Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Nyårsaftons morgon

Publicerad 2019-12-31 08:32:55 i Allmänt,

Vi hade satt klockan på 07:45. Då sov jag hårt och drömde konstiga drömmar. Kändes som vi var i Västansjö och vi skulle springa tjejmilen i Ramsele !!! Kl 14 och klockan var  13:40 och jag försökte skynda på min syster som skulle byta blöjor på ett barn. Plötsligt visade TV:n 17:15.  Men klockan på telefonen var 13:45 och vi skulle inte hinna åka och då ringde larmet på telefonen. Skönt för det var en stressig dröm. 
Nu sitter vi och ser TV Nyhetsmorgon och skall snart börja packa för dagens vandring, Snogeholmsleden. Kl halv tio hämtar Anki och Magnus oss. SMHI lovar klar väder men det blåser ganska friskt. 
(null)
Julmuggen är fortfarande med. 

Måndagskväll 30 December

Publicerad 2019-12-30 20:00:00 i Allmänt,

Åkte och handlade på förmiddagen, först Willys sedan ICA Fäladstorget. Packade upp, fikade, lagade till den inkokta laxen. Sprang en runda på drygt 4 km. Gick inte fort precis men det kändes ändå ganska bra. Lite övningar efteråt. Tomas messade att han var tvungen att jobba över. Det visade sig bli ganska länge. Han var inte hemma förrän halv sju. 
Vi har ätit, druckit kaffe, sett ett avsnitt av Unga kvinnor.  
(null)
Ser kanske inte så mycket ut men det var tungt att bära från bilen. Tur att det finns hiss. 
(null)
Morgon 
 
 



Årets näst sista dag

Publicerad 2019-12-30 08:40:28 i Allmänt,

Hann inte skriva igår. Eller det blev inte av bara. Börjar med gårdagen, vi låg ganska länge på morgonen. Vi hade bestämt innan att vi inte åker till Skrylle för då måste man nästan ställa klockan för att vara där innan klockan tio helst. Efter det klockslaget  invaderas stället av barnfamiljer med 🐶. 
Och jag tycker att det är bra. Bra att barnen kommer ut i naturen men det är jobbigt att snubbla över dem och framförallt över hundkopplen. 
Så vi tog det lugnt alltså. Tomas åkte till Actic, jag bestämde mig för att testa Sankt Hans backar och Extremebanan. Det blev två leriga varv. Och det var halt. Tog jättelång tid. 
När jag kom hem körde jag lite övningar. Så en hyfsat bra träningsdag. 
Oscar och Johanna skulle komma klockan 
fyra, för att hjälpa oss med avdragen i samband med husförsäljningen och samtidigt ska vi då bjuda på middag. 
Det blev lax i ugn och hasselbackspotatis, det blev inte riktigt bra att ha tillsammans. Men det smakade bra. 
När de hade åkt hem försökte jag sätta mig in i min nya kamera. Så många finesser det finns.  Jag tror inte att jag kommer att kunna lära mig alla. 
Vad ska jag göra idag då? Skönt att vara ledig, måste handla, måste förbereda nyårsaftonsmaten. Träna lite, blir kanske löpning och lite övningar. 
Vet inte vad vi ska äta idag. Lider brist på inspiration. 
(null)











Redan söndag

Publicerad 2019-12-29 00:03:32 i Allmänt,

Den har gått ganska fort den här dagen. Träffade PR:n kl elva. Fick massage för mina axlar, det känns så skönt efteråt. Fick en del nya övningar. 
Såg 10 km skidor fristil damer? Där Ebba Andersson kom trea. 
Vi cyklade ner på stan för att byta de tröjor vi fått i julklapp. Vi behövde båda en storlek större. Tyvärr fanns det inte så jag köpte en morgonrock, Tomas hittade inget som passade så han får leta vidare på Nova kanske. Köpte en ny kamera på Mattssons. Det blev inte den jag hade tänkt, den var lite för simpel. Det blev en Panasonic liknande den jag hade tidigare. Får väl vara lite försiktigare och undvika sand. Har inte haft någon riktig kamera på länge så det ska bli skoj att ta bilder igen. Det blir hyfsat bra bilder på telefonen men det går inte att jämföra med en riktig kamera. 
På kvällen besökte vi Lennart och Erika, blev bjudna på paj och vin. Vi tittade sen på gamla filmer, roligt att se när barnen var små. 
(null)



5 dagar ledigt framför mig😊

Publicerad 2019-12-28 09:02:16 i Allmänt,

Äntligen lite längre julledighet. Känns skönt, ser TV4 Nyhetsmorgon. Har druckit kaffe, vaknat till liv. Redan nu finns en del planerat för dagen. PT klockan 11. Erika och Lennart kl 17. Eventuellt ska vi cykla ner till stan. Vi behöver byta ett par julklappar. Mat måste vi handla. 
Det här med PT är inte min grej. Det är inget fel på PT:n. Jag har inte brukat allvar med träningen, det är för dyrt, jag är inte helt bekväm med att vara på gym. 
Nu återstår 2 gånger, sen är jag fri från det, då hittar jag väl på något annat. Att jag aldrig lär mig. Men kanske är det bra att göra "obekväma" saker ibland. 
(null)



Hur tråkig är jag egentligen?

Publicerad 2019-12-27 19:49:50 i Allmänt,

Ganska tråkig dag på jobbet mest kanske för att jag var så trött efter gårdagens jobb. Sov inte många timmar. Kom hem och trodde att Tomas var på gymmet så jag tänkte att jag måste köra lite övningar här hemma. Hann inte mer än börja förrän han kom hem. Han orkade inte gå till gymmet efter en tuff dag på jobbet. Så då gav jag också upp. Handla mat eller inte? Vad skulle vi äta? Tomas förslag om att värma en färdigrätt föll inte i god jord hos mig. Fredagskväll borde innebära god mat. Det slutade med att jag gjorde en paj med de saker vi hade i kyl och frys. Broccoli, ädelost, purjolök och lite annat. Tomas fixade rivna morötter. Ingen gourmetmiddag men helt ok. 
Sen har jag suttit i soffan, sett sista avsnittet av Hjem til jul och satt i mig pepparkakor och glass och nu ser jag på Love Actually som jag trodde att jag hade sett men jag tror inte att jag har gjort det. 
Håller på att somna, stiger upp lite då och då för att hitta något att äta som piggar upp mig. 
Ska avboka ATCPASSET på Actic i morgon. 
PT: n måste jag träffa. Jag klarar inte av att ha en massa inbokat på lediga dagar. 
Nu åter till filmen. 
(null)

Fredag 27 december

Publicerad 2019-12-27 06:07:06 i Allmänt,

Året går mot sitt slut. Igår var det annandag jul och jag jobbade en hel del. Hade planerat att gå upp klockan sju men låg kvar i sängen. Det straffade sig för när telefonen ringde så hann jag varken äta frukost eller duscha. 
Frukosten bestod av lite choklad på jobbet och kaffe som hade stått på kannan sedan föregående natt. Mums! 
Kom hem vid tolv på dagen, såg ett par avsnitt av Hjem till jul. Sen drog vi till gymmet där jag körde styrkeövningar. 
Sen jobbade vi mellan halv fem och tolv på natten. Så idag är jag seg. Har satt i mig en mycket onyttig frukost, ett glas chokladmjölk, kaffe och 2 lussebullar. Emelie hade inte godkänt detta. Nu väntar jobbet😊
(null)




25:e december

Publicerad 2019-12-25 20:12:38 i Allmänt,

Snart slut på den här dagen. Har varit en ganska skön dag. Jag lyckades ta mig ut och springa en något längre runda till Nöbbelövs mosse. Sprang dock inte runt mossen eftersom jag mötte Anki och Magnus på vägen och de sa att det var väldigt mycket vatten där. 
Chillat här hemma, följde med Tomas till Billebjer där vi gick en kort promenad och sedan tog han ett vinterbad i stenbrottet. 
Hemma igen åt vi rester. Janssons smakade nästan ännu bättre idag. 
Men nu är det mesta uppätet. 
Sett lite på Netflix, har fixat lite med tvätten. Tomas sover 💤 sin skönhetssömn på soffan, jag ska nog lyssna på min ljudbok. 
Och lägga mig tidigt eftersom jag har beredskap i morgon. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Juldagen 2019

Publicerad 2019-12-25 09:33:52 i Allmänt,

Nästan lite skönt att julafton är över. Nu har man inget som hänger över en. 
Planer för dagen? Springa måste jag. I morgon har jag beredskap och då vet man inte hur den dagen blir. 
Äta rester? Känns som det mest klimatsmarta. Och ännu har man inte tröttnat på sån mat. 
Ta det lugnt bara, lösa korsord, kanske se en film 🎞.....,
(null)

Julafton 2019

Publicerad 2019-12-25 09:09:26 i Allmänt,

Skriver detta på juldagen. Hann inte med igår. 
Julafton 2019:
Gick upp innan kl 7 för att baka Ernst julbröd. 
Förberedde med Tomas hjälp, potatis till Janssons frestelse, salladsingredienser, koka ägg m.m. 
Vi fick skjuts av Anki och Magnus till Skrylle. B och T slöt upp så vi var ett litet gäng på sex personer som började gå Skåneleden. 
T och B avvek efter ett par kilometer vi andra fortsatte, fikade vid Dalby stenbrott. Gråmulet men inget regn. Kanske var det solen som glimtade till medan vi fikade. 
Vandringen tog 4 timmar, fikan inkluderad 
Hemma igen satte vi igång med julförberedelserna. Mannen i mitt liv fick lov att vila en halvtimme i soffan efter den "tuffa" vandringen men sedan hjälptes vi åt❤️. När gästerna kom klockan fem var allt klart. 
Det var trevligt, lite rörigt kanske, julklappsutdelning, julklappsspel , kaffe och ris  à la Malta. 
Vi satt uppe en stund efter det att alla gäster gått hem. Pratade med Emelie som precis hade vaknat långt därborta i Singapore. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)





Snart julafton...

Publicerad 2019-12-23 22:25:41 i Allmänt,

Lite sur på mannen som bara sitter i soffan och läser eller kollar på IPaden. Att det är julafton imorgon verkar inte bekymra honom det minsta. Efter jobbet åkte vi först och hämtade kalendern, Erika brukar få en i julklapp varje år. Var lite orolig i år för den hade hela tiden gett mig sur gubbe 😡 för att bilderna var av för dålig kvalitet. Men de var inte så dåliga trots allt. Sen  inhandlade vi den sista julklappen på Nova. Nova på lillejulaftonskväll var helt ok. Inte så många människor, inga bilköer. Vi passade på att äta på Wook kitchen. Maten kompletterade vi på Coop, där var heller inte så många människor. 
Hemma igen gjorde jag klart de sista julklapparna. Har dukat bordet. Köpte en ny julduk på Hemtex. Har förberett ingredienserna till brödet jag ska baka i morgon bitti innan vi åker till Skrylle. 
Snart dags att sova. Ställer nog klockan. Har en massa att fixa....
(null)



Dan före Dan...

Publicerad 2019-12-23 06:26:32 i Allmänt,

Tidig morgon, sitter och dricker kaffe. Vaknar till liv. Filosoferar över livet. Julafton i morgon. Förväntningarnas dag för barnen. Stressades dag för många vuxna. Vet inte var jag befinner mig. En julklappsfri jul finns väl inte. Och det är roligt att ge. Känner en trötthet ändå hur mycket som måste planeras. Tänker att jag skulle vilja bo på hotell med hela min familj. Att vi kan sätta oss er till ett färdigt julbord. 
Tror inte att det blir så någon gång, vi är många och vi är spridda på många ställen. 
Slut på funderingar, snart dags att gå till jobbet. 
(null)

Helgen snart slut....

Publicerad 2019-12-22 18:12:45 i Allmänt,

Trevlig och god brunch på Stadsparkscafeet. Erika och Lennart bjöd, det var födelsedagspresenter sedan tidigare i år. 
Vi cyklade sedan hem genom stan, tittade in på Åhléns där jag kompletterade Julia och Emmas julklappar och Tomas köpte en kudde som han tittat på tidigare. 
Cyklade hem och Tomas fick mig att följa med på en springrunda i Billebjer. Hade ingen lust alls men följde till sist med. Det var en fruktansvärd runda från början till slut. 
Hem till Oscar och Johanna sen för att ta rätt på växterna Tomas och Oscar hade satt in i grovköket. De flesta slängde vi, men några tog vi med oss och vi har satt ut ett par krukor i trappan. Det får man lov att göra stod det i en tidning från bostadsrättsföreningen. 
Har förberett lite inför julafton, känns som om allt är under kontroll😊. 
(null)

(null)




Sovmorgon

Publicerad 2019-12-22 09:35:18 i Allmänt,

Inte ofta vi sover till halvnio men idag blev det så. Hade vaknat några gånger men somnat om. Kaffe med macka och lussebullar framför TV 4 Nyhetsmorgon, men som nu bytts ut mot en brasa och fallande snöflingor på Youtube. 
Hade så många planer, springa i Skrylle, springa på Sankt Hans backar. Men vi ska vara på brunch kl 12:15 på Stadsparkscafeet så vi tar det lugnt och jag ska slå in lite paket och fixa lite annat. 
(null)

Återhämtning

Publicerad 2019-12-21 20:46:35 i Allmänt,

Så skönt det är att vara ledig en helg och återhämta sig. Fast det har varit fullt upp mesta delen av dagen. 
Fixade lite här hemma innan jag cyklade ner till stan för att köpa klappar till julklappsspelet och något till Emma och Julia. 
Det var svårt att hitta, svårt när man måste. 
Träffade Tomas först hade vi tänkt fika tillsammans men det slutade med att efter att vi gått i några butiker och ändå hittat 3 av fyra saker till julklappsspelet och även inhandlat en reflexväst på löplabbet så gick vi till Saluhallen köpte ett bröd på Gateaux och cyklade hem. 
Fikade, Tomas cyklade till gymmet, jag sprang min kortrunda med reflexvästen på. Det gick så trögt i början, benen var stumma, orkeslösa. 
Sen åkte vi och handlade på Willys. Vi handlade det mesta av det vi ska ha till jul i matväg. 
Väl hemma hade vi en hög med kassar att packa upp. Jag gjorde deg till lussebullar. 
Maten blev enkel, quornpytt, med stekta ägg och rödbetor. Glögg medan jag bakade ut lussebullarna. När de var färdiga, drack vi kaffe och åt dem varma. 
Sen försökte vi se Marriage story, såg ett tag men ingen oss ville fortsätta se den. Vi får väl ta nya tag en annan dag. Nu är jag trött och jag tror jag ska gå och lägga mig fast klockan bara är nio. 
(null)




Inte många dagar kvar till julafton nu...

Publicerad 2019-12-21 08:22:02 i Allmänt,

Lördagsmorgon, började med att ta ur sängkläderna och lägga i tvättmaskinen. Sitter nu i soffan framför 📺 började titta på Nyhetsmorgon men kände mer för julmys med brasa från Youtube. 
Ute är det knappast någon julstämning. Skall fixa lite här hemma sen ner på stan. 
(null)

(null)
Stämningsfull julkonsert med VOX Feminea i går. 
(null)


Fredagskväll och beredskap

Publicerad 2019-12-20 18:00:21 i Allmänt,

Ska snart åka ner till stan och lyssna på K när hon sjunger i Klosterkyrkan. Risken finns ju att mobilen ringer och att jag måste jobba. 
Kom hem vid fem och lyckades göra lite av mina övningar. Känns skönt att ha gjort något. 
(null)

Vill inte lämna soffan

Publicerad 2019-12-19 18:06:50 i Allmänt,

(null)

Mycket att göra på jobbet. Hade bestämt att jag skulle springa min kortrunda när jag kom hem och det gjorde jag 🙃. Det gick ju inte fort men det kändes ändå som om kroppen gillade det. Har duschat, dricker kaffe och vill hellre sitta kvar och lösa korsordet i ICAKURIREN än att gå till gymmet och träffa PT:n. Det  tar emot. Det är absolut inget fel på honom men det är inte rätt för mig. 
Måste krångla mig ur det här. Trodde att det skulle vara en nytändning för mig. 
Men så har det inte blivit. Den här veckan har jag inte varit hemma en hel kväll. 
I morgon är det antingen jobb eller lyssna på Karolinas kör i Klosterkyrkan. Det ser jag fram emot och hoppas så klart att jag slipper jobba. 
Nu är det bara att samla ihop den här kroppen och cykla iväg till gymmet 💪🏋️

Varit på gymmet

Publicerad 2019-12-18 19:48:30 i Allmänt,

(null)
Aldrig händer det inte för mig i alla fall ☹️
Soffhäng men har i alla fall varit på gymmet. 
Fattar inte vad som hänt med mig, har inte lust att träna. Men jag cyklade i alla fall till Actic efter jobbet, körde en del av mina övningar. Tomas och jag cyklade sen till Oscar och Johanna och kollade in den senaste juldekorationen. Massor av lampor på häcken framför köksfönstret. Det var jättefint. 
Ätit lite, druckit kaffe. Kollat i tidningar. Har beredskap men hoppas att jag slipper jobba. 
(null)


Tisdag men inte Skrylle

Publicerad 2019-12-17 21:01:36 i Allmänt,

Ingen Skrylleträning idag. Hade bestämt att gå en runda med Gunilla. Vi gick till vår lägenhet först så hon fick se hur vi bor. 
Promenerade genom Norra kyrkogården till stan. Åt på Stortorget, delade pizza, drack ett glas rött. 
Irish coffee på Mat och Destillat avslutade kvällen , de har den godaste i stan tror jag. 
Hemma igen, ser ett program som handlar om historien bakom "Vår tid är nu". 
  (null)


Sista avsnittet av ”Vår tid är nu”

Publicerad 2019-12-16 22:14:09 i Allmänt,

Bastu i Odarslöv ikväll. Hade tänkt att springa efter jobbet men hittade på en massa ursäkter för att inte springa. Körde styrkeövningar istället. 
Fem i bastun var lite trångt. Men vi hade trevligt. Nötter, frukt, pepparkakor, skumtomtar, god juice smakade gott. Klockan hann bli halv tio innan vi bröt upp. 
Och nu sitter jag här och tittar på det sista avsnittet av "Vår tid är nu"på SVTPLAY. 

(null)


Lite annorlunda dag än planerat

Publicerad 2019-12-15 20:18:37 i Allmänt,

Gick upp klockan åtta. Det blev lite ändrade planer. Fick välj bort Karolinas körsång nere på Stortorget. Insåg att jag hinner inte. Så vi handlade på Willys sen åkte vi till Skrylle där invasionen av barn och hundar 🐶 börjat. Och det regnade INTE. Kunde  inte hålla jämna steg med Tomas men han lägger av efter 5 km så jag försökte inte hänga på. Jag ska ju springa 5 till. Sprang med en värkande tå på vänster fot och kände att jag gärna hade haft en toalett i närheten för nummer 2. Men...jag kämpade  mig  i mål med ändå en positiv känsla. Konstigt nog. 
Åkte till Flyinge och köpte en julgrupp till Oscar och Johanna. Hämtade Lennart och Erika, tillsammans fick vi en visning av huset, nu är renoveringen klar. Det har blivit jättefint. 
Adventskaffe här med Kent och GunMarie, Erika och Lennart, Oscar och Johanna. 
Vi har sorterat DVD och CD skivor. Sparat en del, resten går till Erikshjälpen. 
Ätit rester från igår, Fisksoppa och cheesecake. 
Ska snart se solsidan och ja..sen är det snart läggdags. 
(null)







Tredje advent

Publicerad 2019-12-15 08:33:39 i Allmänt,

Ordningen återställd, nästan i alla fall. Har laddat ner TV4 appen. Så nu är Nyhetsmorgon på. Nu stundar en dag med en hel del inplanerat. Diskade igår kväll så jag slipper det i alla fall. Njuter av kaffe och macka så får vi se hur resten av dagen blir. Har inte sprungit på drygt en vecka. 
(null)

Snart söndag

Publicerad 2019-12-14 23:51:15 i Allmänt,

(null)

Kvällen har gått fort. Gästerna har gått hem. Det har varit en trevlig kväll. 
A och M kom halv sju. Fisksoppa med hembakat bröd. Saffranscheesecake till kaffet. 
Vi har druckit lite vin, småpratat, sett på TV. 
I morgon är också en ganska "busy" dag. 
Tanken är följande:
Skrylle, springa milen 
Handla på Fäladstorget  ( innan Skrylle)
Hinna lyssna på Karolina när hennes kör sjunger på Stortorget 
Adventskaffe här kl 15:00
Ja sen är det väl inte så mycket kvar av söndagen och en ny arbetsvecka tar sin början. 


Regn regn regn ☔️

Publicerad 2019-12-14 14:05:28 i Allmänt,

Tycker att det har regnat hur länge som helst, i månader. När jag cyklade till gymmet i morse regnade det och efter ATC:n när jag cyklade till ICA Fäladstorget så regnade det. På vägen hem regnade det. 
Lagade saffranscheesecaken. Cyklade ner till stan i regn för att hämta paket. 
Hemma igen, har satt en deg till matbrödet. Sugen på kaffe men vet inte riktigt var mannen i mitt liv är. Ute och handlar är han. 
Inte alltid jag gillar hans överraskningar. 
Det händer alltid något när han är hemma och ledig. 
I går när han var ledig hade han handlat ett gigantiskt bord  ( enligt mig) att sätta vid soffan så han kan ha sin kaffekopp där. 
(null)
Ser lite konstigt ut kanske.....
(null)

(null)


Lördag 14 december 🎅

Publicerad 2019-12-14 08:33:51 i Allmänt,

Egentligen vill jag att den här tiden skall krypa fram. Så att jag hinner njuta av ljusen och julmusiken. Sitter i soffan och dricker kaffe. Enyas julmusik på TV:n. Saknar att vi inte har TV 4. Får leta fram TV 4 play. 
Dagen " To do list" är lång:
ATC på Actic 9:30
Handla på ICA
Hem och göra cheesecake 
Ner på stan och hämta paket
Kanske gå en runda på stan 
Resten av dagen går åt till att förbereda hem och mat tills gästerna kommer:18:30
(null)


Torsdag 12 december

Publicerad 2019-12-13 23:19:07 i Allmänt,

Hann inte skriva alls igår. Efter jobbet cyklade jag till Fäladstorget och handlade, släpade med mig kassarna till gymmet där jag skulle träffa min PT kl 18:00. Hann värma upp lite. Fick en sagolik massage på min stela rygg innan jag gjorde några övningar. Kändes verkligen avslappnat efteråt. Kom hem vid halvåtta och kom på att jag skulle baka till jobbet. Blev saffranskladdka. 
Det där med att skriva 3 bra saker varje dag. 
Torsdag:
Fantastisk massage 
Jag bakade kakorna fast jag var trött 
Handlade en del av det vi behöver på lördag. 
Fredag:
Att det är fredag och jag är ledig i morgon 
Fixade en del av sakerna vi ska köpa till Jeanette och Daniel 
Pizza på Vespa med Tomas. 
Nu ska jag sova 💤💤💤💤💤💤💤

Fredagskväll

Publicerad 2019-12-13 20:18:38 i Allmänt,

Veckan slut. Åkte direkt ner till stan och Naturkompaniet för att hämta ut paket till Jeanette och Daniel och för att köpa handskar till dem. Det visade sig att de handskar de valt egentligen inte passade till den tur de ska gå. Och några av dem fanns inte inne. Så de blev till att tänka om. Det var inte helt lätt och när vi väl bestämt oss glömde jag bort att jag skulle hämta ett paket. 
Det kom vi inte på förrän senare och då hade de stängt. Vi gick lite i stan. 
Åt på Vespa, goda pizzor, god öl. 
Har druckit kaffe och hamnat i soffan i trötthetskoma. 
Är nog inte bra att dricka öl på fredagskväll när man redan är trött. 
(null)

(null)



Tre bra saker

Publicerad 2019-12-11 21:36:05 i Allmänt,

(null)

Har varit på föreläsning under eftermiddagen. En riktigt bra, peppande, eftertänksam. 
Bemötande var temat. Jag fick en hel del att tänka på, tror att vi alla fick det. 
En sak som nämndes var det här med att vid dagens slut skriva ner 3 saker som varit bra under dagen i en bok. Tror att Emelie och jag gjorde det ett tag. 
Vad har varit bra med den här dagen? Förutom att jag har massor att vara tacksam för, jag har en familj, jag har ett jobb, jag har tak över huvudet, jag får äta mig mätt....
Men om jag ska ta lite " mindre" saker:
1.Att jag fick vara med på den föreläsningen. 
2. Jag gick till gymmet och spinningen med Suzan och det mår jag bra av.
3. Att jag äntligen gjort färdig Erikas kalender. Nu är den beställd!
(null)
Dagens julstrumpor 


Inget jobb i natt😊

Publicerad 2019-12-11 06:15:04 i Allmänt,

Alltid skönt att vakna och inse: att vi inte har blivit störda i vår nattsömn. Regn och blåst idag igen. Känns som om man alltid är trött. Sällan man ser dagsljuset vid den här mörka årstiden. Alltid svårt att gå upp på morgonen. Men efter en dusch och en kopp kaffe känns livet lättare. Bara att ta sig an ännu en dag💪. 
(null)

Har beredskap - så inget Skrylle

Publicerad 2019-12-10 21:46:45 i Allmänt,

Gick till gymmet i morse. Evigheter sen jag var där en morgon. Skulle vara hos tandläkaren halv nio så då passade det bra. Körde lite av mina övningar. 
Fantastiskt väder idag, sol ☀️ hela dagen. 
Fick se lite dagsljus när jag cyklade till och från tandläkaren. 
Gick direkt hem efter jobbet och det var skönt att bara fixa lite härhemma. Plocka ur diskmaskinen, förbereda träningsväskan, lagade mat till Tomas när han kom hem från Skrylle. 
Har försökt börja göra fotokalendern till Erika. 
Förra veckan fick jag inte ICAKURIREN. Mailade dem och fick förra veckans tidning idag. 
(null)
Tänker att jag snart måste lägga mig eftersom det alltid finns en risk att bli inringd på natten. 

Trött💤💤💤💤

Publicerad 2019-12-09 21:35:07 i Allmänt,

Sov så dåligt inatt så jag har gäspat hela dagen känns det som. Utekväll med Kristiina och Karolina. Mat på Italia och en god dyr öl. Sen gick vi till John Scott och öl nummer två. Cyklade sedan hem det snabbaste jag kunde för att hinna se " Vår stund är nu". Missade några minuter i början. Men den serien är mest deprimerande nu. Hoppas sista avsnittet blir lite mera Feelgood. Nu ska jag sova. 
(null)
Dagens julstrumpor 

Blåst och regn

Publicerad 2019-12-09 06:44:32 i Allmänt,

När ska det här trista vädret ta slut? Kanske regnar det inte just nu men det ska regna senare. Har gjort lite av mina övningar nu på morgonen. Känns lite bättre då. 
Snart jobbet😊. 
Tomas fixade en massa igår. Bl. a. så att jag kan sätta upp mina julmagneter. Orkar inte plocka ner de andra som jag precis har satt upp. 

(null)

Ingen träning idag heller.

Publicerad 2019-12-08 20:42:59 i Allmänt,

(null)

Gick upp vid åttatiden i morse. Idag stod det Babyshower på schemat. Har aldrig varit på ett sådant. Så lite spännande. Hade Karro med mig till Sjöbo. Det tog ett tag innan huvudpersonen dök upp. Det var överväldigande, det var fint ordnat med brunch och kaffe med ett stort kakbord. 
Fina presenter. Men jag är nog lite gammalmodig, det känns lite för mycket. 
Lämnade av Karro, åkte och handlade på Willys. Har haft ett par arbetskamrater här på kaffe och glögg. 
I morgon ska jag träffa Kristiina efter jobbet. Så ingen träning då heller. Fattar inte att det blir så här. En hel helg och ingen träning. 
(null)

(null)

(null)




Snart söndag

Publicerad 2019-12-07 23:43:10 i Allmänt,

(null)
Sött ull❤️
(null)

Det blev ingen löpning på Sankt Hans backar. Det blev inget stan. Det blev städning av lägenheten. Efter det åkte vi till Erikshjälpen där vi fyndade lite smått och gott. Fikade, säsongens första semla inmundigades. 
Handlade julöl på Systembolaget, sen en blomma till Helena. På vägen till Hyllinge åkte vi in till Ekeby och handlade en liten hylla som Tomas ska ha vid sin säng. Mysigt att gå på julmarknaden på Fredriksdal men kallt 🥶. Handlade lite smått och gott. 
Vi åt på Pitchers på söder i Helsingborg. Drack kaffe och spelade SkipBo hemma hos Leif och Helena.  Hemma strax efter elva. 
(null)
Skyddsängel 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Mums 
(null)








Lördagsmorgon

Publicerad 2019-12-07 09:17:49 i Allmänt,

Klev upp halv nio. Hela dagen är i princip planerad. Vi ska träffa Leif och Helena och gå på Julmarknaden på Fredriksdal. Träffas hemma hos dem först. 
Tomas skall ner på stan. Jag ska springa på Sankt Hans backar, kanske, om jag inte åker ner till stan istället. 
Sen skall vi åka via Nova till Helsingborg, kanske, har inte bestämt riktigt ännu. Kände att jag måste känna mig helt fri och inte ha allt bestämt på helgen också. Så vi får se hur den här dagen blir...
Väderutsikterna för dagen. 
(null)

Fredag ❤️

Publicerad 2019-12-06 19:19:36 i Allmänt,

Sitter i soffan, klockan är snart halv åtta. Känns skönt att veckan är slut. På vägen hem for tankarna runt i huvudet, springa eller inte, laga mat eller gå ut och äta? Kunde flexa ut lite tidigare idag med. Tomas var inte hemma och ett meddelande på telefonen berättade att han skulle ut till Flyinge plantshop. Då bestämde jag mig för att springa trots allt. 
Det var faktiskt skönt när väl benen kommit bort från sitt kramptillstånd. En mörk, ruggig och blåsig decemberkväll. Hade tänkt göra en del av mina övningar men det blev 30 armhävningar inget mer. Sen satte jag igång att laga mat på det jag hade hemma. Vegetariska Halloumiburgare med hasselbackspotatis. Sallad till. 
Kaffe och lussebullar sen. Nu chillar vi i var sitt hörn av soffan, regnet smattrar mot rutan. Jullåtar på. Sippar på ett glas rött och tycker att livet är ganska bra. 
(null)

(null)
Dagens julstrumpor 

Trött😴

Publicerad 2019-12-05 21:19:50 i Allmänt,

Planen idag var att i kväll gå på spinning innan träffen med PT:n men....i morse kändes det övermäktigt att åka väg 7 på morgonen och komma hem halv nio. Skulle inte träffa PT:n förrän kl 19:00. Gick till jobbet i morse och lyssnade på min ljudbok. Gick hem lite tidigare idag med. Tog mig ut och sprang samma runda som igår. Försökte köra lite fartökningar. Skönt att vara hemma en stund innan jag träffade min PT. Tyckte att det var bra övningar. Har chillat i soffan och druckit varm chokladmjölk och ätit knäckemackor. 
(null)
Dagens julstrumpor. 

Orkade inte träna på gymmet.

Publicerad 2019-12-04 19:29:41 i Allmänt,

Vi var för en gångs skull klara på jobbet redan strax efter halv fyra. Hade spinningpass bokat kl 18:00. Pallade inte att vara på gymet i två timmar innan passet börjar. Gillar verkligen Lindas pass. Så jag avbokade, var hemma vid fyra. Löparkläder på och det blev en kortare runda. När jag kom hem körde jag lite styrkeövningar som jag fått av PT: n. Ny träff i morgon, känner att det inte är ekonomiskt försvarbart om jag inte tränar mer. Jag valde ju PT för att hitta motivationen. 
Lagade en omelett, kaffe med lussebullar och pepparkakor. Har inte gjort mycket, pratat i telefonen, fixat disken och kollat nyheterna. 
Tror att jag skall lyssna lite på min ljudbok och njuta av att jag har fått så mycket kväll här hemma.  (null)
Dagens julstrumpor🎅

Paketjakt i Lund

Publicerad 2019-12-03 14:19:36 i Allmänt,

Inspirerad av Emelie tänkte jag att jag kan nog cykla till alla ställen som jag skulle hämta paket på och vädret var fint. Cyklade ner till stan besökte Domkyrkan, tände ljus, besökte julkrubban. Fikade tomtelatte på Espressohouse med äggmacka. Hämtade ut paketet på Tobaksaffären som ironiskt nog inte hade tillstånd att sälja tobak. Besökte Erikshjälpen och hittade den finaste tomten som jag köpte trots tomteförbud. Hittade ett par julmuggar också. Nu hade jag så många saker på min cykel så jag ombestämde mig, kände inte för först Nova och sedan Fäladstorget. Cyklade hem och det visade sig vara tur det. Sen började det regna. Så det blev bilen sen. 
Hämtade paket på Hemtex. Tittade in på Erikshjälpen på Öresundsvägen. Hittade en julmugg. Fäladstorget och det sista paketet. Willys sen för att inhämta ett gratis paket saffran och handla lite bananer. 
Nu äntligen hemma, njuter av kaffe och macka  och Frank Sinatra på Youtube. 
(null)
Gran på Mårtenstorget 
(null)
Tomtelatte på Espressohouse 
(null)

(null)

(null)
Stortorgets gran, vacker även på dagen. 
(null)

(null)
Stämningsfullt i Domkyrkan. 
(null)
Dagens outfit vad gäller strumpor. 
(null)
Tomtefynd på Erikshjälpen 

Semester idag😊

Publicerad 2019-12-03 08:42:03 i Allmänt,

Så skönt att vara ledig utan att ha planerat det innan. Vaknade till ett flertal gånger men somnade om. Klockan var åtta när jag gick upp. Dricker kaffe ser TV4 Nyhetsmorgon. 
Har ändå lite planer för dagen. Cykla ner till stan och hämta paket till Jeanettes familj. 
Köra ut till Nova och hämta ett paket där och kanske även Fäladstorget där det också finns ett paket att hämta. 
Ska försöka njuta av dagen. 
(null)
Bild från vårt vardagsrum. En frostig 🥶 fin morgon. 

Måndagskväll

Publicerad 2019-12-02 21:21:04 i Allmänt,

Efter jobbet blev det cykel till Actic. Försökte köra övningarna jag fått. Hoppade spinningen eftersom jag har beredskap. Kom hem halv sju. Det skulle inte vara minusgrader idag men det hade frusit på. Blommorna fick plockas in från balkongen. Sett " Vår stund är nu"
Den här säsongen är ganska sorglig. Inget feelgood precis. Har tagit ledigt i morgon eftersom vi är mycket folk. Det kan vara ganska jobbigt att vara för många också. Nu hör detta till ovanligheterna. Men jag ser fram mot en ledig dag. Skall sova snart tror jag. 
Mina julsockar i dag🎅. 
(null)


Känner mig lite låg😐

Publicerad 2019-12-02 06:21:05 i Allmänt,

Och vet inte riktigt varför. Kanske är det flytten som nu har "landat". Ofrivilligt tänker man: är det här slutstationen? Flyttade vi för tidigt? Tror ändå inte det. Allt känns bra här. Vi har fått i ordning nästan allt. En del saker var bekvämare med huset. Två toaletter, närmare att slänga soporna. Mer förvaringsutrymmen. 
Kanske är det julen som gör mig lite beklämd. Jag gillar den här tiden, gillar allt ljus som lyser upp mörkret. Men det som alltid händer är att plötsligt är nästan alla helgdagar fram till julafton fullbokade. Verkligen I-landsproblem. Ska nu rycka upp mig. En ny dag väntar. Ska försöka göra det bästa av den. 
(null)

Helgen slut.

Publicerad 2019-12-01 20:05:11 i Allmänt,

En något långrandig dopceremoni eller inte den kanske utan mest gudstjänsten.  Sanna var så söt. Kakbuffén var fantastisk. 
Kort besök av Niclas och Julia. Vi åkte till Nova, handlade en ram på Clas Ohlson. Inte så mycket folk idag. Handlade mat på Kvantum. 
Gick ner till stan för att titta på all julbelysning. 
(null)

(null)
Granen på Stortorget. 
(null)
Vår balkong fint upplyst. 


Första advent

Publicerad 2019-12-01 08:24:23 i Allmänt,

Vaknade först klockan fem och trodde inte att jag kunde somna om. Men det gjorde jag och vaknade sedan av mobilens alarm kl 7:30. 
Vi ska på dop kl 10 därför ställde vi klockan. Lilla Sanna skall döpas💚. 
Sitter nu framför Tv:n och ser TV 4 Nyhetsmorgon. Första ljuset är tänt. Nu håller jag på att fundera vad jag ska ha på mig.....
(null)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela