Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Onsdag 31 maj

Publicerad 2023-05-31 07:00:54 i Runningforward.blogg.se,

Vaknade klockan sex. Genast börjar alla tankar välla över mig. Tankar på Tomas. Tankar på hur mycket jag har att ta itu med just nu med bostadsrättsföreningen. Men jag har bestämt att försöka hålla stresstankarna borta. En sak i taget. Så framför mig idag: Träning, börja skriva protokollen, ta kontakt med Mandana för att ta del av hennes arbete som jag nu har. Borde handla lite frukt och nötter. 
Sånt som att putsa fönster får ligga på framtiden. Resten av den här veckan är ganska intecknad. Bra för mig att ha att göra men det får inte bli att jag känner mig stressad. 
Nu ska jag ta mig an den här dagen. 

Så trött😴

Publicerad 2023-05-30 21:30:34 i Runningforward.blogg.se,

Vaknade tidigt. Blev hämtad av Anki och Magnus kl 8:45. Vi fick en fin orientering i Falsterbo. Bad i havet efteråt. 
Körde upp till Mätaregränden, rensade ogräs. Satt en stund i solen medan Oscar hämtade töserna på dagis. Efter att de hade badat och ätit så gick vi till Willys och handlade med dem. Inte helt lätt. 
Jag körde till Skrylle sen, var lite sen klockan var tjugo över sex. Joggade femman. Hann träffa LLIF-gänget och basta med Anita och Lotta. Har ätit quornpytt, stekta ägg och rödbetor. Börjat se en svensk film på Netflix. 
" När jag slutade prestera och började onanera" Lite seg faktisk. I morgon ska jag börja skriva protokollen, men nu ska jag sova. 

Tisdag 30 maj

Publicerad 2023-05-30 03:55:05 i Runningforward.blogg.se,

Kom hem i söndags. Både skönt och inte att komma hem. Det har varit en trevlig vecka på Lemnos. Men så tomt härhemma i lägenheten. Att komma henne till en lägenhet där bara jag bor nu. 
Det var ju mors dag i söndags. Cyklade upp till Mätaregränden för att lämna över presenter och fick med mig tillbaka hem en jättesöt present, en låda med godis och lite annat. 
Igår joggade jag runt på backarna, benen kändes tunga. Cyklade ner och hämtade den scarf jag glömde på Catzy of Sweden när jag klippte mig den 17 maj. Mätaregränden sen, där jag rensade ogräs och sedan passade barnen medan föräldrarna tränade. På kvällen hade vi sedan ett superlååångt styrelsemöte. Var hemma kl elva!!!!!!
(null)


Lördag

Publicerad 2023-05-27 10:45:13 i Runningforward.blogg.se,

I morgon bitti åker vi hem. En vecka går fort. Efter två blåsiga och molniga dagar kom solen fram. Men det har blåst mycket hela tiden. I går gick vi en runda på stan, shoppade och badade på en strand. 
Idag har vi varit på ett pass, sedan körde vi lite styrka i gymmet. Och efter det har det blivit stranden. Lite blåsigt men skönt…
(null)

Fredag och näst sista dagen.

Publicerad 2023-05-26 05:54:46 i Runningforward.blogg.se,

Först tänker man att man har en hel vecka att njuta av sin semester. Nu är det bara två dagar kvar. Det har varit en fin vecka, mycket träning. Fantastiska Vandringar, solen som till sist kom. Bad i havet har det också blivit. 
Maten på hotellet är bra. Men till sist ledsnar man på buffémat. 
Tankarna på Tomas finns hela tiden. Varför Varför Varför. De är dock inte lika påtagliga på morgonen som när jag är hemma. Men jag får ju bildminnen  hela tiden. Min Tomas, min Tomas, du finns med mig alltid i tankarna. Saknar dig så mycket. 

Onsdag 24 maj.

Publicerad 2023-05-24 10:55:17 i Runningforward.blogg.se,

Befinner mig sedan i söndags i Myrina på Lemnos. När vi kom hit i söndags. Det började mycket blåsigt och kallt. I måndags gjorde vi en fin stadsvandring till Myrina Castle. Fantastiskt fint. Pass på morgonen pass på eftermiddagen. I går gjorde vi en helt makalös fin vandring upp till den taklösa kyrkan. Det blev ungefär 15 km, tur och retur. 
Pass du öre och  efteråt även igår. 
Idag gick vi på ett pass av Marta, en jätteduktig instruktör. Innan dess hade jag joggat ner till stan. T o R knappt 4 km. Sen hade vi bestämt att vi skulle vandra upp till en topp man kunde se från hotellet. Det visade sig att det låg en kyrka på toppen mitt i bland master och gammalt skrot. Agios Athanasios. 
Det var varmt, det var tufft att gå uppför, men gick det lätt hemåt. 
Bad i havet när vi kom tillbaka. Gudomligt skönt för fötterna. Provade också att paddla kajak. Havet var lugnt, jätteroligt. 
Inga pass på eftermiddagen idag. 
En öl i baren innan vi gick och bytte om. 
Middag, bara jag och Anki, Magnus var på sent pass. 
Tidigt sänggående som vanligt. Lite bilder: 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)





Lördagskväll

Publicerad 2023-05-20 20:32:35 i Runningforward.blogg.se,

Har fixat det mesta inför resan. Plockade ur en del saker ur resväskan, var lite rädd att den inte skulle klara vikten. Man får ha 20 kg. 
Efter ATC-passet blev det Mätaregränden. Lykke var inte helt pigg. Umgicks mest med Belle. Vi var ute och cyklade och vi gick och handlade på Willys. Hon var jätteduktig. 
Cyklade  ner till graven på vägen hem. Fattar inte att du är borta Tomas. Blir så ledsen när jag tänker på så mycket du går miste om. 
Började skriva en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden för att jag fick betala enkelrumstillägg för mitt simpla rum på Hollandsresan  med Scandorama men gav upp till sist. Alldeles för mycket att fylla i och ladda upp. 
Hoppas på en fin vecka med mycket träning. 




Resfeber…

Publicerad 2023-05-20 07:53:55 i Runningforward.blogg.se,

Tror att ju äldre man blir ju mer orolig när man ska göra något som avviker från det vardagliga. Som att resa iväg. Men väskan är packad. Tror att jag lagt ner vad som behövs. 
Och man kan alltid köpa om man glömt något.
Idag blir det ATC. Kanske ett besök på Mätaregränden. Fantastiskt väder. 
Kanske synd att åka utomlands men nu är det bestämt sedan länge. Ska bli skönt med miljöombyte. 


Det blir inte som man tänkt sig ibland.

Publicerad 2023-05-19 21:03:28 i Runningforward.blogg.se,

Planen var att åka till Skrylle och springa på morgonen/ förmiddagen. Men kl 7 väcktes jag av telefonen, Oscar i andra änden och en sjuk Lykke. Den lilla sjuka damen kom kl åtta. Det gick ganska bra idag. Hon var lite ledsen. Hon sov inte länge. Men hon lekte också själv en hel del. Katta kom och hämtade sin Lundarunda, trevligt att prata med henne. Körde upp Lykke till föräldrarna strax innan fyra och åkte sen själv till Skrylle. Nu blev det inte milen utan fem kilometer. Men skönt ändå att ha tränat. 
Satt en kort stund på balkongen innan Erika kom. Vi åt  lite kex och ost, drack en GT och kaffe. Tittade på ett  avsnitt av husdrömmar. Tittade på lite bilder från 2014. Svårt att förstå det som hände med Tomas. Han ser glad ut på bilderna. 
Ska snart lägga mig men klockan är bara nio så det är nog lite tidigt. 





Ny mobil och lite fattigare

Publicerad 2023-05-18 18:55:24 i Runningforward.blogg.se,

Det har varit problem med att ladda min telefon ett tag nu. Verkligen ett problem eftersom ens mobil fungerar mer än som bara en telefon. Så idag blev det en ny! 
Men telefoner är dyra😔.  
Vad har jag gjort idag då? Körde styrketräning i morse. Sov ovanligt länge och var mitt uppe i mardröm, det gällde packningen av min resväska som aldrig blev klar. Tror att det är för att jag snart ska resa och på något sätt så jobbar väl mitt undermedvetna under natten. 
Körde upp till Mätaregränden en stund. Sedan hämtade jag Erika och vi körde till Malmö och hälsade på Kent och GunMarie. Hon har fixat en tunika jag köpte i Kenya och som var dåligt sydd. 
Körde tillbaka till Lund och lämnade av Erika, körde sedan direkt ut till Nova. Och där blev det som sagt en ny telefon! Och lite hårprodukter på Normal och Lykko. Och en ny klänning som jag inte alls behöver egentligen. Men som var fin. 
Satt på balkongen när Oscar ringde och frågade om jag ville passa Belle och Lykke medan de handlade. Så jag cyklade upp dit. 
Kvällen har tillbringats härhemma. Tittat på TV, ätit och gått igenom telefonen. 




Lite packad.

Publicerad 2023-05-17 21:44:19 i Runningforward.blogg.se,

Hemma igen efter en kväll med gamla arbetskamrater.  Är så glad att jag har vänner att gå ut med.  
Efter att ha joggat en runda på " Akademilen" på förmiddagen, cyklat ner till stan och köpt två nya skor, en kjol på  Indiska, klippt mig ( på ett nytt ställe Catzy of Sweden). Jag blev nöjd med min klippning. 
Rensat ogräs på Mätaregränden sen. Följde med Oscar och hämtade Belle och Lykke. Passade dem medan Oscar tränade, cyklade sedan ner till stan och träffade mina arbetskamrater, först på Inferno efter det gick vi till Bishops Arms och nu är jag hemma igen och har efter en kopp kaffe och lite Fazer choklad börjat " nyktra" till 🙂. 

Onsdag 17 maj

Publicerad 2023-05-17 04:46:00 i Runningforward.blogg.se,

Vaknar  tidigt. Försökte somna om men som vanligt kommer tankarna blandade med ångest. Eller ångest ska jag kanske inte använda, men olust, svårmod och en undran om det kommer att kännas så här resten av mitt liv. Nästa år fyller jag 70, fattar inte att livet har gått så fort, tid jag  slösat bort på att vara arg eller att ha surat. Jag har ju gjort bra saker också. Men det finns så mycket jag kunde ha gjort annorlunda. Oftast blir man klokare med åren. Det jag måste göra är att fokusera på det som är bra. Livet är som det är. Vi människor drabbas av sorger. Men jag saknar Tomas så. Att inte ha någon att prata med, jag känner mig så ensam. Han var den jag kunde säga allt till. 
En ny dag att gå upp till……


Tisdag 16 maj

Publicerad 2023-05-16 22:47:47 i Runningforward.blogg.se,

För ett år sedan sänkte vi ner Tomas urna. Det har varit en tung dag idag. 
Orientering i Furulund, gick med Anki, tänkte först strunta i orienteringen men att göra saker gör att man glömmer för en stund. 
Efter orienteringen tog jag bilen upp till Mätaregränden och rensade ogräs en stund. Följde med och hämtade barnen. Åkte sedan till Skrylle, Oscar och barnen följde med. Jag skulle lämna Lundarundor till LLIF:arna som beställt dem. 
Stannade hos Oscar en stund innan jag cyklade till Erika och vi gick gemensamt ner till kyrkogården. Vi satt där en stund och pratade om Tomas. 
Följde med henne hem och drack kaffe. Här hemma har jag suttit och tittat på vårt nästa resmål Lemnos, en grekisk ö. 
Nu ska jag lägga mig, är så trött 😴. 
(null)


Måndagskväll

Publicerad 2023-05-15 21:54:17 i Runningforward.blogg.se,

Efter att ha joggat runt på Sankt Hans backar kände jag mig lite bättre till mods. Åt lite innan jag tog bilen till Mätaregränden. Oscar behövde den för att kunna köra skräp och trädgårdsavfall till Sysav. 
Rensade ogräs i drygt två timmar. Känner att jag gör nytta och det är jag själv som väljer att  vara där. 
Passade Belle och Lykke medan Oscar körde till Sysav. Åkte hem, orkade inte handla. 
Lagade mat satt sen en stund på balkongen och drack kaffe. Pratade en lång stund med Gerd. Sett färdigt " Working moms". 
Då var den här dagen slut. 
Saknar dig så mycket Tomas, hur kunde det bli så här. Med facit i hand inser jag tecknen på hur dåligt du mådde. Men att du inte kunde få oss att förstå. 

Måndagsmorgon i maj

Publicerad 2023-05-15 04:24:52 i Runningforward.blogg.se,

Vaknade som vanligt tidigt. Känner ingen glädje över den dag som stundar.  Vet att jag kommer att få stunder av glädje men var är min livsglädje? Den är borta. Saknaden efter Tomas är så stor. Det gör så ont att aldrig mera få prata med honom, krama honom. Känns ibland som mitt liv är slut och att jag bara försöker fylla det med upplevelser. Jag ska snart åka till Grekland, men just nu känner jag ingen glädje. Började packa igår, men känner ingen förväntan. 
Ska ta mig upp ur sängen, ska ta mig ut och träna, ska troligtvis åka till Mätaregränden sen, rensa ogräs, försöka göra det han ville göra. 

Söndagskväll 14/5

Publicerad 2023-05-14 18:24:18 i Runningforward.blogg.se,

En fantastiskt fin helg. Fortfarande sommarväder. Efter ATC-passet igår körde jag till Mätaregränden och fick med mig den söta Belle hem. Föräldrarna skulle på övernattning på Malmö Live och ha lite egentid. 
På eftermiddagen gick vi över till Sofiaparken och hälsade på Erika. Belle hade trevligt på lekplatsen. På kvällen kom Erika över, det tog en stund att få Belle att somna. Vi tittade först på lite bilder, åt ost och kex och drack kaffe. Såg på Eurovision en stund, när Erika hade gått hem såg jag fram till Finlands bidrag som var riktigt bra. Efter det kröp jag ner i sängen hos Belle. 
Idag åkte vi bussen ner till Bantorget och gick till stadsparkens lekplats. Gick sedan upp till stan, Belle fick glass på Pressbyrån, sen gick vi till Espressohouse. Bussen hem sen. Jag och Belle tillbringade en stund på balkongen innan vi åkte till Mätaregränden för att lämna av den söta damen. Johannas föräldrar kom med Lykke och vi satt en stund i solen och pratade. Oscar lagade mat, lax grillad i folie och kokt potatis. Mycket gott. 
Nu är jag hemma igen och sitter och njuter av kvällssolen på balkongen. 
Ingen träning men en ganska fin dag. 

Lördagsmorgon 13 maj

Publicerad 2023-05-13 05:01:30 i Runningforward.blogg.se,

Börjar med att berätta om gårdagen. Blev hämtad av Karolina 7:20. Dagens mål var Genarp och en av Karins rundor. Upptäckte på parkeringen att rundan jag skrivit ut från min gamla bok inte stämde med min runda på GPS:en. 
Så vi bestämde att följa rundan på GPS:en baklänges. Det gick så där, det var en helt annan runda från e-boken. Men vi fick en fin vandring. Rundan gick nära Häckebergasjön. Vädret var fantastiskt. Vi freestylade på slutet. Min telefon gick inte att ladda. Så vi hade ingen runda att följa längre. Det blev en tur på 17-18 km. 
Väl hemma tog jag det lugnt. Satt en stund på balkongen, Erika kom vid halv sju och drack ett glas vin på balkongen. En fantastiskt skön kväll, vi pratade om Tomas och saknade honom så mycket. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Torsdagskväll 11maj

Publicerad 2023-05-11 20:27:25 i Runningforward.blogg.se,

Jag har namnsdag, Märta, men namnsdagar firar vi väl nästan aldrig. 
Fick ett meddelande från Oscar i morse att Lykke var sjuk och om jag kunde passa henne. Så jag passade på att springa innan Johanna kom med Lykke. Gick till Lidl och handlade med Lykke. Sen fick jag ta en tur med vagnen för att få henne att somna. Hon sov inte så länge. Åkte till Mätaregränden klockan tre. Vi var ute med barnen i det fina vädret. 
Det var den här dagen. Ska lägga mig tidigt… 


Tisdagskväll 9 maj

Publicerad 2023-05-09 22:36:44 i Runningforward.blogg.se,

Klockan är halv elva. Jag vaknade halv sex i morse. Varför kan jag inte sova längre. Å andra sidan hinner man med mycket. 
✔️Strukit kläder och vaxat fjällrävenbyxor. 
✔️städat i Lokalen. 
✔️ tränat på gymmet 
✔️ rensat ogräs på Mätaregränden 
✔️ Passat Belle och Lykke medan Oscar tränade. 
✔️ gått med Anki i Skrylle 
✔️ styrelsemöte LLIF 
Ska sova nu 😴 

Är så trött 😴

Publicerad 2023-05-08 22:32:32 i Runningforward.blogg.se,

Klockan är halvelva. Jag har varit på årsstämman. Det var trevligt. Drack lite vin och åt smörgåstårta. Är trött. Är mätt. Sitter och tittar på foton på Tomas och saknar honom så. 
(null)

Måndag 8 maj

Publicerad 2023-05-08 04:23:58 i Runningforward.blogg.se,

Hemma i soffan framför TV:n igen. Ganska mysiga morgnar trots allt. Saknar honom som borde sitta i andra ändan av soffan bara så mycket. Hade behövt Tomas på den här resan också. Vilken skillnad det hade varit. 
En mass på agendan idag. Måste träna, flera dagar av oträning. Måste också ner och fylla på mitt TBE-vaccin. Har inte fått påminnelse, det skulle ha gjorts i januari. Viktigt att fylla på i tid. Så även om det inte måste göras idag så ska jag ändå göra det så att det blir gjort. 
Ska upp till Mätaregränden också, kanske rensa lite ogräs. Vi har årsstämma i kväll klockan sju, ska dit och hjälpa till en timme innan. Så dagen är fullbokad. 
(null)



Borta bra men hemma bäst.

Publicerad 2023-05-07 22:44:45 i Runningforward.blogg.se,

Resan hem gick mycket lättare. Kanske var man bättre förberedd också på att det skulle ta lång tid. När vi kom fram till Öresundsterminalen blev det en ganska lång väntan på att alla bussar skulle komma in. Till sist kom vi iväg. Det blev taxi när vi kom fram till Lund. 
Har packat upp, startat tvättmaskinen. Ser på mästarnas mästare. Kollade vem som vann innan jag började se. Kanske lite dumt. 
Det är skönt att vara hemma igen. Resan blev nog inte vad någon av oss tänkt sig. För stor åldersskillnad, för stor skillnad konditionsmässigt ( bl.a på grund av åldern förstås ) men lite grand också p.g.a. av olika syn på livet. 
Jag mådde nästan dåligt av att inte kunna få gå omkring i Amsterdam. 
Men nu var det som det var. 
Vi hann med att se mycket. 

Avresedag

Publicerad 2023-05-07 06:37:48 i Runningforward.blogg.se,

Alarmet var ställt på klockan fem men då var jag redan vaken. Man kunde också höra andras klockor ringa genom hotellets väggar. 
Åt frukost vid sex. Då var resväskan packad. Det är en grå dag. Tanken på bussresan hem känns jobbig. Det är en lååååång resa. 
(null)

Lördag 6 maj

Publicerad 2023-05-06 04:26:27 i Runningforward.blogg.se,

Ska försöka tänka positivt inför den här dagen. Inte bry mig så mycket. Leva i nuet och allt vad det nu heter. Det är bara jag själv som kan påverka hur jag känner mig. 
Hade tänkt sticka ut och jogga nu på morgonen. Men jag somnade så sent. Kom i alla fall ut på en kort joggingtur i går efter det att vi kommit hem. Det behövdes inför kvällens övningar. Hoppas på det idag med. 
(null)


På väg hem till hotellet

Publicerad 2023-05-05 17:45:49 i Runningforward.blogg.se,

Ska inte kommentera känslan för den här dagen tror jag. 
Vi började med en trevlig kanaltur, och då sken solen. Det gjorde den inte sen. Jag besökte Madame Tussaud tillsammans med Leif och Helena. Man förvånas över hur välgjorda personerna är. 
Sen tog vi oss till Järnvägsstationen där Erika och Lennart satt och väntade. 
Fikade på Starbucks, vid det här laget hade det börjat regna kraftigt och det åskade. Vi tog oss tillbaka mot bussen blev blöta om fötterna. Fikade på ett mysigt ställe medan vi väntade på bussen. 
Och nu är vi på väg hem. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




Fredag 5 maj

Publicerad 2023-05-05 06:57:08 i Runningforward.blogg.se,

Nu sitter vi på bussen igen. Utflykt till Amsterdam. Vad ska man säga om gårdagen då? Aldrig mera buss så långt. Det var jobbigt. Man kunde kanske ha haft lite aktiviteter. Mat och dryck har varit bra på resan. 
Vi har ätit och druckit och suttit stilla. 
Hade tänkt ge mig ut i morse men det blev bara 30 armhävningar och 30 dips. 
Jag har ambitionen att sticka ut och jogga när vi kommer hem från utflykten. 
Men så blir det kanske inte. 
Jag har inga större förväntningar på den här dagen. 

Ut och resa igen🙂

Publicerad 2023-05-04 05:37:57 i Runningforward.blogg.se,

Vaknade innan väckarklockan. Så jag har duschat, ätit chiapudding och druckit kaffe. Vattnat blommor också för det hade jag glömt. 
Känns ändå bra att ha en resa framför mig. 
Har inte så stora förväntningar, svärmor med sambo är 80+. Paret från Helsingborg är trevliga och lätta att umgås med. Men inga av dem är några atleter så att gå några långa promenader eller gymmet blir nog inte aktuellt. 
(null)

3:e maj

Publicerad 2023-05-03 21:18:24 i Runningforward.blogg.se,

Ännu en ganska bra dag. Joggade på Sankt Hans backar på förmiddagen. Åt lunch, cyklade till Mätaregränden. Rensade maskrosor i en dryg timme, satt mig sen i solen tills Oscar kom hem. Vi hämtade barnen, sen målade Oscar och jag försökte passa barnen. Inte helt lätt, de har massor av energi.
Tog med blommor från Mätaregränden till Tomas. Vi kommer att vara borta några dagar nu. 
Har packat klart. Förberett för morgondagen. 
Ska snart lägga mig och lyssna på min ljudbok. 
(null) (null)




Tisdag 2 maj

Publicerad 2023-05-02 21:40:20 i Runningforward.blogg.se,

En bra dag eller? Ganska i alla fall. Anki och Magnus hämtade mig strax innan nio. Orientering i Sjöbo stod på agendan. Trevlig bana och vi gjorde en bra runda. Fikade efteråt i solen. Jag åkte upp till Oscar sen. Han vabbade för Belle som var väldigt pigg när jag kom dit. Jag rensade bort maskrosor, följde med Belle till lekplatsen en stund. Passade de små liven när Oscar tränade. Handlade på Willys på vägen hem. Sen har jag mest pratat i telefon. Lyssnat på Spotify. Ska snart sova. I morgon har jag inget bokat mer än att jag ska upp till Mätaregränden på eftermiddagen. Borde springa på förmiddagen och packa klart till resan. 

1 maj

Publicerad 2023-05-01 20:07:08 i Runningforward.blogg.se,

Sitter i soffan, har tittat på Mästarnas mästare från igår. Final nästa söndag. 
Har vandrat med Anki och Magnus i Röstånga idag. Så fint i skogen. Det lyser vitt av alla dessa vitsippor. Och naturen ljuder av fågelsång. Helt fantastiskt och vädret bättre än förväntat. Hela dagen en blek sol. Det blev nästan 18 km. 
Sen jag kom hem har jag lagat mat, försökte sitta på balkongen men det var för kallt. 
Nu är den här långhelgen slut. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela