Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Årets näst sista dag

Publicerad 2012-12-30 18:36:00 i Allmänt,

I går kväll kom vi hit upp till Sjöatorp. Hemskt trist väder. Regnet har smattrat mot taket större delen i dag. Lite tråkigt är det häruppe. Finns inte mycket att göra. Jag åkte ut till Växjös motsvarighet till Nova, Samarkand och gick ett varv i morse. Handlade inget mer än på Maxi där jag handlade sånt jag hade glömt att ta med samt Aftonbladet till Tomas, köpte också bilagan till AB som jag sedan glömde lägga ner i kassen. 20 kr kostade den. Vad har v i gjort sen? Sprungit, halkat runt i 5km på is och snö. Tomas åkte sedan till Hjortsberga och sprang där. Sen har vi ätit vegetarisk lasagne och nu är jag helt trött och slut eftersom Lufsen väckte mig hundra gånger i natt.

Tiden rusar iväg bara

Publicerad 2012-12-27 19:04:58 i Allmänt,

27december. Tomas har jobbat i dag med. bemödade mig att kliva upp lite tidigare idag. Kom nog upp vid åtta. Fixade räkningarna. Alltid lika tråkigt och alltid på min lott. Men det gick rätt snabbt. Vid tiotiden åkte jag efter att noga tänkt efter ut till Nova och visst handlade jag. En långärmad träningströja Nike, en soc sportbh på stadium. På scorret hittade jag såna kängor som jag letat så länge efter. Så jag köpte dem 30 %rabatt. 
Emma och Julia skall sova över här i natt. I morgon förmiddag skall vi gå och se bio. Tomas jobbar i morgon och på lördag förmiddag. Lite trist. Vi skall klippa oss på Nova på lördag innan vi åker upp till Småland. 
Tränat har jag i alla fall gjort. Det känns alltid bra att ha gjort det. I kväll lagade jag svinäcklig mat. Tänkte att jag skulle efterlikna vanlig köttfärs så jag använde sojafärs. Barnen åt inte. Lufsen skall få äta upp det. Han verkar gilla det. 

Juldagen

Publicerad 2012-12-25 18:21:00 i Allmänt,

Nattens blåst och milda väder har tagit bort i princip all snö. Verkligen grått och tråkigt väder. Inte har jag gjort särskilt mycket denna dag eller kanske har jag det ändå. Vi körde Emelie till Malmö på morgonen. Träffade Mikaels föräldrar och önskade God fortsättning.
Sen hem, städade lite, eller ganska mycket. Dammsög även ovanvåningen. Fixat med tvätten. Och varit ute och sprungit drygt 5 km i det här tråkig vädret. Lagat mat, värmt rester till Tomas och mig (Janssons frestelse) och lagat lite annan mat till Emelie.
Apropå julkapparna, om man får kräm för "very mature skin" skall man misstänka att man är väldigt rynkig då?

Julaftonskväll eller egentligen är det redan juldag

Publicerad 2012-12-25 00:15:00 i Allmänt,

Hemma efter en trevlig kväll hos Kent och GunMarie. Sitter just nu och slötittar på en film från 1989. Väntar på att Emelie skall komma, hon, Oscar och Carro åker med Lennart och Erika hem. I förmiddags var vi i Skrylle, Tomas sprang på bandet, jag joggade runt på 7:an. Det tog 48 min drygt. Det kändes bra hela tiden. Är bara lite rädd att jag går för fort fram. Gymet är stängt hela helgen och är inte öppet förrän på torsdag. Lite trist. Om inte Emelie kommer snart går jag nog och lägger mig.

Lille julafton

Publicerad 2012-12-23 17:59:23 i Allmänt,

Stormen viner utanför knuten och det snöar. Minus tre grader och mycket otrevligt väder. Vi gjorde misstaget att åka till Emporia idag. I början var det inte så mycket folk men det tjocknade ganska snabbt. Vi hann med att se en del, visst är det fint och här finns ju många andra affärer än på t.ex. Nova men många affärer är ändå för dyra att handla i. Så vi handlade inte mycket, det blev en tomte på rea på Guldfynd och en julklapp till Emelie på Hemtex. Sen skyndade vi oss hem och hann träna på Actic innan de stängde
kl 16.00. Det kändes otroligt skönt att hinna med det.

Dan före dan före dopparedan...

Publicerad 2012-12-22 15:23:00 i Allmänt,

Det blir en grön jul i Skåne i år. Så hade vi det så vitt och fint.
Idag sprang (nåja) småjoggade är kanske mer rätt 3,2 km på 22 min. Tog det lugnt och det kändes bra hela tiden. .
Brunch med Jeanette, Daniel, Felix och Ruben klockan halv elva. Sen har vi varit på Willys och handlat. Bakat lussebullar som mer ser ut som pepparkaksgubbar. Tror vi ska gå på Delphi sen och äta pizza.

Börjat jobba heltid

Publicerad 2012-12-17 20:49:42 i Allmänt,

Så har man då avslutat sin första heltidsdag efter min operation. Känns bra. Var trött när jag kom hem. Men jag var på gymet både före och efter jobbet. Så jag är rätt nöjd med mig själv. Vilat lite och sett på film. Tänkte nu försöka se en serie på Tv. Få se om den är bra: Morden i sandhamn.

Handlat julklappar hela dagen

Publicerad 2012-12-15 21:13:00 i Allmänt,

Känner mig helt slut. Först var jag nere i stan och gick runt och shoppade julklappar. Emelie färgade håret. Hon blev jättefin, men hon tyckte nog att det blev för mörkt.Det regnade och var så trist väder. Så efter att ha fikat på Mormors bageri så åkte vi hem, Tomas hämtade oss. Efter att ha vilat oss lite så begav vi oss till Nova. Parkeringen var nästan helt full. Så där handlade vi några julklappar till. Sen handlade vi mat på Willys, sen har vi ätit och vilat oss. Tomas är ju känd för att hyra bra filmer, han hade lyckats igen. The Artist, en stumfilm i svart vitt. Halleluja. Han hade som tur var vilat i eftermiddags Tomas, annars hade han aldrig hållit sig vaken. Jag såg den inte, har läst och fixat med lite annat. Slagit in julklappar bl.a.Snart börjar Downton Abbey. Det är nog kvällens höjdpunkt. Tänk vilket simpelt liv man har.

Smuttar på ett glas vin fast det bara är torsdag.

Publicerad 2012-12-13 20:41:16 i Allmänt,

Sitter/halvligger i soffan under pläden jag fick av Helena. Som vanligt ett skräpprogram på TV, aldrig mera fet. 
Har varit i Kävlinge i dag och tittat på Julias luciatåg. Hon var jätteduktig. 
Hadeblite ångest när jag kom hem. Det har blivit massor av skräpmat i dag. Och ingetbgym, avbokade spinningpasset. Tror inte att jag kan tillgodogöra mig Spinning. 
Men gick till sist till gymet och körde 20 min på löpbandet. Och lite styrka ben och armar efter det. Det känns bra att ha gått dit. 
 
 

En tråkig måndagskväll

Publicerad 2012-12-10 20:45:38 i Allmänt,

Livet är konstigt nu. Förr visste jag inte var tiden blev av. Nu sitter jag här på kvällarna och längtar tills det blir läggdags.
Jag hade tänkt gå på spinning i kväll. Men jag var så trött efter att ha cyklat hem efter jobbet i snömodden och sedan snöskottningen så jag avbokade passet. Nästa vecka börjar jag jobba heltid och jag tror att det blir bra även om det nog kommer att bli jobbigt och jag kommer nog att vara trött när jag kommer hem. I morgon är det Skrylle. Då ska vi dricka kaffe och glögg efter träningen.

2:a Advent

Publicerad 2012-12-09 17:18:00 i Allmänt,

Ute yr snön, minus 2 grader. Rätt så ruskigt väder. Har inte varit ute mycket. Jag gick till gymet i morse. Det var duktigt av mig, har inte varit där sedan i onsdags. Lite på löpmattan och lite styrka för armar och ben. Och fullt med ungar i omklädningsrummet och bastun och blött på golvet.
Vi har varit på coop och handlat, coop är lite roligare än Willys.
I går läste jag på nätet om Aortaaneurysm. Då fick jag reda på att Albert Einstein dog 1955 på grund av ett bukaortaaneurysm. Man trodde att han hade gallbesvär.
Jag längtar till den dag då jag inte tänker på att en stor del av min aorta är konstgjord. Att det skall kännas som vanligt bara. Och var hittar jag de som har en liknande situation som jag och har drabbats av samma.

Skräp på TV

Publicerad 2012-12-08 20:56:07 i Allmänt,

Tycker att det finns så mycket skräp på TV. Längtar till Downton Abbey. Det är drygt en halvtimme dit. Idag har vi varit på Moriskan i Malmö och lyssnat på Ruben när han tillsammans med många andra 2:a klassare framförde ett antal sånger. Sen var vi hemma hos Jeanette och Daniel där vi bjöds på mat och kaffe.
Sen har vi varit här hemma. Har inte motionerat på flera dagar. I morgon måste det bli av.
Skulle så gärna vilja läsa mer om mitt sjukdomstillstånd. Vad kan jag göra eller inte göra.
Helst hade jag velat prata med någon i liknande situation som jag själv.

Jobbat en vecka...

Publicerad 2012-12-07 15:48:00 i Allmänt,

Så har jag då jobbat en vecka. Halvtid förstås men det känns bra att komma igång. Idag är jag dock helt slut. Efter jobbet gick jag och Gunilla ner till stan och fikade på S.t Jacobs. Mysigt ställe och gott bröd.Bussen hem. Sen har jag vilat på soffan en lång stund och läst ut Dehlis vackraste händer.
Känner mig helt slut. Har i alla fall lagt in tvätt i maskinen. Borde också planera mat för i kväll. Borde träna också....
Var på återbesök på kärlkirurgen i går. Blev besviken. Tyckte att doktorn var oengagerad. Och så satte han in medicinen mot blodfetter som han tidigare bara sa att den skall du inte äta. Jag fattar ingenting och min tro på läkarevetenskapen blir allt mindre.
Jag fick en annan sort dock, och jag skall prova den i en månad. Och jag tar halva dosen.
Känner mig som en sjuk gammal pensionär, morgonen börjar med Blutsaft, ett glas Proviva och lilla Trombylen. Filmjölk med musli och linfrö (så att magen skall sköta sig) kaffe och macka. Innan jag går hemifrån Katrinplommonjuice och en Tribvit (fick vi på tjejmilen i Stockholm, för hjärnans minnesfunktion och vitalitet står det på förpackningen)
Fredagskväll få se om Emelie kommer hit eller vi åker dit.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela