Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Söndagskväll

Publicerad 2019-09-29 20:20:55 i Allmänt,

(null)
Från igår kväll
(null)
Bilden är från 2012. Då hade jag ingen aning om att jag två veckor senare skulle bli opererad för ett stort aortaaneurysm. 

För att börja med gårdagen. Tomas hämtade Emelie vid stationen. Hon kom med flyget från Singapore. Frukost här hemma med Emelie. Lämnade saker på Erikshjälpen, köpte ett par läderstövlar där. Verkade helt oanvända för 139kr. Vi köpte kuddfodral och  knoppar till byrån i hallen på Indiska. Löpare till byrån på Hemtex.  Vi fikade på Espresso house. Handlade mat på Ica Fäladstorget. Här hemma sen fortsatte vi att packa upp lådor. 
Erika kom på kvällen, Emelie hade bakat äppelkaka och fixat god plockmat. 
Söndag:
Tomas och Emelie drog till gymet för att springa på löpbandet. Jag sprang en runda här hemma, den blev precis 5 km. Måste bli allvar av träningen nu. Skönt väder att springa i. Vi eller rättare sagt Tomas hann precis sätta upp bokhyllor från Ikea i sovrummet innan vi cyklade ner till stan för att titta på när Julia spelade basketmatch på Eoshallen. Emelie åkte till Malmö för att överraska J som snart fyller 30 år. 
Hemma igen så packade jag upp lådorna med böcker. Lyckades få plats med alla i bokhyllorna. Vi har ändå gjort oss av med så många böcker. 
Lagade riktig mat för första gången på länge. Halloumi och morotsburgare med hasselbackspotatis. Emelie kom hem i precis lagom tid för att äta med oss. 
Efter tredje samtalet med support från Ownit så lyckades de lösa vad som var problemet. 
Det var felkopplat i vårt skåp. Så nu är allt frid och fröjd. Vi har TV och vi har internet. Vad kan man mer begära? I-landsproblem.  Konstigt att man blir så påverkad av att inte komma ut på nätet. Emelie behöver det för sitt jobb. Man behöver det för att göra bankärenden. 
Nu är det inte mycket kvar att packa upp. Tavlorna är förstås inte uppsatta.  En vi är nästan klara😊. 


Lördag morgon

Publicerad 2019-09-28 08:16:15 i Allmänt,

Skönt med lite ledigt. Skall försöka landa lite nu. Har fått igång TV:n om än med dålig bild. 
Det återstår mycket men det börjar likna ett hem nu. Vissa saker får vi bo in oss med. Och fixa sedan. Utmaningen är att hitta plats och att inte "övermöblera". Kanske göra oss av med lite flera saker. 
(null)


Äntligen fredag...

Publicerad 2019-09-28 00:08:41 i Allmänt,

Det har varit en grymt jobbig vecka. Jobbat hela dagarna, jobbat hela kvällarna. Trodde att jag skulle hinna packa upp alla lådor men det blir allt svårare att få in sakerna på ett bra sätt. Vi åkte ut till  Nova när jag kom hem, Tomas hade tillbringat det mesta av dagen med att skruva ihop en byrå från XxxLUTZ. Ikea är så mycket bättre med sina instruktioner. Vi handlade antennsladdar. Vi åt på vårt favoritställe, Wook kitchen.  Handlade lite olika rengöringsmedel på Clas Ohlson. 
Tomas åkte och tränade och jag fortsatte med uppackningen. Och nu är jag så trött. Det har hunnit bli lördag. Måste sova nu💤💤
(null)

(null)
  • Jul på Clas Ohlson. 

Måste, måste, måste.......

Publicerad 2019-09-26 22:35:38 i Allmänt,

Gick hem tidigare. Vi hade tidigare bestämt att vi skulle försöka flytta en del av våra grejer från Oscar och Johanna. Tomas hyrde släpvagn på Circle K. 
Först till Sysav för att slänga lådor. Sen till Mätaregränden för att lämna och hämta saker. 
Ändå fick vi inte alla saker med oss. Hur kan vi ha så många? 
Vi körde till Sysav igen. För att slänga lite av deras skräp. Sen till Erika för att lämna av fåtölj, bord och lampa. Efter det tryckte vi in lite saker i vårt förråd. Till sist ännu lite flera grejer att hitta plats till i lägenheten. Precis vad vi behöver. Lämnade släpet och åkte sedan till Ica Fäladstorget och handlade. Värmde var sin microrätt. Har fortfarande inte fått internet att fungera. Skönt att det är fredag i morgon. 
(null)
Det återstår en del lådor, mindre än tio tror jag. 

Ännu en kväll med mycket arbete.

Publicerad 2019-09-25 23:41:34 i Allmänt,

Kom hem efter att ja jobbat över lite på min beredskap, började packa upp lådor, "never ending story".  När Tomas kom hem åkte vi till Jysk för att handla gardinstänger. Stannade till på Max drive in och köpte halloumiburgare. 
Åt när vi kom hem. Efter det var det bara att sätta igång igen. Fortfarande lådor kvar. Men nu är jag trött. Vill inte se fler saker. Nu måste jag sova. 

Onsdag morgon

Publicerad 2019-09-25 06:33:55 i Allmänt,

Nu har vi sovit här 4 nätter, det går förvånansvärt bra. Min sömn har blivit bättre, vaknar inte lika många gånger längre. 
Hann inte skriva i går. När jag kom hem åkte vi ut och tittade på byråer. En jättefin på Mio men flera veckors leveranstid. Blir kanske den ändå om vi inte hittar någon annan. 
Sen åkte vi till Skrylle. Vi har inte varit där på jättelänge. Gick Ulastigen med Anki, trevligt att prata och vi hade ganska rask takt. 
Hemma igen åt vi lite och sedan startade jag med att packa upp lådor. Känns trögt nu och det blir allt svårare att hitta bra platser. Vilket gör att man måste flytta om. Pendlar mellan hopp och förtvivlan. Och... det är verkligen ett I-landsproblem. Nu väntar ännu en dag på jobbet, tre dagar kvar att jobba sen skall jag vara ledig igen jobbar en dag nästa vecka. 

Måndag 23 september

Publicerad 2019-09-23 22:26:19 i Allmänt,

Varit så trött på jobbet idag. Men vi var ett trevligt gäng så det gick ändå rätt bra att jobba. I kväll åkte vi iväg till Ikea, vi måste ha en garderob till. Vi hade behövt flera. Tomas har varit hemma och skruvat i hop resten av lådorna och överskåpen på garderoberna. 
Efter att ha besökt Jysk, Åhléns i Malmö, Svenssons i Lammhult mitt emot Åhléns och sedan Ikea är man ganska mör. Vi passade på att äta på Ikea. Packade upp lite när vi kom hem, bara för att...flera lådor är inte uppackade och det känns som det redan är fullt. I morgon blir det i alla fall Skrylle, det får bli som det blir härhemma.  Hoppas att jag kan sova bättre inatt....
(null)
Färdig redo att fyllas med kläder
(null)
Tomas vilar sig lite

Måndag morgon

Publicerad 2019-09-23 00:37:28 i Allmänt,

En intensiv helg där vi jobbat från morgon till kväll. Flytten gick bra, fast fortfarande har vi grejer hos dem och de hos oss. Otroligt rörigt. Kartongerna har ändå stått lite huller om buller så jag har mestadels planlöst packat upp. Men för att återgå till lördagen. Efter flytten åt vi på Burger King. God Halloumiburgare. Sen åkte vi till Ikea. Det var inte planen från början. Jag hade föreslagit det för Tomas men han förkastade idéen. Samme man föreslog sen att det var klokt att åka till Ikea när vi  hade lastbilen. Så det gjorde vi. Sprang runt mellan hyllorna och letade oss fram i facken. Efter en lista som en duktig kille satt ihop till oss. Sen hem och lasta av. Åt på Fäladstorget med Erika som fick ta det mesta av pizzan i doggybag. 
Hon följde sedan med oss upp. Hon hade med sig en flaska 5% rött vin som hon fått i present. Blää🤮. Vi hällde ut resten. 
Söndag morgon började Tomas att sätta ihop Ikeagarderoben. Med lite inhopp från mig. Jag packade upp kartonger. Till saken hör att jag inte kunde sova så jag gick upp före fem. Vi slängde kartonger på Sysav. Vi kunde sätta upp matsalsbordet. Ett bord att sitta vid😊. Tomas sprayade vår nya, dyra och stora soffa med impregnering. 
Vi lämnade lite och hämtade saker hos Oscar och Johanna. Sen satte vi igång med det som verkade som mission Impossible. Sätta ihop en byrå Hemnes med åtta lådor. Men vi satte ihop det mesta och nu är det bara sex lådor kvar. Vaknade i natt och kunde inte somna ibland är det som vi befinner oss i en dröm. Nu väntar jobbet🙃. 
(null)

(null)

(null)




Flyttdagen

Publicerad 2019-09-21 06:17:25 i Allmänt,

Nu är vi här, den dagen vi skall flytta. Igår orkade jag inte skriva. Har ett yttre och inte kaos. Igår flyttade vi lite flera grejer till förrådet. Avskrev planerna på att äta pizza på Fäladstorget. Värmde micromat , drack ett halvt glas vin och fortsatte packa. Känns som vi aldrig blir klara. 
Här är så många saker. Jag är smärtsamt medveten om att vi får slänga igen när vi packar upp. Det känns både bra och dåligt. Skönt att få rensa bort. Det hade vi ju inte gjort på samma sätt om vi bott kvar. 
Svårt att göra sig av med vissa saker. Men man kan ingenting ta med sig dit man går. Fast man kan ju kanske få njuta en stund i verkliga livet. Saker är bara döda ting. 
Nu väntar en intensiv dag och början på något nytt.  (null)

Trött-hur ska vi hinna?

Publicerad 2019-09-19 21:51:36 i Allmänt,

Känns som om det blir svårt att hinna med allt till på lördag. Idag hämtade vi soffan på Boolia. Vi körde den till Oscars lägenhet och tog deras soffa hit.  
Soffan kändes gigantisk i lägenheten.  
Har inte hunnit med något alls här hemma i kväll. Resten måste göras i morgon kväll. Två nätter kvar att sova här i huset. Hur kommer det att kännas?

Hinner inte skriva...

Publicerad 2019-09-18 21:50:25 i Allmänt,

Hinner inte skriva så mycket. Det händer inte så mycket heller. I kväll åkte vi till Sysav med skräp. Åt på Nova. Sen har vi fixat här hemma. Det känns som om vi inte hinner bli klara. Jag känner en hopplöshet också. Så många prylar. Men nu skall hag lyssna lite på min ljudbok och sedan sova💤💤💤💤💤💤💤💤💤

Tisdag beredskap i kväll igen

Publicerad 2019-09-17 21:51:04 i Allmänt,

Beredskap men inget jobb. Ingen träning idag heller. Handlade på Willys efter jobbet. Fixade mat. Efter det har vi hållit på och packat. Emellanåt känns det som en mission impossible. Vaknade tidigt i morse igen. Sov  trots allt ganska ok inatt. Det har gått över förväntan med att komma tillbaka i tiden.  Bara jag slipper jobba inatt........


Jetlaggad och trött

Publicerad 2019-09-16 21:51:44 i Allmänt,

Jag är trött. Roligt att vara tillbaka på jobbet. Jag gillar att jobba. Jag gillar att vara hemma också. Men man uppskattar mer sin ledighet när man jobbar. Har packat ikväll med. Känns lite hopplöst just nu. Gnällde så mycket på Tomas för att han inte tar packningen på allvar så han gick inte till gymet utan packade lite istället. Det är så rörigt just nu och jag är TRÖTTzzzzzzz

Tillbaka till verkligheten

Publicerad 2019-09-15 19:54:26 i Allmänt,

Nu är man tillbaka i vardagen. 15grader och blåst med inslag av lite regn. Ett upp och nervänt hus. Tvättat hela dagen. Packat ner kläder. Jetlaggad. Jobb i morgon. 

Snart på väg hem, på flygplatsen.

Publicerad 2019-09-14 17:54:10 i Allmänt,

Vaknade tidigt i morse , klockan var bara sju. Gick upp vid åtta. De andra började vakna till vid nio. Emelie fixade en fin frukost till oss, smoothie och omelette😋. 
Klockan elva åkte vi med taxi till MacRitchie reservoar. En park inte långt från stan där man kunde ta lite olika leder. Vi skulle vandra Treetopwalk. Lite olika uppgifter hur lång den skulle vara. Och med en 250 m lång hängbro. 
På vägen upp träffade vi på flera apor och kanske hörde vi ett vildsvin som grymtade i den täta regnskogen. 
Lite hisnande var det att gå på bron, man var högt över marken. 
Det blev till sist mer än 9 km. Och gissa om vi svettades. 
Taxi till ett ställe där vi fick provsmaka durian. Kan inte påstå att jag gillade det. 
Taxi hem för att duscha och sedan åt vi på ett ställe nära där de bor E och J. Tredje gången vi äter deras mat. De andra gångerna har vi tagit hämtmat. 
Sedan fock vi en överraskning, Emelie bjöd på fotmassage i en hel timme. Jätteskönt. 
Vi åkte tidigt ut till flygplatsen. Gick runt i the Jewel. Där det finns massor av affärer och ett spektakulärt vattenfall. Där man också hade en ljusshow med musik. Mat på en kines restaurang. Och nu sitter vi och väntar på att boarda. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Durian
(null)
Jakob gillar durian
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
❤️

Fredag 13 september Näst sista dagen

Publicerad 2019-09-14 04:44:05 i Allmänt,


Vi tog tunnelbanan ut till Orchard road. Fina gatan i Singapore. Därifrån gick vi till Canning park, ännu en fin park. Ett museum vi gärna hade sett var tyvärr stängt. Det handlade om när engelsmännen förlorade Singapore till Japan. Även den här dagen gjorde hamnade vi i en turistfälla. Även den här gången en kinesrestaurang. Låg fint vid floden. God mat, lite mat och dyrt. Men vi satt i alla fall fint den här gången med utsikt över floden, Singapore river. 

Och märkligt nog dök Emelie upp. Hon hade varit ute och handlat lunch. Efter att vi ätit gick vi till hennes jobb som låg alldeles i närheten. 

Det blev lite shopping på vägen hem, tittade först in på Lumine, det luktade så gott när man kom in där. Men hittade ingen klänning. Köpte två i Chinatown istället, billigare, men tveksam kvalitet. 

Tomas slog på stort och köpte en Tintin-tshirt på Tintin store. 

Hann med ett pass på gymet innan vi skulle ut på kvällen på en finrestaurang Cure. Här hade man gjort maten till en konst. Fantastisk kväll med god mat och trevligt sällskap känns som en bra avslutning på Singapore-vistelsen. 

(null)


(null)

Avslutning på den fantastiska middagen

(null)

Mat i små portioner

(null)

Små konstverk

(null)


(null)

Torkad ödla, kan det vara något?

(null)

Emelie på jobbet

(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)

På väg hem

Vilken kväll

Publicerad 2019-09-12 18:41:59 i Allmänt,

Allt är så storslaget här i Singapore. Ikväll åkte vi ut till Stork, en Skybar på tror jag 38:e våningen. Taxi dit. En helt underbar utsikt över stan. Vi delade en flaska vitt vin. 
Gick till den mexikanska restaurang vi sen skulle äta på. Tittade in på Atlas på vägen, en känd restaurang där det är svårt att få bord. 
Jättegod mat på Piedra Negra. Vi åt flera olika smårätter.
Taxi hem och sedan är det sängen som väntar.
(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

 



Ännu en dag med många upplevelser.

Publicerad 2019-09-12 12:22:55 i Allmänt,

Sov lite längre idag. Vi har nu lärt oss tunnelbanan bra. Åkte till Harbour Front för att sedan ta en annan tåglinje till Sentosa. 
Vi började med ett Museum/Aquarium. 
Kollade på en kortvarig teater om ett skepp som gick under för många tusen år sedan. Häftigt gjord. 
Efter det kom vi lite snabbare än vi tänkt in på Aquariet. Det var som allt annat i Singapore, storslaget. Kaffepaus på Starbucks. Sen gick vi ner mot badstranden som inte alls låg långt bort. Hittade en badhytt där vi kunde byta om och låg sen en stund och skvalpade i det varma vattnet. Duschade och bytte om. Tog en öl resp. Coca på ett svindyrt ställe vid stranden. Ölen var god i alla fall. 
Sen skulle vi ta kabinbanan hem hade vi tänkt men vi sprang fram och tillbaka och hittade inte rätt station. Under letandet stod vi plötsligt framför ett fjärilshus och Tomas blev intresserad så vi gick in. Fick lite rabatt för att vi är 60+. Men det var en riktig besvikelse. Borde vara gratis inträde så dåligt som det var. Inte så många fjärilar. De flesta var samma sort. Sen hade de rum med döda insekter, fjärilar och insekter inramade. 
Vi tröttnade på att hitta kabinbanan och tog tåget hem. Nu var vi rejält hungriga. Tänkte först äta på köpcentrat men inget lockade. Tog tunnelbanan hem. Handlade lite på 7/11 och åt det nör vi kom upp till lägenheten. Skönt att sitta i lugn och ro och vila benen. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

11 september -igår

Publicerad 2019-09-12 05:03:29 i Allmänt,

Nu går dagarna fort. Pratade med en förkyld Oscar som fyller 32 år. Kallt och regnigt i Sverige. 
Vår dag då, bara så fantastiskt , Botanic garden var med dess orchideträdgård helt underbar och gigantisk. Som senior gick vi in i orchideeträdgården för vars 1 singaporiansk dollar som är 7 kr. 
På vägen tillbaka gick vi i turistfällan, en ganska välbesökt kinesisk restaurang, där man fick betala för handservetten, en liten skål med bönor. Vi trodde att det ingick eftersom det bara sattes fram. Maten var ok. Och man lär så länge man lever. Sen hem till poolen en stund. 
Kvällen blev en enda lång otrolig upplevelse. En joggingrunda med Emelie till Marina Bay där vi joggade runt och såg alla dessa färststka ljusupplevelser komponerad tillsammans med musik. 
(null)
Marina Bay 
(null)
En otrolig upplevelse med musik till
(null)

(null)

(null)
Ljummet klorerat vatten smakade nästan gott när man är törstig
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Simtur i poolen innan kvällens öventyr
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Uppfriskande ljus efter joggingrundan

En upplevelse

Publicerad 2019-09-10 10:09:07 i Allmänt,

Den här dagen har haft så många intryck. Vi satte klockan på 8:15. Kl halv elva skulle vi följa med SWEA på en guidad tur i Chinatown på ett museum. Mestadels handlade det om de kineser som invandrat och deras liv på 50-talet i Singapore. Det var intressant. Vi följde inte med dem på deras lunch utan begav oss mot Gardens on the bay. Kort dryckesstopp i Chinatown. Lunch åt vi på en foodcourt på vägen till the gardens. Vegetariskt, enkelt, billigt och gott. 
Det var ordentligt hett ute men väl inne på först "Fantasy garden", sen "Flowers dome" och efter det "fantastiska Forrest dome". Efter att ha sett de här fantastiska skapelserna vet jag inte vad som kan imponera på mig. 
Emelie kom ut till oss efter jobbet. Vi satt en lite stund på ett café. Taxi hem till Emelie och Jakob. I kväll åt vi på en mycket trevlig  japansk restaurang. Tidig kväll. 
(null)
Fantastiska Garden by the bay
(null)
Forrest dome
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Flowers dome
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
China Town 
(null)

(null)

(null)

(null)
Vår trevliga guide 
(null)
❤️




Tomas 60 år

Publicerad 2019-09-09 10:36:07 i Allmänt,

Tomas 60 år 8 september. 

Det låter så mycket. Jag fyller snart 65. Tiden går så fort. De flesta år flyter ihop. 

Att tillbringa sin födelsedag här är väl inte det sämsta. 

Planer för dagen? Vandring med guide i eftermiddag. Lite rädd är jag för ormar och spindlar. 

Havet ligger framför oss. T.o.m. jag ligger under parasollen. 

Det blev "Djungle Walk" på eftermiddagen. Jag hade oroat mig för farliga spindlar och ormar. Vi hade guide. Man ville inte att man skulle gå den själv. Det hade man kunnat visade det sig. Vi hade en 3-åring med i gruppen. Hon var jätteduktig, men kanske ändå lite liten att följa med. Vi såg 2 ormar, en ekorre , lite fåglar, en stor fjäril, hörde cikadorna spela. Enligt vår guide lever de sina första 17år under jord för att sen "komma fram" och då har de en vecka på sig att leva sitt liv. Det är därför de för sånt oväsen. Det är hannars rop på en hona. 

Guiden var rolig, vi hade gärna sett lite flera djur. Jag tror inte det fanns jättemånga. Skogspartier var inte stort. Det var "secondary forrest"  Allt hade en gång varit nedhuggit och växt upp igen med nya träd som inte direkt tillhörde den ursprungliga regnskogen.  

Vi var helt genomblöta av svett när vi kom tillbaka från vår tur. Duschade, träffades sen hos Emelie och Jakob. Kall öl var supergott. Tomas fock sin present, trådlösa hörlurar av barn med resp. och Gerd. Champagne till detta! 

Vi körde sedan en frågelek där man turades om att vara utfrågare. 

Middag på den japanska restaurangen. Där blev Tomas uppvaktad med tårta och sång. Ett kraftigt åskväder med regn hade rått till och från under kvällen. Så kvällen avslutades med upprepade strömavbrott. 

9 september avresedag Borneo

Sitter på flygplatsen med det roliga namnet Kota Kinabalu. Snart skall vi boarda. 

När vi kommit tillbaka till Singapore gick jag och Emelie och handlade mat till oss. 

Träning på gymet. Jag körde styrketräning. Tomas och Emelie körde på löpbandet. Provade löpbandet. Men det var svårt att sänka farten.  Knapparna tar inte. 

Jakob lagade mat till oss medan vi var på gymet. Mycket gott. 

(null)Avslappnad cykeltaxi i Chinatown. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Här bodde vi
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




Dag 4 och nu är vi på Borneo🌞

Publicerad 2019-09-07 11:49:27 i Allmänt,

I går flög vi från Singapore till Borneo. Detta skrev jag på planet:

Sitter på planet mot Borneo. Den del som tillhör Malaysia. Vi har inga direkta planer där. Sol och bad. Kanske lite massage.  Borde läst på lite om Borneo känns det som. Men den senaste tiden har tagit musten ur oss. Så det gäller att ta vara på den här tiden. Lyssnar nu på en pod med Paolo Roberto. Den har några år på nacken.  

Och nu idag den 7 september sitter vi och tittar ut mot Sydkinesiska sjön. Stranden är fantastisk, framtill nu har det varit stekande sol. Sanden har varit riktigt het. Vattnet måste vara mer än 37 grader. Det har blivit 2 dopp i havet och lika många i bassängen. Nu har solen gått i moln. Lunchen bestod av grekisk sallad och för mig en kall öl. Skönt att bara chilla ibland. Har införskaffat Nextory, skall prova i 14 dagar så får vi se vad jag tycker. 




(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




Läste en intressant artikel i RW

Publicerad 2019-09-06 07:08:38 i Allmänt,

När Tomas köpte nya löparskor på Runners Store fick vi ett ex av Runners World. Den hade vi med oss för att läsa på planet men jag har inte läst den förrän nu när vi väntar på att Emelie ska komma hem. Artikeln heter " Löparens kropp och själ" av Johan Renström" 
Tänkte att det stämmer rätt bra med mitt försök på UltraVasan där jag gav upp. Där jag borde ha kunnat ta mig i mål. 
(null)

(null)


Dag 3 i Singapore

Publicerad 2019-09-06 05:30:19 i Allmänt,

(null)
Den här utsikten har vi när vi äter frukost. Vi befinner oss på 19:e våningen. 
Hade ställt kl på 10 vilket var tur för igårkväll kunde jag inte somna när jag hade lagt mig. Sista gången jag tittade på klockan var hon 3. 
Så om inte alarmet på min telefon hade varit så hade jag nog sovit till klockan tolv. Känner mig klubbad av något tungt. Vi har ätit frukost. Emelie är på sitt jobb nu på förmiddagen.  Skall packa för Borneo....


Singapore dag nummer två

Publicerad 2019-09-05 04:23:02 i Allmänt,

Sov till kl elva. Frukost med Emelie och Tomas. Tunnelbana ut, idag skulle vi besöka Arabkvarteren och Haji Lane en gata med småbutiker. Tomas fick badshorts som förtida födelsedagspresent och jag och Emelie köpte ett träningsset till halva priset. Som om jag skulle behöva träningskläder.  

Vi gick runt i mysiga kvarter. Det blev buss hem. Medan Emelie jobbade så passade Tomas och jag på att gå till gymet, men mina armar var helt slut från gårdagens styrketräning. Man får sitt straff när man slarvat med träningen som jag har gjort.

Sen blev det lite simning/löpning i poolen. 

Jakob hade mat med hem som vi åt vid poolen. Smakade mkt gott. Efter maten blev det Canasta uppe i lägenheten och de vann helt makalöst båda gångerna. 

Tomas slappnar av. 

(null)      (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)






Singapore😊

Publicerad 2019-09-04 10:45:40 i Allmänt,

Efter en 12 timmar lång flygresa. Inte alltför dramatisk, lite turbulent, men med mjuk laddning var vi framme i Singapore. Tittade färdigt på  " Big little lies" andra säsongen. Såg " Sleepless in Seattle" har sett den innan.  Lyssnade på musik, till sist blev det att lägga patiens när det ändå inte gick att sova. En fantastiskt fin flygplats, Singapore AirPort, gick smidigt genom passkontrollen. Väskan kom på bandet precis när vi var klara från passkontrollen.  

Taxin väntade på oss. Imponerad över byggnaderna på vägen hit. Vi har sovit en stund. Jag och Emelie har ätit frukost. Tomas går inte att få upp, han sover som en stock. 

Så jag och Emelie gick en lång runda. Det var varmt. Det var mycket folk i rörelse. Mycket trafik. Men helt fantastiskt att se gammalt och nytt blandas. Höga, låga, ovanliga skapelser. 

Vi tog hämtmat med hem. Som vi åt nere vid poolen. Gick en stund på gymet. Tomas och Emelie sprang på bandet, jag körde styrketräning. 

På kvällen åt vi på en Sushirestaurang, det var gott, jag blev proppmätt. 

J gick hem för att ha ett telefonmöte. Jag, Tomas och Emelie gick i Chinatown. En helt annan värld. Tog en drink på hotellet mittemot. För mig blev det Mojito. 

Sen hem till sängen. Nu skall jag bara försöka sova. 

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




På väg...

Publicerad 2019-09-03 11:42:45 i Allmänt,

Tomas ville cykla ner till stationen i morse. Det regnade så det gick att övertala honom att ta taxi. Ringde taxi Skåne och beställde en bil till kl 9:00. 8:50 plingar det i telefonen att de bekräftar min avbokning av taxin!!!! WTF?
Ringde, då sa damen i telefonen: det kommer en taxi,  vi tar hjälp av en kollega från ett annat bolag så jag har avbeställt din taxi. 
Det vore ju trevligt att få ett sms om det kanske. 
Taxin kom i tid, eftersom det precis skulle komma ett tåg till CPH så blev det inget Pressbyrånbesök till Tomas stora besvikelse. 
Så nu har vi handlat lite. Vi har fikat och sitter ute vid gaten. 
(null)

(null)

(null)
Känns som det var rätt ok att åka ifrån det vädret😊. 

I morgon bär det av....

Publicerad 2019-09-02 22:05:05 i Allmänt,

Jag fick sova hela natten. Inget mera jobb på beredskapen. Skönt. 
Skönt att vara ledig idag och packa färdigt för resan. Vi körde saker till förrådet på Margaretavägen. 
Kändes bra att få göra det i lugn och ro. Fick sätta lite saker i Lennart och Erikas garage. 
Det dyker hela tiden upp nya saker, öppnar man ett skåp, nya saker att packa ner. 
Det mesta är ändå gjort även om det säkert är så att det är mer än man tror kvar. 
Kylen är tom, skafferiet är tömt. 
(null)


Drygt 9 timmar kvar...

Publicerad 2019-09-01 21:57:35 i Allmänt,

Söndagskväll och drygt 9 timmar kvar av min beredskap. Vi fick jobba  idag med. Några timmar mitt på dagen. Har ändå hunnit packa lite. I morgon har vi ledigt. Vi skall köra lite saker till förrådet. 
Vi skall träffa en jurist i Malmö. 
Först av allt skall vi packa färdigt till Singapore. 
Har sett färdigt den otroligt dåliga film som jag började se igår. "Falling INN love". Feel good var det ju men det var verkligen en B- film. 
Måste ta ett sista ryck med att packa. Hoppas också att inte telefonen ringer inatt. 



Jobbat inatt

Publicerad 2019-09-01 09:06:55 i Allmänt,

Eller jag jobbade från kl 22 till strax efter ett på natten. Vaknade flera gånger i morse men lyckades i alla ligga kvar i sängen till nästan halv nio. Lite annorlunda väder idag. På ett sätt skönt. Inatt när jag gick hem från jobbet var det 24 grader varmt. 
Just nu är det kaos i mitt huvud. Ser verkligen fram mot att resa till Singapore. Men känner att det är så mycket vi fortfarande borde göra innan vi åker. När vi kommer hem är vi jetlaggade. Passar inte alls att ha beredskap den här helgen. Det känns som det är mest jag som oroar mig. Mannen i mitt liv säger att allt ordnar sig. Och det gör det väl. Men vi måste dra upp en plan. 
Hade behövt ett löppass men har inte tid och det känns bara stressigt när man har beredskap. 
Åskan mullrar på håll. Hela söndagen ligger framför oss. Det blir nog en bra dag😊

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela