Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Trött 😵

Publicerad 2018-07-30 21:23:06 i Allmänt,

I går kväll efter en helg nästan utan jobb blev vi inringda. In 22:35 hem 01:52
Sov till kvart över sju i morse, inget gym, var på jobbet halv nio. 
Ganska lugn dag på jobbet. Efter jobbet sprang jag en runda i 30 graders värme. Det gick tungt, 7 min per km, trodde aldrig att man kunde springa så långsamt. 
Lagade mat. Vi har druckit kaffe och nu är jag så trött. Ögonen håller på att falla ihop. 
(null)
Trött efter löprundan i 30 graders värme
(null)
Vårt mysställe. 

Söndagskväll

Publicerad 2018-07-29 21:55:33 i Allmänt,

Fortfarande inget jobb, helt otroligt men skönt att slippa. 
Sprang en runda på kanske 6 km och knät gjorde inte ont , känns stelt och lite svullet men det går att springa😊. 
Sen åkte vi till Billebjer och badade och åt de spättamackor vi köpte igår. Underbart i vattnet. Härhemma har jag sen vattnat lite. Det är så torrt. Får fortsätta vattna i morgon kväll. I morgon är det måndag och en ny vecka ligger framför oss. 
(null)

(null)

(null)

(null)

🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞

Publicerad 2018-07-29 15:32:31 i Allmänt,

Solen fortsätter skina, det utlovade regnet har uteblivit. Jag har inte behövt jobba mer på min beredskap. Har suttit lite i solen och läst. 
Måste ut och springa men vem orkar i den här värmen. 
Sprang ung. 5 km i går. Det blåste lite så det var ganska ok att springa. Sen åkte vi till Billebjer och badade. Tillsammans med Oscar och Johanna. Vi drack kaffe där, omsvärmade av getingar. Tog hämtmat från Delphinen. Ingen höjdarmat precis. 
Sen spelade vi Canasta och vann  båda omgångarna. Oscar ville absolut spela en omgång till för att vinna. Men vi hade en osannolik tur och vann stort. 
Jag svettas vidare fortsättning följer.......

Händelselöst liv eller?

Publicerad 2018-07-28 14:21:56 i Allmänt,

Oftast när jag ska skriva i den här bloggen tänker jag att det inte händer så mycket i mitt liv. Samma sak varje dag. Ändå hinner jag inte skriva varje dag. Idag är det lördag, jag har beredskap och halva dagen har gått. Inget jobb idag, men igår kväll och inatt blev vi inringda 2 gånger. Så jag försökte sova lite längre men det är svårt. 
Tvättar gör jag nästan alltid när jag är ledig det är " never ending story" och eftersom vi båda tränar så har vi ganska mycket tvätt. Så mycket träning har det inte blivit den här veckan förstås men det positiva är att mitt knä inte gör ont, det känns stelt och lite svullet men det gör inte ONT. 
För att återkomma till mitt händelselösa liv som kanske inte är så händelselöst ändå. 
På förmiddagen har jag gjort Novavarvet och fyndat ( eller kanske inte) en massa saker. 
Stått i kö till delikatessen på Coop för att handla mackor till vår planerade picknick med bad i Billebjer. Och nu sitter jag här på altanen med ömsom sol ömsom moln. Det blåser ganska mycket. 
Lite grand om torsdag. Ingen träning alls🙁. Emelie fixade mat härhemma. Jakob kom från Göteborg och Erika kom på middag. Senare på kvällen spelade vi Canasta mot Emelie och Jakob och vi hade en ofantlig tur med korten och vann. En fantastisk kväll där vi satt ute och spelade tills vi inte såg vilken färg det var på korten. 
Igår fredag E o J åkte till Mallorca. Vi hade en stökig dag på jobbet. Jag tog mig till gymet på morgonen i alla fall. Hann äta lite på kvällen och chilla lite i trädgården innan vi blev inringda. Nu måste jag snart ta ställning till om jag skall springa eller inte. Det är grymt varmt.
Mina fynd: 
(null)
Från Indiska 149kr
(null)
Linne från KappAhl, jag gillar färgen 100kr
(null)
Från KappAhl jag gillar ju orange 150kr
(null)
Flash 50kr
(null)
Flash 100kr
(null)
Skor på Nilsons skor 300kr
(null)
Canastakväll😊
(null)
Emelie och Jakob fixade maten
(null)
Har ju massor av linnen men inget helt rött 149kr

Hjälp så fort tiden går...

Publicerad 2018-07-25 21:46:39 i Allmänt,

Onsdag i dag. Gymet i morse. Körde maskiner det har jag inte gjort sedan i början av juni. Det gick ändå hyfsat. 
Efter jobbet blev det en löptur. Det var så grymt varmt. Kände mig helt snurrig efteråt trots att det kanske bara var 6 km. Det gjorde inte ont knät, får hoppas att det inte är sämre i morgon. Jag håller tummarna. 
Hade förberett en lasagne att sätta in i ugnen, den som kom hem först skulle sätta in den i ugnen. Vi har ätit, druckit kaffe, jag har plockat plommon till jobbet. De trillar ner i mängder. 
Lite om tidigare i veckan
Måndag 23 juli
Gymet på morgonen. Karolina följde med mig hem för att plocka lite plommon. Det hann vi precis göra, sen blev jag inringd på min beredskap. Och vi jobbade till halv fyra på natten! 
Tisdag 24 juli
Sov till klockan nio, umgicks sedan med Emelie som kommit hem på natten. Vi tog en långpromenad. Kom till jobbet halv tolv. 
Gick hem lite tidigare. Handlade på ICA Fäladstorget på vägen hem. LLIF träning i Vikhög. Vi sprang lite olika rundor. Som vanligt sprang Sotis vilse den här gången i sällskap med Elias. Jonas som såg dem springa fel försökte springa ifatt. Och de hörde inte när han ropade. Han vände till sist. Tomas tog bilen och letade efter dem och hittade dem mest av en slump. Vi andra hade badat och ätit vår medhavda picknick när de kom tillrätta.  (null)
Promenad med Emelie i tisdags 
(null)
Mor och dotter
(null)
En del av gänget
(null)
Varmt i vattnet
(null)

(null)
Emma som for runt på detta ekipage
(null)
Bild från Emelie, lomma beach idag

Trött efter en lång dag i solen.

Publicerad 2018-07-22 17:41:42 i Allmänt,

Oscar berättade att han skulle spela Beach handboll i Åhus. Vi tänkte att det skulle vara roligt att uppleva gamla minnen så vi bestämde oss för att åka dit och titta. 
Vi kom upp precis när den andra matchen hade börjat. De vann 3 av sina matcher, förlorade en. Gick vidare till Afinal vann 16 delsfinalen, blev utslagna i 8 delsfinalen. Vi hann bada 3 gånger. För att vara på östkusten  var vattnet varmt. 
En trevlig dag. 
(null)
Gott med kaffe
(null)
Andra matchen, mycket av de gamla takterna satt i. 
(null)

(null)
Gårdagens cykelrunda 
(null)
Vi hann med att bada 3 gånger. 

Lördagskväll snart söndag

Publicerad 2018-07-22 00:04:30 i Allmänt,

Denna dag har ägnats åt "Lundarundan"
Tillsammans med Anki har jag tagit mig Lund runt och hittat 30 kontroller. Två hittade vi inte, har antagligen försvunnit p.g.a. renoveringar som man höll på med. Glasspaus, fikapaus och ölstopp. Hann vi med, alltid lika trevligt att göra den här rundan. 
Anki och Magnus har sedan varit här på middag, vi promenerade ut till de två sista kontrollerna. 
Lite kort om gårdagen, grymt mycket att göra på jobbet. Efter jobbet handlade jag på Coop. Snabbmiddag i form av Keldas skärgårdssoppa, laxrester, lite purjo. 
Jag gick igenom dagens orienteringsrunda på kartan för att ha lite koll på var vi skall hitta kontrollerna. 
(null)

(null)

(null)

(null)


Tillbaka på ruta 1 eller -1

Publicerad 2018-07-19 21:54:17 i Allmänt,

Jag vet ju hur det kan gå när man springer med ett knä som är skadat. Men det kändes bra när jag sprang. Idag har jag ONT. Det känns svullet. Så less...
Efter jobbet cyklade jag ner till stan och hämtade mitt pass. Jag ser helt förstörd ut på kortet. Man får ju inte skratta och inte ha glasögon så det är inget vackert kort. Men det är väl så man ser ut. 
Åkte till Fäladstorget sen och handlade lite picknick. När Tomas kom hem åkte vi till Billebjer. Vi åt, badade, drack kaffe och hade en trevlig stund. 
(null)

(null)

Onsdagsrapport

Publicerad 2018-07-18 22:38:12 i Allmänt,

Gymet i morse, så grymt varmt!😓✔️
Helt ok dag på jobbet✔️
Det har ☔️ lite idag😊✔️
Sprang idag fast jag inte borde kanske. Fast är man löpare kan man ha ont på olika sätt. Ett där det går att springa och det gör ok ont. Man vet när det INTE går att springa då det gör ont som om något är " sönder". 
Lagade mat, chillade i uterummet, såg ett avsnitt av Barmorskan i East End. 
Nu är det💤💤som gäller😴

Tisdag beredskap

Publicerad 2018-07-17 21:19:05 i Allmänt,

I morse blev det gymet och crosstrainer. Gjorde inte ont i knät under tiden, men efteråt kände jag av det. Mycket att göra på jobbet. 
Eftersom jag inte kan springa så blev det gymet efter jobbet. Försökte köra 1 min intervaller där jag körde lite fortare. Det var så varmt på gymet. Det kändes inte som om luftkonditioneringen fungerade. Jag blev ordentligt trött. 
Handlade på Willys, gjorde det enkelt för mig och köpte Felix pajer. Gjorde en sallad till dessa. Kelda tomatsoppa till förrätt. 
Vattnat lite i trädgården. Druckit kaffe i uterummet. Tänkte se " Morden i Midsomer" men gillade inte de otäcka scenerna så jag växlade över till Aktuellt i stället. Hemskheter där också. Alla de skogsbränder som rasar. Och Trump och Putin. 
(null)

Inte tränat på 3 dagar!!!!

Publicerad 2018-07-16 22:40:42 i Allmänt,

Hatar att vara skadad och att inte kunna träna. Knät gör fortfarande ont. 
För att börja med gårdagen. En runda på Nova med Emelie, stor rea på Odd Molly. Jag inhandlade 6 bh:ar och 2 trosor. 
Blev inringd på min beredskap och jobbade 5 timmar. 
Efter jobbet idag, solstolen en halv timme, lagade mat och sen åkte vi till Billebjer och badade. Det är så varmt. 
(null)

(null)

(null)

Smått deppig och snart har hela helgen gått..

Publicerad 2018-07-14 20:54:50 i Allmänt,

Lördagskväll, sitter i uterummet. Jag har tröstat mig med en glassbåt och ett glas rött vin. Idag när vi skulle springa på Järavallen, jag, Tomas och Emelie så " låste" knät sig. Fick ge upp och de sprang vidare. Körde mitt styrketräningsprogram under tiden. Så trist om jag inte kan springa, längesedan jag var skadad nu. Vi åkte ner till hamnen. Badade, solade lite sen åt vi lunch på hamnkrogen. Vi åt Cesarsallad, en klar besvikelse. 
Hemma igen lite trädgårdshäng. Följde med Emelie till bussen, hon skulle ut med kompisar i Malmö. 
Tomas har lagat mat, jag har hjälpt till lite men deppat ganska mycket. 
För att ta lite om gårdagen också. Grymt varmt, handlade på Coop, handlade på Willys. Lyckades springa ung. 5 km i det varma vädret och då kände jag inte av mitt knä. Vattnade, fixade tvätten, plockade krusbär och gjorde en mindre lyckad krusbärspaj. Maten blev inte heller som jag tänkt mig. Skulle köpa vildfångad lax på Coop. Men de öppnade inte fiskdisken förrän kl 10. Och jag var där innan 9. 
Medan Tomas hämtade Emelie vid tåget lagade jag klart maten. 
Den råstekta potatisen klibbade fast i stekpannan. Trodde att laxen var i stora fina bitar men de sönderföll när man stekte den. De upptinade räkorna gjorde cremefraichesåsen vattnig. Inget blev som jag tänkt mig.
Lite bilder från idag. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Torsdagskväll

Publicerad 2018-07-12 20:32:43 i Allmänt,

Dagen har gått fort. Har inte uträttat så mycket. Dammsugit. Vattnat lite. Plockat lite bär. Tillagade en fetaostsallad. När Tomas kom hem åkte vi ut till Billebjer, där vi sprang korta rundan. Efteråt badade vi och hann äta vår sallad i underbart väder och fågelkvitter. Plötsligt blåste det upp och började REGNA... så kaffet hann vi inte dricka vi fick skynda oss till bilen. Här hemma hade det dock inte regnat så mycket. Bara lite fuktigt på marken. 
Ledig i morgon också😊. 
(null)

Pustar ut😊

Publicerad 2018-07-12 11:49:01 i Allmänt,

Klev upp strax innan åtta. Tog bort våra sängkläder, hängde ut täckena på vädring. Bäddade rent i Emelies rum. Hon kommer på fredag❤️. Åt frukost. Cyklade ner till Klinfys och lämnade in bandspelarekg:t. Lämnade parkeringskortet på jobbet. Cyklade ner till stan, handlade på saluhallen, bröd på
Gateaux och vitt vin på systemet. Vidare till polishuset för att beställa nytt pass. Handlade på ICA Fäladstorget på vägen hem. Hade glömt att slänga matavfallspåsen när jag cyklade hemifrån så den hängde med hela tiden. 
Nu har jag packat upp och satt mig på altanen och njuter av kaffe och det godaste vetebrödet på länge, från Gateaux. 
(null)
Så gooood😊

Så trött....

Publicerad 2018-07-11 19:31:53 i Allmänt,

Tror att jag slumrade till en mycket kort stund. I morse blev det gymet. Kändes lite lättare den här gången. Ganska lite att göra på jobbet. Idag fick jag mitt 24 t EKG. Jag har ju extraslag emellanåt och för ett par månader sedan hade jag en helg med extraslag upprepade gånger. Jag har varit mycket bättre sedan dess. Känner av det någon enstaka gång. Idag är det så varmt igen. Sprang en runda efter jobbet. Det skulle ingå träning i det här dygnet också. Varmt, jag blev jättesvettig, var lite rädd att elektroderna skulle lossna. Har lagat mat, vi har druckit kaffe. Jag har börjat läsa en bok som jag försökt mig på några gånger. Nytt försök. Har beredskap och i morgon är jag ledig. 
(null)
Godaste folkölen 
(null)
6 elektroder har jag fastsatta på kroppen, till kl 10 i morgon bitti. 
(null)
Uterumshäng 

Tisdag och fotboll⚽️

Publicerad 2018-07-10 21:39:09 i Allmänt,

Sprang en runda efter jobbet. Försökte springa med någorlunda fart. Men mina ben är så slöa. Men jag tänker så här att jag skall fylla 64 år (!)  Jag tränar ändå en hel del. Jag har genomfört Stockholm marathon om än på en dålig tid. Så fort gymet öppnar som vanligt på morgonen igen ska jag vara där och träna. Jag har ett mål att komma under 60 min på Tjejmilen. 
Slötittar nu på fotboll. Frankrike - Belgien. Just nu 1-0 till Frankrike. 
Snart sängen💤💤

En helt vanlig måndag i juli

Publicerad 2018-07-09 22:19:41 i Allmänt,

  • Inget gym i morse. Sommaren gör mig lat. Eftersom det är fotboll i morgon så tränade LLIF i kväll istället vid Tvedöra. Vi sprang lite olika rundor. Bad och picknick efter träningen. Jag och en del av gänget sprang 7 km. Det molniga och kalla vädret från dagen försvann och det blev en fin kväll. 
  • (null)

Måndagmorgon

Publicerad 2018-07-09 06:25:57 i Allmänt,

Vaknade 4:55, kunde inte somna om. Klockan ringer 5:30, Tomas gillar att ha gott om tid på morgonen och inte stressa. Om jag inte går till gymet som idag, då har jag massor av tid på morgonen. Men skönt att ta det lugnt ibland också. 
(null)

Söndagkväll

Publicerad 2018-07-08 22:59:29 i Allmänt,

🌞 har lyst hela dagen. Blev inringd en gång till mitt på dagen. Vi jobbade ett par timmar. Sen har det varit lugnt. Vi åkte ut till Billebjer och tog ett dopp så skönt i luften, så skönt i vattnet. Har inte tränat idag, om man inte räknar att cykla sjukhuset  t. o. r. 2 gånger. 
Handlade på Willys som sedan i fredags kan ståta med en ny entré. 
Nu tänker jag lägga mig och sova och hoppas på att jag inte blir väckt😊💤

Söndagsförmiddag

Publicerad 2018-07-08 11:25:10 i Allmänt,

Väcktes av telefonen 6:45 i morse. Jobb!  Gick hem strax efter nio. Fortfarande varmt och soligt. Det är ju en sån här sommar man vill ha. Men det vore skönt med regn. Det är så torrt , så torrt. Har inga planer för idag. Måste nog springa en runda. Vet inte vad vi skall äta heller. Orkar inte tänka ut något. Så jag sitter i solen, läser en bok, försöker dricka mycket vatten. Skall försöka plocka lite bär.  (null)

Lördag 7 juli

Publicerad 2018-07-07 23:35:45 i Allmänt,

Har beredskap men har inte jobbat. Jag har inte gjort mycket alls idag. Suttit en hel del i solen och läst. Har träningsvärk i armarna efter träningen i går. Lyssnat på Sveriges match mot England, där Sverige förlorade. Sprungit en kortare runda i eftermiddag. Sett matchen Ryssland -Kroatien där Ryssland förlorade på straffar. 
Fredag 6/7
Första arbetsdagen efter semestern. Gymet på morgonen. Mycket ringrostig efter det vanliga semesteruppehållet. Ganska lugnt på jobbet. Blev inringd på beredskapen på kvällen. Men då hade jag hunnit med att äta, sitta ute en stund och träna på gymet, roddmaskin 30 min. Och vi kunde åka hem igen ganska snart eftersom patienten mådde bättre. 

Sista semesterdagen

Publicerad 2018-07-05 20:41:34 i Allmänt,

I morgon börjar jag jobba igen, kan inte påstå att jag har ångest. Jag har haft en bra semester. 
För att börja med gårdagen 4/7. I går låg vi vid havet första och enda gången den här semestern. Vi åkte till Barsebäcks hamn, jag fick lite extra soltid för Tomas som inte är lika glad för solen som jag,  passade på att springa på Järavallen. Det är då skönt vid havet, det blåste svagt så det kändes inte så varmt. Det var skönt i vattnet. Vi stannade inte så länge. 
Sprang en runda senare på eftermiddagen, ung 6 km. 
Lagade mat. Lyckades till sist se sista avsnittet av Badhotellet. 
Idag då? Tandläkaren kl:9 cyklade ner,  1050kr fattigare för en undersökning som tog 20 min kanske. Jag hade bara lite tandsten. Sprang en runda på 5 km lite drygt. Körde fartökningar på 1 mm 45 sek vila emellan 15 st nedjogg och kort uppv. 
Handlade på Willys. Sen hämtade vi Emma, Julia var sjuk så hon var hos mormor och morfar. Emma och jag gick runt fågelsjön medan Tomas sprang 4km:srundan på Järavallen. Vi hann fika hon och jag men vi avstod från att bada. Det var riktigt kyligt i snålblåsten. Idag har inte solen varit framme alls. 
Sen blev det Max på Center Syd, vi åt halloumiburgare Tomas och jag. Inget imponerande. Sen gick vi runt på Center Syd. Hittade söta T-shirtar till Emma och Julia. Emma kunde till sist handla upp sitt presentkort på Center Syd. Hon köpte en godismaskin på Teknikmagasinet. 
Drack kaffe hos Niclas. 
Nu är vi hemma igen. Chillar i uterummet. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Tisdag 3/7

Publicerad 2018-07-03 23:08:00 i Allmänt,

Gick upp vid 8. Mulet på morgonen men efter någon timme så lyste solen. Det fortsatte den att göra resten av dagen från en blå himmel. 
Vad har jag gjort idag? Suttit i solen och läst, tvättat, lagt i tvätt, hängt upp tvätt.....
Flyttat trädgårdsslangen från den ena busken till den andra. Handlat på Willys. Lagat picknickmaten, pastasallad. Plockat svarta vinbär, ätit det mesta direkt. Frös in en mycket liten burk. 
Sverige spelade kl 16 mot Schweiz. Jag lyssnade på matchen, gillar radions kommentatorer. 
LLIF:s träning på Järavallen. Tomas cyklade före de snabba löparna. Jag sprang en kortare runda. Bad efteråt. Fint vatten i badsjön och varmt😊. 
Efter att vi kommit hem har vi tittat på England -Colombia. England vann på straffar. 
(null)

(null)

(null)

(null)

Hemma igen

Publicerad 2018-07-02 23:17:00 i Allmänt,









Vi ställde kl på 5:25 en hemsk föraning om vad som snart väntar när vi börjar jobba igen. Men det är några dagar dit. Det blev en ganska bra hemresa. Inte så mycket trafik. Har inte gjort så mycket idag. Det var soligt och varmt och det blev en hel del solande och jag läste klart min bok som jag hade läst innan men inte kom ihåg riktigt. "När livet börjar om" Lucy Diillon. 
Jag gillar henne, okomplicerad. 
Sen sprang jag en runda, hade suttit så länge i  solen så jag kände mig nästan yr. Men det gick bra. 
Sen har jag lagat mat, Oscar kom hit och åt med oss men hade inte tid att stanna så länge. 
Vad gjorde vi mer i går då? En hel massa faktiskt. Tomas och jag tog spårvagnen till Djurgården. Egentligen skulle vi ha gått till Skansens akvarium, men vi hamnade på Aquaria, ett Vattenmuseum. Och det var väldigt intressant och så många vackra fiskar. 
Båten tillbaka till Gamla stan. En öl på " The flying elk" i gamla stan. Dyrt och trevligt. Emelie slöt upp och vi åkte ut till Axelsberg och gick till Astrids en restaurang i Mälarhöjden som hade fått bra omdömen. Det var en trevlig restaurang men ganska dyr. Maten motsvarade inte riktigtvåra förväntningar. Tillbaka till lägenheten där vi såg Kroatien vinna över Danmark på straffar.  (null)

 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På stan😊

Publicerad 2018-07-01 13:06:58 i Allmänt,

  • Sitter i Kungsträdgården tillsammans med Emelie. Vi dricker dyrt mineralvatten. Och man fick inte ens gå på toaletten gratis. Vet inte vad den heter restaurangen men tänker inte besöka den igen. 
  • Vi bestämde oss för att stanna en dag till i Stockholm. I morse tog vi tunnelbanan till Gamla stan där vi först tog kaffe på Järntorget på Bröd och salt. Sen strosade vi Västerlånggatan till slottet. Utanför operan träffade vi Emelie  och nu sitter vi här i solen. Det blåser men är varmare än i går. (null)

    (null)


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela