Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Hemresa

Publicerad 2013-06-29 21:58:48 i Allmänt,

Lördag
Sitter på tåget på väg hem. Upp tidigt i morse, halv fem ringde telefonen. Har sovit dåligt i natt. Klockan 3.18 väcktes jag av skott. Och lite senare hörde jag en bil som körde jättesnabbt, 3.25 var klockan då. Sen låg jag och fantiserade om vad det kunde vara. Slumrade till sist en stund.
Vi var i Östersund i mycket god tid. Tog en fika på pressbyrån, kanelbulle och äckligt kaffe. Kanelbullen var god.
Skall berätta lite om fredagen. Upp 6.20 inte många sovmorgnar den här semestern. Vi gick elljusspåret. Var riktigt varmt trots att det var så tidigt. Ger gick till jobbet och jag dammsög och plockade i hop lite grejer. Satt hos mamma, vi kokade kaffe och tittade i foto- pärmar. Sen handlade jag på ICA, gick hem och förberedde vår lunch.
Gerd jobbade eftermiddag i dag, så jag åkte med Stig och Sabina upp till Västansjö.
Om vi skulle gå ut med flotten eller ej var frågan. Det blåste lite väl mycket. Men till sist gav vi oss ut. Det är verkligen en speciell känsla. Vi låg i viken borta vid" sjömebäcken", undrar vad den bäcken heter på riktigt. Vi grillade och drack kaffe. Fantastiskt fint väder.
Sen åkte vi in och lade till hemmavid så att alla kunde vara med en stund. Lite kubbspel och sen var det dags att åka. Vi tittade in till Leif och Linda-Marie, och charmtrollet Lucas som har en stuga i Vallen vid Vallsjön. Den ligger fint och har kvällssol. Sen ville Göta ge oss lite hjortronsylt som hon själv hade gjort. Tyvärr kunde jag inte ta den med mig hem. Både resväskan och ryggsäcken är fulla. En liten runda med hundarna hann vi också med, snacka om ännu en intensiv dag.
Men nu är jag som sagt på väg hem. Det skall också bli skönt. Det är fantastiskt trevligt att bo hos Gerd, men jag har saknat Tomas.

 

Näst sista dagen

Publicerad 2013-06-27 23:40:00 i Allmänt,

Sovmorgon. Hade lite svårt att somna i går kväll. Så i morse när klockan ringde försökte jag stänga av den i min dröm och eftrsom det inte gick att stänga av den ( i drömmen) så hittade jag Tomas telefon fortfarande i drömmen) men den gick ju inte heller att stänga av. Till sist vaknade jag och kunde stänga av den Riktiga telefonen.
Efter frukost och dusch så blev det att gå ner till hemmet. Jag och en gammal klasskamrat gick en rundà med våra mammor, till Ramsele kyrka samt ner till hembygdsgården där vi efter stor möda tog oss in i huset där våfflorna serverades. Sen blick vi i rekordfart ta oss tillbaka till Nipudden eftersom maten serverades klocka halv tolv vilket klockan redan var då vi upptäckte det. 
Lunch härhemma på Kapellbacken med Gerd. klockan 14.00 åkte vi tillsammans med mamma färdtjänsten till Västansjö. Jag tror att hon uppskattade det mycket. Sebastian hade fångat fiskar i dammen. Rökt dem, till detta åt vi tunnbröd. Halv sex åkte vi hem. Vi gick sedan en långrunda med hundarna, trevlig runda men så j-vla mycket mygg. Lite vin och popcorn, sen är den här dagen slut också.
den

Så var det onsdag då...

Publicerad 2013-06-27 00:14:00 i Allmänt,

 
 
 
 
Börjar nästan känna mig utbränd. Grymt jobbigt att ha semester och vara så här social hela tiden. Idag har jag varit mammaleVi gick gick upp 6.20 som vanligt. Elljusspåret med vovvarna. Frukost.. Sen åkte jag med Gerd till stan där hon skulle jobba idag. Inga affärer är ju öppna så tidigt som 9 så jag gick en runda. Tog lite mindre äran en timme. Det blev lite fotograferande också. Sen blev det fika på Café Petter. Det fiket är så trevligt. Sen lite shopping. Ett par fynd på röda korset. Lunch med Gerd och Berit. Sen blev det lite mera affärer innan jag gick hem till Berit som är en släkting i fjärde led till mig. Gerd kom och hämtade mig och sen åkte vi hem till Therese i Långsele. Hon bor i ett jättestort hus. Putte hade lagat en fantastisk fisksoppa. Lite vitt vin till den. 
Häruppe är det mycket prat om gravar och att man måste sköta om dem. Så Gerd och jag åkte till pappas grav och satte lite nya blommor. Sen blev det en liten runda på kyrkogården. 
Promenad sedan i regnet hem. Vidgick nerom gamla kyrkan över Faxälvenbron och Kapellbacken hem. Och klockan blev alldeles för mycket i kväll med. Så,i morgon blir det sovmorgon. 
 
 

Dag nummer 2 Tisdag

Publicerad 2013-06-26 00:14:22 i Allmänt,

Upp 6.20, morgonpromenad med hundarna. La mig igen. Vaknade 8.40. Frukost, sen iväg till byn. Först en titt in till Gerd sen vidare för att köpa lite kaffebröd att ta med till mamma. Det var mycket tunnsått på hyllorna. Blev till sist några dammsugare. Fikade med mamma. Det börjar bli ont om samtalsämne mellan oss. Så vi tittade lite i hennes pärmar. Sen gick jag en nostalgirunda i Ramsele. Putte hade fixat lunch, stuvad abborre. Jättegott. Ner till mamma igen, nu i sällskap med Gerd. Våfflor med grädde och hjortronsylt på hembygdsgården. 
Sen till faster Göta som bjöd på jordgubbar med grädde. Och 7 sorters kakor, eller 5 sorter i alla fall. Och man vågade inte göra annat än ta av alla sorterna. 
Sen en snabb tur till Nordsjö så Gerd fick säga hej till Daniel med familj. Hem till Ramsele och en långrunda med hundarna. En fantastiskt fin kväll. Lite kvällsfika och nu måste jag sova för det är redan ny dag. 
 

Måndag

Publicerad 2013-06-24 23:32:00 i Allmänt,

 
Ställde klockan på 6.20 och gick med Gerd när hon gick morgonpromenaden med hundarna. Sen gick jag och lade mig igen. Och vaknade 9.20. Så det blev snabb frukost och sen iväg till mamma. 
De var mitt uppe i en sångstund. Det var lite beklämmande att se gamlingarna, några var inte så gamla. En skolkamrats drygt 80 åriga mamma sprang runt och letade sin mamma. Lite senare på dagen hade hon packat för att åkandes till mamma. Lite senare satt hon där med papiljotter i håret och pelargonian från sitt fönster och en liten korg med diverse saker. För att knäcka koden till dörren och komma ut skulle man slå koden för det år som är nu. Det hade hon inte klarat ut. Men på sångstunden sjöng hon med i sångerna och kunde texten.
sen gick jag till Röda korsets second handaffär i Ramsele och fyndade
 
 
 
 
 
 
Sen tog vi ut mamma till byns café där hon fick välja bakelse och sedan bli matad med denna äckliga gröna groda. sen bar det av till Cetehallen och därefter Ramsele Sport och fritid. En affär värd att besöka riktigt bra saker. Mamma inhandlade en fin jacka av märket Dobsom.
på kvällen blev det Västansjö och där träffade vi halva släkten trevligt. Stig fixade fika.. 
Sen har vi varit ute på promenad , gjort lite styrkeövningar och druckit vin på terassen och nu kallar sängen..
 

Resa till Norr

Publicerad 2013-06-24 23:18:00 i Allmänt,

Resa upp till Norrland.
Kändes lite konstigt att resa utan Tomas. Har proppat ner mina kläder i en liten resväska (alldeles för liten) fick välja bort kavaj och handväska. Och ändå ha min gymryggsäck. Den är också fullastad. Tåget gick 7.23 klockan har nu hunnit bli 9.46. Har nog slumrat lite. Vet inte hur vi ligger till tidsmässigt. Passerar Mjölby i detta nu.
Nu har jag kommit en bra bit på väg. Tror vi har passerat Ljusdal. Strax innan Bollnäs sprang det folk på vägen så vi blev försenade med 50 minuter.
I Stockholm släpade jag runt med ryggsäck och resväska. Men bestämde mig för att fika på Coffehouse by George. Åt en mozzarellamacka och drack ett glas färskpressad juice. Och sen kaffe och en jättegod liten kaka.
Det är grymt j-vla varmt i kupén. Så istället för att komma fram 19.15 så blir det väl strax efter åtta istället.
Framme i Östersund kl åtta. Vägen till Ramsele har nu asfalt hela vägen. Fantastiskt.
Gerd fixar en god omelett efterverkan blir det en runda med hundarna.

Midsommardag

Publicerad 2013-06-22 21:46:00 i Allmänt,

Lite mindre ont idag.Fast gången är fortfarande haltande och att springa är inte att tala om.
Jag haltade runt med Tomas och Lufsen på Billebjersrundan idag. Trots att det var molningt så blev det en skön promenad. I morgon bär det av till norr.
 

 
 

Ont som f-n....

Publicerad 2013-06-19 21:48:58 i Allmänt,

Har haft ont hela dagen. Det har varit jättejobbigt. Det är inte lätt att hålla humöret uppe. Har handlat frukost till jobbet efter jobbet. Kokat ägg till frukosten har jag också gjort. Det har åskat och regnat i kväll. Men jag var här hemma hos Lufsen så det gick ganska bra och när jag gick iväg till spinningen så kom Tomas hem. Så han slapp vara ensam hemma. Spinningen kändes bra. Det är skönt att jag kan göra något i alla fall.
Sen har jag kollat på "Call the midwife" på SvT play. Jag pillar den serien. Har inte hört något från Emelie ikväll.

Tvedöra.

Publicerad 2013-06-18 22:44:00 i Allmänt,

En fantastisk kväll igen.Vår tisdagsträning var idag förlagd till Tvedöra. Några sprang runt Krankesjön, Anki och jag gick en runda på drygt 5 km. Lite styrkeövningar medan vi väntade på att alla skulle komma i mål. Bad och grillning på detta. Vad kan man mer begära av livet?
 

Måndagskväll

Publicerad 2013-06-17 21:50:15 i Allmänt,

Picknic i Botan med jobbet. Vilken härlig kväll vi hade. Det blev en verkligt trevlig kväll. Kanske lite för mycket bubblor i glaset.
Ingen träning idag dock och det känns lite trist och i morgon öppnar gymet sent. De har börjat med sommartid nu. Får hitta på alternativ träning på tisdag och torsdagsmorgnarna. Om energi och ork räcker till det i morgon tror jag inte.

Är detta livet?

Publicerad 2013-06-16 21:58:00 i Allmänt,

En helt vanlig söndag i mitt liv. Och vad har jag gjort? Undra hur många söndagar ett normallångt liv innehåller. Vet inte om jag vill räkna ut det. Eftersom jag har levt ganska länge nu så antar jag att man blir smått deprimerad när man får höra antalet som är kvar. Jag vaknar alldeles för tidigt på helgerna. Men det blev en lugn frukost med Sysvenskan och 2 mackor till kaffet framför TV:n som jag inte tittar mycket på. Sen har jag faktiskt städat lite, dammat av och torkat ur besticklådor. Varit på gymmet och efter styrketräningen blev det 500 meter simning. Hade glömt simglasögonen hemma. Det var så länge sedan jag simmade så jag vet nog inte var de är. Så har jag gjort en paj som jag skall ha med till jobbet i morgon. Vi skall till Botan och fira EvaMarie, Helena och Mats. Det skall bli skoj. Vädret ser ut att bli bra. Sen har jag lagat mat till oss. Färdiga grönsaksbiffar,stekt strimlad squash, med tärnad paprika. Rödbets och fetaostsallad till detta. Den nya spisen har kommit och vi beställde FEL storlek, på bredden alltså. Jag hade mätt den gamla spisen. Men hade inte en tanke på att det fanns olika storlekar på spisar när vi var i affären. Vår gamla var 70 cm och denna är 60 cm! HaHa! Vet inte vad vi skall göra åt eländet. Tomas var snabb med att slänga förpackningen den kom i. Och han var med i affären och han tänkte inte heller på det!
Emelie och Mikael har nu kommit till Barcelona.Bilden nedan är dock från Paris.
 

Slut på veckan.

Publicerad 2013-06-14 22:27:43 i Allmänt,

Har bara jobbat 2 dagar den här veckan. Det har varit bra för min rygg. Benet känns bättre när jag är ledig.Idag kom äntligen spisen. Men eftersom den har kontakt och vår gamla inte hade det så har vi fortfarande ingen spis att laga mat på. Niclas fixar den på söndag.
har handlat en massa mat på Coop och dessutom varit på systemet. Och handlat en present till Julia.
Det fick bli räkmackor i kväll och en grön smoothie till. Den innehöll Romansallad, banan och melon och vatten. Lite konstig i smaken.
Sen blev det en runda på Ulastigen med Lufsen. Sen har vi suttit här Tomas och jag med varsin dator. Jag har fixat lite med tvätten också. Men ändå.......

Ännu en vanlig dag.

Publicerad 2013-06-12 21:24:00 i Allmänt,

Gick upp klockan halv sex eller fem över för att vara exakt. Frukost. Glömde ta Trombylen. Hatar tabletter. Till gymet. Benet kändes ganska bra i morse. Det gick hyfsat på gymet. Jag känner mig ändå duktig som går dit trots att jag inte kan köra fullt ut. Efter ett tag på jobbet började det förstås göra ont i benet. En kort stund ute i solen på lunchen. Palsternackssoppa från Spoons. Helt ok. Vi fick jobba över på grund av en forskningspatient. Väl hemma blev det till att värma en Felix pastarätt. Just nu har vi ingen spis (Och Elgiganten ligger högt uppe på min Ogilla-lista.) Kaffe och glass. Massor av lakritssås i botten på struten. Sen blev det 45 minuter spinning, det bästa är att benet inte alls gör ont när jag cyklar eller går på spinning. Haft lite kontakt med Emelie i Paris. Hoppas verkligen att de får en bra resa efter den kaosartade början på den.
Här är våra tomatplantor och om vi inte glömmer att vattna dem så får vi kanske många tomater.
Trädgården är fantastiskt vacker nu. Hoppas att sommaren blir fin så att det blir många timmar i den.
 
 
 
 

Beredskapshelg

Publicerad 2013-06-07 21:40:31 i Allmänt,

Arbetsveckan slut. Beredskap hela helgen. Det fina vädret fortsätter. Och smärtan i benet fortsätter också. Kanske är det LITE bättre idag. Har cyklat en runda på 24 km, skall försöka cykla nu när jag inte kan springa. Slöar i soffan och ser fotbollseländet på Tv. Österrike leder med 2 mål! Och däremellan läser jag Marian Keyes "Hemligheten på Mercy Close".

Dammat av racercykeln idag...

Publicerad 2013-06-06 21:31:25 i Allmänt,

Eller rättare sagt Tomas har fixat min cykel, pumpat däck, torkat av den och sprutat olja på kedjan. Cyklade en runda på knappt 3 mil. Höll knappt på att komma upp på cykeln p.g.a. mitt onda ben. Det håller på att sätta sig på psyket det här med smärtan i mitt ben. Har inte gjort mycket idag. Suttit i solen och läst en hel del. Lagat en god laxpaj med sparris och purjo. Och tvättat.

Fortfarande ont....

Publicerad 2013-06-03 21:30:53 i Allmänt,

Då har ännu en dag gått. Ingen större skillnad på smärtan egentligen. Citodonet gör det lite lättare men ibland slår smärtan till med full kraft.Att cykla eller spinna är det enda som inte gör ont Så därför blev det spinning med Suzan ikväll.

Ännu en dag utan träning

Publicerad 2013-06-02 22:08:35 i Allmänt,

Som sagt ingen träning. Trots fulldos med Citodon, ont som f-n när vi gick i Dalby Söderskog med Erika och Lennart. Jag troode inte att jag skulle ta mig runt. SKIT. Nu hoppas jag inte ens längre att det är bra i morgon.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela