Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Slut på ledigheten

Publicerad 2021-04-30 07:02:51 i Allmänt,

Har varit ledig så mycket i april. Men nu är jag tillbaka i verkligheten. Har beredskap i kväll och på söndag, är ledig idag.  Jobbar hela nästa vecka. 
Vad står på agendan idag? Ska köpa present till Niclas så jag ska cykla ner till stan sen. Måste träna förstås. Borde ha styrketränat mer den här veckan än vad jag har gjort. Men jag har tränat något varje dag hittills den här veckan. Det får man väl vara glad för😊.  
(null)
Ser på TV4 Nyhetsmorgon som vanligt. 


Torsdagskväll 29/4

Publicerad 2021-04-29 21:21:37 i Allmänt,

Joggade delar av Akademilenbanan på trötta stela ben. Men jag gjorde det! 
Bockade av det mesta av min "Att göra lista" idag. Den veganska måltiden blev marinerad tofu och marinerad blomkål på plåt i ugnen. 
Det smakade så där. 
Har haft styrelsemöte via Skype i vår bostadsrättsförening. 
Lilla söta Belle var rätt trött idag,  hon hade bara sovit en halvtimme på dagis. 
(null)


Torsdag 29 april

Publicerad 2021-04-29 08:37:38 i Allmänt,

Gick upp klockan 7. Har precis agerat modell för några klänningar Emelie beställt. Trots att det var storlek 38 så kunde jag inte dra upp blixtlåset i ryggen. 
Inget för mig. Känns lite som jag kan vifta på armarna och flyga iväg. 
(null)
Kort kort och genomskinligt
(null)
Dottern bestämde sig för att de nog inte passade henne heller. 
Planer för dagen? En massa saker som ska hinnas med. Bara att sätta igång!  (null)

En vanlig onsdagskväll i slutet av april.

Publicerad 2021-04-28 21:23:16 i Allmänt,

Vi hade en bra träning på backarna. Solen sken och det var jättevarmt. 
Testade att göra pannkakor på grahamsmjöl till lunch. Det var inget vidare. Kommer jag inte att göra igen. 
Innan jag hämtade Emma åkte jag ner och hämtade paket. Ett som Jeanette beställt och ett som Emelie beställt. 
Emma och jag åkte till Oscar. Vi hämtade Belle på dagis och take away från Chop Chop. 
Vi gick ut med Belle till lekplatsen, när Emma är med så är det bara Emma som gäller. 
När Tomas kom gick han och Emma ut till lekplatsen och jag åkte till Willys och handlade. 
Hjälpte Emma med engelskan. Sen lagade vi enkel mat, quornpytt till oss och Felix vanliga pyttipanna till Emma. 
Kvällen har tillbringats i soffan, ser nu på Aktuellt. 
(null)


Onsdag 28/4

Publicerad 2021-04-28 07:16:10 i Allmänt,

Redan 28 april, den här månaden gick fort den med. Om jag ska börja med igår, det blev en fin orienteringskväll i Skrylle.  Jag och Anki gjorde en av  våra bästa rundor, jag hade fel för mig vid ett tillfälle så där förlorade vi några minuter.  
Ser på TV 4 Nyhetsmorgon som så många andra morgnar. Planer för dagen? 
Träna backe med Anki och Magnus på Sankt Hans backar kl 10:00. 
I eftermiddag ska jag hämta Emma i Kävlinge. 
Cykla och hämta paket på Malmborgs borde jag också göra, det är paket som Jeanette har beställt. 
Lyssnade klart på min ljudbok igår, "Alla rosor i Paris", måste hitta en ny. Det är svårt att hitta nya, det tar ett tag innan man "kommer in i dem". 
(null)

Balkonghäng.

Publicerad 2021-04-27 14:50:21 i Allmänt,

Inte ofta man kan sitta på vår balkong. Den nås inte av solen förrän vid två. Det blåser också enormt mycket. Vi har köpt insynsskydd och bytt ut de ställningar som växterna skulle klättra på. De blåser sönder. Som genom ett under har klematisen överlevt. Tror att vinrankan är död. Har slängt de flesta av pelargonerna som jag släpat in och ut hela vintern men som till sist ändå blev svedda av frosten. 
Nu sitter jag här i solen, ska snart åka till Mätaregränden innan jag åker till Skrylle för att orientera. Just i detta nu är det skönt härute. Ska försöka konstruera något tyg som kan fästas på insynsskyddet när man sitter härute. 
Vad har jag gjort idag? Städat kyl och frys. Joggat en runda. Dammsugit och hjälpligt moppat. Har inte haft någon större lust att städa men ibland är det ett måste. 
Stekt pannkakor till mig, inte vegan idag alltså. Känner att jag vill använda de 
" animaliska" saker jag har. Vill inte slänga dem. Det blev havremjölk istället för vanlig mjölk i alla fall. Men det blev ägg och smör. 
Nu ska jag njuta lite till innan jag åker till Oscar och Belle. 
(null)

Tisdagsmorgon 27/4

Publicerad 2021-04-27 07:33:09 i Allmänt,

Sitter och ser på TV 4 Nyhetsmorgon. Det handlar förstås om Covid. När ska detta sluta? 
Känner mig låg idag. Gör det rätt ofta nu. Vaknade i natt och kunde inte sova. Jag vet inte varför jag känner så här. 
Känner att jag kanske borde gå den där pilgrimsvandringen , Santiago de Compostela. 
Men vill jag vara borta så länge från familjen, tror inte det. Kanske löser det sig när jag går i riktig pension. Men vill inte det ännu. Tror att jag behöver jobbet. De veckorna har jag rutiner. 
Planer för dagen:
.Springa?
. Städa
.lämna nyckel 🔑 till en som ska hyra gästlägenheten. 
. Kolla samlingslokalen
. Orientering i Skrylle med LLIF i kväll. 
Nej nu ska jag ta mig samman och göra något åt den här dagen😊. 

(null)

Måndagskväll 26/4

Publicerad 2021-04-26 19:54:46 i Allmänt,

Trött 🥱. Vad har vi då gjort idag? Vi, Tomas är ledig idag, åkte ut till Skrylle. Han tränade på gymmet, Jag joggade femman. Körde några övningar på utegymmet sen. Efter ha kollat på verkstan så bestämde Tomas sig för att köpa nya sommardäck. Så det gjorde vi också. 
Cyklade och hämtade Belle på dagiset, hon blev så glad att se oss. Hon är så söt. Vi hann med att gå ut ett par gånger. När solen var framme så var det skönt men bitande kallt när den gick i moln. 
Oscar och Johanna kom och hämtade Belle vid sextiden. 
Det tar på krafterna att passa småbarn. 
Och veganmaten idag då? Gjorde en pajbotten med olja istället för smör. Det blev så där, smuligt. Annars var smaken på pajen god. Inga ägg, osten var ett veganskt alternativ. Ska prova med mjölkfritt margarin nästa gång. 
Hann inte skriva igår, i korthet, vi hämtade Julia, åkte till Mätaregränden för att passa Belle, sen åkte vi till Bauhaus för att kolla balkongskydd. Hittade inga. Körde ut till Skrylle där vi träffade Oscar och Johanna, fikade, gick upp till naturleken. Vi körde hem Julia. 
Gårdagens veganmat var: 
Sötpotatispommes med svartabönröra, rivna morötter och tomat/löksallad. Tycker nog att det är roligt men det är mycket att lära. 
(null)
Dagens paj. 
(null)
Sötpotatispommes 

Lördagskväll 24/4

Publicerad 2021-04-24 18:50:10 i Allmänt,

Vi sov ovanligt länge i morse, till halvåtta. Kollade på Nyhetsmorgon, jag bestämde mig för att åka ut till Skrylle och ta månadens bana, var lite osäker på om jag skulle fråga Anki om hon ville följa med men bestämde att jag måste klara det helt själv någon gång.  Tog alla kontrollerna men gjorde en ordentlig felbedömning på den 3:e. Fattar så här efteråt  inte hur  jag tänkte. Men jag klarade det och är lite stolt över mig själv.  Lite ensamt i skogen, men ändå ok. 
Åkte sedan och handlade på Willys, hämtade paketet på Fäladstorget som Emelie ❤️ beställt till oss. Vitaminer för att vi ska vara friska. 
Jag var sur och trist idag, vet inte varför. Tomas följde med ut på cykel för att ta några geocache. Han är duktig på att hitta dem. Vi hittade 3, sen frös jag så mycket så jag cyklade hem och han cyklade och tränade. 
Mannen i mitt liv har bestämt sig för att bli vegan efter att ha sett ett program som Emelie tipsat honom om. Och det är väl ok, vi har ätit vegetariskt men använt mejeriprodukter. Fisken uteslöt vi efter att han sett ett program om hur havet skövlas. 
Livet blir ju lite mer komplicerat som vegan. Jag kanske inte blir helt vegan någonsin. Men jag kan kanske vara det till 90 %. 
Så ikväll blev det ugnsrostade Hadselbacksrödbetor och hasselbackspotatis med hummus och oatlys fraiche med rödlök, sallad och rivna morötter. 
Efterrätt: jordgubbar, kiwi och ananas på plåt i ugnen med riven kokos ( ingen choklad). 
Hackad mandel vid servering. Jag och Erika tog glass till. 

(null)
Rolig cache som vi tog idag. 
(null)

(null)
Första gången på egen hand. 


Fredagskväll 23/4

Publicerad 2021-04-23 17:49:18 i Allmänt,

Har inte hunnit skriva sen jag kom hem i onsdags. 
Mitt tåg var försenat, jag blev hämtad av Oscar och vi åkte upp till dem. Tog takeaway från chop chop. Gick ut med Belle en stund. 
Igår då? Hade beredskap, cyklade upp till Mätaregränden, vi var ute med den söta Belle en stund. Jag var lite stressad eftersom jag visste att vi skulle jobba. Åkte därför hem lite tidigare för att laga mat. Hann äta innan jag blev inringd igen. Vi jobbade till midnatt. 
Gick till jobbet i vanlig tid i dag.  Helt ok dag på jobbet. 
Efter jobbet cyklade jag ner till stan. Träffade några arbetskamrater. Vi åt på en vietnamesisk restaurang, Halong. Helt ok mat, Avslutade kvällen på Café &le, de stängde kl 20:00 så vi fick skynda oss för att bli klara. 
Nu är jag grymt trött och måste sova. 😴



På väg hem nu....

Publicerad 2021-04-21 14:56:15 i Allmänt,

Sitter på tåget och känner mig lite åksjuk. Blir nästan alltid det på snabbtåget. Kände inget på snälltåget på väg till Stockholm
Gerd och jag gick en liten stadsrunda innan vi begav oss till stationen. Vi gick genom Vasaparken och minnena när Emelie bodde där kom fram. 
Vi checkade ut från hotellet och gick ner mot centralen och satte oss i solen. En pundartjej blev lite aggressiv så vi beslöt att gå in. Vad valde att sätta oss på "Dagnys". 
Kaffet var gott, mackorna var torra och kanelbullen vi delade likaså. Lite trist faktiskt.  
Mitt tåg stod inne en kvart innan avgång. Det har flutit på, tror att vi är i tid. Snart framme i Nässjö. 
Lyssnar på min ljudbok, tyckte den var lite svår först men nu har den börjat fånga mig. "Alla blommor i Paris" heter den. 
En rolig sak som hände i Sthlm var att jag tog min 200:e geocache. Vi hann inte med det så mycket eftersom det tar så mycket tid när man vandrar. 
(null)


Onsdag och avresedag

Publicerad 2021-04-21 08:15:19 i Allmänt,

Avresedagar är alltid jobbiga. Vi började dagen med kaffe och TV 4 Nyhetsmorgon i sängen. Gick ner och åt frukost strax efter sju. Frukosten är riktigt bra. Har lyckats stänga resväskan. 
Nu ska vi gå en liten promenad innan vi checkar ut. 
(null)
Utsikt över Norra Bantorget från vårt hotellrum. 

Måndag 19/4

Publicerad 2021-04-20 21:20:28 i Allmänt,

Åt frukost kl 7. Dagens vandring var planerad till Lovön, Fornstigen 18 km. Tunnelbanan ut till Brommaplan, buss 323 till Drottningholm. 
Först gick vi en runda och tittade på den fina slottsparken. Tänkte att vi ville se den i sommarskrud och alla vattenaktiviteter. 
Då började vi vår vandring, vi hade väldigt lite matsäck med. Vi hade tänkt äta på vägen. Det skulle nu visa sig att det inte fanns några restauranger längs vägen. Det mesta av den här leden var fantastiskt fin. Men intrycket förstördes lite av en väg som höll på byggas och som vi knappt höll på att ta oss över. Det var dessutom en konstig pipeline som vi tog oss under fyra gånger. Matsäcken bestod av en banan, ett äpple och lite vatten. Och en bar som vi delade. Vi gick och gick, kändes som vi inte skulle komma fram. Vi var ju lite hungriga också. Den här rundan ville ju visa alla fornlämningar så den gjorde många kringelikrokar. Till sist fick vi vår belöning i form av en fantastisk måltid på restaurang Karamellen. 22km vandring 
Vi tog oss hem med buss och tunnelbana. Hem och duschade sen ner på stan en runda. 
Lite shopping blev det innan vi gick tillbaka till hotellet, inhandlade mat på 7/11 som vi åt på hotellrummet. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Tisdag 21/4

Publicerad 2021-04-20 19:36:35 i Allmänt,

Vi träffade  Jenny vid halvniotiden vid Kungsträdgården. Vi begav oss mot Djurgården. Även idag fantastiskt väder. Vi gick en lång runda på Djurgården, drack kaffe på ett mysigt café, Ektorpet. 
Drack en kall öl på Rosendals trädgård. Gick vidare mot gamla stan, där vi åt på en restaurang " Happy Pride", det blev grekisk sallad för oss alla tre. Promenerade lite till sen blev det buss till Daniel och Jenny på Årsta. Glass och lite balkonghäng. 
Pendeln till centralen, kaffe och bulle på Vetekatten, där vi satt en bra stund innan vi gick hem till hotellet. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




25 km:s vandring

Publicerad 2021-04-18 21:30:09 i Allmänt,

Kl 7 åt vi frukost sedan begav vi oss till t- banan målet var Björkhagen. Därifrån vandrade vi ut på Sörmlandsleden som vi följde i några km. Vacker natur. Fika på Hellasgården. Förlängde vår vandring med att gå runt Källtorpssjön. Så fint där.  
När vi kom fram till Hammarbysjöstad drack vi en kall öl. Så gott! Båt därifrån men troligtvis gick vi av en station för tidigt. Vandrade genom söder till Gunnarssons café där blev det goda bakelser. Ett snabbt besök på Igor sport innan vi började gå tillbaka till hotellet. 
Åt på en trevlig italiensk resturang Ristorante de pape. 
Med ömma fötter kom vi hem och efter duschen har vi legat i sängen och tittar på TV. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Redan söndag.

Publicerad 2021-04-18 00:44:21 i Allmänt,

Längesedan jag var uppe så här sent. Efter en helt osannolik upptäckt när vi kom till hotellrummet, någon hade tagit Gerds väska av misstag. Som tur var hade personen ifråga med sig tidningar med hennes namn på så hon gick att lokalisera. Hon förnekade först att hon saknade en väska 🧳 men ringde sedan upp och sa att det gjorde hon nog. 
Daniel körde oss ut så Gerd fick byta väska. 
Vi gick sedan ut till Daniel och Jenny. Vi blev bjudna på trerätters middag, vegetarisk. Jättegod. Efter åtskilligt med alkohol är vi nu tillbaka på Hotellet, Daniel fixade en uber till oss. 


Lördagsmorgon 17 april

Publicerad 2021-04-17 07:45:33 i Allmänt,

Sitter på perrongen och väntar på snälltåget 🚂. 
Igår hann jag inte skriva. Passade den söta Belle hela dagen. Det gick jättebra men det blev ju ingen träning  🏋️‍♀️. 
De kom och satte i den nya hällen igår och eftersom affären vi köpt den av hade blivit uppköpt så kom de från en annan firma. De blev glatt överraskade när de insåg att de behövde såga i bänkskivan😊. 
En lugn kväll sen i soffan och inte ens med Tv:n på. 
———————-
Sitter på tåget. Ensam i kupén än så länge. Nu ska jag lyssna på min ljudbok. 
(null)
Sötnosen ❤️
(null)

Torsdag 15 april

Publicerad 2021-04-15 21:50:12 i Allmänt,

Ska snart gå och lägga mig. Den söta Belle ligger och snusar i vår säng. 
Dagen började med att jag körde Oscar ut till Nova där han hämtade sin bil. Handlade på Willys på hemvägen. Tränade med Anki och Magnus på Sankt Hans backar kl 10. 
Hem och fixade lite innan det var dags att hämta Emma i Kävlinge. Vi fikade i solen på balkongen och väntade på att Oscar skulle komma med Belle. Tror att han hade glömt bort det för efter att vi messar och ringt, fick vi ett meddelande att han var på väg med en nybadad Belle. 
Tomas kom hem och vi åt tillsammans med Emma och Belle. 
Gick ut en stund i det fina vädret. Erika kom en liten stund. Tomas körde hem Emma medan jag nattade Belle. 
Då var denna dagen slut och jag tycker nog att den innehållit ganska mycket av livskvalitet😊. 
Leksakerna ihopsamlade, i morgon lär de ligga runt i lägenheten igen.  (null)

Borde träna 🏋️

Publicerad 2021-04-14 14:29:24 i Allmänt,

Åkte ut till Nova kl åtta för att hämta Oscar som skulle lämna bilen på service. Såg inte till sonen så jag messade:
(null)
Han kom rätt snabbt. Körde hem honom. 
Fixade härhemma, bäddade rent i sängen. Körde ett  av mina mycket korta styrketräningspass. Borde ha tränat mycket mera. Satte mig ute i solen och väntade på Erika sen shoppade vi loss på Erikshjälpen, vi fikade först. När vi handlat färdigt blev det glasstund. 
Sen har jag inte gjort något. Har inte haft energi. Jag bara sitter. Jag borde cykla en runda eller jogga. Men jag bara sitter här. 
(null)


Tisdagskväll

Publicerad 2021-04-13 18:51:40 i Allmänt,

Blev upphämtad av Anki och Magnus kl 9. Idag skulle vi vandra Krageholmsjön runt. Vandring nr 2 i Karin Hoffmans bok mitt Skåne. 
Vädret var ömsom sol ömsom moln. Ibland en hagelskur. Det blev en fin vandring, vi gck genom ett hav av ramslök. Lukten av lök låg i luften. Vackra ekar. Drygt 18 km blev rundan. 
Hoppade Skrylle, när jag kom hem duschade jag och cyklade upp till Mätaregränden. Jag och Tomas gick ut med den söta Belle. Solen höll sig framme och det var ganska skönt att vara ute. Blev bjudna på glass och jordgubbar innan vi cyklade hem. 
Suttit mest framför TV:n, lyssnat på min ljudbok. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Måndagskväll 12april

Publicerad 2021-04-12 22:09:21 i Allmänt,

Klockan är 22. Spotify på TV:n. Vad har jag gjort idag då?
Efter att ha strukit tvätthögen, torkat bort alla fläckar på soffa, mattor och puffar, dammsugit hjälpligt, pratat med Emelie så gav jag mig ut på joggingtur. Ingen klocka med, men jag tror att rundan är ungefär 9 km. Körde ett mycket kort pass med den mycket tunga medicinbollen. 
Stekte pannkakor till lunch. Gick sedan ner till Malmborgs och hämtade mitt spö som jag beställt för att kunna ta geocache. 
Hämtade resväskan nere i förrådet, tog med mig några jackor ner och några upp. 
Har börjat packa lite för Sthlm. Det ska bli riktigt skoj. 
I morgon är det vandring med Anki och Magnus. En helt ny runda. 
Nu ska jag fixa mackorna till i morgon....
(null)

Måndagmorgon 12 april

Publicerad 2021-04-12 07:41:33 i Allmänt,

Gick upp halv sju. Kunde inte sova längre. 
Ska berätta lite om gårdagen. 
Belle kom till oss strax efter nio. Sov middag mellan halv tolv och halv två. Då hade Emma kommit. Resten av dagen blev lite rörig. Erika och Lennart kom vid halv fyra. Vi drack kaffe. Eftersom jag bjudit Oscar och Johanna på mat, bjöd jag Erika och Lennart att stanna. De gjorde de. Vegetarisk moussaka som borde stått inne längre. Potatisen var " al dente". 
Det blev trevligt i alla fall. Sen gick vi loss på en del godsaker som var kvar efter påsken. 
Tomas körde Emma hem och jag städade upp lite. Ska fortsätta idag. Har en hel hög med tvätt som ska åtgärdas. 
Planer för dagen? Förutom att fixa härhemma så måste jag träna i ngn form. Springa kanske? Planera för Stockholm. 
(null)

Söndagsmorgon 11 april

Publicerad 2021-04-11 08:10:32 i Allmänt,

Soffan och TV 4 Nyhetsmorgon....Det ska bli busväder, 2-3 grader varmt och snö. 
Belle ska komma hit. Emma kommer lite senare. Inga andra planer för dagen. 
Med Belle brukar man inte hinna så mycket annat än passa den lilla söta damen.  (null)

Geocaching på G

Publicerad 2021-04-10 09:37:29 i Allmänt,

Står och väntar på mina geocachekompisar. Vädret är bra, sol och moln, mest sol 🌞. 
Vi ska gå i Lund idag. Har bara vatten och ett äpple med mig. Hoppas att vi kan fika på Mormors på Gastelyckan. Såg ett program om fetma i morse. Vi såg det inte från början men det var intressant. Hur ska man komma tillrätta med problemet? Folk blir allt fetare. 
————-
Kväll 
Efter c:a 16 km:s vandring med minst 15 tagna cache avslutade vi dagen med hämtpizza på Portofino. Det efter att jag beställde pizzor på Portofino i STHLM!!! Fick ringa och be om ursäkt. Vi åt pizza och såg lite av filmen Shutter Island. Karolina lånade med sig den hem. 
Livskvalitet idag då? Ganska bra, trevligt sällskap, fint väder mesta tiden. Frukostbuffé på mormors på Gastelyckan. 
Avslutning på dagen i soffan framför TV:n och lite korsord i ICAKURIREN. 
Mycket finurlig cache. 
(null)
Den här hade vi nytta av idag. 
(null)



Fredag 9 april

Publicerad 2021-04-09 21:11:58 i Allmänt,

Gick upp vid sju. Fixade här hemma först. Åkte sedan till Skrylle och sprang 5 km. Eller sprang, joggade på stela, krampaktigts ben och en konstig brännande känsla under vänster fot. Men det kändes ändå bra att ha tagit mig runt 5 km. 
Handlade på Willys sen. Åkte till Kävlinge och hämtade Julia. Vi gick en stund på Nova. Fikade på Espressohouse, shoppade lite. Sen åkte vi hem hit, jag lagade mat, Tomas kom hem vid fem så vi kunde äta tillsammans. 
Spelade Yatzy med Julia innan vi körde henne tillbaka till Kävlinge. 
Sett på Rapport, 🎧 lyssnat på min ljudbok, satt i mig en massa chips och några Lindtkulor. Har börjat lyssna på en bok av Marian Keyes. Den är bra mycket roligare att lyssna på än Patient 67. 
Skall fixa mina kläder inför geocaching med Dervla och Karolina i morgon. Vi hade tänkt vandra på söndag men vädret ska bli dåligt med snö och 2-3 grader varmt. 
Har jag haft livskvalitet idag? Ja det får man väl ändå säga.... vardagliga saker, men vardagen är viktig. 
Ligger under filten och myser, kände mig lite " ruggig" ett tag. Kallsvettig och illamående, men nu mår jag bra. Chipsen kanske, nu har jag mest ångest för att jag stoppat i mig så mycket skräp. 
(null)

Ledig i många dagar

Publicerad 2021-04-08 22:10:45 i Allmänt,

Nu ska jag vara ledig ända till den 22april. Känns konstigt. Jag måste försöka ta vara på livet och njuta. Det är inte så lätt. Det finns alltid en massa måsten. Men mellan måstena så kan man ha lite livskvalitet. Och det har jag nog. 
Vet inte hur mycket livskvalitet det har varit idag. Kämpade med min tunga medicinboll i morse i ett kort pass. En givande dag på jobbet. Efter jobbet cyklade jag upp till Mätaregränden. Det var en ganska trött Belle som inte ville göra så mycket. 
Blev gymmet sen, körde roddmaskin i 30 minuter. Fick ont i rumpan. Även knäna gjorde ont. Stressade hem för att laga mat. Hann duscha medan maten blev klar. 
Sen har jag sett på Rapport på SVTPlay. Tittade på ett avsnitt av husdrömmar, det är ett roligt program att se. 
Nu ser jag på  Nyheterna på TV4. 
Vad säger vi om kvaliteten på den här dagen då?
Att jag har tränat är något som känns bra. Att jag har lagat mat idag också. Trevligt att sitta och äta den tillsammans. 
Är trött ikväll med. 💤💤
(null)



Onsdag 7april

Publicerad 2021-04-07 20:33:19 i Allmänt,

Klockan är snart halv nio. Jag är grymt trött ikväll igen. Om vi börjar med igår så var jag så omotiverad till att träna men som vanligt är det en skön känsla efteråt. Vi sprang / joggade/gick i en av backarna på 2,2:an 9 gånger med styrkeövningar. 
Idag då? Körde med stor möda ett av mina korta pass på morgonen. Efter jobbet cyklade jag upp till Mätaregränden, gick ut med Belle i det fina vädret. Tomas anslöt. Sen cyklade jag till Actic Delphinen och körde 30 minuter på crosstrainern. Kom hem lagade linsgryta, ett av mina rädda "maten som snart gått ut projekt. Linserna var lite för gamla, gick ut 29 januari men det gick utmärkt att göra en gryta av dem. Den blev förresten riktigt god. Den kommer jag att göra igen. 
Nu tror jag att jag går och lägger mig trots att klockan bara är halv nio. 
(null)

Är så trött 😴

Publicerad 2021-04-06 17:13:07 i Allmänt,

Ska åka till Skrylle ikväll är det tänkt. Bara det att jag är såååå tröööött. 
Skulle kunna somna i soffan sittande. 
Har gjort en sallad på kikärtor och fetaost. Så att Tomas har något att äta.
Nu ska jag bara orka resa mig och ta mig till Skrylle......
(null)

Slut på ledigheten

Publicerad 2021-04-05 21:03:27 i Allmänt,

Annandag Påsk 
Orienterade med Anki i Skrylle, mars månads bana. Vi ändrade den ursprungliga planen med att vandra en runda på 15 km på grund av vädret. Vaknade i morse av att det snöat. Bara ett par grader varmt och blåst. 
När vi kommit hem började det snöa ordentligt, barnen på gården plockade fram sina pulkor. 
Åkte och handlade på Willys tillsammans med Tomas. 
Snöovädret bedarrade och solen tittade fram ett tag, vi passade på att gå en kortare runda. 
Hade tidigare på dagen städat i frys och "skafferiet". Fick slänga en hel del som vanligt. Bestämde mig för att försöka använda upp det som håller på att gå ut. Så idag blev det matvetesallad med fetaost. I morgon blir det kikärtssallad😊. Och på onsdag Linsgryta. 
(null)

(null)


Rödvin och morötter

Publicerad 2021-04-04 19:02:32 i Allmänt,

Började dagen med att åka till Borstahusen för att gå vandringen upp till Ålabodarna och tillbaka. Vi träffades redan kl 9. Idag var vi, Constance, Karolina, Dervla och jag. 
Mulet och blåsigt, vi hade byltat på oss massor av kläder. Det blev även ett par geocache på vägen. 
Efter vandringen kollade vi in Jätteäggsutställningen i Landskrona. 
Cyklade upp till Mätaregränden när jag kom hem. Stannade bara en liten stund, de skulle åka till Sjöbo. 
Åt rester av Smörgåstårtan när jag kom hem och även en bit av den goda cheesecaken. Såg sedan ett avsnitt av Sjölyckan och tittade klart på " Lyckligare kan ingen vara". Nu knaprar jag morötter och dricker rött vin. Spotify på TV:n. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Påskafton 2021

Publicerad 2021-04-03 23:18:45 i Allmänt,

Då var påskafton över. Började morgonen med att färdigställa smörgåstårtan. Åkte och handlade på Willys. Satt en stund på balkongen men det vara bara solen som värmde. Lyckades slumra till. 
Gästerna kom kl fem. Tomas hämtade Emma lite tidigare. Vi spelade färdigt vårt Yatzyparti från förra gången hon var hos oss. Hon visade också lite trollkonster som hon och hennes kompis Anna tränat på. 
Erika och Lennart, Johanna, Oscar och Belle och Niclas kom. 
Smörgåstårtan smakade bra men efter att Tomas sett programmet om hur havet skövlas så vill han inte äta fisk. Tycker att det är jobbigt. Vad ska man äta? Budskapet om hönsens svåra situation i många fall och att de har fått betala ett högt pris för vårt äggätande i påsk. Det är synd om korna. Jag håller med. Kalvarna tas ifrån korna med detsamma. Vi behöver inte mjölk. 
Får börja med havremjölk. Bregott får ersättas med något annat. 
Fast vi har en massa sill att äta upp först......

(null)

(null)

Långfredag 🐣

Publicerad 2021-04-02 19:04:32 i Allmänt,

Hann eller orkade inte skriva igår. Tränade inget. Vad gjorde jag då. Körde upp till Oscar och Belle tidig förmiddag. Åkte och klippte mig vid halv tolv, fick mina ögonbryn plockade och gissa om det gjorde ont. Mina ögon tårades. Handlade ett par sallader till mig och Oscar på Ica Fäladstorget. Var med den lilla Belle tills Tomas kom. Åkte sedan och handlade det mesta till påskaftons mat. 
Kvällen blev mycket onyttig, åt en hel påse sura bilar och drack 2 glas med rött vin. 🍷. 
Idag har jag gjort smörgåstårtan, garnering återstår i morgon. Har gjort en cheesecake och chokladbollar. Tomas har städat och kompletteringshandlat. Joggat runt i 9 km i usel fart. Det skulle bli sol mot kvällen och nu har det äntligen blivit blå himmel. 
Har lyssnat färdigt på Patient 67 av Dennis Lehane. Tror inte att jag fattar boken den här gången heller. Ska se filmen Shutter Island som bygger på boken. Jag har sett den men då var jag heller inte säker på slutet. 
(null)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela