Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Inga kanaler på Tv:n

Publicerad 2013-02-27 21:10:05 i Allmänt,

Nästan alla kanaler är borta från vår TV. Och när jag skulle ställa in dem på nytt fick vi bara danska. Har varit på spinning i kväll. Tufft pass med Annika.Har beredskap i kväll. Lugnt än så länge. Förkylningen är bättre. Känns som mitt liv är lite för händelsefattigt för att blogga om. Så trots att jag oftast har fullt upp så är det mest vardagliga saker. Gå ut med hunden. Laga mat. Tvätta. Träna. Och eftersom TV:n inte fungerar skall jag nog gå och lägga mig och läsa istället.

Snorig

Publicerad 2013-02-25 20:39:21 i Allmänt,

Är förkyld men kunde inte hålla mig från att gå på spinningpasset i kväll.Har haft ledig eftermiddag. Handlade på Willys, gick med Lufsen, fixade lite här hemma lagade mat så var det dags för spisning. Den eftermiddagen gick fort.

Slut på helgen

Publicerad 2013-02-24 21:24:00 i Allmänt,

Idag har beredskapstelefonen hållit sig lugn. I morse åkte vi till skrylle. Tomas och Emelie gick Ulastigen medan jag sprang 5:an. Det gick ganska bra att springa, hade mina icebugs. Sedan fixade jag och Emelie mat medan Tomas sprang på löpbandet på Actic. Idag blev det Vegoburgare med ris och grillade grönsaker. Gott! Har tagit ett krafttag och gått igenom mina flera år gamla matrecept och mattidningshögar. Så mycket man blir sugen på när man läser vissa av dem. Emelie åkte till Malmö och jag gick en runda till gymet. Det kändes skönt. Ikväll har jag mest ätit en massa och suttit vid datorn. Och läst ut 50 nyanser av honom. Och skall snart börja med bok nummer 2.

Lördagskväll

Publicerad 2013-02-23 20:25:40 i Allmänt,

Sitter här och slötittar på delfinal i Melodifestivalen. Mest skräp känns det som. Har beredskap hela helgen och har varit inne och jobbat ett par timmar. Sen har jag varit och tränat på Actic, orkade bara springa 35 min på löpbandet idag. Emelie var förkyld så hon solade sen bastade vi tillsammans. Vi har ätit gott, lax i ugn med ugnsstekta grönsaker och kokta potatis. Till efterrätt Kesella med varma hallon och blåbär med vit choklad som smält över dem och lite kokos. Mums. Har köpt en bok så att jag kan bättre förstå min Mac.

Fredagskväll

Publicerad 2013-02-22 22:12:00 i Allmänt,

Skall snart krypa i säng efter en ganska händelselös dag, dessutom träningsfri. Känns inte alls bra. Och så var jag hos tandläkaren och lagade jag en liten flisa på en framtand, lite drygt 800 kr.Middagen i kväll var heller ingen kulinarisk upplevelse. Djupfrysta Mozzarellapizzor från Willys av märket Garant. Fast de var helt ok. Vitkålssallad till och en cider som vi snott från Oscars gigantiska lager av alkoholhaltiga drycker.Tomas ville absolut att vi skulle hyra en film, det blev Lawless från Voddler. Ingen film för mig och han tyckte nog att det var en ganska kas film. Jag har läst " Mina femtio nyanser av honom" och fixaty med tvätten. Låter som en spännande fredagskväll va?

Ensam hemma

Publicerad 2013-02-21 19:33:47 i Allmänt,

Lita att göra på jobbet så jag gick hem klockan 3. Trots att det var soligt och fint gick jag till gymet och sprang på löpbandet istället för att springa ute. Tror att det är alldeles för halt. Så jag var hemma tidigt, lagade mat till mig och Tomas, jag gillar när vi äter mat tillsammans. Det gör vi inte så ofta längre eftersom vi oftast tränar i omlott. Fastlagsbulle till kaffet. Lite torr, köpte på Willys i går. De ligger ju alltid i 2-pack.Sen giock jag en runda med Lufsen, Tomas åkte och tränade i Malmö hos Emelie.
Känns som om jag har massor av tid hemma i kväll. Jag är kanske lite galen som tränar så mycket. Men jag vill gärna komma iform igen.
Har bitit bort en liten bit på min framtand. Så jag skall till tandläkaren i morgon kl 9.30. så i morgon blir det sovmorgon. Semlor är en av mina stora passioner. I December är det pepparkakor och lussebullar. I Januari, Februari är det som sagt semlor. Kanske är den jag åt i kväll den sista för den här säsongen.
 

Söndag och en ny jobbvecka att se fram emot

Publicerad 2013-02-17 19:07:07 i Allmänt,

Ja vad skall man säga ännu en helg som bara svischat förbi( vet inte om det stavas så) Emelie och jag har passat Emma och Julia, de små sötnosarna. Men det är jobbigt. Jag sover alltid så dåligt när jag har dem i sängen. I går var vi och badade med dem i dag var vi ute på lekplatsen.
Jag har fruktansvärt ont i nacken, har haft det en tid nu. Det är jobbigt, Som tur är går det bra att springa, smärtan försvinner då, konstigt. Nu skall jag snart slänga mig ner i soffan och läsa 50 nyanser av honom som jag hittills inte tycker är någon bra bok alls. Jag förstår inte storheten med den..

4 månader efter operationen.

Publicerad 2013-02-14 20:12:00 i Allmänt,

Idag är det fyra månader sedan jag blev opererad. Ikväll efter jobbet sprag jag en runda ner till sjukhuset sen förbi Djingis Kanh och Svenshögsskolan, nästan sju kilometer. Kändes bra att springa. Det gick inte så fort. Sen har jag vräkt i mig godis efter en ganska nyttig middag bestående av laxgryta, ris och sallad.Och sett Girls på min nya Mac. Har börjat läsa "Femtio nyanser av honom" Vet inte riktigt vad jag tycker.
Jag tänker ofta på den här tiden som har gått och hur det känns i kroppen. Mestadels är det ju ganska bra. Men ibland känns det som om kroppen skall "gå av" på mitten. Och det här med att jag måste äta 1 Trombyl på morgonen och en tablett Atorvastatin på kvällen. Och detta skall jag göra resten av mitt liv.Det jag brinner för nu är att komma tillbaka i någorlunda bra form.Springa tjejmilen och Lidingöloppet är två av mina mål för nästa år.

Trött...

Publicerad 2013-02-11 20:47:15 i Allmänt,

Klockan är snart nio och jag skall se på "Molanders" på TV:n
Vet inte om jag tycker att serien är bra. Känns bara som om man måste se något på TV. Har varit på spinning. Dessförinnan lagade jag mat och diskade. SEn jag kom hem från spinningen har jag fixat med tvätten. Nu blir det Te och frukt framför Tv:n.

Länge sedan jag skrev

Publicerad 2013-02-10 20:22:54 i Allmänt,

Söndagskväll. Så har den här helgen bara försvunnit iväg också. I går hade vi besök av Leif och Helena. Erika och Lennart var också med. Jag förberedde så mycket jag kunde med maten, sen gick Emelie och jag till Gymet. Först blev det löpbandet i 30 min och efter det ett grymt roligt pass: "Reshape" Det är bara 30 min, och av det gör jag kanske 20 min men det är jobbigt.
Idag har jag sprungit min milrunda här i Lund. Det har jag inte gjort sen jag blev opererad. Det känns bra att beta av de saker jag kunde tidigare. Det gick inte så fort men det var ganska halkigt i snön också.
Så har man då en ny vecka framför sig.
Skall försöka skriva lite oftare. Snart är det fyra månader sen min operation.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela