Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Min blogg fungerar inte

Publicerad 2022-08-30 12:24:43 i Allmänt,

Något har hänt med min blogg. Har skrivit till Blogg.se. Mitt sista inlägg bara försvann. Jag vill ha min blogg tillbaka. Den fungerar som dagbok. Den gör att jag kan skriva av mig när jag är ledsen. 

Tisdagskväll 23/8

Publicerad 2022-08-23 19:04:19 i Allmänt,

Igår skrev jag ett långt inlägg. Vet att jag skickade iväg det. Men kommer inte in på min blogg nu. Ser inte det som ett inlägg. Fattar inte vad som hänt. Hade plötsligt japanska som språk. Vet verkligen inte vad som hänt. Idag startade vi tidigt efter att ha ätit frukost på ett ställe som öppnade tidigt. Bra väder att vandra i. Vi köpte painriche med omelett. Fantastiskt gott. Fika på ett annat ställe. Fantastisk natur idag. Framme i Puente la Reina redan klockan två. Vi borde ha ätit direkt när vi kom, för än en gång fick vi vänta till klockan sju innan vi kunde få äta. 33 grader varmt. 
Känner att vi måste lägga om strategin och äta direkt när vi anländer till ett ställe. Sista dagen i morgon. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Söndag

Publicerad 2022-08-21 21:28:42 i Allmänt,

Vi kom  iväg tjugo i åtta i morse. Frukosten på det här hotellet var mindre bra. Man hade rostat mackorna flera timmar innan. Mulet idag och inte alls så varmt. En helt annan natur idag. Liknade Skåneleden lite. Inte så många backar heller. 
Flera stopp i dag med. Skönt att lufta fötterna. Vi kom till Zubiri tidigt. Vi valde att gå upp och duscha istället för att gå ut och äta. Då drabbades vi återigen av att alla restauranger var stängda, det vill säga köket hade stängt. Så ingen mat.  Fanns ingen mataffär heller som var öppen. Vi bokade bord på ett närliggande hotell. Där kunde vi äta pilgrimsmenyn. Kl 19. Ungefär samma som igår. Billigt och helt ok. 15 euro. 
Vi träffade en svensk kvinna som åt med oss. Charlotte hette hon och var från Göteborg. Men bodde i Falkenberg i svärföräldrarnas sommarstuga i väntan på att få bygga sitt hus  i Varberg. 
Tillbaka till hotellet och snart ska jag sova. 
(null)

(null)

(null)

(null)

En fin dag

Publicerad 2022-08-20 18:56:35 i Allmänt,

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Och jobbig. Vi har vandrat uppför i jag vet inte hur många timmar. Vi har haft många stopp. Naturen har varit fantastisk. Och det har varit så varmt. Har svettats kopiöst. Så småningom kom vi fram till Roncevalles. Efter 27 km Vårt hotell Posada visade sig vara ett trevligt hotell. Vi har ätit trerätters, har befunnit mig i matkoma, men börjar hämta mig nu. Baren är precis utanför så jag hoppas att människorna snart går och lägger sig. 

 



En lång dag.

Publicerad 2022-08-19 21:26:27 i Allmänt,

Lång väntan på Charles de Gaulle-flygplatsen.  Planet till Biarritz blev sedan försenat med 45 min. Väskan kom på bandet, en av de första. Vi hade varit lite oroliga för det. 
Vådlig bilfärd till Saint-Jean-Pied-de-port. 
Fint hotell. Lite muggigt men med en fantastisk utsikt. Vi har en kyrka i närheten som slår varje hel och halvtimme. Den hörs verkligen. Vi upptäckte också att man inte kan äta ute på restaurang i Frankrike mellan två på eftermiddagen och sju på kvällen. Verkligen fin liten stad. Vi hämtade våra pilgrimspass. Och vi fick vår första stämpel. Så vi fick handla mat på Lidl!!!!!!  Vi var jättehungriga. Vi gick sedan en Runda till för att leta efter Caminon så att vi vet var vi ska börja i morgon. 
Vi har packat om. Druckit ett glas vin. Satt klockan på sex i morgon. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Fredag 19 augusti

Publicerad 2022-08-19 09:41:35 i Allmänt,

Då är vi på väg. Mot Caminon. Mot Saint Jean pied du port. Vi sitter på flygplatsen Charles de Gaulle. Dricker kaffe, äter croissant 🥐 och dricker en god smoothie. Taxi från Lund i morse kl 03:50. Planet till Paris i tid. En jättestor flyygplats detta. Vårt plan till Biarritz går inte förrän 12:05. 
Igår hjälpte jag och Gerd, Oscar och Johanna att gräva bort växter. Tufft jobb i värmen. På förmiddagen hade vi inhandlat lite saker till vandringen. Niclas hälsade vi på sedan. I onsdags lyckades jag avsluta min terapeut. Känns som en lättnad, jag visste inte vad jag skulle prata med henne om. På kvällen hade jag ett långt och ganska tråkigt styrelsemöte i vår bostadsrättsförening. 


Så trött…

Publicerad 2022-08-17 00:03:41 i Allmänt,

Har gått en runda med Anki och Magnus i Billebjer. Badat. Ätit sallad medan de andra grillade. Fick ett konstigt meddelande från Oscar. I morgon ska jag träffa terapeuten. Förhoppningsvis för sista gången. Klockan är över tolv. Jag är trött. Jag saknar dig Tomas. Förstår inte att du är borta för alltid. 
(null)

16 augusti

Publicerad 2022-08-16 13:52:48 i Allmänt,

Sov med Lykke. Hon sov i sin egen säng till kl fyra. Sen lyfte jag över henne till mig. Gav henne välling och hon sov vidare. Tror att hon sedan vaknade av att jag gick upp. Tio i åtta slog hon upp sina ljusblå och gav mig ett stort leende. 
Avlösning idag. AnnCharlotte, Johannas mamma kom vid halv nio  vi följdes åt till BVC på Fäladstorget. Cyklade hem. Duschade. Samlade ihop saker som skulle till Erikshjälpen. Körde till Erikshjälpen, sen till Kjell &Company. Hade tänkt köpa en solcellsladdare till mobilen. Men efter att ha pratat med försäljaren bestämde jag mig för att inte köpa någon utan använda min powerbank. 
Sitter på balkongen, nu har det mulnat på och det blåser lite. Skönt. Ska snart åka och hämta Belle. Sedan träffa Anki och Magnus. Vi ska gå en runda i Billebjer. 
(null)



15 augusti

Publicerad 2022-08-15 22:28:04 i Allmänt,

(null)
Då har man överlevt den här dagen också. Vår bröllopsdag. Fick blommor av Oscar och Emelie. 
För att börja med vad vi har gjort idag. Jag och Lykke gick först och handlade. Sen sov hon i mer än två timmar så jag väckte henne. Lagade mat. Erika kom med bussen. Det blev ändå en trevlig kväll. På något sätt går det att leva. Men vad jag saknar dig Tomas. 

Måndag 15 augusti

Publicerad 2022-08-15 05:23:05 i Allmänt,

Vaknade vid halv sju. Ligger kvar i sängen. Idag är det vår bröllopsdag. För 39 år sedan sa vi ja till varandra. Det blev ett snabbt bestämt bröllop. Min bror Peter och Inga-Lis, Jeanette och Niclas var med på bröllopet. Vi åt vår "bröllopsmiddag" på Milas pizzeria i Furulund, pizzabagaren var sjuk men de fixade ändå pizza. " Bröllpsresan" gick till Helsingör. 
Det ofattbara har hänt du finns inte här hos mig. Det gör så ont. 
Bredvid mig ligger Lykke. Hon var svår att få att somna igår. Men nu sover hon som en stock. Belle ska till dagis. Oscar ska jobba. 
Och det är bara att fortsätta leva i ett delvis halvt liv. 
(null)
För 2 år sedan. Det var 30 grader varmt och vi joggade, sprang och gick Skåneleden i Skrylle. Stannade i Torna Hällestad på lanthandeln och fikade. Gick resten av sträckan för det var så varmt. 


Söndag 14 januari

Publicerad 2022-08-14 17:17:41 i Allmänt,

Idag är det 7 månader sedan Tomas avslutade sitt liv. 7 månader, fattar inte att det har hänt. Gick förbi hans studentboende på Magistratsvägen när vi var på väg till Borgarparken. Det blev som en tyngd i bröstet. Kunde inte hålla tårarna borta. Jag saknar honom så. 
Både Belle och Lykke hade roligt i bassängen. 
Julia var en klippa att ha med. 
Sen var vi härhemma. Oscar målade bräder. Städade i hemmet. Jag, Belle och Lykke följde med Julia till bussen. 
Jag ska sova över inatt och även i morgon natt. Men på tisdag ska AnnCharlotte passa Lykke. 
Och den här sorgen och saknaden…..
Vet att jag måste acceptera. Tycker att jag bearbetar sorgen hela tiden. Tycker inte att jag blir hjälpt av " min" terapeut. En snäll oförarglig dam kanske något yngre än jag. Ska träffa henne på onsdag. Förhoppningsvis klarar jag av att säga att jag inte vill gå mer. 



Lördagskväll

Publicerad 2022-08-13 23:29:36 i Allmänt,

Körde upp till Oscar när Jeanette åkt iväg. Lekte med barnen en stund innan jag åkte hem för att byta om till Emmas födelsedagskalas. Det blev en trevlig kväll. Körde sedan hem Jeanette och Ruben till Malmö. Har packat lite för Caminon. Ser på en dansk serie. Dag och Natt. 
Klockan är halv tolv. Jag ska vara hos Oscar halv nio i morgon bitti. Han ska träna med en kompis. 
Sen ska jag sova där i två nätter eftersom Johanna åker till Stockholm. 
Ska väl gå på något sätt. Glad om jag kan hjälpa dem. 
Och Tomas du finns i mina tankar jämt och jag saknar dig så mycket. 

Lördag

Publicerad 2022-08-13 07:18:40 i Allmänt,

Vaknar tidigt. Kan inte sova. Har bara blivit 5 timmars sömn eller mindre. Fattar inte varför jag inte kan sova. Försöker vara i nuet. Fokuserade  på andningen. Lyssnade på Echart Tolle. Inget hjälpte. 
Såg några bilder som dök upp i flödet. En glad Tomas tillsammans med Emelie 2018 i Stockholm. Han såg så nöjd ut med livet. 
Det går att leva. Men f-n vad jag saknar dig Tomas. 

Snart lördag….

Publicerad 2022-08-12 22:00:17 i Allmänt,

Hunnit med mycket idag. Vi tog tåget till Helsingborg där vi möttes av Leif och Helena. Först åkte  vi och tittade på lägenheten inredd med prylar från 1972. Mycket nostalgi där. Sedan gick vi vidare till" Ikeatältet" som var kvar från H22-utställningen. Där drack vi kaffe också. Vi bestämde oss sedan för att åka till Helsingör. Det blev en trevlig tur. Fantastiskt väder hela tiden. Vi åt på en bar, friterad spätta på grovt bröd. Handlade en orange blus. Vi avslutade med glass innan vi tog färjan hem igen. Gick en runda i oceanhamnen innan jag och Jeanette tog tåget tillbaka till Lund. I morse gick vi ner till stationen men nu blev det treans buss hem. 
Chillade en stund på balkongen innan vi lagade mat, som vi bjudit in Erika till. Efter maten satt vi en stund på balkongen och pratade. 
Har satt upp gardinerna i sovrummet. Nu passar inte överkastet alls. Det är rosa och gardinerna är gröna. Så jag måste köpa ett nytt överkast. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Fredag 12 augusti

Publicerad 2022-08-12 06:56:21 i Allmänt,

Vaknade strax efter klockan fem. Lyssnade lite på Echart Tolle. Brukar somna av honom men inte nu på morgonen. Hans lära är absolut den rätta. Det är dina tankar som förstör för dig. Lära sig leva i nuet. Inte så lätt. 
Idag ska vi åka till Helsingborg. Träffa Helena och Leif. Se en lägenhet som är inredd med prylar från 1972. 
Lite lättare morgon idag. Men saknaden och sorgen, tomheten. Tomas min älskade, varför?
Det ska väl gå att reda ut den här dagen också. Ibland skulle jag vilja ligga kvar i sängen och vältra mig i sorg. Men det är väl bara att plåga sig själv ännu mera. 

Torsdag 11 augusti

Publicerad 2022-08-11 06:22:09 i Allmänt,

Vaknar tidigt idag med. Fattar inte varför jag inte kan sova. Ligger i sängen och tänker. På mitt liv. På Tomas. Läser i SPES-gruppen på Facebook. Läser den varje morgon och sedan flera gånger om dagen. Tänker om och om igen på samma saker. Går igenom händelseförloppet. Den sista kvällen. Då jag fattade hur dåligt han mådde. Hans annorlunda sätt mot mig då. Jag fattade inte där. Det var först när jag kom hem som jag kände onda aningar. Hade något annat hänt om jag ringt avdelningen och delgett dem min oro? Borde sluta med de här tankarna. Det förändrar ju inget. 
Ännu en dag framför mig. Tycker att jag går bakåt i sorgen nu. Men det är väl så det är.  

Lundarundan avklarad

Publicerad 2022-08-10 21:58:00 i Allmänt,

Den här dagen blev ändå ok. Fantastiskt väder att cykla runt i Lund. Det blev flera stopp, fikastopp i Råby, Glasstopp i Brunnshög och avslutning på Fäladstorget. Erika har hälsat på. Har dammsugit. Lämnat in svaren till Lundarundan. Och saknat Tomas fruktansvärt. Provade att ropa hans namn när jag kom hem i kväll. Denna hemska overklighetskänsla.

Onsdag morgon 10 augusti

Publicerad 2022-08-10 06:19:54 i Allmänt,

Vaknar med en känsla av meningslöshet. Klockan är bara sex. Men kan inte somna om. La mig sent. Trodde att det betydde att jag kunde få sova lite längre på morgonen. Har ont i huvudet. Tänker och tänker och tänker. På hur det blev så här. Känns som mitt liv har blivit ett enda kaos. Min trygga värld är borta. Runt mig är en främmande värld. Bara det att inte ha Tomas att prata med. Jag saknar honom så. Hur kunde du Tomas? Vet ju att för dig fanns inget val. Men fattar det ändå inte. 
Men det ska väl gå att ta sig igenom den här dagen också.  Ibland blir dagen ändå ganska bra. 

Tisdag 9 augusti

Publicerad 2022-08-09 10:12:48 i Allmänt,

Snart har sommaren passerat. Fattar inte att livet bara rullar på. Tomas finns inte med oss. Men dagarna bara går. Jag fattar fortfarande inte att det här har hänt. Hur kan han bara vara borta. Min klippa, min trygghet, min fina man, min bästa kompis. Tomas hur kunde det bli så här? Varför förstod jag inte vad som höll på hända? Inte förrän på torsdagskvällen fick jag såna onda aningar. Men inte att det kunde ske nästa dag. Så här kommer det att vara resten av mitt liv. Saknad och tomhet. Kan glädjas åt ändå ganska mycket. Vara tillsammans med familjen. Bilder och videosnuttar på barnbarnen. Kan skratta åt det som händer i en film. Kan oftast lyssna på en ljudbok. 
I morgon ska jag göra Lundarundan med Anki och Magnus. Det brukar vara trevligt. 
Men att vakna och glädjas åt den dag som kommer. Först kommer tankarna på Tomas. Gråter inte lika ofta. Men gråten ligger på lur. Ibland försöker jag tänka hur han gjorde den fredagsmorgonen. Blir så sorgsen då. Men jag tänker att han var beslutsam, han hade bestämt sig, kanske kände han frid att hans lidande skulle vara över. Men det gör så j-vla ont. Det ligger ju i sjukdomens natur att inte berätta för sina anhöriga. Men man känner sig utesluten. Att det skulle bli så här. Vill skrika, slå sönder något och jag vill ha honom här. 
Men nu är det som det är. Mitt liv ser ut så här nu. Bara att inse..
Var tidigt här på Mätaregränden i morse. Gick till gymmet och körde Crosstrainer i 30 minuter. Har varit en lång period utan träning och med osunt leverne. Alkohol varje dag i säkert två veckor…Skärpning. 
Lykke sover i sin vagn på andra sidan huset renoveras det. 
(null)

Måndagskväll och hemma igen

Publicerad 2022-08-08 21:13:47 i Allmänt,

Innan vi tog tåget tillbaka till Skåne så hann vi med en promenad till Norr Mälarstrand. Inte ofta jag har gått där. Det låg några trevliga restauranger vid vattnet längs vår väg. 
Kom iväg med tåget något försenade. Resan gick bra utan några ytterligare förseningar. 
Dumpade resväskorna hemma innan jag cyklade till Mätaregränden. Passade Belle och Lykke medan Oscar tränade. 
Cyklade hem, hämtade nycklarna till gästlägenheten hos Amir. Hämtade brandfilten hos Anders B. Pratade med Erika. Pratade en lång stund med Niclas. Har packat upp. 
Ser på en film. Ska snart sova. Och Tomas är inte här. Att aldrig mer få prata med honom. Aldrig mer få känna hans kropp. Hans underfundiga skämt. Bara att få ha honom här. Ibland klagade han på att jag hade smutsat ner spegeln när jag hade borstat tänderna. Han kunde bli arg för att jag tog tid på mig i badrummet om han redan hade lagt sig. Vi gnabbades om många saker. Jag saknar hans snarkningar. Livet är overkligt. Jag tror ibland att det inte har hänt. Hur kunde det bli så här? 
(null)

(null)

(null)

(null)




Söndagskväll

Publicerad 2022-08-07 18:40:53 i Allmänt,

Det har varit en bra dag. Eller så bra den kan vara. Vi tog spårvagnen ut till Djurgården. Gick sedan Djurgården runt, ett snabbt besök på Rosendals trädgård och vi insåg att kön var för lång. 
Gick ner mot Gröna Lund, hittade ett trevligt matställe som vi besökt tidigare men då var det fullt. Tog spårvagnen till Kungsträdgården. Gick lite i affärer, hittade inget. Hem till hotellet, drack Cava på terassen. Gick sedan ut och hamnade så småningom på Vapiano. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)





Lördagskväll 6 augusti

Publicerad 2022-08-06 16:27:18 i Allmänt,

Anlände till Sthlm i tid. Hamnade mitt i Pridetåget. Vårt hotell ligger mitt emot stationen. Satte in bagaget på hotellrummet. Gick sedan till baren där vi hade bra utsikt över Vasagatan där tåget skulle gå. 
Vi skulle träffa Maria, Jeanettes kusin, hennes barn, hennes man och hennes pappa. Vi stod och tittade på  tåget en lång stund, de stod på andra sidan så de hade svårigheter att ta sig över till vår sida. Vi fikade på Vetekatten tillsammans. De åkte hem, vi såg de sista i tåget. Gick upp till hotellet en stund. Tog tunnelbanan ut till Slussen, besökte fotografiska. Där visades en fotoutställning av Terry O’neill. Han fotade musiker, skådespelare och andra kända människor. Fina bilder. De andra mindre utställningarna var också sevärda. En med digitala konstverk och en samling av unga afrikanska fotografer. 
Vi åt på en restaurang på Söder. Ingen gourmetrestaurang men helt ok. Med lite lägre priser också. 
Tunnelbana hem. Chillat på rummet. Ska snart  sova. 
(null)

(null)

(null)

(null)





Fredagskväll 5/8

Publicerad 2022-08-05 16:40:42 i Allmänt,

Vi anlände till Östersund i rätt tid. Vi begav oss till vårt hotell Älgen. Ruben fick sitt rum. Så vi ställde in väskorna där och Ruben stannade också. Det blev fika på Wedemarks konditori. När Tomas och jag varit i Östersund har vi fikat där. Sen blev det lite shopping. Handlade på Indiska, halva reapriset. Ett par byxor och en skjortblus. Det blev sedan inköp av 2 bh:ar på " Fininunder". 
Hittade en klänning på en secondhandbutik 
" Brukat". Vi drack en öl på Nr 1. Handlade en ginflaska till Amir som hjälpt mig med uthyrning av gästlägenheten. Sen låg vi och slöade på hotellrummet ett par timmar. 
Gick ut och åt sedan. Vi hade tänkt att äta på Ripan men den restaurangen var abonnerad. Det blev istället Jazzköket. En lite annorlunda restaurang. Väl värd ett besök. Lite dyr kanske. Gick en liten runda i stan innan vi gick tillbaka till hotellet. Har duschat, ser på TV. Vi ska upp tidigt imorgon också så det blir tidig kväll. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



På väg söderut

Publicerad 2022-08-05 05:22:35 i Allmänt,

Alarm 4:30. Kl 6:00 stod vi ute på vägen för att invänta bussen från Gäddede till Strömsund. 7 grader visade termometern. Vi sitter på bussen nu. Härinne är det 22 grader varmt. Ute har temperaturen stigit till 11 grader. Rätt fint väder. Ska bli lite spännande att åka på det här sättet. Bussbyte i Strömsund. Strax efter tio ska vi vara i Östersund. 
(null)

(null)


Torsdag 4 augusti

Publicerad 2022-08-04 10:21:55 i Allmänt,

I morse åkte Niclas med familj. Klockan sex gav de sig iväg. En lång väg framför sig. 
Jag och Jeanette skulle testa en vandringsled nära Håkafot. Vi gick längs en väg i 1,5 km hittade ingen vandringsled. 
Åkte hem och städade här hemma. Det mesta är fixat nu. 
Igår gick jag tillsammans med Niclas, Camilla, Julia och Emma den korta leden upp till Hällingsåfallet. Lite mindre vatten nu så här sent på sommaren.   
Vi lagade rester härhemma sen. Bestämde oss för en båttur men det började ösregna. 
(null)

(null)



Onsdag 3 augusti

Publicerad 2022-08-03 09:46:16 i Allmänt,

Vi vaknar till en mulen himmel. Men idag ska det bli varmare. Men inte så mycket sol. 
Känns som jag varit här i evigheter. Känns som jag inte vill hit igen. Älskar naturen häruppe men inte att bo så här. Långt till alla leder och vandringar. Man måste köra bil om man vill vandra. Att gå på Vildmarksvägen där bilarna kör i mer än hundra är inget lockande. 
Att tänka på varje ord man säger och vad man gör….nej så här vill jag inte slösa mina dagar. Roligt att Niclas är här med de sina. Det är länge sedan vi gjorde något tillsammans. 
I hår hade vi en ganska fin dag. Vi åkte till Stekenjokk, vi åkte till Ankarede fikade på klippor vid vattnet. Besökte Brakkåfallet där vi badade nedanför det mindre vattenfallet. Uppe på kalfjället var det åtta grader. Mot eftermiddagen kom solen fram och det blev en skön kväll. Vi åt lax med ris, sallad och sås. Barnen grillade marshmallows sen. 
Lade mig ganska tidigt, vaknade vid fem. Hade ont i huvudet, tog tabletter och somnade om. 
Nu ligger onsdag framför oss. Vi går se vad vi gör idag. Längtar hem. Saknar Tomas så ofantligt mycket. 
(null)

(null)

(null)

(null)




Måndag eftermiddag

Publicerad 2022-08-01 14:55:41 i Allmänt,

Vilket misstag att åka hit till Spännviken. Saknar Tomas mer än någonsin. Jag saknar honom så mycket så att det gör ont. Jag och Jeanette har en komplicerad relation och här sätts den verkligen på prov. Vi åkte över till Norge och Nordli. Inte mycket att se. Kyrkan låg vackert på hög höjd. Med den höll man på att renovera och var låst. Det fina vädret var som bortblåst. Handlade på Ica Gränsbua sen. Nu är vi här hemma och det är en spänd stämning. Vet inte vad jag ska göra? 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela