dag ligger framför mig. I nuläget orkar jag inte planera något för den. Vi skall köra Felix till Malmö, men först skall de träna. Och vädret då? Grått i alla fall. 1 ynklig plusgrad. Snälla låt det bli vår. Låt oss få lite sol och värme. 
  • (null)

    (null)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela