Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Vilken dag!

Publicerad 2015-10-31 22:37:00 i Allmänt,

Gick upp redan halv sju. Jag har svårt att sova på morgonen. Fixade här hemma med att dammsuga och tvätten. Plockade ner äpplen och tog in lite dynor. Bestämde mig för att åka ut till Jula för att köpa ett element till växthuset om det blir kallt för jag har satt in alla pelargoner därinne.Hittade en jättefin adventsstjärna , som jag köpte förstås. Jag är en JUL-FREAK, älskar julen fram till julafton. Beredskapstelefonen ringde medan jag var på Jula så jag åkte direkt till jobbet. Strax efter ett var vi klara då åkte jag ut till Coop för att handla mat. När jag nästan var hemma så ringde telefonen IGEN. Snabbt hem och slängde in det jag handlat och matkassarna. Tomas packade in dem! Stressade till jobbet. Vi jobbade tills klockan var tjugo i åtta. Lagade mat och eftersom Oscar också kom fick jag ändra lite på matsedeln Laxfilé i ugn med sötpotatis, sallad till. Kaffe och panacotta som jag handlade på Coop till efterrätt. Och det bästa, varken Tomas eller Oscar ville ha den andra efterrätten så den sätterl jag i mig i morgon. Sett Downton Abbey. Druckit lite vin och snart är det sängen som gäller. Ingen träning idag!

Fredagskväll

Publicerad 2015-10-30 21:13:35 i Allmänt,

Fredagskväll. Jag är jättetrött lite beroende på ute-kvällen i går antagligen. En dag lik alla andra. Gymet på morgonen. Gilar mitt jobb men i nuläget har vi en något konstig stämning. Många känner en otrygghet och även frustration. Vi får se hur det slutar. Har beredskap men behövde inte jobba över. Så det blev Actic på vägen hem. Crosstrainer i 30 minuter och 10 minuter på Stairmastern. Sen har jag lagat mat, vi har druckit kaffe och ser på filmen om Grace Kelly. Vet inte riktigt vad jag tycker om den.

Utekväll

Publicerad 2015-10-29 21:11:20 i Allmänt,

Sprang på löpbandet i morse. Efter jobbet blev det Mediterranean med K och I. Trevlig kväll. För många öl. Mycket skvaller. God mat. Nu dricker jag kaffe och äter pepparkakor och nyktrar till. 😊. 

Mycket TV tittande

Publicerad 2015-10-28 22:07:47 i Allmänt,

Vet inte när jag har tittat på så mycket Tv som jag har gjort i kväll. Först såg jag den konstiga serien Ängelby. Och efter det har jag tittat på Modus. Annars en helt vanlig dag. Gick med Lufsen efter jobbet. Spinning med Linda. Tvättat lite. Lärt mig ännu lite mera om den nya banken.

Tisdag och skrylle förstås

Publicerad 2015-10-27 22:18:37 i Allmänt,

Eller jag är inte lika sugen på Skrylle längre. Visst är det trevligt att träffa de andra och springa tillsammans, eller vadå tillsammans?. De brukar försvinna i periferin. I kväll valde jag att springa själv. Jag springer så pass dåligt nu. Har ingen lust med längre intervaller. Sprang fartökningar en minut 15 st. Det kändes ganska bra t.o.m.
Sen handlade jag på Willys på hemvägen. Trist mycket trist men ganska nödvändigt. Sen blev det en stor mugg med varm choklad och 4 mackor. Och sen har jag sett lördagens Downton Abbey på SVT play. Och nu måste jag lägga mig och få min skönhetssömn.
De har ju börjat med julpynt i affärerna och även pepparkakorna har kommit fram. Och det är ju inte så långt till första advent. ☺️

Letat i soptunnan

Publicerad 2015-10-26 22:27:00 i Allmänt,

Sparbanks-övergången fortsätter att ställa till det. Alla extra avgifter för pappersfakturor. Tror att jag har lyckats anmäla om de flesta till E-faktura igen. Och de flesta räkningar är betalda. Tomas fick häromdagen ett brev med en massa engångskoder. Det stod att de var en värdehandling. Men jag tänkte att varför skall han behöva engångskoder och klippte sönder arket i småbitar. I kväll förstod jag varför han fått dem. Om han skulle lägga till nya mottagare så var han tvungen att ha en engångskod. Så jag har alltså letat igenom soppåsar. När jag kom till tredje påsen hittade jag koderna sönderklippta, kanske kan jag använda några av dem. Men det orkar jag inte testa i kväll. Det får bli morgondagens problem.
Har varit på spinning i kväll och gymet i morse så det känns rätt bra!!

Söndagskväll.

Publicerad 2015-10-25 21:03:57 i Allmänt,

Nu har vi gått över till vintertid. Vi har gått Snogesholmsleden idag. 17 km. Solen höll sig framme nästan hela tiden. Fantastisk natur. Vi såg en häger, en hackspett och lite andra fåglar. Hjortar, vi skymtade vildsvin som grymtade. Tjurar med stora horn. 
I kväll har det blivit TVtittande. Såg Modus på SVT play. Har uppdaterat LLIF:s hemsida. Har tittat på Solsidan. Och Hellenius hörna där Charlotte Kalla var gäst.  



Fredagkväll

Publicerad 2015-10-23 21:58:48 i Allmänt,

Gymet i morse. Trögt eftersom det inte har blivit någon träning på morgnarna den här veckan. Måste skärpa mig. 
Eftersom det är väldigt blåsigt väder så bestämde jag mig för att springa på löpbandet efter jobbet. Kände att om jag går hem och går en runda med Lufsen så kommer jag inte att ge mig ut och springa. Det blev en ganska plågsam runda. Sprang 5 km. Men efteråt är det skönt att ha tränat. Lagat mat druckit kaffe ätit choklad. Druckit lite vin. I morgon skall jag jobba så det får nog bli sängen. 
Undrar verkligen om det stämmer. Det är en gammal artikel. Det bästa är nog att kombinera motion och vin. 😊

Fick jobba över igen...

Publicerad 2015-10-22 22:38:16 i Allmänt,

På väg ner till stan direkt efter jobbet blev jag inringd på min beredskap. Tillbaka till jobbet. 20 i tio var vi klara. Fick jobba över förra veckan också. 
Det tar en stund innan man kan gå och lägga sig. Man behöver vara hemma en stund innan man kan sova. 
Sprang på löpbandet på gymet i morse. Det känns bra att jag gjorde det. 
Få se om jag orkar gå till gymet i morgon bitti. 😊

Lite ont i ❤️

Publicerad 2015-10-21 21:50:24 i Allmänt,

Emelie åkte till Sthlm i morse. Det är tomt efter henne. I morgon fyller Ruben 11 år. Så fort tiden går. Och de är så långt borta.....  
Men det är väl barast gilla läget och leva sitt vardagsliv. Har varit på spinning. Med Linda. Blev så trött. Har sett den konstiga serien Ängelby på SVT play. 
Och nu är det sleeping time😴😴

I morgon åker Emelie hem😢

Publicerad 2015-10-20 22:25:06 i Allmänt,

Det har varit en trevlig dag. Frukost framför TV:n. Promenad med Lufsen. Sen åkte vi till Skrylle där vi sprang 5:an. 
Dusch och bastu, fika på restaurangen. Till Nova där vi gick "varvet". Inte så mycket shopping. Lite på Glitter och ett linne på Indiska. Emelie shoppade Halloween kläder på HM. 
Maten handlade vi på Coop. Sen fick vi hem och vila en stund. 
Promenad med Lufsen lite längre än i morse. Lagade laxpaj. Sen har vi tittat på 3(!) avsnitt av Modus. 




Måndag

Publicerad 2015-10-19 21:57:01 i Allmänt,

Spinningkväll. Och i morgon är jag ledig. Så j-kla skönt. Behöver det eftersom jag känner att det känns för mycket med allting just nu. Morgondagen skall jag tillbringa med Emelie. Skrylle och Nova står på listan för morgondagen.

Vilken dag, är helt slut.

Publicerad 2015-10-18 17:21:40 i Allmänt,

Det har varit en intensiv dag. Jag och Emelie började dagen med långpromenad med Lufsen. 

Emelie åkte sen till Malmö för att träffa en kompis, Tomas åkte till Skrylle för att springa milen. Jag valde att stanna hemma eftersom jag har beredskap. Det blev Klosterängshöjden för mig och 12 backar där. 
Handlade på Willys. Efter det har jag rört mig mellan spisen och diskbänken. Bakat kakor, 2 till jobbet 1 till oss själva. Förberett maten som snart skall tillagas. 
Igår hade vi besök av Emma och Julia medan Niclas sprang med en löpargrupp i Genarpstrakten. Det blev MacDonalds och bio. 
Kort springrunda medan Tomas och Emelie var på gymet. 
På kvällen såg vi Downton Abbey. Sista säsongen. 

Äntligen fredag......

Publicerad 2015-10-16 20:34:36 i Allmänt,

Brukar inte längta till fredag, Jag anser att det är fel att längta bort vardagarna. De är i dem vi lever mesta delen av livet. Men det känns som jag är i en jobbig period nu. Ganska många beredskaper har det blivit på grund av byten jag gjort. Och en kösatsnings-dag som jag kanske inte ville ha egentligen.Men nu är det som det är. Och bara att gilla läget!!!!
I morgon skall jag gå på bio med Emma och Julia. Det skall bli skoj.
Körde 20 min på Actic i morse. Sprang en runda i kväll och den var helt enkelt fasansfull. Benen var som bly. Omgivningen var tråkig (sprang i stan). Inte en enda minut kändes det bra. Mina ben måste helt enkelt bli snabbare. Få se vad kvällen har att erbjuda. Vi har ätit, torskrygg i ugn med ris och sallad. Druckit kaffe,till vilket jag klämt ett halvt kexchoklad. Känns som den andra halvan snart blir uppäten också.Kanske kan vi enas om en film att se och kanske håller T sig vaken hela tiden.

Äntligen en löprunda.

Publicerad 2015-10-15 20:23:52 i Allmänt,

Actic på morgonen. Känns alltid skönt att hinna med den stunden på gymmet. 20 minuter är bättre än inget. Lite rörig dag på jobbet.
Den vanliga rundan med Lufsen.Blåsigt och kallt. Det kändes inte helt självklart att ge sig ut och springa. Men till sist kom jag iväg. Och efteråt är det ju alltid skönt. Lite Tv tittande, fixat med banken. Och sen är det inte så mycket mer av kvällen.

3 år.

Publicerad 2015-10-14 21:55:00 i Allmänt,

Idag är det 3 år sedan jag blev opererad för mitt Aortaaneurysm. Nu tänker jag inte lika ofta på det. Det är bara ibland som tankarna kommer över mig och jag inser att jag har ett konstgjort kärl, en stor del av kroppens största kärl är ett implantat. Jag är tacksam över min kirurg som sa att jag kunde leva som vanligt och träna. En del av de andra läkarna sa att jag inte skulle anstränga mig. Att jag skulle tänka på mitt bodtryck och ta det lugnt. 
Det enda han sa att jag inte skulle syssla med var bollsporter och tyngdlyftning. Slag mot magen är ju inte att rekommendera.
Blev inget gym i morse, vi jobbade över till halvelva i går kväll p.g.a. akuta patienter. I morse var jag rätt mör.
I kväll blev det spinning. 
En del av kvällen gått åt till att försöka fixa med Sparbanken. Tror att jag börjar komma underfund med saker och ting nu. 
 
 

Äntligen måndag.

Publicerad 2015-10-12 22:09:53 i Allmänt,

Dax att lägga sig, klockan går alldeles för fort. Varit på spinning i kväll. Blev riktigt trött. Suzan är en fantastik coach. Sen har jag försökt få en inblick hur banken fungerar efter sammanslagningen. Vi är nu sparbanken Skåne, en del av Swedbank.Känns som det bäst att försöka fixa det i god tid tills det är dags att betala räkningar.

Helgen slut.

Publicerad 2015-10-11 21:12:11 i Allmänt,

Helgen går så fort. Var inne och jobbade idag några timmar. Bestämde mig när jag kom hem, att nu är jag frisk igen och sprang en runda i det fina vädret. Det kändes ganska bra, inte gick det fort men kroppen kändes i alla fall inte helt slut som i söndags. Bara att köra på igen!
Vackra men lite besviken på smaken😊

Inget jobb på beredskapen😊

Publicerad 2015-10-10 20:57:19 i Allmänt,

Har haft en dag fylld med aktiviteter. I morse fikade vi hemma hos Lennart och Erika på vår väg ner mot stan. 
Först till löplabbet. Tomas ville kolla på deras rea. Vidare till Apoteket. Bröd på Gateaux.  Ny doft på Rituals till gästtoaletten 😊. Sen handlade jag en liten present till Line och Adam. För att de passade Lufsen. 
Vi hittade lite annat också. Rödbetsjuice till Tomas. Och nya läsglasögon. En ny resenecessär. 
Till oss båda. Och en fin röd vas eller ljuslykta på Erikshjälpen.  

Efter allt "shoppande" var vi rätt trötta och cyklade hem, glömde handla på Willys på vägen hem. Hann ta lite fika i kuvösen sen hem till Oscar för att lägga om hans köksgolv. 
Det blev bra och det var golv som bara var "över". 
Vi var jättehungriga så jag paniklagade mat medan Tomas gick med Lufsen. 

Söndagsmorgon och betedskapsmorgon

Publicerad 2015-10-10 08:02:37 i Allmänt,

Gick upp halvåtta. Hade legat vaken en stund då. Nu med kaffe macka och Sydsvenskan i TV soffan. Ett program på TV där man debatterar avskaffande av Kungahuset. En kraxig Sven Wollter och en Rojalist. 
Stänger skräpet och sätter på TV 4 Nyhetsmorgon. Inte så mycket bättre kanske. 

Fredag 9 oktober

Publicerad 2015-10-09 19:55:35 i Allmänt,

Fortfarande känner jag mig inte bra så ingen träning. Jag längtar verkligen efter att få träna nu. Men samtidigt finns en rädsla för att det inte skall kännas bra. Vill inte börja för tidigt. 
Tog reda på alla äpplen som trillat ner idag efter jobbet. En hel massa nu på marken efter blåsten. Blev till råsaft och äppelmos. Faktiskt mycket jobb med det. Jag blir alltid lika stressad på hösten. Jag vill helst kunna ta reda på det mesta av frukten.
Det blev Fäladstortgets pizzeria istället för hemlagad mat i kväll. Och en Karhu till den vegetariska pizzan.

Bäst före datum passerat....

Publicerad 2015-10-09 19:43:33 i Allmänt,

För länge sedan, är det passerat. Jag fyllde 61 år i går. Det firade vi på Tatung där vi i vår ungdom åt lite då och då.Ingen gourmetmat kanske, men helt ok. Med oss var Oscar och Linda, Lennart och Erika.





F-cking trött på att ha ont.

Publicerad 2015-10-07 19:03:44 i Allmänt,

Jag vill inte ha ont längre. Smärtan har flyttat sig från bak vid skulderbladet till framtill på bröstmuskeln och upp mot halsen. Ganska bra idag men efter det att jag  handlat, gått m Lufs bakat kanelsnäckor och lagat mat så känns det inget vidare. 
Har ätit ligger i soffan och väntar på att första plåten med bullar är klar. 
Har ätit 3 stycken nu. 😊. 


Fortfarande ont...

Publicerad 2015-10-06 22:11:54 i Allmänt,

Smärtan bakom skulderbladet finns kvar. Kanske har det varit LITE bättre idag. Inget springande i Skrylle idag. Det blev 8 km:s promenad med Anki. Trevligt att hinna prata lite också. 
Sen jag kom hem har jag mest legat i soffan, ätit och sett på TV. Slutet på Tro, hopp och kärlek. Aktuellt. Och nu tittar jag på "Sanning om träning". 
Jag antar att om man vill bevisa något så beroende på hur man lägger fram det så kan man alltid få rätt. 

Min kvällsmat. 


Känner mig sjuk

Publicerad 2015-10-04 17:32:00 i Allmänt,

Jag har svårt att definiera hur sjuk man skall vara för att vara sjuk. Att stanna hemma från jobbet. Jag har legat i soffan sen jag kom hem från Skrylle. Ont i kroppen och nu har jag lite feber också. Så hur sjuk är jag nu? Stanna hemma från jobbet eller inte? Ingen träning i morgon i alla fall. Men jobba?? Jag får väl se hur det utvecklar sig.

Skulle nog inte sprungit milen...

Publicerad 2015-10-04 13:20:00 i Allmänt,

Man ska ju lyssna på sin kropp. Sprang milen och det var så TUNGT. 1.02. Och då hade jag kämpat. 
Nu ligger jag under filten i soffan och mår inte så bra. Fryser har ont i kroppen. Ingen feber, jag har hunnit slumra en stund. Och tycker synd om mig själv. 


Söndagsmorgon.

Publicerad 2015-10-04 08:27:13 i Allmänt,

Vaknar upp med lite huvudvärk och en kropp som känns helt manglad. 
Nog för att vi vandrade i går i nästan 3 timmar men det borde jag inte känna av. Vi gick en vandring i Nackarpsdalen och kom vilse. Blev en fin tur ändå. 

Odensjön. 
På kvällen målade vi köksluckor hos Oscar. 
Vi hade tänkt springa i Skrylle idag. Få se hur det går med den här kroppen. 

Fredag

Publicerad 2015-10-02 20:33:42 i Allmänt,

Fullt upp hela dagen. 
Tandläkartid kl 11. Passade på att handla tuschpennor och stickers på Akademibokhandeln för att reparera vårt Mexico album som någon spillt på och flera sidor klistrat ihop. 😥


Flera sidor är skadade. 
Men idag har jag målat i och fixat en del av det i alla fall. 
Handlade rött vin och det fantastiskt goda brödet "Fruktdansk" på Gateaux. 
Bilbesiktning kl 13.00. Gick inte helt bra. Fick backning på draget. Trist😠. 
Handlade på Coop och Apoteket,  sen orkade jag inte mer. Åkte hem. 
Fikade kanelbulle när jag kom hem. Runda med Lufsen. Inte sugen på att springa men tänkte att jag måste börja springa mer. Så det blev väl 9 km och det var helt ok. Skönt väder att springa i. Sen har jag lagat mat, vegetarisk lasagne till mig och Tomas och deffarmat till Oscar. 



En helt vanlig dag

Publicerad 2015-10-01 20:31:05 i Allmänt,

Läser en del bloggar och tänker ofta hur svårt det måste vara att hitta på nya saker som intresserar andra. Mitt liv har nästan identiska dagar. Vad har hänt idag som inte hände igår? Lufsen valde en annan runda idag, han är ganska motsträvig och vägrar ofta att gå det håll jag vill. Löpning i stället för spinning, är glad att jag kunde övertala kroppen till att springa.
Idag så började vår nya utmaning på jobbet, jag och L gick 2 gånger upp till 12:e. 14 våningar från nedre kulvert.
Lagade mat i kväll. Det gör jag inte alla vardagskvällar.
Är ledig i morgon, då skall jag besiktiga bilen och gå till tandläkaren så en stor del av dagen är uppbokad. Men förhoppningsvis kan jag sova lite längre på morgonen.........

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela