Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Juli slut. Hur kan dagarna gå så fort?

Publicerad 2014-07-31 23:02:55 i Allmänt,

Torsdagskväll. Läser en bra bok: Sophies historia av Jojo Moyes. 
Sprang 4 varv på 2,2:an i Skrylle i kväll. I uselt tempo. After work i går på kulturen med Gunilla och Kristiina. Bluesband som spelade. Tre öl blev det. Inte bra för träningen.  I tisdags råkade vi ut för världens åskväder i Tvedöra så vi sprang i Billebjer i stället. Bad och picknick efteråt. 


Inget regn idag heller...

Publicerad 2014-07-27 16:47:09 i Allmänt,

Vill knappt skriva detta. Men det kan gärna få regna lite. Det är så torrt i trädgården. Massor av moln runt omkring men inget regn. 
Vi gjorde ett försök att åka till stranden, Barsebäcksstrand. Men där var fullt av svarta små baggar. 

Så vi åkte hem efter mindre än en timme. Trist för vattnet var fantastiskt skönt. 
Det är grymt varmt idag. Bestämde mig ändå för att springa på Klosterängshöjden. Tog det mycket lugnt. Så att jag inte skulle drabbas av solsting. 

Vilken fin kväll

Publicerad 2014-07-26 22:55:53 i Allmänt,

Det blev promenad med Lufsen vid havet och Järavallen. 

Långgrunt var det. Tomas och jag näckade. Inte en människa inom synhåll. Sen blev det promenad runt badsjöarna vid Järavallen. Lufsen passade på att bada ett antal gånger. 
Sen orkade vi inte laga mat utan handlade räkmackor på Coop på vägen hem. Sen blev det ett par glas vin i trädgården. 



Slutet på solen?

Publicerad 2014-07-26 14:15:22 i Allmänt,


Sprang 2varv i Skrylle på det s.k. Milspåret. Ung 19 km. På 2:02   
Det var varmt men skogen ger ganska mycket skugga. Efter att ha fyllt på näringsdepåerna tänkte jag sola lite. Men ett stort svart moln täckte solen precis. 

Lördagsmorgon.

Publicerad 2014-07-26 08:39:59 i Allmänt,

Mulnar på alltmer. Soligt när jag vaknade. Kaffe och macka avklarade. Vet att jag måste komma i gång med långrundorna. Men f-n vad det är svårt. Som det ser ut just nu blir det 2 varv i Skrylle. 


Fredagskväll

Publicerad 2014-07-25 21:26:27 i Allmänt,

Trött i kväll, kanske lite beroende på gårdagens After work. 
Vi hade en trevlig kväll. Den här bilden kommer jag att skratta länge åt. Kyparen fick ta om den för att Constance tyckte att hennes mage var för stor på första omgången bilder. 
Maten var god. 

Lax med marinerade grönsaker. 
Men när vi satt i solen och njöt av mat och dryck såg vi en liten varelse som kom fram ur buskarna och drack och tvättade sig i vattnet. 

En råtta, men den var söt. Fast lite äckligt ändå. 
Vädret var fantastiskt. Jag och Constance avslutade kvällen på Stortorget. 

Har tränat dåligt i sommar. Så i morse fick det bli gymmet. Jag var ensam i det stora. Och i kväll tvingade jag ut en motsträvig kropp på 9,4 km. Varmt och lusigt tempo. Sen då, lagat mat ätit druckit kaffe satt i mig ett halvt glasspaket Lakritspuck. Tog en öl (liten) till maten. Men ikväll blir det ingen mera alkohol. 




Ingen träning ikväll

Publicerad 2014-07-23 20:27:00 i Allmänt,

Fick jobba över i kväll så jag orkade inte gå på ATC:n fast jag hade hunnit om jag  verkligen hade velat. Istället har jag okynnesdruckit ett glas vin, ätit en massa och nu satt i mig en stor glasstrut med ett halvt paket GB lakritspuck. Jag är besviken på mig själv. Enda motionen i kväll har varit en slörunda med Lufsen på Klosterängshöjden. 


Söndagskväll

Publicerad 2014-07-20 22:00:40 i Allmänt,

Jobbdag i morgon. Har haft beredskap hela helgen. Men idag har telefonen varit lugn. Sprang en långrunda i förmiddags, 18 km. Långt för mig i alla fall. Varmt. Måste springa längre sträckor om det skall gå bra på Lidingöloppet. 
I kväll gick vi en runda med Lufsen vid badsjöarna på Järavallen. 
En otroligt fin kväll. 



Lördag

Publicerad 2014-07-19 22:03:30 i Allmänt,

Är helt slut. Har beredskap, blev inringd precis när jag kom mer till stan idag på förmiddagen. Så jag var på plats på jobbet efter 10 minuter. 
Jobbade med Gunilla alltid lika trevligt. Och Birgitta är suverän. Strax innan tre var vi klar. Pustade ut i trädgården. Med min bok. Och kanske somnade jag till lite. Sen sprang vi på Järavallen. Tomas ett varv 4,2 och jag två varv. Bad på Barsebäcksstrand. Riktigt skönt i vattnet. 
Handlade på Willys. Lagade mat. Förhoppningsvis orkar vi med ett avsnitt av " House of Cards"




Det blev Skrylle.

Publicerad 2014-07-17 19:58:45 i Allmänt,

Blev en löprunda i Skrylle i kväll. Drygt 56 minuter. Efteråt åt vi god mat på Skryllerestaurangen. 

God ekologisk lättöl till ( gjord i Torna Hällestad. )

Hunnit mycket i kväll

Publicerad 2014-07-16 22:30:41 i Allmänt,

Fortfarande beredskap. Men inget jobb i kväll heller 😊. 
Efter jobbet har jag gått med Lufsen. 
Sprungit 5 km
Putsat det besvärliga fönstret i vårt sovrum där båda dörrarna måste skruvas upp
Sett Paradise på SVT play. 
Läst lite bloggar
Lagt in träning i Funbeat
Pratat en massa i telefon. 
Och nu skall Lufsen få sin godnatt macka och jag skall snart lägga mig. 


Tisdagsträning i malmö

Publicerad 2014-07-15 22:09:40 i Allmänt,


Trevlig runda i Malmö. Hade beredskap men i kväll slapp jag jobba. 
Bad efteråt, skönt i vattnet. Vi hoppade picknicken. Måste försöka komma i säng lite tidigare i kväll. 

Silvermedalj

Publicerad 2014-07-15 06:41:08 i Allmänt,

Fick silver för min insats i lördags på SM milen. Jag var inte med på prisutdelningen eftersom vi var bjudna på Grekisk afton. Men Per från Björnstorp tog den till mig. Snällt. 
Det som jag tycker är pinsamt är att vi bara var 2 stycken i klassen. 
Lite roligt är det ändå eftersom det fanns en tid då jag trodde att jag aldrig mer skulle springa igen. 


Så var man tillbaka på jobbet igen.

Publicerad 2014-07-14 22:25:34 i Allmänt,

Efter ett tag känns det inte som om man har varit borta. Var ganska skoj faktiskt att jobba. men jag fick jobba över också sen på kvällen, kanske inte lika roligt men med trevliga arbetskamrater så är även det roligt. Har regnat mesta delen av dagen. Jag blev ordentligt blöt när jag cyklade till jobbet i kväll. Och ingen spinning 😥, hann bara in sen ringde doktorn.Nu skall jag snart sova.

SM milen i Malmö väntar

Publicerad 2014-07-12 11:45:51 i Allmänt,

Och aldrig har jag varit så nära att ställa in en tävling. Kanske Hörby marknadslopp förra veckan då i så fall. Är inte motiverad överhuvudtaget. Men jag är ganska sträng när det gäller: " har man anmält sig, då springer man, om man inte är sjuk"
Det som gör det extra jobbigt är att vi skall ha Grekisk afton hos Kent och GunMarie kl 17:30. Så att få ihop det rent logistiskt är inte lätt. Kanske har vi kommit på en lösning som funkar. Och vi skall ha en massa saker med oss. I går och även idag har jag jobbat med det. Men det skall bli skoj. Festen alltså. loppet vet jag inte....

Sista semesterdagen.

Publicerad 2014-07-11 11:27:15 i Allmänt,

Känns ändå inte så hemskt. Jag gillar mitt arbete. Och är det bara fina kvällar så är det ok. Man blir lätt lite rastlös när man vara är hemma. Här finns i och gör sig massor att göra men är det varmt och soligt vill man ta vara på solen. Då vill man inte jobba inne, det är det alldeles för varmt för också. 
Har gjort glass till morgondagens grekiska afton. Hoppas att den är god. 


Näst sista semesterdagen.

Publicerad 2014-07-10 22:45:01 i Allmänt,

Lika varmt idag. På morgonrundan med Lufsen passerade vi Sankt Hans backar, där höll man på med gammaldags slåtter. De frågade om jag ville vara med och hjälpa till. Det gjorde jag ett tag men kunde inte stanna så länge p.g.a Lufsen. 

Inte gjort mycket idag. Tvättat. Suttit i solen och läst. I kväll har vi sprungit på Järavallen 6 km. Bad i Barsebäckshamn. Fish and chips åt vi på Barsebäcks hamnkrog. 

Trevligt ställe. 

En fantastisk dag!

Publicerad 2014-07-09 23:50:00 i Allmänt,

 
 
 
Efter de senaste dagarnas jobb här hemma tog vi en semesterdag. I går kväll låg jag på knä och målade altangolvet färdigt efter att vi kommit hen från träningen i Vikhög. Missade första halvlek av den otroliga fotbollsmatchen mellan Tyskland och Brasilien. Hade dock glömt att kolla väderleksrapporten. Så i natt regnade det på mitt nymålade golv. 😥
Men nu till dagen. Det blev en tur till fantastiska Kullen. Först en fikapaus i Domsten. Vi utgick sen från Mölle. Vandrade upp till fyren. Åt en räkbaguette, tog ett dopp nere vid silvergrottan och försökte sen få i oss mycket vätska innan vi begav oss tillbaka nu på den andra sidan. Lite annorlunda natur här. Man förstår ju hur jobbigt det måste vara att springa här!!!!
Köpte vatten när vi kom tillbaka till Mölle hamn. Sen körde vi mot Arild. Törsten gjorde sig påmind igen så vi stannade och köpte varsin liter apelsinjuice som vi girigt klämde i oss. Bad i Arild. Och vilka fantastiska hus.
Efter ett kort besök på Krapperupps slott, hemfärd, vi stannade till i Helsingborg där vi åt på Harrys, Vegetarisk pasta. Körde på småvägar hem till lund.
 

4:e boken

Publicerad 2014-07-08 12:05:20 i Allmänt,

Då börjar jag den sista av mina fyra senesterpocketböcker. Passar bra, det är min sista semestervecka. 
Nu har solen tittat fram efter en mulen början av dagen. 
Dagen hittills:
Långpromenad med Lufsen
Tvättat av markisen lite. 
Putsat 2 fönster (innan denna veckas slut måste jag ha putsat alla)
Och nu är solen borta igen



Måndagskväll och ingen spinning

Publicerad 2014-07-07 23:17:00 i Allmänt,

Fick prioritera bort spinningen i kväll. Motivationen till att träna idag med var lika med noll. Tränade inte i går heller. Gick med Lufs i morse. Sen har jag oljat trädgårdsstolar och tvättat altangolv. har inte kunnat olja in det eftersom det har regnat och åskat idag. Tomas och jag cyklade rundan vi skall springa med LLIf i morgon.
Sen handlade vi räkmackor på Coop, Oscar gjorde oss sällskap vilket alltid är trevligt. Efter ett avsnitt av Paradise på SvT play är det nu dags att gå och lägga sig.

Svettigt värre

Publicerad 2014-07-06 14:39:24 i Allmänt,

Vad gör jag här i trädgården? Jag borde ligga på en strand och kunna gå och doppa mig i ett svalkande hav lite då och då. 
Jag kan inte ens måla färdigt altangolvet. Färgen räcker inte. 
Inte ens trädgårdsslangen går att använda. Väntar på att rörmokare Oscar skall fixa detta. 


Tredje semesterveckan slut.

Publicerad 2014-07-04 21:47:25 i Allmänt,

Fredagskväll. 
Snart dags för Brasilien - Colombia i FotbollsVM. Är ganska lindrigt intresserad. Tomas hjälper Oscar i kväll med att bygga väggar på hans altan. 
Sprang på Klosterängshöjden i kväll. Var trött hela tiden. Sprang "4varv" det blir 16 backar av varierande längd och lutning. Och jag var så törstig efteråt. Har nog slarvat med att dricka idag. 

Omotiverad.

Publicerad 2014-07-04 17:38:21 i Allmänt,

Vi har fantastiskt fint väder idag. Ändå känner jag mig helt omotiverad. Har gått en runda med Lufsen på morgonen. Handlat på Coop. Suttit och läst o solen. Och påbörjat arbetet med att olja in altanen. Vilket först innebär att man måste tvätta brädorna. Medan dessa nu torkar borde jag ut och springa. Men hur skall hjärnan övertala kroppen till detta? 


Träningsdag

Publicerad 2014-07-01 00:07:40 i Allmänt,

Efter min usla träningsvecka så har jag idag tränat. 
Började morgonen med en promenad med Lufsen. 
Sen sprang Tomas och jag morgondagens träningsrunda. Lite svårt att hitta emellanåt. 
Handlade och förberedde lasagnen. Gick på spinningen. Blev jättetrött. 
Mannen hade satt in lasagnen i ugnen så det var klart att äta när jag kom hem. 
Ja, vad har jag gjort sen. Stoppat i mig glass. Skulle vilja stoppa i mig ner men har satt i mig äpple, banan och morot istället. Sett 2 avsnitt av Paradise på SVT play. Slötittat på Tyskland - Algeriet. Där Tyskland gjort 1-0 i förlängningen. Klockan är midnatt och jag tänker gå och lägga mig och strunta i hur det går i matchen. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela