Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Lördagskväll

Publicerad 2019-08-31 20:24:57 i Allmänt,

Vi sitter i uterummet. Har precis ätit. Det har varit en ganska jobbig dag. Att flytta från ett stort hus till en tvåa det innebär att göra sig av med många saker. Har klarat mig från att bli inringd ( hittills) på min beredskap. Det har gjort att jag hunnit med en massa. 
Att sortera bland teknikprylarna gör mig nedstämd, vet inte hur många olika slags kablar jag har sorterat och slängt. Och vem bränner CDskivor nu?
 Vi åkte till Billebjer och badade innan vi lagade mat. ( värmde färdigrätt i micron men hade lite sallad till)  Det var en så stilla och fin kväll. 
Det blir kaffe framför TV:n och Feelgoodfilm😊
(null)

(null)
Billebjer är vårt badparadis. 
(null)

(null)

(null)
Kvällens enkla mat


Inget jobb ännu så länge😊

Publicerad 2019-08-31 16:12:13 i Allmänt,

Vi har kört grejer till Sysav, till Erikshjälpen. Till Oscar och Johanna. Våra grejer dit, deras hit. Vi är en liten bit på väg. Sitter i solen, läser en bok. Skall snart in till röran om jag inte blir inringd. Tomas klipper gräset. Solen gassar. Känns konstigt med den här värmen. Kanske åker vi ut och badar i Billebjer. Men först, lite städning i röran. 
(null)

Var dag en sällsam gåva en skimrande möjlighet

Publicerad 2019-08-31 07:56:04 i Allmänt,

Eller ungefär så heter det väl. Man betraktar nog inte varje dag som en sällsam gåva men det borde man kanske göra. Och skimrande möjligheter ser man inte alltid heller. Får väl se hur skimrande min dag blir. Har beredskap, vi skall flytta en massa saker hit och dit, slänga på Sysav, ge till Erikshjälpen. Sätta ner en del saker i förrådet på Margaretavägen. 
Det finns så många ordspråk och visdomsord. Kloka ord men inte så lätta att leva efter. 
Man lär så länge man lever... man blir glad när man lär sig något nytt i min ålder. Ibland kan jag slås av en insikt som jag inte förstår varför jag inte har insett det tidigare. 
Skall snart sätta igång med att putsa fönster.....
(null)

Fredag men inget fredagsmys

Publicerad 2019-08-30 19:48:38 i Allmänt,

För att börja med gårdagen. Ingen träning, men just nu bryr jag mig inte. Gick ut med Kristiina och Karolina efter  jobbet. Vi gick på VED. De har utökat sin uteservering, väldigt trevligt. Var hemma ganska tidigt så innan det blev mörkt hann jag putsa en del av köksfönstren. 
I kväll då? Orkade inte laga mat. Så vi åkte till Wook kitchen.  Handlade ett par ljusa halvkorta byxor till Singaporeresan. Handlade på Willys. Och nu skall jag putsa fönstren i vårt sovrum. Trevligt fredagsnöje🙃. 

Onsdag 28 augusti

Publicerad 2019-08-28 21:37:32 i Allmänt,

Efter jobbet blev det en kort springrunda i det varma,  nästan 30 grader varma vädret. Har bestämt mig för att löpning från och med nu skall vara " Feelgoodlöpning". En arbetskamrat " lurade" mig att öppna Pokemonappen igen  efter 2 års uppehåll. Så jag satte igång den när jag skulle ut och springa. Stannade bara ett par gånger och fångade Pokemon, men       " kläckte" ett par ägg🙃. 
Har packat lite men det är så varmt, inte många gånger man i Sverige kan sitta ute på kvällen och fortfarande tycker det är varmt. 
Fönsterputsning är bland det tristaste jag vet. Hade tänkt låta bli att putsa fönstren eftersom de kommer att renovera och måla i de flesta rum men när jag såg dammet och spindelväven mellan fönstren så insåg jag att det måste jag. Så nu har jag i alla fall börjat....
Måste sova nu, är jättetrött💤

Inte en enda låda packad ikväll....

Publicerad 2019-08-27 22:19:10 i Allmänt,

Men det har varit en trevlig kväll. Orientering i Skrylle. Gick med Anki. Fantastiskt väder. 
Efteråt badade vi i Billebjer tillsammans med Anki och Magnus. De kom också på den goda idéen att handla lite fika på Skryllerestaurangen att ta med. Kanske var det sista badet för säsongen. Det var i alla fall en mycket trevlig kväll. Men nu är jag trött💤💤 (null)

(null)

(null)

Måndagskväll

Publicerad 2019-08-26 21:29:57 i Allmänt,

Inte många lådor packade ikväll. Kom hem, hjälpte Tomas att skruva fast de sista brädorna på staketet. Sen åkte vi ut till Billebjer och badade. Vi hade kaffe och macka med. 
Har packat lite till Singapore. Mest klänningar så här långt, och träningskläder. 
Har sett på Aktuellt, där huvudnyheten förstås handlade on mordet på en ung kvinna i Malmö. Så fruktansvärt.  (null)

(null)
(null)
Nu är staketet klart😊 sen skall det putsas till av snickare. 

Tinar upp

Publicerad 2019-08-26 12:16:18 i Allmänt,

Vi har så kallt inne på vår avd så det är skönt att gå ut i solen på lunchen och "tina upp". 
Vi har en rätt fin uteplats här på sjukhuset med ett litet vattenfall och mycket grönska. Oftast hinner man inte ut hit. Men idag gjorde jag. Nästan för varmt. Hade varit fantastiskt att befinna sig vid havet idag. 
Men hade jag varit ledig så hade jag varit hemma och packat lådor. That’s the truth... (null)

Bra avslutning på dagen.

Publicerad 2019-08-25 20:55:04 i Allmänt,

Vi åkte ut till JäraVallen och sprang det gula spåret som är lite drygt 4 km. Inte mitt favoritspår, det är för mycket rötter, har trillat därute hur många gånger som helst. Men naturen är jättefin därute. Det var 29 grader varmt trots att klockan var närmare sex på kvällen. 
Efter löprundan åkte vi ner till Barsebäckshamn och badade. Solen värmde och det var en sån fin kväll. 
(null)

(null)
Kommer att bli mest sån här mat nu🙃

Söndag och lite ångest för att det är jobbdag i morgon

Publicerad 2019-08-25 16:12:44 i Allmänt,

Lika fint idag. Har varit okoncentrerad och inte uträttat mycket. Tror att jag hade föredragit kallt väder. Gick upp tidigt och städade kylen. Försökte organisera kartongerna lite bättre. 
Lyckades sälja en sektion av Billybokhyllorna. 
Vet inte om jag skall försöka sälja mer på blocket. Det är ganska jobbigt. 
Packat lite. Lagat en äppelpaj mitt i alltihopa av nedfallna äpplen. Oscar hade bara möjlighet att jobba en kort stund idag så jag hjälpte Tomas med staketet ett litet tag. Nu är det inte så mycket kvar. Kanske blir de klara i morgon. 
Har bäddat rent i sängarna. Har försökt vara ute i solen lite. Tomas vill åka till JäraVallen och springa och sedan bada i havet. Det borde vi kanske. Känns som jag knappt vet hur man springer längre. 
Dessutom borde jag börja packa resväskan. Jag brukar börja packa långt innan. Men allt känns så overkligt nu. 
Inte så mycket som blommar i trädgården nu. Men rosorna på den här busken är vackra. 
(null)

Trött fast klockan inte ens är tio

Publicerad 2019-08-24 21:54:04 i Allmänt,

En ganska jobbig dag. Jag har kört fast lite, börjar packa på olika ställen och har jätterörigt. Det har varit en fantastiskt fin dag vädermässigt. 
Tomas och Oscar har jobbat med staketet.  De har kommit långt nu. 
För att känna av lite sommar åkte vi till Billebjer och badade när vi hade jobbat färdigt för dagen. 
Har lyckats ignorera rörigheten och suttit i soffan och löst korsord i ICAkuriren och slötittat på Diamond league. 
(null)

(null)

(null)

Tidig lördagsmorgon

Publicerad 2019-08-24 07:08:36 i Allmänt,

Gick upp halv sju då hade mannen i mitt liv redan gått upp. Han brukar sova längre än så. 
Låg vaken mer än en timme i natt. Hade svårt att somna igen. Det blev ett glas mjölk och Valerina. Somnade om till sist. 
Har tappat sugen lite när det gäller flytten. Det är så rörigt just nu. Mitt i alltihopa har vi staketbygget. Diskbänken är full med disk. 
Vi skall köra saker till Sysav och till Erikshjälpen. 
Fortsättning följer...

Fredagskväll

Publicerad 2019-08-23 21:36:28 i Allmänt,

Är trött💤💤 ser sjuksystrarna på Fredenslund. Vet inte vad man skall säga om den här kvällen. 
Oscar jobbade med staketet när jag kom från jobbet. Tomas och han fortsatte medan jag skulle ut och köpa såg och sexkantiga muttrar  10 x 130. Satt i kö på Norra ringen ut till Nova och Jula. Hittade en såg men inga sexkantiga muttrar. Åkte till Byggmax hittade inga, 
Åkte till Biltema där hade de heller inga. Åkte hem, tanken hade varit att jag skulle handla och laga mat. Men nu kände jag att jag inte orkade handla och laga mat så vi åkte till Fäladstorget och åt där. 
Sen jobbade vi med staketet en stund. Jag och Johanna hann sätta upp 30 brädor. 
Fortsättning följer... 
i helgen ska jag packa lådor, packa för Singapore och hjälpa till med staketet. 
(null)

Har beredskap

Publicerad 2019-08-22 22:52:38 i Allmänt,

Har beredskap i kväll/ natt. Vi jobbade över till kvart i sju.  Sen har jag packat lite lådor, tömt bokhyllan i vårt sovrum. Tagit en bild och lagt ut den på blocket. Har inga större förväntningar att hitta köpare. 
Vet inte hur många fotoalbum vi har. Fyllde flera lådor med dem. Det här känns som ett mission impossible. 
Man kan inte göra sig av med allt heller. Saker som barnen gjort är svåra att göra sig av med. Det känns som att jag måste göra en andra rensning när vi har flyttat. 
Nu måste jag sova💤💤💤

Ingen träning-men heller ingen UltraVasan som väntar😊

Publicerad 2019-08-21 23:15:25 i Allmänt,

Eftersom jag inte packade en endaste låda igår hade jag bestämt mig för att packa desto flera idag. Det blev nu inte så många. Vi hade tidigare bestämt med Oscar att flytta garderoberna från ovanvåningen ner till "gästrummet" på nedanvåningen. Oscar och Johanna kom vid åttatiden då vi sjunkit ner i soffan för en liten paus. Sen blev det flyttning av garderober som fick skruvas isär och sedan sättas ihop igen. Detta äventyr tog ett par timmar. Och fler lådor blev inte packade. Det är jobbigt att gå igenom sina saker. Svårt att göra sig av med dem. Klockan är jättemycket och jag borde sova......💤💤💤

Så trött

Publicerad 2019-08-20 22:45:24 i Allmänt,

Det har varit en trevlig kväll. Avslutning på sommarspringet. Då träffas vi sedan några år  tillbaka i Barsebäckshamn där vi först springer, badar i havet, får låna duscharna i gästhamnen. Äter middag på hamnkrogen 
Idag hade jag sällskap av Katta, hon var helt förståeligt trött i sina ben efter 90 km UltraVasa så hon lufsade enligt henne, jag sprang i vanligt fart, men det var trevligt. 
Men nu är jag SÅ trött. Har inte packat en enda låda idag. På vägen hem var vi tvungna att handla på Willys, kylen var helt tom. 
Nu ska jag sova, får väl packa dubbelt så många lådor i morgon🙃. 
(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

Måndag

Publicerad 2019-08-19 21:42:13 i Allmänt,

Måndag, jag avbokade spinningen. Kände att jag inte hade tid. Cyklade hem med en massa kartonger. Tog mig ut och sprang en runda. Utan klocka, utan press, kändes skönt att veta att ingen UltraVasa ligger framför mig. Gick säkert inte fort alls, men det kändes bra. 
Klippte sen gräset, så grönt har det inte varit på hela sommaren. Och det hade växt jättemycket. 
Duschade, lagade mat, har sen packat några lådor. Börjat utrymma garderoben i Oscars gamla rum. Fattar inte hur vi skall hinna med allt. Och var skall vi få plats med allt? 
Ser på sjuksystrarna på Fredenslund. Gillar den danska serien. 


Hemma igen

Publicerad 2019-08-18 21:29:33 i Allmänt,

Tillbaka till kaos. Det ligger byggnadsställningar i vår trädgård och på vår uppfart. De ligger en massa virke till staketet och det skall komma mera. 
Här hemma är det rörigt. Flyttlådor lite varstans. Och jag känner att jag inte har koll. 
Packade ner diabilderna nu när vi kom hem, det blev fyra lådor!
Varje kväll måste jag packa några lådor har jag bestämt. Det mesta måste vara klart tills vi åker till Singapore. 
Har i övrigt roat mig med ICAkurirens korsord. 
I morgon är det arbete igen. 
(null)


På väg hem nu...

Publicerad 2019-08-18 13:48:43 i Allmänt,

Vi tog det lugnt i morse. Gick upp vid halv åtta, åt frukost, packade det sista och så startade vi resan hemåt. Snart har vi kört halvvägs. Åt gjorde vi på Rasta utanför Mariestad. Helt ok mat och man får den ganska snabbt. 
Så vi lyssnar på radion, Tomas chillar i baksätet. 
Jobb i morgon, två veckor har gått fort. I morgon är vardagen tillbaka med flyttstöket. 

”Bus of Shame”

Publicerad 2019-08-17 20:08:33 i Allmänt,

Jag har brutit lopp tidigare. Ett Lidingölopp 15 km då small det till i foten. Och jag kunde inte fortsätta. Växjö marathon som jag deltog i för andra gången. Bröt efter mindre än halva. Saknade totalt motivation att fortsätta 4 varv till. Det är en 8-varvsbana. Och så idag då... efter 21 km började det gå mycket tungt. Kunde bara inte springa. Det började göra ont på baksida vänster lår. Gick fram till Höksberg. Efter Höksberg är det 19 km till Mora. Skulle jag gå resten av sträckan? Hade redan blivit nedkyld på de km jag gått fram till kontrollen. Jag hade inga extra kläder med mig. Jag tog beslutet att bryta. Att gå resten av sträckan skulle ta lång tid, bra mycket mer än 3 timmar. 
Vi var några stycken som satt i sjukstugan i Höksberg och väntade på transport till Mora. 
Men till sist kom vi iväg och jag hann lagom tillbaka för att se Niclas gå i mål. 
Tomas hade hämtat mina överdragskläder så jag kunde snabbt få på mig varmare kläder. 
Vi gick tillbaka till hotellet. Duschade. Gick och åt på 32:an. Från den restaurangen såg man målgången bra. Imponerad över alla som tar sig i mål. Tjocka, gamla, långa, korta, olika stilar. Men vilka kämpar. 
Vi såg Katta gå i mål. Hon var besviken lver att missa silvertiden igen. 
Vi drack kaffe på Espresso house och efter det gick vi hem till vårt hotellrum. Vi chillar, läser, ser på TV. Orientering, där damerna tagit guld i stafett redan idag. Nu är det herrarna som kämpat sig upp i ledning. 
(null)
Niclas en glad ultralöpare 4:57:07
(null)
Innan start
(null)
Alla gel kvar. 

På plats

Publicerad 2019-08-17 08:12:56 i Allmänt,

En och en halv timme innan start var vi här i Oxberg. Först toalettkön. Sen köpte vi kaffe och får sitta ner i ett tält. Det är ganska rått och kallt. Bra för att springa i men sämre att vänta i. 
(null)
Niclas laddar

Sitter i bussen

Publicerad 2019-08-17 07:19:34 i Allmänt,

Nu är det på riktigt. Bussen lämnar nu Mora för Oxberg där vi beräknas vara om 25 minuter. Vi startar kl 9. En ganska fin morgon. Om än lite kyligt. 
Måste tänka positivt. 
(null)

Blä för uppladdningsbuffen

Publicerad 2019-08-16 19:55:10 i Allmänt,

Kanske är jag gnällig nu men.... den där uppladdningsbuffen var rena skämtet. Den gröna delen var ok men den varma delen tyckte jag var jättedålig. 
Det enda som inte innehöll kött var potatisgratängen som var laktos och glutenfri. Den var bränd och på vissa ställen sönderpepprad. Provade Räk o laxsåsen till pastan, den gav mig kräkkänslor. Smakade pulversås.  För 195kr kan man förvänta sig mer. Så vi var ganska snabbt därifrån. 
Nu sitter vi här på rummet med våra mobiler. 
Lite bilder: 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Laddar med godis. 

Vilar på rummet

Publicerad 2019-08-16 17:35:50 i Allmänt,

Hemma på rummet igen sen en dryg timme. Vi gick och hämtade våra nummerlappar. Gick på " mässan" var inte mycket att se. Tomas gick och tränade. Jag och Niclas tittade i affärer. Åt gjorde vi på Zorngården. Just då var vädret lite bättre och vi kunde sitta ute och äta. Veg. Lasagne blev det. 
Besökte Zornmuseet. Intressant att se Anders Zorn och Carl Larssons tavlor. De verkade vara mycket nära vänner. 
Ett kort besök på Vasaloppsmuséet. 
Snart väntar uppladdningsbuffe.....
(null)
Utsikt från fönstret
(null)

(null)
Tavla av Zorn
(null)
Veg. Pasta
(null)
Zorngården 
(null)
Niclas framför målet
(null)
Känns att det börjar bli verklighet nu.....

Fredag dan före dan....

Publicerad 2019-08-16 10:47:21 i Allmänt,

Låg till halv nio rekord för mig. Sov ganska bra i  natt. Åt frukost helt ok men yoghurten hade stått framme för länge, var alldeles ljummen. 
Nu ska vi snart bege oss in till centrum, hämta nummerlappar, besöka ngt museum, gå på mässan. Fika. 
Igår kväll gick vi in till centrum, väldigt vackert vid Österdalälven. 
Åt på Mythos, tog en grekisk Bondsallad och en Mythos. 
Resten av kvällen tillbringades på rummet liggandes på sängarna. 
(null)

(null)
Grekisk bondsallad
(null)
En kall Mythos
(null)
Österdalälven 
(null)
Tomas försöker trampa iväg men upptäcker att han sitter fast
(null)

Framme😊

Publicerad 2019-08-15 16:17:57 i Allmänt,

Efter en ganska dryg resa, ganska mycket trafik och liten väg så är vi nu framme. Vi stannade till i Storfors en liten by på vägen där vi åt på pizzeria Folkets hus. Helt ok pizza. Och det blev förstås pizza eftersom det är vår bröllopsdag. När vi gifte oss gjorde vi det helt oplanerat. Min yngsta bror och hans flickvän var på besök. De och Jeanette och Niclas var det enda som var med. Vi gifte oss på Lunds tingshus. Köpte brudbukett på vägen. Efteråt åt vi på Milas pizzeria i Furulund. Pizzabagaren  var sjuk den dagen men de fixade pizza till oss. Så ibland på vår bröllopsdag äter vi pizza och några gånger har vi gjort det på Milas. 
(null)
Redan innan Ljungby påmindes vi om UltraVasan
(null)
Kaffepaus med getingattack. 
(null)
Pizzeria Folkets Hus i Storfors
(null)

(null)

(null)
(null)
Nu vilar vi...vi är trötta trots att vi bara har suttit i bilen. 


På väg....

Publicerad 2019-08-15 10:24:42 i Allmänt,

Sitter i bilen. Vi befinner oss några mil söder om Jönköping. På väg mot Mora och UltraVasan 45. Inga förväntningar. Har tränat för lite och har aldrig varit så dåligt förberedd eller så lite motiverad någon gång tidigare. 
Niclas kör. Vi har haft ett första kaffe och toalettstopp. Där blev vi attackerade av getingar. Vi rullar på. Det är lite drygt. 
Gråmulet väder med inslag av regn. 
Idag har vi 36-årig bröllopsdag🌹. 

Och så var den här dagen slut.

Publicerad 2019-08-14 21:30:40 i Allmänt,

Känns som om det har varit en lång dag. Han som skulle köpa dubbelsängen kom idag. Tomas hyrde släpvagn, som den här mannen betalade, körde hem sängen till honom, då visade det sig att han ville ha hjälp att sätta ihop den. Tomas hjälpte honom. Och sen sist av allt sen fick han köra mannen till hans jobb. 
Tomas tror att gans karma förbättrades. Den här mannen verkade vara gästforskare med fyra barn och de hyrde ett radhus på Gunnesbo för många pengar i månaden. 
Tomas hann med besök på Erikshjälpen och Sysav idag också. 
Jag vet faktiskt inte om jag har uträttat något nyttigt idag. Har packat lite saker men ibland upplever jag uppgivenhet. Vi har hur många saker som helst. Har packat till UltraVasan. Vi åker i morgon bitti. 
Ser nu på sjuksystrarna på Fredenslund. Gillar den serien. 
Jeanette och Daniel och barnen reste till Kenya idag. Fick den här bilden av dem från mellanlandningen i Amsterdam. 
(null)

Onsdag och bara 3 semesterdagar kvar.

Publicerad 2019-08-14 08:21:10 i Allmänt,

Fast vi skall snart ha mera semester. När vi åker till Singapore och hälsar på Emelie och Jakob.  Förhoppningsvis hinner vi packa ner det mesta här hemma innan dess. Har ju två veckor efter Mora-äventyret innan vi åker. Vi jobbar men vi har två helger också. Den ena har jag förstås beredskap på. Och man hinner en del på vardagarna. 
Idag ser det ut att bli lite bättre väder. Vi skall snart kavla upp ärmarna och höra det lite beboeligt här. 
Vet inte hur planerna ser ut annars för dagen. Packa för resan upp till Mora. Göra matsäck. Ev. Kommer Oscar och Johanna hit i kväll. Laga mat då kanske? Vi skall ner på stan och boka tid på banken. Springa? 
Vi får se.....

Tisdagskväll

Publicerad 2019-08-14 00:00:04 i Allmänt,

Tiden går så fort. Känns som vi bara jobbar med flytten. En blandning av förväntan och fruktan. Eller fruktan är ett starkt ord. Rädsla över hur det kommer att bli. Att vi kommer att tycka att det är för litet. 
Vad  gjorde vi igår då? Någon hämtade orgeln eller rättare sagt vi hjälpte dem att köra hem den  till dem eftersom vi hade hyrt släpvagn för att köra saker till Sysav. Men det känns bra att någon ville ha den. 
Sprang en kort runda i går. Bättre lite än inget. 
Idag då? Gick upp tidigt för att vi skulle prata med en jurist från Avtal24. Det blev inget givande samtal precis. 
Sen kom killen som skulle köpa sängen vi har ute på blocket men han hade inte möjlighet att ta den vilket har lett till att han kommer i morgon ( det regnade för mycket idag för att kunna ta sängen på ett släp) och han får hyra en släpvagn och Tomas hjälper honom att köra hem sängen. 
Några lådor till Erikshjälpen har det också blivit idag. Fatta hur många saker man har. 
I eftermiddag åkte vi till Skrylle och sprang. Vi hade sällskap i 5 km, Tomas och jag, han stannade vid fem och jag fortsatte springa milen. 
Efteråt blev det supergoda Halloumiburgare på Skryllerestaurangen. 
Vi har sagt hejdå till Jeanette och Daniels familj hemma hos Kent och GunMarie i Malmö. Vi fick en underbart vacker bukett av dem.  
De åker i morgon förmiddag till Kenya. Det är så jobbigt när någon reser iväg. 
Dags att sova nu. Ny dag i morgon🙃. 
Halloumiburgare kan rekommenderas!
(null)



Måndag morgon och andra semesterveckan

Publicerad 2019-08-12 07:58:41 i Allmänt,

Sitter i soffan och ser på Nyhetsmorgon TV1 för ovanlighetens skull. Vaknade tidigt och somnade sent trots ett antal "Valerina Forte"
(null)
Tycker inte att de hjälper så mycket. Tror att min hjärna går på högvarv. Den är speedad. Men nu skulle jag ju vara positiv. Så, en härlig dag ligger framför mig. Besök på Sysav. Packa lite lådor. Måste springa, eller "jag ser fram emot att springa". 
Man pratar om yoga på TV, det verkar hjälpa mot det mesta. Även i fängelset får vissa fångar utöva yoga. Men de gånger jag provat har det inte lyckats fånga mig. Men jag skall ge det fler chanser. Bara inte nu i detta kaos. Fast det är antagligen nu jag skulle behövs det. Förr kunde jag använda löpningen till att må bra, men just nu får löpningen mig att må dåligt. Konstigt. Nej, nu skall jag ta mig an den här dagen🙃. 

Nu måste jag f-n bli lite positiv

Publicerad 2019-08-11 20:15:38 i Allmänt,

Den här saknaden när barnen åker är så jobbig. Det sitter som en tyngd i bröstet och man får ingen ro i kroppen.  I mer än en vecka har vi haft fullt hus. Först Jeanettes familj och sen Emelie på kort besök. Det är så tomt. Jeanette och Daniel är i Malmö hos hans föräldrar. 
Gick ut och gick en runda, kunde inte förmå mig till att springa. Under promenaden försökte jag tänka att jag borde vara glad att Emelie får åka till Singapore, hon har ett spännande liv, får uppleva mycket. Och vi ska snart åka dit. 
Jeanettes familj hoppas på en nystart i Nairobi efter två jobbiga år i Stockholm. Kanske hittar Felix rätt i tillvaron där. Och vi får en anledning att besöka ett nytt land. Dock belastar man miljön mycket med att flyga. Får väl låta bli att köra så mycket bil och låta bli att köpa nya kläder och saker. 

Vi har ätit resterna från igår, blev en sås till spaghetti. Helt ok att äta. 
Har varit på ett snabbt besök i Malmö och lämnat saker de hade glömt. 
Nu chillar vi i uterummet. Jag skall försöka ha en mer positiv inställning. 
(null)
Bilder från dagens promenad. 
(null)

(null)

(null)

Idag är livet tungt

Publicerad 2019-08-11 14:55:58 i Allmänt,

Vi körde Emelie till Kastrup i morse. Det var en mycket kort visit hon var hemma på. Vi hann gå en liten promenad i morse. Det är så tungt i bröstet nu. Har försökt att jobba med flytten. Packat grejer till Erikshjälpen, till Sysav. Men det gör mig nästan ännu mer deprimerad. Alla dessa saker man har. Tar en liten paus emellanåt för att orka fortsätta. Vi skall flytta in i en tvåa. Tänker att vi måste vara dumma i huvudet som gick med på det här. Att flytta från huset känns rätt. Men på något sätt har det gått så fort nu. Och det är svårt att göra sig av med saker. Framför mig ligger också UltraVasan, på lördag. Antar att det kloka borde vara att INTE springa. Den minimala träning som jag har utsatt min kropp för i sommar är inte lämpad för 45 km. Jag var taggad i början. Vet inte när det började gå åt andra hållet. 
Men jag ska starta och jag hoppas att jag kan ta mig igenom. 
Nu ska jag klippa gräset tror jag. Sysselsättning är det bästa när man har för många tankar i huvudet. 

Lördag och första semesterveckan slut

Publicerad 2019-08-10 17:57:40 i Allmänt,

Det har varit så intensiva dagar. Klippte mig i torsdags. Gick ett varv på Nova. Handlade en klänning och en blus på Indiska. Det var innan jag såg programmet " Modeindustrins smutsiga baksida" https://www.google.se/search?q=modeindustrins+smutsiga+baksida&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=sv-se&client=safari
Det var skrämmande. Att man tillåter det. Har också läst Greta Tunberg med familjs bok. Den är också tänkvärd. Och varför gör man ingenting åt miljön? 
Men för att återgå till torsdagen. Jag och Jeanette åkte ut till Torna Hällestad, vi gick en  runda och fikade sen. Vi klarade oss undan regnet under promenaden men på vägen hem var det störtskurar. 
Lagade Halloumigryta till kvällsmat,  Daniel kom vid tiotiden på kvällen. 
Fredag. Jeanette och Daniel åkte till Malmö dit vi ska senare på kvällen. Jag springer en runda. Sakta går det, trött är jag, men jag springer i alla fall😊. 
Lyckades sälja bäddsoffan. Hemmet blir lite tommare för varje vecka men det känns bra att inte bara slänga. 
Trevlig kväll hos Kent och GunMarie, Jeanette och Daniel hade fixat maten. Jättegott. 
Vi hämtade Emelie kl tio på stationen i Lund. Hon stannar till söndag. 
Idag lördag. Brunch för Emma. Hon fyller 10 på måndag. Hon hade önskat sig tacobrunch och kladdkaka. 
Efter det har jag sprungit en kortare runda. Tomas och Emelie drog till gymet. 
Jag och Emelie tog en promenad till ICA Fäladstorget där vi köpte räkmackor och kombucha. Som vi sedan förtärde i uterummet. 
Har tillsammans med Emelie och Tomas tittat på "Modeindustrins smutsiga baksida" igen. 
Och lördagen är snart slut och i morgon åker Emelie till Singapore 😢. 
(null)Johanna, Oscar, Erika och Jeanette
(null)
Emelie och Felix
(null)
Kladdkaka till Emma
(null)
De är duktiga på att laga mat Jeanette och Daniel
(null)
Läsvärd bok
(null)
Så här blev det
(null)
Räkmacka och kombucha



Dagarna går fort....

Publicerad 2019-08-08 12:16:37 i Allmänt,

Torsdag och snart är första semesterveckan historia. Igår gjorde vi i princip ingenting. Förutom det gamla vanliga som man alltid gör. Jag städade lite i förrådet. Jag förstår nu varför äldre människor inte vill flytta. Att man bor kvar i sina hus hur länge som helst. Man har alldeles för många saker. Vet att jag har rensat bland blomkrukorna förr men vi hade ändå massor kvar. Jag slängde en del. En del skall till Erikshjälpen. Varför har man så mycket av allting? 
Vi handlade mat på Fäladstorget. Middag blev lax och hasselbackspotatis. Fick användning för min hasselbackspotatisskål. Den som vi trodde var en tvålkopp. 
Idag då? Åkte och handlade på Willys så nu har vi lite mat i kylen igen. 
Sitter på Skult på Nova. Min hårfrisörska är duktigt försenad. 
Få se om vi hinner hitta på något idag annat än arbete, arbete....
(null)

Onsdag

Publicerad 2019-08-07 07:38:52 i Allmänt,

Gårdagen gick så fort. Det var en dag fylld av arbete. Tomas körde gammalt staket till Sysav.  Fyra lass blev det dit.  Jag och Jeanette körde fram veden först till vår uppfart, sen lastade vi vedhögen tillsammans med Tomas på släpvagnen vi hyrt. Veden kördes till Lennart och Erikas garage. 
Kändes skönt att få det gjort också. 
Skulle ha sprungit ut till LLIF:s träning i Furulund, nen jag var alldeles för trött. Jag sprang på motionsslingan och körde fartökningar 1 min x 20. 
Picknick efter träningen. 
Planer för idag då? Vet inte. Känner mig uttömd på energi. Jag har så mycket jag måste göra. Och just nu blir inte mycket gjort. Men den här tiden får avvaras för social samvaro. Det är trevligt att hinna umgås med Jeanette innan de åker iväg till Kenya. 
(null)

(null)

(null)

Tisdag 4:e semesterdagen

Publicerad 2019-08-06 06:23:27 i Allmänt,

Hann inte skriva i går. Det blev en intensiv dag. Vi skulle träffa Leif och Helena kl 11 på Fredriksdal i Helsingborg. 
Vi åkte tidigt och tur det. På E6:an inleds nu vägarbete mellan 9-16. Så vi hamnade i kö strax söder Landskrona. 
Fredriksdal visade sig vara en positiv upplevelse. Kl 11 startade en guidad tur av ett gäng unga musikalartister. En tur som berättade om hälsoläget från 16-1700 talet och framåt. Mycket duktiga. Tomas blev på ett av ställena utsedd till Dr Dubelius. 
Kaffe med våffla. Besök i de fina trädgårdarna. Fina gamla gårdar. Eva Rydbergs och Nils Poppes mini museum. 
Efter diverse turer med ett olika stängda ställen så blev det lunch på Väla foodcourt. Maten var god,  miljön kanske lite trist. 
Istället för det tänkta Flinckmans café i Tågarp ( som stängde redan kl 17) så blev det ett kort besök på Dunkers kulturhus. Sedan promenad i hamnen och supergod glass. 
Dagen avslutades hemma hos Leif och Helena med kaffe på deras altan. 
En mycket trevlig dag. 
(null)
Här köpte vi god glass
(null)
Tomas och Leif
(null)
Jeanette och Helena
(null)
Så vackert på Fredriksdal
(null)
Kronärtskocka
(null)

(null)
Vackra fjärilar
(null)

(null)
Nöjda grisar
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Tomas sommar Dubelius
(null)
Lakritsbomb supergod





Andra semesterdagen

Publicerad 2019-08-04 23:24:10 i Allmänt,

Man kan kanske inte börja räkna semesterdagarna förrän i morgon då det är första vardagen. Gick upp vid halvåtta åkte ut till Coop och handlade. Sprang en runda på morgonen. Alla sov när jag begav mig ut men när jag kom tillbaka var alla utom Ruben uppe.
Oscar och Johanna kom strax innan elva. Sen började vi jobba. Vi kunde inte göra så mycket. Vissa bräder fattades och sen visade det sig att de äldsta plintarna hade rostat mycket. Måste på något sätt fixas till. 
Vi avslutade därefter arbetet. Bad i Billebjer, kort promenad innan dess. 
 Resten av kvällen har varit lugn. Lagade mat tillsammans med Jeanette och Daniel. 
Slötittat på TV och nu är det dags att sova. 
(null)
Billebjer
(null)
Pasta med ostsås

Första semesterdagen avklarad

Publicerad 2019-08-03 21:44:37 i Allmänt,

Vet inte var den här dagen försvann. Ingen löpning blev det. Oscar kom och han och Tomas började med staketet. Jag och Johanna blev involverade i byggandet. Felix hjälpte också till. 
Vi kom en bra bit på väg. Biten ber mot gatan är nu klar. Det blir byggande i morgon också. Men jag måste ta mig ut och springa, får göra det innan vi börjar jobba. 
Jeanette och Daniel hälsar på kompisar i Vellinge. Ruben är med dem. Felix åkte till Malmö. Vi har städat upp lite. Diskat upp. Sen har vi chillat i uterummet. Det börjar mörkna ute. Augustimörker. Sommaren är på väg bort.
 Jag är trött. Vet inte om det har känts som en semesterdag. 

Lördagsmorgon

Publicerad 2019-08-03 08:24:58 i Allmänt,

Äntligen semester. Sitter just nu ute på altanen. Hör en duva kuttra. Klockan är kvart över åtta på morgonen. Och endast jag är vaken. Jeanette och Daniel, Felix och Ruben kom i går. Vi åt pizza på Fäladstorget tillsammans. Ruben stannade hemma och kollade på Netflix. Felix kom senare på kvällen. 
Känns som det blev ett glas vin för mycket igår. Tycker att vin är gott men det skall vara i lagom mängd. Ett glas räcker. Nu satt vi och pratade och då är det lätt att man dricker lite mera. Vill inte ha det minsta dagen efter känsla. Har för få dagar kvar i livet för att slösa bort dem på det. 
Det är varmt redan nu på morgonen. Det ser ut att bli en fin dag. Och vi har en välbehövlig semester. 
(null)
Fick låna en bok av Åsa på jobbet
(null)
Aldrig händer det
(null)
Citat från boken jag läser

Har sålt löpbandet🙃

Publicerad 2019-08-01 20:45:53 i Allmänt,

Med förlust förstås men är ändå glad att vi kunde sälja det. Jobbigt att sälja på blocket. Så många oseriösa människor. Få se om det går att bli av med lita andra saker sedan när alla har varit hemma. 
Annars kör vi nog sakerna till Myrorna eller Erikshjälpen. 
Var på gymet i morse, körde styrketräning. Så ringrostig man blir snabbt. 
Pendlar mellan att tycka att det skall bli skönt att flytta till att vara skräckslagen. 
Och nu är jag riktigt trött. Behöver verkligen semester. Men den " riktiga" semestern blir när vi åker till Singapore. 
Har sprungit en kortare runda. Har lagat mat. Har chillat i uterummet och läst Ica-kuriren och löst korsorden. 
En dag kvar att jobba innan semester. Jag tycker egentligen inte att man skall räkna ner så. Man ska inte längta till något. Det viktiga är att ta vara på all tid och leva här och nu. Men så svårt. 
(null)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela