Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Valborgsmässoafton

Publicerad 2015-04-30 18:34:09 i Allmänt,

Borde vara en festkväll. Borde ha varit en springrunda i det fina vädret först och sen god mat. Det blev god mat, lax i ugn, råstekt potatis, hemmagjord dillpesto, sallad och créme fraichesås. 
Men ingen löprunda. Har satt i mig ett glad vin, kaffe och kanelbulle, ett litet glas Amarula och ett antal nötcreme.  Är deppig, Emelie åkte tillbaka till Sthlm idag. Vi hann inte umgås så mycket. Men i går stannade hon hemma så vi lagade god mat och även Oscar kom. 
Och så såg vi Turist, ingen film jag rekommenderar. 
Och det känns som om jag aldrig kommer att kunna springa bra igen. 

Kanske blir det ett avsnitt av House of Cards. 

Ledig eftermiddag för att vara med Emelie.

Publicerad 2015-04-29 18:42:24 i Allmänt,

Styrketräning på Actic på morgonen. Mycket att göra på jobbet på förmiddagen. Tagit ut komp på eftermiddagen för att kunna umgås med Emelie. Lunch på Fiskrestaurang på Saluhallen, med Emelie och Erika, jag tog räkmacka och blev jättemätt. En liten promenad med Lufsen sen ett varv på Nova.
Funderar på att åka och handla till morgondagen eftersom dottern skall ut och festa med en gammal skolkompis. Så ikväll blir det inte så mycket umgänge, snyft.

Måndags kväll och ingen spinning😖

Publicerad 2015-04-27 21:57:53 i Allmänt,

Har jobbat kväll så det blev ingen spinning. Trist. Gick till Actic i morse och körde styrketräning. Lufsen väckte oss klockan fem. Försökte somna om men kunde inte. Jobbigt att han väcker oss så tidigt.
Efter gymmet avverkade jag en del "måsten". Och gick en runda med den gamle hunden. Som är rätt så pigg när man är ute och går med honom.På jobbet halv tolv, en ganska lugn dag. Men det är ändå lite segt att komma hem strax innan nio.

Helgen slut

Publicerad 2015-04-26 20:43:11 i Allmänt,

Första "normala" helgen på hur länge som helst.Mars och April har bara försvunnit bort ur mitt liv trots att jag har upplevt hur mycket som helst under den här tiden. Först träningslägret i Almunecar, sedan en knapp vecka hemma, sen Kongo, helt otroliga, osannolika Kongo, Sen att jag blev så sjuk. Mammas begravning, sorglig, men ett fint avslut trots allt. Och det här med att man känner inte sina föräldrar helt och hållet. Kanske är det så att man inte bemödar sig ens. Hennes liv innan oss fick vi lite berättat från en kusin.
Jag jobbade ju förra veckan kanske inte helt återställd men nästan.
Svårigheten med att komma tillbaka i sin träning blir allt svårare ju äldre man blir. Just nu känns det som en mycket tung uppförsbacke. Jag hoppas ju att det ska bli lättare.
idag var vi på Centrala idrottsplatsen och tittade på Emma och Julia. jag har haft beredskap idag, men det har varit lugnt.


Sett Micke och Veronica

Publicerad 2015-04-25 22:15:54 i Allmänt,

Har hunnit med en massa idag tycker jag. Spinning, löpning, tvättat,bakat, handlat och fixat här hemma.
I kväll har vi sett Micke och Veronica. Vi har 3 gratis hyrfilmer på Telia så nu får vi titta lite på film.
och eftersom jag har beredskap så blir det tidig kväll.

Hatar "måsten"

Publicerad 2015-04-23 20:45:49 i Allmänt,

Jag hatar "måsten". De finns där hela tiden. Man skjuter på dem så länge man kan. I kväll måste jag anmäla lag till Lundaloppet. På jobbet måste jag ta itu med Blodomloppet. Sen när man har gjort det så känns det ju bra.
Sprang i kväll när jag kom hem och det gick verkligen USELT. Benen gjorde så ont hela första kilometern sen blev det bättre. Hela kroppen var trött. Gick på gymet i morse och det var nedslående. Jag orkade så lite, gjorde med möda 8 repetitioner istället för 12.
Jag vet att jag är gnällig men nu vill jag må BRA.

Onsdagskväll

Publicerad 2015-04-22 20:51:14 i Allmänt,

Igår gick jag och la mig tidigt och beredskapstelefonen ringde 5 i elva. Jag sov som en stock, var så trött att jag inte lyckades svara på jobbmobilen. Som tur var blev jag uppringd på min egen mobil. Var på jobbet 10 över elva. Vi behövde inte jobba så länge. Kvart över ett gick vi hem.Men jag har varit jättetrött idag, att springa var inte att tänka på i kväll. Fantastiskt väder. Gick först med Lufsen sen tog jag och dammade av racern, pumpade däcken. 27 km blev det. Tror att jag skall ersätta spinningen med att cykla ute istället. I alla fall då det är fint väder. Känns mer sunt att vara ute istället för inne i en spinningsal. Gillar dock Suzannes pass och kommer att försöka att gå på dem.
I kväll har vi sett ett avsnitt av "House of cards" och nu skall det bli sängen tidigt, tror jag i alla fall.

Tröttare än trött

Publicerad 2015-04-21 21:35:18 i Allmänt,

Infektionen är nog inte riktigt borta ur kroppen. Sprang i Skrylle i kväll.Och det var en av mina jobbigaste Skryllemilar någonsin.
Har satt i mig varm chokladmjölk och mackor. Tittat på badhotellet och nu skall jag sova, jag är grymt trött.

På väg hem

Publicerad 2015-04-20 08:28:29 i Allmänt,

De här dagarna har gått fort. 
Begravningen i fredags blev fin. Trots att det är en sorglig tillställning så är det trevligt att träffa släktingar. Det var ju en gammal människa dom dog och trots allt är det ju något naturligt, att dö. 
På fredagseftermiddagen gick vi en långrunda med hundarna i det fina vädret. 
Åkte hem till Arne och Marie på kvällen. 
Lördag:
Först ett besök på Ramsele hem och fritid. Hoppas att Ramseleborna förstår vilken fin affär de har. Köpte ett linne från Casall. 😊. 
Besök i Västansjö sen. Känner mig helt nollställd i känslor nu inför mitt gamla föräldrahem. Tycker att området runt omkring är fult. Stora djurhagar, slakteri, solcellsanläggningar. 
Pizza på kvällen på ortens pizzeria . 27 stycken var vi. Det var trevligt. 
Besök hos Dennis och Jessica sen. Och deras små charmtroll Eskil och Otto. 
Så igår var det dags att åka hem. Det har varit trevligt att bo hos Gerd och Putte. Halv två var vi i Sthlm. Hittade rätt denna gång med. Emelie var i lägenheten. Promenad från Roslagstullsbacken in till Fotografiska som låg bortom Slussen. Lite väl konstiga bilder. Mat på kvällen blev det på Barbros. Lite mat för mycket pengar. Men gott.  
Och nu är vi på väg mot Skåneland igen. Med Emelie och Mikaels cyklar på dragkroken. 








Mil efter mil

Publicerad 2015-04-16 09:58:49 i Allmänt,

Åkte från Lund till Sthlm i går. Regn stor del av vägen. Fick nyckeln av Emelie till hennes lägenhet. Hittade dit ganska lätt. Installerade oss. Sen gick vi ner på stan träffade Emelie kl fem gick ännu mera på stan. 


Räkfrossa på Melanders vid sju. Vi fick träffa Jakob. En trevlig pojke😊. Sen fixade Emelie så att vi kunde åka med uber ett nytt sätt att åka taxi på. Ett mycket billigare sätt. Vaknade inatt med kraftig huvudvärk, tog alvedon, somnade om och vaknade ånyo med huvudvärk. Piller igen. När ska jag bli frisk. Nu är vi ute på E4:an igen. Fint väder och milen tickar på. 
Utsikt från Emelies lägenhet. 

Bättre

Publicerad 2015-04-14 13:20:39 i Allmänt,

Allt kretsar kring min sjukdom just nu. Idag känns det bättre. Jag har kunnat vara uppe och fixat inför resan till Norrland. Skönt för det är en massa som måste göras.
Sov en liten stund mitt på dagen. Ingenting smakar, tvingar mig själv att äta och dricka. Känner mig inte glad heller. Lite deprimerad. Tänker på livet, det som är kvar, på begravningen. På jobbet, vi har många nya människor. Och jag drömde häromnatten att jag sprang. Träningen betyder så grymt mycket för mig. Nu är man några trappsteg neråt igen.Vet inte om jag hela tiden orkar komma tillbaka. Hoppas att det känns bättre i morgon, rent mentalt.

Stannade hemma från jobbet

Publicerad 2015-04-13 09:30:20 i Allmänt,

Tänkte att jag skulle försöka gå till jobbet idag men bestämde mig för att stanna hemma. Bara jag går snabbt uppför trappan känns det som om jag skall svimma. Och det enda kroppen vill är att lägga sig ner. Svårt att veta om jag är bättre. Just nu tror jag att jag är feberfri men jag är så matt i hela kroppen. Har inte ont men har intagit tabletter så det kan ju vara de som tagit bort smärtan. Känner att det här tar upp hela mitt liv just nu. Jag kan inte, orkar inte göra något. 
Vi har ju resan upp till Norrland framför oss. På onsdag åker vi. 
Jag hoppas verkligen att jag är bättre då. 

Fortfarande sjukstuga

Publicerad 2015-04-11 20:56:57 i Allmänt,

Efter att ha vaknat feberfri så dristade vi oss ut till Skrylle för att gå Myrspåret med Lufsen. Det är knappt vad jag orkar med. Sen släpade Tomas mig till Flyinge också men det var ingen hit.
Satt en stund i solen och läste när vi kom hem men ögonen värker också (gnäll, gnäll, gnäll) Bestämde mig för att se om jag har några svarta kläder till begravningen nästa fredag. Inte för att mamma skulle ha brytt sig om vi hade annat än svart. Hon hade kanske föredragit andra färger.Hittade bara en kjol men den såg inte så bra ut. Så jag åkte till Nova. Att åka för att handla kläder till en begravning känns konstigt. Att handla kläder är något som jag förknippar med något positivt. Jag hittade en en klänning på Camilla. Sen glömde jag köpa strumpor så det måste jag också göra sen. Febern kom tillbaka och jag känner mig så ynklig. Kroppen är svag och det gör ont i benen. Nej nu skall jag sluta gnälla.

Känner mig bättre

Publicerad 2015-04-10 19:24:41 i Allmänt,

Idag har det känts mycket bättre. Har dock inte uträttat mycket. Har börjat ta itu med Lundaloppet. Har fört över Kongo-bilderna till datorn.Skall snart sätta mig ner och kolla igenom dem.Det blir spännande. En annorlunda värld. Jag skall kolla upp vilka hjälporganisationer som man kan bli bidragsgivare i till Kongo.

Hatar att vara sjuk

Publicerad 2015-04-10 08:54:37 i Allmänt,

Solen skiner. Jag har massor att göra. Men jag orkar ingenting. Var nära att svimma i morse när jag vaknade. Dessutom var jag kraftigt illamående. 
Somnade om och känner mig LITE bättre. Jag vill bli frisk. 

Sjuk

Publicerad 2015-04-09 12:19:43 i Allmänt,

Kom hem i går vid tolvtiden. Tomas hämtade mig vid stationen. Började känna mig dålig på flyget hem. Låg i soffan i går och grät och hade världens feberfrossa. Sen jag tagit alvedon och sovit kändes det lite bättre. Men på kvällen fick jag återigen hög feber. Jeanette och Daniel tyckte att jag skulle uppsöka akuten för det finns en malaria av mycket allvarlig art i Kongo. (Säg vilka sjukdomar som inte finns där) Och den skall helst behandlas inom 24 timmar. Jobbar man inom sjukvården så bär det en emot att uppsöka sjukhuset AKUT. Med tanke på all belastning som finns på akuten. Jag gick till vanliga akuten men blev hänvisad till infektionen. Där blev jag otroligt väl omhändertagen. Prover togs, och det finns en snabbtest på Malaria och detta visade att det har jag i alla fall inte. En del prover får jag svar på i morgon. Det är bara så trist att vara så här sjuk. Jag har så mycket att göra.

Lite senare på påskdagen.

Publicerad 2015-04-07 09:44:27 i Allmänt,

Ännu en fantastisk dag. Tillsammans med en guide från hotellet gav vi oss ut på en tur i vildmarken. Byarna består mestadels av lerhus. Ingen el, inget vatten. Helt otrolig utsikt emellanåt. Efter ungefär en halvtimme var vi framme vid målet. Parkeringen vi stannade på låg intill Kongofloden. Vi påbörjade vandringen upp till den lilla lagunen nedanför ett vatten fall. En fin vandring i tropisk natur. Och helt underbart att bada i. 






När vi kom tillbaka till Kongofloden blev det även bad i den. 




Så många upplevelser. Tillbaka på hotellet blev det lunch. Jeanette hade gjort paj. Till detta lax , ägg och lite andra saker. Medan Felix och Ruben badade i hotellpoolen passade vi på att sola lite. Hotellpoolen är inte helt fräsch. En öl blev det innan kvällens grillning. Vi satt vid ett bord precis intill floden. 
Här fantastiskt. Sen har vi ätit gott. Druckit lite vin. Spelat Yatsy. I kväll vann jag😊. 

Påskdagen

Publicerad 2015-04-07 09:36:46 i Allmänt,


Zongo Falls
Efter 17 mils bilfärd, varav vi satt fast i Kinshasas kaotiska trafik i en och en halv timme, gropiga vägar kantade med människor och saker de försökte sälja så kom vi fram till detta fantastiska ställe. 


Vi packade upp vår minimalistiska packning. Sen champagne hos Annika och Jossi. Annika är Daniels chef. 
Sen en tur ner till fallet. Otroligt vackert. 
Kvällsdrink gin och tonic hos samma människor. Och till sist fick man igång grillarna. 
Yatzy på vår terass. Rekord för GunMarie. 
I morse när vi vaknade sprang vi en runda, men vände ganska snabbt när vi blev hånade av "locals". Det kändes obekvämt. Jag förstår att de inte gillar oss mundelei. 

Vi vältrar oss i lyx. De har inte mat för dagen. En orättvis värld. 

Torsdag.

Publicerad 2015-04-03 00:36:19 i Allmänt,

Morgonjogg tillsammans med Jeanette och Daniel. Efter detta besök på ett naturreservat för bonobo-aporna. 
Baguetter inhandlades på vägen dit. 
Ett fantastiskt besök där de människoliknande aporna var fascinerande att beskåda. Deras sätt att uppträda liknade verkligen människans. 
En av dem slängde sand på oss. En satt och knäckte nötter med en stor sten. 
Vi åt vår matsäck vid floden. 
Tillbaka hem på den milt sagt jobbiga vägen med stora vattenfyllda gropar. 
Människor öste upp sand ur floden, tvättade kläder. Sålde saker längs vägen. Vilken annorlunda värld mot den man är van vid. 
Det blev lite vila vid polen innan det var dags att följa med till Felix och Rubens skola. Felix var med i musikshow. Jätteroligt att gå ta del av det. 
Sen har vi druckit lite vin och spelat Yatzy. 
Vägen till naturreservatet. 











Onsdag

Publicerad 2015-04-01 22:41:58 i Allmänt,

Efter en orolig natt. Regn och åska. Och en ylande hund. Inte många timmars sömn.  Och tankarna på mamma virvlade runt i huvudet. Skall prata med Gerd idag. Ingen morgonjogg eftersom det fortfarande regnade på morgonen. Det blev gymet istället. 
Sen en stadstur till lite mer konstnärsställen. Riktigt roliga och fina saker att se. Vi inhandlade också lite saker som vi inte behöver. Ett halsband, en sköldpadda gjord av metalltrådar, en kula gjord i trä. Och en kylskåpsmagnet(!)

Fast trafiken är ju fruktansvärd. Och människorna är överallt. Svårt att förstå hur man klarar av att leva i ett sånt kaos. Madame Marie hade lagat pumpasoppa till lunch. Smakade gott, har dock svårt för pumpasoppa eftersom jag en gång tillagade soppa på en extremt stor pumpa och det blev massor av soppa över som jag sedan hade på jobbet. 
Sen blev det lite slappande vid poolen. Ett par apor från grannträdgården passade på att besöka oss. Vilket ledde till uppståndelse och alla hoppade ner i poolen. 
Middag ute på kvällen. Provade kongolesisk pizza, mycket godare än förväntat. 


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela