Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

31 augusti

Publicerad 2021-08-31 07:36:12 i Allmänt,

Sista dagen i augusti. 
Börjar med gårdagen. 
Åkte upp till Mätaregränden och hämtade Emelie. Vi åkte sen till Malmö, gick lite i affärer. Åt på Joe and the Juice, en positiv upplevelse, har aldrig ätit hos dem. 
Sen gick vi till Stortorget och Axelssons Spa. Jag fick min fotvård, Emelie sin massage. 
Skönt att sitta där i stolen och att någon tog hand om mina fötter. Somnade nästan. 
Åkte tillbaka till Lund. Följde med och hämtade Belle. 
Gick på Suzans Spinning. Roligt att hon är tillbaka. Hon kan få en till att göra det lilla extra. 
Kvällen tillbringades i soffan och vi såg ett nytt avsnitt av White Lotus. 
Hade svårt att sova nu på morgonsidan. Gick upp till sist. Har satt en deg. Ska baka lite frukostbullar. 
Ska träffa Emelie sen.  (null)

Måndagsmorgon 30 augusti

Publicerad 2021-08-30 08:14:34 i Allmänt,

Tidig morgon eller ganska tidig, klockan är åtta. Ser på nyheterna på Nyhetsmorgon. 
Inte mycket att vara glad åt: situationen i Afghanistan, orkanen Ida som närmar sig Louisiana med ökad orkanstyrka, fyra  skjutningar i Stockholm på ett dygn….. Vädret kanske då, veckan ska inledas med solsken i alla fall. Verkar bli fint de närmaste 4 dagarna. 
Ska snart ta tag i den här dagen. Vad står på agendan idag då?
Pedikyr ( första gången någonsin) tillsammans med Emelie. 
Spinning ( var mer än ett år sedan) Fixa här hemma först. 
(null)




Söndagskväll

Publicerad 2021-08-29 20:27:17 i Allmänt,

Sitter i soffan. Ser på Rapport på SVTPlay. 
Den här dagen har gått i ett. Efter att ha sett ett avsnitt av White Lotus i morse så åkte vi till Skrylle. Jag sprang 7 km, Tomas styrketränade. 
Sen åkte vi till Emelie på Mätaregränden, där vi åt en snabb lunch. Tomas körde oss ner till stan, Emelie ville gå på en husvisning av ett förtjusande gårdshus. Sen satt vi i solen på Stortorget innan det var dags för nästa husvisning också ett gårdshus, där skulle man också vilja bo. 
Tomas hämtade oss nere på stan strax efter fyra.  Vi handlade mat på Ica Fäladstorget. Emelie och jag satte igång med att laga mat och fixa sallad så att maten var klar när Oscar, Johanna och Belle kom hem. 
Vi lät oss väl smaka av maten, Tomas och jag åt en vegansk variant. 
Nu är vi hemma, lagt tvätt i maskinen. Nu ska vi se ett avsnitt av White Lotus. 
(null)


Lördagskväll 28 augusti

Publicerad 2021-08-28 22:20:29 i Allmänt,

Klockan är tio och vi har precis kommit hem. Det har varit en trevlig dag. 
Vi började dagen med att Tomas åkte till Erika med alla de böcker vi hämtade hos Niclas igår. De gick igenom alla. Hon tog en del. Han tog flera som han tänker ge till någon på jobbet. 
Sen åkte vi med resterande böcker till Erikshjälpen. Åt lunch med Oscar på Mätaregränden. Tomas och jag åkte sedan och tränade på Actic. Jag körde först styrketräning sedan 30 minuter Crosstrainer. 
Vi åkte tillbaka till Oscar, där Oscar och Emelie gjort ett jättefint jobb. Belle och Johanna kom hem lite senare på eftermiddagen. Tomas åkte och hämtade Erika och Lennart. Det blev en trevlig kväll. De hade tänkt ha kräftskiva med vänner men sjukdom i båda familjerna gjorde att de inte kunde komma. Så då fick vi komma🙂. 
Fredag:
Vad gjorde vi då? Vi tog det lugnt på morgonen. Åkte till Nova där Emelie handlade present till Johanna som fyllde år. Vi handlade på Willys. Mötte Oscar när vi körde från Mätaregränden och bestämde oss för att handla takeaway på Delphi pizzeria ochäta tillsammans med honom. Vi satt sedan ute i solen på altanen och åt. 
Gick och hämtade Belle och det fina vädret var nu bortblåst. Mörka moln tornade upp sig. 
På vägen hem duggregnade det till och från. 
Tomas och jag körde sedan till Kävlinge och hjälpte Niclas med att flytta lådor upp till vinden. Lugn kväll härhemma med Emelie som stannat kvar och jobbat medan vi var iväg. 
Nu ska vi snart sova. 
Den här boken tog jag ut en av boklådorna. Behövde bara byta batterier. 
(null)


Fredag

Publicerad 2021-08-27 08:30:34 i Allmänt,

Tidig morgon, TV-soffan och "Zebrarummet". Emelie vid sidan om mig. Mysigt. 
Den är inte helt bra  den serien. Men lite spännande i alla fall. 
Planer för dagen då? Inga just nu. 
Efter tandläkarbesöket igår blev det en lugn kväll. 
Eftersom Gerds och min vandring inte blir av har jag kollat jättemycket på om jag kan vandra själv. Men det verkar inte helt lätt att hitta billigt boende. Och att betala 1200kr per natt känns lite dyrt. 
Vi får väl se hur det blir…. 


Sitter i väntrummet hos tandläkaren

Publicerad 2021-08-26 15:34:49 i Allmänt,

(null)

Börjar med onsdag 25/8
Tränade med Anki på backarna, duggregn och blåsigt men det var helt ok att träna. Sen åkte jag och Emelie till Nova där vi gick runt lite. Handlade lite att äta till eftermiddagsfika på Mätaregränden. Följde med Oscar och hämtade Belle. Efter fikat gick jag ut med en Belle som hellre ville vara med mamma och pappa men väl ute blev hon på bättre humör. Tomas kom och då blev ännu lite gladare. Vi var väl ute en timme. Tomas åkte och tränade med Oscar. Jag och Emelie åkte till Margaretavägen. Vi lagade mat. Tomas droppade in vid åttatiden. Då fick han sin veganmat. Vi såg ett par avsnitt av zebrarummet innan vi lade oss. 
Idag då?
Medan Emelie jobbade joggade jag en runda. 
Sen åkte vi till Center Syd. Åt på Graffiti, den bakade potatisen var väl så där. 
Handlade lite presenter. 
Och nu till varför jag sitter här hos tandläkaren. Bet sönder den provisoriska lagningen som skulle hålla till 1 september. Emelie lämnade av mig här nere. 
Fortsättning följer….


Onsdag 25 augusti

Publicerad 2021-08-25 07:56:05 i Allmänt,

Det fina vädret verkar försvinna nu. Vi får glädjas åt att faktiskt ha haft lite sommarväder i några dagar. 
Vad står på agendan idag då? Fixa här hemma först, sen träna med Anki om hon känner sig frisk efter sina vandringar från helgen. Och om det inte börjar regna allt för mycket. 
Vet att jag är tjatig om mina tankar. Men det känns som jag har för mycket tid att tänka. 
Jag förstår heller inte hur jag kan känna så här. Det är väl så här det är att vara deprimerad men jag skulle inte säga att jag är deprimerad. Kanske måste jag sluta att jobba helt och hållet innan jag kan känna mig tillfreds. Jag gillar jobbet men känner mig mer och mer utanför där. Trots att alla är trevliga men det är en generationsväxling. Snart har alla " gamla" slutat. Samtidigt tycker jag att det är svårt att behålla kompetensen. 
Nej nu ska jag sluta älta och glädjas åt allt som finns omkring mig. Så glad att Emelie har varit här hemma så länge, det är en ynnest att få umgås med henne. Det är en ynnest att få umgås med Belle så mycket. Men kanske skulle jag ville ha lite mera planerat schema. Men det finns ju far och morföräldrar som knappt får träffa sina barnbarn. Så vi är lyckligt lottade. 
Nu har jag en grå onsdag i augusti framför mig och ska försöka göra det bästa av den. 
(null)




Tisdag 24 augusti

Publicerad 2021-08-24 21:36:38 i Allmänt,

För att börja med igår:
Tränade på Actic. Jag och Emelie åkte sedan till Landskrona. Innan tandläkarbesöket gick vi  en runda och tittade på koloniträdgårdarna vid Citadellet. Jag satt i solen och väntade medan Emelie var hos tandläkaren. 
Handlade på ICA Fäladstorget på vägen hem. 
Tomas och jag var ute en lång stund med den söta Belle. 
Sen körde jag hem, lagade mat som Tomas kom lagom hem till efter att ha besökt gymmet. 
Idag då? Jag sprang en runda på morgonen innan jag cyklade upp till Mätaregränden. Sen gick Emelie och jag ner till stan, åt lunch på Patisseriet. 
Vi gick runt lite på stan. Emelie letade en skomakare som kunde fixa hennes italienska sandaler. Till sist hittade vi en mycket trevlig skomakare på Södra Esplanaden. 
Vi tog bussen hem sen. Och bilen sen till Mätaregränden. Var ute en stund med Belle innan jag åkte till Skrylle för att orientera med Anki. Vi hade ett underbart väder. 
Ätit mackor och druckit chokladmjölk med flera mackor. 
Ska snart sova nu😴

Måndag 23 augusti

Publicerad 2021-08-23 07:32:53 i Allmänt,

Idag är det 24 år sedan min pappa dog. Fattar inte att det är så många år sedan. Att tiden har gått så fort. Jag hade jobbat på lördagen, kom hem på kvällen och Tomas berättade det. Det var väntat. Han var svårt sjuk, men att efteråt inte kunna ringa honom. Vi träffades ju inte så ofta men pratade varje eller varannan vecka med varandra i telefon. 

För att återgå till idag. Vaknade vid sextiden, då hade Tomas gått upp. Han börjar jobba idag efter 4 veckors semester. 
Planer för idag: fixa tvätten, bädda rent i sängarna. Dammsuga, träna 🏋️‍♀️, träffa Emelie halv tolv. Hon ska till tandläkaren i eftermiddag och jag ska hänga på. Vi går en runda i Landskrona före eller efter. 
Nej nu är det dags att sätta fart……
(null)


Så trött😴

Publicerad 2021-08-22 21:49:29 i Allmänt,

Det är söndagskväll klockan är snart tio. 
Vaknade i morse med migrän, det lättade och vi åkte till Skrylle. Jag sprang 5 km. Tomas tränade på gymmet. 
Vi åkte och hämtade Emelie, åt på Max. Körde till Niclas där Emelie klippte gräset och jag och Tomas rensade mellan plattorna. Camilla stökade därinne men gjorde oss sällskap sen. 
Sen åkte vi till den nyinköpta lägenheten, där vi hjälpte till med att sätta in i skafferiet och packa upp några lådor. 
Vi satt sen ute i solen och det var riktigt varmt. Körde Emelie till Mätaregränden, handlade på Willys först. 
Var ute en stund med Belle, åt sallad som Emelie fixat. Väl hemma skulle matkassar packas upp. Tvätt läggas i maskinen. 
Löst lite korsord och sett på Aktuellt. Dax att sova.  (null)

Lördagskväll

Publicerad 2021-08-21 21:01:09 i Allmänt,

Och en ganska tråkig kväll….Klockan är inte ens nio så det är lite tidigt att lägga sig. Idag hjälpte vi en stressad Niclas att flytta. Det gick helt ok och vi fikade tillsammans efteråt. Bert, en annan Niclas och Camilla hjälpte också till. Men mycket återstår att göra. 
Vi körde ett par lådor till Erikshjälpen. 
När vi kom hem sprang jag en runda idet fina vädret, drygt 8 km blev det i mycket lusig fart. 
Tomas  körde dubbla pass på gymmet och tvättade bilen. Jag satt en stund på balkongen efter joggingrundan, riktigt skönt i solen 🌞. 
Sen lagade jag till mat på det vi hade i kyl och frys. Smakade väl så där. Måste bli bättre på att planera maten. Men vi har ätit en hel del hos Oscar nu i sommar, Emelie har ofta hittat på maten. 
Nu känns det som det mesta är slut hemma hos oss. 
Har tillbringat en del av kvällen med att läsa ICAKURIREN. 
(null)

Fredag

Publicerad 2021-08-20 21:53:29 i Allmänt,

En intensiv dag, men ingen träning. 
Belle som sov över hos oss, vaknade kl 7. Innan vi körde till Mätaregränden så gick vi en runda på Sankt Hans backar. Det tyckte hon om. Hon sov middag och vi åt hamburgare från Max. Sedan  körde vi till Tosselilla. Det räknades fortfarande som högsäsong men man märkte ju att man dragit ner på personal. Belle älskade att hoppa på studsmattorna. Det var många saker hon inte fick lov att göra p.g.a. att hon inte är 90 cm. 
Vi kom dit klockan två, åkte hem halv sex. 
Här hemma sen har jag sett klart sista säsongen av Solsidan. Frågan är vad jag nu ska börja se på. 
Druckit lite rött vin och pratat med Arne i en halvtimme minst. 
(null)

(null)

(null)

(null)




Torsdagskväll

Publicerad 2021-08-19 22:28:22 i Allmänt,

Vad ska man säga om den här dagen då? Blev kanske inte som jag tänkt mig, men ändå ganska bra. Från början skulle vi åka till Skrylle på förmiddagen men Emelie fick vaccinationstid men fick inte vaccinera sig för att det var för tidigt tyckte de ( 3 veckor har gått). Sen skulle Belle sova, vi handlade, körde Emelie tillbaka till Mätaregränden, Tomas hoppade av vid Actic. Jag åkte hem med varorna, bytte batteri på brandvarnaren i samlingslokalen. Körde sen upp till Mätaregränden. Så småningom kom vi ut till Skrylle. Jag sprang 5:an, de andra  ( Emelie, Tomas och Oscar) gick med Belle. Sprang på 33:30. Lite sämre än med Oscar men ändå bättre än vad jag brukar prestera nu för tiden. 
Vi handlade ännu en gång på Willys, sen gick jag och Tomas med Belle hem till Mätaregränden. Tomas och Emelie åkte till Lomma där Emelie hade fått en vaccinationstid 18:30. Oscar grillade lax till oss och fixade med maten. Mycket gott, sallad, kokt potatis och créme fraichesås. 
Ska snart lägga mig. I sängen sover redan Belle och Tomas. Föräldrarna var lite trötta och vi passar gärna den söta. 
(null)

Torsdagsmorgon

Publicerad 2021-08-19 08:12:51 i Allmänt,

Det har regnat och blåst inatt. Men det ska bli bättre idag står det på appen. 
Jag skäms fortfarande över att jag missade styrelsemötet. Vi brukar träffas på torsdagar och nu var det onsdag. 
Ser på Nyhetsmorgon, bara elände. Jordbävningen på Haiti, de kraftiga översvämningarna i Gävle ( går ju förstås inte att jämföra, Haiti har det fruktansvärt, gävleborna har det jobbigt). Talibanernas övertagande i Afghanistan. 
Vad står på agendan idag då? 
Kanske springa i Skrylle. 
Vi får se, känner att jag har noll motivation idag. Kaffe piggar i alla fall upp. 
(null)


Missade av vi hade styrelsemöte

Publicerad 2021-08-18 22:50:57 i Allmänt,

Tränade med Anki på Sankt Hans backar. Det blev en tuff träning i blåsten. 
Cyklade till Mätaregränden via ICA Fäladstorget och handlade salladsingredienser. Emelie fixade sallad till oss. Sen åkte vi till Stadsparken,jag, Tomas, Emelie och Belle. Belle gillade verkligen lekplatsen. Vi fikade på caféet. 
Åkte tillbaka till Mätaregränden. Strax efter sju ringde telefonen, trodde att mötet var i morgon. Fick cykla snabbt iväg så att jag kunde vara med på mötet. 
Det blev ett långt möte… sen har jag tillbringat kvällen med att se på Solsidan. 
(null)


Tisdag 17/8

Publicerad 2021-08-17 23:14:07 i Allmänt,

Är trött…började dagen med att träna på Actic. Tomas åkte till Oscar, jag åkte till Kävlinge och hämtade Julia och Emma. Vi hade bestämt att besöka Kulturen men det mycket dåliga vädret gjorde att vi åkte till Nova istället. Där träffade vi Emelie, Johanna, Oscar och Belle. Vi gick runt där en stund. 
Julia och Emma åkte med Oscar till Kävlinge. Han skulle hjälpa Niclas med badrummet. 
Jag åkte med Anki och Magnus till Malmö och LLIF:s sista sommarträning. Det regnade en stor del av tiden. Mat på restaurang Babas sen. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Tisdagsmorgon 17 augusti

Publicerad 2021-08-17 08:35:33 i Allmänt,

Tänk mer än halva augusti har gått. Det har varit en fin sommar. En stor del av tiden har det varit soligt 🌞 och varmt. 
Nu är det riktigt kallt 🥶 och regnigt. Men förhoppningsvis kommer det att bli lite fint igen. 
Planer för idag. 
1. Träna på gymmet. 
2. Hämta Julia och Emma 
3. Besöka kulturen. 
4. Vara med på LLIF:s sommaravslutning i Malmö. Åka med Anki och Magnus. 
5. Fixa lite härhemma först. Vika tvätt bl.a
(null)


Måndagskväll 16 augusti

Publicerad 2021-08-16 20:30:38 i Allmänt,

Sov dåligt inatt, somnade inte förrän klockan två. Åkte med Oscar ut till Skrylle. Tomas passade Belle medan jag och Oscar sprang femman. Oscar joggade med mig vilket gjorde att jag förbättrade min tid med minst 5 minuter. Länge sedan jag sprang så  pass  fort. 
Oscar och Tomas  tränade på gymmet medan jag fick Belle att sova middag. Oscar hämtade Emelie på Sturup. Oscar och Emelie handlade och Emelie fixade mat. 
På kvällen blev det kaffe och en alldeles speciell tårta. ❤️
(null)



Söndagskväll 15 augusti

Publicerad 2021-08-15 21:48:58 i Allmänt,

Tränade på Actic på förmiddagen efter det att vi städat upp här hemma. Sen cyklade vi till Oscar och Johanna. Köpte med fika på vägen. Blev inringd för en kortare undersökning. Cyklade upp till Mätaregränden igen. Blev bjuden på friterad banan och glass. 
Vi gick en runda med den söta men ganska trötta Belle. Sen cyklade vi hem och tillsammans lagade vi den mat som var tänkt igår. Sen har vi druckit kaffe, ätit veganskt godis. Och jag har sett flera avsnitt av Solsidan. 
Hoppas på ännu en lugn natt. 
(null)

(null)

Söndag 15 augusti.

Publicerad 2021-08-15 08:49:55 i Allmänt,

Idag har vi varit gifta i 38 år! Tänkte först att vi skulle fira lite idag men eftersom jag har beredskap så tror jag att vi får "fira" i morgon. 
I går när jag satt och väntade på att telefonen  skulle ringa så visade det sig att det var något fel på min telefon. Fick ett meddelande från Gunilla på Whatsapp. Slängde mig på cykeln, stämplade in 14:20. Det blev 3 patienter totalt och vi gick inte hem förrän 21:45. Ett ganska tufft pass! Men vi har fått sova inatt. Bara ett dygn kvar nu på beredskapen, sen är jag ledig till den 6:e september. Men det var roligt att jobba med Gunilla. Vi får se hur den här dagen blir, förhoppningsvis hinner jag laga mat ikväll. 
Ser som vanligt på TV4 Nyhetsmorgon, kanske blir det lite Solsidan också. 
(null)


En lugn natt 🙂

Publicerad 2021-08-14 08:36:53 i Allmänt,

När man har beredskap och får sova hela natten känns det som en bonus. Vi gick inte upp förrän kvart i åtta. Mannen i mitt liv måste alltid ta det lugnt på morgonen medan jag är som en turbo, startar direkt och sätter igång att planera dagen. Så nu har jag fått sätta mig i soffan, tittar på TV4 Nyhetsmorgon. 
Det är svårt att planera när man har beredskap men tanken är att vi ska gå till gymmet nu på förmiddagen. Det öppnar kl tio. 
Men kanske ringer telefonen innan dess……
(null)

Fredag den 13:e

Publicerad 2021-08-13 21:12:53 i Allmänt,

Orkade inte träna i morse, orkade inte träna efter jobbet heller. Vi åkte till Nova istället och åt på Wookkitchen. Sen gick vi en runda på Nova. Det resulterade i en T-shirt för Tomas, ett par skor på rea till mig, och ett par till Tomas, inte rea. En  ny ryggsäck till Belle. Den hon hade blev förstörd när vi var ute med henne igår. Hon ville själv bära den, men snarare släpade hon den. Det gick hål på den. 
Här hemma sen har jag sett flera avsnitt av Solsidan. Ätit massor, glass, m.m. 
Hoppas på en lugn natt och en bra helg. 
(null)


Torsdagskväll

Publicerad 2021-08-12 21:46:36 i Allmänt,

Hade beredskap i natt, vaknade 03:22 och tänkte vad skönt att få sova. Klockan halv fem  ringde telefonen. Var på jobbet kvart i fem. Vi var klara till kl 7 på morgonen. Stannade kvar på jobbet, gick hem lite tidigare. Tog bilen till Oscar och Johanna. Lilla Belle hade inte sovit på hela dagen. Vi gick ut med henne, vi gick ner till bassängen i Borgarparken.  Det var en trött liten flicka som vi kom hem med. Vi åkte till Skrylle, jag sprang 5 km, Tomas cyklade på gymmet.  
Jag var så trött när jag kom hem, stekte Veggieburgare med stekt lök, till det hade vi rivna morötter och vegansk potatissallad. 
Har sett på Solsidan, flera avsnitt. Finns flera säsonger. Fredag i morgon. Sen väntar en helg med beredskap. 
(null)



Onsdag mitt i veckan.

Publicerad 2021-08-11 21:48:22 i Allmänt,

Orkade inte träna i morse. Jag var så trött, sov jättedåligt inatt. Vi hade mycket att göra på jobbet på förmiddagen. Har beredskap ikväll igen. Hoppas på ännu en lugn natt. Tomas har passat Belle mest hela dagen. De var här hemma när jag kom hem. Hon är så söt. Vi cyklade med Belle  till  päronen sen. Passade på att gymma när vi cyklade tillbaka hem. Skönt att det blev av. Ska snart lägga mig. Har sett ett par avsnitt av Solsidan. 
😴

Tisdagskväll

Publicerad 2021-08-10 22:12:33 i Allmänt,

Tränade ett av mina korta styrkepass på morgonen. Rolig dag på jobbet. 
Gick hem strax innan klockan fyra. Joggade en runda på ömma, stela ben. Blev lite bättre när jag vände uppe på Fäladen och fick lite nedförsbacke hem.  Lagade mat till oss, Tomas kom hem strax efter fem. Åt pasta med tomat och grönsakssås. 
Körde till Kirseberg sen för att säga Hejdå till Jeanette och Ruben. 
Alltid sorgligt när ens barn åker iväg. Hemma har jag sett på Solsidan, äntligen skickat ut kallelse till styrelsemöte i bostadsrättsföreningen. 
Måste snart lägga mig klockan är över tio. 
(null)

Måndag 9 augusti

Publicerad 2021-08-09 22:28:38 i Allmänt,

Så var då första arbetsdagen avklarad. Det var riktigt roligt att jobba. Hann köra ett mkt kort träningspass i morse innan jobbet. 
Efter jobbet cyklade jag upp till Mätaregränden där Tomas befann sig. Vi var ute en timme med Belle medan Oscar körde ärenden. Han lagade sedan mat till oss. Vi stannade ganska länge eftersom Johanna jobbade sent. Till sist bestämde vi oss för att gå till gymmet trots att klockan var så mycket. Det blev 24/7gymmet eftersom det andra stänger kl åtta. Där blir ganska trångt, körde Crosstrainer 30 min och roddmaskin 10 minuter medan Tomas körde sitt styrkepass. Hemma igen har jag sett två avsnitt av Solsidan. Har beredskap ikväll och ska snart gå och lägga mig. 
(null)

Jobbedag i morgon

Publicerad 2021-08-08 20:03:00 i Allmänt,

Söndagskväll. Har hunnit med en massa idag. Efter att ha gjort den veganska pajen och rawbollarna till kvällens äventyr åkte vi till Mätaregränden. Vi gick ut med Belle, besökte flera olika lekplatser, vissa i väldigt dåligt skick. Men Belle  hade  skoj. 
Sen åkte vi till Skrylle, jag sprang 5:an. Tomas tränade i gymmet. 
Åkte hem och chillade en stund. Hämtade Erika och åkte till Kirseberg och Kent och GunMarie. Vi kunde sitta hela kvällen i deras uterum. 
Körde hem strax efter sju. Har tittat på Solsidan och även kollat  lite på utbildningen på vårt nya angiolab ( utbildningen finns på nätet) blev helt trött i huvudet till sist. 
Hoppas att det känns bra att jobba i morgon. Nu ska jag gå och lägga mig. Hitta en ny ljudbok att lyssna på. 
(null)



Söndagsmorgon

Publicerad 2021-08-08 07:58:04 i Allmänt,

Har börjat morgonen med ett avsnitt av Solsidan. Tänker se om alla säsongerna. 
Men vad hände igår då? Vi åkte till Mätaregränden och passade Belle en stund sedan lämnade vi av Ruben till Niclas som var i Lund och handlade till kalaset. Vi ombestämde oss till Skrylle istället för Actic Delphinen. Jag joggade 7 km. Tomas tränade på gymmet. Medan jag sprang började jag få migränkänningar. De här zigzagränderna som kommer upp. Trodde först att det var vatten på glasögonen. Mönstren försvann, sen kom olustkänslorna, illamåendet och huvudvärken. Låg en stund och vilade när jag kom hem. Kände mig efter ett tag lite bättre hos Niclas, att inte åka fanns inte som alternativ. Huvudvärkstabletterna hjälpte väl till också. Det blev en trevlig kväll. 
Vi körde Jeanette och Ruben hem till Kirseberg och sedan Erika. 
Även idag känner jag lite efterdyningar av min migrän, hoppas att det ger med sig. Har så mycket att göra. 
Vi ska till Kent och GunMarie ikväll och vi ska ha en vegansk paj och rawbollar med oss. 
Så bara att sätta igång. 
Tomas drar till Mätaregränden och jag vill helst hinna träna lite också om jag inte blir sämre igen. 
(null)
Emma och Niclas gjorde fin glasstårta 
(null)
Julia hade bakat morotskaka 

Arbetsveckan närmar sig.

Publicerad 2021-08-07 08:43:16 i Allmänt,

Lördag idag. Planer för idag då? Måste träna något. Städa lite härhemma. Här är ganska stökigt efter den söta Belle. Vi ska vara hos Niclas kl fem. Emmas 12 årsdag ska firas. Hon fyller år nästa vecka. 
Ruben har sovit över. Han ligger just nu och sover i vårt sovrum. Natten har han tillbringat i soffan i vardagsrummet. 
Nästa vecka ska jag jobba, känns lite nervöst. Länge sedan jag jobbade nu. Borde läsa på lite. 
(null)

Fredag 6 augusti

Publicerad 2021-08-06 22:02:50 i Allmänt,

Belle vaknade vid 6-tiden. Vi cyklade till Botan med henne. Medan vi var där kom Ruben. Han fick åka på Tomas’ cykel hem. 
Belle sov drygt en timme. Sen åkte vi ut till Skrylle tillsammans med Oscar och Johanna. Det började regna så vi tog skydd på restaurangen och passade på att äta lunch. 
Sen gick vi Mullestigen. 
Hemma igen bestämde vi oss för en cykeltur. Det blev en annorlunda sådan . Cyklade ut mot Damstorp. Vi fick styra cyklarna genom meterhögt gräs. Tror att rundan blev ett par mil. 
Resten av kvällen har vi tillbringat med att se första säsongen av Solsidan. 
(null)

(null)

(null)

(null)



5 augusti

Publicerad 2021-08-05 22:18:11 i Allmänt,

Gick upp tidigt, körde ett av mina korta styrketräningspass.  Vandring på schemat, Julia kom från Kävlinge strax efter åtta. Dervla hade hämtat upp Jeanette i Malmö, de kom vid halv nio. 
Strax efter nio var vi vid Frostavallen. Vi började som vanligt med fika. Det blev en trevlig runda. Vi tog en hel del geocache på vår väg. 
När vi kom hem var Oscar och Johanna hos oss för att lämna Belle. Ruben hade också kommit. De åker hem. Vi lagar mat, efter det åker Ruben och Jeanette hem. 
Julia hjälpte oss med Belle, vi tog en promenad till Sofiaparken där träffade vi Erika. 
Niclas och Camilla kom och hämtade Julia. 
Inte helt lätt att få den söta Belle att somna. 
Nu ska vi snart sova, hoppas på en lugn natt med Belle. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Onsdagskväll

Publicerad 2021-08-04 22:30:36 i Allmänt,

Tränade med Anki och Magnus på backarna. Det blev en ganska tuff träning. Fikade med Tomas, Erika och Jeanette, vi satt ute vid samlingslokalen. 
Tomas åkte sedan till Mätaregränden, jag och Jeanette gick ner till stationen där hennes buss till Lomma gick. Hon skulle hälsa på en kompis där. 
Jag handlade matsäck till i morgon på Malmborgs gick sedan hem. Chillade lite innan det var dags att gå ner till stan. Hade följe med Amir. Det var trevligt att träffa EvaMarie och Fredrik, Ann och Karolina. 
Vi åt på John Scott. 
Var hemma igen vid halv nio. Har förberett för morgondagen. Ska bli skoj att Julia vill följa med på vår vandring. 
(null)

Onsdag

Publicerad 2021-08-04 08:04:39 i Allmänt,

På agendan idag:
Träna med Anki och Magnus på backarna 
Träffa Jeanette och Erika
Gå ut med gamla arbetskamrater på kvällen. 
Printa ut torsdagens runda
Fixa lite härhemma först. 
Tittar som vanligt på Nyhetsmorgon. Man blir deprimerad när man ser nyheterna. Andra skjutningen i Kristianstad på ett par dagar. Så trist. 
(null)

Trött😴

Publicerad 2021-08-03 21:48:35 i Allmänt,

Det har varit en intensiv dag. När vi var klara här hemma i morse åkte vi till Mätaregränden och passade den söta Belle medan Johanna tränade.  Vi åkte sedan till Skrylle, där jag joggade 5 km och Tomas tränade på gymmet. Testade den nya bastun. 
Hämtade Jeanette i Lödde, vi åkte hem och åt lite. Jag och Jeanette gick sedan en runda i stan. Oscar hade varit med en kompis och fiskat i Landskrona. Han tillagade friterad torsk till det hade vi potatisgratäng och grönsallad. Drack gott vin till. Det blev en trevlig kväll. Vi körde sedan Jeanette och Ruben hem. 
Jag kände mig helt utpumpad när vi körde från Malmö. Men nu känns det lite bättre. 
(null)

Tisdagsmorgon i början av augusti

Publicerad 2021-08-03 08:17:05 i Allmänt,

Grå morgon, väderappen säger att det är 14 grader ute. Ser TV 4 Nyhetsmorgon, retar mig som vanligt på reklamen men tycker ändå att de är roligare att se på än TV 1. 
Vaknade tidigt låg och lyssnade på min ljudbok, gick upp strax efter sju. 
Kunde inte somna igår heller, hela kvällen hade jag en oro i kroppen. Fattar inte vad det är med mig. Tillbringade en tråkig eftermiddag härhemma igår. Mannen i mitt liv lyste med sin frånvaro, träffade honom inte förrän jag själv kom hem på kvällen efter att ha träffat Gunilla, vi delade en pizza på VED. sen drack vi ett glas champagne på Lenoteket. Det var roligt att träffa henne igen. 
Så vi sliter inte direkt på varandra, Tomas och jag. 
Igår kväll såg jag två filmer på raken på Netflix, vet inte om det har hänt tidigare ( det har det nog)
Planer för dagen då? Vi ska passa Belle en stund medan mamman tränar, pappan är ute och fiskar. 
Skrylle står på listan sen. Ska jogga 5 km. Basta sen kanske…de har äntligen öppnat bastun. 
Jag vill känna mig glad 🙂, varför gör jag inte det? Tror att det fattas några substanser i hjärnan. Det finns inget som förklarar varför jag inte känner mig tillfreds med livet. Jag försöker förstå varför. Har antagligen för lite att göra. Jag behöver nog  vara sysselsatt hela tiden. Det är då min kropp mår bäst. Förr kunde jag alltid råda bot på mitt missmod genom att springa en runda. 
Ska snart sätta igång med att bädda och fixa härhemma. 
(null)

Måndag 2/8

Publicerad 2021-08-02 14:20:36 i Allmänt,

För att börja med igår då: jag, Julia och Emma passade Belle medan Tomas jobbade i trädgården. Vi cyklade till Brunnshög, till lekplatsen där. Lite senare dök Ruben också upp. Oscar grillade korv till oss. Sen gick jag och Tomas med alla barnen till Willys och köpte glass. 
Belle åt med  förtjusning sin " Frostglass", hon ville inte släppa ifrån sig den till kassörskan på Willys. 
Sen körde vi alla barnen hem, Malmö först sedan Kävlinge. 
Vaknade tidigt idag. Stack ut och sprang strax efter sju. Sprang Akademilenrundan. Kändes bättre än jag tänkt mig att springa så tidigt. 
Körde till Kirseberg och hämtade Jeanette, vi körde till Ikea där hon behövde handla lite saker. 
Har fixat  lite här hemma sedan bl.a  strukit tvätten. Det blåser fortfarande så mycket så man vill inte sitta på balkongen. 
Ska träffa Gunilla halv fem, vi ska äta på Herbivore. Det ska bli trevligt. 

(null)

Söndag 1 augusti

Publicerad 2021-08-01 11:37:56 i Allmänt,

Vaknade som vanligt tidigt och kunde inte somna om. Efter frukost blev det lite uppstädning innan vi begav oss till gymmet som inte öppnade förrän kl 10 visade det sig. Nu kunde vi gå in på 24/7 avdelningen och börja där. Tomas cyklade, jag körde mina övningar. Duschade, åkte hem. Vi har ätit lite. Ska ta rätt på lite tvätt sen åker vi till Mätaregränden. Vi ska passa Belle medan föräldrarna fixar lite saker. 
(null)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela