Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Fint väder

Publicerad 2014-05-31 13:28:23 i Allmänt,


Mulet när vi vaknade i morse och ganska kallt. Emelie och jag gick en långrunda med Lufsen och på en hundrastplats på Annehem fick han träffa en 11-årig hundfröken. 
Därefter har jag handlat ingredienser till födelsekalaset i kväll. Vi firar Lufsen som fyllde 12 år i måndags. Vi skall äta vegetarisk lasagne men han skall få köttfärssås dagen till ära. Tror att det är hans favoritmat. 
Nu har solen tittat fram lite och jag har suttit och läst Runners world. Har inte tränat något sen i onsdags men jag har fortfarande träningsvärk. 

På väg hem....

Publicerad 2014-05-30 16:12:41 i Allmänt,

I bilen på väg hem från Sthlm. Ett regnigt Sthlm. Vi hann med lite shopping idag, jag och Emelie. Medan grabbarna, Tomas och Mikael flyttade grejer som precis flyttats, i lägenhetskarusellen. Men i detta nu så bor Emelie och Mikael i Liljeholmen istället för Vasastan. Fast just nu är vi alla fyra på väg hem till Skåneland. Det har varit ett intensivt men trevligt dygn. Natten tillbringades på:
Gårdagskvällen tillbringades i Skrapan. 
Först drink i himlen. 



Sen taibuffet på Pong. Också Skrapan.  
Jag har en fruktansvärd träningsvärk efter onsdagspasset. Hoppas att benen är bättre i morgon. 

Fyra dagar ledigt........

Publicerad 2014-05-28 21:33:40 i Allmänt,

Ser på "Svett och etik". Missade första programmet. Den här gången handlar om Yoga. Så många gånger jag har provat Yoga och jag fattar fortfarande inte det fantastiska med det. Men det måste finnas något med Yoga. Med tanke på att det finns så många anhängare som pratar lyriskt om Yoga. Jag hoppas att jag så småningom får uppleva att Yoga är fantastiskt.
I morgon åker vi till Stockholm. 😊
Var på ATC pass med Linda i kväll. Ett verkligt tufft pass!

Skryllekväll och Willyskväll.

Publicerad 2014-05-27 22:17:41 i Allmänt,

Klockan är som vanligt för mycket. Behöver min skönhetssömn.
Lita annorlunda träning i Skrylle. Löpning blandat med styrka och Magnus och Roland tog oss med ut i terrängen.
Har betalat räkningar, hoppas att det är alla. Nu vill jag SOVA..zzzzzz

Stockholm på torsdag.

Publicerad 2014-05-26 21:43:27 i Allmänt,

Då har vi bokat hotell till torsdag då vi drar till Stockholm. Hem på fredag och då har vi Emelie och Mikael med oss hem. 😊
Har haft ledig eftermiddag. Blå himmel, mycket solande, lite ogräsrensande och Anatomi - prat med Emelie. Spinning i kväll. Mycket ös och jag blev trött i benen.  
Julia sprang Kalvinknatet, blötte skorna i fontänen innan loppet, fick håll och gick i mål. 😊
Men hon var lika glad ändå. 
Felix skadade sin arm på skolan, men det visade sig att det inte var någon fraktur. Händelserik dag!


En bra dag

Publicerad 2014-05-24 19:56:39 i Allmänt,

Sitter i hammocken med en kopp kaffe. I morse åkte vi ut till Åkarp och outletbutiken som säljer sportkläder. Köpte linne och kompressionstights. 
Sprang Skryllemilen i dem i eftermiddag och de kändes sköna. Och man känner sig smal. 
Sen åkte vi till Erikshjälpen, där fyndade jag ett fat och en brosch. ( har hundra fat och broschar)

Efter detta blev det Tirups örtagård. Jag tycker att det är jättefint där och skulle kunna handla massor med onödiga saker. Vi handlade en söt groda. 

Och: 
 
Ett hängande fågelbad. 
Milen i Skrylle sen. Det gick inte så fort men det kändes bra. 
Och jag har inte behövt jobba. 
Nu blir det ett glas vin. 

Lördagsmorgon och 2 dagar ledigt kanske

Publicerad 2014-05-24 09:21:23 i Allmänt,

Det jag gillar allra bäst är helgmorgnar, då man kan slappa i soffan, läsa tidningen. Slötitta på TV: s Nyhetsmorgon. Fast jag har beredskap hela helgen så lugnet kan bytas ut mot en adrenalinkick om det är en "rädda hjärnan" patient på väg in. 
Vädret är lite trist, har regnat och åskat inatt = shoppingväder. 😊

Orkar inte träna i kväll.

Publicerad 2014-05-15 17:56:14 i Allmänt,

Kroppen känns som om den vore manglad. Har gått en runda med den gamle ( Lufsen ). Kanske åker jag till Nova och går ett varv. Jag har beredskap i kväll. 
Bild från vår runda. 

Konstig doft

Publicerad 2014-05-14 18:31:14 i Allmänt,

När jag kom hem idag möttes jag av en konstig doft. Svaret fanns på ovanvåningen. Lufsen hade kräkt två jättehögar på Emelies säng som jag bäddat rent i för att Jeanette och Daniel och barnen kommer. Allt var drabbat på något sätt. Tur att man har tvättmaskin i alla fall. 


Tisdagskväll en vanlig sådan.

Publicerad 2014-05-13 21:41:34 i Allmänt,

Nästan alla mina dagar ser lika ut. Actic på morgonen. Idag har jag varit på angio på jobbet. Hem, ut med Lufsen. Till Skrylle, uppvärmning 2,2:an, därefter milen. Jag är hemskt " övertränad" just nu. Har tränat mycket annat än löpning. Men hoppas att jag får utdelning sen. Willys på vägen hem från Skrylle. Sen har jag sett " Dag " som flippat ut totalt nu. 

Söndagskväll

Publicerad 2014-05-11 21:22:49 i Allmänt,

Har ångest för att det är måndag i morgon och att helgen är slut. Jag brukar inte känna så. Jag gillar mitt jobb. Och jag är en av dem som faktiskt tycker att Arbete = hälsa. 
Kanske är det vädret som gör att det känns så här. Skall gå och lägga mig och läsa min bok: Förlåtelsen av Hanne Vibeke Holst. 
Bilder från gårdagens Lundalopp. 

Efter loppet är man alltid lycklig.

Publicerad 2014-05-10 17:55:46 i Allmänt,

Lite besviken på min tid idag är jag. Sämre än i fjol. Men det kändes bra att springa, det var väl för att jag inte ansträngde mig tillräckligt mycket. Köpte Lundasparris på idrottsplatsen och den fick bli en del av maten. 


Laddning inför Lundaloppet.

Publicerad 2014-05-09 22:02:38 i Allmänt,


Inget jag är stolt över. Dessutom har jag satt i mig en Delicatoboll och en bit wienerbröd förutom denna mat:
Och två små öl av den starkare sorten och ett litet glas vin. 
Men kroppen är trött efter mycket träning. Få se hur det känns i morgon. 

Efter regn kommer sol🌞

Publicerad 2014-05-08 21:37:20 i Allmänt,

Väl i Skrylle hade vi fint väder hela tiden. Det var ett roligtpass, bootcamp. Men nu är min kropp toktrött. Vet inte hur det skall gå att springa Lundaloppet. Kanske borde jag låta bli att träna imorgon. Jag är bra på att råda andra men sämre att göra det rätta själv. 

Trött o benen

Publicerad 2014-05-07 21:27:12 i Allmänt,

Trött i mina ben efter FYS pass med Suzan på Sankt Hans. Testade nya Sankt Hans extreme. Rent löpmässigt helt ok. Men det ser verkligen trist ut på backarna. Jag tror inte jag skall springa loppet. Ont baktill på knät. Lite oroväckande inför Lundaloppet. 

Äntligen måndag eller?

Publicerad 2014-05-05 21:14:10 i Allmänt,

Emelie åkte tillbaka till Sthlm idag. Känns alltid lite i bröstet. 
Ser på Aktuellt, det är så deprimerande med alla krig, och andra hemskheter människor hittar på mot varandra. 
Offentliga avrättningar. 
Tänkte på det när jag gick hem från spinningen idag. Hur lycklig jag kände mig, nu hjälpte nog endorfinerna från spinningpasset till med den känslan. Men att kunna göra det man vill, ha ett jobb man tycker om. Man behöver inte känna sig rädd. Även om det händer hemska saker här också. Nej nu skall jag sluta tänka djupa saker. 

Söndag och morgonmys i soffan.

Publicerad 2014-05-04 09:11:24 i Allmänt,

Degat i soffan, sett lite Doktor Phil och blivit upprörd över den svarta tonårspojken som blev skjuten av en vakt. Sett lite på Tv 4:s Nyhetsmorgon. 
Lagom start på morgonen. Alltid mysigt att ha Emelie hemma. 

2.07 på våra klockor

Publicerad 2014-05-03 23:08:34 i Allmänt,


Innan loppet. Ett fantastiskt fint väder, men kallt i vinden. Bytte därför från linne till t-shirt. 
Emelie och jag genomförde loppet som vi hade planerat. Vi sprang lugnt och höll ett jämnt tempo. Ett fantastiskt fint lopp som gick mestadels längs havet. Lite tungt där det gick på stranden och ibland var det mycket smala stigar. 
Men ett lopp jag vill springa igen. 


Lite nervöst inför morgondagen.

Publicerad 2014-05-02 22:27:28 i Allmänt,

Känns lite nervöst inför morgondagens lopp. Vet inte riktigt vilket väder det skall  bli. Tån börjar kännas bättre. Och smärtan i knät oroar men det går nog att springa. Emelie har aldrig någonsin sprungit så långt. 
Vi skall ladda med gel. 

Foten på kylning

Publicerad 2014-05-01 16:49:00 i Allmänt,

Städade frysen och råkade putta ner en ganska tung matlåda. Den dunsade ner på min redan tidigare skadade vänstra stortå. 
Tänkte att jag måste springa idag så jag gav mig ut och sprang 1 min fartökningar 30 sek gångvila. Det gick ganska bra men sista 2 km nedjogg, då gjorde tån så ont så jag mådde illa. Hoppas att det lägger sig till lördag. 



Sköna maj välkommen

Publicerad 2014-05-01 08:45:48 i Allmänt,

Men det är inte så skönt idag. Värmen är borta. Och värmepumpen är påslagen igen. Det blev en lugn Valborg för oss. Kaffe och Sequense hos svärmor. 
Och just nu är det soffläge, lediga helgmorgnar är det bästa. En hel dag ligger framför en. Har inte lagt upp några planer. Så fort man börjar tänka på allt man MÅSTE göra så börjar det kikna vardagen. Få se hur dagen blir. 



Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela