Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Fredagskväll

Publicerad 2023-09-29 17:59:36 i Runningforward.blogg.se,

Denna j-vla ensamhet. Har haft en bra dag med Dervla och Karolina, vi gick längs Råån, geocachade och Dervla introducerade Adventure Lab för oss. 
Har ätit, druckit kaffe och känner mig så ensam. Det finns nog människor som gillar att vara ensamma men inte jag. Klockan är sex, får väl se på TV.  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Fredag 29 september

Publicerad 2023-09-29 07:18:57 i Runningforward.blogg.se,

Två dagar på rad har jag ställt klockan sex. Igår för att Julia sov över. Vi passade på att se sista avsnittet av Virgin river klart. Vandrade med Anki i Skäralid sen. Jättefint väder. Vacker natur. När jag kom hem cyklade jag till Mätaregränden. Cyklade sen ner till stan för att träffa de andra. Mycket högljutt på Purgatorio. Vi gick sen till ett annat lugnt ställe och satt och pratade. 
Idag ska jag träffa Dervla och Karolina, det ska bli trevligt. 
(null)

Underbart septemberväder

Publicerad 2023-09-27 13:53:20 i Runningforward.blogg.se,

Efter regniga juli och augusti har vi haft en fantastisk september, mestadels fint väder. Fortfarande över tjugo grader varmt. Tränade på gymmet, 30 min på trappmaskinen, sen mitt eget styrketräningspass. Var så trött idag. Handlade på Fäladstorget på vägen hem.  Bjöd Erika på bulle och scones. Vi kunde sitta på balkongen. Sitter kvar i det fina vädret och lyssnar på min ljudbok.  (null)


Onsdag 27 september

Publicerad 2023-09-27 08:08:58 i Runningforward.blogg.se,

Planer för idag? Ska träna på gymmet. I eftermiddag träffa Oscar och barnen. Skriva färdigt protokollet från styrelsemötet. Julia ska sova över och vi ska se Virgin river tillsammans. Ska försöka göra detta till en bra dag. 

Tisdag 26 september

Publicerad 2023-09-26 07:58:46 i Runningforward.blogg.se,

Ska orientera med Anki och Magnus. Tillbaka till vardagen äntligen. Började se på Nyhetsmorgon men pallade inte se alla tråkigheter som händer. Så jag såg färdigt filmen jag började se i går. Hallå, Hallå. Nu ser jag på en annan film " Farsan". Har hamnat i     " tv-soffaträsket". Nu måste jag fixa och packa min ryggsäck 🎒 

Massor av tid

Publicerad 2023-09-25 13:50:36 i Runningforward.blogg.se,

Tänker på när barnen var små, tiden räckte inte till. Nu har jag en massa timmar " över" om jag inte åker till Mätaregränden. Idag gick jag till gymmet, var där en timme. Handlade Ljung  till Erika på vägen hem. Lämnade över krukorna. Drack kaffe med Erika. Gick hem och lämnade träningskläderna. Gick sedan ner till stan för att få mina glasögon justerade. Satt en stund på kyrkogården på vägen hem. Nu har jag lagat mat, druckit kaffe och klockan är inte ens två. Får väl titta på filmen på Netflix som jag började se i går kväll. 

Måndag 25 september

Publicerad 2023-09-25 07:00:44 i Runningforward.blogg.se,

Vaknade tidigt som vanligt. Har legat kvar i sängen. Vill inte gå upp. Kanske har jag slumrat till ibland. Planer för idag? Vet inte. Ska träna nu på förmiddagen. Borde cykla ner till stan och få mina glasögon fixade. Styrelsemöte ikväll. Planer för veckan? I morgon är det orientering på förmiddagen. Torsdag ska jag gå ut och äta. Fredag, vandra. Nu ska jag gå upp och försöka göra det bästa av den här dagen. 

24 september

Publicerad 2023-09-24 09:28:56 i Runningforward.blogg.se,

Tre månader kvar till julafton, känns märkligt när man sitter i kortarmad tröja i solen på lekplatsen utanför där jag bor. 
Belle har sovit över, det gick bra, hon hade svårt att somna, vaknade sedan kl sju. Men när hon hörde sin pappas röst i telefonen då ville hon åka hem. En jättefin dag idag med. Julia kommer, hon vill se Virgin river innan hon ska jobba på MacDonald’s i Staffanstorp. Vi ser ju den serien tillsammans. Annars hade jag nog åkt ut någonstans och promenerat,  men nu får det bli som det blir. 


Lördag 23 september

Publicerad 2023-09-23 07:20:33 i Runningforward.blogg.se,

Ska snart gå upp. Har sovit ganska dåligt. Vaknade av att det larmade nere på Psyk i natt. Det ger mig såna rysningar, började tänka på Tomas. När jag vaknade såg jag en sån söt bild på Arthur och vetskapen att Tomas aldrig träffat honom gör så ont. Nej nu måste jag gå upp. Ta tag i den här dagen. Har bokat ATC-pass. Tänkte avboka men nu är det för sent. Behöver gå och träna. Mår ju bättre då. 

Fredag 22 september

Publicerad 2023-09-22 05:13:54 i Runningforward.blogg.se,

Lyssnade på en podd i går som Emelie föreslog. Det var en kvinna som mist sin man och två barn i tsunamin, en son överlevde. Hon började med yoga och nu håller hon i retreat på många håll i Sverige och världen. Hon sa också det här med " att det är så här livet är, det drabbar inte bara andra". De tankarna fanns inte i mitt huvud innan, jag tog bara livet som givet. Sen kan man ju inte oroa sig hela tiden. 
Livet är inte lätt, och det är väl bara att göra det bästa av det. Men mitt liv har blivit så mycket mera ensamt. Jag saknar Tomas varje timme, varje minut och varje sekund. 
Nu ska jag göra det bästa av den här dagen. 
(null)

Torsdag 21 september

Publicerad 2023-09-21 11:01:19 i Runningforward.blogg.se,

Julia sov över hos mig. Vi ser Virgin river tillsammans. Vi hann med ett par avsnitt i går kväll. Och i morse vid frukosten hann vi med att se lite till. Jag följde med henne till hotell Ideon där hennes klass, eller delar av skulle träffas. Fixade lite hemma sen. Pratade med Jeanette och Emelie. Känner mig lite förkyld och har ont i halsen. Nu sitter jag på gården på en bänk och lyssnar på min ljudbok. 
Känns som jag ännu inte kommit till rätta hur jag ska leva mitt liv efter att Tomas inte finns med mig. Förra året passade jag ju Lykke väldigt mycket. Det räddade mig då. Nu är jag lite vilsen i min tillvaro. Jag känner att jag måste hitta en annan mening i mitt liv. Troligtvis hade det varit bra med en hund. Men man blir väldigt låst. Men jag måste kanske skaffa en hund. Det är ett sällskap. Vi får se…..
  (null)




Onsdag 20 september

Publicerad 2023-09-20 07:43:49 i Runningforward.blogg.se,

Halvligger i soffan, ser på TV 4 Nyhetsmorgon. Vet inte riktigt planerna för idag. Beror lite  på hur Belle mår. Om hon ska vara på förskolan eller inte. Igår var hon sjuk men piggnade till betydligt på eftermiddagen. Ska åka och handla med Erika också. 
Jag borde träna. Har så svårt att komma igång. Hittar på saker så att jag inte kommer iväg. Jag gillar ju att träna. Vi får se hur dagen blir. Fatta hur mycket jag saknar dig Tomas, det finns ett så stort tomrum och saknad efter dig. Det gör så ont. Hur blev det så här. Vi skulle ju åldras tillsammans. Varför förstod jag inte. 
(null)

Måndag 18 september

Publicerad 2023-09-18 06:20:37 i Runningforward.blogg.se,

Ligger i en liggvagn på Snälltåget. Vi skulle ha varit full vagn  men som tur var kom inte hon som skulle ha klivit på i Östersund. Snälltåget är slitet. Från Åre till Östersund satt jag tillsammans med Gerd i hennes kupé. 
Jag vet inte om jag vill ta nattåg igen. Jag har sovit dåligt  kunde lyssna på min ljudbok. 
Men snart är vi framme i Lund. Ska bli så skönt   

Söndag 17 september

Publicerad 2023-09-17 13:04:49 i Runningforward.blogg.se,

Vi sitter vid stationen i Östersund. Mer än en och en halv timme innan tåget går. Nu skiner solen från en blå himmel. Det gjorde den inte när vi åkte upp till Åreskutan. Tanken var att gå upp till toppen. Men det var snöblandat regn och minusgrader. Vi fikade bara och åkte tillbaka ner. Helt dimmigt och ingen sikt alls. 
I går då? Vi startade tidigt från Hållandsgården, första delen av vandringen gick på stigar och grusvägar. En stor del på asfalt vilket inte stod att läsa i vår bok. Vi var framme i Åre vid halvtvåtiden och vårt hotell Granen. Hotellet var jättefint. Vi gick en runda i byn, tog en öl på Åregården. Vilade på rummet innan vi gick ner till middagen. Det blev risotto. Mycket gott nen vi hade satt i oss nötter och godis så vi blev snabbt mätta. 
Tidigt sänggående som vanligt under den här vandringen. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Fredag 15 september

Publicerad 2023-09-15 18:32:39 i Runningforward.blogg.se,

Femte vandringsdagen, vi kom iväg från Brinkeboda värdshus i Mörsil strax innan halvåtta. 
För att berätta lite om onsdagen: vi gick tidigt från Alsen, tog en genväg till leden, mycket kuperat, ganska mycket på asfaltvägar faktiskt. Efter att ha installerat oss på boendet hann vi med att äta på Kretsloppshuset, så god mat. Tyvärr hann vi inte med att titta så mycket på deras fina saker. 
Idag då, inte så mycket asfalt idag. Strandcafe’et en liten pärla i Järpen. Kom fram till Hållandsgården i god tid så vi hann med att gå ner till Ristafallet. 
Eftersom vi var de enda gästerna så hade man förberett middag och efterrätt till oss, vi satt ensamma i matsalen. Jättegod lasagne. 
Sen hamnade vi på ett pilgrimsmöte, det var kanske inte vår grej riktigt. Men vi följde med på en liten vandring sen tackade vi för oss. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




Andra vandringsdagen.

Publicerad 2023-09-12 20:30:13 i Runningforward.blogg.se,

Vi startade med två timmars regn. I kyrkan på Rödön kunde vi byta om och fika lite. Det slutade regna. Idag gick vi mycket på vägar. Så fort jag tar på min ryggsäck så får jag ont i benen. Mest höger knä.
Vårt boende är mycket bra, förutom att vi måste gå in i huset för att gå på toaletten. Vi tog några cacher på vägen hit till Nälden. Det visade sig att CO bor i detta hus. Vi tog några till sen på kvällen. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Första vandringsdagen.

Publicerad 2023-09-11 13:36:10 i Runningforward.blogg.se,

Blev hämtad av Gerd på centralstationen i Östersund. Vi åkte hem till Sofie i Krokom. En promenad med Sofie och Haldo i deras närliggande skog. 
Lunch hos Sofie innan vi blev skjutsade till Östersund. En liten runda på stan innan vi träffade Hanna på en pastarestaurang, Gusto. 
Hanna skjutsade sedan mig och Gerd till Storkyrkan. 10 september är Suicidpreventiva dagen. Efteråt var det ljusmanifestation på torget. 
Vi sov på hotell Östersund, vi gav oss iväg strax efter åtta i morse. Vi skulle gå en något kortare sträcka än dagen innan eftersom vårt boende låg lite närmare än vad vi först hade tänkt. Regnet hängde i luften, kom lite duggregn men inte mera än så. 
Det var mycket asfalt den här första etappen. Men också vacker natur. Vid Frösö kyrka fanns ett rum för pilgrimer, där blev det ett långt stopp. Att gå över bron till Rödön var lite jobbigt. Bilarna körde fort även om de lämnade stort avstånd till oss. 
Nu har vi installerat oss i en friggebod med gräs på taket. Hunnit gå en runda i området. Snart väntar en middag på oss. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




På snälltåget

Publicerad 2023-09-09 17:45:34 i Runningforward.blogg.se,

Sedan en dryg timme befinner jag mig på Snälltåget mot Östersund. Har mest suttit och lyssnat på ljudbok. Är inne på Camilla Läckbergs 7:e bok i Fjällbackaserien. Kanske lite trött på dem nu. 
Tog mig till en toalett som jag aldrig lyckades spola. Fungerar nog inte. Har läst att det är många toaletter på tåget som inte fungerar. Borde kanske ta mig till restaurangvagnen. Fast jag har köpt med mig sallad och ska snart äta den. Ensam i kupén ännu så länge. Ska nu läsa på om vår vandring.  

Lördag

Publicerad 2023-09-09 05:40:28 i Runningforward.blogg.se,

Åker ju senare idag. Jag har aldrig gillat avresedagar. Då vill jag helst åka tidigt på morgonen nu åker jag inte förrän i eftermiddag. Vet att jag borde träna 🏋️‍♀️. Men jag har avbokat mitt träningspass. Fattar inte mitt motstånd mot träning. Jag gillar ju att träna. 
Men nu ska jag få den här dagen att gå. Borde tänka på att ta vara på varje minut och sekund. Borde tänka positivt. Det gör jag nog också ofta, försöker fylla mina dagar. Borde jag börja jobba igen? Fast jag vill finnas till hands för mina barn och barnbarn. Kunna resa när jag vill. 
Måste sluta tycka synd om mig själv för det som hände. Det är väl så livet är. Det är inte bara andra som drabbas. 
Jag får försöka leva för allt jag har kvar. Min stora fina familj❤️. 

Fredagskväll 8 september

Publicerad 2023-09-08 22:37:32 i Runningforward.blogg.se,

Klockan är halv elva. Ska snart sova. Har ställt i ordning hemmet efter att gästerna gått hem. Det blir ju rörigt efter ett tag med små barn. Tycker att lasagnen blev god. Äppelpajen också. Vi tittade på bilder på Tomas. Så lite var han med oss ikväll. Tog inga bilder. 
I morgon är en ny dag. 

Vad är meningen med livet?

Publicerad 2023-09-08 07:26:23 i Runningforward.blogg.se,

Jag tror inte att det finns någon mening. Vi måste själva skapa meningen i så fall. Vet att många har en annan syn än jag. Man blir ju inte själv tillfrågad om man vill bli född. Allteftersom man lever skaffar man sig mening, de flesta hittar någon att älska, man får barn, sen lever man för sin familj. De är det som ger en mening med livet. 
Vet inte om jag vill titta på nyheterna, skjutningar, sprängningar, miljöförstörelsen, hjälper själv till att förstöra jorden genom att flyga, köra bil om än i begränsad omfattning. 
Det är Tomas födelsedag idag. Vi ska träffas här ikväll. Andra födelsedagen utan honom. Så jag hoppas jag tar ut min kropp på en joggingtur och sen ska jag cykla till graven. 


Torsdag 7 september

Publicerad 2023-09-07 20:19:13 i Runningforward.blogg.se,

Började dagen med att åka till Skrylle och joggade femman. Det kändes bra. Har haft svårt att göra något alls efter det att jag kom hem från Kebnekajse. 
I morgon är det Tomas födelsedag. Vi har satt blommor på graven och suttit där en stund. Oscar och töserna var med så det blev   kanske inte så mycket sittande. Men de fick vara med en stund även om de kanske inte förstår så mycket. 
Nu är det kväll, jag ser på tv, jag känner mig rätt klar med min packning. Börjar få resfeber, hoppas att det inte blir tågstrul. 
Vädret börjar bli lite oroväckande över Östersund. Men vi får se, det blir vad det blir….

Fortfarande onsdag 6 september

Publicerad 2023-09-06 17:03:17 i Runningforward.blogg.se,

Klockan är snart nio. Jag ser en film på Svtplay: Inland. Vet inte om den är bra eller dålig. Men det är Norrland. Känner verkligen igen naturen även om det utspelar sig lite längre norrut. 
Dricker ett glas vin eller kanske nästan två. 
Hur kunde mitt liv bli så här? Så viktigt att inte ta något för givet.  Man vet aldrig vad livet har i beredskap för en. Jag kan inte tro att allt har en menig heller. 
Det är nog bara slumpen…
I morgon måste jag träna. 



Onsdag 6 september

Publicerad 2023-09-06 16:03:34 i Runningforward.blogg.se,

Det är 25 grader varmt. 🌞 lyser från en blå himmel. Man fattar inte att det är september, helt otroligt. 
Mer än någonsin har jag idag insett att jag måste ta tag i mitt liv. Jag har inget driv just nu. Jag tränar inte. Det enda jag tvångsmässigt tänker att jag ska åka till Mätaregränden,  istället för Tomas. Idag har jag handlat mat inför fredag. Bestämde mig till sist för vegetarisk lasagne. Äppelpaj till efterrätt och dadelbollar.  
Ja och nu är jag på Mätaregränden🙂. 

Tisdag 5 september

Publicerad 2023-09-05 14:22:46 i Runningforward.blogg.se,

Har varit hemma nu några dagar. Har inte tränat på hela tiden. Magen har inte känts helt ok. Belle sov över från söndag till måndag och vi hade en mysig dag tillsammans igår. Vi åkte ner till Stadsparken, handlade glass på stan. Tittade in i domkyrkan på vägen till bussen. Gårdagskvällen tillbringades på Mätaregränden, åker ju snart igen så jag vill ha lite tid med de små töserna. Resan till Singapore är nu bokad. Det känns bra att ha gjort det. Jag vill se saker inplanerade. Vill inte ha tomma dagar. 
Ikväll blir det Skrylle, orientering, ska gå med Anki. 
Efter beskedet från IVO så har tankarna på Tomas kommit tillbaka med full kraft. Tänker ju alltid på honom. Men hans lidande på psyk blev så påtagligt. Det går inte att förstå hur han fått lida. 
Gick ner till stan, handlade vin och försökte hitta en ny spets till min trasiga stav. Men de måste nog beställas på nätet. 

Lördag 2 september

Publicerad 2023-09-02 19:39:20 i Runningforward.blogg.se,

Så trött, kockan är snart halv tio. Två gånger har jag varit vid Tomas grav. Började morgonen med att cykla ner till stan, för att lämna in mina trasiga glasögon och hämta ut ett brev från IVO. Läste brevet tillsammans med Erika och Lennart, Oscar och Emelie var med på telefon. iVO har funnit att Psyk har brustit på flera punkter. Överläkaren Attila på Psyket har i ett brev till IVO uttryckt sig på ett sätt som är helt oacceptabelt. I övrigt har jag inte gjort mycket idag. Gick en runda genom stadsparken och Botaniska trädgården. Köpte en glass på Ahlgrens på vägen hem. satt en stund vid fontänen utanför Grand. Kvällen har gått åt till att tänka ut vad i ska skriva till IVO.

Resan till Kiruna och bestigning av Kebnekajse.

Publicerad 2023-09-01 15:58:00 i Runningforward.blogg.se,

Har inte skrivit på länge. Tiden har inte räckt till. Har haft fantastiska dagar. Blev hämtad fredag den 25 av Susanne och Lotta. Susannes man körde oss till Sturup. Flyget till Kiruna blev försenat, gjorde inget visade det  sig att det var samma plan som skulle ta oss vidare. Vi hade mellanlandning på Arlanda. 
Flygbuss in till Kiruna. Med Google Maps hjälp tog vi oss till vandrarhemmet. Efter att ha installerat oss tog vi oss med buss till nya centrum. Kiruna är en mycket märklig stad. Flera delar av staden flyttas på grund av att gruvdriften underminerar marken. 
Vi åt på Scandichotell och passade sedan på att besöka skybaren. Bara för att titta. Buss hem sen. 
Lördag 26 augusti 
Vi tog tåget till Abisko, gick till linbanan och tog den upp till Njulla, sedan vandring upp till toppen. 4 km tur och retur. Fantastisk utsikt och lapporten var fantastisk att se. 
Tillbaka till Abisko fjällstation där vi först tog oss ner till Torneträsk och passade på att ta ett dopp. Med Lapporten i bakgrunden var det helt magiskt. Fjällröding avnjöts på fjällstationen, gott och dyrt. 
Buss tillbaka till Kiruna. 
Jag och Lotta tog sedan en kvällstur för att eventuellt få se norrsken. Vi gick midnattssolstigen. Lät ju fint men plötsligt slutade stigen på en väg. Inga fler skyltar. Vi hade pannlampor som tur var. Vi hamnade i      " Middle of nowhere"   Lite kusligt. Vi såg inte Kiruna. Bara mörkt. Till sist när vi rundat skidbacken och ett gruvområde såg vi äntligen stan. Där kördes runt i stora amerikanare med musiken dunkande, lite konstigt eftersom staden på dagtid varit så lugn. Till sist kom vi lyckligt hem och inte såg vi något norrsken. 
Söndag 27/8 
Planen var ishotellet, där stod vi och väntade vid busshållplatsen, i tidtabellen verkade det som om det skulle gå en buss. Men icke, inte längre på helgdagar. Så det blev taxi. Vi stannade vid Jukkasjärvis kyrka och gick sedan vidare genom byn. Passade på att äta vår medhavda fika på en brygga invid ishotellet. Besök på ishotellet, fantastiskt att se. Lyssnade först på hur det kom till sedan tittade vi på de fantastiska rummen. 
Vi tog en drink utomhus på den andra serveringen. För kallt att sitta i baren på själva ishotellet. 
Taxi hem sen. 
Vi gick sedan och mötte de andra när de kom med flygbussen. Mat sedan på vandrarhemmet, det blev buffé. 
Måndag 
Nikkalouktaexpressen till Nikkaloukta, därefter vandring till Kebnekajse fjällstation. Vi sov i två fyrbäddsrum. Vi hade släpat mat med oss. Anita och Danny lagade maten den här kvällen. Vegetarisk korvgryta med pasta. 
Tisdag
Regn hela dagen, ingen tanke på att bestiga Kebnekajse idag. Jag och Lotta gick fjällstigen i regnet. Vi tog dessutom två grocache. Idag lagade jag, Susanne och Lotta maten. Halloumistroganoff med ris. 
Onsdag. 
Lite dimmigt och disigt men nu var det dags. Mot Kebnekajse. Det var tufft, det var magiskt, så fantastiskt att ha kommit upp till toppen. Trots min höjdrädsla, trots VirreVarre. Det tog oss 7 timmar upp. Att gå ner var ännu jobbigare. Jag har aldrig sett så många stenar. Har hoppat på stenar över bäckar, nästan trillat i. Tillbaka på fjällstationen avnjöt vi trerätters middag. 
Torsdag
Några bestämde sig för helikoptern tillbaka till Nikkaloukta men jag, Jonas, Lotta och Elias gick tillbaka vi valde att ta båten i en sträcka av 6 km. Våfflor på Enoks innan vi gick vidare till Nikkaloukta. Vi hade fint väder och nu sluttade det svagt utför. Vi fick vänta en bra stund i Nikkaloukta innan bussen kom. 
På kvällen blev det samma matställe, jag valde pizza, en Vegetariana, en äcklig sådan, massor av ost. Den pizzan kräkte jag upp sedan på natten. Jag var riktigt dålig, Elias hade också kräkt under natten. Sen var det Lottas tur när vi var på väg ner till Kiruna centrum på fredagen. Så vi satte oss i ett rum på vandrarhemmet tills taxin kom för att ta oss till flygplatsen. 
Skönt att komma hem. Packade upp, duschade, ringde en massa samtal, däckade. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)












Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela