Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Nyårsafton lite senare på dagen

Publicerad 2022-12-31 14:47:29 i Runningforward.blogg.se,

Har varit på ATC på Actic, hämtat paket, ett till Emelie och ett till mig själv. Min gula Didricksson jacka har kommit. Köpte en räkmacka på Ica, ganska äcklig, drack en öl till. Åt massor av lakrits, har druckit kaffe och känner mig lite piggare. Snart kommer Lykke, de skulle på fest redan klockan fyra. 
Det är nyårsafton och jag hade inte kunnat bry mig mindre. 
Fortsättning följer….

Nyårsafton 2022

Publicerad 2022-12-31 07:49:36 i Runningforward.blogg.se,

Ligger i sängen ska snart gå upp till en ny dag. Känner ingen glädje. Om jag tittar tillbaka på 2022 så finns det så många bra saker men allt förmörkas av det som hände 14 januari. 
Ska försöka fokusera på ljuspunkterna idag. Men jag mår inte så bra, känner mig inte pigg fysiskt heller. Är det sorgen som drar ner hela mitt mående? Känner mig trött hela tiden. 
Jag låter som en gnällspik. Just nu tycker jag synd om mig själv och hela min familj. 
Siv, det är bara du som kan göra den här dagen någorlunda bra. 

Årets näst sista dag.

Publicerad 2022-12-30 22:50:12 i Runningforward.blogg.se,

Den här julen har bara passerat, julafton eller en vanlig dag. Ingen skillnad,,i morgon är det nyårsafton. Det bryr jag mig heller inte om. 
Belle och Emma har sovit över i natt. Vi åkte ner till stan och gick en runda på Kulturen. Träffade Felix på Espressohouse. Tog bussen hem. Lagade mat, mat och mat, Felix köttbullar och makaroner. 
Belle blev hämtad, Emma åkte hem, jag och Felix hade sedan följe ner till stationen, v gick förbi Tomas grav. Gick i lite affärer, köpte lite julpynt på rea på Åhléns. Köpte ett svart linne på MQ. Träffade Erika och tillsammans såg vi bion " Bonusfamiljen". 
Vi tog bussen hem. Har sett på " Borgen", ätit gårdagens rester. Är så trött. Ska snart gå och lägga mig. 

29:e december

Publicerad 2022-12-29 07:25:59 i Runningforward.blogg.se,

(null)

Sitter i köket, snart kommer Belle och Lykke hit. Julia sover fortfarande….jag har frukostbullar i ugnen. Har druckit kaffe. Känner mig sorgsen och tänker på hur livet kunde ha varit, minns förra julen och blir ännu mera ledsen. Är det så här det ska vara resten av mitt liv. Ett halvt liv känns det som just nu. Vet att sorgen och saknaden måste få ta tid. Vet att den alltid kommer att finnas där. Under tiden lever jag ett onormalt normalt liv. 
(null)

Onsdag 28 december

Publicerad 2022-12-28 08:12:50 i Runningforward.blogg.se,

Vaknade med huvudvärk, nu efter Alvedon och Ipren, kaffe, ris a la Malta och en julfilm på tv:n börjar det kännas bättre. 
Amerikanska julfilmer slutar alltid lyckligt, jag vill ha lyckliga slut. 
Kan inte få min kropp att träna, den vägrar. Jag måste ta tag i det. Det får väl bli mitt nyårslöfte. Det hade jag förra året och jag började träna, när sen allt hände med Tomas tog allt slut. Jag tränade inte på flera veckor. 
Jag mår bra om jag tränar, just nu mår jag inte bra. Att det var vid den här tiden förra året som Tomas började må dåligt gör också att allt känns tungt. 
Hela tiden tänker jag att han ska sitta i soffan, klaga på att jag inte torkat upp efter mig i duschen, smutsat ner spegeln på toaletten, vakna av hans snarkningar. Trodde alltid att vi skulle få åldras tillsammans, att han skulle få se Belle och Lykke och Arthur växa upp. 
Våra liv blir aldrig desamma och det sätt han avslutade sitt, ensammast i världen, med en fruktansvärd smärta, värre än en fysisk, det är svårt, det är så sorgligt. 
Idag ska vi åka till Landskrona och träffa Camillas föräldrar. Jag åker med Lennart och Erika. 
Låt livet bli lite lättare, ibland vet jag inte ens om jag vill det eftersom Tomas hade det så svårt men jag måste ju finnas för mina barn och barnbarn. Så glad att jag har alla, att jag haft förmånen att få träffa de små så mycket. 
Varför blev det så här? 


Fortfarande tisdag 27 december

Publicerad 2022-12-27 16:30:04 i Runningforward.blogg.se,

Har orienterat med Anki och Magnus. Vi hade tur med vädret. Det var en ganska lätt bana. Vi fikade efteråt. Trots att solen sken så blev man lite nedkyld. Har inte gjort något alls sen. Raderar bilder på telefonen. Har nästan blivit manisk. Är rädd att jag raderar sånt jag kanske vill ha kvar. 
Nu sitter jag i mörkret i lägenheten. Jag tycker att livet är tungt och sorgligt. Mår så dåligt att tänka på Tomas. Vet att jag har mycket bra runt omkring mig, men det är så svårt att vara positiv. 
Har beställt en ny vinterjacka, en gul Didricksson. Kändes lite bra att få handla…men nu känns det mest som slöseri. Jag har ju jackor. 
Gjorde ris à la Malta som jag provsmakat, var gott tycker jag. 
Vet inte vad jag ska göra resten av kvällen. Åka till Oscar? Orkar inte träna heller. Har tappat sugen för det mesta…. 

27:e december

Publicerad 2022-12-27 06:51:30 i Runningforward.blogg.se,

Ligger kvar i sängen. Vill inte gå upp. Vill stanna kvar här. Ska orientera i Skrylle med Anki och Magnus idag. 
I går var jag på Järavallen med Dervla och Karolina. Vi gick en runda och tog några geocache. Det var roligt att träffa dem. Sen satt jag mest i soffan  Bestände mig för att radera bilder i min telefon. Nu är 2016 klar, vet inte hur lång tid det tog, det var mycket tidskrävande. Måste göra det, det är fullt i "molnet". Ganska jobbigt att titta på dubbletter och dåliga bilder när man ska visa bilderna för någon.. 
Nu går jag upp, till en ny dag, bara jag kan göra den så bra som möjligt, men varför, varför lämnade du oss Tomas. När jag tittar igenom bilderna så ser jag en glad Tomas på de allra flesta bilder. 
(null)

Annandagen 2022

Publicerad 2022-12-26 07:20:56 i Runningforward.blogg.se,

Vaknade som vanligt tidigt. Kunde inte somna om. Men sov ganska bra fram tills att jag vaknade. Tankarna på Tomas kommer direkt, jag gråter inte lika ofta eller mycket längre. Men det är en stor klump som bara ligger där. Det känns så sorgligt att han inte får vara med mig här, aldrig ha fått träffa Arthur. Han avgudade lilla Belle. Lykke hann han aldrig känna. Jag kan se honom sitta vid julgranen med Arthur och se när jultåget tuffar fram. Älskade Tomas, varför, varför? Själv känner jag mig lurad på resten av mitt liv, det liv vi skulle ha tillsammans. Jag har överlevt, jag lever för mina barn och barnbarn. Men det är inte ett helt liv, du fattas mig. 
Idag ska jag träffa Karolina och Dervla. Är glad att jag har dem. De som har betytt mycket för mig det här året förutom min familj ör vänskapen till Anki och Magnus, Amir och Halina och Karolina och Dervla, ja kanske också Kristiina. Och Ann och Ulla som  har funnits med lite längre bort kanske. Men de är människor jag har kunnat prata med. 
Ska inte glömma Helena och Leif, GunMarie och Kent, de är personer som har upplevt sorg och vet att sorgen inte försvinner efter några månader. 
Igår kväll kom Erika hit, vi tittade först på bilder av Tomas sedan såg vi en ganska dålig julfilm. Men det underlättar livet att se sånt som är okomplicerat och som slutar lyckligt. 
Saknar Emelie och Arthur som nu är i Göteborg.  Är glad att jag satte upp en julgran, Arthur beundrade de små husen och gillar jultåget. 
(null)



Juldagen 2022

Publicerad 2022-12-25 09:15:42 i Runningforward.blogg.se,

Tror att min blogg fungerar igen. Såg ut som det. Ligger i sängen och vill inte gå upp. Har ätit frukost med Dumle som efterrätt. 
Julafton var väl ok. Vandrade med Anki och Magnus, drygt en mil. 
Vi samlades här vid fem, Erika och Lennart, Niclas och Julia och Emma. 
Vi åt, spelade julklappsspelet, spelade triangelspelet. Avslutade med att se Tomten är far till alla barnen. Få se vad den här dagen har att erbjuda. Borde träna….
(null)

Singapore 2022

Publicerad 2022-12-20 10:48:02 i Runningforward.blogg.se,

Resa till Singapore Söndagen den 13 januari. Tillika fars dag. Resfeber hade jag haft i mer än en vecka. Hade beställt taxi från Lund. Det kändes bekvämast så. Åkte klockan åtta från Margaretavägen. Var i god tid på Kastrup. Allt gick smidigt. Incheckning, genom säkerhetskontrollen. Drack en öl och åt en macka på en restaurang på Kastrup. Dyrt som bara den…. Sov inte mycket på planet. Satt inklämd mellan två bastanta män. Gick på toaletten en gång på hela resan. Tolv och en halv timme tog flighten. Blev upphämtad på flygplatsen och var snabbt hos Emelie och Jakob. Åt frukost, vi gick en kort runda på stan. De har ett varuhus som ligger nära. Där träffade vi Jakob och åt lunch med mig rtrrhonom. När Arthur tog sin eftermiddagslur somnade jag också en stund. Vi badade i poolen sen.  /Users/sivjanssontjarnberg/Pictures/Bilder-bibliotek.photoslibrary/originals/D/DF95F540-89A6-43FC-B231-B5689BA8E325.jpeg Innan middagen gick vi en trevlig runda längs ån som flyter genom Singapore. På kvällen hade deras hemhjälp Vanessa fixat middagen. Vi skulle titta på en film Emelie och jag. Men jag somnade. Sov ganska bra på natten, vaknade några gånger men somnade om igen. 15 januari Vaknade kl nio Singaporiansk tid. Det är ju mitt i natten hemma i Sverige. Jättegod frukost. Jag gick på gymmet medan Arthur sov och Emelie jobbade. Sen bjöd Jakob på födelsedagslunch. Emelie fyller 33 år idag.        Sen åkte vi hem. Arthur somnade. Emelie jobbade lite. Vi gick en kort runda längs samma å som igår fast åt andra hållet innan vi skulle äta middag. Idag var det indisk mat. Mycket kryddstarkt. Den lille Arthur vägrade sedan att somna. Inte förrän halv tio gick det gå honom till ro. Det har också varit en lite sorglig dag. Vi tänkte på Tomas, hur han hade gillat att vara med här. Hur han hade älskat lille Arthur. Jag tänkte på förra gången vi var här och det gör så ont. Så ont. 16 november. Sov jättedåligt inatt. Somnade, sov en halvtimme, var vaken en halvtimme. Sov i en timme och sen var det kört. Somnade inte förrän kl fyra. Jag och Emelie skulle gymma men lille Arthur fick lite prickar av något han åt. Vi körde övningar lite i lägenheten. Blev lite poolhäng i dag. Arthur somnade och sov medan vi solade lite och åt lunch. Sen tog vi bussen till ett stort shoppingcenter. För stort…. Var lite stressigt att gå där. Köpte en hårborste på HM. Har glömt min hemma. Tog ingen bikini med heller. Har hittills lånat Emelies. Allt är så dyrt här. Få se om det blir någon ny. Det är kväll. Vi har ätit. Arthur har somnat. Hoppas på en lugn natt     

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela