Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Söndag eftermiddag 31 mars

Publicerad 2019-03-31 14:37:14 i Allmänt,

Jag har sprungit, efter många funderingar hit och dit, löpband eller ute? Det blev en milrunda här hemma. I bland kraftig motvind, sidvind och härlig medvind. Ganska kallt i vinden. Efter duschen har jag chillat på altanen där man inte märker så mycket av vinden och solen värmer ganska mycket. 
Läser min bok. Tänker på alla problem som mina nära och kära har och hoppas att det löser sig på bästa sätt. Livet är inte lätt. Men behöver det vara så svårt som det är bland?
Och att man inte kan hjälpa heller. 
Mina egna problem är ganska små i jämförelse. Att jag måste bestämma mig vad gäller att gå i pension, när? Jobba kvar hur länge? Att det går så sakta när jag springer. 
(null)


Söndagsmorgon 31 mars 2019

Publicerad 2019-03-31 10:13:00 i Allmänt,

I soffan men ingen Tv på eftersom Tomas bara vill titta på sin platta och inte vill bli störd av TV:n och att jag inte såg på TV:n utan försökte sätta mig in i pensionseländet på min dator. Så TV:n var bara på, ingen tittade.När det gäller pensionsfrågan kan man ju direkt se hur mycket mindre pengar man kommer att få. Man har ju vant sig att leva på ett visst sätt. Måste bara bestämma mig hur jag vill göra!
Annars har jag mest ångest över hur min träning skall se ut idag. Det står LÖPNING med stora bokstäver men...det fina vädret från igår är verkligen bortblåst. Det blåser 11m/s och är 5 grader varmt. Man kan lugnt säga att min träning för UltraVasan 45 inte går riktigt bra. Även om det är långt fram i tiden, 17 augusti.
Vi får se hur det blir idag.....
 
 
 
 
 
 
 

En händelserik dag

Publicerad 2019-03-30 17:47:39 i Allmänt,

Det blev inte helt som vi tänkt den här dagen men nästan. När vi satt och tittade på nyhetsmorgon så ringde Helena och sa att hon var sjuk. Vad skulle vi då göra? Åka till Helsingborg eller inte? 
Vi började med att gå till gymet som bestämt. Jag på ATC, Tomas, Oscar och Felix tränade på gymet. Johanna körde ett annat pass. 
Kom hem bestämde att vi ändrar inga planer. Vi åker till Helsingborg och springer i Pålsjö skog. Så vi åkte, vi sprang en del av milspåret. Det blev 7 km. Jättefin runda. Sen åkte vi till ett av Helsingborgs 3 kallbadhus, Pålsjöbaden. Det var ganska nyligen ombyggt. Så fint det var. 6 grader i vattnet och 15 i luften. Sen fikade vi på deras café med utsikt över Öresund. 
Det blev en väldigt trevlig dag och jag är glad att vi inte ändrade några planer. 
Efter det att vi kom hem har tiden spenderats i uterummet. Med kaffe, en bok och ICAkurirens korsord. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Fredagskväll

Publicerad 2019-03-29 22:39:54 i Allmänt,

Har inte hunnit skriva på ett par dagar nu. 
För att börja med gårdagen, sprang lite på löpbandet här hemma innan jag gick till jobbet. Skulle ut med Kristiina och några till på kvällen så bäst att träna lite på morgonen. 
Vi gick till Stäket. Det blev inte sent var hemma till halvåtta. 
Bestämde mig för en träningsfri dag idag. Felix skall sova över här hos oss i natt. Bjöd hit Oscar och Johanna också. En trevlig kväll. 
Gjorde fisksoppa men den blev inte så god tycker jag. Dags att sova nu. 
Många planer för morgondagen, träning på Actic först, sen köra Felix till Malmö, sen till Helsingborg och planen är att springa i Pålsjö skog. Bad på kallbadhuset efteråt. Och träffa Leif och Helena sen. Vi får se om vi hinner med allt. 

Sitter i uterummet

Publicerad 2019-03-27 17:18:24 i Allmänt,

Gick hem lite tidigare från jobbet idag. Handlade ett par jättefina ölglas på Kyrkans loppis på Fäladstorget på vägen hem. Tränade i morse på gymet och hade träningsväskan där så jag sprang lite på löpbandet innan jag gick hem. Skäms nästan eftersom det är så fint väder. 
Sitter i uterummet, har ätit en macka och dricker te. Läser Karin Wahlbergs " Lätta ditt hjärta"
Skall på LLIF;s styrelsemöte i kväll. Det är en mycket tråkig historia. Men jag hoppas att vi får en räkmacka. Mötet börjar kl 18;00. 


Tisdag

Publicerad 2019-03-26 21:23:19 i Allmänt,

I går kväll precis nedkrupen i sängen och där jag började skriva om hur trött jag var efter veckans mesta träningsdag, måndag. Då ringde beredskapsmobilen. Klockan var 22 och vi jobbade till halv ett på natten. 
För att återgå till gårdagen. Gymet på morgonen, efter jobbet löpbandet innan spinningen. Så trött att jag höll på att somna på spinningcykeln. 
Idag tisdag skulle det ha blivit Skrylle efter jobbet. Men Tomas jobbade över och jag jobbade över. Så efter jobbet blev det ingen träning alls. Det blev soffan och TV. Ett avsnitt av Bonusfamiljen och ett avsnitt av Hemma igen.  Det blev ett kort pass på gymet i morse i alla fall 😊. Som sagt den träning som blir av....
Nu skall jag snart sova. Ska bara hänga upp tvätten, borde tvätta håret, borde göra några Yogaövningar, packa träningsväskan, så j-kla många borde...

Home sweet home

Publicerad 2019-03-24 16:15:15 i Allmänt,

Hemma igen. Fint väder. Efter att ha packat upp och lagt in första omgången tvätt  i maskinen så stack jag ut på en löprunda. Det kändes ok att springa. Började med Klosterängshöjden. Sprang på hemvägen uppför stora Sankt Hansbacken. Duschat, hamnat i soffan med en kopp kaffe och en bok. Tomas har gått för att träna.  Skall chilla i soffan en stund. Skall läsa och ringa några telefonsamtal. Sen vill jag se dokumentären om Josefin Nilsson. Känner att jag borde ha känt till mer om vad som hände henne. 

Söndagsmorgon i Sjöatorp

Publicerad 2019-03-24 08:31:35 i Allmänt,

Sov lite bättre inatt. Har duschat, sitter och dricker kaffe. Ser på TV 4 nyhetsmorgon. 
 Mulet ute. Inga planer för dagen. Tänkte att jag skulle springa men har inte haft lust. Inget kallbad heller. 
(null)

(null)

I Sjöatorp

Publicerad 2019-03-23 14:06:09 i Allmänt,

Vi kom upp till Sjöatorp i går kväll. Med oss hade vi Felix och Erik. Stopp på CircleK i Osby där vi åt halloumiburgare som var helt ok. 
Jeanette, Daniel och Ruben kom vid tiotiden. 
Efter frukost åkte Tomas, jag och Jeanette till Alvesta på loppis. 
Lite turbulent här hemma sen. Men nu verkar det ha lugnat sig. Felix följer med Erik tillbaka till Malmö. 
Vi gick en kort promenad Tomas, jag, Jeanette, Daniel och Ruben. Solen har tittat fram. Jag sitter på altanen i solen, läser och har pratat med min syster Gerd som har namnsdag idag. 
(null)

Ledig fredag

Publicerad 2019-03-22 12:27:27 i Allmänt,

Åt frukost framför TV:n✔️
Sprang en kortare runda + 35 armhävningar✔️
Cyklade ner till stan för tandläkarbesök, lagade en flisa på tanden 900kr✔️
Köpte Fruktdansk på Gateaux i Saluhallen✔️
Cyklade hem, har fikat✔️
Skall nu fortsätta packa✔️

Dragit på mjukisbyxorna

Publicerad 2019-03-21 14:33:25 i Allmänt,

Avbokade kvällens spinningpass, tycker att det räcker med min löprunda på drygt 8 km. Det kändes bra att springa vilket innebär att det antagligen gick väldigt långsamt. Hade ingen klocka skönast ibland att slippa se tiden. 
Har varit ute på Nova, det är en konstig känsla att inte gå och titta efter kläder. Köpte en bok på Akademibokhandeln. Och duschcreme, schampoo och balsam på Body shop. Min tanke är att jag ska handla sådant på Body shop. 
Så nu skall jag dricka kaffe, äta en macka, läsa kite i min bok och sedan laga den vegetariska lasagnen som vi skall ha med oss i morgon. 

Ledig idag

Publicerad 2019-03-21 09:24:46 i Allmänt,

Att ha två lediga dagar är så skönt. Det i träffar var sjätte vecka så det är inte så ofta. 
Det skall bli mycket mildare idag. Men det blåser kraftigt. Så jag vet inte om jag känner för att springa ute i blåsten. 
Nu först skall jag kolla vad jag skall handla. Skall laga en vegetarisk lasagne att ta med till Småland. 
Så fortsättning följer....

Två avsnitt av Hemma igen

Publicerad 2019-03-20 23:12:53 i Allmänt,

Tränade lite innan jag gick till jobbet. Sprang fartökningar med gåvila på löpmattan. 
Inte mycket till träning kanske men bättre än inget alls. 
Jobbade sen till halv nio. Riktigt roligt tyckte jag. Patienterna var tight bokade. Men det fungerade bra. 
När jag kom hem såg vi två avsnitt av "Hemma igen" och jag firade veckans slut med ett glas rött vin. Är ledig torsdag och fredag. 
Inga planer för morgondagen. 

Onsdag morgon

Publicerad 2019-03-20 08:43:12 i Allmänt,

I går hann jag inte skriva. Det blev en ganska vanlig tisdag. Gymet på morgonen. Efter jobbet blev det lite tidigare Skrylleträning eftersom vi var bjudna till Erika på kvällen. Hon fyllde 83 år. Trevligt, god mat och trevligt sällskap. Oscar och Johanna  var där också. 
I Skrylle blev det 5 km tillsammans med Tomas. 
Börjar halv tolv idag. Vet inte om jag vill ut och springa i det här trista vädret. Det blåser är grått. Väderappen säger att det skall vara 5 plus och att det känns som 2. 
Kanske blir det en träningsfri dag. 



Måndag veckans bästa och mesta träningsdag

Publicerad 2019-03-18 22:13:36 i Allmänt,

Varenda måndag när jag stiger in genom dörrarna här hemma på kvällen så är jag helt slut. Samtidigt en skön trötthet. 
Gymet på morgonen, känns alltid skönt. Känner mig lättare när jag går ut genom dörrarna från gymet. 
Efter jobbet då?  Actic och löpbandet. Sen spinning med Suzan som ersatte Lisa idag
Hon är så otroligt peppande. 
Har övat lite på Yoga. Nu måste jag sova💤💤💤

Vilken plåga

Publicerad 2019-03-17 20:03:25 i Allmänt,

Till sist tog jag mig i kragen och sprang på löpbandet. 10 km. Först långsam uppvärmning. Sen försökte jag hålla den fart som jag senast sprang ute. Efter 5km började jag istället springa fartökningar. Tog mig mer än en timme att genomföra en mil. Avslutade med 35 armhävningar. 
Inget mera jobb. Lagade mat, fortsätter att försöka laga mat av det vi har hemma. 
Sett Svenska Nyheter. Ser nu på "Saknad ej glömd". 

Har jobbat men inte tränat.

Publicerad 2019-03-17 15:57:51 i Allmänt,

På väg till gymet ringde telefonen. Vi jobbade mellan kvart över tio till två ung. Hade tänkt ta gymet efter jobbet men solen sken. Kom hem var jättehungrig. Konstaterade att det blåste mycket. Inte springa ute. Så hur blev det. Fika på altanen. Började läsa en ny bok, Karin Wahlberg "Lätta ditt hjärta". Men det var ganska kallt att sitta ute. Plockade fram dynorna till uterummet och plockade undan lite. Så nu sitter jag här och svettas. Aldrig blir det bra och jag har inte tränat, men jag har träningskläderna på. 
(null)

(null)


Lyckan är....att få sova en hel natt

Publicerad 2019-03-17 08:50:41 i Allmänt,

Att inte bli störd på natten när man har beredskap är skönt. Även om man vaknar ibland och kollar telefonen om man har några missade samtal, så kan man lugnt dra täcket över sig igen. 
Har satt på mig träningskläderna. Tror att det blir gymet. Det blåser ute. Regnar lite också. 
Har ätit frukost, duschat och är redo om telefonen ringer. Det blir ett sätt att leva. Man är alltid beredd. 
Så vi får se idag om det blir jobb eller träning
(null)

Lördagskväll

Publicerad 2019-03-16 19:33:31 i Allmänt,

Det blev ingen träning. Det blev jobb. Från strax efter tio till nästan halv sex. Så här sitter jag i soffan, lyssnar på Spotify, ett album som de har satt ihop ( tror jag) Visa och Vemod. 
Riktigt bra för en gamling som jag. Artister som jag glömt bort. 
Har löst korsorden i ICAkuriren. 
Tomas hade satt in de djupfrysta pizzorna i ugnen och gjort pizzasallad som var färdigt när jag kom hem. Sen åt vi glass med hjortronsylt ( som jag köpt på Willys för mer än 200kr kilot) hjortronen var fina men glassen som hade stått i frysen men inte länge smakade isigt. Så nu åker resten i soporna. 
Har satt i mig  Fazers choklad. Vanlig mjölkchoklad. Vet att man skall äta mörk choklad men jag gillar ljus choklad bättre. 
Fast snart får jag ångest för att jag inte har tränat och bara satt i mig onyttiga saker. 

(null)

(null)

Lördag morgon

Publicerad 2019-03-16 09:06:21 i Allmänt,

Sitter i soffan ser på TV 4 nyhetsmorgon. Dådet på Nya Zeeland är förstås det man pratar om. Så fruktansvärt. Det kan hända var som helst. Men man kan ändå inte gå omkring och vara rädd hela tiden. Tycker man känner sig orolig för många saker. Folk som tränger sig in hos äldre människor. I lugna Lund har folk blivit pistol/knivrånade. Man vet att risken är liten men rädslan kryper på ibland. Tänker mycket mer nu på var jag springer, att det är inte är alldeles för ensamt. Och det är lite trist. 
Ännu så länge har beredskapsmobilen inte ringt. Tomas skall åka ner på stan. Tror att jag stannar hemma. När man inte är shoppingsugen ( har ju bestämt att jag inte skall handla kläder) så känns det inte så lockande. 
Vaknade i natt och avbokade ATCpasset. Känns konstigt att ha mobilen med på passet. Musiken är hög, risk att man inte hör om det ringer. 
Så träna måste jag på något sätt, få se vad det blir om det blir, vet ju inte hur mycket jag måste jobba. 

Fredag

Publicerad 2019-03-15 18:25:12 i Allmänt,

Hänger i soffan. Har beredskap. Har tränat lite yoga. Höll inte på ta mig upp från yogamattan. Fick ont i ryggen. Behöver en mjukare matta. Men rörelserna kändes ganska ok. Jag måste bli bättre på det. Det måste finnas något bra med yoga eftersom så många gillar det och utövar det. 
Har förberett maten. Tomas jobbar över. Skall snart ta itu med matlagningen. 
Inga planer för helgen. Ingen träning idag. Det är pissväder ute. Men jag hade kunnat springa på löpbandet. Så i morgon måste jag träna😓

Borde sova nu💤

Publicerad 2019-03-14 22:42:02 i Allmänt,

Ännu en vanlig dag. Gymet för fjärde morgonen den här veckan. Bra jobbar Siv😊. 
Helt ok dag på jobbet. Efter jobbet löpbandet 30 min. Antagligen ganska dålig träning. Körde fartökningar 1 min och gåvila 1 min. Spinning med Linda 30 min sen. 
Regnade när jag kom ut från gymet, så trött på detta trista väder. 
Eftersom det mesta i matväg var slut härhemma så var vi tvungna att handla på Willys. 
Såg ett avsnitt av " My brilliant friend" den är så välgjord den serien. Ett avsnitt kvar av första säsongen. Börjar bli serieberoende. 
Kämpar på med yogan. Läser i boken och gör övningar och fattar inte vad som är så bra med yoga. Godnatt 💤💤

Onsdagskväll

Publicerad 2019-03-13 20:04:04 i Allmänt,

Gymet i morse✔️
Ganska stökig dag på jobbet✔️ 
Efter jobbet tog jag mig ut på en löprunda, blåsigt, lite regn i luften. Halkigt underlag. Spang kanske lite drygt  5 km✔️
Lagar mat som vi har ätit. Druckit kaffe. Löst korsorden i ICA kuriren✔️


Usel dag....

Publicerad 2019-03-12 22:22:04 i Allmänt,

Var så trött efter jobbet så jag cyklade hem, la mig i soffan och såg hela andra säsongen av
 " Unforgotten". 4 och en halv timme av tv-tittande. Har slumrat lite och i princip ätit hela tiden. Har ångest över oträningen och allt jag ätit. Inte ens vetskapen att jag var på gymet i morse hjälper upp mitt humör. 


Måndag veckans bästa och mesta träningsdag.

Publicerad 2019-03-11 21:03:52 i Allmänt,

Gymet på morgonen✔️ 
Efter jobbet löpbandet på Actic. Uppvärmning 10 minuter, 10 x 3 min, 1 min gåvila. Jag blev så trött✔️
Spinning med Suzan som ersatte Lisa. Roligt pass. Grymt trött✔️
Chokladmjölk och mackor, ett avsnitt av Hemma igen✔️
Nu är jag trött och sängen känns lockande. 

Jag kan ju inte slå några personbästa...

Publicerad 2019-03-10 22:22:58 i Allmänt,

Läser Runners World, läser om tröskelpass, om klätterväggstips för att bli bättre. Vet inte varför jag läser. Jag blir hela tiden bara sämre. Det senaste året har det gått brant neråt. Jag tänker ändå att från den bottennivån där jag är nu borde jag kanske kunna bli lite bättre. Fast detta är kanske inte ens bottennivån? Det blir kanske ännu värre. Tycker själv ändå att jag är flitig med träningen. Åldern spelar roll förstås och kanske den operation jag gjorde för nu mer än 5 år sedan. Jag får sluta älta och vara glad för att jag ändå kan springa mer än en mil, att jag kan göra 30 armhävningar.
Efter löpningen idag blev det vila på soffan. Handlade på Willys. Lagade mat: vegetariska burgare med Chèvreost och potatismos. Det blev riktigt gott. 
Vi har sett ett avsnitt av Elena Ferrantes " My brilliant friend" den är riktigt bra den serien.
Ny vecka i morgon, nya tag, nya möjligheter. 
(null)


Vilar i soffan

Publicerad 2019-03-10 13:43:45 i Allmänt,

Vi bestämde oss för springa Stävie Trail. Vi sprang första varvet tillsammans. Sen cyklade Tomas medan jag sprang. Så det blev två varv. 
Ganska mör i benen. Som mest 4 grader varmt, kortvariga regnskurar, solen glimtade till, på öppna områden blåste det ganska mycket. Och väldigt lerigt. Det var helt ok med mina trailskor men Tomas hade det värre med sina Nike utan mönster. 
Kaffe, filmjölk och en macka, nu känner jag mest för att sova...💤💤

Parisresa bokad

Publicerad 2019-03-10 09:10:19 i Allmänt,

Bokat resan till Paris. Det skall bli roligt. Har länge velat åka till Paris. 
Det var trevligt att träffa norrlänningarna i går. 
De gick inte vidare till pallplats men det var roligt att se dem bryta. Vi hann se alla deras matcher. Vi gick alla och åt tillsammans på Bowlingbaren. Ingen höjdarmat kanske, men god vegetarisk burgare. Helena och Leif hade då kommit också och var med oss ett par timmar. 
Morgonen har tillbringats framför TV:n, fixat bankärenden, kollat efakturor och betalat räkningar. 
Bekymret nu är var skall jag springa, Skrylle, bandet eller Stävie trail. Jag har stor beslutsångest. Vi får se vad det blir!
(null)

(null)

Tufft pass

Publicerad 2019-03-09 11:06:37 i Allmänt,

Sitter i bilen på väg mot Helsingborg och SM i armbrytning. Två syskonbarn skall delta. Idag är det höger arm.  Leif fick brons i går💪. 
Var på ATC med Tanja på Actic tidigare idag. Jättetufft pass! Fick mjölksyra i benen. 
(null)

Fredagkväll

Publicerad 2019-03-08 20:38:19 i Allmänt,

Känner det som om kroppen är tömd på energi. Gymet i morse. Mycket att göra på jobbet. Efter jobbet cyklade jag ut till Olympen förvar delta på Suzans spinningpass. Lars och Lotta var också med på passet. Det trista var att min spinningcykel inte var särskilt bra. Man hade endast ett mycket litet spann man kunde röra sig emellan. Mellan lätt och mycket tung var det vara ett drygt varv. Sliten kanske?
Efter spinningen träffades Tomas och jag på Valvet. Vi fick ett bord. Men...det var så mycket folk. Ljudnivån var hög. Vi åt ostpizza, jättegod. God öl också. Men vi stannade inte länge. Drack kaffe här hemma. Ser nu på 
Saknad men ej glömd. 
(null)

Tidig kväll

Publicerad 2019-03-07 21:16:38 i Allmänt,

Ligger i sängen. Klockan är bara 10 över nio. 
Gick som vanligt upp halv sex. Hade packat träningskläder och klätt mig för att gå till gymet men först äta frukost. Då ringde telefonen. Jobb! Borstade tänderna och åkte iväg. Känns konstigt att komma till jobbet utan att ha duschat. En snäll arbetskamrat handlade frukost. När jag till sist kunde äta den smakade den ljuvligt. 
Efter jobbet blev det löpbandet, uppvärmning och sedan 1 min fartökningar med 1 min vila i 30 minuter. Spinning med Linda sedan i 30 min. 
Varm chokladmjölk och mackor, frukt och ett avsnitt av " My brilliant friend"
Har beredskap ikväll med. Hoppas förstås på att få sova💤💤


Har beredskap

Publicerad 2019-03-06 21:45:04 i Allmänt,

Har beredskap och vi jobbade över bara drygt en halvtimme men det tog ändå bort lusten att träna. Så ingen träning alls idag😥. Inte ens i morse eftersom jag började klockan sju. Men till i morgon har jag packat träningskläder. Både till morgonen och kvällen. Om jag inte jobbar i morgon kväll. Har beredskap då med. 
Lagade mat ikväll istället. Inte så ofta vi äter tillsammans på kvällen. 
När man inte tränar på kvällen får man tid över. Två avsnitt av hemma igen och nu tycker jag att serien börjar tappa lite. 
Har kollat lite i yogaböckerna, ögnat igenom nya Runners World. Ska läsa lite i min bok innan jag somnar.  (null)

En vanlig tisdag

Publicerad 2019-03-05 21:46:12 i Allmänt,

Gymet på morgonen😊✔️
Helt ok dag på jobbet✔️
Skrylle på kvällen  6 km löpning i snöblandat regn och 2 grader varmt. Skönt med bastu efteråt.✔️ 
Handlade på Willys på vägen hem. Kanske inte så roligt men nödvändigt.✔️
Sett ett avsnitt av Bonusfamiljen✔️

Trött....

Publicerad 2019-03-04 21:00:50 i Allmänt,

Måndagar har blivit jobbiga dagar. Men det är självvalt förstås. Gymet i morse. Gick hemifrån kl: 6:20 kom hem 19:40. 
Efter jobbet blev det Actic och löpbandet. Värmde upp 15 min sen sprang jag 10x3min gåvila emellan. Fick duscha efteråt, var helt genomsvettig. Sen spinning med Lisa. Jobbigt jag var så trött i slutet av passet. In med svettiga kläder i tvättmaskinen. 
Efter varm chokladmjölk och ett antal mackor, frukt och Fazer choklad känns det lite bättre. Vi har sett hemma igen. Orkar inte se Bonusfamiljen. Nu blir det sängen💤💤

Helgen slut

Publicerad 2019-03-03 22:53:27 i Allmänt,

Gick Stävie trail med Anki. Det tog lite drygt en timme så vi höll ändå bra fart. Precis innan start sprack molntäcket upp och solen kom fram. Jag hade så mycket kläder på mig. Hade tagit på långkalsongerna och träningsbyxor. När jag såg hur mycket det regnade så tog jag på regnbyxorna utan att tänka på att ta av träningsbyxorna. 3 par byxor!!! Det var minst åtta grader varmt. 3 lager kläder under regnjackan också. Ja det var varmt så in i  ....
Vi handlade semlor på konditori Kringlan i Kävlinge på vägen hem. 
Den avnjöt jag sedan i solen på altanen. Efter mat och kaffe kom vi till sist iväg på bion Tomas har velat se så länge" The favourite"   
Ja vad ska man säga, jag gillade den inte alls precis som jag har misstänkt. Skickliga skådespelare. Biosalongen var fullsatt trots att bion gått ganska länge nu. En liten salong förvisso. Men jag tyckte att den var ganska äcklig. Men nu har vi sett den!
När vi kom hem såg vi ett avsnitt av " My brilliant friend" av Elena Ferrant på HBO
Den är väldigt välgjord. 
Måndag i morgon, ny vecka😊
(null)

Vasaloppet

Publicerad 2019-03-03 08:38:05 i Allmänt,

Slog på Tv:n precis när Vasaloppet startade. Enligt kommentatorerna blir det ett mycket tungt Vasalopp. Blåsigt, det skall börja snöa. 
Trist väder här också. Regnigt och 3-4 grader varmt och lite blåsigt. 
Skall gå Stävie trail med Anki idag. 11:39 går vår start. Så här i efterhand undrar man ju varför anmälde jag mig? 
Har lite ångest över hela livet just nu. Så många tankar. Borde jag gå i pension? Det stundar en sommar där jag jobbar mycket. Det är alltid svårt med personal på sommaren. Kunde ha sagt upp mig men det kändes inte heller rätt. Jag vill jobba kvar ett tag till. Jag kommer att ha ganska mycket semester men inte på sommartid. När man blir äldre kommer så många flera tankar. Man vet ju att nu är det ett begränsat antal år kvar. Jobbar man inom sjukvården ser man så mycket elände så då är man tacksam för alla de år man hittills har fått. Känner att jag måste tagga ner lite. Ta livet lite mer dag för dag. Inte hålla på att oroa  mig för allt möjligt. 
(null)

Lördag eftermiddag

Publicerad 2019-03-02 17:14:03 i Allmänt,

Några dagar sedan jag skrev nu. Om vi börjar med torsdag. Inget gym på morgonen. 
Efter jobbet blev det utekväll med Kristiina, Karolina och Gunilla. Det hände inte så mycket mer den dagen. 
Fredag då? Gymet på morgonen. Kände att jag inte skulle hinna träna efter jobbet. Oscar och Johanna skulle komma på mat. Handlade därför på Willys, lagade mat. Trevligt att träffa dem. 
Och idag då? Kallbad i Bjärred stod på schemat. Sprang ut och det gick långsamt. Men jag sprang i alla fall, 14,7 km😊. Det var grått och trist väder med snålblåst. 
Efter bad och bastu blev det mat på Bjärreds steakhouse. God pasta och god öl. 
Nu ligger jag i soffan ganska utslagen. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela