Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Nyårsafton 2017🎆

Publicerad 2017-12-31 13:34:53 i Allmänt,

  • Snart nytt år. Väcktes i morse av beredskapstelefonen. Var på jobbet strax efter sju. En pat som till största del blivit bra av den intravenösa behandlingen. Så det blev en kort undersökning. Hemma igen strax efter halv tio. Frukost framför Tv:n och Nyhetsmorgon. Sprang en runda. Trist väder. Duggregn,  ett par grader varmt. 30 armhävningar. Och där känns det att jag inte är helt återställd. ❤️bultar snabbare  och jag får en känsla av matthet. Men jag sprang i usel fart så jag tror att det är ok att träna. Ja då får vi se hur resten av dagen blir. 
(null)

Årets näst sista dag

Publicerad 2017-12-30 22:52:08 i Allmänt,

Har beredskap, femte dagen i rad nu. Men inget jobb. Skönt. Sov till åtta i morse. Tog det lugnt framför TV:n. Lite hemmafix innan vi åkte ut till Coop och handlade. Träffade Oscar på Nova och åt med honom där. 
Handlade en röd klänning på Marty. 
En lugn kväll med mycket TV. Och jag har tränat idag😊 sprang kanske 5-6 km avslutade med 30 armhävningar. På G igen hoppas jag. 

När man vill äta allt som finns i ens närhet...

Publicerad 2017-12-29 19:28:19 i Allmänt,

  • Fredagskväll. Beredskap. Har beredskap resten av året. Har inte tränat. Blir inte bra i min hals. Törs inte träna. Känner mig som en elefant. Vill inte väga mig. Emelie och Jakob har landat i Rom, de skall fira nyår där. Häftigt. Och jag är sugen på godis, kakor you name it. Och jag har kakor, jag har godis. Varför tog jag inte med allt till jobbet. I morgon MÅSTE jag träna oavsett om jag har ont i halsen eller ej. 

I morgon skall jag träna

Publicerad 2017-12-27 21:13:04 i Allmänt,

Ännu en dag utan träning. Fortfarande förkyld. Lugn dag på jobbet. Har beredskap. Tillagade "quornskinkan" ikväll den som vi skulle ätit på julafton. Senapsgriljerad. Ganska god. Mitt motto ett tag framöver skall vara att försöka äta upp maten som finns i kyl, frys och skafferi. Få se hur det går. Har sett en massa TV i kväll. Fröken Frimans krig och minnesprogrammet om Sven-Erik Magnusson. Så sorgligt att han inte finns bland oss längre. 

Annandag jul kväll 2017

Publicerad 2017-12-26 21:21:09 i Allmänt,

Klockan är strax efter nio. Inget jobb på min  beredskap ännu så länge. Hoppas att det fortsätter vara lugnt. 
Emelie åkte till Göteborg i förmiddags. Vi cyklade ner till stan och gick i lite affärer. Vi fikade på ett nytt Café: Werners på lilla fiskaregatan.
Cyklade hem. Niclas och Julia kom på besök. 
Lagat saffranslaxpaj. Till den en sallad bestående av de sista resterna: picklad rödkål, rödbetssallad och grönsallad. 
Jag kämpar på med ris a la  Maltan. Känns fel att slänga mat. Men det kommer nog att dröja innan jag är sugen på Ris a la Malta igen. 
Känner mig alltid lite sämre på kvällen i min förkylning. Så jag tror att jag snart skall gå och lägga mig. 
(null)

(null)

(null)

Kanske lite bättre idag...

Publicerad 2017-12-26 09:27:22 i Allmänt,

Jag hoppas att min känsla är rätt: att jag är lite bättre. Tycker att det är svårt att veta hur sjuk jag är. Min definition för sjuk är att vara sängliggande. Om jag har feber är jag sjuk. 
De här dagarna har jag kunnat vara uppe med hjälp av Alvedon. Men ändå för sjuk för att springa. Skit samma jag tror att jag är på bättringsvägen. 
I går kväll åkte vi till Malmö till Jeanette och Daniel där vi åt upp det mesta av julresterna. Sen spelade vi Canasta. Det blev en trevlig kväll. 
Och den här dagen då. Jag har beredskap och har inga direkta planer. Kanske cykla ner till stan för mellandagsrea. 

Juldagen 2017

Publicerad 2017-12-25 09:10:24 i Allmänt,

Klockan är halv nio. Regnet slår mot rutan. Det är grått, grått. Inte det minsta julstämning. 
För att berätta lite om gårdagen. 
Jag vaknade tidigt. Kunde inte sova p.g.a. min förkylning. Så jag gick upp och satte igång med julbestyren. Hade inte tänkt väcka de andra men glömde bort vårt larm och öppnade altandörren och larmet gick igång. Och det går inte att stänga av det själv när man öppnat fel dörr. Så Emelie vaknade. Tomas somnade nog om ganska snabbt. 
Skrylle halv tio med LLIF gänget. Gick, joggade 5:an. Såg inte mindre än 4 julgranar. 
Sillunch här hemma kl 12. Jeanette och Daniel hade med sig Kents goda sill. Erika, Lennart och Oscar kom också. Vi åt,  spelade Canasta och delade ut lite julklappar. 
Sen åkte vi till Kävlinge. God mat. Tomte. Trevligt sällskap. Men senare på kvällen kände jag mig jättesjuk och fruktansvärt trött. Vi åkte hem vid halvelvatiden. 
Liten julklappsutdelning med Oscar och Emelie. 
Vaknade i morse och kände mig sjuk igen. Få se hur det kommer att kännas idag. Och planerna? Ta rätt på all mat och försöka äta upp det mesta av det.  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

23 december

Publicerad 2017-12-23 22:34:47 i Allmänt,

Snart är dagen till ända. Jag och Emelie gick ner till stan. Gick runt lite. Fikade på Patisseriet tillsammans med Jenny. Emelie och Jenny ville umgås lite själva så jag gick hem. Skönt med lite motion nu när jag inte kan träna. 
Vill bli frisk nu!
Förberett lite mera julmat. Lagade fisksoppa. Lennart och Erika kom hit klockan sex. Vi har sett på Tv . Har sett 3 avsnitt av första dejten, Emelie har introducerat serien. De andra spelar Canasta. Julafton i morgon. Jag har gjort en julquiz till morgondagen.

Fortfarande förkyld

Publicerad 2017-12-23 08:44:17 i Allmänt,

Lille julafton. Ont i halsen. Täppt i näsan. Har tagit nässpray och Alvedon. Grått och regnigt. 
Vi hämtade Emelie på Kastrup i går kväll. Lite mäktig känsla att åka över bron i mörker. 3 pontoner tända på julafton fjärde advent tänds det fjärde. 
Innan vi hämtade Emelie i går kväll så fixade jag en massa med julmaten. 
Trist att vara sjuk.  (null)

(null)

Veckan blev inte som jag tänkt mig

Publicerad 2017-12-21 20:48:50 i Allmänt,

Redan torsdag. Kunde vara ledig idag och det var fantastiskt att kunna vara det. Det fanns en massa att fixa med. Dessutom har jag drabbats av en förkylning. Kanske Emelie som smittade mig. Fast det kan vara en patient, eller någon på jobbet. Kvittar. Förkyld är jag. Trist. Därför blev det ingen löpning idag. Handlade några fina julgransprydnader på Ugglan på Fäladstorget. 
Veckan i övrigt då?
I tisdags tränade jag på morgonen. Jag hade beredskap och vi jobbade till halv tolv på natten så det blev förstås inget Skrylle. Och i onsdags blev det ingen träning alls. Gick till jobbet på morgonen. Och orkade inte träna på kvällen😞. Och så idag vaknade jag upp med ont i halsen och en rinnande näsa. Hoppas att det inte håller i så länge. 
(null)
En fantastiskt slt lucia för 5kr
(null)
Massor att göra idag!

(null)
Vintersolståndet idag. 
(null)
Tröjan från Tjejmilen kom idag. 

Måndag 18 december 6 dagar kvar till julafton

Publicerad 2017-12-18 22:15:00 i Allmänt,

Inget gym i mnorse. Duschade och tvättade håret istället. Efter jobbet gick jag till gymet. För att springa på löpbandet. Sprang 50 minuter totalt på löpbandet med uppvärmning och nedjogg inräknat. Men det är så fruktansvärt tråkigt. Efter löpbandet blev det spinning med Suzan och efteråt var jag helt slut. Inte gjort mycket här hemma. Nu sitter vi här hemma och ser på en film baserad på en deckare av Maria Lang.

På väg hem

Publicerad 2017-12-17 19:56:45 i Allmänt,

En helg går fort. Det har varit trevligt. Det är alltid lite sorgligt när man åker hem. Men vi ses om mindre än en vecka. Om en vecka är det JULAFTON. Vi sitter på tåget. Vi är försenade men inte så mycket tror jag. 
Har sett en julfilm. ( som jag sett tidigare). Läst i min bok. Och nu längtar jag hem. I morse var jag, Jeanette och Daniel ute på morgonjogg. De har fantastisk natur mindre än 5 minuter bort. Sen åkte vi hem till Emelie. Gick en promenad i det fina vädret. Lite tittande i affärer. Handlade med oss brunch som vi åt hos Emelie. Och nu är vi snart hemma i Lund igen. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Får panik....

Publicerad 2017-12-16 13:19:00 i Allmänt,

Sitter under NK:s gran och har en känsla av panik. Folk överallt. Har tre julgranskulor i ryggsäcken. De kommer bergis att gå sönder. Väntar på de andra. Alldeles för många människor här.  (null)
 

Endast jag (och Felix) är vaken

Publicerad 2017-12-16 07:55:29 i Allmänt,

Tåget kom upp i rätt tid i går. På minuten. Vi träffade Emelie för en snabb lunch på NK. Lunch och lunch, jag tog en supergod saffransbulle och kaffe. 
Sedan gick jag och Tomas ut till Djurgården. Fast först blev det en ofrivillig sväng om Blasieholmen. Trevlig 50-tals utställning på Nordiska. Drack en supergod julöl " Mysingen". Spårvagnen tillbaka till Kungsträdgården. Hämtade våra väskor på centralen. Tog tunnelbanan ut till Axelsberg. God mat och dryck fick vi av familjen N-M. Planen att åka in till Gamla stan och julmarknaden där skrinla (null)

des och vi la oss tidigt. Vi såg inte ens den rafflande handbollsmatchen där svenskorna till sist förlorade.  (null)

På väg mot huvudstaden.

Publicerad 2017-12-15 09:23:42 i Allmänt,

  • 5:15 ringde klockan i morse. Strax efter sju befann vi oss på Lunds centralstation. Vi cyklade ner och att ta sig ner till vissa delar av Lund är inte det lättaste i dessa spårvagnstider. Nu har vi åkt i snart 2 timmar. Och vilket vackert vinter landskap vi åker igenom. Om allt vill sig väl skall vi vara framme 11:39.  (null)

    (null)

Snart har hela veckan gått...

Publicerad 2017-12-14 16:15:00 i Allmänt,

Torsdag. Ledig dag. Har hunnit med en hel del. 
Besök på Fäladstorget i morse för "underredsbesiktning". Inte det allra roligaste men en underbar barnmorska. Sprungit i detta trista gråa kalla väder. Handlat en massa småpynt till granen på Ugglan på Fäladstorget. 1kr styck. 
Lite om veckan. Tisdag gymet på morgonen. Skrylle på kvällen. Äntligen träning. 
Igår onsdag gymet på morgonen och löpbandet på kvällen på Actic. Det var en motvillig kropp. Men den gick med på 30 min. 
Nu befinner jag mig på PubAkuten och väntar på mina arbetskamrater. 
Satt och läste i en tidning på Barnmorskemottagningen.

(null)

Inte tränat på hela helgen.

Publicerad 2017-12-10 22:46:06 i Allmänt,

Tänkte kanske träna idag. Men sen har jag varit inne och jobbat två gånger. Jag har förberett morgondagen för att några arbetskamrater kommer hit. Men tränat har jag inte. Jag har satt i mig skumtomtar och saffransbullar. Och pepparkakor. Jag känner mig tung som en elefant. Jag måste träna för att må bra. Och nu mår jag inte bra för jag har inte tränat. 

Söndagsmorgon och lite vitt på marken.

Publicerad 2017-12-10 09:56:08 i Allmänt,

Tittar på TV 4 nyhetsmorgon. Lite hopp om en vi jul. Vi får hoppas. När vi vaknade i morse var det lite mycket lite vitt på marken. 
Fast det är plusgrader så det är nog snart helt borta. 
Fortfarande lugnt på beredskapsfronten. Bra för mig eftersom jag inte får jobba resten av mina beredskaper det här året om jag överstiger 200 timmar. 
Planer för idag? Vet inte riktigt. Lösa söndagskrysset och jag borde träna.....

Lördag 9 december anno 2017

Publicerad 2017-12-09 22:07:52 i Allmänt,

(null)

(null)

Jag är helt säker nu. Tiden har börjat gå fortare. Andra advent i morgon. Jag hinner inte med. Och jag vill njuta av decembers alla ljus. Och jag hatar de måsten som plötsligt har dykt upp. Jag gar beredskap. Vi jobbade en kort stund i går kväll. Idag har det varit lugnt. 
Om jag ska säga några ord om veckan som gått. Torsdag. Gick till jobbet eftersom vi skulle hälsa på en arbetskamrat i Staffanstorp på kvällen. Det är trevligt att träffas utanför jobbet ibland. Fredag. Gymet på morgonen. Hade träningskläder för att träna efter jobbet men se det gick inte kroppen med på. Åkte istället till Nova där jag handlade lite julklappar  2 till Felix en till Ruben. Och en jättefin julgransmatta från Indiska. Där hittade jag en annorlunda adventsljusstake med elefanter på. Lagade fisksoppa när jag kom hem. Den räckte till idag med. Lugnt på beredskapsfronten. Jag har bakat, tvättat, fixat en massa. Har hunnit med mycket. 

6 december Finlands nationaldag Niclas namnsdag

Publicerad 2017-12-06 22:09:40 i Allmänt,

  • En jobbig dag. Gymet i morse. Efter jobbet gick Tomas och jag en runda i Lund och tittade på all den vackra julbelysningen. Fika på Espresso House.  Visning av bilder från Senegal av Krister och Viveka.  Cyklade hem handlade på Willys och skall snart däcka i sängen. 
  • (null)

    (null)

    (null)

Tisdag

Publicerad 2017-12-05 22:33:35 i Allmänt,

1.gymet på morgonen. 
2. En ganska bra dag på jobbet. Men jättemånga har sagt upp sig. 
3. Hem efter jobbet, orkade inte åka till Skrylle. Och efter gårdagens hemska löptur på bandet så tvingade jag ut kroppen på en löptur i blåsten. 
4.hittepåmat som blev en god gryta, quornbitar, lite grönsaker. 
Sängen kallar💤💤

Klockan är alldeles för mycket.

Publicerad 2017-12-04 22:59:26 i Allmänt,

Snart elva..för sent när klockan ringer halv sex. Sammanfattning av dagen. Gymet på morgonen. Tuff dag på jobbet. Sprang på löpbandet efter jobbet. Så fruktansvärt jobbigt. Tänkte ge upp. Fick sänka farten jättemycket. Sprang 40 hemska minuter. 
Sen bastu i Odarslöv. Trevligt. Väl hemma såg vi sista avsnittet av " Vår tid är nu". Nu sängen💤💤

Söndagsmorgon eller förmiddag

Publicerad 2017-12-03 10:42:20 i Allmänt,

Kl tolv i natt ringde min beredskapstelefon. Men det visade sig att man ville avvakta och observera patienten istället. Så vi var bara inne och vände. Skönt det var hemma strax efter halv två. Sov till halv tio. Vet inte när det senast hände. 
Har slötittat på TV 4 nyhetsmorgon. Skall nu ta mig an dagen. Har inga direkta planer eftersom jag har beredskap. 

Lördag.

Publicerad 2017-12-02 22:27:31 i Allmänt,

Andra december. Har beredskap men har inte jobbat. Köpte en ångmopp på Clas Ohlson efter att ha hört Jennys lovord om denna enligt henne fantastiska maskin. Har bara packat upp den. Tomas målade hallen hos Oscar medan jag cyklade ner på stan och tittade in på stadshallen där Lundacraft ställde ut. Så många fina saker. Besökte saluhallen, köpte några nya julöl. Köpte Fruktdansk ett jättegott bröd på Gateaux, köpte en svindyr saffranslängd där också. Tittade in till Oscar på vägen hem och satte i hop julgranen. 
Sprang på Klosterängshöjden, 15 backar. 
Sen besökte vi Oscar där Tomas skulle måla hallen för andra gången. Oscar och jag bar ner saker till förrådet. Erika och Lennart kom med en kanna kaffe, pepparkakor och mandelmusslor. Och den svindyra saffranslängden åt vi också upp. Eftersom vi inte hade ätit riktig mat på hela dagen fick vi fixa lite mat när vi kom hem.  (null)

(null)

(null)

(null)

Fredagskväll

Publicerad 2017-12-01 20:24:01 i Allmänt,

Har beredskap idag. Att ta mig till gymet och springa 40 min på löpbandet efter jobbet var inte helt lätt. Många motstridiga viljor i mitt huvud men till sist lyckades jag övertyga kroppen. Så det blev 40 min på löpbandet. Försökte variera fart och lutning. Fort gick det inte. 
Har lagat sista maträtten i Linas matkasse. Det är fantastisk bra och god mat. Men det är så många moment. Det tar jättelång tid att laga den. Gott blev det! 
(null)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela