Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Valborg

Publicerad 2013-04-30 22:00:26 i Allmänt,

Är helt slut. Dagen började tidigt, gymmet halv sju. Ganska mycket att göra på jobbet. Hem, soligt men väldigt blåsigt, gick en runda med Lufsen. Träning i Skrylle efter att vi hämtat min nya klocka på Fäladstorget. Mötte Katta i Skrylle som sprang med mig på milen. Lagade mat när vi kom hem. Nu slöar vi framför Tv:n och äter choklad .

Ännu en härlig måndag slut

Publicerad 2013-04-29 22:15:00 i Allmänt,

Några minuter innan halvsju står vi en liten skara utanför Actics dörr på Delphi. Ibland är de lite sena med att öppna som i morse var de säkert en minut sena. Snabbast in är Christina som tar av sig sockorna medan hon väntar, medan hon oroligt pratar om hur många som kan tänkas komma och trängas på banan idag, rusar sedan in trycker på duschen, träffas kanske ibland av en droppe vatten innan hon dyker i bassängen. Jag simmar inte längre på morgnarna, bl.a. av den anledningen att det verkar så stressigt.
Idag har det faktiskt regnat lite och varit kallt. En liten runda med Lufsen när jag kom hem. lagade mat och sen blev det spinning. Blev jättetrött på passet och fuskade nog mer än vanligt idag. Sen har vi handlat på Willys Tomas och jag, så slipper vi i morgon.

Helgen är slut

Publicerad 2013-04-28 21:52:42 i Allmänt,

Håller på att bli galen på sparbanken och att det inte fungerar med efakturorna. I morgon har jag sex stycken företag som jag måste ringa till.
Har varit en bra helg in övrigt. Har passat Emma och Julia en stund idag sen blev vi bjudna på middag hemma hos Niclas och Anette. Jag giuck med Emma och Julia i Skrylle och Emma tyckte att det var mycket tråkigt. Ganska fint väder men ingen riktig värme.

Aktiv lördag

Publicerad 2013-04-27 23:07:48 i Allmänt,

Kl tio i förmiddags träffade vi Anki, Magnus, katta, PeO ,Anna, Kjell och Christian på Frostavallen. Katta, Kjell, Anna och Christian sprang en långrunda som med felspringningar blev 21 km. Anki och PeO cyklade. Jag, Tomas och Magnus sprang en runda som var 11 km. Magnus och jag sprang ytterligare c:a 4 km efter att vi druckit lite. Magnus och jag badade i Vaxsjön. Sen blev det grillning och efter det småslöande i solen som stundvis befann sig bakom moln och då var det ganska kallt.
När vi kom hem försökte jag sitta ute i solen men det var ganska kallt. Det blev en långrunda med Lufsen i stället.Nu är klockan elva och jag tänker gå och lägga mig.

Torsdag en dag i slutet av April eller lön i morgon.

Publicerad 2013-04-25 21:12:00 i Allmänt,

Fick jobba ver i kväll så det blev till att stressa till spinningen. Samma kille som igår var ersättare för Annika var det idag för Suzan, Gustav. Han körde samma pass i dag igen, fast det skulle ha varit 55 min istället för 45, Men det gör inte så mycket för det är alltid skönt när ett spinningpass är slut. Skall avsluta kvällen med en kopp te, detta händer nästan varje kväll och kanske plocka ur tvättmaskinen så att jag slipper det i morgon bitti.
Detta läste jag på Facebook.
"Now if you are going to win any battle you have to do one thing. You have to make the mind run the body. Never let the body tell the mind what to do. The body will always give up. It is always tired in the morning, noon, and night. But the body is never tired if the mind is not tired."

— George S. Patton, US Army General, 1912 Olympian

I Tv soffan igen.

Publicerad 2013-04-24 21:30:54 i Allmänt,

I morse hade den gamla väggklockan stannat. Jag tycker inte om att den stannar. Gymet som vanligt. Gick hem lite tidigare idag från jobbet. Promenad med Lufsen. Sen softade jag lite. Kollad mail. Spinning klockan 19.10. Idag var det en ersättare för Annika. Roligt pass och en av låtarna var "Jag vill inte motionera". Vi trampade på som galningar till den låten.

Orienteringskväll i Skrylle

Publicerad 2013-04-23 22:17:02 i Allmänt,

I kväll var det orientering som träning i Skrylle. Torill och Benkt hade fixat en bana till oss. Den var lite smålurig eftersom det var en massa andra kontroller ute. Sprang med Anita.
Nu har klockan än en gång blivit för mycket. D.v.s över 22.

Livet längtas bort...

Publicerad 2013-04-22 20:54:55 i Allmänt,

Man längtar nästan alltid fram till något, dagens slut, veckans slut, spinningpassets slut eller att det snart är helg, snart semester och så vidare. Jag blir lite rädd när jag tänker på det. Man borde ju leva och vara i den tid man är i och njuta av den. Jag vet dock inte hur man gör det, känner att det är något jag borde lära mig. Man blir nog mer tillfreds i sitt sinne om man tänker och lever så.
I övrigt har det varit en helt vanlig måndag. Gymmet på morgonen, ganska lite att göra på jobbet, promenad med Lufsen när jag kom hem. Lagade mat, satt ute och drack kaffet men det var lite för kallt. Lagom till att Tomas kom hem så gick jag till spinningen.
Nu är jag hemma igen i soffan med en kopp te och en knäckemacka.

Arbetssöndag

Publicerad 2013-04-21 22:09:29 i Allmänt,

Klockan är över tio och jag borde ligga i sängen. Har jobbat hela den här fina soliga dagen.Fullt upp på jobbet hela dagen. Väl hemma satt jag ute i solen och läste en stund sen gick jag en promenad. Då var klockan rätt mycket så det var ganska kallt. Sen har jag haft fullt upp med att slutföra anmälningarna till Lundaloppet. Det tar sin lilla tid med allting så kan man sen bara hoppas att det fungerar.
Dessutom har jag haft ont i nedre delen av ryggen hela dagen. Hoppas att det är bra i morgon.

Snart till jobbet

Publicerad 2013-04-21 06:41:48 i Allmänt,

Sitter i soffan, smuttar på kaffet och ser på en sovande man i andra soffan. Sitter och intalar mig själv att det här blir en bra dag! Det ser ut som om det skall bli en fin dag, men det vet man ju inte ännu. Men jag kan inte missunna alla andra en fin dag så det hoppas jag att det blir.

Vann en startplats till Lidingöloppet

Publicerad 2013-04-20 22:35:03 i Allmänt,

Skrylleloppet gick jättebra, jag är verkligen nöjd med mina 53.07 (53,32 officiell tid, stod långt bak, tiden togs vid startskottet som inte var något startskott) Jag försökte hålla en jämn fart. Men glömde nog ändå bort att jag skulle ta det lugnt. En rolig sak var att jag vann en startplats till Lidingöloppet, valfritt lopp.
Efteråt blev det fika i det fina vädret, solen försvann emellanåt dock och då blev det lite kallt förstås.
Emelie och tomas tränade på Actic. Jeanette,Daniel och barnen kom och hälsade på efter koutsläppet de varit på i Sjöbotrakten. De hjälpte till att fixa maten. pasta med lax och champinjonsås.
Efter en stirrig promenad på Klosterängshöjden, jag är stirrig alltså när Tomas släpper Lufsen. Tidigare hade vi lite kontroll över honom. Nu har vi i princip ingen .Dessutom hoppade han i en dypöl så han åkte på bad när han kom hem.Vi drack kaffe och åt glass, vi hade tänkt sitta ute men det kändes ändå lite för kallt. Sen har vi tagit det lugnt. Suttit vid datorn. Fixat lite med tvätten. Och i morgon skall jag jobba, det är inget jag ser fram emot.Men kanske blir det ändå skoj, det är alltid trivsamt att jobba med Gunilla. Och jag har lovat mig själv att inte stressa.

Fin morgon

Publicerad 2013-04-20 07:46:51 i Allmänt,

Efter en kall och frostig natt ser det ut att bli en fin dag. Blir kanske kortärmad tröja på Skrylleloppet.
Jag är i dålig balans just nu. Sover dåligt. Jag brukar inte vara stressad av jobbet men just nu är jag det. Har drömt jobb hela natten. jag ser fram emot att det är mindre ön en månad nu tills vi åker till Fuerteventura. Skall försöka att bara ta det lugnt och njuta av det här Skrylleloppet.

Fredag och veckan är slut

Publicerad 2013-04-19 20:51:02 i Allmänt,

Slut på veckan och ganska slut är man själv också. Jobbade över en dryg halvtimme. Sen till Nova och hämtade min cykel som varit på lagning. Passade också på att hämta nummerlappen till Skrylleloppet på Intersport. Sen hann vi med att handla en blomsterbänk på Rusta. En röd och fin vattenkokare på Mediamarkt. Gräsmattegödesel på Plantagen. På Team Sportia handlade vi en del saker på rea, cykeltröja till mig, sockor till Tomas och ett par varma vinterhandskar till mig (rea 70 %). Och på vägen hem Willys för att köpa bröd så att jag kan ha mackor till matsäcken i morgon efter loppet i morgon.När vi kom hem var vi jättehungriga så det blev lite stress att försöka fixa maten snabbt. Lax i ugn med cremefraichetäcke, ris ,sallad och gröna ärtor till.
Ett glas vin till detta. Kanske tar jag ett litet glas till, få se. Vet inte om det är någon bra uppladdning inför loppet precis.

Kramp i vaden på spinning-passet.

Publicerad 2013-04-18 21:11:57 i Allmänt,

Trodde att jag skulle skrika rakt ut så ont gjorde det i vadmuskeln på mitt högra ben på kvällens spinningpass. Jag kunde trots allt fortsätta efter en stund. Jag tror att jag tränat lite för mycket. I morgon blir det vilodag. På lördag väntar Skrylleloppet. Det ser jag mest som en träning för kommande lopp till hösten. I nuläget varken kan eller vågar jag pressa mig för mycket. Jag törs inte ta i jättemycket för jag är rädd att något skall kunna hända i så fall. Men jag måste ha ett mål så småningom. Jag tror att det skall vara att springa Lidingöloppet under 1:30.
Idag har det varit en tuff dag på jobbet. Inga raster alls, men det har varit ganska skoj trots allt. Skall nu lägga mig i sängen och mysa och läsa lite.

Toktrött på jobbet.

Publicerad 2013-04-17 21:35:41 i Allmänt,

Har varit trött och okoncentrerad på jobbet.Tog mig ändå till Skrylle i kväll för att lyssna på Magnus Bergmans föreläsning, man visste ju inte vad man hade att vänta efter föreläsningen för två veckor sedan. Men det var en jättebra föreläsning. Efter den sprang jag 5:an. Skönt väder i kväll med. Efter en stor mugg med varm choklad och 4 knäckebröd känner jag mig mogen att lägga mig i sängen och läsa.

Helst i säng innan tio

Publicerad 2013-04-16 22:08:19 i Allmänt,

Jag borde vara i sängen klockan tio för annars är jag för trött på morgonen. Men det dyker alltid upp en massa saker som gör att tiden rinner iväg. Anki höll i träningen, en rolig träning där vi kunde hålla samman hela gruppen. Och varmt och skönt om man tänker på hur det varit den här våren / vintern. Kom precis på att jag glömt att ta min medicin. Känns hemskt att ta en trombyl på morgonen och en Astorvastatin på kvällen. Och det kommer jag att göra resten av livet.

Sista Molanders

Publicerad 2013-04-15 21:00:00 i Allmänt,

En vanlig härlig måndag. Gymmet på morgonen. Fint väder idag. När jag kom hem från jobbet. Promenad med Lufsen. Satt sen ute och drack en kopp kaffe. Spinning efter det. Och nu väntar Molanders.

Mad men

Publicerad 2013-04-14 21:57:12 i Allmänt,

Skall snart se Mad men. Nya avsnitt. Idag sprang Tomas och jag Långstorpsrundan i Frostavallen. Mycket trevlig runda men det var lite blött och isigt på sina ställen.Och jag slog Tomas!!!! Väl medveten om att det var min typ av bana. Men ändå.....Och det fina vädret som de lockat med hela veckan ...ok att det har varit fint idag men inte så varmt och solen fanns bakom ett dis.

Utmattad

Publicerad 2013-04-13 18:54:26 i Allmänt,

Har jobbat extra idag och det var tufft. Vi hade ganska tjockt bokat dessutom kom två patienter till. De var bokade i Landskrona, men hade fått kallelse till Lund. Så inga raster, lunch åt vi vid labbet.
Jag bestämde mig ändå för att ge mig ut och springa när jag kom hem. Det blev nästan 6 km och det kändes skönt att springa. Tomas hade köpt pizza som färdiggräddades i ugnen och till dessa gjorde han vitkålssallad. Jag drack en liten starköl och i mitt utmattade tillstånd kände jag mig lätt påverkad.

Kollar på film

Publicerad 2013-04-12 20:20:46 i Allmänt,

Veckan slut eller inte egentligen. Skall jobba i morgon. Det blev en tidig morgon, Emelie skulle åka till Sthlm via Kastrup. Så halv fem väcktes vi. Efter jobbet idag blev det löpbandet en halvtimme och lite styrketräning därefter.
För precis 6 månader sedan åkte jag på fredagskvällen till akuten i Malmö, då fattade jag inte vad jag hade framför mig. Otroligt att det har gått 6 månader. Och att jag nu ändå känner mig ganska bra.
Nu skall jag titta på "The wedding singer"

Snart blir det räkmacka

Publicerad 2013-04-11 20:12:32 i Allmänt,

Efter att ha avslutat dagen med 30 min på löpbandet och 55 min spinning så är jag rätt mör. Har beställt räkmackor på Coop, väntar nu på att Tomas och Emelie skall dyka upp med dessa snart. Har precis avnjutit Girls på SVT Play. Jag gillar den serien. Ute råder ett hemsk väder, regn med små isbitar i känns det som. F-n vad jag längtar tills det blir varmt.

Träningsnarkoman

Publicerad 2013-04-10 21:51:08 i Allmänt,

Jag känner att jag skulle kunna träna ännu mera än jag gör nu. Gymmet i morse. Spinning i kväll. Fast jag har blivit rädd för att ta i efter operationen. Få se om det släpper så småningom. Har satt upp alla tavelhyllor nu. Jag jobbar på att få ordning på alla tavlor och foton. De har blivit stående sen vi målade om och det var 2011 efter Lufsens stora vatten läcka. Så i mer än ett år har de bara blivit stående. Men nu skall det bli en ändring på detta.

Tisdag är Skryllekväll

Publicerad 2013-04-09 21:39:04 i Allmänt,

Gymmet på morgonen "as usual". Ganska lugn dag på jobbet. Direkt hem efter jobbet och sen snabbt iväg till Skrylle. Sprang milen med Lars K och Anders. Blev ordentligt trött. Tog i ordentligt för en gångs skull. Har tittat lite på "Newsroom" en serie som började igår. Såg halva. Jag måste komma i säng klockan 22 annars orkar jag inte med morgondagen.

Molanders väntar.

Publicerad 2013-04-08 20:53:13 i Allmänt,

Gymmet på morgonen som vanligt. Lugnt på jobbet så jag hann städa LLIF:s prisskåp. Skönt. Har beredskap i kväll men ännu så länge lugnt. Hann ut med Lufsen en liten runda och hann faktiskt sätta upp 2 tavelhyllor innan det var dags att ge sig av till spinningen med Suzan som jag absolut inte vill missa. Och nu sitter jag här i soffan igen och om åtta minuter är det som sagt Molanders, kvalitetsmys.

Helgen slut

Publicerad 2013-04-07 20:55:00 i Allmänt,

Det skall man nu inte deppa för. En helt ny fräsch vecka ligger framför oss. Och måndag är bästa dagen enligt Suzan, spinninginstruktör på Actic. Min kropp har varit trött hela dagen. Därför blev det först Nova och därefter Coop på hemvägen och efter lite fika här hemma så begav Emelie och jag oss till gymmet. En dryg halvtimmes styrketräning därefter massagestol på Actic, jag hann med nästan 25 min. Bastu efteråt förstås. Sen blev det Vegobiffar , fylld pasta och sallad när vi kom hem. Hade tänkt se mästarnas mästare men tyckte att det kändes som slöseri med tid. Men nu skall jag lägga mig och läsa "Snabbare, starkare, löpare" av Magnus Hagström. Jag behöver lite pepp vad gäller löpningen.

Morgonstund har guld i mun(d)

Publicerad 2013-04-07 09:09:14 i Allmänt,

Vaknade till strålande sol. Men nu är den borta. Framför mig ligger en en dag helt utan planer, känns lite konstigt. Jag behöver nog alltid ha något bestämt. Vet inte ens vad jag skall laga för mat.

Kvällspromenad

Publicerad 2013-04-06 21:14:00 i Allmänt,

 
Lufsen såg ut som om han låg och deppade i sin lilla vrå. Så vi bestämde oss för att gå en promenad på ULA stigen i Skrylle. Och det gjorde vi! Lufsen var ovanligt snusig, han kände nog lukten av vildsvin, kaniner och rådjur.Tillbaka i soffan med en god kopp te.


Feel good runda

Publicerad 2013-04-06 18:22:06 i Allmänt,

Vaknade i morse till en blå himmel. Tog inte på löparklockan utan bestämde mig för att ta det lugnt (eller ännu lugnare då) Tog lite bilder på rundan. Benen är trötta, jag är nog lite övertränad. Efter löpningen blev det lite solande på altanen och så läste jag färdigt Femtio nyanserboken. Vet inte vad jag ska säga om dem (3 st). Nu har jag börjat läsa "Allt om Frankie" av Maeve Binchy Hon brukar skriva bra. Få se, än så länge har den inte fångat mig. Eftersom solen ganska snabbt gick i moln och då blev det svinkallt så åkte jag till Rusta och inhandlade ett antal tavellister (X-pris just nu). Handlade på Willys jag hatar den affären. Den är så tråkig. Men den är billig, ligger nära, har det mesta och jag vet var allt finns.
Idag blev det fisksoppa, vi hade Oscar som gäst, han stannade i en kvart ungefär. Han hade glömt att han skulle äta med oss och satt i sig en proteindryck. Nu skall jag försöka sätta upp lite tavellister.

Cider och vin

Publicerad 2013-04-05 21:19:00 i Allmänt,

Får ju inte skriva för negativt. Men jag är ju ofta trött på kvällen. Kan nog tycka att det ibland är en skön trötthet. Efter att idag ha gått Skåneleden tillsammans med Helena och Gunilla kände jag mig helt slut-. Att bara laga mat var hur jobbigt som helst. Tog ett skönt bad efter maten och har lyckats hålla mig vaken. Tittar nu på Let´s Dance, tycker inte att det är speciellt bra. Nu har jag dessutom druckit vin och en cider. Men man kan ju inte ägga sig hur tidigt som helst en fredagskväll
<>

Ledig i morgon

Publicerad 2013-04-04 20:38:00 i Allmänt,

Jag är grymt trött i hela kroppen. Gick ändå på spinningen i kväll. I morgon skall jag gå en del av Skåneleden i Skrylle med Gunilla och Helena. Först skall vi äta frukost hos Gunilla. Men i kväll orkar jag inte mycket mera. Tror att jag skall gå och lägga mig, fast klockan inte är så mycket. Tar väl med "Femtio" och kryper ner i sängen.

Tröttare

Publicerad 2013-04-03 22:13:23 i Allmänt,

Började morgonen med spinning på Actic. Bra dag på jobbet. Fick jobba över lite. Stressade hem för att hinna ut till Skrylle för att lyssna på en föreläsning som Lidingöloppet on tour skulle ha i kväll. Mental träning. Sicken dålig föreläsning. Vi hade nog alla höga för väntningar. Den här killen pratade baraom sig själv. Efteråt sprang jag, Anki och Lena  7km. Hemma klokan nio, fått i mig lite mat och tittat på Girls. Skall snart stupa i sängen.

Trött efter träning i Skrylle och sommartid

Publicerad 2013-04-02 21:48:09 i Allmänt,

Vaknade klockan 3 i natt och kunde kunde inte somna om. Tror att jag slumrade till lite innan klockan ringde. gymet blev det som vanligt på vägen till jobbet. Helt ok dag på jobbet. Skrylleträning på kvällen. Sprang med Anki och Anita Billebjersrundan. Fixade mat med hjälp av gårdagens rester. Fick vänta länge på Tomas som jobbat över jättelänge och sedan sprungit på löpbandet. Nu väntar sängen.

Slut på påsken

Publicerad 2013-04-01 21:59:53 i Allmänt,

Påsken avslutade vi med att träffa hela närmaste släkten. Och Carro som också räknas in till våra närmaste. Även om det är jobbigt så är det roligt att vi alla samlas ibland.
I förmiddags hann jag med ett spinningpass på Actic. Och nästan en timme i solen på altanen med den knäppa boken "Femtio nyanser av någonting....
En kort arbetsvecka väntar.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela