Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Jag saknar dig så Tomas ❤️

Publicerad 2023-04-30 15:15:51 i Runningforward.blogg.se,

(null)
Satt vid din grav idag och grät. Lyssnade på 
" Himlen är oskyldigt blå". Du lyssnade ofta på Ted Gärdestad. Du lyssnade mycket på musik. Olika slags musik. 
När du mådde dåligt tänkte du då på Ted på det sätt han avslutade sitt liv? 
Jag vill inte vara utan dig. Hur kunde du lämna oss? Jag förstår att din smärta måste ha varit fruktansvärd annars hade du inte gjort det. 

Söndag 30/4

Publicerad 2023-04-30 07:56:02 i Runningforward.blogg.se,

Valborgsmässoafton eller siste april( som man säger i Lund) . I Ångermanland sa man sista april och man smällde med smällare 🧨. 
Vet inte hur många brasor man stått vid och frusit. De senaste åren har vi knappt gått till brasan. Men i år blir det i Kävlinge hos Niclas och Camilla. 
Vad jag ska göra innan dess? Måste springa, de dagar jag KAN träna 🏋️‍♀️ måste jag träna. Ska vattna på Mätaregränden. 
Den här dagen ska väl också gå att genomleva. Jag vet inte riktigt om jag lever eller överlever. De flesta dagar blir ändå någorlunda bra. 

Lördageftermiddag

Publicerad 2023-04-29 10:05:31 i Runningforward.blogg.se,

Som vanligt var Suzans ATC-pass tufft och roligt. Cyklade till Mätaregränden efteråt och plockade blommor till graven. Vattnade också lite.
 Kom hem, lagade lunch piffade upp ICA:s veganska pytt. Testade det häromdagen, smakade inte alls gott. Men med lite gul lök, purjolök och cocktailtomater så blev det rätt gott. 
Frågade Halina om hon ville följa med ut och gå? Hon hade inte tid men Amir följde med, vi drack kaffe på Botaniska och jag tog en pannacotta till. Vi satt en stund ute vid dammen. Gick förbi kyrkogården på vägen hem. 
Vad har jag gjort mer då? Satt en stund på balkongen. Sen har jag tagit upp jobbet med att sy ihop Arthurs pippitröja. 
Vegansk pyttipanna 
(null)

(null)
Uppiffad sådan. 
(null)
Tulpaner i Botaniska trädgården 



Lördagsmorgon 29 april

Publicerad 2023-04-29 07:23:06 i Runningforward.blogg.se,

Ligger kvar i sängen. Vill känna glädje inför dagen, inför livet. Jag ska gå upp. Dricka kaffe, gå till gymmet. Men när känner jag glädje?  Jag kan skratta ibland. Så det händer att jag känner mig glad, glad korta stunder. 
Igår när jag joggade Skryllemilen, när jag såg vitsipporna, hörde fågelsången, då kände jag en slags lycka en stund i alla fall. 
Det går ju att leva. Jag ser på TV, jag lyssnar på min ljudbok. Planerar att göra saker. Jag tränar en del. 
Men jag saknar dig så Tomas. 
(null)


Fredag 28/4

Publicerad 2023-04-28 13:38:26 i Runningforward.blogg.se,

Idag blev det milen i Skrylle i så lååångsamt tempo men jag joggade i alla fall hela tiden. Efter dusch och bastu längtade jag efter en glassbåt. Skryllerestaurangen har Siaglass så då blev det en sådan. Träffade Ann och hennes man. De åt lunch. Det var längesedan vi sågs. Man kunde sitta ute men solen var inte framme hela tiden. Och det är ganska kyligt i luften. 
Handlade på Willys på vägen hem. 
Sitter nu på balkongen. Just nu är det en blek sol. Ska träffa Erika och Lennart kl sex halv sju ikväll. På söndag är det valborgsmässoafton och jag känner mig så ensam. Även om vi inte träffade så många människor Tomas och jag, så hade vi varandra. Vet inte vad jag ska göra den kvällen. Kan bli lite mycket med Lennart och Erika också. Vi ska ju åka till Holland sen tillsammans. 
(null)

(null)

Torsdagskväll

Publicerad 2023-04-27 20:58:21 i Runningforward.blogg.se,

Vabbat idag. Lilla Lykke kom i morse kl åtta. Vi har haft en bra dag. Hon fick följa med mig ner till lokalen. Det var så ostädat där. Dammsög, tömde papperskorgar. 
Sen var vi ute på lekplatsen en stund innan det blev en middagslur. Väckte henne efter en timme. Vi hann med en runda till på lekplatsen. Körde henne hem vid sextiden. Oscar lagade mat till oss. 
Hemma sedan har jag inte gjort så mycket. Tittat på Rapport på SVTPLAY. Sett ett avsnitt av " Flykten till Östermalm". 
Nu ser jag på Uppdrag granskning" , serien som handlar om Alzheimer. Så fruktansvärt 




Torsdagsmorgon 27 april

Publicerad 2023-04-27 07:08:42 i Runningforward.blogg.se,

Ligger i sängen och ser på Nyhetsmorgon. Har intagit kaffe och macka. 
Lykke kommer hit idag. Passade ju henne lite igår. Blir kanske ingen träning idag heller men så får det vara. Få se om jag har energi kvar till kvällen att göra något. 
Mötet igår i vår förening blev något kortare än vanligt. Började skriva protokollet igår kväll. Ska finslipa det idag. Tycker inte att det är speciellt roligt. 
Känns  lite fegt att sluta i styrelsen men jag tycker att mötena är påfrestande, vi har inte trevligt. Känns ibland som man förlöjligas. 
Har varit med i 3 år. Det får räcka för nu. 

Ingen träning idag

Publicerad 2023-04-26 18:14:32 i Runningforward.blogg.se,

Har  inte hunnit träna eller jag har inte prioriterat det. Cyklade ner till tandläkaren, blev 2500kr fattigare. Cyklade upp till Mätaregränden igen men då hade Johanna kommit hem och Oscar åkt och jobbat igen. Sen har jag bara tagit det lugnt, förberett inför styrelsemötet. Plockade fram Trangia-köket som jag köpte för länge sedan. Tanken var att jag och Tomas skulle vara  ute och vandra och då laga mat på det. Jag trodde att jag hade köpt gasoltuber till men det visade sig vara flaskor att fylla med rödsprit. Får väl köpa en sådan brännare också. Burit ner Arthurs pulka och några av mina vinterjackor till förrådet. Vaxade mina fjällrävenbyxor också. Nu ska jag förbereda mig inför mötet. Det är så j-kla långtråkigt. Låt oss hoppas att det blir lite bättre än jag tror. 

Blir inte alltid som man tänkt sig

Publicerad 2023-04-26 08:04:45 i Runningforward.blogg.se,

Vaknade av ett meddelande från Oscar att Lykke verkade ha ögoninflammation. Så jag cyklade till Mätaregränden. Har nu fått i mig kaffe och två mackor. Lite omtumlande start på dagen milt sagt. Hade tänkt jogga innan jag ska till tandläkaren. Fick ett återbud hade tid förra fredagen som blev flyttad till fredag och nu till onsdag. Så Oscar eller Johanna måste komma hem tills dess. 
Rätt fint väder idag. Kyligt men inget regn. 
Styrelsemöte ikväll ☹️. 

Tisdag 25 april

Publicerad 2023-04-25 19:54:56 i Runningforward.blogg.se,

Åkte till gymmet på förmiddagen. Joggade på bandet. Körde kort styrketräning efteråt. 
Handlade på Ica Fäladstorget på vägen hem. 
Lagade lunch, bruna bönor i påse och vegobacon. 
Körde upp till Mätaregränden sen. Följde med och hämtade barnen. Blev hämtad av Anki och Magnus kvart i fem. Vi var tidiga i Skrylle till kvällens orientering. Kändes skönt att komma i väg tidigt. Gick som vanligt tillsammans med Anki. 
Har kollat lite på Sankt Olavsleden. Det ska bli spännande att vandra den. 
Har kollat på Rapport, sett ett avsnitt av uppdrag gransknings program am Alzheimer. 
Nu tittar jag på söndagens avsnitt av Mästarnas mästare. Har inte tittat på det på flera år, vet inte om jag tycker att det är så bra men alltid något att titta på. 


Måndagskväll

Publicerad 2023-04-24 20:04:00 i Runningforward.blogg.se,

Då har snart den här dagen gått också. Joggade på Sankt Hans. Cyklade ner och hämtade mitt paket på Malmborgs. Det var en baddräkt från Emelie. Vi tittade på den när jag var i Singapore. Så sött av henne. Handlade byxor och skjorta på Naturkompaniet. 10%rabatt samtidigt hade jag en kupong som jag fått för att jag hade handlat där. 
Satt en stund i solen på Clemenstorget. 
Cyklade hem. Visste inte vad jag skulle göra. Oscar ringde, så jag cyklade dit. Var ute med töserna först i trädgården sen på lekplatsen. 
Spinning med Suzan sen. Har satt i mig 2 Magnum och lite annat smått och gott. Gjorde en omelett men blev inte mätt. 
Ser en film nu men ska snart sova. 

 


Måndag 24 April

Publicerad 2023-04-24 05:23:58 i Runningforward.blogg.se,

Vet inte varför den här dagen känns så tung. Vaknade flera gånger. 05:55 gav jag upp försöken att somna om. Har pratat med Emelie, har ätit frukost. Ser på TV4 Nyhetsmorgon. Men det blir man heller inte gladare av. Mest krig och elände. Började se 
"Out of Africa". Köpte den på SF-Anytime. Eftersom vi besökte Karen Blixens museum i Nairobi så känns det bra att se filmen. Afrikas natur är också så speciell. 
Vad ska jag göra idag? Träna, kanske springa, har fått en avi från PostNord för att hämta ut något. IVO? Har anmält mig till spinningpasset kl halv sju. Men är nionde reserv så jag har inga större förhoppningar. Det är grått ute, det ska regna, påminner lite om mitt liv. Fast jag vet att jag har så mycket att glädjas över. 
Undrar om min livsglädje kommer tillbaka? Att vakna och känna glädje över dagen som kommer. Nu känns det mest som jag måste se till att fylla dagarna med något och det lyckas jag oftast med. 


Ser på out of Africa

Publicerad 2023-04-23 21:26:10 i Runningforward.blogg.se,

Haft en jättefin helg vid Immeln tillsammans med Karolina och Dervla. Vi bodde på Immeln guesthouse. Boendet var så där men naturen fantastisk. Vi hann med geocacheturer och en Karin Hoffmanrunda. Vädret kunde inte ha varit bättre. Vi åkte hem vid tiotiden då hade vi hunnit med en Geocachrunda på morgonen. 
Kom hem, packade upp, duschade, åkte upp till Mätaregränden. Idag kändes det lite som att jag inte borde vara där så ofta. Bara en känsla. Måste skaffa mig ett liv. Har tröstat mig med vin, choklad och chips. Tycker synd om mig för att du är borta Tomas. Vetskapen om att du mådde så dåligt att du avslutade ditt liv gör det ännu tyngre. Att jag inte förstod. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Underbart väder

Publicerad 2023-04-21 11:20:49 i Runningforward.blogg.se,

(null)

Har tränat på backarna, cyklat ner till stan och handlat vin. Sitter nu i solen. Läser Naturkompaniets tidning och ICA:s Buffé. Just nu är väl livet så bra det kan bli.  

Är det så här mitt liv kommer att se ut?

Publicerad 2023-04-21 08:06:34 i Runningforward.blogg.se,

Det känns så tomt. Att ingen sitter i den andra delen av soffan. Ingen att gnabbas med. Åka och handla med. Åka till Skrylle med. Vandra med. Tomas jag saknar dig så. 
Jag har det väl bra. Har precis varit i Kenya, det var fantastiskt att få träffa Jeanette med familj. Allt vi fick uppleva. 
I helgen ska jag träffa Karolina och Dervla. Vi ska köra en övernattningshelg i norra Skåne. 
Det ska bli trevligt. Jag har mina barn och barnbarn, jag har min svärmor, jag har några nära vänner. Men att förlora min livskamrat, min bästa vän och på sättet det hände. Det är så ofattbart, så svårt, så sorgligt. Och så kommer det att vara resten av mitt liv….

20 April

Publicerad 2023-04-20 22:07:35 i Runningforward.blogg.se,

Snart dags att sova. Vad har jag gjort idag då? Vaknade tidigt. Pratade med Emelie. Åkte med Anki och Magnus till Skrylle där vi gick månadens bana. Nu blir det uppehåll över sommaren. 
Åkte och handlade när jag kom hem. Köpte patroner till skrivaren på Mediamarkt. På Rusta handlade jag ett insynsskydd till balkongen. Det gamla blåste sönder. 
Slutligen handlade jag mat och lite annat på Willys. Kollade gästlägenheten, lämnade nycklarna till de som ska hyra den i morgon. 
Satte upp insynsskyddet på balkongen, satt sedan en stund i solen innan jag cyklade upp till Mätaregränden. Passade barnen medan föräldrarna tränade. Julia kom och gjorde oss sällskap. Körde henne till Kävlinge sen. 
Har kollat nyheterna, har blivit lik min pappa, han kollade alltid nyheterna med högsta ljudet på tv:n. Ännu så länge behöver jag inte ha ljudet på så högt. Men det kommer väl. 
Har förberett packningen till i morgon. 
Planer för morgondagen är att träna/ springa på morgonen. Ska till tandläkaren kl 12:30. 
(null)


19 april

Publicerad 2023-04-19 05:01:20 i Runningforward.blogg.se,

Tiden bara går…..kom ju hem i söndags från Kenya och nu känns det som jag har "landat". 
Belle sov över från söndag till måndag och vi hade en mysig dag tillsammans. Tillsammans med Erika åkte vi ner till stan och gick i domkyrkan. 
Orienterade igår med Anki och Magnus i Sibbarp. Trevlig bana och jättefint väder. 
Var sedan uppe hos Oscar. 
Idag då? Ska ta mig ut och springa en runda. Sen ska jag tillsammans med Erika gå till kyrkogården, vi får inte längre ha utsmyckningar vid graven. 

(null)




Fredag 14 april

Publicerad 2023-04-14 00:49:38 i Runningforward.blogg.se,

Ligger i sängen och tittar ut på träden i Jeanette och Daniels trädgård här i Nairobi. 
I morgon åker vi hem. Det känns både sorgligt och skönt, sorgligt att lämna dem alla men ändå skönt att komma hem. Sova i min egen säng. Det är inte alltid så bekvämt att dela rum med någon  man inte känner helt och fullt i så många dagar. Men i stort sett har det gått bra. 
Masai mara var fantastiskt, att se få se alla Big five var också så roligt. Igår besökte  vi Karen Blixens museum, det hus hon bodde i här i Nairobi. Intressant att en vit kvinna har fått ett helt kvarter uppkallat efter sig. Jag ska nog besöka hennes museum i Danmark 🇩🇰. 
I dag ska vi till Village market, ska köpa presenter till Belle och Lykke. 
Eventuellt ska vi på massage också…..



Masai Mara

Publicerad 2023-04-11 06:15:39 i Runningforward.blogg.se,

Tiden går fort  vi kom hit till Masai Mara igår 10/4. Vi blev upphämtade av en guide halv sju på morgonen hos Jeanette och Daniel. Guidens namn var Richard. Ganska seg resa, först på dåliga vägar sedan blev vägen fin och inte så mycket trafik. Sju timmar, de sista två i nationalparken. 
Lunch när vi kom fram och sedan en kort stund vid poolen. Klockan fyra var det dags för nästa safari. Första dagen hade vi sett fyra av de fem big five. Noshörningen som anses svår att hitta såg vi två gånger. 
Middag och sedan var vi ganska trötta. Vissa problem med att somna har ju lite störande ljud i min närhet. Jag somnade tillslut och sov hyfsat. 
Idag gick vi upp halv sex, kaffe kunde man dricka innan morgonsafarin. Det blev en jättefin tur idag med. Vi körde längs Mara river, såg flodhästar och krokodiler, hyenor som blev bortjagade av lejon vid en död buffel. Alla dessa djur strövande runt, många vackra fåglar. 
Tillbaka till hotellet, vi har ätit frukost och ligger nu i solstolar och ser ut över savannen. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




Inlåsta

Publicerad 2023-04-07 07:41:53 i Runningforward.blogg.se,

Det är nog första gången jag har varit inlåst. Ovanvåningen här i deras hus i Kenya är larmad och dörren hitupp försedd med 3 lås. Och vi får inte upp det nedersta låset. Så vi får stanna kvar på rummet.
Mår inte helt bra efter min magbakterie eller vad nu var/är. Lade mig tidigt igår och har legat många timmar i sängen. 
Hoppas verkligen att jag ska känna mig helt återställd. 
Vet inte riktigt planerna för dagen. 
(null)

(null)

(null)

(null)

Hejdå Baobab!

Publicerad 2023-04-06 09:21:23 i Runningforward.blogg.se,

Snart ska vi checka ut. Det har varit trevligt här. Mindre trevligt är alla apor som snor saker, bajsar och kissar. Jag ochJeanette gick en runda på stranden nu på morgonen. Har fått  någon form av magbakterie eller biverkning från Malariatabletten. Har sprungit på toaletten så många gånger. Lite ont i magen har jag också fått. 
Har ätit en mycket sparsam frukost. Har ni med tvekan tagit 2 dimor som GunMarie hade med sig. 

5 april

Publicerad 2023-04-05 04:29:16 i Runningforward.blogg.se,

Det har varit lite si och så med skrivandet här. Vet inte var tiden blir av egentligen. Vi kom hit till Diani beach i söndags den 2 april. Tåg från Nairobi till Mombasa, en tur på 6 timmar. Tågstationen påminde om en flygplats, genomlysning av väskor och vi scannades. Tåget gick genom en stor nationalpark. Vi såg elefanter, zebror, babianer, en Marabostork och tamboskap i de bebodda områdena. 
Taxi sedan från Mombasa till vårt hotell Baobab, en intressant resa genom slumliknande områden i Mombasa. 
Vi var framme vid hotellet vid fyratiden. Vi fick våra rum. Vi bor på ett all-inclusive så det blir en del drinkar 🍸. Ölen är inte så stark så man kan dricka ganska många. 
Vad gör vi då här? Det har blivit morgonpromenad eller jogg på stranden med bad i havet. I alla fall har denne svensken badat alla morgnar. 
Gymmet har vi besökt två gånger, det kostar 250 shilling, ung 20kr. Det är ett jättefint gym. 
Vi äter och dricker gott. Spelar yatzy, lyssnar på våra ljudböcker och slappar en hel del. Vet inte om jag är helt förtjust i konceptet med all-inclusive. Men det är enkelt när man är flera. Felix och Ruben kör lite andra tider än vi. 
I går åkte vi tuktuk in till stan, jag köpte ett par sandaler, en magnet, ett armband. Fick en fin klänning av Jeanette, hon bjöd oss också på drinkar på ett trevligt ställe. Skjuts av samma tuktuk tillbaka till hotellet. 
Vi har sett ett par shower, ett gäng duktiga ungdomar som kan dansa och är akrobatiska. 
I går kväll var det beachparty, vi gick ner och tittade, man spelade kända låtar men vi gick och lade oss ganska tidigt. Vi går ju upp i tidig otta varje morgon. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)





Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela