Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Onsdagskväll 31 januari

Publicerad 2024-01-31 21:06:28 i Runningforward.blogg.se,

Ännu en dag till ända. Har mest suttit i soffan. Stickat, sett på vänner. Joggade en runda på morgonen. Gick så långsamt. 
Erika har varit här. Vi har tittat på Studio 65 och Bäst i test. 
Julia har varit på bio.  (null)

Onsdag 31 januari

Publicerad 2024-01-31 07:13:08 i Runningforward.blogg.se,

Vaknade av larmet på telefonen. Klockan 6:20. Drömde en massa vet inte riktigt vad. Vaknade med en tung känsla, tycker ibland att livet känns totalt meningslöst. Låg vaken en stund i natt också, försöker att inte gå in i tankarna på Tomas. Vill inte gå  in i det ledsna rummet. Satte på min ljudbok och måste ha somnat om ganska snabbt. 
Ser på Nyhetsmorgon att det är fyra år sedan första coronafallet i Sverige. Fattar inte att det har gått så lång tid. 
Vet inte hur den här dagen kommer att se ut. Träning 🏋️‍♀️, sticka 🧶, gå ner till kyrkogården. Läste sista meningen det lät dystert, mitt liv är ändå inte så dyster, jag försöker leva, ska se på vänner, lyssnar på Matthew Perrys bok, där han berättar hur dåligt han har mått större delen av sitt liv. Få blev jag nyfiken på serien som gjorde honom så känd. Har nog sett de flesta avsnitt redan, men ska se om dem nu. 





Tisdagsmorgon

Publicerad 2024-01-30 08:00:12 i Runningforward.blogg.se,

Dimmigt ute. Väcktes av larmet på telefonen. Julia sover över och hon behöver komma i väg en viss tid. Jag lade mig strax efter tio så det har blivit ganska många timmars sömn trots allt. Planer för dagen? Träna 🏋️‍♀️, åka till Skrylle ikväll. Ibland får jag tanken " att överleva en dag till". Men mitt liv är ändå lite mer än så. Jag gör mer än överlever. Jag lever också, trots att jag inte vaknar med glädje och tillförsikt. Men en del av dagen har jag ändå ett liv. Men ofta slår saknaden och overkligheten till. Tanken att det kan inte vara sant att Tomas inte finns hos mig mer. Jag är rädd att minnet av honom bleknar. Nej nu ska jag ta itu med vardagen denna gråa tisdag. 
(null)

 


Måndag

Publicerad 2024-01-29 08:24:11 i Runningforward.blogg.se,

En ny vecka ligger framför mig. Leva i nuet säger ju alla, lättare sagt än gjort. Vet ju med förståndet att det är så. Det som har varit har varit. Jag kan tänka på framtiden men jag vet inte hur den blir. En viss planering måste man ha men det gäller att inte längta fram till resan eller vad det nu kan vara. Tiden däremellan måste levas inte bara längtas fram till nästa sak. 
Jag lever ju mitt liv nu med att nästan med desperation fylla timmarna på dagen. Jag tror att jag blivit lite bättre. Bara det att sätta mig ner och se TV mitt på dagen. Men saknaden och känslan att jag har blivit lurad på mitt liv. Och när jag tänker på hur Tomas måste ha känt och vilka fruktansvärda kval han måste ha haft. Men ibland låter jag bli att gå in i de tunga tankarna, de leder ingen vart. En ny dag, ska försöka känns tillförsikt och göra det bästa av dagen. Försöka i alla fall. 
(null)

Söndagskväll

Publicerad 2024-01-28 19:57:55 i Runningforward.blogg.se,

Klockan är snart åtta. Det har varit en bra dag, så bra den kan vara.  Jag joggade en runda på morgonen. Hade tänkt att träna styrka sen men Oscar ringde så jag cyklade upp dit. Han hade förberett matsäck, vi åkte till Skrylle. Barnen lekte vi åt korv med bröd, drack varm chokladmjölk. Det var trevligt. Lykke slocknade i bilen på vägen hem. Jag stannade en stund medan Oscar tränade. Johanna var i Ystad med sin syster. 
Cyklade förbi Willys och handlade på vägen hem. Sen har jag väl inte gjort mycket, sett Sanningen på TV 4 play. 
Det är mycket kvar av den här kvällen. Vet inte vad jag ska ägna mig åt. Titta på TV?

Söndag 28 januari

Publicerad 2024-01-28 08:37:29 i Runningforward.blogg.se,

Var hos Erika och Lennart igår kväll. Det var trevligt. Vi åt ost och kex och drack vin. 
Vi bokade också en resa till Stockholm för att gå på Mamma Mia the Party. Vinets inverkan kanske, jag har velat gå tidigare men nu ska det bli av 😊. 
Planer för idag? Hade bokat ATC men när Oscar frågade om jag ville följa med till Skrylle med barnen så gör jag det istället. 
Få se vad det blir för träning idag! 
(null)
Livet.. ibland kommer det sorgligaste ögonblicket också och det gör så ont. Det gör ont att leva vidare ensam. 

Lördag 27 januari

Publicerad 2024-01-27 15:38:15 i Runningforward.blogg.se,

En tanke for plötsligt genom mitt huvud. Vilket tråkigt liv jag har. Ofta tänker jag bara på att få tiden att gå. Klockan är halv fyra. Det är lördag eftermiddag, jag har vandrat med Anki och Magnus. De hörde av sig i går kväll. Jag avbokade ATC:n, kändes trevligare med en vandring. Och det var det. De hämtade mig 9,15. Vi hade hyfsat väder, mulet, men inget regn. Vandringen var drygt 9 km. 
Kom hem, drack kaffe, tittade på tv, har strukit lite. Ätit och vet sen inte vad jag ska göra. Kan säkert städa. Har ju sagt att jag inte ska tycka synd om mig själv. Den ende som kan göra något åt mitt liv är jag. Men det är lättare sagt än gjort. Svårt att hitta någon i min ålder. 
Borde köra lite styrketräning men axeln gör ont. 
Ska livet vara så här? Resten av livet. 

Sen torsdagskväll

Publicerad 2024-01-25 23:04:51 i Runningforward.blogg.se,

Klockan är elva. Det har varit en intensiv dag. Passade Belle och Lykke fram till klockan fyra sen var det brf-fest i föreningen. Eftersom jag sitter i styrelsen var jag där 2 timmar innan och fixade tillsammans med vår ordförande. Vi blev precis klara med allt till halv sju. Det blev en trevlig tillställning. Ganska mycket jobb efteråt men sen satt vi ner och pratade en stund. 
Nu ska jag snart sova, vet inte om jag ska passa barn i morgon. Har inte planerat något eftersom jag inte vet hur det blir med barnen. 

Onsdagskväll

Publicerad 2024-01-24 21:32:24 i Runningforward.blogg.se,

Joggade en kortare runda. Kändes bra, tror att det är första joggingturen i år. Körde ett kort styrketräningspass här hemma sen. Fortfarande en del rörelser som inte gick att göra p.g.a. min axel. Men är ändå glad att jag ändå kan göra så pass mycket. 
Åkte och hämtade Belle på dagis. Hon var inte speciellt sjuk. Hon ska vara här hos mig i morgon. 
Har sett TV tillsammans med Erika i kväll. Vi såg Studio 65 och ett avsnitt av Bäst i test. 
Ska röja lite här hemma innan jag lägger mig. 

Onsdag

Publicerad 2024-01-24 08:13:50 i Runningforward.blogg.se,

Känns som den här veckan går så sakta. Jag gör saker för att få tiden att gå. Jag har kommit igång med träningen men jag har ont i min axel. Jag gör det jag har föresatt mig att göra. Men är jag lycklig? Vet inte, lycklig är ett stort ord, jag känner glädje ibland. Vet att livet kunde vara sämre, men saknar Tomas enormt. Kan det någonsin kännas bra igen? Tror inte det men så bra som det kan vara efter allt som hänt. Nej nu ska jag ta tag i den här dagen och göra det bästa av den. 
(null)

Tisdag 23 januari

Publicerad 2024-01-23 15:07:34 i Runningforward.blogg.se,

Har hunnit med en massa idag. Åkte först och handlade till vår fest på torsdag i föreningen. Sen gick jag till gymmet och var med på en himla jobbig ATC. Gick hem, lagade mat. Har bestämt mig för att jag MÅSTE äta upp det jag har i frysen och i fortsättningen kanske göra storkok och frysa in maträtter. Jag har så många planer för 2024 eller för framtiden ( om man kan säga att en snart 70-åring har det). 
Ikväll väntar Skrylle, åker dit med Anki. 
Ser på Blind date på Netflix, mitt på dagen!!!

Måndag

Publicerad 2024-01-22 20:41:31 i Runningforward.blogg.se,

En ganska intensiv dag. Det stormade ute när jag tog mig ner till stan för att betala första avgiften till vår resa i oktober. 
Efter lunch cyklade jag ut till Anki, vi cyklade sen till Kobjer för att vara med på gång gångs möte, Vandringarna skulle planeras inför året. 
Sen cyklade jag hem för att sen cykla till Actic och spinningpass med Suzan. 
Nu sitter jag i soffan och ser på idrottsgalan. 
Trött men det känns ändå rätt bra. En bra trötthet. 


Söndag eftermiddag

Publicerad 2024-01-21 15:12:13 i Runningforward.blogg.se,

Sitter i soffan och ser på Skidskytte damer, masstart. Det går inte så bra för Sverige, bara för en åkare, Hanna Öberg. Och knappt för henne heller. 
Jag har varit på ATC på Actic, med Renja. Lite rörigt i början men sen löste det sig. Det blev en bra träning. Gick dit och hem, superhalt, kände mig som Bambi på hal is. Handlade på ICA på Fäladstorget. Att ta sig över torget som var helt isbelagt var ett äventyr. 
Har utökat mina mål för 2024….
(null)

Söndag morgon

Publicerad 2024-01-21 08:02:34 i Runningforward.blogg.se,

Var på Songwriterfestival igår tillsammans med Karolina och Kristiina. Kristiinas ex hade tillsammans med deras son Ville skrivit två sånger som de framförde. Efter deras uppträdande gick vi på John Scott, där det blev ett par öl och jag åt en laxrätt, riktigt  god. 
Vi gick sedan tillbaka till stadshallen och lyssnade lite till. Många duktiga " artister". Gick sedan hem. Bussen skulle gå om 18 minuter! Var hemma innan jag skulle ha varit om jag hade åkt buss. Så halt, men klarade mig utan att trilla. 
Så nu har jag en hel söndag framför mig. Förbjudet med negativa känslor ( kan bli svårt). Få se vad dagen  har i beredskap för mig. 
(null)


Lördag eftermiddag

Publicerad 2024-01-20 13:13:41 i Runningforward.blogg.se,

Det gick ganska bra på ATC:n, det gjorde ont i armen men funkade ändå ganska bra. 
Har satt upp mål för 2024 och det finns plats att lägga till saker, kom precis på en:
 Att sticka 🧶 
(null)

20 januari Arthurs 2år 🎁🎂

Publicerad 2024-01-20 08:01:31 i Runningforward.blogg.se,

Vet inte om jag sovit bra eller dåligt. Vaknat till och från. Lyssnat på min ljudbok. 
Känner mig låg. Har ätit frukost. Ska göra mig klar för gymmet, hoppas att jag kan klara av cirkelträningen. 
Jag som hade såna förväntningar på " resten av livet" men det förändrades 14 januari 2022. Vet ju att jag själv måste skapa mitt liv nu, men jag har svårt att komma igång. Känner meningslöshet, inget känns roligt. Det är bara jag själv som kan göra något åt det. Jag har ett ansvar för att göra mitt liv bra istället för att bara tycka synd om mig själv och tycka att allt är svart. 

Lyckats göra 15 armhävningar

Publicerad 2024-01-19 19:53:48 i Runningforward.blogg.se,

Min vänstra Axel/ arm fortsätter att besvära mig. Har inte samma kraft i den. Den värker på natten i armen. Men…jag gjorde 15 armhävningar, det gjorde ont men det gick! Så då blir det ATC i morgon. 
Gick en lång runda med Anki och Magnus. Underlaget var tungt men skönt att komma ut. Just då sken solen sen blev det mulet och mera snö.❄️ 
Har fixat lite härhemma, har inte orkat städa mer men har strukit och tvättat. Burit ner saker till förrådet. Sett en film som jag sett innan. 
Pratat med Emelie, saknar dem härhemma.  
Har ätit en Felixpaj och dricker vin 🍷. 
2024 detta år måste jag ta tag i saker, göra mer saker.      (null)
Testade denna idag. Den var ok men inget extra! Kanske borde mjölken vara varmare. 


19 januari

Publicerad 2024-01-19 07:30:42 i Runningforward.blogg.se,

Felix fyller år. Hade först tänkt träffa honom. Men de hade fullt upp hela dagen. 
Nu är Emelie på väg tillbaka till Singapore tillsammans med Eva, Jakobs mamma. 
Följde med henne till Göteborg i onsdags och åkte tillbaka till Lund i går. Det var trevligt att träffa Eva, vi sov över hos henne. Hon lagade mat på kvällen till oss, gott. Vi träffade Robert, Jakobs pappa på torsdag. Han bjöd på våfflor, med sylt och vispgrädde. Trevligt att träffa dem, träffar dem inte så ofta. 
Det är tomt härhemma nu. Ingen liten Arthur som springer runt. Ibland kan det vara jobbigt att bo nära varandra så länge. Men eftersom de bor så långt borta så är det så det är och mycket hellre det än att inte kunde träffas. Saknar dem. 
Nu är vardagen tillbaka, jag har mycket att stå i, ska försöka ge mitt liv mera innehåll. Vill inte känna mig så ensam. 

Fredag 12 januari

Publicerad 2024-01-12 23:04:47 i Runningforward.blogg.se,

(null)

(null)

(null)
Kommer knappt ihåg vad jag gjort idag. Dagarna flyter in i varandra. Vi åkte ut till Biltema. Tanken var att handla pysselsaker. Fanns inte så mycket som jag trott. Sen gick jag ut på en längre runda eller ung. 9 km. Emelie och Arthur följde med en liten bit, Arthur somnade ganska direkt. 
En lugn eftermiddag, Emelie träffade kompisar, jag passade Arthur, som uppförde sig exemplariskt. 
Ännu en dag har förflutit, snart bara två dagar kvar till tvåårsdagen. Tankarna på Tomas finns hela tiden. Fortfarande så overkligt….  Saknaden är så stor. Tomas, varför? Varför? 

10 januari

Publicerad 2024-01-10 21:15:50 i Runningforward.blogg.se,

Med en liten Arthur i huset hinner man inte skriva, han är en söt, busig gosse som är ovanligt pigg på kvällen. 
Erika bjöd på lunch på Mat&Destillat. Jag tog den vegetariska varianten. Den var supergod. Emelie och Erika som tog hjortbiffen var inte lika nöjda. 
Emelie köpte semlor på Patisseriet. De var supergoda. Vi åt dem härhemma sen. 
Har varit på LLIF-möte på sjukhuset. Det var trevligt att träffas. En något jobbig kväll med en Arthur som inte vill sova. 
(null)


Långpromenad

Publicerad 2024-01-05 15:15:38 i Runningforward.blogg.se,

Vilar i soffan efter efter en fin vinterpromenad. Gick till Anki och Magnus, Anki följde med på en runda runt Nöbbelövs Mosse. Lite halt på sina ställen. Gick sedan hem. Det blev drygt 13 km. Kallt om kinderna i dryga minus 10 grader. 
(null)

(null)

(null)
Köpte denna på Willys, den såg god ut. Åt den idag, äcklig!

5 januari

Publicerad 2024-01-05 09:22:35 i Runningforward.blogg.se,

Skulle ha vandrat med Dervla och Karolina men den hastigt påkomna vintern i Skåne gjorde att vi sköt upp det igen. 
Hann inte skriva igår. Gick till gymmet, körde ett halvdant program på grund av min Axel. Handlade på Ica, bl.a till Erika, fikade hos henne innan jag gick hem. Lagade vegetarisk lasagne, gjorde köttfärssås till Arthur och bakade frukostbullar. På kvällen blev det Sanningen på Netflix, bara två avsnitt kvar nu. 
Emelie är i Köpenhamn nu och kommer troligtvis hem i morgon. Ska bli mysigt att träffa dem igen. 
Planer för dagen? Vet inte. Det är många minusgrader, men blå himmel. Vi får se….


Onsdag 3 januari

Publicerad 2024-01-03 08:44:49 i Runningforward.blogg.se,

Har ont i axeln, har tittat på bilder på Tomas och saknar honom så. Tycker att livet är skit. Ser just nu nen mening med något. Smärtan i axeln gör det inte lättare. Det är en sån tomhet i mitt liv. Är glad att jag har Anki och Magnus, Dervla och Karolina, Amir och Halina. Jag har min stora fina familj, jag har min syster Gerd och min bror Arne, men mina syskon är så långt borta. Förlusten av Tomas är så stor, han kommer inte tillbaka. 
Bild från i går kväll i Skrylle 
(null)

(null)

Onsdag 3 januari

Publicerad 2024-01-03 08:41:52 i Runningforward.blogg.se,

Har ont i axeln, har tittat på bilder på Tomas och saknar honom så. Tycker att livet är skit. Ser just nu nen mening med något. Smärtan i axeln gör det inte lättare. Det är en sån tomhet i mitt liv. Är glad att jag har Anki och Magnus, Dervla och Karolina, Amir och Halina. Jag har min stora fina familj, jag har min syster Gerd och min bror Arne, men mina syskon är så långt borta. Förlusten av Tomas är så stor, han kommer inte tillbaka. 

Tisdag 2 januari

Publicerad 2024-01-02 22:30:36 i Runningforward.blogg.se,

Nu är julpyntet borta. Känns tomt, jag saknar ljuset från granen, adventsstjärnan och ljusstakarna. Men samtidigt känns det 
"renare". 
Handlade på Willys, det mesta var slut. 
Vad har jag mera gjort? Fixat kallelse till nästa möte. Betalat räkningar. 
Åkte med Anki och Magnus till Skrylle, jag och Anki gick femman. 
Det regnar och blåser ute, så trist väder. 
(null)

Nyårsdagen sent på kvällen

Publicerad 2024-01-01 23:00:49 i Runningforward.blogg.se,

Årets första dag är snart till ända. Började plocka bort julsakerna. Mitt i allt ringde Anki och ville att vi skulle åka till Dalby och tomteorienteringen en timme tidigare. Lämnade allt i en enda röra. Det blev en blöt, kall, svår och rolig orienteringsrunda. 
Stod länge i duschen innan jag blev varm. 
Träffade Erika, vi hann med 3 avsnitt av Studio 65. 
Hemma igen plockade jag ner resten av julgranen. Tomt utan gran. Här är superrörigt nu. Ska sova nu. Klockan är mycket. 
(null)
(null)
(null)

Nyårsdagen kl nio på morgonen.

Publicerad 2024-01-01 09:09:40 i Runningforward.blogg.se,

Ser på Nyhetsmorgon, känner mig lite låg, kanske beroende på alkohol, drack inte mycket men lite mer än vanligt. 
Den här tiden är en tung. Tänker på Tomas och tänker att jag borde ha förstått hur dåligt han mådde. 
Har fortfarande ont i min axel, vet inte om det har skett någon förbättring. 
Ska plocka bort julen, vet inte om jag ska börja redan idag. Brukar vilja ha kvar den länge men vill inte ha det stöket när Emelie sedan är här. 
Vi får se hur dagen blir. 
Det är en grå nyårsdag, regnar men det blåser inte så mycket.  (null) 


Nyårsdagen 2024

Publicerad 2024-01-01 01:05:25 i Runningforward.blogg.se,

Klockan är snart ett. Det är ett nytt år, 2024!
Gick på bio, tillsammans99, ingen bra film, utan att ha sett den första filmen är den en katastrof. Gick hem, började titta på Bingolotto. Sms från Amir, de bjöd ner mig. Jag tillbringade kvällen hos dem, drack gin and tonic. Vi skålade in tolvslaget. Det var trevligt. De är riktiga vänner. Ser på en film på Netflix, måste snart sova. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela