Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Torsdagsmorgon 30 september

Publicerad 2021-09-30 07:07:24 i Allmänt,

Sista dagen i september…tiden går som vanligt fort. Vaknade när Tomas gick upp somnade om korta stunder, gick upp halv sju. 
Tänkte först att jag skulle passa på att träna innan Belle kommer, hon kommer kl nio, men ska nog fixa andra saker istället. När den söta damen kommer hinner man inte så mycket mera. 
Bädda rent i sängarna, fixa med gästlägenhet och samlingslokalen. Scanna upp ett protokoll från Brf. 
Nu ska jag ta mig an den här dagen på bästa sätt. 
(null)


29 september

Publicerad 2021-09-29 22:17:38 i Allmänt,

Den dag då Sverige släpper på de flesta restriktioner. Kände ingen större skillnad när jag var ute och handlade idag.
Körde först backträning med Anki och Magnus på backarna. Solen sken, det var ett fantastiskt väder. Duschade, åt lunch, hämtade Erika som skulle lämna saker på Erikshjälpen. Vi gick runt en stund sedan fikade vi. Handlade resten av de toners jag behövde till skrivaren på Media Markt, 2100kr helt sjukt dyrt. 
Handlade mat på Willys, i morgon kommer Belle hit. 
På eftermiddagen började det regna och sen har det regnat. 
Följde med Tomas upp till Belle som fortfarande är sjuk, kanske lite bättre. 
Vi åkte hem, jag hade förberett maten innan på dagen så det gick ganska snabbt att laga den. 
Har tittat på Rapport, löst korsord i ICAKURIREN. Lyssnat på ABBA på Spotify. 
Dagens mat:
(null)

(null)

(null)



Onsdag 29 september

Publicerad 2021-09-29 07:13:38 i Allmänt,

Hann inte skriva igår. Jag hämtade Anki vid nio och sedan körde vi till Skäralid. Vi hade bestämt att gå en av Karin Hoffmans rundor. Trodde nog att träden skulle ha skiftat mer till höstfärger. Dagens vandring började i duggregn och dis. Men vid slutet  av rundan fanns en blek sol bakom molnen. Vi stötte på problem med att det fattades en övergång s vi fick gå rundan på ett annat sätt. En jättefin runda på ungefär 14 km. 
Resten av dagen då? Satt en pytteliten stund på balkongen och lyssnade på min ljudbok. Lagade  mat enligt receptet i Vego. Ändrade om lite i receptet. Smakade helt ok. 
(null)

Styrelsemöte kl sju. De känns en aning sega. Styrelsen har ju tre nya medlemmar, det tar en stund innan man kommit in i rutinerna. 
Och idag släpps de flesta restriktionerna i samhället. Känns inte som om det blir någon större skillnad. 
Planer för dagen? Ska stryka tvätten, träffa Anki och Magnus och träna på backarna. 
Köra med Erika till Erikshjälpen, hon ska lämna lite saker där. Ska köpa toners på Media Markt och helst hinna hinna handla lite mat eftersom Belle ska sova över hos oss Tors till fre. 
Har lite ont i halsen men hoppas att det går över. 
Lite bilder från igår. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Tisdagsmorgon 28/9

Publicerad 2021-09-28 07:06:55 i Allmänt,

Alarmet ljöd 6:15. Kändes som man kunde sova mycket längre. Men jag brukar vakna tidigt. Efter kaffet känner man sig som en ny människa. På agendan idag står vandring med Anki. På en helt ny runda i Karin Hoffmans bok mittSkåne. Det ska bli skoj, det var länge sedan vi vandrade tillsammans. Hoppas på bra väder, det har regnat hela natten. 




Stressig dag

Publicerad 2021-09-27 22:36:23 i Allmänt,

Har varit ledig men det har varit fullt upp hela dagen. 
Började morgonen med att göra mitt korta styrketräningspass. 
Åkte sedan till Skrylle där jag träffade Helena som bestämt och vi gick Skåneleden 15 km. Fika vid Dalby stenbrott och glass i Torna Hällestads lanthandel. 
Åkte sedan till Mätaregränden där Tomas redan befann sig, han passade en sjuk Belle. 
Vi kunde ändå gå ut en runda med henne och då var hon ganska pigg. 
Spinningpass sen med Suzan, jag blev helt slut idag, kanske vandringen satt i benen. 
Snabbt hem för att laga mat, idag blev det något från boken " Superenkelt veganskt" 
Något modifierad. 
(null)
Sen ringde jag till GunMarie och vi beställde vår biljett till Örnsköldsvik. Det tog sin lilla tid. Men nu är det klart. 
Sen pratade jag med min syster Gerd en ganska lång stund. 
När vi pratat klart var det bara att sätta igång med bullbaket, hade haft deg i kylen som skulle jäsa länge. 
Tvätten ur maskinen och ny tvätt läggas i. Har förberett lite för vandringen med Anki i morgon. 
Har ställt klockan till i morgon bitti, eftersom Tomas är ledig så ska vi i alla fall inte gå upp halv sex🙂. 

Inget jobb…

Publicerad 2021-09-26 21:02:41 i Allmänt,

Att inte jobba alls på sin beredskap är mycket ovanligt. Nu är den ju inte slut förstås. Det återstår några timmar, tio timmar. Men nu vill man helst inte jobba. 
Jag har tränat idag med , styrketräning och Crosstrainer 30 min. Vi har träffat en snuvig Belle och varit ute med henne, hon var betydligt gladare idag. Jag har bakat, jag har lagat mat. Det blev hemmagjord tomatsoppa och nybakade bullar till. 
Jag har sorterat alla mina vandringskartor. 
Så jag har dragit lite nytta av den här tiden då man i princip är fastlåst vid hemmet. Börjar mer och mer känns att det inte är värt det. 
Det är nog för att jag har satt ett datum när jag ska sluta. 
Erika har varit här en stund, druckit kaffe och läst Sydsvenskan på nätet. Vi följde henne hem sen. 
Ska snart gå och lägga mig. 
(null)



Söndagsmorgon 26 september

Publicerad 2021-09-26 08:03:25 i Allmänt,

En lugn natt, knappt man tror att det är sant. Att ännu inte ha jobbat på sin beredskap och det är söndagsmorgon, det är ovanligt. 
Men ganska skönt. 
Har aldrig några planer när jag har beredskap, allt man hinner göra är bonus. 
Tänker träna, träffa Belle kanske. Sen väntar en hel vecka ledigt. Ska vandra i morgon med Gunilla och Helena D. Det var många år sedan vi gick en runda tillsammans. Så det ska bli skoj. 
Så låt oss se hur den här dagen blir. 
(null)


Lördagskväll

Publicerad 2021-09-25 20:57:17 i Allmänt,

Jag har beredskap och vi har inte jobbat någonting, ännu så länge ska kanske tilläggas.
Brukar vara rastlös, men idag har det bara känts bra att inte ha jobbat. Vi åkte till gymmet i morse, körde styrketräning först och sedan 5 km på löpmattan. Kändes bra att träna efter att ha haft en vecka helt utan träning. 
Tomas åkte ner till stan, jag fixade här hemma,   Sen åkte vi till Nova, jag köpte en toner till laserskrivaren, den kostade över 700kr och den har 4 toners. Men som det verkade nu var endast den gula slut. Fruktansvärt dyrt. Vi handlade mat på Willys. Packade upp, åkte sedan och hälsade på lilla Belle som vi gick ut med en stund. Hon var inte alls på humör. 
Lagade mat när vi kom hem. Blev sallad med bönor, svartkål, ruccola, tomater och Oliver. Kändes nyttigt, rivna morötter till. 
Ska snart gå och lägga mig. 
(null)

(null)


Fredagskväll 24 september

Publicerad 2021-09-24 19:59:24 i Allmänt,

3 månader till Julafton 🎄. Hade med träningsväskan till jobbet. Men orkade inte träna. Lagade mat när jag kom hem. Nu har vi chillat i soffan en stund. Kaffet är uppdrucket. 
Har läst ICAKURIREN, ser på Modern Love. 
Har beredskap men hoppas på att det ska bli en lugn natt. 
Nu blir det Skavlan på SVTPlay….
(null)

När man har en man som går upp 5:15

Publicerad 2021-09-24 06:21:07 i Allmänt,

Tomas börjar inte jobba förrän halvåtta och det är 5 minuters cykelväg till jobbet. Ändå gick han upp kvart över fem. Jag vaknade ju också förstås så det blev en lååång stund i duschen med hår och fotvård. Nu avnjuter jag frukosten framför TV4 Nyhetsmorgon. Det är kanske inte helt fel, får väl komma till jobbet lite tidigare kanske. 
En jobbdag väntar. Beredskap i helgen. 
Kanske har jag 37 dagar kvar att jobba ev. 39 om jag får jobba i helgen. 
Då får vi se vad den här dagen har att ge🙂. 
(null)

Torsdag 23 september

Publicerad 2021-09-23 20:31:51 i Allmänt,

Börjar känna av min oträning nu. Jag brukar inte träna så mycket när jag jobbar men den här veckan har varit extremt dålig. Har varit ute på restaurang två gånger, i måndags och ikväll. I tisdags gick jag en runda med Anki. Igår gjorde jag absolut ingen träning och inte idag heller. 
Mår dåligt av min oträning. Måste skärpa mig. Är ledig nästa vecka, har beredskap hela helgen. När jag inte rör mig och bara vräker i mig onyttigheter så känner jag mig som en stor koloss. 
(null)

Onsdag 22 september höstdagjämning

Publicerad 2021-09-22 21:13:49 i Allmänt,

Från och med nu blir dagarna kortare. Den här dagen har varit om möjligt ännu jobbigare än igår. Vi skulle ha kick off på Gerdahallen i eftermiddag, men vi hade flera patienter så vi var 3 stycken som stannade kvar och jobbade. Det blev lite turbulent men jag tyckte samtidigt att det var roligt. Det är skoj när man känner att man gör nytta. 
Efter jobbet cyklade jag upp till Mätaregränden och Tomas och jag gick ut med Belle en lång stund. Hon var helt förtjusande  när vi var ute, trots att hon var jättearg när vi skulle ta på henne kläder. 
Lagade mat när jag kom hem, såg Rapport och sedan ett avsnitt av Modern Love. 
Nu är jag så trött, har duschat och ska stupa i säng. 
(null)

Trött, trött…

Publicerad 2021-09-21 16:45:42 i Allmänt,

Känner mig utpumpad efter en ganska tuff dag på jobbet. Mycket att göra men roligt. Hade tänkt springa backe i Skrylle men nu blir det promenad istället. Håller på att ladda pannlampan. 
Sov dåligt i natt. Vaknade mitt i natten och kunde inte somna om. Gjorde det till sist men då var det nästan dags att vakna. 
Ingen träning i morse, tänkte ju att jag kommer att träna styrka ikväll, nu blir det inte så men, det får gå ändå. 
Ligger utslagen i soffan, ska snart packa min Väska. 
(null)

Måndagskväll

Publicerad 2021-09-20 22:15:06 i Allmänt,

Tränade mitt korta pass i morse. En helt ok dag på jobbet. Efter jobbet cyklade jag hem. Gick sedan ner till stan för att träffa gamla arbetskamrater. Vi träffades på Spisen. Gick hem sen också, klockan blev nio innan jag kom hem. Väl hemma drabbades jag av värsta frosseriet. Vet inte hur mycket jag satte i mig, kaffe, godis, godis igen, jordnötter, 2 päron och kanske lite till… 
Ska snart lägga mig kl är kvart över tio och innan jag hinner stoppa i mig mer. 
(null)
 

En arbetsvecka väntar…

Publicerad 2021-09-19 21:10:46 i Allmänt,

Lite ångest kanske att jag ska jobba nästa vecka, men när man väl är där känns det oftast bra. 
Vad har vi gjort idag? Efter en lugn morgon åkte vi till Skrylle, jag sprang 5 km, Tomas styrketränade. Handlade på Willys, åkte hem och lastade av, sen till Oscar och Johanna. Vi hade handlat med lite fika. 
De hade handlat på Ikea, Oscar hade börjat skruva ihop en säng till Belle. 
Sen åkte vi alla till Vellingeblomman, där är så fint. Just nu Halloweentema. Belle var förtjust. 
Hemma igen gick jag och Tomas ut med Belle som inte var på helt strålande humör. Trött för att hon bara sovit 20 min i bilen på väg till Vellinge. 
Hemma igen blev det tomatsoppa, hade tänkt laga annan mat, men klockan var mycket och vi var trötta. 
Ska snart lägga mig, klockan är bara tio över nio men jag är trött. Ska lyssna på min ljudbok. 
(null)

(null)

(null)



Söndagsmorgon 19 september

Publicerad 2021-09-19 08:07:37 i Allmänt,

Nyhetsmorgon i soffan, kaffet uppdrucket. 
En söndag ligger framför mig. Planer? Vet inte. Vi skulle ha åkt till Busfabriken med Julia, Emma och Belle, men Emma har fått en spricka i ett ben i handen och har gipsskena. 
Dessutom har de fått sin  hundvalp som ska bo hos deras mamma. 
Så i nuläget är det lite ovisst, kanske springa i Skrylle. 
Nästa vecka är jobbvecka. Nu när jag bestämt mig så vill jag sluta nu. Samtidigt när jag är på jobbet så tycker jag att det är roligt. 
(null)

Lördagseftermiddag 18 september

Publicerad 2021-09-18 14:55:11 i Allmänt,

Sitter i soffan och lyssnar på min ljudbok: 
"9 främlingar". Det var den serien vi började se med Emelie, första säsongen som bara  slutade mitt i på ett konstigt sätt. 
Det har varit en trevlig dag. Vi åkte upp till Ängelholm, hade sett en av Karin Hoffmans rundor, lagom lång för Tomas knän. 
Starten var vid Råbocka, de två första kilometrarna gick längs stranden. Sen gick man längs Rönneå. Vi passerade Järnvägsmuseet på vågen och bestämde oss för att ta en titt. Sevärt faktiskt. 
De sista 3 kilometrarna gick genom en skog till en början och sedan stranden som avslutning.  Vi hade fikat en gång på vägen men eftersom det mesta av fikan var kvar så åkte vi ner till Utvälinge och åt sittande på en liten pir som gick ut till ett fågelområde. 
Körde lite småvägar fram till Helsingborg sen blev det E6:an hem. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Fredagskväll

Publicerad 2021-09-17 15:52:33 i Allmänt,

Jag har ett problem när jag blir heltidspensionär tror jag. Vad gör jag av all min tid? Som idag, efter att ha bäddat rent i sängarna lagt i tvättmaskinen, plockat ur diskmaskinen och diskat upp, hade jag inte så mycket mer att göra härhemma, eftersom  jag städade upp igår. Åkte till Skrylle sprang 5 km, duschade, bastade, åkte och handlade på Willys på vägen hem. När jag kom hem var klockan strax efter tolv. Åt lite och visste sen inte vad jag skulle göra. Förberedde kvällens mat. Gå en långrunda? Städade sen skafferiet. Klockan fyra cyklade jag upp till Mätaregränden. Tomas och jag var ute en stund  med Belle i det trista vädret. Men  Belle verkade uppskatt att få hoppa i vattenpölarna. Lite ruggigt väder, det regnade när jag cyklade dit så jag kände mig lite frusen hela tiden. 
Vi cyklade hem, jag lagade mat, sötpotatispommes, veggiebiffar, löksås ( veg), rivna morötter och vitkålssallad. 
Kaffe sen, har tittat lite på Modern Love. 
Klockan är bara tio i åtta men jag känner mig trött 😴. 
(null)







Fredagsmorgon 17 september

Publicerad 2021-09-17 07:29:48 i Allmänt,

Klockan är strax efter sju på morgonen. Ligger under en filt på soffan ser på TV4 Nyhetsmorgon. Har ätit frukost, ska planera dagen. På agendan står att bädda rent i sängarna. Kanske röja lite härhemma. Träna, helst löpning. Handla mat, planera vad vi  ska äta. Ganska tråkig dag, eller den blir förstås vad jag gör den till. Lyssnar jag på min ljudbok när jag städar så blir det lite roligare. Och när man springer så kan man ta in naturen runt omkring sig. 
Det var ju den här veckan jag skulle vandra med Gerd. Hade flera planer på att vandra själv men nu blev det inte så. Jag måste komma över den tröskeln, men vet inte hur. Man påverkas så mycket av den otrygghet som råder i samhället. Vi får väl se, jag får väl jobba på det. 
Har räknat ut att jag har ung 40 dagar kvar att jobba innan jag slutar den 31 december. Det är med så blandade känslor när jag tänker på det.  En del av mig vill vara kvar, den andra delen är smått rädd för jobbet som har förändrats ganska mycket och inte många av de gamla arbetskamraterna finns kvar. 
En fredag och en helg ligger framför mig, hoppas att den blir bra, ska göra mitt bästa och försöka låta bli att gnälla. 
(null)


Torsdag 16 september

Publicerad 2021-09-16 21:23:11 i Allmänt,

Belle sov över hos oss inatt och det gick jättebra. Hon vaknade 07:15. Efter frukost begav vi oss ut tillsammans med Erika. Vi gick en runda på Sankt Hans backar. Tror att Erika tyckte det var väldigt trevligt. 
Den söta Belle vägrade att sova middag. På eftermiddagen gick vi ut på lekplatsen, nu började man märka att Belle började bli trött. När Tomas kom hem åt vi sedan cyklade vi upp med henne till Mätaregränden, hon somnade på cykeln, de sista hundra meterna. 
Den lilla kämpen ❤️, tror att hon efter att ha vaknat till en kort stund ändå somnade om. 
Jag cyklade hem och röjde upp här hemma, den lilla damen hinner sätta sina spår. 
Har pratat med en av mina bröder ikväll, det händer inte så mycket på byn där man bodde förr, länge, länge, var Ramsele eller Västansjö "hem". Det är det inte längre. Lite rotlös är man nog. Nu får man väl tänka hem om där man bor. Kanske inte så viktigt, "Home is where your heart is" säger Tomas. Och då blir det inte heller Västansjö, efter det att pappa dog så blev inget sig likt. Men var finns mitt hjärta då? Hos mina barn och barnbarn och hos Tomas finns mitt hjärta. 
(null)




Onsdag 15 september.

Publicerad 2021-09-15 15:33:56 i Allmänt,

Vad har hänt idag då? Joggade en blandning av Akademilen och Sankt Hans Extremebanan. Körde lite styrketräning när jag kom hem. Fikade,  såg ett avsnitt av Modern Love ( !!!!!). Åkte och handlade sen på Willys. 
Bakar bröd, satte surdegsbrödet igår. 
Vi får se hur det blir. Mitt andra om man inte räknar något jag bakade för 25 år sedan. 
Ser på ännu ett avsnitt av Modern Love. Ska snart börja förbereda kvällens mat. 
Oscar kommer med Belle vid femtiden. Vi ska äta kl sex. 

(null)


Tisdagskväll 14 september

Publicerad 2021-09-14 22:34:29 i Allmänt,

Trött, klockan är snart halv elva…
Gick på gymmet i förmiddags. Cyklade dit. 
Åkte sedan och handlade på Willys och fyllde på i gästlägenhet och lokal. 
Sen försökte jag göra "ingenting" tittade t.o.m. på Modern Love ett tag. Lyckades fördriva tiden tills det var dags att åka till Skrylle. Sprang 5 km, duschade, bastade. 
Ikväll har jag lyssnat på ett webbinar om stress i nästan en timme. 
Måste på något sätt hitta på fler saker att göra. Annars kommer jag nog att bli stressad av att jag inte har något att göra…..
Förstår att detta är I-landsproblem….
Fortsättning följer….
(null)




Tänk om man kunde vara herre över sina tankar….

Publicerad 2021-09-14 07:26:48 i Allmänt,

Det som gör att jag vaknar tidigt och sen inte kan somna om är att jag börjar tänka en massa. Tankarna bara kommer, det hjälper inte att tänka att allt jag har oroat mig för inte har hänt, men saker som jag inte har oroat mig för har hänt. 
I morse lyckades jag somna om lite i alla fall. Gick upp 6:45. Det finns något i mig som gör att jag aldrig slappnar av. Vi får se, jag kanske kan lära mig det också. Just nu sitter jag i soffan med en filt på benen och ser på TV 4 Nyhetsmorgon. 
Planer för idag: 
Gymmet nu på morgonen/ förmiddagen 
Handla till gästlägenhet och samlingslokalen 
Skrylle på kvällen 
Åker nog inte till Mätaregränden ikväll, Belle ska sova över från onsdag till torsdag den här veckan. 
Då är det bara att ta sig an den här dagen 🙂. 
(null)



Måndagskväll

Publicerad 2021-09-13 18:25:31 i Allmänt,

(null)

13 februari, två av mina syskon är födda på den här dagen. Peter mitt yngsta syskon finns inte i livet längre. Gun som är äldst i vår syskonskara är den som också fyller år idag. 
Så jag har ringt henne, vi har inte mycket gemensamt, hon är fem år äldre, vi träffas inte så ofta. Vi pratar med varandra vid födelsedagar och jul. Så kan det bli…
Annars idag då? Har betat av min lista, har lite nya saker för morgondagen. 
Åkte upp till Mätaregränden och Tomas och jag gick ut en runda med Belle. 
Vi var båda på spinningen med Suzan. Jobbigt och svettigt. Men roligt och inspirerande. 
Hade förberett maten innan idag så det gick ganska snabbt. Gjorde biffar på kidneybönor och havregryn, så där tyckte jag. 
Emelie ❤️ och Jakob är på väg till Singapore. Det är tomt och bröstsmärtorna kommer och går. Blir nog en tuff dag i morgon också men så småningom blir allt vardag igen, tack för att Whatsapp finns. 
Tomas fick sin försenade födelsedagspresent 
(null)




Måndag morgon 13 september

Publicerad 2021-09-13 07:07:35 i Allmänt,

Vaknade av Tomas väckarklocka 05:25, kunde sen inte somna om. Har en massa att göra idag känns det som. Får skriva en lista och beta av den. 
Igår söndag i korthet:
Gick en runda i Billebjer med Dervla och Karolina. 
Tomas och jag passade den söta Belle tills föräldrarna hämtade henne vid halv sex. 
Träffade Kristiina på kvällen, vi delade en pizza  på Café&le, de stängde kl 19, så sen blev det Ariman och en öl till. 

Tänker nu att det ska bli några vita veckor. Inte för att jag har någon större alkoholkonsumtion men det har blivit ganska ofta. 
Ska tag i träningen igen, förra veckan blev ganska usel så är det oftast när jag jobbar, orkar inte så mycket efter jobbet. 
Här är lite rörigt efter att vi passade Belle igår så efter frukost har det högsta prioritet. 
(null)

Ser på Modern Love

Publicerad 2021-09-11 22:57:26 i Allmänt,

Äter chips och godis, dricker vin och ser på Modern Love.  
Julia kände att hon inte ville springa Color Run, så efter att ha passat Belle, åkte vi hem fixade matsäck och åkte till Brösarp. Målet var Blåvingeleden. Glad att Tomas följde med. Det var en jättefin led, vädret var soligt och varmt. 
Ljungen var  överblommad, måste ha varit fantastiskt att ha sett den blomma. 
Vi åkte sedan till havet och badade, jag tog på mig baddräkten men det var ett tjockt lager tång ett tiotal meter ut så jag badade inte. Det gjorde Tomas. 
Vi lagade mat när vi kom hem sen började vi frossa i allt godis vi har. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

11:e september

Publicerad 2021-09-11 07:45:39 i Allmänt,

Oscars födelsedag 🎂. 
20 år idag efter attacken mot Twin Towers i NY. 
Planer för idag? Vi ska till Oscar och Johanna och äta frukost. Kanske ska jag springa med Julia. Det beror lite på vad hon bestämmer sig för. 2020 skulle vi ha sprungit Colour Run i Malmö. Det har blivit uppskjutet ett antal gånger. Idag kan man göra det i Malmö. 
Har sett ett avsnitt av Modern Love. 
Klockan är snart åtta. Det är lördag, dimman ligger tät. Spotify på med en av Abbas nya låtar. 
Nu ska jag ta mig an att bädda sängen och röja lite och sakna att Emelie åkt. Då och då hugger det till i bröstet. 
(null)


Lillstump har åkt….

Publicerad 2021-09-10 21:35:39 i Allmänt,

Den här dagen som man inte vill ska komma, Emelie på väg tillbaka till Singapore. Hon ska vara några dagar i Sthlm. 
Det är en krampkänsla i bröstet. Tårarna vill tränga ut. Men samtidigt ska man vara glad att hon har det bra. Ett roligt och intressant liv. Och vi har kunnat umgås mycket och det känns bra. 
Åkte upp till Mätaregränden efter jobbet, Tomas kom dit strax efteråt. Vi skulle köra Emelie till Sturup. Vi var där rätt tidigt så vi hann sitta och prata en ganska lång stund innan hon behövde gå in. 
Vi åkte hem, jag stekte upp qornpytt, vi hade rödbetor och sallad till. 
Vi såg ett avsnitt av Modern Love. Var inte lika bra sommar två tidigare. 
Fått meddelande från Emelie, hon sitter på flygbussen på väg mot hotellet. 
Tomas har lagt sig. 
Ska snart sova, vill bara veta att Emelie kommer fram till hotellet. 
(null)

Torsdagskväll

Publicerad 2021-09-09 21:30:38 i Allmänt,

Det har varit en fin kväll. Efter jobbet körde jag upp till Mätaregränden och hämtade Emelie, vi åkte och handlade mat till vår picknick. Tomas, jag och Emelie åkte till Järavallen och gick den korta rundan. Vi åkte sen till Barsebäckshamn där vi satt på piren och tittade ut över havet och solnedgången. 
Tomas passade också på att bada. I morgon åker Emelie.  
Idag tog jag långlunch och följde med Emelie på hennes ultraljud, en fantastisk känsla att få titta på det lilla underverket som finns i hennes mage. 
För att berätta lite om igår, Tomas födelsedag, vi skulle ju grilla men Både Oscar och Emelie kände sig lite krassliga så vi grillade hemma hos Oscar istället. Erika var också med. 
Och igår tog jag beslutet att sluta jobba sista december, det känns bra att jag har bestämt mig. 
Nu sitter vi i soffan, har sett ett avsnitt av Modern Love. 
(null)

(null)

Var dag är en sällsam gåva en skimrande möjlighet….

Publicerad 2021-09-08 06:37:19 i Allmänt,

Det är tidig morgon. Jag har inte tränat men jag har förberett lite för kvällen om vi ska ut och grilla. 
När jag vaknar känner jag mig oftast helt slut, men efter dusch och kaffe piggnar jag  till. 
Jag vaknar ofta på nätterna, kollade klockan inatt och det var nästan varje timme jag vaknade, men jag somnade snabbt om. Så det blir nog ganska många timmars sömn trots allt. 
Det ska bli ganska fint väder. Bådar gott för kvällen 🙂. 
(null)

Jobbat i två dagar nu…,

Publicerad 2021-09-07 20:41:34 i Allmänt,

Man märker meddetsamma att man inte orkar lika mycket när man jobbar. 
Jag har kört mitt korta pass både igår och idag på morgonen. Det är tufft, man är trött, inte förrän man har duschat och druckit kaffe vaknar man till. Klockan ringer 5:25, vilket är okristligt tidigt. Men samtidigt hinner man en del innan man går till jobbet. 
Vad gjorde vi igår då? Efter jobbet cyklade jag upp till Mätaregränden. Var ute med Belle en stund, tillsammans med Emelie och Tomas. 
Sen cyklade Tomas, jag och Oscar till Actic och var med på Suzans spinningpass. Premiär för Tomas. Lugn kväll härhemma sen. 
Även idag cyklade jag upp till Mätaregränden direkt efter jobbet. Flexade ut lite tidigare eftersom jag fick ett " nödrop" från Oscar, han är sjuk och Belle som är lite snorig och inte får vara på dagis. 
Jag, Emelie och Belle gick ut en runda, först till bassängen som nu var "tömd" på vatten. Det hindrade inte Belle som glatt sprang omkring. 
Vi fortsatte sedan till Fäladstorget där vi handlade mat till kvällen. Tomas mötte upp sen. 
Enkel mat med potatissallad vegansk och vanlig, sallad och hamburgare, vanliga och veganska. 
Sen cyklade vi hem Tomas och jag, trötta…
Ingen träning idag förutom lite på morgonen då. 
Snart dax att sova…
(null)

(null)

Jobb i morgon

Publicerad 2021-09-05 22:29:17 i Allmänt,

Har varit ledig så länge….  
Det har varit en bra dag idag. Vi tog det mycket lugnt på morgonen såg färdigt "9 perfect strangers" som slutade mitt i allt ihopa. Blir väl säsong 2 då. Jag ska lyssna på boken när jag lyssnat klart på min nuvarande. 
Sen åkte vi till Barsebäckshamn, vi gick upp till Barsebäcksstrand där vi fikade, satt i solen och njöt en stund innan vi begav oss tillbaka. Vi satt i solen på piren, Tomas badade. 
Handlade på Willys i Lödde på vägen hem, vi chillade en stund på balkongen innan vi lagade kvällens mat. Vegansk potatisgratäng, jag och Emelie åt torsk, Tomas vegburgare. 
Ikväll kände jag av den första ångestklumpen, Emelie flyttar till Oscar och Johanna igen. Hon ska bo där tills hon åker till Stockholm för att sedan åka till Singapore. Vi körde henne till Mätaregränden sen tränade Tomas och jag på Actics 24/7gym, så mycket folk. Jag körde Crosstrainer i 45 minuter. 
Hemma sen har jag fixat med tvätten och lyssnat igenom lite på den nätbaserade utbildningen på vårt nya angiolab. Känner mig ringrostig så det kändes bra att friska upp minnet. Dock orkade jag bara ta mig igenom två av momenten. 
Snart dax att sova. 
(null)


Lördag 4:e september fortsättning….

Publicerad 2021-09-05 08:55:21 i Allmänt,

Det var trevligt att besöka Bosjökloster igen. Så fint där. Vi åkte via Flyinge på vägen hem. Köpte lite planter till balkongen. 
Vi chillade lite härhemma innan vi körde Emelie ner till stan där hon skulle träffa kompisar. Efter det körde vi till Actics 24/7gym. Inte så många där så det var perfekt att träna. Handlade på Willys 🙁 på vägen hem. 
Hemma igen åt vi tomatsoppa med fetaost
 (vanlig och vegansk) och sallad.
Tomas hämtade Emelie nere på stan strax efter tio. 
Sen tittade vi på ett avsnitt av den galna serien "9 perfect strangers". 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

4:e September

Publicerad 2021-09-04 10:44:34 i Allmänt,

Tiden går så fort. Det är alltså livet som bara rusar på. Har inte skrivit sedan den  1 september. Vet knappt vad jag har gjort heller. 
Torsdag:
Vi började dagen med att åka ut till Nova och handla resterande presenter till de vi skulle fira i går. Sedan åkte vi till stadsparken där vi skulle äta lunch, det var fullsatt, men vi kunde handla maten som takeaway. God vegetarisk risotto som vi åt sittande på en bänk i solen i parken. 
Sen åkte vi till Kävlinge och hämtade Julia och Emma. Vi åkte ner till Barsebäckshamn där vi trodde  att vi kunde köpa glass. Men det var förstås inte öppet. Vi gick en runda i hamnen och sedan lite på Skåneleden. Åkte sedan till McDonalds där vi köpte glass. Den smakade ju så där. 
Till Fäladstorget sen där Tomas anslöt, jag delade pizza med Emma. Emelie delade Kebabtallrik med Julia. 
Tomas körde sedan flickorna hem, jag och Emelie gick hem. 
Fredag:
Johanna lämnade Belle kl åtta, Tomas och jag gick en lång runda på backarna med henne, det tyckte hon var jätteroligt. Medan Belle sov middag passade jag och Emelie på att sitta ute i solen en stund och äta lunchen som Emelie fixat. 
Belle stannade kvar hela dagen. Tomas och Emelie åkte och hämtade tårta och smörgåstårta på Coop. Jag och Belle stannade ute på gården. 
Det blev en trevlig kväll. När gästerna gått hem såg vi lite på en TVserie om ett mystiskt hälsohem. 
Och idag har vi först passat den söta Belle medan Oscar fixade till sig. 
Efter att de åkt iväg åt vi gårdagens rester ute på altanen i ganska kyligt väder, solen tittade fram ibland. 
Nu är vi på väg mot Bosjökloster där vi ska gå en runda. 
(null)

(null)




Onsdag 1 september

Publicerad 2021-09-02 07:45:08 i Allmänt,

Nu är hösten här. Även om vädret är soligt och sommarskönt. Började förmiddagen med att träna på Sankt Hans backar med Anki och Magnus. Sen var det snabbt hem, duscha, äta och cykla ner till stan och tandläkaren. Min inflammerade tand 🦷 som man trodde att det skulle gå att rädda. Det gick inte och då var enda alternativet att dra ut den. Det var inte roligt. 
Gick  en stund på stan med Emelie sen. Vi chillade en stund på Margaretavägen innan vi åkte upp till Mätaregränden. Emelie lagade mat till oss, eller till de andra, jag intog bara flytande. 
Emelie följde sedan med oss hem sen och vi såg sista avsnittet av White Lotus. 


Tisdag 31 augusti

Publicerad 2021-09-01 06:47:35 i Allmänt,

Gick till gymmet på Delphi, lyssnade på min ljudbok. Träffade Emelie där kl halv elva. Jag körde mitt pass, hon körde lite olika övningar. Tillbaka på Mätaregränden lagade E omeletter till oss. Dessa avnjöts i solen på altanen. 
Idag skulle vi hämta Belle på dagis. Vi tog  med lite fika som vi skulle ha på vägen hem. 
Vi fikade lite först på en lekplats sen gick vi vidare till plaskdammen i Borgarparken. Belle tyckte att det var så roligt att bada. 
Jag skulle ha åkt med Anki och Magnus till Skrylle, men Magnus skulle hjälpa dottern med bilen som fått motorstopp. 
De andra i LLIF skulle springa Skåneleden så vi bestämde oss för att gå en av Karin Hoffmans rundor. Vi badade och fikade när vi kom till stenbrottet. Det var en fantastisk kväll. Roligt att inte gå den vanliga vägen. Dock hade vi missbedömt att det skulle hinna mörkna så mycket. Men det blev en rolig upplevelse. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela