Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

30 November

Publicerad 2016-11-30 21:39:34 i Allmänt,

December i morgon. I går hade vi vår avslutning i LLIF. Trevligt men jag har varit med i för många år nu. Jag har ingen entusiasm längre. Springer så lite. Jag som ogillar (inte hatar) löpband springer oftare på det än ute. Men jag hoppas och vill att 2017 skall bli ett bättre löpar-år. Den här veckan är det aktiviteter nästan varje kväll. I morgon är det PubJulAkut. Och Karro vår bästa hundvakt fyller 30 år på fredag så vi skall försöka hinna uppvakta henne i morgon . På fredagkväll åker jag till Sthlm och EMELIE. Har tränat på morgnarna alla dagar hittills den här veckan. Det blev ett spinning-pass i kväll och i morgon bitti blir det förhoppningsvis löpbandet.

Måndag

Publicerad 2016-11-28 21:25:24 i Allmänt,

Hade tänkt inleda den här veckan med att träna först på morgonen och sen springa på bandet på kvällen.
Jag tränade på morgonen i alla fall.
Men jag har beredskap och vi jobbade till klockan åtta. Jag var inte så sugen på att träna efter det.
Hoppas bara på att vi inte blir inringda inatt. 💤💤

Långvarigt träningsuppehåll.

Publicerad 2016-11-27 19:21:43 i Allmänt,

Tog på mig träningskläderna gick ut. Solen lyste. Men det blåste kallt. Gick in och tog av mig mina träningskläder. Tror inte att det någonsin har hänt. Har inte lust att träna. Har inte tränat sedan i tisdags.
Men jag har förberett träningskläder till imorgon bitti.
Har ägnat kvällen åt att sätta in papper i pärmen och betalat en del räkningar. Och så lyssnar vi på julmusik.

Lördagkväll

Publicerad 2016-11-26 20:41:39 i Allmänt,

Ser på "Tjockare än vatten" helt sjuk den serien. Det har varit en händelsefylld dag.
Stan i morse, cyklade ner tillsammans med Tomas. Träffade Erika fikade på Patisseriet. Cyklade hem. Vandrade från Skrylle till Torna Hällestads lanthandel. För att testa mina nya kängor. Fikade där. Lite annan väg tillbaka. Totalt 11 km. Fikade hemma hos Lennart och Erika. Lagat mat. Chillat framför TV:n.

Jul uti vårt hus

Publicerad 2016-11-25 22:35:55 i Allmänt,

Har inte skrivit något på hela veckan. Dagarna har gått så fort och det har varit något varje kväll. Kort sammanfattning.
Jobbade kväll i tisdags. Hann springa en kort löprunda på förmiddagen innan jag började jobba.
I onsdags hade jag beredskap och fick jobba både på kvällen och natten.
I torsdags, igår alltså, var det bastukväll hos Lotta.
I dag har jag varit ledig och jag har lyckats
Undvika Black Friday. Däremot blev det besök på Coop, Systemet, Clas Ohlsson och Willys.
Hann inte baka lussebullar! Men har fixat timers och dimmers. Så att alla belysningar skall släckas och tändas i rätt tid.

Dagens julöl
Granen är klädd😊
Tomas nya leksak

Äntligen måndag eller...?

Publicerad 2016-11-21 21:43:00 i Allmänt,

Efter nästan 3 dygns träningsuppehåll var jag tvungen att gå till Actic på morgonen. Det visade sig att jag hade glömt min handduk så jag fick använda x antal pappers-handdukar att torka mig med.
När jag kom till jobbet upptäckte jag att jag hade glömt min mat hemma. Fick bli knäckebröd och lite frukt.
Har varit på spinning i kväll, roligt och tufft pass med Linda.Här hemma har sedan jag och Tomas röjt i det rum där Oscar flyttade in sina saker när han sålde sin lägenhet. Så att vi till jul kan använde den säng som finns där om flera vill sova över och barnen kan se TV om vi vuxna vill sitta i vardagsrummet. Dock ser det fortfarande ut som ett förråd. Men ett förråd man kan vistas i.
Sovmorgon i morgon , jobbar kväll, skall till tandläkaren först.

Helgen slut

Publicerad 2016-11-20 18:33:41 i Allmänt,

En konstig känsla att inte ha jobbat alls. Risken finns förstås att vi blir inringda inatt. Men det får vi hoppas att vi inte blir😊.
Mannen kom hem dyblöt och frusen efter fisketuren. Med1(!) fisk och den hade Oscar fått. De hade haft dåligt väder på hemvägen. Hård vInd. Nu ligger fisken i frysen. Och vi åt vegetariska biffar istället.
Gjorde äppelpaj i små formar på mandelmjöl och kokosflingor och smör.
De sjönk ihop lite väl mycket men smakade helt ok.
Tittar på " Så mycket bättre" på Play. Lisa Ekdahl den här gången.

Fruktansvärt tråkig dag😞

Publicerad 2016-11-20 13:46:48 i Allmänt,

Gick upp tidigt eftersom Tomas och Oscar skulle ut och fiska. Fixade frukost till dem😊 Somnade om en stund på soffan. Har beredskap men telefonen har hållit sig lugn så jag har kunnat fortsätta med mina julförberedelser. Men det är lite trist att göra det själv. Har satt på lite julmusik. Försöker tänka att det är skönt att ha det gjort och nu har jag ändå en lön p.g.a. min beredskap och jag kan inte göra så mycket annat heller. Jag gillar ju julen men jag börjar tycka att kanske har jag för många tomtar. Och visst är det tidigt att sätta fram granen till 1:a advent. Förr gjorde vi det till Lucia. Men jag känner att jag vill njuta av julens alla ljus så länge jag kan. Och det är tiden innan jul som är den bästa.
Ingen träning varken igår eller idag. Snart börjar ångesten tränga sig på. Men jag har inte känt för det. Och eftersom det är så bråttom när vi blir inringda så vill jag inte längre vara ute och springa.

Äter pepparkakor

Publicerad 2016-11-19 13:28:57 i Allmänt,

Brukar normalt inte börja äta pepparkakor förrän det är första advent. Men i år har jag startat tidigt.
Har varit ute på Nova. Åkte dit för att köpa lite elektriska prylar och kom hem med en Jultomte. Skämdes att jag hade den i min vagn på Jula. Snabbt ut och lade in den i bagage- utrymmet på bilen. Sen blev det lite julservetter och julpapper på ÖB.
Hem med mina "fynd".
Sen cyklade vi ner till stan jag och Tomas. Och hux flux hade vi köpt en ny TV.
Och ännu inget beredskapsjobb!
Nu ska här putsas fönster. 😊

Lördagsmorgon i November

Publicerad 2016-11-19 09:36:22 i Allmänt,

En blek sol börjar titta fram. Termometern visar 3-4 plusgrader. Har ögnat igenom Sydsvenskan. Hängt tvätt, lagt in tvätt, mitt vanliga helg-jobb.
I går fredag började jag dagen på Actic med att springa på löpbandet. Det var på bly-tunga ben jag började springa, efterhand kändes det lite lättare. Lugn kväll, inget jobb på min beredskap så vi kunde äta tillsammans på kvällen.
Planer för dagen? Om jag inte jobbar så skall jag börja förbereda julpyntandet. Putsa fönster ta fram julpyntet. Handla lite elektriska prylar till alla elektriska stakar och stjärnor.

Torsdagskväll, spinning och TV-soffan.

Publicerad 2016-11-17 21:24:41 i Allmänt,

Tv soffan. Tittar på "Tjockare än vatten". Har varit på spinning-pass. Med Linda. Svettigt, jobbigt, men kul. Gymet i morse.
Nu är snart resan till Zanzibar bokad och klar. Jeanette och Daniel har lagt ner ett stort arbete. Det skall bli spännande. Fattar inte att jag har två resor bokade till nästa år!
Har beredskap hela helgen om det inte blir så mycket jobb så tänker jag börja förbereda julen. Putsa fönster och plocka fram julpyntet kanske.

Tisdag

Publicerad 2016-11-15 21:37:02 i Allmänt,

Trött, mycket trött. Gymet i morse. En bra dag med trevliga arbetskamrater. Jag vet att jag upprepar mig men jag var så trött när jag kom hem från jobbet. Skrylleträning eftersom det är tisdag. Bestämde mig för att bara springa 5:an i maklig takt men det blev backträning med de andra. Roligt, jobbigt. Lite TV-tittande och snart dags för sängen.

Måndag igen

Publicerad 2016-11-14 20:46:59 i Allmänt,

Sitter i soffan. Klockan är inte ens nio. Men jag har funderingar på att gå och lägga mig. En helt vanligt dag Gymet, jobbet, promenad med Lufsen, spinning med Linda. Varm chokladmjölk och mackor, denna gång är den gjord på riktig kakao och Stevia. Inte alls lika god som den som är gjord på Oboy. Men vad gör man inte för att vara LITE NYTTIGARE. Tittat på husförslag på Zanzibar, ev.blir det en resa dit till våren. Nej nu skall det packas träningskläder för morgondagen.

En klump i bröstet och ångesten ligger på lur.

Publicerad 2016-11-13 18:32:11 i Allmänt,

Det har varit en trevlig helg. I går lördag blev det brunch på Torna Hällestads lanthandel. God brunch. Trevlig lanthandel. Besök sedan i Kävlinge för att se på kattungar. Gymmet därefter. Tufft pass med Emelie. Gäster på kvällen. Emelie blev firad. Hon fyller år på tisdag.
En trevlig kväll. Räkmackor från Coop.
Två rundor Bezzervizzer. Svåra frågor.
Och i morse åkte Emelie tillbaka till Sthlm. Och saknaden är stor.

"What doesn't kill you make you stronger"

Publicerad 2016-11-11 21:48:58 i Allmänt,

Det väcktes jag av kl 23:28 i natt. Min telefonsignal. Rädda hjärnan. Vi jobbade till strax efter halv fyra.
Bestämde mig för att ändå gå till jobbet. Och det har gått förvånansvärt bra. Nu är klockan kvart i tio. Och jag är rätt trött. Vi bokade vandringsresan till Bad Gastein idag.
Emelie är här. Hon lagade maten i kväll.
Vi har sett en film. Druckit årets glögg. Ätit godis😫. Nu skall vi lägga oss.

Ätit massor av skräp😫

Publicerad 2016-11-10 19:56:50 i Allmänt,

Slut på krafterna. Kan det vara för allt skräp jag äter? Igår var vi på 70 årsuppvaktning. Då blev det en massa kakor och lite cointreau till kaffet. Innan på dagen klämde jag i mig några alladinpraliner och ett wienerbröd på MR säkerhetskursen. Och idag har det fortsatt i samma stil. Kurs idag igen. Och till förmiddagsfika blev det en otroligt god butterkaka. Vi blev bjudna på lunch på Patient hotellet. Och till kaffet en dammsugare. Och till kaffet efter maten i kväll, pepparkakor med ädelost. Hjälp. Känns som det är tusentals kalorier och det är det nog.
Har tränat i kväll. Sprang på löpbandet. Och jag hatar löpband. Eller kanske inte hatar. Jag springer hellre ute. Det har blivit mycket löpband nu ett tag. Bara för att det ska bli någon löpning överhuvudtaget.
Måste helst träna i morgon bitti för i morgon kväll kommer Emelie hem😊❤️.
Och hon vill nog inte träna i morgon kväll.
Har en massa måsten kvar i kväll. Ett måste är avklarat. Lufsen är nu duschad och luktar gott. 😘.
Skall ta itu med resten nu😬.

Snö🌨

Publicerad 2016-11-09 22:02:21 i Allmänt,

Vaknade till ett vitt Lund. Stora vackra snöflingor. När jag cyklade iväg till gymet på morgonen var alla ljud så dämpade. Det var vackert. Men Skåne och snö hör inte riktigt ihop. Och nu är det inte mycket snö kvar.
I kväll åkte vi tillsammans med Lennart och Erika och firade GunMarie som fyllde 70🍾.

Klockan 6 på morgonen

Måndag 7 November.

Publicerad 2016-11-07 20:50:30 i Allmänt,

Äntligen måndag😊
Gymet på morgonen✔️
2 minusgrader ✔️
Trevlig dag på jobbet✔️
Promenad med Lufsen efter jobbet✔️
Spinning med Linda✔️
Varm chokladmjölk med ostmackor✔️
Snart dags för sängen💤💤💤💤

Löst krysset

Publicerad 2016-11-06 16:02:56 i Allmänt,

Har varit i Skrylle och sprungit. Kollade INTE på klockan. Tycker det räcker med att jag sprang milen.
Medan jag sprang ljusnade det lite och det var riktigt skönt att springa.
Jag har släpat in blommorna från växthuset och även från trädgården. Pelargonerna är så fina fortfarande. Och tagit ner lite äpplen från Belle de Boscope trädet. Med betoning på lite. Det var så kallt. Jag har löst krysset i Sydsvenskan.
Ute har det börjat storma. Jag känner mig lat. Men jag mår bättre än i morse.
Livet känns inte helt meningslöst längre. Fast det är det egentligen om man tänker efter. Fast man kan inte leva så. Man måste skapa en mening med sitt liv. Och ens familj är ju den viktigaste delen. Och vänner och jobb. Att läsa bra böcker. Se en bra film. Få träna.

Pisshumör

Publicerad 2016-11-06 09:14:57 i Allmänt,

Är på så dåligt humör. Brukar bli så när jag inte har tränat så bra. Har städat och fixat som alla andra helgmorgnar. Och varför kan man inte sova längre på morgonen. Ute är det kallt blött och grått novemberväder. Jag tycker att allt är meningslöst. Har i alla fall fått på mig träningskläderna och skall se om jag orkar ta mig till Skrylle. Det brukar kännas bättre efteråt.

Lördagkväll.

Publicerad 2016-11-05 22:04:24 i Allmänt,

Ett hektiskt dygn är till ända. Emma och Julia har sovit över. Och det tar på krafterna att passa barn. Idag var vi på bio. Upp i det blå. Emma och Julia tyckte mycket om den. Orkade inte med någon träning idag. I kväll har vi sett filmen Ma ma. Ingen film för Tomas. Men jag tyckte om den.

Glada tjejer

Pubakut och en för övrigt alldeles vanlig dag.

Publicerad 2016-11-03 20:01:00 i Allmänt,

Det är bara att inse att det händer inte speciellt mycket i mitt liv. Den ena dagen är den andra lik. Mitt mål med den här bloggen är, eller mål, jag har inget mål. Jag använder den som en dagbok. Perfekt att gå tillbaka till om jag har glömt vad jag gjorde den eller den dagen. Jag har tänkt att jag skall skriva ut den som en bok när det har gått 5 år efter min operation. Sen får jag väl hitta på ett nytt namn på bloggen.
Efter jobbet idag blev det PubAkuten. Qvint och Berg. En ganska rolig musikupplevelse. Det blev en tidig kväll. Hemma halv sju. I morgon kommer Emma och Julia och jag känner att jag vill vara pigg då.

Fattar inte att man hann med så mycket förr.

Publicerad 2016-11-02 22:04:01 i Allmänt,

Tänker ofta tillbaka med förundran hur mycket man hann med när barnen var små. Nu har man inga småbarn och jag tycker knappt jag hinner med att tvätta.
Att gå på gym på den tiden fanns förstås inte med på kartan. Och så var man yngre och orkade så mycket mera.
Efter jobbet gick jag direkt till Actic och eftersom spinningen inte börjar förrän 17:30 har jag en stund då jag inte gör någonting alls. Satt och läste i Runners World, där fanns ett inslag där man frågade Tidningens grundare Nils Lodin hur det kändes att fylla 84. Han svarade: bättre än att inte göra det😊.

Tisdagskväll beredskap och inget Skrylle.

Publicerad 2016-11-01 20:02:10 i Allmänt,

Har beredskap. Bestämde mig för att inte åka till Skrylle. När vi blir inringda är det oftast bråttom. Så det känns lugnast att vara i Lund.
Gick till gymet efter jobbet, före också, vanliga styrketräningen. Testade den nya stairmastern och blev grymt besviken. Körde högsta Level och det var knappt jobbigt. Pulsen gick upp till 110.
Måste vara fel på den.
Annars, vi har ätit mat tillsammans. Jag har sett gårdagens avsnitt av "Tjockare än vatten" på Play. Och funderar på att gå och lägga mig man vet ju aldrig om det blir arbete inatt.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela