Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Måndag 31 maj

Publicerad 2021-05-31 22:21:25 i Allmänt,

Vaknade halv fem och kunde inte somna om. Gjorde mitt korta styrketräningspass.  🏋️‍♀️ 
Helt ok dag på jobbet. 
Belle sjuk igen. Oscar vabbade. Åkte dit efter jobbet. Belle var verkligen sjuk. Hög feber, trötta ögon. De hade svårt med barnpassning i morgon. Messade Gunilla om jag kunde vabba i morgon. Det kunde jag, tack för det. 
Så i morgon får jag nog bereda mig på en jobbig dag. 
I kväll har jag inte tränat något alls. Lagade mat till oss. Vi var inte hemma förrän efter sju. 
Har pysslat lite med styrelsearbete. Borde ha fixat mer. Ska se lite på en tv serie och sen stupa i sängen. 
(null)

Arbetsvecka väntar

Publicerad 2021-05-30 20:13:57 i Allmänt,

Söndagskväll, lite trött efter den här dagen. Vi åkte ut till Skrylle, jag joggade milen, Tomas tränade på gymmet. Soligt och fint. 
Kändes lite bättre idag att springa, fast trött blev jag. Tomas badade i Billebjer sen, lite sugen var jag men stranden är hemsk. Blöt och lerig. 
Vi tittade in hos Oscar och Johanna på vägen hem. Eventuellt tänkte de träna, men de kom på andra tankar och vi åkte hem för att byta om till Afternoon Tea på Grand Hotel, bjudna av Emelie och Oscar med respektive. Tomas bjöd Erika och Lennart. Gott te, goda scones och småkakor. En fin morsdagspresent. 
Sen åkte vi ut till Kävlinge för att träffa Niclas, han lagade mat till oss. Lax i ugn med potatis och sallad. Mycket gott. 
Nu är vi hemma, ska se på Rapport på SVTPlay och förbereda för morgondagen. Lite ångest har jag nog. 
(null)

(null)



Lördagskväll 29maj

Publicerad 2021-05-29 22:53:52 i Allmänt,

Åkte till Skrylle tidig förmiddag innan platsen invaderas och joggade milen. 5:e gången på kort tid. Det känns bra. Men när jag är mellan åttan och nian så är jag helt slut. 
Storhandlade på Willys på vägen hem. Satt i solen på balkongen en stund. Lagade mat. 
Efter maten blev det en kort stund hos Belle. Vi var ute en stund i det fina vädret. 
Vad har jag gjort sen jag kom hem? Ätit nästan hela tiden, knäckebröd, frukt, glass. Sett några avsnitt av "Vad som än händer". 
Nu ska jag sova innan jag kommer på något mer att äta. 


Negativa tankar

Publicerad 2021-05-29 08:10:10 i Allmänt,

De negativa tankarna tar ibland över mitt liv. Vet inte varför jag känner mig så dyster hela tiden. Blir trött på mig själv att jag hela tiden kommer tillbaka till den här tröstlösheten. 
Behöver mycket Feelgood nu. Nyheterna borde man undvika helt och hållet, dödsskjutningar, knivmord, hotet mot miljön, hur djuren behandlas, Coronapandemin,o.s.v.
Men till sist brukar det ändå bli en ganska bra dag. Planen är att springa i Skrylle nu på förmiddagen. 
Tomas är på jobbet, han jobbar extra, de har jättemycket att göra. 
Vädret ska bli bättre. Alltid något😊. 
(null)

Fredagskväll

Publicerad 2021-05-28 22:37:24 i Allmänt,

Sprang, nåja joggade, gick 2 varv på Sankt Hans Extremebanan. 30 Armhävningar efteråt, skippade det tänkta styrketräningsprogrammer efteråt. Cyklade ner till stan, träffade Karolina och Kristiina. Vi gick en runda i Botan. Efter att ha försökt komma i kontakt med servitören på Stortorget gav vi upp och gick till John Scotts. Prisvärt, veganmat fanns det också, drack en öl 🍺 mitt på dagen, men god var den. 
Lagade mat till Tomas som kom hem kl 5. 
Vi åkte till gymmet sen, men 24/7 delen fylldes med massor av folk när huvudgymmet stängde. Så det kändes lite obehagligt att vara där inne. Ingen spritar maskinerna heller. 
(null)

(null)

Fredag 28 maj

Publicerad 2021-05-28 07:56:38 i Allmänt,

Soffan och Tv 4 Nyhetsmorgon som vanligt. 
Planer för idag:
1. Borde springa, få se om kroppen vill. 
2. Träffa Kristiina och Karolina i stan och fika. 
3. Planera och laga mat. 
4. Borde väl fixa lite härhemma också. 

Men det är bara att ta sig an den här dagen. I kväll får vi se hur den blev😊.  (null)

Torsdag och bara en ledig dag kvar nu....

Publicerad 2021-05-27 19:48:59 i Allmänt,

Och i helgen är jag förstås ledig. Vad har jag gjort idag då? Sprang en runda utom dammarna, kanske 8 km och körde ett av mina korta styrketräningspass efteråt. Cyklade och hämtade Belle kl två. Tomas passade henne medan jag var på styrelsemöte. 
Johanna hämtade Belle vid halvsju. Efter det gjorde jag inget. Har tittat på en film, Mothers day. Den var väl så där. Pratat i telefon med Gerd, hur ska det lösa sig med Norrlandsresan. Kanske kan Niclas ta semester tidigare, det vore det bästa alternativet. 
Klockan är inte ens tio men jag har inget att göra. Vill inte se mer TV. Vet inte om jag vill lyssna på min deprimerande ljudbok. 
Tänker att jag måste lyssna klart på den. 
"Att föda ett barn" heter den. Kristina Sandberg har skrivit den. Det är en trilogi, men den här boken måste bli bättre annars fortsätter jag nog inte med de andra två. 
(null)




Torsdagsmorgon 27 maj

Publicerad 2021-05-27 08:06:01 i Allmänt,

Lön idag. Funderar på att köpa en hushållsmaskin. Har kollat ett antal och det kommer nog att bli en Kenwood, ingen värsting utan lite mitt emellan. 
Har en tanke om att handla " dyra " produkter ( som jag tror att jag kommer att behöva) innan jag slutar jobba. 
Planer för dagen:
1.Springa ( väljer mellan att cykla eller springa, eftersom det ser ut att kunna börja regna så blir det nog löpning 🏃‍♀️. 
2. Hämta Belle kl 14:00
3. Styrelsemöte kl 16:45

Först av allt städa lite här hemma. 
(null)


Onsdagskväll

Publicerad 2021-05-26 20:07:11 i Allmänt,

Har varit en bra dag. Tränade på Sankt Hans backar med Magnus och Per. Vi hade sådan tur med vädret. Inget regn och solen tittade fram några gånger. Efter träningen blev det vila i soffan. Handlade på Willys innan jag begav mig till Oscar och Belle. 
Hon var väldigt "pappig". Gick ut med henne ett par gånger. Första gången fick vi gå hem efter en kort stund för att byta blöja. 
Tomas hade fått punktering på sin cykel och kom sent. 
Lagade mat när jag kom hem. Har kollat på en ny serie men vet inte om jag ska fortsätta se den. Kommer inte ens ihåg vad den heter. 
(null)
Ögongodis och det var gott. 
(null)
Belle är fascinerad av de som tränar lite längre bort. 


Onsdag 26 maj

Publicerad 2021-05-26 08:10:33 i Allmänt,

Sov lite längre idag. Känner mig fortfarande lite låg. Känns som livet är meningslöst och jag har ändå så mycket att glädjas åt. Tror att det är det här med att jag inte kan bestämma mig när det gäller sluta jobba eller inte.  Vet ju att vi får mycket mindre pengar att röra oss med. Men vi borde klara oss utan problem. 
Så det är inte det. Den här känslan att känna sig utanför på sin arbetsplats den är nog den värsta. Det hade säkert inte varit samma sak om jag jobbar halva dagar istället för varannan vecka. Nu är det mycket info och prat jag missar. 
Nej nu får jag ta mig i kragen, en ny dag väntar. Ska träna på Sankt Hans backar kl 10:00. Om regnet inte öser ner...
Tränade igår i alla fall. Sprang Akademien extended, d.v.s. en liten extra runda förbi koloniträdgårdar på Sankt Hans. Mkt kort styrkepass efter. 
Blev många steg i går, gick sedan med Anki och Magnus en ganska lång runda i Skrylle. 
(null)
Ha ha har tänkt den tanken😊
(null)
Vackra orchideer i Skrylle 


Blir så arg.......😡

Publicerad 2021-05-25 07:38:49 i Allmänt,

Hade skrivit ett långt inlägg här men när jag kollade på en annan sak råkade jag stänga sidan och den frågar ju  inte " vill du verkligen radera" så då börjar jag om. 
Känner mig smått deprimerad men innan jag börjar ömka mig så ska jag berätta om gårdagen. 
Anki och Magnus hämtade mig vid niotiden. Vår vandring startade vid Perstorp, 4 km utanför. Det var Karin Hoffmans vandring nr 8 från E-boken Norra Skåne. Lite långt att köra men vägen dit var mödan värd. Jättefin runda, om man skulle betygsätta rundor 1-10 så skulle rundan få en 8. 
Tyvärr var det mycket mygg och andra insekter 🦟. 
Cyklade upp till Fäladstorget och kyrkans secondhandbutik och köpte 3 assietter som jag sett tidigare. Har samma här hemma men bara 5 st. Vidare till Mätaregränden och lilla Belle. Vi var ute en lång stund på lekplatsen. 
Hemma sen , jag lagade mat, resten av kvällen höll jag på med några gamla IPhones, försökte få liv i dem. Julias telefon har gått sönder så hon ska ha en gammal så länge. Fick igång en i alla fall. Men när jag bytte AppleID ett antal gånger fick min Mac spel men jag lyckades till sist stänga den. 
Och idag då? Känner mig så låg. Livet känns jobbigt. Min syster Gerd ringde och berättade att min brorsbarn planerar att åka upp till Ramsele och sprida askan av sin far Peter en vecka innan jag planerar att åka upp. 
Om det hade varit enkelt att åka i vårt avlånga land så hade det inte varit några problem men det är redan planerat att jag ska åka med Niclas och barnen veckan efter. Måste ta tag i detta på något vis. 
Så jag ska samla ihop mig. Glädjas lite när jag lägger upp bilderna från den fina rundan igår. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Söndagskväll 23 maj

Publicerad 2021-05-23 20:27:13 i Allmänt,

Ledig en hel vecka, det känns så bra. Den söta Belle som sovit över, vaknade 6:20. Men natten har varit bra. Hon vaknade till några gånger men somnade snabbt om. 
Efter frukost gick vi ut på lekplatsen, kallt och ruggigt var det idag. Vi hälsade på Erika också en stund. Belle somnade snällt halv tolv. Kl ett kom föräldrarna hit och väckte det söta barnet. 
Kände mig lite rastlös sen, så jag gick en runda nerom Nöbbelövs mosse. Blev väl en 13 -14 km. Fick ont i mitt högra knä. 
Har lagat mat, gjorde biffar på svarta bönor. De blev så där, smakade inte så mycket. Borde piffas upp med något, kanske soltorkade tomater och / eller lite lök. 
Erika gjorde oss sällskap och som vanligt om söndagarna kom hon för att läsa Sydsvenskan. 
Resten av kvällen kommer att tillbringas framför TV:n. Borde fixa brfprotokollet också. 

(null)

(null)

Lördagskväll

Publicerad 2021-05-22 19:04:34 i Allmänt,

Denna dagen ett liv som Melker sa i Saltkråkan. 
Vad har hänt den här dagen? Vi åkte till Skrylle jag joggade milen igen. Det var så tungt emellanåt, fötterna domnade, kändes som mjölksyra i benen. Men än en gång tog jag mig runt, fjärde gången nu. Valde att  inte ha klockan. Ska springa några gånger nu utan att ta tiden. 
Tomas tog sig ett dopp i Billebjer efter att ha styrketränat på gymet i Skrylle. 
Vi handlade på Willys på vägen hem.  Emma och hennes kompis Molly kom. Vi åkte upp till Mätaregränden efter att jag hade utfodrat töserna med köttbullar och pasta. . Sen gick jag, Emma, Molly och Belle till Margaretavägen. Vi hade glasstopp på Fäladstorget. Var ute och lekte på gården en stund innan vi gick upp till lägenheten. Tanken var att vi skulle köpa hämtpizza men då kom Emma på att det skulle de ha hemma hos Anette sen på kvällen. 
Tomas körde flickorna hem till Kävlinge. 
Jag fixade i hop lite mat till oss medan Belle sprang runt. 
Den lilla tösen sover nu. Och det ska vi också snart göra. 💤💤
(null)


Lördagsmorgon 22 maj

Publicerad 2021-05-22 08:03:08 i Allmänt,

Sitter i soffan framför 📺. Ska se lite på Nyhetsmorgon innan jag fixar lite här hemma. Tanken är att springa i Skrylle nu på förmiddagen. Har tränat så dåligt den här veckan. 
Vi ska passa Belle idag. Emma kommer hit. Vet inte riktigt när de kommer. 
Skönt att veta att att jag är ledig en hel vecka. 
Tror att jag  är mogen för pensionslivet nu. Jag tänker på det så ofta. Gillar  ju jobbet men känslan att vara utanför blir mer och mer. Det är en känsla som finns hos mig. Det går inte att säga att de andra behandlar mig på ett visst sätt. Vi är helt enkelt olika generationer. 
Men nog om det. Ska ta ställning efter sommaren. 
(null)

Fredagskväll 21/5

Publicerad 2021-05-21 18:38:13 i Allmänt,

Arbetsveckan är slut. Helt slut var jag också när jag kom hem. Slumrade till på soffan i väntan på Tomas. 
För att börja med i går. Cyklade upp till Belle efter jobbet. Hann umgås lite innan det var dags att cykla hem till styrelsemötet. 
Tänker att jag ska fortsätta att vara med något år till. Känns pinsamt att hoppa av efter ett år. Det tog mig låååång tid att skriva protokollet för årsstämman. Tittade lite på protokollet för det  konstituerade mötet också. Detta har jag färdigställt i kväll. 
Pallade inte träna i morse heller, var så trött 😴. Tur att veckan är slut. 
Har inte gjort något alls i kväll förutom att laga mat. Började se en serie på TV. Den hade jag redan sett. Sen kollade jag på en film i 5 minuter, men tyckte inte att det var något för mig. Så nu sitter jag i soffan ska försöka avverka några ICAKURIREN, ligger efter med dem. 
Och i morgon MÅSTA JAG TRÄNA 🏋️‍♀️. 
(null)


Torsdagsmorgon.

Publicerad 2021-05-20 06:17:34 i Allmänt,

Ingen träning på morgonen. Kände mig lite manglad av cykelturen igår. Var ju inte speciellt långt. Men motvinden dit och de hemska flugorna hem gjorde det till en mindre angenäm tur. 
2 arbetsdagar kvar den här veckan. Känns som om jag skulle kunna bli pensionär nu. Men samtidigt gillar jag jobbet, och att arbeta gör att jag uppskattar mina lediga veckor. Vi får se  hur länge jag jobbar. Har tänkt sista mars nästa år. 
Planer efter jobbet: hälsa på Belle och sen styrelsemöte. 
(null)

Redan onsdag....

Publicerad 2021-05-19 22:36:38 i Allmänt,

Veckan har gått så fort. 
Om jag börjar med måndag 17 maj: Tomas var ledig och tillbringade större delen av dagen med Belle. Jag jobbade, Jeanette satt hemma och pluggade. Efter jobbet hämtade jag ut ett paket till Jeanette på Malmborgs. 
Vi åkte sedan upp till Oscar och Johanna som bjöd på god sallad. Åkte hem och tittade på ett par avsnitt av Badehotellet. 
Tisdag 18 maj:
Körde Jeanette till stationen på morgonen. Det är alltid så jobbigt när ens barn reser iväg. Det blir tomt och man får en ångestklump i bröstet. 
Efter jobbet åkte jag till Skrylle och joggade runt milen, det var en hemsk runda, var så trött i benen. 
Idag 19 maj:
Borde ha kört min morgonträning men hade inte förberett något. 
Efter jobbet cyklade jag tillsammans med Gunilla till Bjärred för att hälsa på Ann. En hemsk motvind hade vi. Efter att ha kört lite kringelikrokar kom vi till sist rätt. 
Vi gick till Bjärreds krog. Det blev en Halloumiburgare med pommes och en god öl. Roligt att se att Ann mådde så mycket bättre. 
På hemvägen körde vi i ett regn av flugor. Det var så obehagligt. Man kände flugor överallt. 
Har sett ett avsnitt av Badehotellet och ska snart sova så tröööött. 
Orkar inget mer idag... och i morgon har vi styrelsemöte🙁. 
(null)

Söndagskväll och lite ångest

Publicerad 2021-05-16 19:33:47 i Allmänt,

En arbetsvecka väntar. Man vänjer sig snabbt vid att vara ledig. 
Får berätta lite om gårdagen. Jag och Jeanette åkte till Erikshjälpen, Jeanette fyndade en del saker, jag köpte en löpare och en sjalett till Belle. 
Jag drabbades av migrän och fick gå och lägga mig en stund. Jeanette gick ner till stan.  
Efter att ha vilat kände jag mig återställd, vi åkte till Oscar som var hemma med Belle som nu var mycket bättre. 
Jag och Jeanette handlade mat till att grilla, Niclas kom med Emma och hennes kompis. 
Vi grillade och hade en trevlig kväll. 
Åkte hem, Erika tittade in en stund. 
Vi hade bestämt att vi skulle vandra, jag och Jeanette idag. Vi kom iväg tidigt och vi kom inte ut ur garaget. Dörren hade låst sig i ett läge och gick inte att rubba. Vi ringde efter Tomas, när vi såg var felet fanns så kunde vi med hans hjälp öppna dörren. 
Vi åkte till Alunbruket och började vår vandring där. Vi hade varit oroliga för vädret. Men förutom några få droppar hade vi fint väder med sol och moln omvartannat. 
Det var fantastiskt vackert, fortfarande massor av vitsippor, trädens skira grönska. 
Avslutade turen med att fika på Alunbrukets kaffestuga. Vi satt i solen och njöt. 
När vi kom hem satt vi på balkongen en stund innan vi satte igång med kvällens behandla måltid. 
Här kommer bilder:
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Lördagsmorgon

Publicerad 2021-05-15 07:59:44 i Allmänt,

Vaknade tidigt som vanligt. Har suttit i soffan och tittat på Dr Phil eftersom Nyhetsmorgon inte börjar förrän kl åtta. 
I går då? Sprang en runda härhemma. Åkte till Oscar, köpte med fika på vägen. Hjälpte till med lilla Belle som fortfarande är sjuk i sina vattkoppor. Vi hämtade Jeanette i Kirseberg. 
Jag och Jeanette åkte och handlade på Coop. Satt en stund på balkongen innan vi började med maten. 
Det blev gröna linser med pesto, nudlar, rivna morötter och grönsallad. 
Erika kom och gjorde oss sällskap. 
Idag ska vi börja morgonen med att åka till Erikshjälpen. Träffa Niclas och barnen. Kanske grilla?
Vi får se.....

Fredag 14 maj

Publicerad 2021-05-14 07:29:59 i Allmänt,

Gick upp strax innan halv sju. Vad den här dagen har att erbjuda vet jag inte riktigt. Ska försöka springa, avlasta Oscar lite, hämta Julia? Jag ska hämta Jeanette efter fyra någon gång. Planera och handla mat. 
Igår lämnade vi först av Julia hos Niclas på Scandic triangeln, sen hälsade vi på Jeanette i Kirseberg. Vi gick ett varv i Parken innan vi begav oss till mässhornet, en lite speciell restaurang i Kirseberg. Drack kaffe hemma hos Jeanette innan vi åkte hem. 
(null)

(null)

(null)

Planer ändras...

Publicerad 2021-05-13 13:23:52 i Allmänt,

Från första början skulle vi ha passat Belle i natt. Så blev det nu inte och det var kanske bra det. Hon hade varit vaken det mesta av natten. Och haft det mycket besvärligt med sina koppor. 
Jag tänkte att vi kunde åka till Skrylle Tomas och jag då vi inte hade någon liten Belle på morgonen. Men ett nödrop från Oscar gjorde att vi åkte till Mätaregränden och passade Belle medan föräldrarna fick sova lite. Vi gick ut lite med henne Tomas och jag och då var hon ganska pigg. Precis när vi kommit hem och innanför dörrarna blev det världens åskskur. 
Till sist somnade hon. Tomas åkte och hämtade Julia i Kävlinge och de handlade med lite bullar och pålägg.  
Vi har ätit, Just nu sitter jag i solen skulle jag skriva men det kom plötsligt en massa moln framför den. 
Vi ska åka till Malmö sen, hälsa på Jeanette och lämna Julia hos Niclas som befinner sig i Malmö. 
(null)


Onsdagskväll

Publicerad 2021-05-12 22:10:11 i Allmänt,

Tränade på Sankt Hans backar med Anki och Magnus. Det blev en bra träning. 
Belle skulle sova över hos oss. Det var en grinig Belle som hade fått vattkoppor, smittan har varit på dagis ett tag. Hon var febrig och gnällig. Ville inte äta. Till sist blev det så att Johanna fick komma och hämta henne. Det känns lite trist att vi inte klarade av att få henne att somna. 
Men jag känner mig helt slut. Det har varit en jobbig dag med ett sjukt litet barn. 
Tomas passade henne medan jag lagade maten. 
Ser på Rapport på SVTPlay. 
(null)


Onsdag morgon 12 maj

Publicerad 2021-05-12 09:54:17 i Allmänt,

Sitter i solen på Sankt Hans backar och väntar på att de två pensionärerna Anki och Magnus ska dyka upp. Backträning väntar. 
Det har varit en " busy" morgon. Har cyklat ner till Malmborgs för att köpa hem lite mat, vi ska passa Belle idag. 
Har lagt ut dynorna på balkongen och städat lite därhemma. 
Måste bara berätta om vår fina vandring i går på Vieåleden, norr om Hässleholm. Den var annorlunda de vandringar vi brukar gå. Under nästan hela vandringen såg man vatten. 
Vi fick ihop 16 km, man  gjorde avstickare till olika sevärdheter. Fikade gjorde vi ute på Skeingeborg. Och sedan vid kraftverket  där dammen brast. Det senare stället är inte att rekommendera och där var nog tillträde förbjudet egentligen. Går man bara en liten bit till finns det flera fina ställen att sitta på och titta ut över Helgeå. 
Takeaway tillsammans med Oscar och Johanna på kvällen
Lite bilder från den fantastiska vandringen. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Måndagskväll

Publicerad 2021-05-10 19:58:13 i Allmänt,

Ser på Rapport, det handlar om miljön, om covid. Det är larmrapporter om miljön hela tiden. Men man gör inget åt det. Hur man hanterat pandemin i Sverige diskuteras också? Man blir så trött. 
Vad har vi då gjort idag? Efter att ha fixat lite härhemma åkte vi till Skrylle. Jag förbättrade min tid på milen idag till 1:09:30. Det är 3 minuter bättre. Det känns bra. Tomas styrketränade medan jag sprang. 
Jag cyklade till Oscar och Belle. Tomas kom lite senare, han shoppade loss nere på stan. 
Vi umgicks med den söta Belle i flera timmar. Men hon var trött, hon sov bara en halvtimme på sin middagslur. 
I morgon ska jag vandra med Anki och Magnus. Eftersom jag har beredskap ikväll/natt  så ska jag försöka förbereda allt för morgondagen. 
Vädret verkar bli ok. 



Måndagsmorgon

Publicerad 2021-05-10 08:07:59 i Allmänt,

Det är varmt, 16 grader klockan åtta på morgonen. Solen skiner. 
Planer för dagen? 
Städa upp lite först. Sätta växterna på balkongen. Tomas har flexledigt idag. 
Springa i Skrylle, tänkte försöka ta mig runt milen igen. Vi får se...
Träffa Belle ska vi göra sen.
 Jag har beredskap ikväll tillsammans med Esther. 
(null)

Som vanligt i soffan framför TV:n och Nyhetsmorgon. 

Värmen är här.

Publicerad 2021-05-09 16:45:53 i Allmänt,

För att börja med igår. Det blev trevligt igår i Helsingborg, vi åt på Roys mat och bar. 
Det enda man kanske kan tycka är att den maträtt Tomas valde: Blomkålsbiff med hummus, pesto och ett pocherat ägg var lite i underkant. Blomkålsbiffen  var en (1) tunn skiva ur ett blomkålshuvud. Det var allt, detta till ett pris av 179 kr. Jag tog fisksoppa. 
(null)
Gänget
(null)

Den var mycket god. Dessutom fick jag Tomas pocherade ägg, eftersom veganer inte äter ägg. Tur att vi fick en korg med bröd till som han kunde äta😊. 
Vi gick sedan en runda längs den fina strandpromenaden. 
Idag skulle värmen komma. Vandring stod på schemat, Dervla hämtade mig strax innan nio. 
Hovdala var målet. Karolina hade redan kommit när vi kom dit. Grått och duggregn, skulle det verkligen bli fint?
Vi gick Jakten på Gullspira väst. Det är så fantastiskt fint ute i naturen nu och solen och värmen kom. Det blev en jättefin vandring med många fikastopp. Ett stopp på Glada geten där vi smakade på hemmagjord ostkaka och en mycket god hallon/ blåbärssylt. Vi testade också en lättöl som bryggts i Sösdala. 
Dervla släppte av mig på Fäladen så jag hann träffa Belle och Emma som vi sedan körde hem till Kävlinge. 
Lagade pasta med pesto när jag kom hem. Bra smak men det blev inte helt optimalt. 
Är ledig i morgon, men har beredskap på kvällen. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Så nöjd😊

Publicerad 2021-05-08 13:50:55 i Allmänt,

Då har jag tagit mig runt Skryllemilen ( som inte ens är en mil, mäter  9,6 km)  på den absolut sämsta tiden någonsin 1:12:35. 
När jag sprang som mest trodde jag inte att jag skulle bli så långsam så snabbt. Min bästa tid på den milen är 39:06. Och då var det tävling och en riktig mil. 
Jag är inte ens trött men mina ben värker, känns som mjölksyra i benen. 
Men det känns ändå så bra. Det var så vackert ute i skogen med massor av vitsippor och även en del gullvivor. Träden har börjat bli gröna. Helt underbart. 
Vi handlade på Willys på vägen hem. Köpte några tomatplantor som vi ska ha på balkongen. 
Ska snart ta mig upp ur soffan och duscha. Hoppas kunna sitta på balkongen en stund innan vi åker till Helsingborg. 
(null)

Lördagsmorgon/Nyhetsmorgon

Publicerad 2021-05-08 06:07:20 i Allmänt,

Sitter i soffan. Har druckit kaffe. Sett lite på dr.Phil. Nyhetsmorgon börjar inte förrän kl åtta. 
Ovanligt vettiga personer idag😊. 
Planer för dagen? En massa egentligen, vi ska åka till Skrylle, jag tänker eventuellt springa milen. Tomas ska styrketräna 🏋️‍♀️. 
Kanske handla på vägen hem. Känns som om det mesta är slut i kylen. 
Vi ska träffa Leif och Helena i Helsingborg, vi hämtar Erika och Lennart. Tanken är att vi ska gå ut och äta tillsammans. 
Men först av allt måste vi städa lite här hemma. 
(null)



Snart dax att sova😴

Publicerad 2021-05-07 22:04:32 i Allmänt,

Lagade mat, valde Felix Veggiebullar och en grönsaksmix från Garant. Vitkålssallad och tomat och löksallad till. Veggiebullarna smakade inget vidare. Grönsaksmixen  borde jag ha stekt istället för att sätta in i ugnen. 
Vi åkte till Billebjer och gick en kort runda efter maten. Så fint med alla vitsippor nu. 
Och Tomas var modig nog att bada. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Redan fredag🍾🥂

Publicerad 2021-05-07 15:34:45 i Allmänt,

Redan fredag och arbetsveckan är slut. Slutade tidigare idag. Har ganska gott om flex. 
Cyklade och hämtade en bok på ICA FÄLADSTORGET som Jeanette beställt. 
Orkade inte handla mat, får försöka hitta något i kyl och frys. Det får nog bli ett glas vin ikväll. 
Vad gjorde jag igår då? Fick jobba över på kvällen på min beredskap. Vi jobbade till halvsju. Resten av natten var lugn. 
Usel träning den här veckan men jag har kört mitt korta program alla morgnar. Det är rätt bra i alla fall 👏. 
Det är så trist väder, kallt och regnigt. 
Det ska bli bättre väder, varmare redan på söndag. 
(null)


Onsdag 5 maj

Publicerad 2021-05-05 18:06:43 i Allmänt,

Körde mitt mkt korta pass på morgonen. Känns bra även om det är väldigt kort. 
Haft en mycket lättare dag på jobbet idag. 
Åkte hem  direkt efter jobbet, lagade mat till oss. Blev modifierat recept från Super-enkelt Veganskt. 
Stekte på kikärtorna, testade vegansk fetaost men la in den i ugnen tillsammans med rödbetorna, vilket gjorde att den smälte mycket snabbt. Smaken var bra. Får testa den igen men använda den kall. 
Känner mig mycket piggare ikväll och ska gå ut och gå en promenad. 
(null)

(null)


Så hungrig....

Publicerad 2021-05-04 21:38:00 i Allmänt,

Körde mitt korta styrketräningspass i morse, gjorde det i går med. Få se om det håller hela veckan. Haft en tuff dag på jobbet. Åkte efter jobbet med Anki och Magnus till Skrylle. Vi gick till Dalby Söderskog, så fint med alla blommor och regnet kom inte förrän i slutet av rundan. Bättre än väntat. 
Men är så hungrig, har ätit flera stora runda knäckebröd med diverse vegetariska pålägg. 
Druckit upp två små starköl som jag hade i kylen. Hade bara två, öl släcker törsten bra. Jag skulle vilja ha mer att äta och dricka. 
Har nog ätit och druckit för lite idag. 
Ska duscha och gå och lägga mig. Är grymt trött de veckor jag jobbar. Men jag vill jobba!
Glömde att ta med telefonen till jobbet idag. Nyttigt att vara utan telefon ibland. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Tuff arbetsdag

Publicerad 2021-05-03 20:05:50 i Allmänt,

För att börja med igår, vi fick jobba mellan åtta och strax innan elva på kvällen. Men natten var lugn. 
Idag då? Ganska tuff dag på jobbet. Efter jobbet cyklade jag upp till Mätaregränden. Vi gick ut med Belle till lekplatsen. En timme var vi ute med den söta. 
Hade träningsväskan med men orkade inte träna 🏋️‍♀️. 
Åkte hem och lagade veganmat. Quinoa med kimchi. Kimchi var en trevlig överraskning. Hade inte ätit det innan. 
(null)

(null)


Inget jobb idag.

Publicerad 2021-05-02 19:24:16 i Allmänt,

Ännu så länge inget jobb. I morgon väntar en arbetsvecka. 
Jag har varit rastlös en stor del av dagen. Det är alltid så att när man har beredskap så går man bara och väntar på att telefonen ska ringa. Men som sagt hittills lugnt. 
Tomas och jag cyklade till Botaniska trädgården på förmiddagen. Drack en kopp kaffe på serveringen. Jag åt en glass. 
Tomas åkte till Mätaregränden för att jobba i trädgården, jag satte mig på en soffa ute på gården och njöt av solen, löste korsord o h lyssnade på min ljudbok. 
Sen cyklade jag upp till Mätaregränden, Tomas och jag gick ut med Belle. Hon hittade en lekkamrat på lekplatsen, Loui, de passade på att pussas. En snorig Belle som också ätit sand. 
Lagade mat när jag kom hem, pasta med tomat och rödalinsersås. Sallad till. 
Resten av kvällen kommer att tillbringas i soffan om jag inte blir inringd. 
(null)

(null)

(null)

(null)

Söndagsmorgon 2 maj

Publicerad 2021-05-02 08:12:34 i Allmänt,

(null)
Ser på TV4 Nyhetsmorgon som så många gånger förr. Har beredskap så vi får se hur den här dagen blir. 
Det trista är att man är ganska bunden vid hemmet eller dess närhet. 

Lördagskväll 1 maj

Publicerad 2021-05-01 22:12:51 i Allmänt,

Får väl börja med igår: 
Släpade mig runt 2 varv på Sankt Hans backar. Valborgsmässofirande ungdomar fanns på plats med ölflak eftersom stadsparken är avstängd. Men med en polisbil som körde runt fick de flytta sin uppkörda cab, med bilradion på. 
Det blev inte stan körde till Kävlinge och handlade på Systembolaget där eftersom alla systembolag i Lund är stängda eftersom det är valborgsmässoafton. 
Träffade Julia som följde med hit. Vi fixade sallad som vi åt tillsammans. Sen körde jag henne hem. 
Cyklade upp till Mätaregränden, hann bara träffa Belle en kort stund innan jag blev inringd på min beredskap. Fick jobba till kl tio. 
Idag har vi firat Niclas som fyller år på måndag. Han bjöd på brunch. 
Innan dess hade vi hunnit vara i Skrylle, jag sprang femman, Tomas tränade på gymmet. 
På vägen från Kävlinge åkte vi och storhandlade för nästa vecka. Har gjort en matsedel för nästa vecka. 
Idag blev det gröna linser med pesto. Det var riktigt gott. 
Har beredskap i morgon. 
(null)

(null)

(null)



Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela