Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Gillar inte avresedagar

Publicerad 2021-06-30 15:28:58 i Allmänt,

Alltid när jag ska åka någonstans kan jag inte slappna av. Har tränat med Anki och Magnus på backarna. Det blev en bra träning. 
För att få tiden att gå sen åkte jag ut till Erikshjälpen. Hittade inget speciellt. 
Ser på "Morden i Helsingör". Säsong 2 har kommit nu. Tycker egentligen inte om att se serier eller annat mitt på dagen. Har en timme till att " slå ihjäl" innan jag går ner till stationen. 
(null)

Onsdag 30 juni

Publicerad 2021-06-30 09:04:25 i Allmänt,

För att börja med igår: hämtade den söta Belle. Hon var inte riktigt på humör, kanske på grund av värmen. Hade bjudit Lennart och Erika på kaffe. Lite senare kom även Felix. Oscar bjöd på mat sen. Jag cyklade dit med Belle, Tomas och Oscar tog bilen dit. 
Sverige mot Ukraina kl nio. Sverige föll i förlängning och slutminut. 
Var så trött igår så jag la mig efter första halvlek. 
Ikväll åker jag mot norr, tillsammans med Emma, troligtvis inte Julia. Ruben ska möta upp oss i Stockholm. 6:48 ska vi vara framme i Östersund. Gillar inte avresedagar, blir ännu mer rastlös än vad jag brukar vara. 
Ska träna med Anki och Magnus kl tio på Sankt Hans backar. 
Har för lite att göra. När jag blir " riktig" pensionär vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Får nog lägga upp ett schema med någon aktivitet varje dag. 
Tittar på Tv 4 Nyhetsmorgon, nu ser jag nyheterna för 4:e gången tror jag. Samma bilder, samma prat. Ska nog stänga TV:n nu. 
(null)

Tupplur på soffan.

Publicerad 2021-06-29 13:27:35 i Allmänt,

Efter att ha utfört min "att göra lista" var jag rätt trött. Har städat lite, tvättat, sprungit, cyklat ner till stan och fixat glasögonen. Handlat lite på hemvägen. Kunde inte hålla ögonen öppna, somnade till några minuter. Ska snart cykla och hämta Belle. 
(null)

Tisdagsmorgon 29/6

Publicerad 2021-06-29 06:32:10 i Allmänt,

Ska inte passa Belle hela dagen och kanske tur det. Har massor att göra känns det som. Har skrivit en lista. Måste snart börja beta av den. Ska hämta Belle 14:30. 
Så det är väl bara att sätta igång. Nyhetsmorgon börjar inte förrän 6:45!
Sommartid?  (null)

Vandring med pinnarna.

Publicerad 2021-06-28 20:53:34 i Allmänt,

Den här vandringen blev lite av ett avslut inför sommaruppehåll. 
Vi gick Backaleden från Brösarp till Haväng, glass från en liten kaffe och glassvagn, allt gjort på lokala råvaror, vi badade i havet. Inte alls så kallt. 
Tillbaka till Brösarp skulle vi gå Skåneleden. Då  passerade vi ett Café, där fikade vi igen. Jag tog en äppelmust gjord på ett bryggeri  i Christinehof, så god. 
Det var ordentligt varmt idag, solen sken från en blå himmel. 
Dervla släppte av mig på Fäladen. Tomas och jag åkte och badade med Oscar och Belle i Billebjer. Lagat mat, druckit kaffe, ska duscha och kanske ta itu med min packning. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




Hemma igen…

Publicerad 2021-06-27 21:39:33 i Allmänt,

Vi åkte från Sjöatorp strax innan halv tio. 
Inte så mycket trafik, vi valde att köra över Osby på vägen hem. Packade upp. Vi hade tänkt träffa lilla Belle men hon skulle till Ystad och bada. Blev otroligt rastlös härhemma. Åkte och handlade lite matsäck till i morgon. Ska vandra med Karolina och Dervla. 
Sen föreslog Tomas att vi skulle åka till Järavallen och sen bada i Barsebäckshamn. Så det gjorde vi, jag joggade, han powerwalkade. Sen bad i hamnen. Solen hade kommit fram nu och det var riktigt skönt. Och jag mådde mycket bättre. Han känner mig väl och vet att jag behöver röra mig. 
Lämnade en liten chokladask till Lennart och Erika för att vi lånat stugan. Tomas åkte och tvättade bilen. 
Satt en liten stund i solen, lagade sen mat. Efter maten kaffe  med glass, bara jag, inte Tomas han är otroligt duktig på att hålla sig ifrån söta saker. 
Fotboll på TV. Jag tittar inte så mycket, lyssnar på min ljudbok. " Den sorglöse samariten". 
(null)


Midsommardagen anno 2021

Publicerad 2021-06-26 20:35:21 i Allmänt,

Sitter på bryggan i Sjöatorp. Det är en fin kväll men hit når inte solen, klockan är halv nio. Det är en massa granar i vägen.
Det har varit en fin dag. Vi startade "Fjordrundan" vid Huseby. Mestadels en fin runda. Hade tänkt fika på Huseby men restaurangen var fullbokad. 
Så vi åkte hem, chillade en stund. Tomas klippte gräset, jag räfsade. 
Lagade mat, färskpotatis i ugn, marinerade i olja, senap, salt, svartpeppar och vitlök. Tofubiffar och sallader. Det blev riktigt gott. 
Danmark vann sin match i fotbollsEM. 
Kaffe med fruktsallad, för mig blev det lite glass också. 
I morgon åker vi hem. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Midsommardagen 🍓

Publicerad 2021-06-26 08:34:47 i Allmänt,

Sitter i soffan och ser ut över sjön. Det är mycket svalare idag, det blåser lite och ingen sol. Tog lång tid att somna igår kväll men sen har jag sovit hyfsat bra. Gick upp strax innan åtta. Har fixat frukost. 
Planen är att cykla en runda på ung 3 mil. Jag har bara min mountainbike så det kommer nog att räcka. 
Vi får hoppas att det inte börjar regna. 
(null)

Sprungit runt sjön😊

Publicerad 2021-06-25 11:42:57 i Allmänt,

Gick inte upp förrän halv åtta. Fixade frukost, badade i sjön, solen lyste. Åt frukost på bryggan. Tyvärr försvann solen bakom tunna moln, men det var trots det så varmt att man kunde sitta ute. 
Strax innan tio åkte vi in till Växjö för att gå i affärer, de har en del andra sorts affärer än i Lund. Men alla affärer var "STÄNGDA". 
Kändes lite trist men vi gick en runda på stan. Fikade på Askelyckan. Åkte sedan inom till Alvesta för att köpa glass och jordgubbar. 
Det visade sig att jordgubbarna var nästan dubbelt så dyra här än i Växjö. Även här vara alla affärer stängda. 
Vi kom hem och nu tog jag tag i det jag har velat länge: springa runt sjön. Så det var bara att sätta igång. Blev arg på Tomas när han började prata om Haile Gebrselassie. Så han fick cykla en bit ifrån mig. Det var dock snällt av honom att cykla med mig. Vi har hittat en lite annan väg runt sjön. Man springer på en gång/cykelbana som går närmare sjön. Trodde att den vägen var kortare och det var den men bara 100 meter. Jag tog mig runt och det kändes bra att ha gjort det. Det var flera år sedan jag senast gjorde det. 
Bad i sjön, lite fika och ett glas bubbel, livet känns rätt bra. 
Det är helt mulet nu och inte så varmt men vi sitter inne och tittar ut över sjön.  

(null)
Konstverk i Växjö. 
(null)
Växjö domkyrka. 
(null)
Fika på Askelyckan i Växjö. 
(null)
Frukost på bryggan. 
(null)
Vi provar GW:s bubbel. Riktigt gott. 




På väg mot Sjöatorp

Publicerad 2021-06-24 18:36:07 i Allmänt,

Efter en intensiv dag är vi nu på väg mot Sjöatorp. Vi har varit på väg ganska länge. Tanken var att jag skulle köra för Tomas kände sig lite sjuk. Men han tyckte att jag körde alldeles för sakta i den hemska trafiken på E6:an. Så efter kaffe och macka  ville han köra. 
Åkte till Skrylle och sprang 5:an i förmiddags. Storhandlade på Willys på vägen hem. Lämnade en del kvar i bilen och släpade upp resten. Tvättade, gjorde ett pajskal, packade resten av grejerna och väntade på att Tomas skulle komma hem. Och nu är vi alltså på väg. 
(null)


Torsdag 24 juni

Publicerad 2021-06-24 08:31:43 i Allmänt,

Börjar med igår. Julia och Emma sov över. Jag och Tomas  sov på soffan i vardagsrummet. Det gick bra. Flickorna sov medan jag tränade med Anki och Magnus på Sankt Hans backar. 
Körde hem dem till Kävlinge sen. Cyklade och hämtade Belle halv tre. Lekte och var ute med henne på lekplatsen tills Tomas dök upp. Cyklade sen ner till stan för att träffa Kristiina. Vi åt på Mediterranean och tog sen en öl på VED. Det var en intensiv dag. Det blir nog den här dagen också. Kommer hela tiden på nya saker på min "Att göra lista". 
Har hunnit med lite nu på morgonen och tänker göra ett avbrott för att åka till Skrylle och springa 5 km. Måste bara planera vad jag ska handla först😊. 
(null)

Tisdag 22 juni

Publicerad 2021-06-22 21:14:22 i Allmänt,

Klockan är snart nio. Vad har då den här dagen tagit vägen? Började morgonen med att stryka tvätten. Hann inte göra så mycket mer. Stack ut och sprang sen "Akademilen extended". Lyckades göra 40 armhävningar efteråt. Men ingen annan styrketräning som jag egentligen hade tänkt. 
Körde ut till Nova där jag hade stämt träff med Julia och Emma. Vi gick runt lite, handlade nya skor till Julia, cykelbyxor till Emma. En ny sommarduk på Hemtex, och två nya stora muggar. 
Vi åt på Graffiti, jag och Emma åt. Julia ville inget ha. På hemvägen åkte vi till Erikshjälpen där vi inhandlade en skateboard. 
Den använde Julia och Emma när vi gick för att hämta Belle på dagis. 
Belle blev också förtjust i den och fick provåka. Det tog en timme för oss att ta oss hem från dagiset. 
Chillade en stund inne innan vi gick ner till bassängen som ligger i Borgarparken. Där lekte Julia och Emma med Belle innan Tomas dök upp och vi gick hemåt. Chill och lite mat innan vi åkte till Billebjer, där det blev premiärbad för Belle. Beställde pizza på Portofino som vi hämtade på vägen hem. 
Ni har vi ätit och druckit kaffe. Julia och Emma ska sova över och jag ska snart fixa med det. 
En mycket social dag är snart slut. 
(null)



Måndag

Publicerad 2021-06-21 21:39:24 i Allmänt,

Började dagen med att städa, bädda rent i sängar och putsa fönster. Sen joggingtur, i regn och åska. Fortsatte med städning sen, gick igenom de båda vitrinskåpen. Detta har inte gjorts sedan vi flyttade hit. Det är mer än ett och ett halvt år sedan. Så  det var dags. 
 Cyklade och hämtade Belle på dagiset, gick  ute med henne till lekplatsen medan Oscar tränade. Solen och värmen kom tillbaka, kanske inte lika varmt, men nästan. 
Oscar lagade mat till oss alla, Tofubiffar, de var riktigt goda. Sallad och sötpotatispommes. 
Har tittat på Aktuellt, det mesta handlar om regeringskrisen. Statsministern fälldes i misstroendeomröstningen. 
(null)


Fortfarande söndag den 20/6

Publicerad 2021-06-20 21:04:14 i Allmänt,

Klockan är snart nio. Sitter på balkongen. Det har nog blivit lite svalare. Det här ska vara sista dagen med bra väder. Vad har vi då gjort resten av den här dagen. Efter  Billebjer åkte vi hem och åt lite lätt lunch. Åkte ut till Nova, där vi gick ett varv. Handlade en rosa T-shirt på Vero Moda. Handlade på Coop. Kom hem cyklade till Mätaregränden, cyklade med Belle till Brunnshög. Hon tyckte verkligen om den lekplatsen. Och sen cyklade vi hem, hjälptes åt med maten. Snart dags att sova. Ska titta på SVTPlay och Rapport. Håller på att tvätta och har en hel hög med tvätt som måste tas om hand. 
(null)


Söndag 20 juni

Publicerad 2021-06-20 10:23:59 i Allmänt,

Passat Belle. Vi var ute en lång stund medan föräldrarna tränade på gymmet. Rätt behagligt väder. ✔️
Sprungit, inte milen men 5 km i alla fall. Tomas gick Romundspåret. ✔️
Just nu: sitter vid stranden i Billebjer, solen har gått i moln, men det är varmt. Handlade med oss kaffe från Skryllerestaurangen. Har badat, så varmt i vattnet. ✔️
Vet inte riktigt vad vi ska göra resten av dagen. 
(null)
Lite stretching efter joggningen + 30 armhävningar. 


En fin morgon

Publicerad 2021-06-20 07:58:06 i Allmänt,

Söndagsmorgon och inte soffan och Dr Phil som jag egentligen inte vill se men som är innan Nyhetsmorgon på helgerna. 
Sitter på balkongen, det är 21 grader. Ingen 🌞 här ännu. Men ganska lagom varmt. Har läst Sydsvenskan på telefonen. 
Planer för dagen? Vet inte riktigt. Kanske springa i Skrylle, har en hatkärlek till milen. 
Behöver springa eller jogga, och även om det känns tungt när jag springer så är det skönt efteråt. 
Vi får se vad den här dagen har att erbjuda. 
(null)


Fortfarande högsommarvärme.

Publicerad 2021-06-19 17:15:44 i Allmänt,

Blev hämtad av Karolina 7:20. Idag skulle vi gå en kortare runda i närheten av Rödde, någonstans mellan Veberöd och Blentarp. 
Så soligt och varmt idag också. Det var en fin vandring. Vi såg hjortar och glador och hörde massor av fåglar som jag inte har en aning vilken sort de tillhör. 
Fikade ett par gånger på runda. Som blev drygt 10 km. 
Blev avsläppt uppe på Norra Fäladen. Vi tillbringade en stund med Belle först därhemma och sen på lekplatsen men värmen gjorde att man fick försöka hålla sig i skuggan. 
Vi cyklade sedan till den lilla bassängen som ligger på vägen till Fäladstorget. Det var så mycket folk där. Vidare till Fäladstorgets pizzeria där Tomas och jag åt grekisk sallad, Oscar och Johanna åt pasta och kebab  jag och Oscar drack en god kall öl. Belle var så duktig satt vid bordet hela tiden och åt. 
Här hemma har jag suttit på balkongen en lång stund. Försökt återställa vätskebalansen genom att dricka nästan en liter saft. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


32 grader varmt.

Publicerad 2021-06-18 21:49:29 i Allmänt,

När jag lämnade jobbet i eftermiddag kändes det som att gå in i en varm fön. Väldigt mycket medelhavskänsla. 
I morse gjorde jag trots mycket motstånd från kroppen ett kort träningspass. Har nu gjort så att jag har 5 olika att variera med. Bra jobbat Siv!😊. En rolig dag på jobbet. Vi hade mycket att göra och tiden gick fort. 
Vi hade igår lite löst pratat om att åka till Järavallen efter jobbet idag och sedan bada i Barsebäckshamn. Tomas var lite tveksam men idag tyckte han att det var en bra idé. Så det gjorde vi. Jag sprang gula rundan som är drygt 4 och han gick den  röda som kanske mäter 2,5 km. Vi kom i mål nästan samtidigt. 
Så skönt att bada i havet, lite kallt först eftersom kroppen var så varm. 
När vi kom hem var vi trötta och hungriga, det blev quornpytt, med lite extra grönsaker, rivna morötter och rödbetor. 
Fick hoppa glassen till kaffet eftersom jag åt en glass på jobbet. Men satte istället i mig nötter och torkad frukt. 
Det är en helt fantastisk kväll. Sitter ute på balkongen, solen har för länge sedan försvunnit bort från vår balkong men det är fortfarande så varmt. 
I morgon ska jag vandra med pinnarna. Ska packa ryggsäcken och förbereda mat och kläder i kväll. 
Vi ska starta tidigt eftersom det ska bli mycket varmt i morgon med. 
(null)

Torsdag- en dag kvar att jobba😊

Publicerad 2021-06-17 22:17:12 i Allmänt,

Kort styrkepass på morgonen. Bra dag på jobbet. Efter jobbet körde vi ut till Skrylle, jag släpade mig runt milen UTAN klocka. Som tur är springer man mestadels i skugga. Det var 28 grader varmt. Vi duschade i Skrylle innan vi åkte till Willys och handlade. Både Tomas och jag var så trötta. Lagade mat, drack kaffe. Satt en stund på balkongen och lyssnade klart på min ljudbok. "Den saknade systern". Sjunde boken i serien. Tyckte att det plötsligt slutade bara… känns som det borde vara mer. Kommer att sakna den. 
Men nu blir det inga flera böcker av Lucinda Riley. Hon dog i cancer 55 år gammal för någon vecka sedan. Så sorgligt. 
Jag är så trött, ska stupa i säng nu. 
(null)

Onsdag och mer än halva arbetsveckan.

Publicerad 2021-06-16 20:40:37 i Allmänt,

Redan onsdag och vi har passerat mitten av juni. Idag har jag beredskap. Vi jobbade över till strax efter sex. När jag kom hem fixade jag en matig sallad. Den bestod av grönsallad, upptinade avocadotärningar, vita bönor, örtmarinerad tofu, tomater, lite rödlök och persilja med dressing. Den kommer jag att göra igen, enkel att göra och den smakade gott. Har suttit en stund på balkongen. Äntligen skannat in protokollen till bostadsrättsföreningen. 
Hann inte skriva igår. Hände inte så mycket heller. Stannade kvar efter jobbet för att möta upp Oscar som hade fått en tid på MR-kameran på kvällen. 
Har i alla fall tränat både i morse och i går på morgonen, mitt superkorta styrketräningspass. Men som tidigare sagt: 
"den träning som blir av är bra". 
Men på kvällarna har det varit uselt. På mina jobbveckor orkar jag inte träna på kvällarna. 
(null)

Måndagskväll 14 juni

Publicerad 2021-06-14 21:16:28 i Allmänt,

Haft en bra dag på jobbet. Efter jobbet cyklade jag upp till Mätaregränden. Tomas och Belle hade haft en bra dag tillsammans. 
Vi gick ut på lekplatsen en stund. Cyklade hem via Ica Fäladstorget där jag köpte en stor påse godis som jag ska bjuda på i morgon på jobbet. 40 år sedan jag började jobba på röntgen. 
Har lagat mat. Ätit druckit kaffe och chillar nu i soffan. Åt en Magnum Veganglass  till kaffet. Den smakade bra. 
Sverige spelar EM-fotboll mot Spanien. Får se om jag orkar sitta och se hela matchen. 
Är så sugen på att ta en bit  från min godispåse. Men börjar man ta en…..
(null)

Måndagsmorgon och arbetsvecka väntar.

Publicerad 2021-06-14 06:36:33 i Allmänt,

Sitter i soffan och äter frukost. Klockan är halv sju och snart dags att gå till jobbet. 
Har styrketränat mitt mkt korta pass och duschat. 
Igår gjorde vi Lundarundan totalt var vi er gäng på 8 st, uppdelade på 3 grupper. Jag och Anki cyklade tillsammans. Tomas var tillsammans med Magnus som dessvärre inte mådde så bra och fick cykla hem. Då pep Tomas upp till Mätaregränden. 
Vi andra träffades på Stadsparkscafeet där vi åt pizza. Tog några kontroller på vägen hem som vi hade haft svårt att hitta. 
En trevlig dag. 
(null)

(null)

(null)

Lördagskväll 12 juni

Publicerad 2021-06-12 19:08:17 i Allmänt,

För att börja med igår, hade tagit mig runt Skryllemilen och hunnit duscha när jag såg att jag hade flera missade samtal från Oscar. Lilla Belle som jag skulle hämta senare på dagen hade visat sig vara alltför snuvig för att vara på dagis. Eftersom Oscar inte fick tag i mig så fick  han åka hem från jobbet. 
Jag åkte dit, passade det söta barnet, som nog var lite sjuk. 
Vi firade Julia på kvällen i Kävlinge. Sushi och glass med bär smakade bra. Det blev en trevlig kväll och Belle piggnade till lite. 
Idag då? Har känt mig rastlös, gick ner till stan, köpte kaffe och vegansk macka på Espressohouse. Satt en stund på Stortorget och lyssnade på min ljudbok. 
Gick sedan via stadsparken till Botan där jag handlade en glass. 
Tomas som varit hos Oscar hela dagen kom hem halv sex, nu har vi ätit, druckit kaffe och hunnit kolla lite på morgondagens orienteringsrunda. 
Stormen viner utanför knuten. Hoppas att det lugnar sig lite till i morgon. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Fredagsmorgon 11 juni

Publicerad 2021-06-11 08:09:26 i Allmänt,

Den här vecka har gått fort. För att börja med igår. La en stor del av tiden till att gå igenom Lundarundans karta. Cyklade också och kollade lite, inte på platserna men kollade om man kunde cykla nere vid reningsverket. Man håller ju på att bygga dubbelspår så det verkar vara svårt att ta sig igenom. 
Hämtade Belle på dagiset vid halv tre. På kvällen hade jag styrelsemöte och vi hade ett långt möte. Jag har massor att skriva och jag är inte den bästa att hantera Mac och den uppför sig hur som helst ibland. Handhavandefel? Absolut. 
Så jag har börjat den här dagen med att försöka få ordning på punkterna. Tror att jag har det nu. Ska skriva klart hoppas jag. Men tänker prioritera Skrylle. Ska hämta Belle idag med. 
(null)


Onsdagsmorgon 9 juni

Publicerad 2021-06-09 07:04:22 i Allmänt,

Vaknade med att ha kvar känslan från den fina vandringen igår. Vi startade i Tjörnedala och gick först mestadels på grusvägar. Sen tillbaka via stranden, delvis lite svårt att gå på stenarna. Framme i Vik badade vi, och det brukar vara kallt i Östersjön. Men det var nog minst 20 grader i vattnet. Vi hittade en glasskiosk på stranden, obemannad, där man swishade eller la pengar i en låda. 
Det var vandring 27 i Karin Hoffmans bok Skånes kust  E-boken, 18 km. Sen blev det 20 km med alla avstickare. 
Åt på en pizzeria i Tomelilla när vi åkte hem. Var inte hemma förrän halv nio. 
En jättefin dag. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Måndagskväll 7/6

Publicerad 2021-06-07 21:09:29 i Allmänt,

Det har varit en intensiv dag. Vaknade ju tidigt och efter att ha kontaktat både Niclas och Jeanette så bestämde jag att det blir tåget till Norrland. Tror att det blir för jobbigt att köra med ungdomarna. Det är en lång väg och med min dåliga rygg, att sitta i bilen så länge är jobbigt. 
Så nu är biljetterna bokade. Och jag kan slappna av. 
Joggade en kombination av Akademilen och Sankt Hans Extremebanan. Det blev 8,9 km. Det var varmt, jag blev trött. Hade tänkt att styrketräna när jag sprungit klart men det enda jag orkade med var 30 armhävningar. 
Cyklade ner till stan, satt en stund på Stortorget och lyssnade på min ljudbok. 
Drack en öl med Kristiina på Ariman. Sen såg vi "Tove Jansson" på Kino. Vi var båda trötta, Kristiina hade blivit mormor kl åtta imorse. 
Filmen var så där. Det handlade mest om hennes förhållanden. Men skådespelarna var bra. 
Cyklade upp till Mätaregränden sen. Tomas och Belle var ute på lekplatsen. På vägen hem handlade jag matsäck till morgondagens vandring. 
Lagade mat, var så hungrig 🤤. 
Så nu sitter vi i soffan, mätta och belåtna. Belönade mig med en glass efter maten. 
(null)


Tidig måndagsmorgon

Publicerad 2021-06-07 06:04:12 i Allmänt,

Borde sova, är ledig… men jag kan inte. Den här resan till Ångermanland och Jämtland håller på att göra mig smått galen. 
Den sista planen var att jag skulle köra dit och hem. Med två ungdomar dit och tre tillbaka. Från början var det en helt annan historia som har ändrats av många olika anledningar. 
Men jag vet verkligen inte om det är en bra plan. Ska titta på möjligheten att hyra bil i Strömsund. Kruxet är att jag måste bestämma mig och boka både bil och biljetter till tåget för oss alla. Vet att jag inte kommer att få frid förrän allt är klart. 
Jag är trött, kan inte sova, ska gå upp och se Nyhetsmorgon och bestämma mig för hur jag åker till Norrland. 
(null)

Söndag och Sveriges nationaldag.

Publicerad 2021-06-06 18:35:06 i Allmänt,

Tror jag börjar med igår. Vandrade ju med Karolina, Dervla och Kristiina. Vi utgick från Torna Hällestad. Började med kaffe och croissant. Det blev en del velande fram och tillbaka innan vi till sist kom iväg. Kristiina hade lite olika önskemål och oroade sig för att inte hinna se hockeymatchen mellan Finland och Tyskland. Men  det blev en fin runda. Tillbaka i Torna Hällestad träffade vi Anki och Magnus som satt och fikade. 
Tomas som hade jobbat på förmiddagen, tränat och handlat sallader till oss var sugen på att åka till Billebjer och bada. Vi satt och åt på toppen och såg ut över nejden. Han badade efteråt men inte jag. 
Lugn kväll här hemma sen. 
Idag då? Vi skulle passa Belle en stund medan föräldrarna tränade så vi åkte till Skrylle tidigt. Vi var där innan klockan nio. Jag joggade runt milen, Tomas tränade på gymmet. 
Passade den söta Belle, la henne för att sova middag. Åkte hem, åt lite, körde ut till Järavallen där vi gick det röda spåret 2,2 km, det klarade Tomas knä bra. Hade tänkt ta några geocache men myggen överföll oss så fort man stod stilla. 
Efter det körde vi ner till hamnen, Tomas badade. Var sugen på att handla glass men den långa kön avskräckte. 
Satt en stund på balkongen medan Tomas gjorde en del ärenden och handlade mat. 
Och nu har vi ätit och druckit kaffe och jag sitter återigen på balkongen, känns som man måste passa på. Det blåser alltid här. Den här helgen har varit fantastiskt fin. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Lördag

Publicerad 2021-06-05 08:02:43 i Allmänt,

Solen skiner, en ledig vecka ligger framför mig. Ska göra en kortare vandring med Dervla och Karolina, idag ska Kristiina följa med. 
Var så trött igår att jag inte orkade förbereda dagens vandring. La mig halv nio. 
Ska snart sätta igång med att göra matsäck och packa ryggsäcken. 
Jag vill ha en bra vecka framför mig. Jag vill inte ha alla jobbiga tankar om livet och åldrandet. Den förnuftiga delen av mig inser ju att det är tankarna som  "fördärvar" livet. 
Och mesta delen av mitt liv är så bra. Jag har fördelen att kunna jobba halvtid, jag har halva familjen nära mig och en bra kontakt med den andra halvan som bor långt borta. 
Det jag skulle önska är att jag vågade vandra ensam. Tror att det vore bra för själen. 
Vi får se. 
(null)


Fredagskväll 4 juni

Publicerad 2021-06-04 18:43:56 i Allmänt,

Sitter på balkongen. Det är varmt, nästan för varmt. Varit på CT:n idag. Det har varit roligt. Vi har haft mycket att göra. Cyklade upp till Oscar efter jobbet, vi skulle grilla hos honom. Men det hade han nog glömt bort. De skulle åka till Sjöbo, i alla fall Belle och Johanna. Så efter att ha varit ute med Belle på lekplatsen cyklade vi hem. Sen cyklade vi ner till stan och Åt på Herbivore. God vegansk mat. 
Lite om igår, cyklade upp till Mätaregränden för att se hur det gått för den vabbande farfadern. Bra visade det sig. Cyklade hem, lagade mat. Gick och lade mig halv elva. Kvart över elva ringde beredskapstelefonen. Vi jobbade inte så länge. Jag var hemma tjugo i två. Lite trött var man i morse. Men efter en lång dusch så piggnade jag till. 
Ska kanske slumra en stund innan jag förbereder morgondagens vandring med Kristiina, Karolina och Dervla. 
(null)

(null)

(null)
Ska börja lyssna på den här boken, sista i serien. 

Torsdagsmorgon 3 juni

Publicerad 2021-06-03 06:28:18 i Allmänt,

Tidig morgon, snart jobb. Hoppade styrketräning efter det att jag såg att jag hade fått Mail från en i styrelsen. Vi har möte nästa vecka och jag borde ha skrivit kallelsen. Så det har jag gjort nu på morgonen. 
Vad gjorde jag i går då? Kort träning på morgonen. Efter jobbet blev det en kort stund på balkongen både före och efter maten. Gick en runda sen på kvällen. I en timme. Jag måste träna mer de veckor jag jobbar. 
Tomas ska vabba för Belle idag.
Jag har beredskap ikväll. 
Känner att det är så mycket i livet just nu. Sommarens resa till Ångermanland/Jämtland. 
Niclas är mitt uppe i husköp och kan inte riktigt bestämma sig om/ när / hur/ hur länge. 
Barnvabbande. Jag vill att livet ska vara enkelt. 
(null)



Klockan är mycket, jag är trött.

Publicerad 2021-06-01 22:38:26 i Allmänt,

Har vabbat för lilla Belle idag. Hon var lite piggare än igår. Riktigt jobbigt att passa små barn. Men hon är så söt. Började morgonen med mitt korta styrketräningsprogram, Frukost och sen åkte jag till Mätaregränden. 
Skrylle på kvällen och träning med de andra i LLIF- gänget. Åkte hem, lagade mat. Sett på    "Vad som än händer". Har bara sista avsnittet kvar nu. Såg att det kommer en säsong till. Nu ska jag sova, arbetsdag i morgon. 
(null)


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela