Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Jobbat över

Publicerad 2014-01-30 22:01:35 i Allmänt,

Fick jobba över i kväll så det kändes rätt skönt att jag kunde vara med på spinningen i morse. Tycker att det är jätteskoj med pass på morgonen och man sitter inte och sover på Suzans pass. Och trött blir man, men skönt trött.Klockan är redan 22 skall packa träningsväskan till i morgon och sen sova tror jag.

Utekväll med jobbet

Publicerad 2014-01-29 20:27:26 i Allmänt,

Började morgonen med snöskottning. Har också avslutat med snöskottning. Efter jobbet blev det god mat på Italia tillsammans med några från jobbet. En god efterrätt blev det också. Cyklade hem i snömodden. Har precis fått ett mail att jag har kommit med på spinningpasset i morgon bitti.

Skryllekväll

Publicerad 2014-01-28 22:28:00 i Allmänt,

Undrar hur många tisdagar av mitt liv som jag befunnit mig i Skrylle? Ganska många vid det här laget. Oftast känner jag mig trött innan och har knappt lust att åka ut, men efteråt känner man sig pigg. Så även denna kväll. I kväll har jag bokat boendet in Stockholm när vi åker upp i mars. Det blev Skanstulls vandrarhem. Dubbelrum med eget badrum. Det är ganska nära Emelie och Mikael även om det inte är lika nära som Scandic Malmen.Nu provar vi detta.
Tyvärr så har jag inte hunnit med några andra av mina "måsten".

Måndagskväll, spinningkväll

Publicerad 2014-01-27 22:34:03 i Allmänt,

Ganska trött nu. Det var ett tufft spinningpass. Blödde näsblod när jag kom hem. Fast jag tror inte att det berodde på passet. Har snöat ganska mycket i kväll. Vi har ställt klockan så att vi går upp ännu lite tidigare i morgon för att hinna skotta också. Det blåser lite för mycket för att man skall njuta av den här snön. Jag tycker ändå att det är ganska fint med snö. Äntligen har jag läst ut " då tänker jag på Sigrid" har nu börjar läsa en bok av Alice Munroe. 
I kväll har jag klarat av följande måsten:
Sytt i en knapp i Tomas jacka, betalat räkningar, anmält Tomas till Lidingöloppet, beställt tågbiljetterna till Stockholm skickat ut mail till llif:s medlemmar har några måsten kvar, de skall betas av i veckan så att jag kan känna mig fri. 

Nu skall denna ätas upp

Publicerad 2014-01-25 22:53:41 i Allmänt,


Hemma efter bion. Vi såg Återträffen. Tänkvärd film. Nu skall jag angripa rotfruktschipsen. Känns som om de är lite nyttigare än vanliga chips. 

Min kropp är slut

Publicerad 2014-01-25 17:32:45 i Allmänt,

Kom till sist ut i det kalla och blåsiga vädret. Har inte riktigt koll på sträckan runt 18,5 tror jag. Ett långt bad en gainomax och 1 banan direkt efteråt. Nu har vi ätit fisksoppan från igår och jag har kollapsat i soffan. Vi skall på bio 20.45 fattar inte hur jag skall orka?

Vill inte ut och springa....

Publicerad 2014-01-25 14:05:39 i Allmänt,

Jag vill att det skall vara sommar och 20 grader varmt. Nu är det minus 4 och snålblåst. Har ont o huvudet efter att ha börjat sätta ihop köksstolarna vi har köpt. " och de är jättelätt att sätta ihop" sa damerna på affären.  Tror inte att de har satt ihop stolen " Ami". 
Men nu måste jag ut


Fredagskväll igen

Publicerad 2014-01-24 23:08:00 i Allmänt,

Vet inte om det är måndag som är bästa dagen eller om det är fredagskväll. Efter en intensiv dag. Löpbandet 30 min på Actic på morgonen. En ganska lugn på jobbet så kunde jag tack vare snälla arbetskamrater sluta 45 minuter tidigare så att jag hann handla på Fäladstorget innan ATC:n på Actic. Sen hem för att laga fisksoppa för Oscar gjorde oss den äran att besöka oss med sin flickvän som vi endast träffat som hastigast på gymmet. Det blev en trevlig kväll, namnsdagsbarnet Erika gjorde oss också sällskap. Skönt med 2 lediga dagar framför sig. I morgon måste det bli en långrunda......

Gör samma saker varje dag.

Publicerad 2014-01-22 21:15:20 i Allmänt,

Jag gör samma saker varje dag. Gymmet på morgonen. Cykel till jobbet. Hem direkt efter jobbet för att gå med Lufsen. Idag lagade jag dock lite mat innan det var dags att ta sig till gymmet igen och ATC. Sen har jag inte uträttat mycket härhemma. Kollat lite på datorn, hängt upp tvätten. Druckit te och ätit knäckemackor och nu är det snart dags att lägga sig igen.
Skall försöka läsa lite i min fruktansvärt tråkiga bok " Då tänker jag på Sigrid" Jag kämpar på med den.

Skrev ett långt inlägg som bara försvann.....

Publicerad 2014-01-20 21:35:00 i Allmänt,

Efter en mindre bra dag är det nu dags att gå och lägga sig. Det blev inte bättre av att jag skrev ett långt inlägg, sparade inte och allt bara försvann.
Men efter ett spinningpass lite bastande och att ha anmält oss till ett träningsläger (nästa år i mars) så känns det lite bättre. 😊

Söndagkväll. Ångest för art det är måndag i morgon.

Publicerad 2014-01-19 17:50:17 i Allmänt,

Brukar inte känna ångest över att helgen är slut och att en arbetsvecka ligger framför mig, men idag känns det då. 
Pissvädret bidrar till känslan tror jag. Om det inte blåste så mycket. Det blev löpbandet med försök till backträning. Och lite armhävningar och utfall efteråt. 
Tagit mig samman och lagat ganska god mat. Potatisgratäng, ugnsrostade rödbetor med chevreost, sallad och färdiga ost och paprika biffar från hälsans kök. 
Nu skall jag fortsätta deppa lite till. Uppdatera LLIF:s hemsida. Och ringa Emelie. 

Sprungit 18,5km

Publicerad 2014-01-18 14:51:48 i Allmänt,


I ganska bra skick efter mina 18,5 km. Det gick långsamt, var halkigt och blött på många ställen. Och inte var det särskilt roligt heller. Men så här efter varm chokladmjölk med varm macka och ert långt varmt bad och nu kaffe med saffransbulle och pepparkakor så börjar livet åter kännas fantastiskt. 

Lördag morgon

Publicerad 2014-01-18 09:07:52 i Allmänt,

2 lediga dagar framför mig. Härligt även om det till stor del består av tvätt och städning. Skall försöka hinna med ett lite längre löppass idag även om vädret inte motiverar till detta. Och klockan fem är vi bjudna till Malmö på Jeanettes och Felix kalas. Men först av allt måste vi ut och handla snöskyffel. Den gamla lånade vi ut till Oscar och nu är den borta!!!

Fredag SKÖNT

Publicerad 2014-01-17 20:31:07 i Allmänt,


Bild från promenaden med Lufsen. 
Ganska mycket snö nu. 
En intensiv dag. Först löpbandet 30 min på morgonen. Sen mycket att göra på magnetkameran. ATC efter jobbet. Med Linda. Men det var ett tufft och roligt pass. Fixade sedan maten medan mannen i familjen fick äran att handla. 
Det blev lax med ugnsrostade grönsaker, grönsallad och yoghurtsås. Gott! 


Tog en bild på vår "gran" i trädgården. Vackert med lite vinter. 

Man får lov att vara lite trött efter 2 tuffa spinningpass.

Publicerad 2014-01-16 22:04:32 i Allmänt,

Spinning på morgonen med Suzan, säg ett bättre sätt att börja morgonen på. Fast det är inte säkert att jag får ledigt nästa torsdag😥
Sen blev det spinning på kvällen också, med Linda. också ett roligt och tufft pass. Jag var rätt trött i mina ben både under och efter passet. Men det är alltid en härlig känsla efteråt.
I kväll har vi slötittat på en film som vi har sett tidigare.
Och sen har jag packat mina träningskläder till i morgon. Måste försöka komma iväg lite tidigare så att jag i alla fall hinner springa 30 minuter på bandet.

Spinning i morgon bitti....

Publicerad 2014-01-15 20:32:40 i Allmänt,

Fick ledigt i morgon bitti så nu blir det spinning med Suzan på morgonen. 😊. Har ett spinningpass på kvällen också. Tror jag behåller det också då är det Linda som håller i passet. Törs nog inte berätta på jobbet att jag går på spinning både morgon och kväll. 
Har varit på Kickoff för Lundaloppet i kväll. Anja Gatu var gäst och pratade lite om idrott sett från lite olika vinklar. Det bjöds på mousserande och snittar. Gott. 
I går hade vi löparträff här hos oss och det blev ganska sent. Men det var jättetrevligt. Borde vi ha oftare. Men det får bli en tidig kväll. 

Snart dags att lägga sig...Var blir livet av?

Publicerad 2014-01-13 21:35:00 i Allmänt,

Så sitter man här i soffan igen. Ännu en dag har passerat i livet. Gymmet på morgonen, MR kameran på dagen, fullt upp hela dagen. Hem till Lufsen och en ganska mysig snöpromenad. Lite fika innan spinningen. Tufft och roligt pass med Suzan. Riktigt trött i mina ben när jag cyklade hem. Önskar att jag kunde gå på torsdagsmorgnarna på spinningen, men jag tror inte att jag får ledigt. Men jag skall försöka! 
Efter att ha handlat på Willys. Fikat ännu lite mera, gott te och Frukt och Musli bröd. Nu skall jag försöka läsa lite mera i min mycket trista bok: "Då tänker jag på Sigrid". Har hållit på med den hur länge som helst och kanske blir den en av de få böcker jag inte kommer att läsa färdigt.

Hemsk löprunda

Publicerad 2014-01-12 19:13:00 i Allmänt,

Åkte till sist till Skrylle för att springa. Solen hade tittat fram men det blåste en stark vind. Men benen var tunga. Banan lerig, blöt och hal. Det blev knappt 14 km på den sämsta kmtiden i år. 
Det blev ett långt bad i karet sen. 
Nu måste hemsidan uppdateras. 


Söndagsmorgon och onyttig frukost

Publicerad 2014-01-12 09:30:35 i Allmänt,

En hel söndag framför mig och jag hade tänkt springa en längre runda. Har inte sprungit långt sedan Lund runt. Jag som var så bra igång, den där skadan gjorde att jag trillade ner några trappsteg. Och det är alltid så tungt att komma tillbaka. Men jag vet att det bara är att kämpa på. Behöver nya köksstolar också. Så just nu känns det som om jag hellre åker ut för att titta på sådana. Få se hur dagen blir.....

I Malmö

Publicerad 2014-01-11 19:00:01 i Allmänt,






Sett Tusen och en natt på Malmö Opera. Opera är inget för mig. Men eftersom Daniel ligger kvar på sjukhuset i Milano så fick jag hoppa in. Det var en fin föreställning. Sen har vi ätit här hemma hos Jesnette. Nu är det snart dags för efterrätten, marängsviss. 

Lyxigt med ledig fredag

Publicerad 2014-01-10 08:47:45 i Allmänt,


Trist regnigt och blåsigt. Men det gör inte så mycket. Min lediga fredag skall användas till inomhusaktiviteter mestadels. Fast först av allt väntar en promenad med den "gamle". 

Myser i soffan

Publicerad 2014-01-09 20:21:10 i Allmänt,

Nu ryker sista chipsen. Extra krispiga. Smak: vårlök och svartpeppar. Gymmet i morse. Men jag har träningsvärk i hela kroppen efter tisdagens backträning och gårdagens ATC pass. Efter jobbet gick/joggade jag med Lufsen en 20 minuters runda. Sen blev det Actic och spinning med Linda. Så nu är det soffan och chips. Och i morgon skall julen plockas bort. Det är så sorgligt. Men samtidigt känns det skönt. Fast det blir så mörkt. 

Trött i kroppen

Publicerad 2014-01-08 20:56:41 i Allmänt,

Inget gym i morse. Kände att jag var tvungen att vara i tid på jobbet för vi skulle få information om den nya omorganisationen. Inte mycket nytt där. Idag kunde vi för en gångs skull äta tillsammans Tomas och jag. Sen blev det ett ATC pass på Actic med Linda som hade ändrat om sitt pass till ett Tabatapass. Det var ett bra pass. Benen var rätt trötta efter gårdagens träning.

Äter chips...

Publicerad 2014-01-07 21:58:02 i Allmänt,

Har tränat i Skrylle i kväll, vi hade en rolig men jobbig träning. Sprang backe på 2,2:an med lite olika övningar.Har inga nyårslöften om att inte äta godis eller chips men jag vill helst inte äta sånt skräp. Men jag älskar verkligen chips. Och i kväll känns det som om jag kan äta allt som kommer i min väg. Och risken är att jag gör det. 😊

Ont i bröstet.

Publicerad 2014-01-06 19:10:35 i Allmänt,

Nu har Emelie åkt till Stockholm. Och saknaden är stor. 😢. Och i Milano opereras stackars Daniel för sin blindtarm. Jeanette och barnen måste åka hem utan honom i morgon. Stackars dem alla. 
Eftersom jag missade FYSpasset idag så fick det först bli lite löpning, GYM i 20 min och sedan 1000m simning tillsammans med Emelie. Känns skönt efter alla dagar med inaktivitet. 
Och i morgon är det jobb igen. 

Ingen träning idag heller...

Publicerad 2014-01-05 21:27:59 i Allmänt,

Ingen träning varken lördag och söndag. Men massor av arbete. 16 timmar HDR det blivit extra den här helgen. Hade sett fram mot spinningpasset i eftermiddag. När jag väl kom hem var jag för trött för att ge mig ut och springa. 
Emelie hade planerat maten i kväll. Jag hjälpte henne att laga den. 
Det blev sötpotatis grovt strimlad i ugn med olja och vitlök. Kokta rödbetor, med fetaost tomat och mozzarellasallad. Grönskaksbiffar till detta. Créme fraiche sås. Fantastiskt gott. 


Danskt fruktbröd från Gateaux

Publicerad 2014-01-04 13:12:23 i Allmänt,


Handlade ett bröd på Saluhallen. Fantastiskt gott. 
Det var trist att vara själv på stan. Så det blev inte så många affärer. Handlade en sportBH (Soc) och ett par tights (Nike ) på Stadium. Behöver inga fler sportkläder egentligen. Men de var snygga. Köpte en tröja på MQ vara för att den var billig och jag gillade den. 
Passade på att förnya mitt kort på Fitness24seven. Bra att ha när man är på andra ställen och Region Skåne har förhandlat fram ett  otroligt bra pris. 

60 års kris

Publicerad 2014-01-04 09:32:36 i Allmänt,

Vet inte om det är så vanligt med 60 årskriser men nu är jag mitt uppe i en. Och den flög på mig redan på Nyårsafton tror jag. Jag hade ingen 30 årskris, men en hemsk 40 årskris, där jag insåg att jag levt den bästa (fysiskt i alla fall) delen av mitt liv, 50 år var inga problem, men nu....60 år det låter gammalt, jag vet att man inte är äldre än man känner sig o.s.v. och hittills har jag inte känt mig särskilt gammal men den här siffran blinkar framför mina ögon, 60,60,60,60. I går kväll drabbades jag av migrän, händer väldigt sällan, det gjorde inte mitt psykiska tillstånd särskilt mycket bättre. Migränen är borta idag. Jag har en känsla att allt vi gör är meningslöst. Så kan man ju inte leva förstås, man måste ändå göra saker och ting. Nu väntar en lördag framför mig. Tror att jag skall ta mig ner till stan. Jag har beredskap men då har jag ju nära till jobbet om jag blir inringd. Och jag skall träna idag, efter det brukar jag också må mycket bättre.
Jag har inte gett några nyårslöften direkt, men jag skall aldrig se ett program med Marie Sernholt i alla fall inte Bingolotto.Skall inte slösa min återstående tid av livet till att se dåliga TV program. Jag skall ge pengar till Läkare utan gränser och Emelie vill att vi ger till organisationer som värnar om djuren. Och så skall jag träna inför 30 km Lidingölopp och hoppas att jag slipper flera skador. Tycker att det räcker nu. Är ännu inte bra i benet efter den senaste skadan. Nej nu är det slut på klagan skall kolla hur mycket pengar jag har på mitt konto så jag vet hur mycket jag kan handla.

Arbete igen....

Publicerad 2014-01-02 20:58:09 i Allmänt,

Efter några dagars ledighet är det jobb igen. Gymet på morgonen. Kändes lite segt. Var lite sugen på Suzans magdans på Olympen, men närheten till Actic avgjorde och det blev ett spinningpass istället med Linda. Roligt pass. Emelie och Mikael hade fixat maten i kväll igen. Indisk linsgryta med ris och egenhändigt bakat bröd. Gott. NU lir det nog "Tyskungen" av Camilla Läckberg.

Hemma igen.

Publicerad 2014-01-01 21:42:15 i Allmänt,


Skönt att komma hem fast det var skönt i Småland. Och huset var i gott skick efter ungdomarnas fest. 🎊🎉🎈
Har packat upp. Emelie och Mikael fixade maten. Lite slötittande på TV. Och fixat gymkläderna till i morgon. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela