Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Onsdag kväll.

Publicerad 2017-05-31 22:12:01 i Allmänt,

Gick upp strax efter åtta. Skall jobba kväll. Hann med lite saker här hemma. Bäddade rent i Emelies säng. Tvättade. dammsög. Hade tänkt springa ute men det blåste så mycket så det blev löpbandet på vägen till jobbet. En ganska trevlig dag på jobbet. Men känner mig lite trött nu efter tre sena kvällar. I morgon väntar en tuff dag på jobbet. Men ibland tar man ut sorgerna i förskott. De blir kanske inte så farligt. Vi får se.....

Inget Skrylle.

Publicerad 2017-05-30 20:41:36 i Allmänt,

Gymet i morse. Ganska hektisk eftermiddag på jobbet. Dessutom fick vi jobba över. Jobbade till strax innan sex. Så det kändes inte lönt att åka till Skrylle. 

Fick ta mig samman och springa här hemma i stället. Men det var tungt. Försökte springa 1 min fartökning. Inte lönt att jag kallar det intervall. Så här efteråt är jag glad att jag gjorde det. Det känns som om jag totalt saknar energi och allt gott här hemma är slut. Trodde att jag hittade citronkaka i frysen men det var ett par skivor något frystorkat bröd. Det åt jag till kaffet med kaviar på. En ny säsong av House of Cards finns på Netflix. Om jag kan övertala Tomas så blir det första avsnittet i kväll. 

Måndag 😊

Publicerad 2017-05-29 21:25:36 i Allmänt,

Gymet i morse. En mycket tuff dag på jobbet. Avbokade spinningen. Vill helst inte vara inne den här årstiden. Tur att jag avbokade för trots att vi inte hade beredskap så fick vi jobba över. Nu är punkteringen på racern lagad så trots att jag kom hem en timme senare så gav jag mig ut på min vanliga tur. 24,5 km. 

Måste snart ge mig ut på lite längre turer. 
Just nu i soffan framför TV:n. Lyssnar på Aktuellt. Och känner mig helt slut 😴. 


Fortfarande sommar🌞

Publicerad 2017-05-28 18:28:48 i Allmänt,

Ännu en fin sommardag. Vi hade en inspirationsdag i Skrylle. Jättebra upplägg av Jan Ledje. Föreläsning och sedan praktiska övningar. Men vi var inte många. Och det är sista gången vi någonsin anordnar något. 

Har rensat lite i rabatterna sen vi kom hem. Men det känns hopplöst. Trädgården är så stor. Det blir aldrig klart. Och vissa växter brer ut sig. 
Känner mig rastlös och lite nedstämd. Gick en runda i det fina vädret. Passade på att ta några pokemon. Men det roar mig inte alls längre. Borde radera appen. 

Sommar sommar sommar🌞

Publicerad 2017-05-27 12:04:59 i Allmänt,

Premiär för frukost i uterummet. Sen följde två timmars ogräsrensning. Kaffe, sen besök på Sysav för att slänga ogräset. 

På plantagen inhandlades 4 växter för att sättas i krukor, ännu mera att vattna. 
Och bu försöker jag pressa i solen som den soldyrkare jag är. Men ju äldre jag blir desto tråkigare tycker jag att det är. 
Vi har lite planer för resten av dagen. Springa på JäraVallen. Bada i Barsebäck. Få se hur det blir med det 

Fredagskväll och det händer inte plötsligt.

Publicerad 2017-05-26 18:41:11 i Allmänt,

Vet inte hur många trisslotter jag köpt och förväntansfullt skrapat. Överallt på deras reklam säger de : " plötligt händer det" 

Men inte när jag skapar. 
Det har varit så fint väder idag. Gick hem tidigare, handlade på Willys på vägen hem. Hade tänkt springa, men satt mig i solen och somnade. Hade sen ingen lust att springa. Lagade mat. Som vi satt ute och åt. Sen har vi druckit kaffe härute i uterummet. Och jag har börjat en ny bok som jag inte riktigt vet om jag gillar eller inte. 

Kristi himmelfärds dag

Publicerad 2017-05-25 20:41:55 i Allmänt,

Sitter i uterummet. Blå himmel och sol. Det blåser lite mindre nu. Fåglarna kvittrar. I morse stod jag och tittade på 3 ekorrar som lekte i trädgården. Det är en ljuvlig kväll. Jobbade mellan 9:45 och 14:35. Jag med att springa en runda också. Det blåste ganska mycket men det var varmt i luften. 

Var lite lat i kväll så vi åt pizza på Fäladstorget. Kaffe och resten av den nästan nyttiga rabarberpajen intog vi i uterummet. Men jag har inte rensat ogräs....
Det får bli en annan gång. 

Fredagskänsla...

Publicerad 2017-05-24 21:57:00 i Allmänt,

Känns lite som fredag idag. I morgon är det Kristi himmelfärds-dag. Men jag har beredskap. Det skall bli fint väder. Vi har en trädgård där ogräset tävlar om platsen bredvid blommorna. Tulpanerna har blommat ut. Så det finns att göra. Denna dag då? Actic i morse. Efter jobbet blev det löpning i ganska fint väder, inte mer än 5-6 km. Känns som det räcker. Vi har ätit, kanske ingen kulinarisk upplevelse, vegetarisk pytt, stekta ägg och rödbetor. . Jag lagade en rabarberpaj. Gjorde en till jobbet igår. Idag gjorde jag med Stevia istället för vanligt socker. Den blev riktigt god och förhoppningsvis lite nyttigare. Orkade inte skriva igår. Var helt slut efter Skrylle. Vi handlade på vägen hem på Willys. Åt varsin färdigrätt. Jag köpte en Findus fiskrätt. Inget att rekommendera! Dessutom hade vi bestämt att vi skulle baka till jobbet. Så det fick jag ju göra.

Måndag- spinning - beredskap

Publicerad 2017-05-22 22:24:10 i Allmänt,

Sorang på löpbandet på Actic i morse. Blev inte så mycket tränat i Kungliga huvudstaden i helgen. Vi gick förstås en massa km. 

Hade bokat spinning kl 18:00. Soligt väder, visste inte om jag skulle avboka eller inte. Det faktum att jag har beredskap avgjorde. Jag gick på spinningen. Det är nära till sjukhuset från Delphi. 
Har ännu inte behövt jobba. 
Så vi har ätit tillsammans i kväll ( hör till ovanligheterna på vardagskvällar )
På en halvtimme kan man laga middag om man har färdig potatisgratäng, Hälsans köks grönsaksbullar till detta rivna morötter och lök och tomatsallad. 

På väg hem...😢

Publicerad 2017-05-21 14:11:45 i Allmänt,

På tåget, mot Skåne. 

Jag berättar först lite om gårdagen. Vi hade planer på att åka ut till Fjäderholmarna. Men...vädret var inte lika fint som på fredagen. Så vi ombestämde oss och gick runt på stan i affärer i stället. Det blev en del shopping. En klänning från Desigual. En tröja från Jumper. Och ett träningslinne. 
Vi åt på Mosebacke. Där pågick en matmässa. Vi kunde sitta ute men jättevarmt var det inte. 
Sen gick vi runt på Söder. På Secondhandaffärer. Vi hittade också Bottle3.5hop som jag hade läst om på morgonen i Dagens nyheter. Trevligt ställe där man kunde provsmaka folköl. 
Vi handlade glass på ett känt glasställe. Lite av en besvikelse. Men kulan var enorm. 
Tid tunnelbanan till Fridhemsplan. Handlade mat till kvällen. 
Emelie och Jakob tillagade maten. 
Vi spelade ett parti Canasta. Jag och Tomas vann😊. 
Så idag ville Emelie och Jakob ha revansch. 
Vi vann idag med! 
Lite synd om dem. Vi hade sån tur med våra kort. 
Vi gick sedan in till centralen. Emelie följde med oss. 
Så fort de här dagarna gick. Men det har varit trevligt. Vi har fått umgås både med Emelie och Jeanette. 

Tiden går så fort...

Publicerad 2017-05-20 00:01:13 i Allmänt,

Fredagskväll, dag nr 2 slut. 

För att återgå till gårdagen. Såg två filmer på vägen upp. Tror att jag sett båda två tidigare. Jag blev inte sämre. 
Vi checkade in på hotellet. Tränade lite på det som en gång varit ett fint Acticgym. Nu var det mesta borta och skall ersättas med gym och spa. Jeanette anslöt. Vi tog en öl på Bishops Arms och åt på ett indiskt ställe. Kvällen avslutade vi hemma hos Emelie där vi tittade på dokumentären om Kevin.
Började morgonen med en kort joggingtur. Jättevarmt redan tidigt på morgonen. 
Frukost med Emelie. Sen blev det promenad till stan. Vi hann med många stopp, Vanadislunden, Eriksbergsparken, Kungsträdgården, Humlegården och Observatorielunden. Stockholm är så vackert och har så många gröna oaser mitt i storstadsvimlet. 
Hem till hotellet, Emelie skulle på ett event, jag och Tomas tränade på Sats, det fick man göra gratis eftersom de inte har något gym här. Tunnelbana in till stan, mat och öl på en pub på Kungsgatan där vi sen skulle se bio. "Vår tid skall komma" en stark film. 

Då är vi på väg🚆

Publicerad 2017-05-18 09:28:13 i Allmänt,

Sitter på tåget. Allt har flutit på bra. Vi startade med en försening. 8 min, inte så farligt. Men jag känner redan nu att jag börjar må dåligt. Har svårt att åka med snabbtågen....fortsättning följer. 


Alla dessa tidningar...och jag hittar ingen jag vill ha.

Underbar kväll

Publicerad 2017-05-17 20:33:45 i Allmänt,

Jättefin kväll, som gjord för att springa. Men eftersom jag har beredskap sprang jag på löpbandet i morse på Actic. 

Så ikväll har jag mest softat, tvättat och packat lite. Och ännu så länge har jag inte behövt jobba😊. 


Blomsterprakt i uterummet.

Tisdagskväll.🏃‍♀️🏃

Publicerad 2017-05-16 21:52:05 i Allmänt,

Gymet i morse✔️

Avverkat ännu en arbetsdag✔️
Sprungit i Skrylle, 7 km. Inte så långt men.....✔️
Och mer då? Ätit uppvärmd ärtsoppa ( fel dag, det skall man äta på torsdag)✔️
Tittat lite på TV✔️
Och snart skall denna svensken gå och lägga sig. Men först skall jag plocka ur tvättmaskinen och packa träningsväskan för morgondagen. 
Spännande liv? Ett helt ok i alla fall😊. 


Måndagskväll.

Publicerad 2017-05-15 20:16:38 i Allmänt,

Avbokade spinningen. Eftersom vädret skulle vara bra tänkte jag att jag cyklar en runda efter jobbet. Nu var det inte så fint längre men jag tänkte att jag cyklat ändå en runda. På med cykelkläderna. Men....  punktering på bakhjulet. Nu var det svårt att tänka vad jag skulle göra ISTÄLLET. 

Springa, tänkte först en mil. Men motivationen räckte " bara" till drygt 6 km. 
Känns lite futtigt med så lite träning. Men... bättre än ingen alls😊
Ätit rester, Chillat i uterummet. 

Söndag fint väder och ännu inget jobb på beredskapen

Publicerad 2017-05-14 13:15:53 i Allmänt,

Har beredskap, sitter i solen. Har tråkigt. Har löst Sydsvenskans söndagskryss. Vet att jag har en massa jobb kvar i sovrummet. Men känner också attnär solen skiner vill jag vara ute. Har börjat läsa Sara Waters "nattvakten". Började läsa den för länge sedan men kände inte alls för den. Tycker att den börjar så dystert. Men nu gör jag ett nytt försök. Måste springa idag också. Samtidigt som det är skönt att slippa jobba så är det stressande att telefonen INTE ringer. 


Lördagskväll

Publicerad 2017-05-13 20:47:32 i Allmänt,

Sitter i uterummet. Det är en fin kväll. Hela dagen har varit fin och det har varit varmt!!!

Jag har jobbat en stor del av dagen. Eller 5 timmar det är kanske inte så mycket. Hann med lite i sovrummet i morse. Vi har handlat nya svindyra ( i mitt tycke) ramar. Jag vill ha upp foton på väggen igen. Jag vill se mina barn och barnbarn. Och tvättat lite. Sprungit 5 km i det sköna vädret. Korta tights och T-shirt. Härligt. 
Lagat mat, fuskat m laxfilér och färdig sås från ABBA. Färdiga potatis men salladen har jag åstadkommit själv. Gott var det.
Har satt i mig godis. Kanske skall vi titta på Eurovision song contest, kanske.....

Mycket återstår
Svårt att motstå
God middag på 20 mInuter😊

Fredagskväll och beredskap

Publicerad 2017-05-12 22:09:12 i Allmänt,

Sorang på löpbandet i morse på Actic eftersom jag har beredskap och då vet man inte hur kvällen blir nu jobbade jag inte på kvällen så jag hade kunnat träna. Men bestämde mig för att prioritera vårt nyrenoverade sovrum. Gardinerna ska upp. Tvättstugan är full av tvätt. Och man vet inte hur morgondagen blir. Så nu är jag rätt mör. Sängen väntar. 


Man tager vad man haver. 😊

Ingen spinning men polska praliner...

Publicerad 2017-05-11 21:56:31 i Allmänt,

Avbokade spinningen för att fixa med sovrummet. Trots att målning och golvläggning är klar så återstår mycket att göra. Hämtade mattorna på Lundamattor. 

Sköna att gå på men på tok för dyra. Vi har flyttat in sängarna. Bokhyllan är på plats. 
Så inatt kan vi sova i våra sängar igen. 
Har satt i mig polska praliner. De var inte ens goda men jag var godissugen. 😫. 
Nu är det snart dags att 💤💤💤💤

Jobbkväll här hemma.

Publicerad 2017-05-10 21:45:20 i Allmänt,

Gymet i morse. Sedan en helt vanlig arbetsdag. Efter jobbet satte vi igång med att lägga golvet i vårt sovrum. Ganska roligt att lägga golv men det har blivit en lång arbetsdag. Men nu är det klart! Förhoppningsvis blir vi klara med allt i helgen. Nya gardiner skall upp. Jag hoppas att de snart ringer från Lundamattor så att vikan hämta våra nya mattor. 

Tisdagskväll

Publicerad 2017-05-09 21:55:47 i Allmänt,

Och Skrylle. Men jag sprang inte😫. 

Jag och Anki var funktionärer på vårt klubbmästerskap. Vi hade tur med vädret. Lite kallt så långkalsongerna var på men inget regn. Grillning och prisutdelning. 
Inte så mycket träning för egen del. Gymet i morse dock. Lite träning är bättre än ingen träning alls. 

Så trött...

Publicerad 2017-05-08 21:36:45 i Allmänt,

Gymet i morse, efter jobbet åkte vi till Beijers för att köpa golv till sovrummet. De hade inte det vi ville ha så vi åkte till Golvpoolen i Malmö. Kom hem strax efter sex. Skyndade mig till spinningen. Efter spinningen till Willys för att handla till morgondagens klubbmästerskap. 

Nu har jag satt i mig varm chokladmjölk och 5 mackor i soffan framför TV:n. 
Vill bara sova💤💤💤

Söndagskväll

Publicerad 2017-05-07 20:10:11 i Allmänt,

Så fort en helg går. Känns som om tiden snurrar på lite snabbare då. 

Fixat med tvätten men är inte klar ännu✔️
Varit på Bauhaus och tittat på golv men de hade inte det vi ville ha. Så det blir Beijers i morgon✔️
Köpt dyra gardiner på Mio till sovrummet✔️
Beställt dyra mattor till sovrummet på Lundamattor✔️
Tittat på Albert Vikings fotoutställning oå Stadshallen. Mycket att ta in. Fina bilder✔️
Sprungit ungefär 1 mil i ganska fint väder✔️
Lagat mat, druckit kaffe och ätit glass till med lite portvin. 
Och snart är det måndag och en ny arbetsvecka😫. 


"Magiskt ljus" i trädgården
En trött Tomas som jobbat hårt med sovrummet.

Söndag 7 maj

Publicerad 2017-05-07 08:06:42 i Allmänt,

Söndagsmorgon. En " ledig" dag framför mig. Jobbade igår. Konsert i Magle konserthus efter jobbet. Mat på Spisen sen. En trevlig dag men lång. Var hemma halv nio på kvällen. 

Tomas hade jobbat med sovrummet, imponerad hur mycket han hade hunnit. 
Så idag blir ingen vilodag. Massor av tvätt. Och sen skall vi måla. Och jag måste springa. Har inte tränat på flera dagar nu. 
Och jag borde åka ner på stan och se Albert Vikings fotoutställning. Sista dagen idag. Få se hur mycket jag hinner. 

Arbetsveckan är inte slut...

Publicerad 2017-05-05 20:13:23 i Allmänt,

Fredagskväll, ligger i soffan framför TV:n. 

Efter jobbet åkte vi och köpte färg till vårt sovrum. Det går sakta framåt. Men det går inte att stressa Tomas. Handlade mat på ICA. Har ätit och druckit kaffe. Men INTE tränat i kväll. Skulle ha sprungit. Men....Gymet en kort stund i morse i alla fall. Har löst krysset i Sydsvenskan. 
Och i morgon skall jag jobba😊. 

Utekväll

Publicerad 2017-05-04 21:40:49 i Allmänt,

Utekväll m jobbet. Vi startar på Valvet. Sen blir det Cafe' & le. Sen en något vinglig väg tillbaka till cykeln på sjukhuset. Tog några Pokemon på vägen hem. En stor kopp kaffe när jag kom hem. 💤💤💤💤

I mål på cykelmomentet i ICA klassikern

Publicerad 2017-05-03 21:56:32 i Allmänt,

Ingen träning i kväll. Har beredskap men har inte behövt jobba. Så vi åkte ut till Kävlinge och grattade Niclas som fyller år idag. En trevlig kväll. Fortfarande fint väder. Men blåsigt. 

När jag inte tränar så känner jag mig så osund. Har stoppat i mig en massa godsaker dessutom. Tror inte att jag skall träna i morgon bitti eftersom vi skall gå ut med jobbet😫. 

i mål🚴‍♀️

Sköna maj välkommen

Publicerad 2017-05-01 20:09:21 i Allmänt,

En solig men blåsig första maj. Inget demonstrationståg för oss. Jag sprang en för mig långrunda ung 15 km. Blåsigt, blåsigt men sol hela tiden. 

Annars har jag suttit i solen och läst en hel del. Ogräset har fått vänta. 
Vi har börjat städa ur vårt sovrum som står på tur för lite renovering. 
Och i morgon är det arbetsdag igen. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela